Ο Κώστας Βασιλόπουλος σχολιάζει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Αρης και κάνει εκτενή αναφορά στην απόδοση του Τάσου Κάκου θεωρώντας πως ήθελε να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα.
Κλάψε, κλάψε, κλάψε όλη την εβδομάδα, κατάφερε η κίτρινη προπαγάνδα να μετατρέψει τον Κάκο σε καλύτερο σύμμαχο της το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Ο Κερκυραίος διαιτητής που φημίζεται για τις στενές σχέσεις του με τους… καθρέφτες (του σπιτιού του αλλά και των ξενοδοχείων που τον φιλοξενούν κάθε Σαββατοκύριακο) αποδείχθηκε προστάτης του Αρη στην κόντρα με τον ΠΑΟΚ.
Ο Τάσος δεν μπόρεσε να ανεχθεί την ανωτερότητα του Δικεφάλου και τον διασυρμό που επεφύλασσε στον Αρη και αποφάσισε στο β΄ ημίχρονο να γίνει πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Με τις τραγικές αποφάσεις του στο -κατ΄ ευφημισμό- ντέρμπι ο «νάρκισσος» της Ελληνικής διαιτησίας κατάφερε να περιορίσει την ευκολότερη νίκη του ΠΑΟΚ επί ενός φαντάσματος που άκουγε στο όνομα Αρης, στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το όνομα του Κάκου μπορεί άνετα να συμπεριληφθεί στη λίστα των ευεργετών του Αρη! Μέχρι και την προτομή του μπορεί να στήσουν στο Χαριλάου μετά τα όργια που έκανε στην Τούμπα για να γλιτώσει τον Αρη από ένα νέο διασυρμό που θα ξυπνούσε τον εφιάλτη της Ούιπεστ. Ξέρετε, τότε που ο Αρης έχασε με 9-1 και οι προπαγανδιστές – ρεπόρτερ της εποχής (1968-1969) σε ένα μνημείο ψεύδους είχαν επιχειρήσει να μεταφέρουν στον Ελληνικό Τύπο ότι ο Αρης είχε ηττηθεί με μικρότερο σκορ!!! Κρατάει χρόνια δηλαδή η κολόνια της προπαγάνδας και του ψεύδους.
Το παιχνίδι δυστυχώς δεν αντέχει σε ΚΑΜΙΑ κριτική. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν πάρτι από το ξεκίνημα του αγώνα –στην φλεγόμενη Τούμπα- και η μοναδική τους αγωνία ήταν αν θα καταφέρουν να σκοράρουν για να γράψουν το όνομα τους στην στατιστική. Το σκορ του ημιχρόνου (4-1) είναι φτωχό για να περιγράψει τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Οι παίκτες του Αρη προσπαθούσαν με μπουνιές, κλωτσιές και ότι άλλο διδάσκει η μεγάλη της Παπαναστασίου σχολή να περιορίσουν την δράση τους Λόρενς, του Αθανασιάδη και της υπόλοιπης ασπρόμαυρης παρέας αλλά ήταν αδύνατο να κόψουν τον ρυθμό των παικτών του Δικεφάλου που σε κάθε φάση θύμιζαν στον Βελλίδη πόσο λάθος έκανε όταν δέχθηκε να αποστηθίσει το ραβασάκι που του έδωσαν εντός της εβδομάδας, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τούμπας.
Στην επανάληψη τα κεράκια άναψαν, αλλά ο Αναστάσιος αποφάσισε να διακόψει το γλέντι του Δικεφάλου. Και με το δίκιο του. Ποιος θα θυμόταν ότι ο Κάκος σφύριξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αν τελείωνε με 9-1;;; Κανείς. Πήρε λοιπόν την σφυρίχτρα και διέσωσε τον Αρη από διασυρμό. Η απόφαση του να μην αποβάλει τον Καζναφέρη (στο ξεκίνημα σχεδόν του β΄ ημιχρόνου) που επιχείρησε δολοφονικό τάκλιν στον Λάζαρ και συνολικά η ανοχή του στα αντιεπαγγελματικά χτυπήματα των παικτών του Αρη στους Λόρενς, Ρομπέρ, Αθανασιάδη τίναξε το παιχνίδι στον αέρα.
Αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει ο άμ(υ)αλλος Κερκυραίος. Να γίνει πρωταγωνιστής του αγώνα. Και το πέτυχε. Δεν έχω διάθεση να σταθώ καθόλου στο παιχνίδι. Δεν γουστάρω να βλέπω τον κάθε Κάκο να διαμορφώνει τελικά αποτελέσματα. Ακόμα κι έτσι όμως η ιστορία έγραψε. Ο Δικέφαλος σταμάτησε στα…4. Η ομάδα πέτυχε μια άνετη νίκη, έφθασε τους 12 βαθμούς στο πρωτάθλημα και ελπίζει να μην ξαναβρεί μπροστά της τον προστάτη του Αρη.
Υ. Γ. Για το γκολ του Κλάους η ΠΑΕ Αρης δικαιούται να εκδώσει ανακοίνωση. Ακούς εκεί ο «αλήτης» να τους εκτελέσει χωρίς κανένα σεβασμό όπως έκανε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ντροπή σου Στέφανε!




πηγή: gazzetta.gr