Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η χαρτογράφηση της Τούμπας!

toympa1
Χαρτογράφηση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων της Τούμπας και αποτύπωση όλων των χώρων, πραγματοποίησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει της μελέτης για την ανακατασκευή του γηπέδου
Η χαρτογράφηση από τοπογράφους και πολιτικούς μηχανικούς έγινε μετά από σχετικό αίτημα της ΠΑΕ προς τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη φυσικά και συναίνεσε στο αίτημα. Η χαρτογράφηση κράτησε αρκετό καιρό και ολοκληρώθηκε με την έναρξη της σεζόν.
Περιλάμβανε πλήρη καταγραφή όλων των κερκίδων της Τούμπας και του εσωτερικού του γηπέδου, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Υπενθυμίζουμε ότι η συνολική έκταση του γηπέδου που ανήκει στον Ερασιτέχνη είναι 30 στρέμματα και αγοράσθηκε έναντι πέντε εκατομμυρίων δραχμών από το ταμείο Εθνικής Αμύνης.
Το επόμενο στάδιο είναι η μελέτη που θα εκπονήσουν οι πολιτικοί μηχανικοί της ΠΑΕ για την ανακατασκευή της Τούμπας. Αν και η διαδικασία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, η ενδεδειγμένη λύση φαίνεται ότι είναι η σταδιακή ανακατασκευή του γηπέδου. Δηλαδή, το γκρέμισμα των θυρών τμηματικά και η ανέγερση καινούργιων στη θέση τους, χωρίς να υπερβαίνουν τα σημερινά ύψη. Η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου θα γίνει με σκάψιμο του ταρτάν, αφού μπορεί να κατέβει το επίπεδο του αγωνιστικού χώρου έως και δέκα μέτρα.
Με τον ίδιο τμηματικό τρόπο χτίστηκε και το νέο γήπεδο της Τότεναμ. Σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειασθεί μόνο έκδοση οικοδομικών αδειών. Το γκρέμισμα όλου του γηπέδου και το χτίσιμο καινούργιου απαιτεί πολεοδομικές ρυθμίσεις που προϋποθέτουν υπουργική απόφαση και πολυδαίδαλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η άλλη λύση είναι το απλό «λίφτινγκ» των υπαρχόντων κερκίδων. Εξαιτίας, όμως, της παλαιάς αρχιτεκτονικής τους, δεν θα δημιουργηθούν οι επιπλέον χώροι για τις απαιτούμενες εμπορικές χρήσεις που αποτελούν βασικό πυλώνα απόσβεσης της επένδυσης.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: