Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Μηδαμινές απώλειες στην Τούμπα»

Ούτε να σκέφτεται ενδεχόμενο απωλειών σε εντός έδρας παιχνίδια όπως αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης δεν θέλει ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

«Μηδαμινές απώλειες στην Τούμπα»
Σχεδόν ανεπίτρεπτες χαρακτήρισε βαθμολογικές απώλειες μέσα στην Τούμπα ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Μιλώντας στη NOVA, ο μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε ότι παιχνίδια όπως το σαββατιάτικο με τον Αστέρα Τρίπολης (τον οποίο χαρακτήρισε από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος) είναι αδιανόητο να μην τα παίρνει ο «δικέφαλος» μέσα στην έδρα του.

Αφού παραδέχθηκε, δε, ότι η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσον αφορά στην παραγωγή θεάματος, εξέφρασε και την προτίμησή του για αντίπαλο της Εθνικής στα μπαράζ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Τζιόλης

Για την Εθνική:

«Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας δυο παιχνίδια τα οποία έπρεπε να κερδίσουμε, να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να 'χουμε τις όποιες ελπίδες και να προκριθούμε απευθείας στο Μουντιάλ. Δυστυχώς δεν ήρθε το 'δώρο' από την άλλη πλευρά από τη Βοσνία. Από εκεί και πέρα κλείσαμε έναν κύκλο εμφανίσεων και της προκριματικής φάσης, το αποτέλεσμα είναι ότι πάμε στα μπαράζ κι εκεί σε δυο παιχνίδια ελπίζουμε να είμαστε σοβαροί, τυχεροί, παθιασμένοι και να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Κάποια προτίμηση σ' ότι έχει να κάνει με τον αντίπαλο στα μπαράζ;

«Απ' ό,τι είδα τους αντιπάλους, σίγουρα σαν πρώτη έτσι αίσθηση θα προτιμούσα είτε την Ισλανδία, είτε τη Ρουμανία. Νομίζω πως αυτές οι δυο είναι οι πιο ομάδες στα μέτρα μας και θα 'χουμε κάποιες ελπίδες παραπάνω να προκριθούμε, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι έχεις προκριθεί στην επόμενη φάση, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας γιατί είναι δυο ματς πραγματικά πάρα πολύ δύσκολα κι έντονα, που οι ελπίδες νομίζω είναι μοιρασμένες».

Είπες Ρουμανία. Με τον Λάζαρ το συζητήσατε;

«Ναι - ναι (χαμόγελα), με τ' ανάλογα πειράγματα και περιμένουμε να δούμε αν θα βρεθούμε αντιμέτωποι».

Ο Στοχ σας είπε τίποτα για τον αγώνα της περασμένης Παρασκευής;

«Όχι, ελάχιστα μιλήσαμε, εντάξει. Μας ευχήθηκε καλή τύχη από τη στιγμή που αυτοί οι Σλοβάκοι δεν πέρασαν, να πάμε εμείς στη Βραζιλία».

Επιστροφή στα του ΠΑΟΚ. Κατ' αρχάς το γόνατό σου είναι εντάξει;

«Ναι, μια χαρά, μια χαρά, όλα καλά».

Υπάρχει ο εντός έδρας αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης που σηματοδοτεί την επιστροφή στο πρωτάθλημα. Γνωρίζεις τον αντίπαλο; Έχεις άποψη γι' αυτόν και τί πιστεύεις πως πρέπει να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει αυτό που επιθυμείτε;

«Τον Αστέρα δεν τον έχω δει καθόλου φέτος. Μόνον κάποια στιγμιότυπα, δεν μπόρεσα να δω ολόκληρο παιχνίδι. Ομως απ' ότι ξέρω από την περυσινή ομάδα έχουν αλλάξει λίγα πράγματα. Είναι μια ομάδα πάντα επικίνδυνη, από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία ειδικά εκτός έδρας και με την κόντρα επίθεση κοιτάει να εκμεταλλευτεί και να πάρει τους πόντους που θέλει. Αυτό εμείς πρέπει να το 'χουμε στο μυαλό μας, να το προσέξουμε, παίζουμε στην έδρα μας και σ' αυτόν τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος και ειδικά στην έδρα μας πρέπει να έχουμε τις λιγότερες απώλειες ίσως και μηδαμινές».

Το θέαμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό ως τώρα όμως αυτό που προτάσσει μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ είναι η αποτελεσματικότητά του. Σ' αυτόν τον συνδυασμό, εικόνας και αποτελεσματικότητας διαπιστώνετε πρόοδο μέσα από την προσπάθεια που πραγματοποιείτε καθημερινά;

«Κοιτάξτε, αυτό γίνεται πάντα αντικείμενο συζήτησης, κατά πόσο αποδίδει μια ομάδα ωραίο ποδόσφαιρο σε συνάρτηση με την αποτελεσματικότητά της. Το 'χω ξαναπεί πως οι πρώτοι που θέλουν να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο είμαστε εμείς οι παίκτες. Σίγουρα ο κόσμος του αρέσει να βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο κι εμείς θέλουμε να το παίζουμε αυτό για να το ευχαριστιόμαστε πιο πολύ. Συγχρόνως κοιτάμε να κερδίζουμε, γιατί πρέπει να είμαστε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα κι είναι μια εξάρτηση, μια σχέση που προσπαθούμε να τ' ανεβάζουμε και τα δυο.

Και τ' αποτελέσματα σίγουρα αλλά και την απόδοσή μας, γιατί αν δεν παίζεις καλό ποδόσφαιρο, κάποια στιγμή δε θα κερδίσεις κιόλας. Δεν μπορείς συνέχεια να κερδίζεις με τέτοιες εμφανίσεις και κακές εμφανίσεις. Κοιτάμε ν' ανεβάζουμε την απόδοσή μας, να παίζουμε καλύτερα, το θέλουμε πιο πολύ και είμαστε σ' αυτό το στάδιο να βελτιωνόμαστε περισσότερο ως ομάδα».


Υπάρχει οδηγός αγωνιστικής συμπεριφοράς για τον αυριανό αγώνα;

«Ο οδηγός που νομίζω πως θα πρέπει να είναι σε κάθε ματς του πρωταθλήματος, να μπαίνουμε μέσα και να κερδίζουμε. Νομίζω πως δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια κι αυτός θα πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός μας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος η ομάδα να παίρνει τους τρεις βαθμούς. Δεν πρέπει να υπάρχει παιχνίδι που θα πρέπει να μπαίνουμε μέσα και να επαναπαυόμαστε στην ισοπαλία. Άρα αυτός είναι ο σκοπός του Σαββάτου, πόσω μάλλον όταν αγωνιζόμαστε στην έδρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: