Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η επιστροφή του Μιχάλη Ιορδανίδη στην Τούμπα!

iordanidhs1
Δεκέμβριος 1988, Οκτώβριος 2013. Σχεδόν 25 χρόνια. Μια ολόκληρη ζωή. Η σύγκριση του τότε με το τώρα άδικη και άστοχη. Τα πάντα, ακόμα και το ποδόσφαιρο, είναι πλέον τόσο διαφορετικά. Το συναίσθημα να μπαίνεις στο γήπεδο και να νιώθεις το γρασίδι κάτω απ’ τα πόδια σου, όμως, δεν αλλάζει.
Ο Μιχάλης Ιορδανίδης επέστρεψε στην Τούμπα όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1985 και μίλησε στο www.paokfc.gr για τις εντυπώσεις του λίγες ώρες πριν τη βράβευσή του στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. «Τ’ αποδυτήρια τώρα είναι τελείως διαφορετικά, σύγχρονα με περισσότερες ανέσεις», μας είπε αρχικά και συνέχισε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι στ’ αποδυτήρια του ΠΑΟΚ. Πάντα υπήρχε οικογενειακή ατμόσφαιρα, είναι το δεύτερο σπίτι των ποδοσφαιριστών.
Επίσης, η εμπειρία να παίζεις στο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι μοναδική. Οταν αγωνίζεσαι στην Τούμπα, με το ζεστό φίλαθλο κοινό του ΠΑΟΚ, η ψυχολογία σου ανεβαίνει. Η… επίδραση της Τούμπας αναγνωρίζεται κι από τους αντιπάλους».
Οι πιο σημαντικές στιγμές
Παρά την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Τούμπας, οι δύο κορυφαίες στιγμές του Μιχάλη Ιορδανίδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ συνέβησαν πολλά χιλιόμετρα μακριά. «Δυο παιχνίδια μπορώ να πω ότι ήταν ξεχωριστά για εμένα», είπε μιλώντας στο www.paokfc.gr και συνέχισε:  «Το πρώτο είναι το 0-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου η νίκη έφερε το δεύτερο Πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Αυτό, νομίζω, ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Αξέχαστες στιγμές, βέβαια, ζήσαμε και το 1988  στο στάδιο Σαν Πάολο, όπου παίξαμε με την Νάπολη μπροστά σε 65.000 κόσμο. Είχαμε κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση και στο τέλος μάλιστα πήρα και την φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα».

Ο ΠΑΟΚ του σήμερα
Επιστροφή στο σήμερα και την καινούρια ομάδα που χτίζει ο ΠΑΟΚ με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.  «Με τον κατάλληλο προγραμματισμό ο ΠΑΟΚ μπορεί να γευτεί κάποιον τίτλο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Με την έλευση του κ. Σαββίδη και συνεργατών του, βλέπουμε ότι η σκέψη αυτή σιγά σιγά ωριμάζει.  Η πορεία της ομάδας είναι θετική και μη ξεχνάμε πως παραλίγο να βρεθεί στους ομίλους του Champions League. Έτσι,  λοιπόν, θα ευχηθώ στον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, γιατί ο τεράστιος λαός του ΠΑΟΚ που τον ακολουθεί παντού, διψάει για έναν τίτλο».
Συνάντηση με τον Νίνη
Κατά την επίσκεψή του στο γήπεδο της Τούμπας, ο Μιχάλης Ιορδανίδης… έπεσε πάνω σε έναν από τους νυν παίκτες του ΠΑΟΚ. Τον Σωτήρη Νίνη. Οι δυο τους τα είπαν για αρκετή ώρα με τον Νίνη να μαθαίνει για την εποχή του Ιορδανίδη και να του εξιστορεί με τη σειρά του τις πρόσφατες εμπειρίες του.
«Ολοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι καλοί και  πολλούς από αυτούς τους γνωρίζω όπως τον Νίνη, τον Τζαβέλλα, τον Σαλπιγγίδη, τον Αθανασιάδη, τον Τζιόλη και τον Κατσουράνη», τόνισε ο Ιορδανίδης και πρόσθεσε: «Μπορούν να δώσουν ό,τι πρέπει ώστε ο ΠΑΟΚ να γίνει ακόμα μεγαλύτερη ομάδα».
Τέλος, σε ό,τι αφορά στη βράβευσή του, ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι μια πάρα πολύ καλή ενέργεια. Ευχαριστώ τον κύριο Ιβάν Σαββίδη, καθώς και όλη τη διοίκηση για αυτήν την κίνησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: