Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Το "πουλί" πετάει, ο Στοχ γλεντάει!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η "Σκυλίσια Μέρα" φέρνει στο φως ντοκουμέντα από το μεγάλο ρεκόρ που έκανε στον ΠΑΟ ο Τάκης Οικονομόπουλος - Το "πουλί" γεννήθηκε σαν σήμερα, όπως και ο Μίροσλαβ Στοχ...
Ποδοσφαιρική η "Σκυλίσια Μέρα", αφού σαν σήμερα ήρθαν στην ζωή ο Τάκης Οικονομόπουλος και ο Μίροσλαβ Στοχ.

Για τον μεγάλο Τάκη Οικονομόπουλο, μάλιστα, βρήκαμε για να σας παρουσιάσουμε από τον sportdog ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκουμέντο σχετικά με το απίστευτο ρεκόρ που είχε κάνει.
Όλων των εποχών
Ο βετεράνος διεθνής γκολκίπερ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου 1943, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Έλληνες τερματοφύλακες όλων των εποχών. Στον Παναθηναϊκό έφτασε στο απόγειο της καριέρας του κατακτώντας πέντε πρωταθλήματα, δυο κύπελλα και μια θέση στον ιστορικό τελικό του Γουέμπλεϊ.
Ο Τάκης Οικονομόπουλος, λοιπόν, έκανε ένα μεγάλο ρεκόρ το 1965, όταν κράτησε ανέπαφη την εστία του για 1.088 λεπτά, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά. Δεν είχε δεχθεί γκολ από τις 17 Ιανουαρίου. Και τα δίχτυα του …κουνήθηκαν στις 16 Μαϊου λίγο πριν λήξει το ματς! Το ρεκόρ αυτό πλησίασαν αργότερα μόνο οι Βασίλης Κωνσταντίνου (988 λεπτά) και Γιόζεφ Βάντσικ (906 λεπτά).
Κράτησαν το μηδέν
Στον ημερήσιο Τύπο της εποχής, στις 10 Μαϊου 1965, ξετρυπώσαμε μια αναφορά για τον Οικονομόπουλο και το ρεκόρ που ακόμα "έτρεχε":
ΤΙΤΛΟΣ: "Η μεγάλη έκπληξη της χθεσινής ημέρας, ΠΑΟ – Πιερικός 0-0".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Ο Καμάρας άψογος σαν μπακ έπαιξε θαυμάσια και τον επιθετικό ρόλο και ανεδείχθη ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του. Ανεύθυνοι για το 0-0 είναι φυσικά και οι Οικονομόπουλος, Σούρπης, Παπουλίδης, Ανδρέου, οι οποίοι μάλιστα κατόρθωσαν να μην παραβιαστεί η εστία τους για ενδέκατο στη σειρά ματς. Οι τρείς τελευταίες υπέπεσαν σε πολλά λάθη, τα οποία κάλυπτε ο θαυμάσιος και πάλι Οικονομόπουλος".

Στο 85΄ με σουτ στο "Γ"
Την επόμενη αγωνιστική ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, που ήταν 12ος. Σε ξερό γήπεδο, μάλιστα. Ο αγώνας έγινε στις 16 Μαϊου 1965 κι εμείς αλιεύσαμε από τον Τύπο της επόμενης μέρας:
ΤΙΤΛΟΣ: "Ο ΠΑΟ κερδίζοντας 4-1 την Καλαμαριά, Κατέπληξε τους θεατές".
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: "Στο 85ο λεπτό ο Καραμητυλιός προχώρησε μόνος και πραγματοποίησε σουτ στο «Γ» της εστίας του ΠΑΟ, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της ομάδας του".
Και κάπως έτσι, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από τα δημοσιεύματα, σταμάτησε το ρεκόρ του Οικονομόπουλου.


Ο μπαλαδόρος Στοχ
Γενέθλια, όμως, έχει σήμερα και ο Στοχ, ο οποίος προφανώς και θα θέλει να τα γιορτάσει με γκολ και νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.
Την αξία του διεθνούς Σλοβάκου τη διαπιστώνουμε στο χόρτο και στην χώρα μας πλέον, αφού είναι παίκτης με μεγάλο ταλέντο. Γεννημένος στις 19 Οκτωβρίου 1989, πέρασε μεταξύ άλλων κι από την Τσέλσι (ένα φεγγάρι κι από την Τβέντε) για να πάει στη Φενέρ και μέσω αυτής να έρθει δανεικός στην Ελλάδα.

Ας τον απολαύσουμε, έτσι για τα "χρόνια πολλά", σε ένα βιντεάκι με ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας πριν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ:




Πηγή: sportdog.gr

Αποκαλύψεις-φωτιά για την ντόπα Μανούσου-Λισγάρα!!

Είναι απαγορευμένες οι ουσίες που εντοπίστηκαν στους δύο αθλητές; Ποιος θα μπορούσε να τη γλιτώσει και ποιος κινδυνεύει με 2 χρόνια αποκλεισμό; Υπάρχει τύχη στη β΄ εξέταση; Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί τις τελευταίες ώρες για τα δύο κρούσματα ντόπινγκ στη Σούπερ Λίγκα, του Γιώργου Μανούσου (Καλλονή) και του Χρήστου Λισγάρα (Αστέρας Τρίπολης), ο sportdog αποφάσισε, μετά από πολύωρο ρεπορτάζ και μεγάλη έρευνα, να "γαυγίσει" τα πράγματα με το όνομά τους.
Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει μία σημαντική διαφορά στις περιπτώσεις των δύο ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στο ίδιο παιχνίδι, Αστέρας – Καλλονή, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Στο δείγμα του Γιώργου Μανούσου εντοπίστηκε κορτιζονούχος ουσία, ενώ στο δείγμα του Χρήστου Λισγάρα διεγερτική. Έχουμε να κάνουμε, δηλαδή, με δύο διαφορετικές υποθέσεις ντόπινγκ. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο.
Όπως έμαθε ο σκύλος, η ουσία που ανιχνεύτηκε στο δείγμα του αρχηγού της Καλλονής είναι η μπεταμεθαζόνη. Μιλάμε για μία ουσία, που πριν από οκτώ χρόνια χαρακτηριζόταν "αθώα" και δεν ήταν καν στις απαγορευμένες.
Η ενέσιμη μπεταμεθαζόνη, λοιπόν, που χρησιμοποιήθηκε στον Μανούσο, από τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, όπως αποκάλυψε σε χθεσινό ρεπορτάζ ο sportdog, βοηθάει έναν αθλητή να αποθεραπευτεί πιο γρήγορα και μειώνει δραστικά τον πόνο.
Ο άσος της ομάδας Μυτιλήνης αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα στον αστράγαλο κι αν δήλωνε -ακόμα και πριν τον έλεγχο ντόπινγκ!- ότι παίρνει τη συγκεκριμένη ουσία, δεν θα είχε απολύτως κανένα πρόβλημα!
Η WADA συμπεριέλαβε τη μπεταμεθαζόνη στις απαγορευμένες ουσίες, μετά από χρόνια, προκειμένου να αποφύγει τη συστηματική χρήση της από τους αθλητές, καθώς δημιουργεί ανάπλαση των κυττάρων. Και σε καμία περίπτωση δεν ντοπάρει έναν αθλητή για να του αυξήσει την αντοχή ή τη δύναμη.
Σε αυτό το σημείο, πάντως, θα πρέπει να θέσουμε το εξής ερώτημα: Αν ο Μανούσος δεν ήξερε τίποτα για τη συγκεκριμένη ουσία (όπως έλεγε και στο περιβάλλον του), ο άνθρωπος που του έκανε την ένεση της μπεταμεθαζόνης γιατί δεν γνώριζε; Κι αν γνώριζε ότι είναι πλέον απαγορευμένη, γιατί το απέκρυψε;
Όπως και να έχει, πάντως, η WADA σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αναγνωρίζει σε καμία περίπτωση ευθύνη άλλων. Η ευθύνη βαραίνει μόνο τον αθλητή, ο οποίος πήρε την ουσία, ακόμα κι αν δεν το ήξερε, όπως ισχυρίζεται ο Μανούσος, ο οποίος "τα ρίχνει" στον φυσικοθεραπευτή.
Τώρα, σε ό,τι αφορά τον Λισγάρα, έχει ανιχνευτεί στο δείγμα του διεγερτική-αυξητική ουσία και όχι θεραπευτική-καταπραϋντική. Αν, μάλιστα, αυτή προέρχεται από ναρκωτική ουσία, τότε ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός κινδυνεύει με αποκλεισμό από 6 μήνες έως 2 χρόνια!
Βεβαίως, θα πρέπει να περιμένουμε και την εξέταση του δεύτερου δείγματος, που έχουν ζητήσει -βάσει κανονισμών- οι δύο αθλητές. Πάντως, εδώ, να αναφέρουμε κι ένα ιστορικό-στατιστικό στοιχείο, που ανακάλυψε ο σκύλος και έχει τη σημασία του.
Από το 1986 που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το ντόπινγκ κοντρόλ στο ελληνικό πρωτάθλημα, μόνο μια φορά υπήρξε διαφοροποίηση μεταξύ του α΄ και του β΄ δείγματος! Κάτι που συνεπάγεται ότι οι δύο αθλητές πολύ δύσκολα θα αποφύγουν τις περιπέτειες...Πηγή: sportdog.gr

Έκανε του κεφαλιού του!!

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ήταν σε καλή μέρα όμως ο Μιγκέλ Βίτορ με δύο κεφαλιές του χάρισε τη νίκη, 2-0, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και παράλληλα τον διατήρησε σε «τροχιά» τίτλου.

Έκανε του κεφαλιού του
Ο Μιγκέλ Βίτορ πήρε τον ΠΑΟΚ από το... χέρι και με δύο τέρματα τον οδήγησε στη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα με σκορ 2-0. Ο «δικέφαλος του Βορρά» παρότι δεν βρέθηκε και στην καλύτερη δυνατή μέρα κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη στην έδρα του και να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, έπειτα από 8 αγωνιστικές.

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους στο ματς και δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο 20 λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μιγκέλ Βίτορ, που έδιωξε το βάρος από τα πόδια της ομάδας του με κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Ερνάντεζ στο 40’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε ψηλά την άμυνα του Αστέρα, που δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να «παγώσει» τον ρυθμό. Σαλπιγγίδης, Στοχ και Αθανασιάδης δημιούργησαν αρκετά «ρήγματα» στην αντίπαλη περιοχή με τη βοήθεια του... Νίνη και η πίεση αυτή έφερε και το δεύτερο γκολ. Ο Μιγκέλ Βίτορ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αδράνεια των αντίπαλων αμυντικών και με ωραία κίνηση στον κενό χώρο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λίνο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας στο 57’. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, ενώ ο Αστέρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την χαλάρωση των γηπεδούχων και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Πλέον, η ομάδα του Στέφενς έφτασε τους 19 βαθμούς έπειτα από 8 αγωνιστικές και ελπίζει σε «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού απέναντι στον Πλατανιά προκειμένου να συγκατοικήσουν στην κορυφή. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 6η θέση με 10.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου (69’ Τζαβέλλας), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης (85’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (72’ Λούκας)

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Λόρενς, Γεωργιάδης

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Γκοϊάν, Πιπίνης, Κουρμπέλης (59’ Κάφα), Ουσέρο, Εντό (74’ Χουάνμα), Ουρτάδο (68’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Σέτι

Στον πάγκο: Μπαντής, Τσαμπούρης, Ζησόπουλος, Κοντοές

Διαιτητής: Κ. Ιωαννίδης

Γήπεδο: ΤούμπαΠηγή: sport-fm.gr

«Ίμπρα», Καβάνι και... γκολάρες!!

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Έντισον Καβάνι και... γκολάρες στο επίκεντρο, η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε άνετη νίκη με 4-0 επί της Μπαστιά στην 10η αγωνιστική τoυ Championnat.

«Ίμπρα», Καβάνι και... γκολάρες!
Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να το παίρνει πάνω του για το πρώτο ημίχρονο και τον Έντισον Καβάνι να λαμβάνει τα ηνία στη συνέχεια, η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε άνετο απόγευμα κόντρα στην Μπαστιά, επικρατώντας με 4-0 στην 10η αγωνιστική του Championnat.

Ο Ιμπραϊμοβιτς όχι μόνο μπήκε αγριεμένος, αλλά και... ορεξάτος ανοίγοντας το σκορ στο 10ο μόλις λεπτό, με απίστευτο γυριστό τακουνάκι... πάνω απ' το κεφάλι του αντίπαλου.



Τρία λεπτά αργότερα έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αυγάνοντας το σκορ σε 2-0.

Στο 2ο ημίχρονο ήρθε η σειρά του Έντισον Καβάνι να γράψει το δικό του... γκολ-ποιήμα, με εξαιρετική ατομική ενέργεια στο 46', ενώ στο 62' διαμόρφωσε το τελικό 4-0.



Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Νις-Μαρσέιγ 1-0
(40’ Τσβίτανιτς)

Ρεμ-Τουλούζ 1-2
(59’ Ονιάγκ – 42’ Τρέχο, 86’ Μπρέιθγουέιτ πεν.)

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαστιά 4-0
(10', 13' Ιμπραΐμοβιτς, 46', 62' Καβάνι)

Αζαξιό-Ναντ (21:00)
Εβιάν-Γκινγκάμπ (21:00)
Μονπελιέ-Λιλ (21:00)
Ρεν-Βαλενσιέν (21:00)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Σοσό-Μονακό (15:00)
Σεντ Ετιέν-Λοριάν (18:00)
Λιόν-Μπορντό (22:00)

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ναντ-Λιλ (21:30)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 (21:00)

Μαρσέιγ-Ρεμ (18:00)
Μπαστιά-Νις
Γκινγκάμπ-Αζαξιό
Λοριάν-Σοσό
Τουλούζ-Ρεν
Βαλενσιέν-Εβιάν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Μπορντό-Μονπελιέ (15:00)
Μονακό-Λιόν (18:00)
Σεντ Ετιέν-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Τα... πήρε η Μπάγερν!!

Με ένα καταιγιστικό 2ο ημίχρονο η Μπάγερν «ξέσπασε» με 4-1 στη Μάιντζ που έκανε το... λάθος να προηγηθεί, ενώ η Ντόρτμουντ πέρασε... χαλαρά το Ανόβερο, στην 9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.

Τα... πήρε η Μπάγερν
Μόνο η Ντόρτμουν πανηγύρισε... χαλαρά στα σημερινά παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρέους στο 4ο μόλις λεπτό της αναμέτρηση ήταν αρκετό για να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στο Ανόβερο με 1-0 που την επανέφεραν στην κορυφή.

Περιπετειώδης ήταν η νίκη της Μπάγερν επί της Μάιντζ με 4-1 αφού οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 44' με τον Πάρκερ. Με ένα καταιγιστικό 2ο ημίχρονο όμως ο Ρομπέν έφερε το ματς στα ίσα στο 50' και από κει και πέρα Μίλερ και Μάντζουκιτς μετέτρεψαν τη νίκη σε θρίαμβο.

Αγωνιώδης ήταν η εκτός έδρας νίκη της Σάλκε κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ, αφού παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (στο 20' και στο 59'), ισοφάρισε στο 29' και στο 65',ενώ στις καθυστερήσεις του ματς σημείωσε το τελικό 2-3.

Αναλυτικά η 9η αγωνιστική:

Παρασκευή 18/10

Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 0-2
(88’ Σίπλοκ - 26’ Σαμ, 70’ Κίσλινγκ)

Σάββατο 19/10

Ντόρτμουντ-Ανόβερο 1-0
(4' πεν. Ρέους)

Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 4-1
(50' Ρομπέν, 52', 82' Μίλερ, 69' Μάντζουκιτς – 44' Πάρκερ)

Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 0-0

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Σάλκε 2-3
(20' Αντέμι, 59' Μπελαραμπί – 29' Μέιερ, 65' Γκορέτζκα, 90+1 Νουστάνλερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 1-1
(50' Κάντλεκ – 87' Ντρμιτς)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 20/10

Αμβούργο-Στουτγκάρδη 16:30
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 18:30 Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» και περιμένει…!

Έστω και πιο δύσκολα από ότι περίμεναν οι περισσότεροι, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το καθήκον της κόντρα στη Μάλαγα.

«Καθάρισε» και περιμένει…
Οι «μερένχες» νίκησαν με 2-0 τους Ανδαλουσιάνους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», στον αγώνα που «άνοιξε την αυλαία» της ένατης αγωνιστικής της Primera Division και μείωσαν προσωρινά στο -2 τη διαφορά τους από τις δύο πρωτοπόρους, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, που έχουν ένα αγώνα λιγότερο και αγωνίζονται αργότερα το βράδυ.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στη δέκατη θέση και στο -4 από τις προνομιούχες θέσεις, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα το σαββατοκύριακο.

Οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα σε μια ομάδα που αγωνίστηκε αμυντικά, όμως δικαιώθηκαν στο 46’ με τον Ντι Μαρία και στο 91’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρονάλντο.


ΡΕΑΛ: Λόπεθ, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κεντίρα, Ιγιαραμέντι, Ισκο (72' Μόντριτς), Ντι Μαρία (80' Χεσέ), Μοράτα (75' Μπέιλ), Ρονάλντο

ΜΑΛΑΓΑ; Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Σάντσεθ, Ουέλιγκτον, Αντούνες (76' Νταρντέρ), Τισόνε, Καμάτσο, Πορτίγιο (76' Σάντα Κρουζ), Σάμουελ (69' Αντερσον), Ελισέου, Ελ Χαμνταουί



Το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάλαγα 2-0
(46' Ντι Μαρία, 91' πεν. Ρονάλντο)

Βαλένθια-Σοσιεδάδ (19:00)

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα (21:00)

Εσπανιόλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 23:00

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Γρανάδα-Χετάφε (13:00)

Αλμερία-Βαγεκάνο (18:00)

Μπέτις-Έλτσε (20:00)

Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Θέλτα-Λεβάντε (21:00)

Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (23:00)


Η επόμενη (δέκατη) αγωνιστική:


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Βαγιεκάνο-Βαγιαδολίδ (22:00)

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Μάλαγα-Θέλτα (17:00)
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (19:00)
Έλτσε-Γρανάδα (21:00)
Λεβάντε-Εσπανιόλ (23:00)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Σεβίλλη-Οσασούνα (13:00)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια (18:00)
Σοσιεδάδ-Αλμερία (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπέτις (22:00)

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χετάφε-Μπιλμπάο (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Πιο... καλή η μοναξιά!

