Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Για το... θαύμα-θαυμάτων!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει το restart που δεν έγινε στην Bουδαπέστη και για την εθνική που καλείται να απαντήσει στο ερώτημα «γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο;»!
Η νέα αρχή που έψαχνε η εθνική Ελλάδος μετά το... κάζο από τα Νησιά Φερόε και το καταστροφικό τρίμηνο Σαρρή-Ρανιέρι τελικά δεν ήρθε. Ψυχρά βαθμολογικά αν το δει κανείς, μετά από 5 αγώνες οι μόλις δύο βαθμοί δεν μπορεί να σου δίνουν ελπίδες ούτε καν για την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
Μια θέση που θυμίζουμε ότι την μέρα της κλήρωσης αν έλεγε κανείς ότι θα δώσει... μάχη να την πάρει η εθνική θα τον περνούσαν για τρελό. Η εθνική δεν ήταν απογοητευτική στην Βουδαπέστη. Το αντίθετο. Έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος, έκλεισε στο μισό γήπεδο τους Ούγγρους, είχε ένα 25λεπτο με συνεχόμενες φάσεις, αλλά το γκολ δεν ήρθε.
Και δυστυχώς για την Ελλάδα αυτό το βράδυ ήταν το ζητούμενο μόνο το γκολ. Ούτε η τακτική, ούτε η λογική, ούτε η πειθαρχία στο παιχνίδι της. Ας ήταν για τα πανηγύρια κι ας σκόραρε. Δεν έγινε όμως και πλέον το όνειρο για μια ακόμη συμμετοχή σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μοιάζει πολύ μακρινό.
Άλλωστε όταν μετά από 5 ματς είσαι ακόμη πίσω κι από τους... ψαράδες και τους μαραγκούς των Φερόε, τότε δεν μπορείς καν να κάνεις όνειρα. Μόνο τον σταυρό σου γιατί η Ελλάδα προσδοκά... θαύμα-θαυμάτων! Αν γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. Στα θετικά σίγουρα η εμφάνιση. Αυτή η ομάδα... έμοιαζε ξανά στην Ελλάδα που για μια 10ετία βρέθηκε στο top του κόσμου και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
Κανείς δεν θεωρεί ότι ο «παππούς» Σέρχιο Μαρκαριάν μέσα σε μια βδομάδα είχε το μαγικό ραβδί που θα μεταμόρφωνε την ομάδα, αλλά είναι προφανές ότι πέρασε το αυτονόητο στους παίκτες. Ποδοσφαιρικό εγωισμό και τακτική. Οι πάντες κατάλαβαν ότι είδαν κάτι καλύτερο από προηγούμενα ματς, αλλά και πάλι μείναμε με το «αχ».
Αυτό το «αχ» που είπαμε όλοι στα σουτ του Φετφατζίδη και του Κατσουράνη ή στο... τσαφ του Αθανασιάδη (που σε ακόμη ένα ματς με την «γαλανόλευκη» φανέλα κινήθηκε σε... ρηχά νερά).
Η νέα αυτή εθνική ομάδα είναι βέβαιο ότι έχει μέλλον. Αν θα έχει και... παρών στο Euro2016 θα φανεί σύντομα πια... Μόλις ένας γύρος απέμεινε. Ένας γύρος που δεν έχει 10 ή 15 ματς για να πούμε με σιγουριά ότι πολλά θα αλλάξουν. Απομένουν μόλις 5 αγώνες.
Δύο στο Φάληρο και 3 ματς εκτός Ελλάδος. Δεν χρειάζεται να βγάλουμε κομπιουτεράκια και να κάνουμε υπολογισμούς. Τα πράγματα (δυστυχώς) είναι πολύ ξεκάθαρα. «3x5=15». Αυτοί είναι οι βαθμοί που πρέπει να μαζέψει η Ελλάδα, κάνοντας δηλαδή το απόλυτο στον 2ο γύρο κι από κει και πέρα να περιμένει και γκέλες των άλλων. Κυρίως της Ουγγαρίας.
Μιας ομάδας που την έπαιζε περίπου 1 ώρα στο μισό γήπεδο και όμως είναι έξι βαθμούς πίσω της! Πληρώνει φυσικά το κακό ξεκίνημα και πάνω από όλα εκείνη την... εξευτελιστική ήττα στο Καραϊσκάκη από τα Νησιά Φερόε.
Το ευχάριστο αν μη τι άλλο κι από τις δηλώσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, αλλά και των παικτών είναι ότι ακόμη και τώρα δεν το παρατάνε. Μέχρι να βγει η ψυχή της εθνικής, που έλεγε και ο τίτλος του gazzetta. Εξάλλου είναι γνωστό πια. Όταν αυτή η ομάδα έχει κερδίσει το Euro, ποτέ μην την υποτιμάς και ποτέ μην λες ποτέ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κατάλαβες τώρα τι φταίει Υπουργέ;

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν μασάει τα λόγια του, επιρρίπτει ευθύνες για τα επεισόδια στο χάντμπολ και ζητά από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή να πάρει τα σωστά μέτρα.
Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη απέδειξαν περίτρανα ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της βίας στον αθλητισμό και ποιοι δημιουργούν τα επεισόδια. Στο κλειστό της Πυλαίας ο τελικός τινάχτηκε στον αέρα, την ίδια ώρα που στο Αγρίνιο στο ματς του βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναικού, δεν άνοιξε μύτη!
Δύο διαφορετικές εικόνες, δύο αντίθετοι κόσμοι. Στο Αγρίνιο απλώς δεν υπήρχαν οργανωμένοι οπαδοί και τα εισιτήρια πήγαν σε πραγματικούς φιλάθλους που ήθελαν να απολαύσουν βόλεϊ από τα εκπληκτικά κορίτσια των «αιωνίων» και φυσικά δεν είχαν καμία διάθεση να πλακωθούν και να τα σπάσουν, ενώ στην Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι οπαδοί πήγαν για να δημιουργήσουν προβλήματα!
Είναι άνθρωποι που κουβαλούν τα ίδια μυαλά με όσους κατευθύνθηκαν το Σάββατο στο Αγρίνιο με καδρόνια, εμπρηστικούς μηχανισμούς και άλλα πολεμοφόδια,με στόχο να λύσουν τους λογαριασμούς με τους... αντιπάλους του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η Αστυνομία λειτούργησε αποτελεσματικά και αποτρεπτικά για τα έκτροπα.
Δεν είναι φίλαθλοι, ούτε καν υποστηρικτές των ομάδων που λένε ότι αγαπούν, καθώς τις περισσότερες φορές δημιουργούν και σε αυτές προβλήματα. Είναι ανεγκέφαλοι που θέλουν να ξεσπάσουν ανοίγοντας κεφάλια, θέλουν να δείξουν μάγκες, δέρνοντας τους άλλους και δεν αγαπούν διόλου τον αθλητισμό. Δεν τους λένε τίποτα τα σπορ, απλώς εκεί βρίσκουν χώρο για να εξωτερικεύσουν την απολίτιστη συμπεριφορά τους. Δυστυχώς οι περισσότεροι βρίσκουν καταφύγιο στους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών, για συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική συμπεριφορά τους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χτυπήσουν, να καταστρέψουν, να διαλύσουν, τις περισσότερες φορές μάλιστα με την βοήθεια των παραγόντων, όπως τόσο εύστοχα έγραψε χθες ο Βασίλης Σαμπράκος εδώ στο gazzetta.gr.
Aυτή η μειοψηφία ατόμων σε σχέση με τους πραγματικούς φιλάθλους, δυστυχώς είναι πιο «θορυβώδης» και αποτελεί την γενεσιουργό αιτία της βίας στον αθλητισμό κι αν θέλει πραγματικά ο Σταύρος Κοντονής να πετύχει κάτι, εκεί πρέπει να στρέψει την προσοχή του. Οπως φάνηκε ξεκάθαρα και πρέπει να το αντιληφθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ούτε οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, ούτε οι απαγορεύσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, μπορούν να δώσουν τη λύση.
Οι χούλιγκανς και να φύγουν από το ποδόσφαιρο, θα πάνε στο χάντμπολ, στο βόλεϊ, ακόμα και στο... μπριτζ για να βρουν πεδίο δράσης, άρα μεμονωμένα ή κοντόφθαλμα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά. Το θέμα είναι εάν έχει τα κότσια ο Κοντονής να τα βάλει με τους θερμόαιμους και κατ' επέκταση με τις ομάδες που είτε τους στηρίζουν, είτε τους καλύπτουν. Το να απαγορεύεις στον φίλαθλο του Αστέρα ή της Βέροιας να δει την ομάδα, ούτε τον χουλιγκανισμό χτυπά, ούτε συνεισφέρει σε τίποτα...
Αυτό που επίσης αποδείχθηκε ξεκάθαρα αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν ότι αν θέλει η Αστυνομία, μπορεί να βρει λύσεις στο θέμα των επεισοδίων. Στο Αγρίνιο η στάση της ήταν άψογη, ενήργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά και έστειλε πίσω όσους ήθελαν να πλακωθούν με αφορμή το φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών στο βόλεϊ. Αντιθέτως στη Θεσσαλονίκη, η διαχείριση της κατάστασης δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική, με όλα τα άσχημα επακόλουθα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τότε που είχαμε λεφτά...!!

Οι Αγριόγατες του Κεντάκι δεν νιαουρίζουν, ο Σιζέφσκι έγινε ο "μάγος του Ντούραμ" και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τη μεγάλη αδυναμία του!
Κάθε φορά που θέλω να αυτοσαρκαστώ (χωρίς ωστόσο αυτή η εθιστική κλίση μου να απέχει από την πραγματικότητα) λέω ότι "τον καιρό που είχαμε λεφτά, πηγαίναμε και σε κανένα κολεγιακό Φάιναλ Φορ ", αλλά από τότε πέρασαν κιόλας εννέα χρόνια...
Εννέα χρόνια από τότε που πήγα για τελευταία φορά σε ένα Φάιναλ Φορ του NCAA και κυρίως εννέα χρόνια από τότε που είχα λεφτά για να πάω!
Η τελευταία φορά μου ήταν η τέταρτη: πρωτοπήγα κατ' ευτυχή συγκυρία το 1999 στο "Tropicana Field" του Σεν Πίτερσμπουργκ στη Φλόριντα, παρακολούθησα τον "Rip" Xάμιλτον να οδηγεί το Κονέκτικατ στον πρώτο τίτλο του και ομολογώ πως μαγεύτηκα από την κατανυκτική ατμόσφαιρα και το ' έβαλα αμέτι μουχαμέτι να την ξαναζήσω όποτε μπορούσα.
Πέντε χρόνια αργότερα ήμουν παρών στο Σαν Αντόνιο και έφερα πάλι γούρι στα "Χάσκις" του Καλχούν, την επόμενη χρονιά στο Σεντ Λούις είδα ν' ανεβαίνει στο θρόνο το Νορθ Καρολάινα και στο καπάκι, το 2006 στην Ιντιανάπολις υπήρξα αυτόπτης μάρτυς στον πρώτο θρίαμβο των Γκέιτορς της Φλόριντα, που έμελλε να πετύχουν το repeat.
Η τύχη με αξίωσε, ο θεός με ευλόγησε και η τρέλα μου με παρακίνησε να παρακολουθήσω αφενός αυτά τα τέσσερα Φάιναλ Φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος και αφετέρου τα 27 (στα 27) της σύγχρονης ιστορία της Ευρωλίγκας και ομολογώ πως η μαγεία που εκπέμπουν και ο τρόπος με τον οποίο αιχμαλώτισαν τα συναισθήματα μου ξεπερνάει όχι μονάχα τη λογική, αλλά και τη φαντασία.
Γι αυτό τον λόγο δεν θέλω καν να σκέπτομαι το ενδεχόμενο (που κυκλοφορεί ευρέως, αλλά επ' αυτού επιφυλάσσομαι να ασχοληθώ προσεχώς) σύμφωνα με το οποίο η FIBA, εφόσον ξαναπάρει πίσω την Ευρωλίγκα, θα καταργήσει, λέει, τα Φάιναλ Φορ και θα βάλει τους φιναλίστ να παίζουν επτά τελικούς, όπως είχε συμβεί στο πρώτο σχίσμα, τη σεζόν 2000-01: τότε η Κίντερ Μπολόνια και η Ταού αναμετρήθηκαν σε πέντε αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή η Μακαμπί Τελ Αβίβ, ο Παναθηναϊκός, η Εφές Πίλσεν και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνευρίσκονταν στο Φάιναλ Φορ του Παρισιού.
Οντως (για να εξηγήσω αυτό που έγραψα προηγουμένως) τη μαγεία του κολεγιακού Φάιναλ Φορ τη γνώρισα κατά τύχη: μια τύχη την οποία μακαρίζω, όπως συμβαίνει με τους ρέκτες όλων των ωραίων πραγμάτων, που μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στη ζωή μας...
Τότε εργαζόμουν στο "Βήμα", που επίσης είχε λεφτά (!) και μου κάλυψε την αποστολή στο Σακραμέντο και στο Λος Αντζελες για να βαδίσω στα φρέσκα ίχνη του Στογιάκοβιτς, ο οποίος διάνυε την παρθενική σεζόν του με τους Κινγκς στο ΝΒΑ. Πήγα λοιπόν στο Σακραμέντο, όπου μεταξύ άλλων ξανασυνάντησα μετά από χρόνια, τον Ντέηβιντ Ινγκραμ (ως διευθυντή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος), ακολούθησα τον Πέτζα στο Λος Αντζελες για έναν αγώνα με τους Λέικερς, είδα τον φίλο μου τον Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος τότε έπαιζε στους Κλίπερς και ενώ ετοιμαζόμουν να πάρω το αεροπλάνο της επιστροφής για να μη χάσω κιόλας την αλλαγή ηγεσίας στην εθνική ομάδα (με τον Πετυρόπουλο να διαδέχεται τον Γιαννάκη), ιδού η Τάμπα, ιδού και το πήδημα!
Δεν είχα ούτε διαπίστευση, αλλά είχα μια παλιά γνωριμία με τον υπεύθυνο Τύπου του NCAA που μου κανόνισε μια διαπίστευση κι όταν (μετά από πτήση έξι ωρών) έφτασα στο Σεν Πίτερμπουργκ, όπου μάλιστα έσκαγε ο τζίτζικας, νόμιζα ότι θα είμαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων, αλλά είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του!
Ηταν εκεί και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που ανέκαθεν ψαχνόταν με τέτοια διεθνή γεγονότα, αλλά και -στο ρόλο του τακτικότερου μη Αμερικανού θαμώνος στα χρονικά του NCAA-, ο Θόδωρος Ροδόπουλος, μάλιστα τώρα ο "Τεντ" ετοιμάζεται για το 33ο ταξίδι του σε Φάιναλ Φορ!
Τριακοστό τρίτο, το τονίζω και ολογράφως, πάει να πει ότι (σχηματικά και όχι στην κυριολεξία) ο Ροδόπουλος κοντεύει να 'χει τριπλάσιες παρουσίες από τον συχωρεμένο τον Τζον Γούντεν και τον Μάικ Σιζέφσκι!
Εδώ ήρθαμε, που λένε και στο σινεμά, διότι σήμερα τα ξημερώματα ο "Κόουτς Κ" οδήγησε τη νεαρότερη και ενδεχομένως τη χειρότερη ομάδα του Ντιουκ (σε αυτά τα 35 χρόνια που κατοικοεδρεύει στο Ντούραμ) στο 16ο φάιναλ Φορ της ιστορίας του: από αυτά ο ίδιος έχει βάλει την υπογραφή του στα δώδεκα, ισοφαρίζοντας τον μακαρίτη "μάγο του Γουέστγουντ", Τζον Γούντεν, ο οποίος πήγε σε ισάριθμα μέσα σε 14 χρόνια και θριάμβευσε στα δέκα από αυτά, δημιουργώντας την ασύγκριτη δυναστεία του UCLA.
Φεύγοντας από τις φτερούγες του Μπόμπι Νάιτ και κάνοντας σόλο καριέρα, ο Σιζέφσκι βρέθηκε στην άκρη του πάγκου του Ντιουκ το 1980, αλλά χρειάστηκε να περιμένει έξι χρόνια για το βάπτισμα του πυρός σε ένα Φάιναλ Φορ κι άλλα πέντε για να μεταλάβει των αχράντων μυστηρίων από το ιερό δισκοπότηρο του μπάσκετ: στέφθηκε πρωταθλητής το 1991, την επόμενη χρονιά πέτυχε το "repeat", έκανε υπομονή μέχρι το 2001, ύστερα περίμενε άλλα εννιά χρόνια για να καταφέρει το κουαρτέτο (2010) και πάει λέγοντας...
Το Φάιναλ Φορ του κολεγιακού Πρωταθλήματος θα φιλοξενηθεί στις 4 και 6 Απριλίου εκεί, όπου το άφησα το 2006: στην Ιντιανάπολις, μάλιστα τότε στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου της πόλης, δέσποζε μια τεράστια πινακίδα που έγραφε "Basketball language is spoken here" και αυτός ήταν άλλος ένας λόγος για τον οποίο δέθηκα τόσο πολύ με την ομάδα της πόλης: όχι με τους Χούζιερς του Μπόμπι Νάιτ, ούτε με το Ιντιάνα Στέιτ του Λάρι Μπερντ (και του Τζέικ Οντουμ, παρεμπιπτόντως), αλλά με τους Ιντιάνα Πέισερς, που αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια τον σεβντά μου στο ΝΒΑ!
Μιας και το 'φερε η κουβέντα σε αυτή την αντιδιαστολή, εάν το ΝΒΑ είναι η βιτρίνα του μπάσκετ, τότε δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το ΝCAA μοιάζει με την αχανή και ανεξερεύνητη αποθήκη του.
Και τι αποθήκη; Εδώ ο χρόνος μοιάζει να 'χει σταματήσει στο μπάσκετ που γνωρίσαμε πιτσιρικάδες και το αγαπήσαμε: στο μπάσκετ της ρομαντικής νοσταλγίας και των αραχνιασμένων εικόνων με τα δυο
ημίχρονα των είκοσι λεπτών, τις επιθέσεις των 35 δευτερολέπτων, τη γραμμή των σουτ τριών πόντων στα 6μ.32, τη 1+1 βολή, το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στην εκτέλεση βολών και στην επαναφορά της μπάλας από τη γραμμή και πάει λέγοντας...
Δεν ξέρω ποια θυσία θα ήμουν πρόθυμος να κάνω για να ξαναβρεθώ σε ένα Φάιναλ Φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος και να ζήσω τη μοναδική ατμόσφαιρα του. Μπορεί να λένε ότι το το κορυφαίο γεγονός του αμερικανικού αθλητισμού είναι o ετήσιος τελικός του φούτμπολ, το περίφημο Super Bowl, αλλά αφενός δεν το έχω παρακολουθήσει ούτε καν από την τηλεόραση και αφετέρου το σιχαίνομαι!
Στους ημιτελικούς του επικείμενου Φάιναλ Φορ, το Ντιουκ θα αντιμετωπίσει το Μίσιγκαν Στέιτ, ενώ το Κεντάκι θα βρει απέναντι του το Γουϊσκόνσιν. Οι αγριόγατες από το Λέξινγκτον θεωρούνται από την αρχή ως το τρανό φαβορί και απέχουν δυο βήματα από το να επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και να μπουν με τα τσαρούχια τους στο βιβλίο των ρεκόρ του Γκίνες!
Εφόσον το Κεντάκι διανύσει όλο το δρόμο, πρώτα απ' όλα θα αριθμεί εννέα τίτλους και θα απέχει μόλις δυο από τους έντεκα του UCLA, αλλά ο Τζον Καλιπάρι ιντριγκάρεται και προβοκάρεται από την ευκαιρία που έχει να πετύχει ένα απαράμιλλο ρεκόρ: να οδηγήσει την ομάδα του στον θρόνο, χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα!
Αυτή τη στιγμή το Κεντάκι βρίσκεται στο 38-0 και δυνητικά θα φτάσει στο 40-0: δεν θα είναι η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει αήττητη τον κολεγιακό τίτλο, αλλά θα είναι η μόνη στα χρονικά του θεσμού (από το 1938 και εντεύθεν) η οποία θα ανέβει στο θρόνο με τόσες πολλές νίκες στη σεζόν...
Η τελευταία αδιάφθορη ομάδα στα χρονικά του NCAA υπήρξε η Ιντιάνα η οποία καθοδηγούμενη από τον Μπόμπι Νάιτ και με σταρ τον Σκοτ Μέι και τον Κεντ Μπένσον στέφθηκε πρωταθλήτρια της σεζόν 1975-76, με ρεκόρ 32-0, συμπεριλαμβανομένης και της νίκης στον τελικό του Φάιναλ Φορ (στo παλιό Spectrum της Φιλαδέλφειας) επί του Μίσιγκαν με 86-68.
Πριν από τους Χούζιερς του '76, είχαν κατακτήσει αήττητες τον κολεγιακό τίτλο του NCAA άλλες έξι ομάδες: το Σαν Φρανσίσκο το 1956 (29-0), το Νορθ Καρολάινα το 1957 (32-0) και το UCLA το 1964, το 1967, το 1972 και το 1973 με 30-0.
Βεβαίως τα Φάιναλ Φορ έχουν σημαδευθεί από τρανταχτές εκπλήξεις, χώρια που αρκετές φορές έχουν επιβεβαιώσει την ιστορία της Σταχτοπούτας. Αυτή τη φορά όμως καμιά από τις τέσσερις ομάδες δεν είναι άγραφτη, τουναντίον όλες μαζί έχουν να επιδείξουν στα παλμαρέ τους 15 τίτλους, 26 τελικούς και 46 παρουσίες σε Φάιναλ Φορ!
Δεν υπάρχει Cinderella, αυτό να λέγεται, αλλά με τέτοια θα μοιάζει, όποια από τις (υπόλοιπες) τρεις καταφέρει να εκτροχιάσει την ομάδα, η οποία τις προάλλες διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα, στραγγαλίζοντας (78-39) το Γουέστ Βιρτζίνια, αλλά δυο μέρες αργότερα τα είδε όλα κωλυόμενα (68-66) με το Νοτρ Νταμ του πατριώτη μας Ζακ Ογκαστ...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κατατέθηκε το έγγραφο γι' αλλοίωση!!

Ο Εργοτέλης έθεσε κι επίσημα προς συζήτηση το θέμα της αναβολής αναδιάρθρωσης επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του gazzetta.gr.
Την Παρασκευή το gazzetta.gr σας είχε αποκαλύψει πως ο Εργοτέλης θα θέσει προς συζήτηση το θέμα της αναβολής αναδιάρθρωσης στο επόμενο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Την Δευτέρα η Κρητική ΠΑΕ απέστειλε επίσημο έγγραφο στην Σούπερ Λίγκα για να συζητηθεί το συγκεκριμένο αίτημα στο Δ.Σ. το μεσημέρι της Τετάρτης.
Ταυτόχρονα η ΠΑΕ Εργοτέλης το έστειλε και σ' όλες τις ΠΑΕ ώστε να είναι ενήμερες μια και το θέμα θα τεθεί προς ψηφοφορία. Τι ακριβώς ζητάει ο Εργοτέλης; Να μην υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες αλλά δύο. Η Νίκη Βόλου και ο ΟΦΗ. Ουσιαστικά να υπάρξει αναβολή αναδιάρθρωσης για του χρόνου και φυσικά αυτό να μην επηρεάσει και την Football League μια και θ' ανέβουν κανονικά δύο ομάδες στην Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή να μείνουν 18 ομάδες και του χρόνου και να υποβιβαστούν την επόμενη σεζόν τέσσερις...
Αυτό που γράφει, μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο έγγραφο ο Εργοτέλης είναι πως με την μη συμμετοχή της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ υπάρχει αλλοίωση πρωταθλήματος. Οτι ουσιαστικά επηρεάζεται η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία της Λίγκας. Για παράδειγμα θα υπάρξουν ομάδες που θα έχουν πάρει 9 βαθμούς στα χαρτιά. Και δεν θα υπάρχει μόνο βαθμολογική αλλοίωση αλλά θα αλλοίωση στο κομμάτι των τερμάτων. Δηλαδή η ομάδα που θα έχει πάρει 9 βαθμούς θα έχει και 9-0 τέρματα στην τελική βαθμολογία που σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχει παίξει τον ρόλο του.
Οπως είχαμε γράψει και την Παρασκευή ο Εργοτέλης έχει ήδη βρει αρκετούς συμμάχους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα περάσει και το αίτημα. Αρχικά θα πρέπει να υπάρξει πλειοψηφία στην ψηφοφορία για να πάει μετά στην ΕΠΟ το θέμα...
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Προφανώς μια τέτοια πρόταση προκαλεί αρκετά ερωτήματα. Αρχικά εάν υπάρχει αλλοίωση στην ουρά δεν υπάρχει κι αλλοίωση για το πρωτάθλημα και για την μάχη στα πλέι οφ;
Φυσικά. Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες του gazzetta.gr ο Εργοτέλης δεν έχει επικοινωνήσει με όλες τις ΠΑΕ. Μόνο με αυτές που έχουν τον... κίνδυνο του υποβιβασμού. Δηλαδή σ' ένα τέτοιο ζήτημα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η στάση των ομάδων από την Κέρκυρα και πάνω. Και λέμε Κέρκυρα γιατί οι ίδιες πληροφορίες λένε πως από την Καλλονή και κάτω οι ομάδες είναι θετικές (προφανώς και θα ήταν) σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ερώτημα δεύτερο. Πως η Nova θα συμφωνήσει να συνεχιστεί ένα πρωτάθλημα όταν δεν θα υπάρχει το βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον υποβιβασμό; Ουσιαστικά το μόνο ενδιαφέρον που θα υπάρχει μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι η μάχη για την πεντάδα.
Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν έχουν εξετάσει οι ΠΑΕ που κοιτάνε το ενδεχόμενο της αναβολής της αναδιάρθρωσης. Λογικά η Nova θα έχει αντιρρήσεις. Λογικά όμως... Δεν αποκλείεται να μην την... ενοχλήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν και θα πρέπει να εξετάσει και το θέμα των 18 ομάδων για την επόμενη σεζόν μιας και θα πρέπει να πληρώσει δύο επιπλέον συλλόγους.
Τι θα ψηφίσουν οι ομάδες που είναι μπροστά στην ψηφοφορία; Κι αυτό είναι αίνιγμα. Εάν θα συμφωνήσουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΠΑΣ και Ξάνθη στο συγκεκριμένο αίτημα...
Εάν υπάρχει πλειοψηφία και το θέμα πάει στην ΕΠΟ θα εγκριθεί η αναβολή αναδιάρθρωσης; Συνολικά οι πιθανότητες είναι λίγες για να γίνει δεκτό το αίτημα του Εργοτέλη. Ακόμα κι αν υπάρχει πλειοψηφία οι πιθανότητες θα είναι λίγες. Ωστόσο όσο περισσότερους συμμάχους βρει η Κρητική ΠΑΕ ή για την ακρίβεια όσες περισσότερες ομάδες συμφωνήσουν τότε καταλαβαίνει κανείς ότι τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θέμα στο Spiegel ο ΠΑΟΚ!!

Το θέμα των χρεών του ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι την Γερμανία και στο περιοδικό Spiegel γίνεται αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη και την βοήθεια που προσέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.  
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel και με αφορμή το νόμο που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη, υπάρχει ένα εκτενές δημοσίευμα για τον ΠΑΟΚ με τίτλο: «Η Ελλάδα ελευθερώνει από τα χρέη την ομάδα του φίλου του Πούτιν». Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρεται στη φιλία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσίας. Ενώ υπάρχει και μία δήλωση του φοροτεχνικού με τον οποίο συνεργάζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Δημήτρη Πανοζάχο, ο οποίος τονίζει ότι το νομοσχέδιο δεν αφορά μόνο την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά πολλές επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Έτσι θα σώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο»

To gazzetta.gr παρουσιάζει τις 11 ανατρεπτικές προτάσεις του βουλευτή Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Από τον αποκλεισμό ομάδων από την Ευρώπη μέχρι απομάκρυνση παραγόντων που εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση!
Το πρώτο μέρος του αθλητικού νόμου που φέρει τον τίτλο «επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» παρουσίασε την προηγούμενη Παρασκευή, ο αρμόδιος για τον αθλητισμό υπουργός Σταύρος Κοντονής.
Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Πέτρος Κωνσταντινέας μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ κατέθεσε τις δικές του ριζοσπαστικές προτάσεις, οι οποίες αποτελούν απόσταγμα της εμπειρίας του από το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και αποτέλεσμα των επαφών του με αρμόδιους φορείς.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας τόνισε χαρακτηριστικά:
«Η προσπάθεια εξυγίανσης που αμέσως ξεκίνησε η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να πετύχει τον σκοπό της. Σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Για να υπάρξει λοιπόν ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που ο καθένας μας θα μπορεί να το χαρεί:
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο που θέλουμε να χαιρόμαστε. Το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς, της βίας, του αυταρχισμού και της ασυδοσίας, ήρθε η ώρα να θαφτεί μια και καλή.
Βασική προϋπόθεση για την εξυγίανση που προσδοκούν οι αγνοί οπαδοί αποτελεί η ανταπόδοση στο ίδιο το άθλημα του τζίρου που παράγεται από το ποδοσφαιρικό προϊόν. Μπορεί οι έως τώρα ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες των επαγγελματικών ομάδων να κρύβονται πίσω από το μεγαλείο του συλλόγου αλλά δεν μπορούν να αποκρύψουν πως η κατάκτηση των 25 εκατομμυρίων ευρώ του Champions League αποτελούν το μοναδικό κίνητρο τους κι όχι η ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού.
Σε αυτό τον αβυσσαλέο επιχειρηματικό πόλεμο το ποδοσφαιρικό σωματείο υποβιβάζεται σε εργαλείο και οι φίλαθλοι σε στρατό πίεσης με στόχο τις δημοκρατικά εκλεγμένες αρχές προς όφελος του επιχειρηματικού σχεδίου και μόνο.
Κι αν στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου το προφανές υπέρογκο κέρδος καθορίζει το αποτέλεσμα, στην αντίπερα όχθη, ο υποτιθέμενος θεματοφύλακας του παιχνιδιού, η ΕΠΟ, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί φορέας δημιουργίας ποδοσφαιρικού ήθους στη χώρα μας.
Πίσω από το περιβόητο αυτοδιοίκητο, μια ολιγαρχία, ένας ελάχιστος αριθμός προέδρων των τοπικών ενώσεων χωρίς κανέναν δημοκρατικό έλεγχο, λόγω του πλειοψηφικού συστήματος, καθορίζει μόνη της την διοίκηση της ομοσπονδίας.
Η διαιώνιση αυτού του μοντέλου εξουσίας αποτελεί τον μοναδικό τους στόχο. Κάθε πτυχή ποδοσφαιρικής λειτουργίας, από την διαιτησία δηλαδή έως τις τιμωρίες των ομάδων και τους παρατηρητές των αγώνων, υποτάσσονται στην αναπαραγωγή του κλειστού αυτού γκέτο, καταρρακώνοντας έτσι κάθε υγιή ποδοσφαιρική συνείδηση.
Σήμερα, κάθε πυλώνας του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος της χώρας (ΕΠΟ, Super League) καταρρέει κάτω από το βάρος της σήψης και της παρακμής. Επιθανάτιος ρόγχος, τα τελευταία επεισόδια βίας και στα γήπεδα αλλά και στις αίθουσες των συμβουλίων».
Σύμφωνα με τον πρώην διαιτητή της Super League 11 είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:
Αναλυτικά οι προτάσεις Κωνσταντινέα:
1. Ας μην φοβηθούμε να αποκλείσουμε τις ποδοσφαιρικές εταιρείες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Ας διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένα αναλογικό σύστημα εκλογής της διοίκησης με τους ερασιτέχνες παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές μπροστάρηδες μπορεί να κατοχυρώσει την ουσιαστική ανεξαρτησία της.
3. Ας ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν ο οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
4. Ας απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
5. Ας ξεκαθαρίσουν με έγκυρο τρόπο οι διαδικασίες πιστοποίησης των ποδοσφαιρικών εταιρειών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
6. Ας ενισχύονται οικονομικά μόνο εκείνα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικά αθλουμένων μελών τους.
7. Ας διερευνηθεί κάθε δυνατότητα ώστε η διαιτησία να λειτουργήσει με πραγματικά ανεξάρτητο τρόπο, είτε στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, είτε με όποιον άλλον τρόπο γίνεται.
8. Ας τιμωρείται παραδειγματικά κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο μέλος της διοίκησης όταν προκαλούνται επεισόδια στο γήπεδο. Στόχος να ελέγξουν πραγματικά οι διοικήσεις των εταιρειών τα του οίκου τους για την βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού.
9. Ας ελεγχθούν και πιστοποιηθούν από το ίδιο το υπουργείο προστασίας του πολίτη οι εταιρείες security που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Ο κάθε εργαζόμενος αυτών των εταιρειών στα γήπεδα ας ελέγχεται πλήρως κι ας ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής του αγώνα.
10. Οι εκθέσεις των παρατηρητών της ΔΕΑΒ να αξιολογούνται εντατικά, να αξιολογούνται ταυτόχρονα οι ίδιοι οι παρατηρητές και να επικοινωνούν άμεσα με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
11. Ας έχουν τέλος λόγο οι ποδοσφαιριστές και στο συμβούλιο της ΕΠΟ και σε εκείνο της διαιτησίας αλλά και στο επαγγελματικό κλαμπ των ποδοσφαιρικών εταιρειών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: «Εμείς πληρώνουμε, δεν εκβιάζουμε»

Στον ΠΑΟΚ θεωρούν πως είναι άδικη η επίθεση που δέχεται το σωματείο από πολιτικά πρόσωπα για το νόμο για τα χρέη. Μάλιστα, σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ, o σύλλογος δεν έχει εκβιάσει καμία κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθεί να λύσει το θέμα των χρεών. 
Στον «δικέφαλο» μετά την απόφαση της κυβέρνησης  να ρυθμίσει τα χρέη, περιμένουν μια πιο οργανωμένοι αντίδραση τόσο από αντιπάλους, όσο επίσης και από πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με κύκλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η απάντηση που έρχεται είναι η εξής:  «Εμείς όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Δεν έχουμε εκβιάσει το κράτος -αν και θα μπορούσαμε να το κάνουμε μέσω του υποβιβασμού στη Γ'-, έχουμε πληρώσει μέχρι...κεραίας τα ληξιπρόθεσμα από το 2007 και μετά, καθώς και μέχρι ευρώ τα τρέχοντα που φτάνουν τα 23 εκατομμύρια. Δεν μεταπηδήσαμε από ρύθμιση σε...ρύθμιση για να βρεθούμε και πάλι χρεωμένοι, δεν χρησιμοποιήσαμε το κράτος ως "συνένοχο" σε παραγραφές δεδουλευμένων χρημάτων ποδοσφαιριστών, ή προμηθευτών».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η πηγή της κριτικής και της γιούχας είναι ο πόνος του οπαδού!!

Ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν είναι ο μοναδικός που από ήρωας έχει γίνει... μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. Ούτε οι οπαδοί της «βασίλισσας» είναι οι μοναδικοί απαιτητικοί. Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει στο FourFourTwo του gazzetta.gr για τις αιτίες των όσων αντιμετωπίζει ο Ουαλός σούπερ σταρ αυτή την περίοδο και έχουν βιώσει αρκετοί ακόμα.
Αποκτήθηκε και αποθεώθηκε. Ήταν μια Τότεναμ μόνος του και την πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ, σκόραρε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας κόντρα στη Μπαρτσελόνα, σκόραρε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ατλέτικο, σημείωσε πρόοδο, δυνάμωσε, βοήθησε και ήταν μεταγραφή που και κόστισε, αλλά και επέστρεψε χρυσάφι.
Φέτος, η χρονιά δεν εξελίσσεται τόσο καλά για τον Γκάρεθ Μπέιλ. Για την ακρίβεια, έχει γίνει... μαύρο πρόβατο. Σε σημείο που στο πρώτο λάθος θ' ακούσει αποδοκιμασίες. Θα του χτυπήσουν το αυτοκίνητο όπως το έκαναν μετά το ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα, έξω από το προπονητικό κέντρο.
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η μοναδική ομάδα στην οποία συμβαίνουν όλα αυτά με τους οπαδούς, ούτε ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι ο μοναδικός αποδέκτης κριτικής, αποδοκιμασιών και αντιδράσεων.
Μεταγραφές, εισιτήρια και... πελατειακή σχέση
Το χρήμα κινεί τα νήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν επένδυσε επειδή μονάχα αγαπούσε την ομάδα και κανείς δεν αφήνει να του πάρουν το σπίτι αρκεί η ομάδα να προχωράει... Με συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με χορηγικές εταιρείες και με απίστευτα έσοδα από τηλεοπτικά, (βλ. το νέο deal για την Πρέμιερ Λιγκ), οι οπαδοί αισθάνονται πλέον... πελάτες των συλλόγων τους και όχι άνθρωποι που απολαμβάνουν τον σεβασμό από τους συλλόγους τους. Δεν υπολογίζονται όσο θα έπρεπε και το αισθάνονται αυτό. Για να δει μια οικογένεια τεσσάρων μελών ένα παιχνίδι του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα πρέπει να στερηθεί αρκετές εκατοντάδες ευρώ και να κάνει... υπολογισμούς επί υπολογισμών ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους λογαριασμούς που έχει να πληρώσει. Μεγάλο μέροις των δικών τους χρημάτων βοηθούν και στις μεταγραφές έναντι εξωπραγματικών ποσών, που όμως πολλές φορές δεν πιάνουν τόπο και «πονάει» πολύ όταν αυτά τα λεφτά χαρακτηρίζονται... πεταμένα.

Δεν έχει να κάνει με την κοινωνική τάξη
Λένε ότι το... κράξιμο από τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης προέρχεται από εκείνους που κατοικούν στις καλές οικονομικά άνετες περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας. Σε συνδυασμό αυτού, αρκετοί είναι εκείνοι που κάνοντας αναφορά στους οπαδούς της Άρσεναλ που όταν βλέπουν την ομάδα τους να μην αποδίδει και να παρουσιάζει αγωνιστικό τέλμα αποτυγχάνοντας να πετύχει τους στόχους που θέτει στην αρχή της σεζόν, λένε πως πρόκειται για την πιο χαμηλή κοινωνική τάξη. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα και το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά το... όπιο του λαού και το άθλημα για το οποίο αδιαφορούν οι πλούσιοι πέρα από αυτούς που βάζουν τα λεφτά τους στους συλλόγου. Δεν είναι τόσο θέμα... του απέδαιυτου ανθρώπου ή της ανωτερότητας και του ύφους που μπορεί να έχει κάποιος που δεν τον νοιάζει πόσα θα δίνει κάθε εβδομάδα για να πηγαίνει στο γήπεδο. Έχει να κάνει με τον ιδρώτα που βγάζει ο καθένας το εισόδημά του και με τις σκέψεις που κάνει για να το διαθέσει στην ομάδα του. Όσο σημαντικό κι αν είναι το ποδόσφαιρο, όμως στα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή...
Θέμα απαιτήσεων
Τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των οπαδών τις δημιουργεί η ομάδα. Όπως αυτή με τη σειρά της περιμένει πράγματα και θέλει να βλέπει ότι η επένδυση που έκανε με τις μεταγραφές και την εμπιστοσύνη που δείχνει σε ποδοσφαιριστές στην πράξη, αμοίβοντάς τους αδρά, άξιζε τον κόπο. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τους οπαδούς. Θα στηρίξουν, θα κάνουν υπομονή, θα «πνίξουν» τον πόνο τους, όμως θα έρθει το ξέσπασμα κάποια στιγμή. Πάντα έρχεται. Έτσι έγινε για παράδειγμα όταν η Τότεναμ επί Αντρέ Βίλας – Μπόας ήταν ισόπαλη στο 0-0 στο ημίχρονο ενός αγώνα με τη Γουίγκαν, μόλις έναν μήνα μετά το «διπλό» επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ το έχει βιώσει ακόμα και η Μπάγερν Μονάχου σε παιχνίδι κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ απλά και μόνο λόγω της αντιπαλότητας και όχι εξαιτίας των συνεπειών στη βαθμολογική κατάταξη.
Βέβαια, υπάρχουν και οι περιπτώσεις όπως είναι αυτή των φίλων της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ που αξίζουν τον σεβασμό ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη με την υπομονή τους, τη στήριξη, το πάρτι σε κάθε εντός έδρας ματς και την ασύγκριτη αγάπη προς την ομάδα. Βέβαια, έχουν περάσει πολλά κι αυτοί για να δουν τη Ντόρτμουντ εκεί που θέλουν, ενώ και φέτος έδειξαν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τη σχέση οπαδού – ομάδας μοναδική. Έχουν τον σύλλογο στα χέρια τους, αφού στηρίζεται στη λαϊκή βάση.
Το ποδόσφαιρο, πέρα από τη σημασία που έχει για τον καθένα στη ζωή του και το χρόνο που του αφιερώνει, είναι διασκέδαση. Είναι ψυχαγωγία, είναι ξεγνοιασιά. Όταν, λοιπόν, ο οπαδός αισθάνεται ότι αυτό το στερείται στο γήπεδο, για να πάει στο οποίο όντως «ματώνει» οικονομικά ή παλεύει με τις ανάγκες του για να μπορεί ν' αγοράσει εισιτήριο, τότε θα συγχωρήσει την ομάδα μια, δυο, τρεις φορές... Κάποια στιγμή όμως θα απαιτήσει...
*Πηγή: gazzetta.gr*

John Terry: Captain, leader, legend!!

Ο Τζον Τέρι θα παίξει για 18η σεζόν στην Τσέλσι και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του.
«Αυτό δεν είναι ένα 'ευχαριστώ πολύ' επειδή ο Τζον συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Είναι ένας top αμυντικός. Αξίζει απόλυτα το νέο συμβόλαιό του, έχοντας ήδη παίξει 40 αγώνες». Τρεις βδομάδες μετά τη δήλωση Μουρίνιο για την παραμονή, η Τσέλσι ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας με τον Τέρι μέχρι το 2015-16. «Υστερα από κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου αυτό τον μήνα, ελπίζω εγώ, οι παίκτες και ο προπονητής να συνεχίζουμε να φέρνουμε επιτυχίες. Το να παίζω σε αυτό το σπουδαίο κλαμπ με κάνει πολύ περήφανο. Οπως πάντα θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που με στηρίζουν συνέχεια».
Μετά το League Cup, ο θρυλικός κεντρικός αμυντικός ελπίζει να σηκώσει και τον τίτλο στην Premier League, ο οποίος θα είναι ο 14ος στην εκπληκτική καριέρα τους στους Μπλε. Τέσσερα πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Europa League, πέντε κύπελλα, είναι μεταξύ άλλων τα τρόπαια στο παλμαρέ του, που έχει έρθει ύστερα από 661 εμφανίσεις και 63 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 34 του ο Τέρι είναι ο καλύτερος αμυντικός της Premier League και ένας από τους τελευταίους πράγματικούς αρχηγούς-φυσιογνωμίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Οπως συμβαίνει με τον άνθρωπο που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα, Ζοσέ Μουρίνιο, μπορεί να μην τον συμπαθείς αλλά δεν μπορείς να μην τον παραδεχθείς. Το πανό στο Stamford Bridge γράφει ‘captain, leader, legend’ και περιγράφει με ακρίβεια όσα είναι ο Τέρι για την Τσέλσι. Μάχεται για κάθε μπάλα, είναι εκεί όταν οι συμπαίκτες του τον χρειάζονται, βάζει τα πόδια του στη φωτιά, παίζει ενώ είναι τραυματίας, ο Αγγλος έχει πέσει ακόμα και αναίσθητος από κλωτσιά στο κεφάλι για αυτή την ομάδα.

Η σχέση του με την Βανέσα Περονσέλ, κοπέλα του συμπαίκτη του στους Μπλε και την Εθνική Αγγλίας, Γουέιν Μπριτζ, είχε ρίξει με άσχημο τρόπο τα φώτα στον Τέρι όπως και οι κατηγορίες για ρατσιστική επίθεση στον Αντον Φέρντιναντ. Ομως όσο hater και αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να μην βλέπει την σπάνια ποιότητά του, την ικανότητα να διαβάζει το παιχνίδι και το ότι είναι ανθεκτικός σε βαθμό μηχανής.
Ακολουθεί το top-10 με τις πιο επιτυχημένες στιγμές του μικρού που έπαιζε χαφ και ήταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και εξελίχθηκε στον πιο μεγάλο αρχηγό στην ιστορία της Τσέλσι…
2003: Ντεμπούτο και περιβραχιόνιο στην Αγγλία
Αφού έκανε το «μπαμ» στην Τσέλσι, δεν άργησε να κληθεί στην Εθνική και έκανε ντεμπούτο το 2003 σε αγώνα κόντρα στην Σερβία/Μαυροβούνιο. Στην συνέχεια έπαιξε βασικός δίπλα στον Ρίο Φέρντιναντ στη νίκη 2-1 σε βάρος της Κροατίας και κέρδισε εγκωμιαστικά σχόλια για τα τάκλιν και τις έγκαιρες επεμβάσεις με τις οποίες κάλυπτε τον πιο έμπειρο παρτενέρ του. Πολλοί ήταν αυτοί που προέβλεψαν ότι θα είναι ο επόμενος captain της Αγγλίας και τους δικαίωσε το 2005 σε αγώνα προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εγινε πρώτος αρχηγός το 2006 όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άφησε τη θέση του.
2004: Αρχηγός στην Τσέλσι
Πέρα από τους 7 τίτλους, ο Μουρίνιο άφησε στην Τσέλσι μία τεράστια κληρονομία. Οταν αφίχθη για πρώτη φορά στο Λονδίνο, ο -επί χρόνια captain- Μαρσέλ Ντεσαγί μόλις είχε αποχωρήσει από το Stamford Bridge και ο Special One έκρινε ότι εκείνος ο 23χρονος έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει ο leader της ομάδας που θέλει να χτίσει. Και ο μικρός τα κατάφερε. Από τότε έχουν περάσει 11 χρόνια και πλέον το όνομα του Τέρι είναι συνυφασμένο με την Τσέλσι και τις σπουδαιότερες στιγμές στην ιστορία της. Εχοντας κατακτήσει τα πάντα, ο Τέρι συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του στα βιβλία του κλαμπ όντας ο πιο επιτυχημένος αρχηγός όλων των εποχών.



2005: Το γκολ στην Μπαρτσελόνα
Champions League 2004-05, η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει την Τσέλσι 2-1 στο Camp Nou στο πρώτο σκέλος της φάσης των «16» σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την αποβολή του Ντρογκμπά και στην ρεβάνς το Stamford Bridge φλέγεται. Σε τέτοιο βαθμό που με γκολ των Γκούντγιονσεν, Λάμπαρντ, Νταφ η Τσέλσι έχει το σκορ 3-0 υπέρ της στο 19', όμως οι Μπλαουγκράνα γυρίζουν το νοκ-άουτ με δύο γκολ του Ροναλντίνιο μέσα σε δέκα λεπτά, το δεύτερο το ένα από τα καλύτερα γκολ όλων των εποχών γνωστό ως 'σβήσιμο του τσιγάρου'. Το ματς μένει στο 3-2 μέχρι το 76' όταν ο Νταφ εκτελεί το κόρνερ και ο Τέρι νικά όλη την άμυνα των Καταλανών στον αέρα και με κεφαλιά γράφει το 4-2 και χαρίζει την πρόκριση στους Μπλε. Σίγουρα δεν ήταν τόσο απολαυστικό όσο το τσιγάρο του Ρόνι, αλλά ο στόπερ της Τσέλσι ήταν αυτός που τράβηξε την καλύτερη τζούρα...
2006: Δεύτερο σερί πρωτάθλημα
Το καλοκαίρι του 2006 ολοκληρώθηκε μία εκπληκτική διετία για την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο με την κατάκτηση της δεύτερης σερί κούπας στην Premier League. Ο Τέρι ήταν βράχος στην ατσάλινη άμυνα των Λονδρέζων που τη σεζόν 2004-05 τερμάτισαν στο +12 από την (2η) Αρσεναλ, που είχαν μόλις μία ήττα (Μάντσεστερ Σίτι, 1-0), 15 γκολ παθητικό και 25 clean sheets. Οταν οι back-to-back τίτλοι ήταν πραγματικότητα για τους Μπλε και ο Τέρι και η παρέα του μπορεί να μην παρουσίασαν τις εξωγήινες επιδόσεις της προηγούμενης σεζόν όμως βρέθηκαν 8 πόντους πάνω από την Γιουνάιτεντ με τον ίδιο να σκοράρει 4 φορές.

2006: Και τερματοφύλακας
Ολα αυτά τα χρόνια έχει βοηθήσει όσο κανένας την Τσέλσι να κρατά ανέπαφη την εστία της, όμως αυτό του κεντρικού αμυντικού δεν είναι το μοναδικό πόστο από το οποίο την έχει υπηρετήσει. Τον Οκτώβριο του 2006 ο Πετρ Τσεχ υπέστη με αντίπαλο την Ρέντινγκ έναν από τους τραυματισμούς που τον έκαναν να παίζει πάντα με προστατευτική κάσκα, ενώ στη συέχεια νοκ άουτ βγήκε και ο αναπληρωματικός keeper, Κάρλο Κουντιτσίνι. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Τέρι πήρε τα γάντια, βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια και πρόσθεσε στο βιογραφικό του ένα clean sheet ως τερματοφύλακας.
2007: Πιο ακριβοπληρωμένος στην Premier League
Τον Ιούλιο του 2007 η διοίκηση της Τσέλσι έδειξε να αντιλαμβάνεται απόλυτα τη σημασία της παρουσίας του στο κλαμπ και τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της PL. Υστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν για μήνες, ο Τέρι έβαλε υπογραφή σε νέο συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, το οποίο του απέφερε 135.000 λίρες την εβδομάδα. Το deal διπλασίασε τις προηγούμενες απολαβές του και έφερε τον Αγγλο κεντρικό αμυντικό πάνω από τον Φρανκ Λάμπαρντ στη σχετική λίστα. «Υπήρξε μεγάλη φημολογία γύρω από αυτό, όμως αυτά τα πράγματα παίρνουν χρόνο. Δεν είχα καμία αμφιβολία για το ότι ήθελα να μείνω εδώ και για το ότι ο σύλλογος ήθελε το ίδιο».
2008: Το χαμένο πέναλτι στην Μόσχα
Με τον Τσεχ να έχει αποκρούσει το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο και τους Μπάλακ, Μπελέτι, Λάμπαρντ, Ασλεϊ Κόουλ να έχουν ευστοχήσει, ο Τέρι στήνει τη μπάλα στη βούλα και έχει one-shot για να χαρίσει στην Τσέλσι το Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Ντερ Σαρ πέφτει στην απέναντι γωνία, όμως ο captain γλιστράει και η μπάλα πάει στο δοκάρι. Οι Μπλε μόλις έχουν χάσει μέσα από τα χέρια τους την τεράστια κούπα και η Μόσχα είναι πιο παγωμένη από ποτέ. «Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, ξυπνάω μέσα στη νύχτα και είμαι σκατά. Είμαι καλύτερα με τα χρόνια, όμως κάποιες φορές με χτυπάει, είναι στο μυαλό μου. Δεν θα φύγει ποτέ».

2010: Το νταμπλ με Αντσελότι
Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην Αγγλία, όμως ο Τζον Τέρι έγινε ένας από τους λίγους που το έχουν κάνει την ίδια χρονιά. Με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο η Τσέλσι κατάκτησε τον τίτλο στην Premier League (τρίτος δικός του) αλλά και το FA Cup (1-0 την Πόρτσμουθ) του 2010 και έγινε μόλις η μία από τις 6 ομάδες που έχουν κάνει double στην στα 127 χρόνια ιστορίας της μεγάλης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Τέρι έγινε ο τελευταίος αρχηγός που πιάνει πρώτος στα χέρια του και τις δύο κούπες, σε μία χρονιά που στο πρωτάθλημα οι Μπλε έβαλαν 103 γκολ.
2012: Το Champions League
Τέσσερα χρόνια μετά το θρίλερ στην Μόσχα, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η Τσέλσι να παίξει ξανά στην ρουλέτα. Μετά τους μυθικούς ημιτελικούς και την πρόκριση σε βάρος της Μπαρτσελόνα, αυτή τη φορά αντίπαλος στην ψυχοφθόρο διαδικασία ήταν Μπάγερν στο Μόναχο. Ο αρχηγός δεν μπορούσε να πάρει εκτέλεση, ο Τσεχ απέκρουσε το πέναλτι του Ολιτς ισοφαρίζοντας το χαμένο του Μάτα και αφού αυτό του Σβάινσταϊγκερ πήρε στο δοκάρι, οι συμπαίκτες του -με τελευταίο τον Ντρογκμπά- έβαλαν τα υπόλοιπα. Ο Τέρι πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του τον μεγαλύτερο τίτλο σε επίπεδο συλλόγων, αυτόν που οι περισσότεροι legends έχουν πανηγυρίσει σαν αρχηγοί…
2013: Δύο γκολ σε ένα ματς
Πέρα από στόπερ αλλά και... τερματοφύλακας, ο Τέρι έχει 'ντυθεί' και επιθετικός για χάρη της Τσέλσι. Ο 34χρονος πρόσφατα πλησίασε στο ένα γκολ τον πρώτο αμυντικό-σκόρερ όλων των εποχών, Ντέιβιντ Ανσγουορθ (38), και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάρει ματς με δικά του κρίσιμα γκολ. Τον Απρίλιο του 2013 το κατάλαβε καλά αυτό η Φούλαμ. Μετά τη ρουκέτα από τα 30 μέτρα του Νταβίντ Λουίζ στο παραθυράκι, ο Τέρι απάντησε στον συμπαίκτη του πετυχαίνοντας δύο στο τελικό 0-3 στο Craven Cottage. Το πρώτο με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μάτα από δεξιά και το δεύτερο με τον ίδιο τρόπο από κοντά μέτα το flick του Τόρες στο πρώτο δοκάρι.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Η τιμωρία της... σοφίτας!!

Τι και αν ήταν τιμωρημένος, ο Τομ Κίλικ δεν σκέφτηκε ούτε λεπτό να αφήσει την ομάδα του μόνη στο ματς! Η εξυπνάδα του άφησε... άφωνη την Ομοσπονδία! 
Τιμωρήθηκε με έξι αγωνιστικές, ωστόσο ο τεχνικός της Poole Town, Tομ Κίλικ δεν θα μπορούσε να αφήσει την ομάδα του μόνη της στο δύσκολο ματς με την Κέμπριτζ. Ετσι, χτύπησε το... κουδούνι του γείτονα απέναντι από το γήπεδο, ανέβηκε στη σοφίτα, άνοιξε το παράθυρο και έβλεπε το πως παίζει η ομάδα του! Η ομάδα του επικράτησε 3-2 και σίγουρα παίρνει σημαντικό μερίδιο επιτυχίας, αφού ήταν σε θέση να δώσει οδηγίες...  Σίγουρα οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στη Daily Mail θα έφεραν σε δύσκολη θέση την Ομοσπονδία!


*Πηγή: gazzetta.gr*

Ζιντάν: «Θέλω Ρεάλ και Γαλλία»!

Ο Γάλλος θρύλος αποκάλυψε τις προπονητικές φιλοδοξίες του που είναι ο πάγκος των Μαδριλένων και των Τρικολόρ, δηλώνοντας όμως ακόμα ανέτοιμος.
Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραχώρησε συνέντευξη στο Canal+ και δίχως να… μασήσει τα λόγια του, παραδέχτηκε τις υψηλές προπονητικές φιλοδοξίες του. Όταν ρωτήθηκε ευθέως για το εάν θα αναλάμβανε από τώρα τη Ρεάλ, απάντησε με κάτι σαν… ναι μεν αλλά: «Φυσικά και θα μ’ ενδιέφερε, αλλά ακόμα πολλά να μάθω και αυτή τη στιγμή η Ρεάλ έχει έναν εκπληκτικό κόουτς».
Αμέσως μετά η κουβέντα πήγε στην μεγαλύτερη αγάπη του, τους Τρικολόρ: «Θα το πω όσο πιο καθαρά γίνεται. Ο στόχος και η φιλοδοξία μου είναι να γίνω μία μέρα εκλέκτορας της Εθνικής Γαλλίας», για να προσθέσει όμως με ρεαλισμό: «Αυτό όμως κάποια μέρα. Εχω καιρό μέχρι τότε… !»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μιχαΐλοβιτς για Σίτι!!

O Πελεγκρίνι φεύγει και ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είναι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ το φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της Μάντσεστερ Σίτι. 
Ο Πελεγκρίνι κουνάει μαντήλι το καλοκαίρι και η Σίτι έχει αρχίσει από τώρα το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του. Ο πρώτος στόχος, ο Ντιέγκο Σιμεόνε θα μείνει στη Μαδρίτη, έτσι το βλέμμα στρέφεται στην Ιταλία και ειδικότερα στη Γένοβα. Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς αρέσει αρκετά στους «Πολίτες», οι οποίοι και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του. Ο Σέρβος πολύ δύσκολα θα μείνει στη Σαμπντόρια και τη νέα σεζόν, με τη Σίτι να αποτελεί την ιδανική επιλογή για το μέλλον του! Παράλληλα, στην Ιταλία κυκλοφόρησε ακόμα ένα σενάριο, που θέλει τον Μαντσίνι να επιστρέφει στη Μάντσεστερ, αλλά αυτή τη φορά ως διευθυντής ποδοσφαίρου!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βέλγιο… Generation X!!

Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει για την εθνική σχολή ποδοσφαίρου (4-3-3), το παιδομάζωμα και τα παιδιά των μεταναστών που δημιουργούν ένα εκρηκτικό νεανικό μείγμα.
στο Facebook
Ηταν οι πρώτες εκπληκτικές τηλεοπτικές αναμνήσεις. Ο Ντιεγκίτο έκανε τη μπάλα να μοιάζει μαγική και σημάδευε ανεξίτηλα την ποδοσφαιρική νιότη εκείνης της πιτσιρικαρίας που ξεροσταλιαζόταν στις διακοπές του καλοκαιριού σε μία ταπεινή ασπρόμαυρη 14άρα. Υπήρξε όμως και μία στιγμή εκεί στο Μεξικό, που ο Μαραντόνα έκανε ακόμα και πολλούς φίλους της Αργεντινής να στεναχωρηθούν. Ηταν στον ημιτελικό του Μουντιάλ, όταν άφηνε εκτός τελικού την αγαπημένη ομάδα όλων των ουδέτερων. Μαζί με αυτούς και οι πιτσιρικάδες που είχαν λατρέψει τις μαγικές ασίστ κάποιου νεαρού ονόματι Σίφο και έμεναν με το στόμα ανοικτό, όταν έβλεπαν το θηρίο τον Κέλεμανς να κάνει τις επελάσεις του, παίρνοντας παραμάζωμα συμπαίκτες και αντιπάλους.

Ακόμα το θυμάμαι εκείνο το Βέλγιο. Την καταπληκτική ομάδα που είχε στήσει ο Γκι Τάις, ο οποίος είχε στο ρόστερ του σούπερ παίκτες όπως το 10άρι Εντσο Σίφο (κορυφαίος νέος παίκτης του τουρνουά), τον τερματοφύλακα Ζαν Μαρί Πφαφ, τον μέσο (παίζω παντού) Γιαν Κέλεμανς (οι δύο αυτοί βρέθηκαν στην καλύτερη 11άδα του Μουντιάλ), τους αμυντικούς Ερικ Γκέρετς, Φράνκι Βαν Ντερ Ελστ, Ζορζ Γκρουν, τον μέσο Ρενέ Βάντερεϊκεν, τον εξτρέμ Φράνκι Βερκότερεν, τον επιθετικό Νίκο Κλάεσεν κ.α.

Η ομάδα του 1986
Η ξαφνική παρακμή
Εκείνο το σύνολο που τερμάτισε τελικά στην 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, είχε κάνει δυναμικά την εμφάνιση του στο EURO του 1980, όταν και έφτασε στον τελικό (ηττήθηκε 2-1 από τη Δυτική Γερμανία). Δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε και σε Μουντιάλ, όπου έκτοτε έδωσε το παρών για έξι διαδοχικές φορές έως και το 2002, χρονιά που έπαψε να υπολογίζεται από τους αντιπάλους. Η παρακμή είχε φανεί δύο χρόνια νωρίτερα. Στο EURO που οι Βέλγοι είχαν συνδιοργανώσει μαζί τους Ολλανδούς, πάτωσαν, μην περνώντας καν από τους ομίλους.
Στα 14 χρόνια που ακολούθησαν εκείνη τη ντροπιαστική εντός έδρας συμμετοχή και που μεσολάβησαν έως και την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, το Βέλγιο έπιασε πάτο για τα καλά. Οι κακές στιγμές όμως αποτελούν πλέον παρελθόν, καθώς η τωρινή ομάδα βρίσκεται στα χνάρια εκείνης της πραγματικά μεγάλης Εθνικής των '80ς. Τι μεσολάβησε όμως για να κάνουν το άλμα από την παρακμή, στα Προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μάλιστα κατακτώντας την καθολική αναγνώριση για το όμορφο παιχνίδι τους και κάνοντας άπαντες να τους φοβούνται; Η απάντηση είναι κάπως σύνθετη και περιέχει τρία ξεχωριστά, αλληλένδετα δεδομένα...

Η ομάδα του 2000
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ... ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ που έκαναν οι σύλλογοι από τις πρώην αποικίες της χώρας, αλλά και από τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στα τέλη των '80ς και στις αρχές των '90ς εντός Βελγίου. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Εθνική στελεχωνόταν σχεδόν αποκλειστικά από Βαλόνους και Φλαμανδούς (σ.σ.: οι δύο εθνότητες που κατοικούν στην χώρα), οι οποίοι ήταν μονίμως στα μαχαίρια μεταξύ τους. Ξαφνικά λοιπόν βρέθηκαν οι Βέλγοι να έχουν στο ομοσπονδιακό συγκρότημα τους εξαιρετικούς –μη γηγενείς- παίκτες όπως οι Αξελ Βίτσελ (Μαρτινίκα), Μαρουάν Φελαϊνί (Μαρόκο), Βενσάν Κομπανί (Κονγκό), Κρίστιαν Μπεντέκε (Κονγκό), Ρομέλου Λουκάκου (Ζαΐρ), Ράντγια Ναϊγκολάν (Ινδονησία), Ιγκόρ ντε Καμάργκο (Βραζιλία), Νασέρ Τσαντλί (Μαρόκο), οι οποίοι έχουν καταγωγή κυρίως από την Αφρική. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελπίδων τους, όπου οι 11 από τις 21 πρόσφατες κλήσεις ήταν σε παιδιά μεταναστών, όπως ο αδερφός του Ρομέλου Λουκάκου, Τζόρνταν, ο αδερφός του Αζάρ, Τοργκάν, ο Ζακάρια Μπακάλι (Μαρόκο) ο οποίος έχει αγωνιστεί ήδη και με τους Ανδρες, ο Μίτσι Μπατσουαγί (Κονγκό) της Μαρσέιγ που έκανε ντεμπούτο με γκολ κόντρα στην Κύπρο και φυσικά οι πιο διάσημοι Αντνάν Γιαβουζάι (Κόσοβο), Ντιβόκ Οριζί (Κένια).
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ. Οι 10-13 (ανάλογα τις κλήσεις) από τους διεθνείς τους αγωνίζονται στην Premier Lueage και όχι απλά παίζουν, αλλά πρωταγωνιστούν στους μεγάλους συλλόγους του Νησιού. Προσθέστε και αυτούς που βρίσκονται σε Ιταλία, Ρωσία, Πορτογαλία, Γερμανία και θα έχετε την πλήρη εικόνα της δυναμικής του σύγχρονου Βέλγου ποδοσφαιριστή που  αποτελεί το δυναμικά ανερχόμενο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας. Ολοι αυτοί διεκδικούν τίτλους σε μεγάλα πρωταθλήματα και επειδή είναι κατά βάση νεαροί ακόμα, γαλουχούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Οταν λοιπόν συγκεντρώνονται μαζί με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται αυτό το εκρηκτικό μείγμα που έχει κερδίσει το σεβασμό και έχει δημιουργήσει προσδοκίες για κάτι εντυπωσιακό.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ -και σημαντικότερο- ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ... ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. Πρόκειται για μία απλή, μα παράλληλα τόσο πολύπλοκη στην υλοποίηση της ιδέα. Τη συνέλαβε και την προώθησε ο Μισέλ Σαμπλόν, ο οποίος αδιαμφισβήτητα στο μέλλον θα δοξάζετε ως αναμορφωτής του αθλήματος στην χώρα. Ο εν λόγω κύριος που έχει την ιδιότητα του γενικού διευθυντή της Εθνικής, υπήρξε μέλος του τεχνικού τιμ της σε τρία συνεχή Μουντιάλ (Μεξικό, Ιταλία, Η.Π.Α.). Ολα όμως ξεκίνησαν μετά την παταγώδη αποτυχία στο EURO του 2000. «Ή θα αλλάζαμε ή θα γινόμασταν ο περίγελος της Ευρώπης», είχε αιτιολογήσει σε μία συνέντευξη του πριν από λίγους μήνες.
Στα χνάρια της Μπαρτσελόνα
Τι έκανε ο Σαμπλόν; Ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία της σχολής ποδοσφαίρου του Βελγίου. Αρχικά ξεκίνησε συνεχείς επαφές με τις Ομοσπονδίες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Αφού πήρε ιδέες, θα έπρεπε να καταφέρει και το πιο δύσκολο. Επρεπε να πείσει τους συλλόγους του Βελγίου να αλλάξουν τη δομή των ακαδημιών τους. Ουσιαστικά εκείνο που τους ζήτησε ήταν να παίζουν όλες οι μικρές ομάδες τους έως και τις Under-17 με 4-3-3. Αυτό το σύστημα θα έπαιζε πλέον σε μόνιμη βάση και η Εθνική ανεξαρτήτως προπονητή. Ολο αυτό θυμίζει αναμφίβολα τη λογική της Μπαρτσελόνα με τη «Μασία» και το παιχνίδι που μαθαίνουν να παίζουν από μικροί οι Μπλαουγκράνα.
«Η μεγάλη δυσκολία ήταν να πείσω τις πιο μεγάλες ομάδες και κυρίως τις Αντερλεχτ, Σταντάρ Λιέγης να μάθουν στα παιδιά τους σωστά το παιχνίδι και όχι να κυνηγούν το αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες. Οταν όμως είδαν τα θετικά αποτελέσματα, πείστηκαν και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει γυρισμός», εξηγεί ευτυχής ο Σαμπλόν που πλέον βλέπει τους καρπούς των ιδεών του να αποδίδουν εκπληκτικά αποτελέσματα. Το πρώτο καλό σημάδι ήρθε στο EURO Under-17 του 2007 με τους Αζάρ και Μπεντέκε να οδηγούν την χώρα για πρώτη της φορά σε αυτές τις ηλικίες στην τελική τετράδα. Εναν χρόνο αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήρθε η απόλυτη δικαίωση  για τον Σαμπλόν που είδε μία παρέα με λίγο μεγαλύτερα παιδιά την οποία οδηγούσαν οι Φελαϊνί, Κομπανί, να φτάνει μία ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο (4η θέση).
Πιτσιρικάδες χωρίς ταβάνι
Στα παραπάνω συστατικά της επιτυχίας αξίζει να προστεθεί και αυτό του κόουτς Μαρκ Βίλμοτς. Ο τελευταίος υπήρξε (πριν από αυτή την παρέα) σημαντικός Βέλγος ποδοσφαιριστής και ρέκορντμαν στην χώρα με τέσσερις παρουσίες σε Μουντιάλ και πήρε όλα αυτά τα εντυπωσιακά... υλικά, για να στήσει την τέλεια τη συνταγή. Αυτό που παρουσιάζει σήμερα το Βέλγιο είναι ήδη πολύ όμορφο. Ωστόσο, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως το ταβάνι απέχει αρκετά ακόμα. Η εξαιρετική αυτή φουρνιά σταδιακά μεγαλώνει, ωριμάζει και πλέον δεν φιλοδοξεί να πάει στο EURO 2016 απλά για τη συμμετοχή. Της αξίζει να συμπεριληφθεί στα φαβορί, αν όχι για την κούπα, για τα Προημιτελικά -και βλέπουμε- σίγουρα.

Ο Βίλμοτς έχει παντρέψει τέλεια τα παιδιά των μεταναστών με εκείνα των Φλαμανδών και Βαλόνων και δρέπει καρπούς. Με τον καιρό μάλιστα βλέπει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να γίνεται θαυματουργός και τον Αζάρ να απογειώνεται στο TOP-5 των καλύτερων του κόσμου. Το μόνο πρόβλημα του κόουτς είναι οι πλάγιοι μπακ. Τέτοιοι καθαροί δεν υπάρχουν και παλεύει με σέντερ μπακ τύπου Αλντερβάιρελντ, Φερτόνγκεν να καλύψει το κενό, κάτι που κάνει αξιοπρεπώς αμυντικά, μα όχι όπως πρέπει αναφορικά με το δημιουργικό κομμάτι που θα είχε έναν κανονικός full-back.
Όπως όμως είπαμε, οι Βέλγοι έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι θα κλείσουν και αυτή την τρύπα. Υπάρχει το… Αύριο που αναμένεται ακόμα πιο εντυπωσιακό. Με μέσο όρο ηλικίας τα 25-26 χρόνια και μοναδικό πάνω από τα 30 τον 35άρη τρίτο στη σειρά πορτιερο, Ζαν-Φρανσουά Ζιλέ, ο οποίος έχει μπροστά του δύο τερματοφύλακες που θα τους ήθελαν όλοι (Κουρτουά, Μινιολέ). Με υπεροπλία σε όλες τις θέσεις (εκτός των πλάγιων μπακ) και σταδιακά και με εμπειρίες, οι Κόκκινοι Διάβολοι φωνάζουν ότι ήρθαν για να μείνουν και πως στο μέλλον τους δεν χωρούν όρια παρά μονάχα κάποια κορυφή σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έμφαση στη τακτική!!

Πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησαν όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλων Αρναίας, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν πρόγραμμα τακτικής.
Όπως αναφέρεται στο επίσημο site του Άρη:
Απογευματινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (1ος όμιλος).
Όσοι αγωνίστηκαν στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αρναίας έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν πρόγραμμα με ασκήσεις τακτικής.
Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, που αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο, «σουβενίρ» από τον κυριακάτικο αγώνα, θα εξεταστεί απόψε από τον γιατρό του ΑΡΗ, Βαγγέλη Πανταζή, προκειμένου να αποφασιστεί ο χρόνος επιστροφής του 28χρονου επιθετικού στις προπονήσεις (η κατάστασή του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία).
Από εκεί και μετά, στην προπόνηση συμμετείχε κανονικά ο Δημήτρης Γκίνο, ο οποίος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (U-21) της Αλβανίας, ενώ ο έτερος των διεθνών της ομάδας μας, Δημήτρης Σουνάς ολοκληρώνει σήμερα τις υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα Ελπίδων (U-21).
Να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι με την σερραϊκή ομάδα επιστρέφει ο Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.
Αύριο, Τρίτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι απογευματινή προπόνηση με ασκήσεις τακτικής και πρόληψης τραυματισμών στο «Δασυγένειο».

Η καυτή ξανθιά που της αρέσει το ποδόσφαιρο!! (pics)

Μας έρχεται από την Ιταλία και είναι έτοιμη να κατακτήσει την ιταλική τηλεόραση και γιατί όχι και τη μεγάλη οθόνη. Η καυτή ξανθιά Φεντερίκα Ζιράλντι δεν ντρέπεται να δείξει το κορμί της σε όποια ευκαιρία τής παρουσιαστεί και βάζει μπρος για να κατακτήσει ολόκληρη την Ιταλία.   
 Το σέξι μοντέλο δηλώνει μεγάλη οπαδός της «Μεγάλης Κυρίας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν μπορεί να αντισταθεί στο σασπένς και το θέαμα που προσφέρει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Ωστόσο, όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει ούτε μια φωτογραφία της με κασκόλ της Γιουβέντους ή με… ρούχα.











Πηγή newsbeast.gr

Tα αποτελέσματα των Τμημάτων Υποδομής!!

Δείτε τα αποτελεσμάτα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ έτσι όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΕ μέσα από το site της.
Αναλυτικά:
Η Κ20 «πέρασε» εύκολα από τα Ιωάννινα νικώντας 2-0 τον ΠΑΣ, η Κ17 και η Κ16 .ξεκουράστηκαν καθώς δεν είχαν υποχρεώσεις για τα πρωταθλήματα της Super League και της ΕΠΣΜ, αντίστοιχα και η Κ15 ολοκλήρωσε θριαμβευτικά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικρατώντας 3-2 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Με αέρα 13 βαθμών από την δεύτερη Ξάνθη η Κ15 ετοιμάζεται πλέον για τον τελικό της 8ης Απριλίου κόντρα στονΟλυμπιακό, στα Χανιά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων έχουν ως εξής:
Κ20
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 0-2
Κ17
Ρεπό και ΠΑΟΚ – Θερμαϊκός Θέρμης 1-0 (φιλικό)
Κ16
Ρεπό
Κ15
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 2-3
Κ14
Αγροτικός Αστέρας (00′) – ΠΑΟΚ 0-2
Κ13 (02′)
ΑΕ Φαλήρου – ΠΑΟΚ 0-9
Κ12
ΑΑ Γιαννιτσών (02′) – ΠΑΟΚ 5-3
Κ11
ΠΑΟΚ – ΑΕ Πυλαίας (02′-03′) 5-1 και ΠΑΟΚ – Εθνικός Ευόσμου (02′-03′) 6-0
Κ10
ΠΑΟΚ – Shooters (04′-05′) 11-0 και ΠΑΟΚ – Ηρακλής (04′) 2-0
Κ9
ΠΑΟΚ – Μαντουλίδης (04′-05′) 4-3
Κ8
ΠΑΟΚ – ΠΑΟΔ 5-0
Κ7
ΠΑΟΚ – Ερμής Καλαμαριάς (07′) 10-4 (φιλικό) και ΠΑΟΚ – Ακαδημία Γ. Κούδας 8-3 (φιλικό)
Κ6
ΠΑΟΚ – Πρότυπα Εκπαιδευτήρια 7-3 (φιλικό)

To πρόγραμμα της Football League!!

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Football League πέφτει αυτό το Σαββατοκύριακο όπου και θα κρίνουν την παραμονή των ομάδων την συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1ος όμιλος
Σάββατο 4 Απριλίου (15:00)
Αχαρναϊκός – Παναχαϊκή
ΑΕΚ – Άλιμος (OTE Sport 2)
ΑΟΧ – Επισκοπή
Φωστήρας – Παναιγιάλειος
Ερμιονίδα – Απόλλων (OTE Sport 5)
Πανηλειακός – Καλλιθέα ματ.
Ρεπό: Ηρακλής Ψαχν.
2oς όμιλος
Κυριακή 5 Απριλίου (15:00)
Απόλλων 1926 – Αγροτικός Αστ.
Αιγινιακός – Φωκικός
Ηρακλής – ΑΕΛ (OTE Sport 2)
Τύρναβος – Εθν. Σερρών
Ζάκυνθος – Πιερικός
Αν. Καρδίτσας – Ολυμπιακός Β. (OTE Sport 5)
Ρεπό: Λαμία
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μας χτύπησαν»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος σεκιούριτι στο «Παλατάκι» Λάμπης Τσεπλετσίδης και τόνισε πως την ευθύνη για τον έλεγχο στο γήπεδο την έχει η αστυνομία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Το χάντμπολ είναι ερασιτεχνικό άθλημα. Στα ερασιτεχνικά αθλήματα την ευθύνη του ελέγχου την έχει η αστυνομία. Εμένα με ενδιαφέρει το κάθε άθλημα να πηγαίνει καλά. Είχα βάλει άτομα να ελέγχουν και οι πρώτοι 50 που μπήκαν μέσα ψαχτήκαν εξονυχιστικά. Εκ των πραγμάτων παίχτηκε το παιχνίδι μέχρι το 17. Μετά άνοιξαν οι πόρτες γιατί υποτίθεται ότι ψαχτήκαν οι υπόλοιποι στα διόδια. Υποτίθεται ότι αυτοί που μπήκαν ήταν ψαγμένοι. Φάγαμε ξύλο και εγώ προσωπικά χτυπήθηκα και με δύο – τρεις. Μπήκαν μέσα στο γήπεδο και άρχισαν τις πιστολιές. Έπεσε ξύλο και αυτό μπορώ να το αποδείξω ανά πάσα στιγμή. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πηδούσα τα κάγκελα και έμπαιναν μέσα. Εγώ είχα πει να τους φέρουν δύο ώρες πριν ώστε να τους ελέγξουμε αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Τα παιδιά του ΠΑΟΚ προκλήθηκαν αισχρά, θα τους πει κανείς συγχαρητήρια που κράτησαν επίπεδο και έφυγαν χωρίς να φταίνε; Ο λαός του ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο. Εγώ επικουρικά ανέλαβα να ελέγξω αλλά δεν λέει αυτό το συμβόλαιο μου. Τον έλεγχο τον κάνει η αστυνομία. Εγώ προσωπικά έφερα «γκάρετ» και έκανα σωματικό έλεγχο όσο μου επιτράπηκε».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Θα συνεχιστεί το πάρτι των τίτλων»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος του Α.Σ ΠΑΟΚ, Άλκης Ησαιάδης και μίλησε για τις επιτυχίες του Ερασιτέχνη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Πιστεύω πως το πάρτι τίτλων θα συνεχιστεί στον ΠΑΟΚ και φέτος. Οι γυναίκες έχασαν σε ένα πραγματικό ντέρμπι όμως δεν… άνοιξε ρουθούνι και όλη η εκδήλωση κύλησε άψογα. Αντίθετα στον τελικό των αντρών μετά το 14ο λεπτό έγιναν κάποια πράγματα. Αυτοί που ήρθαν από την άλλη ομάδα μπήκαν χωρίς έλεγχο και έγινε μια εκτόξευση από εκείνη την πλευρά. Στην συνέχεια το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί και για αυτό έγινε η εκκένωση. Οι ομάδες κινδύνευαν με αφανισμό σε διαφορετική περίπτωση. Οι ομάδες, οι παίκτες και οι σύλλογοι δεν είχαν να χωρίσουν τίποτα. Οι εκδρομείς πιστεύω πως ήρθαν για να διακόψουν το ματς. Ευτυχώς έφυγαν πρώτα αυτοί. Πριν έρθουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν έγινε το παραμικρό και δεν έπεσε χαρτάκι».
Για τις επιτυχίες σε όλα τα τμήματα:
«Στα ερασιτεχνικά τμήματα πρέπει να δημιουργούνται ακαδημίες και να υπάρχει συνέχεια. Στο χάντμπολ και σε άλλα τμήματα υπάρχουν οι τίτλοι και αυτό μας εμψυχώνει όλους να συνεχίσουμε και δυναμώνει τις ακαδημίες. Υπάρχουν υποδομές σε όλα τα τμήματα και οι τίτλοι έρχονται ο ένας μετά τον άλλο».
Για τις εκλογές της Πέμπτης:
«Ακόμα δεν έχει καταθέσει κανείς υποψηφιότητα. Δεν πιστεύω πως πάει κάτι άσχημα σήμερα, πολλά μπορούμε να διορθώσουμε και σιγά – σιγά θα γίνουν όλα καλύτερα. Ο ΠΑΟΚ ως Ερασιτέχνης πάει αρκετά καλά. Νομίζω πως οι εκλογές θα είναι τυπική διαδικασία. Σε εμάς όλα γίνονται με προγραμματισμό και με όσους χορηγούς βρίσκουν οι έφοροι μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Football League: Τα σενάρια των Πλέι Οφ!!

Μία αγωνιστική απομένει ακόμα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στο πρωτάθλημα της Football League.
Σε ότι αφορά τα Πλέι Οφ του Βορείου ομίλου για την άνοδο στη Super League, Ηρακλής και Ολυμπιακός Βόλου είναι οι δύο από τις τρεις ομάδες που ήδη έχουν «κλειδώσει» τη συμμετοχή τους, ενώ Λαμία και ΑΕΛ διεκδικούν το τρίτο εισιτήριο, με τα πάντα να κρίνονται στο Καυτανζόγλειο Στάδιο και στο παιχνίδι του Ηρακλή με την ΑΕΛ, τη στιγμή που η Λαμία θα έχει ρεπό.
Αν η ΑΕΛ νικήσει, με δεδομένο πως η Λαμία έχει ρεπό θα είναι αυτήν που θα βρεθεί στην 3η θέση και στα play off, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας θα ισοβαθμήσει με τη Λαμία, κάτι που ευνοεί την ομάδα της Φθιώτιδας.
Με νίκη του Ηρακλή επί της ΑΕΛ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα μπει στη διαδικασία με 9 βαθμούς, σε περίπτωση ισοπαλίας θα μπει με 8 βαθμούς, ενώ αν νικήσει η ΑΕΛ θα μπει ο Ηρακλής με 7 βαθμούς. Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας, με την ομάδα του Βόλου σε περίπτωση νίκης στην Καρδίτσα να μπαίνει στα play off με βαθμό ή βαθμούς, ενώ με ήττα δεν θα έχει βαθμό.
Στο Νότιο όμιλο τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, καθώς η ΑΕΚ με τη διαφορά που έχει θα μπει στα πλέι-οφ 9 βαθμούς, ενώ Παναχαΐκή και Απόλλων Σμύρνης εκτός απροόπτου θα μπουν στα play off ανόδου χωρίς βαθμό.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ολυμπιακός Βόλου: Κατέπεσε η εγγυητική!!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα για την υπόθεση των «ερυθρόλευκων» της Μαγνησίας, έπειτα από αίτηση της «Greenscape» και αποφάσισε την κατάπτωση της επιστολής.
Η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:
1.Αίτηση της εταιρείας «GREENSCAPE A.E.» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ
Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για τις 20-4-2015 και ώρα 12.00».

Άρης: Πρόσκληση του Α.Σ.!!

Πρόσκληση στον κόσμο της ομάδας, να δώσει το παρών στη σημερινή εκδήλωση για τα 101 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, απευθύνει με ανακοίνωση του στο επίσημο site του ο Ερασιτέχνης Άρης.
Η ανακοίνωση του Α.Σ.:
«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η Κ.Μ.Α. ανοίγουν τις πόρτες προς όλη την αρειανή οικογένεια ενόψει του εορτασμού των 100+1 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου.
Φέτος τα γενέθλια του ιστορικού μας Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα  30 Μαρτίου 2015  στην αίθουσα Βεργίνα του REGENCY CASINO THESSALONIKI, μια εκδήλωση στην οποία  θα τιμηθούν οι αθλητές που δόξασαν το όνομα του ΑΡΗ μας όπως και πρώην παράγοντες που η προσφορά τους ακόμα και τώρα χαρακτηρίζεται μέγιστη.
Στην γιορτή θα παρουσιαστεί η ιστορία του Συλλόγου μας από το 1914 έως σήμερα, μια συγκινητική ανασκόπηση για να θυμηθούμε γιατί είμαστε περήφανοι αρειανοί , με το βλέμμα στον δεύτερο αιώνα του ΑΡΗ μας.»

Ηρακλής: Δύσκολα για Πουρτουλίδη!

Με αποκατάσταση και αποθεραπεία για τους τραυματίες ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή για το παιχνίδι με την Λάρισα στο Καυτανζόγλειο.
Αρκετά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Πουρτουλίδη στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής απέναντι στην ΑΕΛ.
Ο αρχηγός του Ηρακλή που αποχώρησε με ενοχλήσεις και υποβασταζόμενος από το γήπεδο του Ευόσμου στο σαββατιάτικο ματς με τον Αγροτικό Αστέρα, φαίνεται πως δε θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τη Λάρισα.
Ο παίκτης θα κάνει μαγνητική τομογραφία σήμερα ώστε να γίνει ακριβής διάγνωση και να καθοριστεί ο χρόνος επιστροφής του στις προπονήσεις.
Ο Νίκος Ζιαμπάρης συνεχίζει την θεραπεία και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να επιστρέψει στις προπονήσεις.
Η αυριανή προπόνηση του «Γηραιού» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Μίκρας και θα ξεκινήσει στις 12.00
*Πηγή: arenafm.gr*

Ενθουσιασμός για την κλήση Σταμπουλίδη!!

Ενθουσιασμένοι είναι οι ομογενείς της Αυστραλίας με το γεγονός πως ο Ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστής της ομάδας της A League Αυστραλίας  Μέλμπουρν Σίτι Χάρης Σταμπουλίδης, κλήθηκε από τον Γιάννη Γκούμα στην αποστολή της Εθνικής Νέων.
Ο Έλληνας άσος Μίλησε στην ομογενειακή  εφημερίδα «Νέος Κόσμος» και υποστήριξε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να αντιπροσωπεύω την Ελλάδα σε οποιοδήποτε επίπεδο».
Ο Σταμπουλίδης ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ελληνικών καταβολών Χέιντελμπεργκ Γιουνάιτεντ, ενώ προσφάτως συμμετείχε στην 18μελή αποστολή της σχολικής εθνικής ομάδας της Αυστραλίας που περιόδευσε για αγώνες στη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία.
Το Ελληνόπουλο από τη χώρα των Κανγκουρό,  πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρόσφατο φιλικό της Εθνικής Νέων κόντρα στην Ουκρανία (2-2), ενώ ο Γιάννης Γκούμας αναμένεται να του δώσει εκ νέου τη δυνατότητα να αγωνιστεί τη Δευτέρα, στη νέα φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Νέων κόντρα στην Ουκρανία.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Εδώ είναι το γεύμα σου, γάϊδαρε»! (vid)

Ο Οσβάλντο είχε μία απίστευτη αντιπαράθεση στο παιχνίδι της Μπόκα Τζούνιορς με την Εστουντιάντες!
Ο φορ της Μπόκα μπορεί να πρωταγωνίστησε πετυχαίνοντας το πέμπτο του γκολ σε επτά παιχνίδια με τη νέα του ομάδα, ωστόσο φρόντισε να τραβήξει τα βλέμματα και με τη συμπεριφορά του.
Συγκεκριμένα, ο Οσβάλντο είχε μια συνομιλία σε έντονο ύφος με τον αμυντικό της Εστουντιάντες, Λεάντρο Ντεσάμπατο, έσκυψε, μάζεψε λίγο χορτάρι από το γήπεδο και το πρόσφερε στον αντίπαλό του!
«Εδώ είναι το γεύμα σου, γάϊδαρε», ήταν τα λόγια του 29χρονου άσου. με τον ίδιο να δηλώνει αργότερα: «Ήταν κάτι το φυσιολογικό, με προκάλεσε, είναι όμως πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο παιχνίδι και σταματάει εκεί».




*Πηγή: arenafm.gr*

Η γιορτή του Άρη!!

Σήμερα (30/3, 20:30) θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του Άρη για τα 101 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, στο θέατρο «Βεργίνα» του Regency Casino της Θεσσαλονίκης.
Η «κιτρινόμαυρη» οικογένεια θα γιορτάσει την 101η επέτειο, σε μια εκδήλωση που θα παρευρεθούν μέλη του Άρη απ’ όλα τα τμήματά του, ενώ θα υπάρξουν και οι σχετικές βραβεύσεις.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΑΣ και της Κοινωνίας Μελών του Άρη.
Η πρόσκληση:
«Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η Κ.Μ.Α. ανοίγουν τις πόρτες προς όλη την αρειανή οικογένεια ενόψει του εορτασμού των 100+1 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Φέτος τα γενέθλια του ιστορικού μας Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα  30 Μαρτίου 2015  στην αίθουσα Βεργίνα του REGENCY CASINO THESSALONIKI, μια εκδήλωση στην οποία  θα τιμηθούν οι αθλητές που δόξασαν το όνομα του ΑΡΗ μας όπως και πρώην παράγοντες που η προσφορά τους ακόμα και τώρα χαρακτηρίζεται μέγιστη.
 
Στην γιορτή θα παρουσιαστεί η ιστορία του Συλλόγου μας από το 1914 έως σήμερα, μια συγκινητική ανασκόπηση για να θυμηθούμε γιατί είμαστε περήφανοι αρειανοί , με το βλέμμα στον δεύτερο αιώνα του ΑΡΗ μας».

Ρεάλ για Λένο!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να έχει συμπεριλάβει στη μεταγραφική της λίστα τον Μπερντ Λένο.
Οι Μαδριλένοι εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις τερματοφυλάκων, επιθυμώντας να βρουν από τώρα τον αντικαταστάτη, ενόψει της επικείμενης αποχώρησης του Ίκερ Κασίγιας.
Ο 23χρονος γκολκίπερ της Λεβερκούζεν πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις κι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον  της «βασίλισσας». Οι Γερμανοί κοστολογούν τον Λένο στα 18 εκατ. ευρώ, ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ήταν ένας αγώνας UFC»!

Ο Νεϊμάρ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος από τα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Χιλής στο φιλικό με τη Βραζιλία.
Ο Βραζιλιάνος άσος τόνισε πως το συγκεκριμένο ματς έμοιαζε περισσότερο με αγώνα κάποιου μαχητικού αθλήματος, παρά με ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ενώ άφησε αιχμές και για τον διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον.
«Αυτό ήταν. ένας αγώνας από το Ultimate Fighting Championship και όχι ποδόσφαιρο. Τι άλλο μπορώ να κάνω εγώ; Τίποτα… Ο διαιτητής ήταν εκεί όμως δεν έβλεπε αυτά που έπρεπε. Είναι μέρος του παιχνιδιού και το σκληρό μαρκάρισμα και συνεχίζουμε να παίζουμε, όμως ήταν ένα φιλικό ματς», σχολίασε ο Νεϊμάρ.
*Πηγή: arenafm.gr*