Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μικροεπεισόδιο με Νίνη!!

Όταν κάτι στραβώνει, τότε τίποτα δεν πάει καλά… Αυτός ο «άγραφος νόμος» επιβεβαιώθηκε και στις Σέρρες, καθώς ο Σωτήρης Νίνης είχε φραστικό επεισόδιο με ένα φίλο της ομάδας, για ανόητο λόγο.

Κατά την αποχώρηση του Παναθηναϊκού, περίπου 100 άτομα περίμεναν την αποστολή για φωτογραφίες και αυτόγραφα, δείχνοντας τη στήριξη τους προς την ομάδα, παρά την κακή εμφάνιση.

Οι παίκτες όπως ήταν φυσιολογικό δεν είχαν διάθεση λόγω και του αποτελέσματος αλλά και της εικόνας τους και βιάστηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο.

Ωστόσο, δεν έλλειψε και ένα μικρό απρόοπτο, καθώς όταν ο Νίνης όδευε προς το πούλμαν (με σκυμμένο κεφάλι και ταχύ βήμα) ένας φίλαθλος του ζήτησε να βγάλουν μαζί φωτογραφία, με το νεαρό να μην αντιδρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο φίλαθλος να τον αποκαλέσει «ψώνιο», με το Νίνη να σταματά, να τον κοιτάζει άγρια και να του λέει «αν θες έλα να το πεις εδώ μέσα». Ο διεθνής άσος δικαιολογημένα ήταν εκνευρισμένος, αλλά σαφώς δεν ήταν αντίδραση αυτή, για έναν παίκτη του Παναθηναϊκού…

Καραγεωργίου : «Δεν σχολιάζω για την παραμονή μου »

Απέφυγε να απαντήσει ο Νικος Καραγεωργίου αν θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και στην νεα σεζόν , προκαλώντας ερωτηματικά  για το θέμα της παρουσίας του , στην νέα  περίοδο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Καραγεωργίου:

Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο και μας μένουν δύο παιχνίδι για να καταφέρουμε να τερματίσουμε με τους περισσότερους βαθμούς στην ιστορία μας στην Α΄Εθνική. Το παιχνίδι ήταν αγχώδες, λόγο της σημασίας των βαθμών και έγινε ακόμα πιο πολύ όταν ο διαιτητής αποφάσισε να μας αφήσει με 10 που είχε σαν αποτέλεσμα ο Ηρακλής να γίνει πιο απειλητικός και να χρειαστούμε και την τύχη. Η χρονιά είναι επιτυχημένη δεδομένου του αν εξαιρέσουμε τις πρώτες 5 ομάδες οι άλλες κυνηγάνε την παραμονή, και άλλες την διασφάλισαν σήμερα. Αν κοιτάξουμε τα μπάτζετ μπορείτε να καταλάβετε ότι είναι επιτυχημένη χρονιά.

Για αυτούς που ενέπλεξαν την ομάδα με παιχνίδια του στοιχήματος είπε

Όλοι αυτοί που μας βάλανε στο παιχνίδι αυτό πήραν την απάντηση τους. Αντιδράσαμε μέσα στο γήπεδο. Όλοι αυτοί που φέρανε τέτοιες ειδήσεις σήμερα ας κρυφτούνε. Έπρεπε να κερδίσουμε για να ολοκληρώσαμε την χρονιά θετικά στην έδρα μας και το κάναμε.

Όσον αφορά την παραμονή του στον πάγκο της ομάδας και τη νέα σεζόν δήλωσε:

Δεν είναι η σημερινή μέρα κατάλληλη για να συζητήσουμε κάτι τέτοια. Προπονητικά  έχω περάσει 6 χρόνια εδώ και καταλαβαίνεται ότι είμαι συναισθητικά δεμένος με την ομάδα. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα πούμε περισσότερα
 

Δερμιτζάκης: «Εγινε κάτι... πρωτόγνωρο»

Δεν μπορούσε να χωνέψει το 1-2 ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά το τέλος του. «Ασχολούμαι γύρω στα 10 χρόνια με την προπονητική, αυτό το πράγμα που είδα σήμερα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Νομίζω ότι είμαστε σχετικά νέοι στο να το δούμε για να αναθεωρήσουμε πράγματα πάνω στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα ίσχυσε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Ομάδα που δε βάζει γκολ, όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά δεν παίρνει τίποτα από το ματς» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει:

«Ξέραμε ότι αντιμετωπίζαμε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, κι αυτό οφείλεται στον Σάκη Τσιώλη αλλά νομίζω ότι σήμερα αν κάποιος έπρεπε να πάρει το ματς, αυτός ήταν ο Αστέρας. Γιατί σε όλο το ματς είχαμε καλή απόδοση, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, 2 στο πρώτο και 6 στο δεύτερο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αποβολή αλλά είχαμε ευκαιρίες να πάρουμε τη νίκη».

Στη συνέχεια ο Δερμιτζάκης τόνισε: «Σίγουρα δεν έχουμε τύχη αλλά σε μεγάλο ποσοστό υπάρχει ανικανότητα στο γκολ. Δεν είναι κάτι σημερινό αλλά γίνεται σε όλο το πρωτάθλημα. Έχουμε καλή στατιστική σε τελειώματα αλλά τη χειρότερη σε γκολ. Ο αντίπαλος με μια φάση έκανε το γκολ γιατί το πέναλτι είναι υποψία ευκαιρίας».

Ενώ για την παραμονή είπε: «Αν κερδίζαμε σήμερα, βάσει αποτελεσμάτων θα ήμασταν καλά αλλά και πάλι βάσει αποτελεσμάτων θα παλέψουμε να πετύχουμε το στόχο».
 

«Πρώτη φορά μας έχει συμβεί»

Η σειρά των…συναισθημάτων των ποδοσφαιριστών  ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, όταν βρέθηκαν μπροστά στην απαίτηση των οπαδών να μεταβούν στο ΟΑΚΑ με…ταξί. Πρώτα έκπληξη, μετά επιχείρηση εκλογίκευσης της κατάστασης και στην συνέχεια αποδοχή του αιτήματος.

Μετά την λήξη του παιχνιδιού πάντως, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ μπορεί να παραδέχθηκαν πως δεν τους είχε ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό, αλλά έδειξαν ιδιαίτερα συγκαταβατικοί στις αντιδράσεις του κόσμου. «Πρώτα φορά που συνέβη κάτι στην καριέρα μου.

Ο κόσμος το έκανε αυτό επειδή φύγαμε με ταξί από το Καραϊσκάκη. Μας το ζήτησαν. Εμείς δεν καταλάβαμε γιατί έπρεπε να γίνει αυτό. Λέγαμε να πάμε με το πούλμαν αλλά επέμεναν. Συζητήσαμε μεταξύ μας οι παίκτες. Και αποφασίσαμε ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Να δείξουμε πως είμαστε ομάδα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά. Οι παίκτες της ΑΕΚ είμαστε όλοι δυνατοί. Και είμαστε σίγουροι πως θα ξεπεράσουμε ότι συμβαίνει στην ομάδα.

Δεν με αποτρέπουν τέτοια γεγονότα και θέλω να συνεχίσω» τόνισε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ενώ ο σκόρερ Ρότζερ Γκερέιρο πρόσθεσε «Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που πετύχαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και βοηθήσαμε την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως το βράδυ μετά το ματς στο Καραϊσκάκη, υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Εμείς απλώς πήραμε μια οδηγία και την ακολουθήσαμε. Και έτσι φύγαμε με ταξί. Ήταν ένα ατύχημα εκείνο που συνέβη με τον Ολυμπιακό. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Liga Sagres: «Ψυχρολουσία» στις καθυστερήσεις για Σπόρτινγκ

Την ευκαιρία να περάσει στην 3η θέση της βαθμολογίας έχασε η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τα «Λιοντάρια» είχαν καταφέρει να προηγηθούν στην έδρα της Γκιμαράες σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ματίας Φερνάντεζ στο 22ο λεπτό, αλλά ο Πάουλο διέσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Ζωντανή» στο κυνήγι των ευρωπαϊκών θέσεων διατηρήθηκε η Ρίο Άβε, μετά την εντός έδρας νίκη της με 2-0 επί της Σετούμπαλ. Γιαζάλντε (22`) και Σαούλο (92`) ήταν οι σκόρερ για τους νικητές, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν σε περιπέτειες, απέχοντας πλέον μόλις 4 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

"Μην την πεθάνουμε την ...ετοιμοθάνατη"!

Μετά τον Αδαμίδη, και ο Χιμένεθ ξεκαθάρισε ότι δεν φεύγει από την ΑΕΚ. "Όταν κάποιος είναι ετοιμοθάνατος στην οικογένειά σου, δεν τον αφήνεις να πεθάνει. Όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ, ταυτίζονται με αυτά που λέω".
"Μην την πεθάνουμε την ...ετοιμοθάνατη"!
Τα σενάρια φυγής του διέψευσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου μετά την νίκη κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Ισπανός δήλωσε ότι δεν θα αφήσει την ΑΕΚ να πεθάνει καταθέτοντας τα όπλα, παραδέχτηκε ότι η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν ντροπιαστική, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο θέμα που δημιοργήθηκε με την μετακίνηση των ποδοσφαιριστών με ταξί.
«Δεν ξέρω πως θα είχε αντιδράσει μία ομάδα μετά από τα όσα περάσαμε σήμερα. Κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο καλό καις το δεύτερο μέτριο. Προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπεροχή. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος μας απείλησε μόνο για 10 λεπτά. Είχαμε 10 τελικές φάσεις. Ο Ατρόμητος είχε μία σε κάθε ημίχρονο», σχολίασε αρχικά ο Χιμένεθ και συνέχισε:
«Η νίκη ήταν πολύ σημαντική και πολύ δύσκολη. Σημαντική μετά την ήττα του Πναθηναϊκού στις Σέρρες. Ακούσαμε και χειροκροτήματα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θα πάει μπροστά…»
Για το κλίμα που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ είπε: «Οι φίλαθλοι είναι πολύ εκνευρισμένοι. Ήταν μία ντροπιαστική ήττα, μετά την τεράστια προσπάθεια στην Τούμπα. Υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός λαθών. Είναι η τελευταία φορά που μιλάω γι’ αυτό το παιχνίδι. Δουλεύω στο παρόν για να χρίσουμε το μέλλον. Ήταν ένα μάθημα για εμάς! Σέβομαι όλους εκείνους που ταυτίζονται με την ομάδα αυτή. Όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν την άποψη τους. Εγώ συνεχίζω να δουλεύω! Το εύκολο είναι το βάλω στα πόδια και να τρέξω!»
Όσον αφορά τα σενάρια που τον θέλουν να φεύγει στο τέλος της σεζόν τόνισε: «Όταν κάποιος στην οικογένεια είναι ετοιμοθάνατος δεν τον αφήνεις να πεθάνει. Έτσι και εγώ, δεν θα αφήσω την ΑΕΚ να πεθάνει! Η ΑΕΚ δεν έχει τώρα τα προβλήματα. Τα έχει χρόνια. Είμαι 6 μηνες και δεν θα την αφήσω… Υπάρχει πολύς κόσμος που λειτουργεί γι’ αυτήν την ομάδα…»
Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την μετακίνηση των παικτών από το ξενοδοχείο στο ΟΑΚΑ με ταξί δήλωσε: «Δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα. Από τότε που έχω έρθει στην Ελλάδα έχω πει ότι πρέπει να προσαρμοστώ στις εδώ συνθήκες. Εγώ ήρθα στην Ελλάδα, όχι η ΑΕΚ στην Ισπανία. Δεν θα πάω ενάντια κανενός. Όσοι αγαπάνε την ΑΕΚ ταυτίζονται με αυτά που λέω».

Καμία αλλαγή στη βαθμολογία των Play Off

Mπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε στις Σέρρες η βαθμολογία των Play Off όμως παρέμεινε αμετάβλητη!
Καμία αλλαγή στη βαθμολογία των Play Off
Αν ξεκινούσαν αύριο τα Play Off, η μόνη ομάδα που θα ξεκίναγε με βαθμούς θα ήταν ο Παναθηναϊκός (με 3), ενώ οι άλλοι θα άρχιζαν με μηδέν!
Και αυτό γιατί για να πάρουν βαθμό οι άλλες ομάδες πρέπει να αυξήσουν τη διαφορά τους από την τελευταία ομάδα που βρίσκεται στην τετράδα!
Αναλυτικά η βαθμολογία των Play Off
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3
3. A.E.K. 0
4. Π.Α.Ο.Κ.   0
5. ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ 0

Εγκώμια Χάβου για Αθανασιάδη

Στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης, αλλά και στην παρουσία του Αθανασιάδη, στάθηκε ο Μάκης Χαβος με τις δηλώσεις του , μετά το τέλος του αγώνα.

"Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που θέλουμε όλοι. Δεν είχαμε ρυθμό και γρήγορη ανάπτυξη. Γνωρίζαμε ότι ήταν επιτακτική ανάγκη οι τρεις βαθμοί και αυτό σε συνδυασμό με την αναγκαστική αλλαγή του Γκαρσία μας αποσυντόνισε.
Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή σχηματισμού γίναμε πιο πειστικοί στον στόχο μας και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη".

Σχετικά με τον τραυματισμό του Γκαρσία είπε: "Ο Γκαρσία έχει ένα πρόβλημα ψηλά, στον λαγονοψοείτη".

Για την συνεργασία του παλιότερα με τον Κωστένογλου  είπε : "Μιλήσαμε πριν το ματς θα πάω ξανά και τώρα. Δεν προλάβαμε να πούμε κάτι".

Για τον  Αθανασιάδη τόνισε : "Είναι μια εξαιρετική περίπτωση ποδοσφαιριστή, έχει, βέβαια, κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσει στην προπόνηση αλλά ο Αθανασιάδης μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Ο κόσμος μπορεί να θέλει να βάζω κάποιους παίκτες, εγώ ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω κάποιον που δεν θεωρώ ότι είναι πανέτοιμος, δεν θα "κάψω" ποτέ κανέναν όσο είμαι στον ΠΑΟΚ"

Τσιώλης: "Παίξαμε με ψυχή και σώμα"

Ο Σάκης Τσιώλης στάθηκε στην ψυχή που έδειξαν οι παίκτες του και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι, ενώ τόνισε πως ο Νέρι Καστίγιο είχε μία κακή στιγμή και πως περιμένει στα πλέι οφ να είναι πιο σοβαρος. Πορτίγια: "Ζωντανοί για τα πλέι οφ".
"Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Σε αυτήν την φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα δεν ήταν μόνο το δικό μας παιχνίδι σημαντικό και κρίσιμο. Ένα παιχνίδι γεμάτο με πάθος και δύναμη.


Αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Άρη που βρέθηκαν για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο να κυνηγάνε την νίκη και με κορυφαία στιγμή το πέναλτι της Τρίπολης. Ο Άρης όμως με το μέταλλο που τον διακρίνει ως μία μεγάλη και ιστορική ομάδα θα συνεχίζει να παλεύει για να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να πανηγυρίσει ο κόσμος του την συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ", ήταν τα πρώτα λόγια του Τσιώλη.
Στη συνέχεια είπε για τον Αστέρα: "Η Τρίπολη είναι μία ομάδα με υγεία και είναι κρίμα να βρίσκεται σε αυτήν θέση. Θέλω να πιστεύω ότι έχει τα αποθέματα και να παλέψει αλλά και αν χρειαστεί να επιστρέψει γρήγορα στην κατηγορία. Τους εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια".


Για το τι έκανε από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στον Άρη είπε: "Το πρώτο πράγμα που επισήμανα στα παιδιά από την πρώτη στιγμή ήταν να καταλάβουνε σε ποια ομάδα βρίσκονται και εκπροσωπούν.


Για αυτό και έχουνε την υποχρέωση να παλεύουν τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δείξανε και σήμερα ότι έχουνε τα ψυχικά αποθέματα. Προσπάθησα να κάνω πιο επιθετική την ομάδα και να πιστεύουνε στην νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό και είχα καλούς αποδέκτες".


Για το αν μίλησε με τον Καστίγιο για την φάση της αποβολής του δεν κρύφτηκε πίσω από τα λόγια του λέγοντας: "Έχω μιλήσει με τον Νέρι από την πρώτη μέρας που πήγα στον Άρη. Του έχω πει κάποια πράγματα και το πώς θα πρέπει να διαχειρίζεται τα νεύρα του και θα πρέπει να προσέχει και είναι περισσότερο συγκεντρωμένος. Του εξήγησα ότι είναι μία επένδυση για τον Άρη και ελπίζω ότι ήταν μία κακή στιγμή για αυτόν και ότι πήρε το μάθημά του και ελπίζω να τον έχουμε στα πλέι οφ".


Για την διαιτησία είπε: "Το τελευταίο πράγμα που με απασχολεί πλέον είναι η διαιτησία. Τα πρώτα χρόνια επηρέαζε την ψυχολογία μου για όλη την εβδομάδα. Αν πράγματι ο διαιτητής έκρινε το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι έχω την ευκαιρία να το δω στην τηλεόραση το βράδυ".

"Συνεχίζουμε και ελπίζουμε"

Κριστιάν Πορτίγια: «Η αίσθηση που έχω την στιγμή αυτή είναι η καλύτερη γιατί κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι που μας κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για τα πλέι οφ και πλέον θα πρέπει να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι.


Μας ενδιαφέρει να έρχεται η νίκη και όχι το πώς θα έρχεται αυτή. Είτε με ανατροπή είτε με άλλο τρόπο με το γκολ που μας έλειπε να έρχεται πολύ πιο εύκολα. Έχουμε πλήρη επίγνωση για το πόσο σημαντικό είναι το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε και τα γκολ και αν το κερδίσουμε θα πάμε για το τελευταίο που θα είναι το σημαντικό».


Νίκος Λαζαρίδης: «Ήταν μία σημαντική νίκη για την ομάδα μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια που κάνουμε για τα πλέι οφ στα δύο παιχνίδια που ακολουθούνε».

Φέρνει Τάαραμπτ η Άρσεναλ

Ο Αρσέν Βενγκέρ δείχνει να μην αλλάζει συνήθειες και συνεχίζει το… παιδομάζωμα. Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, η Άρσεναλ είναι μια ανάσα από το να αποκτήσει το «αστέρι» της ΚΠΡ, Αντέλ Τάαραμπτ, ο οποίος μάλιστα επιβεβαίωσε τις φήμες.

Ο 21χρονος Μαροκινός επιθετικός μέσος αρέσει στον Αλσατό, ο οποίος τον προορίζει για αντικαταστάτη του Σαμίρ Νσρί, ο οποίος όποτε απουσιάζει δεν έχει… διάδοχο στην ενδεκάδα.

Ο διεθνής (8συμ.-3γκ.) μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λανς το 2005 και δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην Τότεναμ προτού πάει  αρχικά ως δανεικός και έπειτα ως μεταγραφή στην ΚΠΡ. Η μετακίνηση του στα «σπιρούνια» ήταν ένα λάθος σύμφωνα με τον ίδιο…

«Ήταν ένα μεγάλο λάθος και το έχω μετανιώσει. Εκείνη την περίοδο με ήθελε και η Άρσεναλ. Εκεί θα είχε περισσότερες ευκαιρίες και δεν θα έμενα στάσιμος. Ξέρω πως θα βελτιωθώ με τον Βενγκέρ να με καθοδηγεί», δήλωσε.

Πιάστηκαν στα χέρια Βιεϊρίνια με Τάλ

Η λήξη του αγώνα στην Τούμπα έφερε την ένταση μεταξύ των παικτών των δυο ομάδων. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών , υπήρξε συμπλοκή του Ταλ με τον Βιεϊρίνια.

Ο παίκτης της Λάρισας προς το τέλος του αγώνα έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Βιεϊρίνια και αποβλήθηκε . Μετά την λήξη της αναμέτρησης πήγε να του ζητήσει τον λόγο και  ήρθαν στα χέρια. Δεν τους πρόλαβε κανείς και υπήρξε διαπληκτισμός με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω.

Μετά την παρέμβαση του Νταμπίζα και του Ποικιλίδη , χώρισαν τους δυο παίκτες και όλοι κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.
 

Πανιώνιος για παραμονή, η Κέρκυρα μπήκε σε μπελάδες

Τι και αν για περίπου 30 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο; Ο Πανιώνιος επικράτησε τελικά με 2-1 της Κέρκυρας χάρη σε γκολ των Μήτρογλου και Σιόβα και δύσκολα πλέον θα χάσει την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ οι  «Φαίακες» μπήκαν πλέον σε μπελάδες.

Με την έναρξη του πρώτου μέρους είδαμε τους παίκτες του Πανιωνίου να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μεγάλο πάθος και στόχο να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γινόταν την υπόθεση παραμονή.  Παρά το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 στο 15΄ σε μια τυχερή φάση για αυτούς. Μετά από σέντρα του Στολτίδη, ο Τσότσαλιτς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κόρνερ. Αυτό δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές του «ιστορικού», οι οποίοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 30΄.  Ο Γουνδουλάκης έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή και ο Μήτρογλου με πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Πανιώνιος έψαξε και δεύτερο γκολ, αλλά δεν το πέτυχε, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να λήξει, βρίσκοντας τους «κυανέρυθρους» να προηγούνται με ένα γκολ και να κάνουν μέχρι στιγμής ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή τους στην Σούπερ Λιγκ. 

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με μόνο στόχο να πετύχουν το γκολ. αυτή που τα κατάφερε τελικά, ήταν η Κέρκυρα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε αυστηρό πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων» σε μαρκάρισμα του Όμο στον Γκουστάβο στο 62΄, αποβάλλοντας  παράλληλα τον παίκτη του Πανιωνίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εν συνεχεία ο Επστάιν νίκησε τον Μάχο και έκανε το 1-1, δίνοντας άλλη τροπή στην ροή του παιχνιδιού. 

Αυτό το γκολ της Κέρκυρας πείσμωσε τους παίκτες του Τάκη Λεμονή που κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο που έψαχναν το τέρμα που θα τους έδινε την παραμονή τους από τώρα και αυτό έγινε στο 79΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσίγκας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σιόβας από την μικρή περιοχή με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα! Το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν και το τελικό σκορ, με τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν την σχεδόν βέβαιη παραμονή της στης Σούπερ Λιγκ, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπαίνει σε περιπέτειες.  Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί:
Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
Γήπεδο:
ΕΑΚ Κέρκυρας

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Ηλ. Ιωάννου (70' Φλαβίνιο), Μακρής (46' Λαμπρόπουλος)
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Φλαβίνιο, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρακευαϊδης, Χαμπλ, Κοντοδήμος

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα (90' Λάτκα), Μπάλαμπαν (69' Γιόνσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (83' Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς
Στον πάγκο: Πρέλ, Γιόνσον, Λάτκα, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί, Σβέρκος

Τεράστιο άλμα Ευρώπης για τους Βολιώτες

Μεγάλο βήμα για την έξοδο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς επικράτησε με 3-0 της Skoda Ξάνθης εντός έδρας για την 28η αγωνιστική ημέρα της SuperLeague. Παρότι τα επόμενα δύο ματς είναι αρκετά δύσκολα, η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη βρίσκεται πολύ κοντά στην Ευρώπη. 

Στο πρώτο μέρος οι Βολιώτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 7΄, με τον Μαρτίν να πιάνει κεφαλιά μετά από σέντρα του Ούμπιντες και τον Γκσπούρνινγκ να διώχνει σε κόρνερ.

Λίγο αργότερα, η ακριτική ομάδα ισορρόπησε το ματς και έχασε μία σημαντική φάση με τον Μαρσελίνιο στο 26΄. Όμως, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πέτυχε το 1-0, με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από πλάγια εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Γκσπούρνινγκ.   

Πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Βλάσης Καζάκης είχε δοκάρι για την Skoda, μετά από σουτ εντός περιοχής.
Στο δεύτερο 45λεπτο,  ο ρυθμός του αγώνα ήταν ακόμα καλύτερος, με τον Σολάκη να χάνει διπλή ευκαιρία στο 55΄ και τον Αυστριακό γκολκίπερ να αποκρούει ισάριθμες φορές. Στο 60΄ο Βλάσης Καζάκης έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Γιακούποβιτς να κρατάει το 1-0.

Ωστόσο, στο 67΄, ο Ηλίας Σολάκης βρέθηκε μόνος του στη περιοχή της Ξάνθης και έκανε το 2-0 με δυνατό σουτ, με την μπάλα να προσκρούει και στο δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ. Στη συνέχεια, ο νεοεισελθόντας, Ακόστα, έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σο 74΄και 75΄ με την δεύτερη να προσκρούσει στο δοκάρι της Ξάνθης.

Στο 83΄όμως, ο Τόμας έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Βόλου σημειώνοντας το 3-0. Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς, Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ και ο Τόμας με κεφαλιά έκανε το 3-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πήρε ένα σπουδαίο «τρίποντο» όσον αφορά την έξοδο της στα play-off, συμπλήρωσε 44 βαθμούς και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ισοβαθμεί με τον τέταρτο ΠΑΟΚ. Στην επόμενη αγωνιστική ο Βόλος αγωνίζεται με τον Άρη στο "Βικελίδης" σε ένα ματς που θα κρίνει τα πάντα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ουμπίντες, Μητρόπουλος, Μαρτίν (86΄Ροντρίγκεζ), Τομάς, Ζέλεσι, Σανκαρέ (85΄Ψυχογιός), Μπρέσκα (74΄Ακόστα), Ρόκας, Ζαραδούκας, Σολάκης 

SKODA Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας, Σταθάκης, Τζάγκι (83΄Τσουμάνης), Μπόατενγκ (58΄Μάνταλος), Αντεφέμι, Καζάκης, Κιντάνα, Βασιλακάκης (72΄Σουάνης), Μαρσελίνιο 

Έδιωξε τον προπονητή της η Πάρμα!

Η ήττα μέσα στο «Ένιο Ταρντίνι» από την Μπάρι, ήταν η σπίθα που άναψε την φλόγα. Ο πρόεδρος της Πάρμα, Τομάζο Γκιράρντι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και απέλυσε τον προπονητή, Πασκουάλε Μαρίνο.
Οι «παρμέντσι», πλέον, βρίσκονται σε αρκετά επικίνδυνη θέση, καθώς είναι μόλις 2 πόντους μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Μαρίνο, ήταν τεχνικός της Πάρμα από πέρσι τον Ιούνιο, ενώ την απόλυση του 48χρονου προπονητή, επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Πιέτρο Λεονάντι: «Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά έπρεπε να την πάρουμε».
Αντικαταστάτης του, θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μαρίνο, Μάσιμο Μετζίνι, που λογικά θα βγάλει τη χρονιά σαν πρώτος προπονητής.

Οι αρτίστες και οι... τουρίστες!!

Ο Παναθηναϊκός πήγε για... εκδρομή στις Σέρρες, ο υποβιβασμένος Πανσερραϊκός δεν του έκανε την χάρη και με την εξαιρετική συνεργασία Ανάκογλου-Γεωργιάδη πήρε τη νίκη με 1-0.


Πρώτη για Κοτσόλη
Η αναμέτρηση με τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ήταν μια καλή ευκαιρία για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τσεκάρει την ετοιμότητα του Στέφανου Κοτσόλη, με τον έμπειρο πορτιέρο να κάνει ντεμπούτο στην επανεμφάνιση του με τα πράσινα. Αριστερά έπαιξε ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Καντέ με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο των μετόπισθεν.
Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης τα αμυντικά χαφ, σε ελεύθερο ρόλο ο Χριστοδουλόπουλος. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Μαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Πετρόπουλος. Από το 20’ και μετά ο Φερέιρα, βλέποντας τα χάλια της ομάδας του έφερε τον Μαρίνο στον άξονα και άλλαζε συχνά πτέρυγες τον Αργεντινό με τον Λάζαρο.
Αδιαφορία και… γκολ για σεμινάριο!
Από την στιγμή που το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό τελείωσε, όπως τελείωσε, στο Καραϊσκάκη, το βλέμμα των «πρασίνων» έχει στραφεί στα πλέι-οφ. Κάτι η διακοπή, όμως, κάτι το… μαξιλαράκι του +3 στην ειδική βαθμολογία και φυσικά η απίστευτη αδιαφορία των «πρασίνων», έφεραν σε ρόλο οδηγού τον αδιάφορο και υποβιβασμένο Πανσερραϊκό. Μια εικόνα εντελώς αποκρουστική, με ποδοσφαιριστές να περπατάνε στο γήπεδο, να κάνουν αγγαρεία, λες και πήγαν στις Σέρρες για… εκδρομή. Μια εικόνα που εξόργισε και δικαίως τον Φερέιρα.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και απλά κάνοντας τα στοιχειώδη, είχαν την κατοχή, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο φινάλε(44’) άνοιξαν το σκορ με τον Γεωργιάδη. «Μισό» γκολ η κάθετη πάσα του Ανάκογλου σε αυτή την εξαιρετική συνεργασία δύο νεαρών παιδιών που σίγουρα θα απασχολήσουν τους «μεγάλους» το ερχόμενο καλοκαίρι.
Το κράτησε με Ράντμαν!
Με το… καλησπέρα της επανάληψης ο Φερέιρα άλλαξε τον Μαρίνο με τον Νίνη ενώ δεν άργησε να ρίξει στην μάχη και τον Γκοβού αντί του Σπυρόπουλου και να γυρίσει το σύστημα σε 3-4-3, με Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα στην άμυνα.
Ο Πορτογάλος το πάλεψε από τον πάγκο, πήρε τα ρίσκα του αλλά κανείς εκτός από τον Κοτσόλη που όποτε χρειάστηκε δήλωνε παρών, δεν είχε την όρεξη, την διάθεση και την ικανότητα να αλλάξει την ροή του παιχνιδιού.  Μόνο τυχαίο δεν είναι πως την φάση της επανάληψης την είχαν οι γηπεδούχοι στο 67’ με Μπέλιτς και Ανάκογλου.
Ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε σε μια-δυο φάσεις με καλύτερη αυτή του Καντέ στο 95’ αλλά ο Ράντμαν κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδωσε ένα «τρίποντο» γοήτρου στον Πανσερραϊκό.
MAN OF THE MATCH: Ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, τον οποίο «ζαχαρώνουν» όλοι οι μεγάλοι, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Εκτός από το γκολ που σημείωσε, δείχνοντας ξανά ότι είναι και «εκτελεστής», δεν άφησε σε ησυχία την άμυνα των «πρασίνων». Από κοντά και ο Ανάκογλου με αρκετή δουλειά στον άξονα και την εξαιρετική ασίστ στο γκολ  που έδωσε την νίκη στα «λιοντάρια».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν κάποιος διακρίθηκε από το αποψινό… ναυάγιο του Παναθηναϊκού, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Στέφανο Κοτσόλη. Είναι ενδεικτικό για την εμφάνιση των «πρασίνων» πως κορυφαίος ήταν ο πορτιέρο του. Πάντως, ο 32χρονος άσος και με δεδομένη την απουσία του, ήταν εξαιρετικός. Είχε 3-4 σπουδαίες επεμβάσεις, σε πολύ δύσκολες φάσεις για κάθε τερματοφύλακα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Θα ήταν αδικία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού αν κάποιος βρισκόταν σε αυτή την θέση και δεν βρισκόταν κάποιος άλλος. Για αυτό βρίσκονται όλοι(πλην του Κοτσόλη). Αδιάφορη παρουσία μέσα στο γήπεδο, δίχως ίχνος εγωισμού και διάθεσης.
Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του «πράσινου« κεντρικού διδύμου στην κάθετη του Ανάκογλου. Κανείς δεν «πήρε» την κίνηση του Γεωργιάδη, με αποτέλεσμα ο διεθνής μεσοεπιθετικός να έχει όλο τον χρόνο να προσποιηθεί και να πλασάρει χωρίς καμία πίεση τον Κοτσόλη.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αμπάρκιολη και των βοηθών του.
Στα αξιοσημείωτα το... ρεκόρ του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, όπου δεν έχει νικήσει κανέναν από τους τρεις ουραγούς της Λίγκας. Ήττα στην Λάρισα, ισοπαλία στην Τρίπολη, ήττα και στις Σέρρες! Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Σερρών
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Μπιτσίδης, Κουρομπίλια


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Κοτσόλης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Λέτο.
Πάγκος:Τζόρβας, Σαριέγκι, Σιμάο, Καραγκούνης, Νίνης, Γκοβού, Κλέιτον.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Ράντμαν, Τριανταφύλλου, Ντιόγκο, Κάστρο, Παπάζογλου, Τσέρλα, Γεωργιάδης, Ανάκογλου, Νταλέ, Μπέλιτς, Πάρκερ
Πάγκος:Βαλσαμάκης, Μουσικάκης, Σίντιτς, Παπαδόπουλος, Σουμπίνιο, Βοσκόπουλος, Λεοζίνιο

Αρης βγαλμένος από μέταλλο

Ο Άρης έπαιζε τα ρέστα του για την Ευρώπη και ο Αστέρας Τρίπολης την επιβίωσή του στην Σούπερ λίγκα. Σε ένα παιχνίδι θρίλερ, όσον αφορά την εξέλιξή του, αλλά μέτριο ποιοτικά, οι κίτρινοι… άλωσαν την… Τρίπολη με, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, αυτήν τη φορά με σκορ 2-1 και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη φορά με… ανατροπή. Μάλιστα, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη μέσα στην Τρίπολη στα μεταξύ τους παιχνίδια… Η αλήθεια είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης… αυτοκτόνησε, αν και έπαιζε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με έναν παίκτη περισσότερο, ενώ στο 89’ έχασε πέναλτι με τον Μπαστία!

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε με 4-4-1-1, προωθημένο επιθετικό τον Τσέζαρεκ, πιο πίσω του τον Κόκε, αριστερά τον Καστίγιο και δεξιά τον Σακάτα, έχοντας ως ανασταλτικά χαφ τους Φατί κα Τόχα.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης προτίμησε από την πλευρά του ένα περισσότερο αναγνωριστικό παιχνίδι, θέλοντας να περιορίσει τους χώρους στον αντίπαλό του.