Μόνη της στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ ανέβηκε η Άρσεναλ που επικράτησε 4-1 της Νόριτς στο «Emirates». «Έμφραγμα» στο 89’ για τη Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σάουθάμπτον (1-1), αγχοτική νίκη για Τσέλσι.

Πιο... καλή η μοναξιά
Μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από οκτώ αγωνιστικές φιγουράρει η Άρσεναλ, που επικράτησε άνετα με σκορ 4-1 της Νόριτς στο «Emirates». Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκαν με τον Γουίλσιρ στο 18’ ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Εζίλ έκανε το 2-0 στο 58’.

Τα «καναρίνια» απάντησαν με τον Χόβσον στο 70’, όμως οι «κανονιέρηδες» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και πέτυχαν ακόμη δύο γκολ. Το πρώτο με τον Ράμσεϊ στο 83’ και πέντε λεπτά αργότερα (88’) ο Εζίλ με το δεύτερο τέρμα του διαμόρφωσε το τελικό 4-1, που σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα της Λίβερπουλ στο «St. Jame’s Park» έφερε την Άρσεναλ στην πρώτη θέση με 19 βαθμούς.

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν λέει να βρει τον εαυτό της. Οι παίκτες του Μόγιες έδειχναν πως θα κατάφερναν να πάρουν μια «επαγγελματική» νίκη με το φτωχό 1-0, χάρη στο τέρμα του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 26ο λεπτό, όμως η Σάουθαμπτον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Οι «άγιοι» που συνεχίζουν την εξαιρετική τους πορεία στο πρωτάθλημα «πάγωσαν» το «Όλντ Τράφορντ» στο 89’ όταν ο Λόβρεν βρήκε δίχτυα και στέρησαν από τη Γιουνάιτεντ το «τρίποντο».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η Τσέλσι πήρε αγχωτική νίκη απέναντι στην Κάρντιφ, παρά το τελικό 4-1 στο «Στάνφορντ Μπριτζ», ενώ η Σουόνσι «διέλυσε» την Σάντερλαντ με σκορ 4-0 εντός έδρας. Τη νίκη με σκορ 2-1 πανηγύρισε στην έδρα της η Έβερτον απέναντι στη Χαλ. Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Στόουκ απέναντι στη Γουέστ Μπρομ.Πηγή: sport-fm.gr

Μάθημα... στους πρωτάρηδες!

Ο Πανιώνιος δεν δυσκολεύτηκε να δώσει ένα… μάθημα στα νεοφώτιστα Τρίκαλα, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ με 69-62.

Μάθημα... στους πρωτάρηδες
Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα σε εγχώριο πρωτάθλημα και Eurocup, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα και πρώτη εντός έδρας. Από την άλλη τα Τρίκαλα θα πρέπει να περιμένουν ακόμα μέχρι να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεχώρισε για την αστοχία των δύο ομάδων από τα 6,75 και από τα λάθη κι από τις δύο πλευρές. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Πανιώνιο να προηγείται 15-10, εκμεταλλευόμενος την ευστοχία του στις βολές (7/7).

Το κλέψιμο του Μπατή, οδήγησε στο κάρφωμα του ΜακΚόλουμ, που έστειλε τη διαφορά στους εννιά πόντους (25-16) τη μεγαλύτερη μέχρι εκείνο το σημείο. Οι παίκτες των Τρικάλων δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, αντίθετα αυτοί του Πανιωνίου ήταν που έχαναν την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια τους, δίνοντας την ευκαιρία στα Τρίκαλα να μειώσουν στον έναν (25-24). Τα λάθη έφτασαν τον αριθμό 13 για τον Πανιώνιο, ωστόσο τα 11 παραπάνω ριμπάουντ (21-10), του επέτρεψαν να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 34-28.

Πέντε μαζεμένοι πόντοι του Κόμματου ήταν αρκετοί για τα Τρίκαλα ώστε να καλύψουν τη διαφορά (38-38). Τα Τρίκαλα πέρασαν για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0 μπροστά στο σκορ (38-42), ωστόσο η αντίδραση των «κυανέρυθρων» ήταν άμεση, ανακτώντας ξανά το προβάδισμα με το τέλος της τρίτης περιόδου (47-44).

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου μπορεί να έκαναν 21 λάθη έναντι 14 αυτών του Φλεβαράκη, ωστόσο τα 21 παραπάνω ριμπάουντ και οι 34/41 βολές, ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη στον Πανιώνιο με 69-62.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 17, Σταματής, Ντούβνιακ 7, Κάρτερ 3, Μίλμπουρν 15, Αθανασούλας 4, Μπατής 6, Καββαδάς 3, Λάνγκφορντ 7, Μίτσελ 2, Σίμτσακ 3, Σαλούστρος 2

Τρίκαλα (Φλεβαράκης):
Έβανς 17, Περούνισιτς, Γιούινγκ 10, Γιαννακίδης 5, Κόμματος 12, Γκρέιντζερ 2, Δεληγιάννης 6, Ματαλόν, Φούντας, Γεωργάκης, Μουτακαμπίρ 8, Πέτροβιτς 2

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 34-28, 47-44, 69-62 Πηγή: sport-fm.gr

Δυο λεπτά υπόθεση!

Ο Ατρόμητος ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το εμπόδιο του Λεβαδειακού, επικρατώντας στο Περιστέρι με σκορ 3-0 και πλέον εδραιώνεται στις πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας.

Δυο λεπτά υπόθεση
Με το δεξί επέστρεψε στις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε άνετα εντός έδρας του Λεβαδειακού με σκορ 3-0, στο παιχνίδι που άνοιγε την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι χάρη σε δύο τέρματα από φάσεις«καρμπόν». Πρώτα ο Ιγκλέσιας στο 12ο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες και δύο λεπτά αργότερα (14’) ήταν η σειρά του Λαζαρίδη να μετατρέψει σε ασίστ την εκτέλεση του Αργεντινού και με τον ίδιο τρόπο να στείλει για δεύτερη φορά τη μπάλα στην εστία του τερματοφύλακα των Βοιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από την απομάκρυνση του Τάκη Λεμονή, ενώ η παρουσία του Γρηγόρη Φαράντου ως υπηρεσιακού στον πάγκο τους δεν τους βοήθησε. Χαρακτηριστικό της εικόνας του Λεβαδειακού, είναι ότι δημιούργησε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 56’ (σουτ του Μάντζιου) ενώ ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει σε επικίνδυνα επίπεδα αν οι Ναπολεόνι και Παπαδόπουλος ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες ο Ιταλός κατάφερε να βρει δίχτυα στο 76’ και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Έτσι, οι Περιστεριώτες έπιασαν την 3η θέση με 14 βαθμούς ενώ οι Βοιωτοί έμειναν στους 8 και την 11η.

Οι συνθέσεις:



Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (77’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (84’ Καραμάνος), Δημούτσος, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (70’ Μπρίτο)

Στον πάγκο: Τσενάμο, Νάστος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γεωργίου

Λεβαδειακός (Γρηγόρης Φαράντος): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάγκας, Λυκογιάννης (67’ Νικολακάκης), Μανόλο, Λαμπρόπουλος, Κονέ, Ορτέγκα (45’ Μπούστο), Μάρτινς, Μάντζιος, Κάντζι (81’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Πετράτσι, Γεωργίου, Γιάντσης

Διαιτητής: Γ. Κύζας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Πηγή: sport-fm.gr

«Δεύτερος πατέρας μας ο Μιλίνκοβιτς»

Στην παρουσία του Ζόραν Μιλίνκοβιτς μέσα και έξω από τα αποδυτήρια του Άρη, ώστε η ομάδα να φτάσει στην πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα, στάθηκε ο Ερωτόκριτος Νταμαρλής.

«Δεύτερος πατέρας μας ο Μιλίνκοβιτς»
Σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της εικόνας του Άρη εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είχε ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, μιλώντας στην επίσημη εφημερίδα των «κιτρίνων».

«Είναι η αλήθεια όμως. Με τον κ.Μιλίνκοβιτς, περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί. Ήταν ο άνθρωπος, που μετά από ήττες και σε καταστάσεις πολύ δύσκολες, δε σταμάτησε λεπτό να μας ενθαρρύνει και να μας εμψυχώνει, τονίζοντας μας, πόσο περήφανος αισθάνεται για μας και πόσο πολύ μας πιστεύει», αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός άσος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νταμαρλή:

«Είναι αλήθεια, ότι χρειαζόμασταν μια νίκη, όσο τίποτε άλλο. Την επιζητούσαμε απ’ την αρχή του πρωταθλήματος κι όσο αυτή δεν έρχονταν, τόσο εμείς, πιεζόμασταν ψυχολογικά, κάτι που, νομίζω, φαίνονταν καθαρά…», τόνισε αρχικά.

Πιστεύουμε, ότι στη Ν. Σμύρνη, περάσαμε, όλοι μας, το dejavu, του περυσινού αγώνα, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο…

«Ναι, σίγουρα μπορούμε να το πούμε κι έτσι, αφού οι ομοιότητες, μεταξύ των δυο παιχνιδιών είναι αρκετές. Και στα δυο παίξαμε με τη πλάτη στο τοίχο, αλλά και με το μαχαίρι στα δόντια…

Ο ίδιος διαιτητής, …παρόμοια κόκκινη κάρτα, αλλά κι η ίδια, γλυκιά κατάληξη στο τέλος. Οπότε μάλλον, ναι, κάτι τέτοιο πρέπει να ‘γινε…(γελάει)»

Η νίκη, παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν αναλογιστεί κανείς, ότι, έγινε κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν,(… γι άλλη μια φορά) χάναμε εμείς τις ευκαιρίες κι οι άλλοι σκόραραν…

«Όπως ήταν φυσιολογικό, ψυχολογικά, εκείνη τη στιγμή δεχτήκαμε ένα ισχυρό σοκ. Ευτυχώς, καταφέραμε κι ισοφαρίσαμε πολύ γρήγορα, κάτι, που μας ανέβασε πάρα πολύ. Από κει κι έπειτα, ακόμα κι όταν μείναμε με δέκα παίκτες, ξέραμε πως, ότι κι αν γινόταν στη συνέχεια, δε θα φεύγαμε απ’ το γήπεδο, με σκυμμένο το κεφάλι…»

Μακάρι, όπως συνέβη και στο Περιστέρι, ο αγώνας αυτός, ν’ αποδειχθεί κομβικής σημασίας, αποτελώντας, την αρχή για την ανάκαμψη της ομάδας.

«Πράγματι, θα’ ναι ευχής έργο να συμβεί κάτι αντίστοιχο. Το σπουδαιότερο, όλων, είναι ότι επιτέλους, μαζί μ’ αυτή τη νίκη, ήρθαν τα χαμόγελα και τα χαρούμενα πρόσωπα μέσα στην ομάδα….»

Στοιχεία άγνωστα το τελευταίο διάστημα, ε…;

« Είναι λογικό όταν δεν πάει καλά η ομάδα κι, ειδικά, μετά από ένα τέτοιο ξεκίνημα, κανείς να μην έχει όρεξη και διάθεση. Η νίκη επί του Πανιωνίου λειτούργησε ευεργετικά σ’ όλο αυτό το μαύρο σκηνικό, κάτι, που φάνηκε άμεσα, κιόλας, απ’ τις πρώτες προπονήσεις που ακολούθησαν. Πιστέψτε με, το χρειαζόμασταν, πάρα πολύ, αφού, πλέον, βλέπουμε, με πολύ καλύτερο μάτι τη συνέχεια…»

Τι μεσολάβησε στο μεσοδιάστημα του παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό, μ’ αυτόν της Ν. Σμύρνης;

«Θα έλεγα ότι η ομάδα το τελευταίο μήνα με την έλευση του καινούργιου προπονητή έδειξε ότι βαδίζει, πλέον, με σωστά βήματα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις κι αν η τύχη δε μας γυρνούσε τη πλάτη στα προηγούμενα παιχνίδια, η πρώτη νίκη θα ‘ρχονταν πολύ νωρίτερα κι η βαθμολογική συγκομιδή μας θα ‘ταν πολύ διαφορετική. Αυτό, που, επίσης, άλλαξε το τελευταίο διάστημα στην ομάδα, έχει να κάνει με την επιστροφή του Νταβίντ (Αγκάνθο), την παρουσία του οποίου, πραγματικά, θεωρώ, καταλυτική…»

Είναι γεγονός, ότι μας έλειψε πάρα πολύ…

«Ο Νταβίντ δεν είναι απλά, ένας μεγάλος παίκτης, αλλά, μαζί με τον Πουλίδο, οι φυσικοί ηγέτες αυτής της ομάδας. Είναι αυτοί που θα μας μιλήσουν, αυτοί που θα μας διορθώσουν, που θα μας συμβουλεύσουν και που θα κρατήσουν την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Η συμβολή τους, δεν περιορίζεται μόνο στο αγωνιστικό τομέα, αλλά, είναι πολυδιάστατη κι αυτό, νομίζω ότι φαίνεται…»

Τι επιπτώσεις, είχε πάνω σας η κριτική που δέχεστε απ’ την αρχή της χρονιάς;

«Οπωσδήποτε, όταν παίζεις στον ΆΡΗ, κι ειδικά όταν βρίσκεται η ομάδα σ’ αυτές τις θέσεις, πρέπει να ‘σαι προετοιμασμένος γι αυτήν. Από κει και πέρα, όμως, υπάρχει η καλή κι η κακή κριτική…Τον πιο σημαντικό ρόλο, στη διαχείριση όλων αυτών των δύσκολων στιγμών που περάσαμε, τον είχε ο κ. Μιλίνκοβιτς, ο οποίος, ήταν ο άνθρωπος που μας κράτησε. Αυτός ήταν που μας παρότρυνε να κλείσουμε τ’ αυτιά μας, σ’ ότι κι αν ακούσουμε και να συνεχίσουμε, παρά τις όποιες ατυχίες να δουλεύουμε, λέγοντας μας πως, αργά ή γρήγορα, τ’ αποτελέσματα θα ‘ρθουν…»

Η αλήθεια είναι, ότι ο κ. Μιλίνκοβιτς, στο λίγο χρονικό διάστημα παρουσίας του στο πάγκο της ομάδας μας, έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων, κάτι πάρα πολύ σημαντικό…

«Σ’ ότι αφορά το δικό μας κομμάτι, αυτό των ποδοσφαιριστών, με μια λέξη θα ‘λεγα ότι τον θεωρούμε, δεύτερο πατέρα μας…»

…βαριά η κουβέντα αυτή, ειδικά, όταν προέρχεται από έναν άτομο, τόσο εγκρατή και χαμηλών τόνων, όπως εσύ…

«Είναι η αλήθεια όμως. Με τον κ.Μιλίνκοβιτς, περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί. Ήταν ο άνθρωπος, που μετά από ήττες και σε καταστάσεις πολύ δύσκολες, δε σταμάτησε λεπτό να μας ενθαρρύνει και να μας εμψυχώνει, τονίζοντας μας, πόσο περήφανος αισθάνεται για μας και πόσο πολύ μας πιστεύει. Ξέρει πώς να φερθεί, έχοντας βρει το κουμπί του καθένα ξεχωριστά…»

Μια λεπτομέρεια, που, σίγουρα, δεν έγινε αντιληπτή από πολλούς, ήταν η στιγμή του πανηγυρισμού, αμέσως μετά το γκολ του Ουντόζι, που ο Πουλίδο, είναι ο πρώτος που τρέχει και κυριολεκτικά ορμάει στην αγκαλιά του Σέρβου. Αν μη τι άλλο, όλο αυτό κάτι δείχνει…

«Πιστεύω, ότι αυτή η σκηνή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των όσων προανέφερα. Το έργο του αναγνωρίζεται απ’ όλους. Ήρθε ν’ αλλάξει ριζικά την εικόνα της ομάδας και μέρα με τη μέρα, μ’ αυτά που βλέπω και βιώνω, θέλω να πιστεύω ότι τελικά η φετινή χρονιά μπορεί να εξελιχθεί πολύ καλύτερα απ’ τη περυσινή.»

Μακάρι, ξέρεις, έχουμε πολύ καιρό ν’ ακούσουμε κάτι αισιόδοξο…

«Όταν ήρθαν τα παιδιά του Συνδέσμου στο Βόλο, σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συλλόγου, μας είπαν …κάτι. Γιατί όχι, λέω εγώ…»

Συνεχίστε έτσι κι …όλα θα γίνουν. Αρχής γενομένης, απ’ το ματς με τη Βέροια. Αν το dejavu της ομάδας το ζήσαμε στη Ν. Σμύρνη, αυτό του κόσμου, θα το ζήσουμε την Κυριακή στη Βέροια.

«Όντως, αυτό που έγινε, πέρυσι, με τη παρουσία 7.000 οπαδών μας στη Βέροια, νομίζω, ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ήταν σα να παίζαμε στο «Βικελίδης».

Μπορεί να ‘μουν εκτός αποστολής, αλλά, ήμουν τυχερός και μόνο που το έζησα μέσα απ’ τη κερκίδα, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο. Και για να πω την αλήθεια, κάτι αντίστοιχο, πιστεύω ότι θα γίνει και φέτος…»

Να’ σαι βέβαιος…

Περί σεβασμού, πειθαρχίας και δικαιοσύνης…

Σεβασμό και πειθαρχία ζήτησε από τους παίκτες του ΟΦΗ ο Σα Πίντο, που υποσχέθηκε από την πλευρά του ότι θα είναι δίκαιος με όλους.

Περί σεβασμού, πειθαρχίας και δικαιοσύνης…
Υπό την επίβλεψη του νέου προπονητή, Σα Πίντο έγινε η χθεσινή (18/10) προπόνηση του ΟΦΗ και ο Πορτογάλος φρόντισε με το… καλημέρα να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα στους παίκτες. Άλλωστε, οι καθαρές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους…

«Θα σας σέβομαι όλους και θέλω να με σέβεστε και εσείς. Θέλω να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ κανένα κρούσμα απειθαρχίας από κανέναν. Θα είμαι δίκαιος με όλους και να είστε σίγουροι πως δεν θέλω να αδικήσω κανέναν» ήταν τα πρώτα λόγια του.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Μίλησα με τον προκάτοχό μου, τον κύριο Δερμιτζάκη για όλους σας. Όμως, θα αποκτήσω και προσωπική εικόνα μέσα από το τι θα μου παρουσιάσετε στις προπονήσεις».Πηγή: sport-fm.gr

Καμία ανησυχία για τον νεαρό οπαδό!!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον 23χρονο οπαδό από το Μεσολόγγι, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι μετά από επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των «αιωνίων» κάτω από σύνδεσμο του Ολυμπιακού.

Καμία ανησυχία για τον νεαρό οπαδό
Σε απλό θάλαμο μεταφέρθηκε ο 23χρονος οπαδός από το Μεσολόγγι που είχε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ύστερα από επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγο καιρό ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, κάτω από το σύνδεσμο των «ερυθρολεύκων».

Πλέον ο νεαρός άνδρας έχει ικανοποιητικό επίπεδο επικοινωνίας, αφού χρειάστηκε να περάσουν 20 μέρες που έδινε τη δική του μάχη για να μείνει στη ζωή. Τελικά, όμως, τα κατάφερε και βγήκε από την εντατική.

Ο 23χρονος οπαδός είχε χτυπηθεί με πέτρα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου υποβλήθηκε σε σειρά νευροχειρουργικών επεμβάσεων.

«O νεαρός μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου και φαίνεται να έχει ικανοποιητικό επίπεδο επικοινωνίας, χαμογελά και σφίγγει τα χέρια των οικείων του», υπογράμμισε ο νευροχειρούργος Βασίλης Παναγιωτόπουλος στο onairnews.Πηγή: sport-fm.gr

Ξεχάστηκε του Κολοβού!

Από τη χθεσινή προπόνηση του Πανιωνίου έδιωξε ο Νίκος Παντελής τον Δημήτρη Κολοβό, όμως έπειτα αμοιβαίες εξηγήσεις το θέμα που προέκυψε λύθηκε.

Ξεχάστηκε του Κολοβού
Όπου υπάρχει πίεση, υπάρχουν και νεύρα. Το θέμα, όμως, είναι τα νεύρα να λειτουργήσουν προς όφελος του Πανιωνίου και να λυθούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν κατά καιρούς.

Αυτό πρέπει να γίνει και στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Νίκος Παντελής έδιωξε τον Δημήτρη Κολοβό από τη χθεσινή προπόνηση επειδή σε κάποιες ασκήσεις τακτικής έδειχνε υπερβολικό ατομισμό.

Όπως αναφέρει η SportDay, o έμπειρος τεχνικός των «κυανέρυθρων» δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

Για αυτό τον λόγο μετά το τέλος της προπόνησης συναντήθηκε με τον 20χρονο επιθετικό και έπειτα από αμοιβαίες εξηγήσεις το θέμα θεωρείται λήξαν.
Πηγή: sport-fm.gr

Γουνδουλάκης: «Δεν χρειάζεται πανικός»

Ψυχραιμία συστήνει ο Φανούρης Γουνδουλάκης στην κρίσιμη περίοδο που διανύει ο Πλατανιάς, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα στο πρωτάθλημα και σήμερα υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Γουνδουλάκης: «Δεν χρειάζεται πανικός»
Την ύπαρξη πίεση στον Πλατανιά για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αναγνώρισε ο Φανούρης Γουνδουλάκης, μιλώντας στη Nova εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Δεν χρειάζεται πανικός, έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, συνεχίζουμε τη δουλειά και πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να δείξουμε περισσότερα έργα μέσα στο γήπεδο», τόνισε μεταξύ άλλων ο έμπειρος μέσος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γουνδουλάκη στο Novasports

«Δεν ξεκινήσαμε όπως περιμέναμε. Είναι πολύ δύσκολη η περίοδος που περνάει η ομάδα. Δεν χρειάζεται πανικός, έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, συνεχίζουμε τη δουλειά και πρέπει να αφήσουμε τα λόγια και να δείξουμε περισσότερα έργα μέσα στο γήπεδο. Εμείς πρέπει να την ανεβάσουμε την ομάδα γιατί εμείς την φέραμε εδώ.

Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο δεν σκέπτεσαι ποτέ την ήττα. Υπάρχει πίεση αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή και να την μετουσιώνουμε σε καλό άγχος για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό
».

Δεν το χάρηκε ο Τζέραρντ!!

Την ευκαιρία να περάσει νικηφόρα από το «St. Jame’s Park» έχασε η Λίβερπουλ που ήρθε ισόπαλη 2-2 απέναντι στη Νιουκάστλ με τον Στίβεν Τζέραρντ να φτάνει τα 100 τέρματα στην Premier League.

Δεν το χάρηκε ο Τζέραρντ
Την ευκαιρία να φτάσει τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έχασε η Λίβερπουλ. Οι «Ρεντς» αν και αγωνίζονταν με αριθμητικό πλεονέκτημα για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο, δεν μπόρεσαν να λυγίσουν την εξαιρετική Νιουκάστλ, με την οποία ήρθαν ισόπαλοι 2-2, στο παιχνίδι που άνοιγε την 8η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου προηγήθηκε με τον Γιόαν Καμπάιγ στο, όμως στο 40ο λεπτό ο Εμπιβά ανέτρεψε τον Λουίς Σουάρεζ μέσα στην περιοχή και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Εκεί, ήταν η ώρα του Στίβεν Τζέραντ να ισοφαρίσει (1-1) από την «άσπρη βούλα» σημειώνοντας παράλληλα και το 100 τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και παρά την αποβολή πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Πολ Ντουμέτ στο 57ο λεπτό. Την παρτίδα για τη Λίβερπουλ την έσωσε ο Ντάνιελ Στάριτζ στο 72’, όταν ισοφάρισε σε 2-2 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Έτσι, ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ με τον βαθμό που πήρε ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση με 17, έναν περισσότερο από την Άρσεναλ. Από την άλλη πλευρά, η Νιούκαστλ, που θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη, ανέβηκε στην 8η θέση με 11.

Οι συνθέσεις:

Νιούκαστλ: Κρουλ, Ντεμπισί, Εμπιβά, Γουίλιαμσον, Σαντόν, Καμπάιγ (78’ Ανίτα), Τιοτέ, Σισοκό (45’ Ντουμέτ), Γκουφράν, Μπεν Αρφά (78’ Σάμι Αμεόμπι), Ρεμί

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σισοκό, Τουρέ, Σκρτελ, Σακό (63’ Λουίς Αλμπέρτο), Χέντερσον, Τζέραρντ, Μόουζες, Σουάρεζ, Στάριτζ
Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: «Μίλησε» ο Ζάρατε για Βελέζ!! (videos)

Χάρη σε γκολ του Μάουρο Ζάρατε στο 20ό λεπτό, η Βελέζ Σάρσφιλντ πήρε εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της ουραγού της αργεντίνικης Inicial, Ρασίνγκ Κλουμπ.
Μάλιστα, η ήττα συνδυάστηκε με αρνητική επιστροφή του Ρεϊνάλντο Μέρλο στον πάγκο της ομάδας, στην οποία αγωνίζεται ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σεμπαστιάν Σάχα. Παράλληλα, η Αρχεντίνος Τζούνιορς κέρδισε την Εστουντιάντες με 1-0 χάρη σε εκπληκτική «φωτοβολίδα» του 21χρονου Ντάνιελ Βιγιάλβα, που ανήκει στη Ρίβερ Πλέιτ, στο 31ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη ζώνη υποβιβασμού της τριετής κατάταξης.
Τέλος, οι Κίλμες και η Ατλέτικο Ραφαέλα αρκέστηκαν σε ισοπαλία με 1-1, καθώς ο Κριστιάν Κανουχέ άνοιξε το σκορ υπέρ των φιλοξενούμενων με κεφαλιά στο 32ο λεπτό και ο Αρνάλντο Γκονζάλεζ ισοφάρισε σε 1-1 για την Κίλμες με ωραίο σουτ στο 70ό λεπτό, αλλά δέσποσε… αρνητικά ο προπονητής των «πρωτευουσιάνων», Νέλσον Ρίβας. Συγκεκριμένα, ο 43χρονος κόουτς γρονθοκόπησε φίλαθλο, που τόλμησε να του ασκήσει κριτική.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κίλμες-Ατλέτικο Ραφαέλα 1-1
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Εστουντιάντες 1-0
Ρασίνγκ Κλουμπ-Βελέζ 0-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιούελς Ολντ Μπόις
11
26
Άρσεναλ Σαραντί
11
23
Σαν Λορένζο
11
20
Μπόκα Τζούνιορς
11
20
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
20
Γοδόι Κρουζ
11
18
Χιμνάσια Λα Πλάτα
11
18
Αρχεντίνος Τζούνιορς
12
17
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
16
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
11
15
Ρίβερ Πλέιτ
11
14
Κίλμες
12
14
Λανούς
11
13
Τίγκρε
11
12
Ροζάριο Σεντράλ
11
12
Ολ Μπόις
11
11
Κολόν Σάντα Φε
11
11
Ολίμπο
11
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
2
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.70
Μπόκα Τζούνιορς
1.69
Άρσεναλ Σαραντί
1.67
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.64
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.59
Λανούς
1.55
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.48
Σαν Λορένζο
1.40
Κολόν Σάντα Φε
1.34
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.30
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Κίλμες
1.28
Τίγκρε
1.25
Ολ Μπόις
1.22
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Ροζάριο Σεντράλ
1.09
Ολίμπο
0.91
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.







Πηγή: onsports.gr

MLS: Νίκη πρωτιάς για Σπόρτινγκ! (video)

Χάρη σε δύσκολο 1-0 σε βάρος της Ντι Σι Γιουνάιτεντ, η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι σκαρφάλωσε στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας του MLS.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος της άμυνας των «πρωτευουσιάνων» και ο Ντον Ντούιερ βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μπιλ Χαμίντ. Ο 23χρονος στράικερ παρέμεινε ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια, οπότε συνέχισε πανηγυρίζοντας το τέρμα.
Στο υπολειπόμενο διάστημα της αναμέτρησης, η Σπόρτινγκ ήταν ανώτερη, αλλά δεν ρίσκαρε. Άλλωστε στο συγκεκριμένο στάδιο της σεζόν δεν υπάρχει πολυτέλεια για απώλεια βαθμών, αφού όλες οι ομάδες «κυνηγούν» μία θέση στα playoffs ή καλό πλασάρισμα, όπως συμβαίνει με τους εκπρόσωπους της Κάνσας Σίτι.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
33
55
Π-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
32
53
Χιούστον Ντάιναμο
32
48
Μόντρεαλ Ίμπακτ
32
46
Σικάγο Φάιρ
32
46
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
32
46
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
32
45
Κολόμπους Κρου
32
41
X-Τορόντο
32
26
X-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
33
16
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Πόρτλαντ Τίμπερς
32
53
Ρέαλ Σολτ Λέικ
32
52
Λος Άντζελες Γκάλαξι
32
51
Σιάτλ Σάουντερς
32
51
Κολοράντο Ράπιντς
32
48
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
32
47
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
45
Χ-Ντάλας
32
41
X-Σίβας ΗΠΑ
32
26
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Χ-Αποκλείστηκε από τα playoffs



Πηγή: onsports.gr