Ήταν φανερό από το πρώτο λεπτό και σε ένα γλιστερό τερέν, ότι το άγχος βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων. Ελάχιστες καλές στιγμές, πολύ λίγοι συνδυασμοί έξω από την περιοχή, πολλά λάθη.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε από λάθος του βοηθού όταν δεν είδε παράβαση σε χέρι ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης και στην συνέχεια της φάσης, ο Ρονάλντο Γκιάρο έδιωξε από την γραμμή την κεφαλιά του Ροζέριο.

Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε φωτιά…
Στο 31’ ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ για τον Αστέρα Τρίπολης. Εκτελέστηκε φάουλ από δεξιά με τον Ουριμπάρι, ο Μπαρτολίνι έπιασε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτήτης  Κωνσταντινέας έδειξε επιθετικό φάουλ σε μία αμφισβητούμενη φάση.

Όμως ο Αστέρας βρήκε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 35’ μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Ουριμπάρι, ο Ορόθκο πήδηξε ψηλότερα από όλους και πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0.

Ο Τσιώλης προσπάθησε να αλλάξει τον… ρου του αγώνα, βάζοντας στο 38’ τον Καζναφέρη, αντί του Σακάτα, αλλά ο Άρης μέσα σε λίγα λεπτά έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο…

Στο 39’ ο Καστίγιο, δέχθηκε κόκκινη κάρτα, όταν ο Μεξικανός πάτησε τον Μπαστία σε μια επίδειξη… επιπολαιότητας. Παρόλα αυτά, ο Άρης έδειξε… αντανακλαστικά. Στο 44’ ο Κόκε έκανε το 1-1 από χτύπημα πέναλτι, παράβαση την οποία κέρδισε μετά από ανατροπή του Μπαρτολίνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης, να μπήκε πιο δυνατά και να έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 64’ ο Πορτίγια εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαζαρίδης με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά.
Οι κίτρινοι πήραν κεφάλι κάνοντας το 1-2 (!) με τον αμυντικό του Άρη να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τσιώλης «γέμισε» την άμυνά του, φροντίζοντας να παίξει με τρία στόιπερ ( Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Φατί).

Στο 85΄ αποβλήθηκε ο Φρανκού για τον Αστέρα… Παρόλα αυτά, στο 89’, οι γηπεδούχοι κέρδισαν αμφισβητούμενο πέναλτι (ανατροπή του Φατί πάνω στον Ματούσιακ), αλλά ο Χουάνμα απέκρουσε το χτύπημα του Μπαστιά.
 Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Π. Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Γ. Πάνου (Αιτ/νιας), Η. Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος διαιτητής: Μ. Λαμπρόπουλος (Ηλείας) Αστέρας Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Ρουμπίλ, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Λαδάκης, Φρανκού, Ουντότζι (60' Αρσενίεβιτς), Ροτζέριο Μάρτινς (79' Παπάζογλου), Ματούσιακ
Πάγκος: Αναστασόπουλος, Αλβες, Αρσενίεβιτς, Φορτούνης, Τσαμπουρής, Παπάζογλου, Κερ
Αρης (Σάκης Τσιώλης):  Χουάνμα, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Σακάτα (38' Καζναφέρης), φατί, Τόχα, Καστίγιο, Κόκε, Τσέζαρεκ (58' Πορτίγια).
Πάγκος: Βελλίδης, Πορτίγια, Μενδρινός, Κουλουχέρης, Οριόλ, Περέιρα, Καζναφέρης

Νίκησε τη... σιωπή!

Πρώτα το συλλαλητήριο, μετά τα... ταξί και στη συνέχεια η απόλυτη σιωπή στις εξέδρες του ΟΑΚΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η ΑΕΚ, πάντως, νίκησε τον Ατρόμητο (1-0) με τον Γκερέιρο (33').
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 σε ρόμβο, έχοντας τους Σκόκο-Μπλάνκο επιθετικό δίδυμο και τον Γκερέιρο πίσω τους. Ο Βραζιλιάνος, πολιτογραφημένος Πολωνός, έδειξε ορεξάτος από νωρίς καθώς έχασε μια καλή ευκαιρία στο 3' αλλά αυτό, τελικά, ήταν μια...έκλαμψη για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Ατρόμητο μαζικά πίσω για να μη χάσει και τον κόσμο στις εξέδρες να αδιαφορεί πλήρως για τον αγώνα, καθώς δεν ακούστηκε ούτε ένα σύνθημα, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την ούτως ή άλλως προβληματική Ένωση να κάνει κάτι καλό.

Ο Σκόκο γυρνούσε πίσω για να πάρει την μπάλα και να βοηθήσει αλλά συνολικά στους Κιτρινόμαυρους το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο. Έτσι, μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η συμπεριφορά του κόσμου που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ... Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κατάταση που επικρατούσε, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει κάτι οργανωμένο και ήταν ξεκάθαρο ότι μόνο μέσω ατομικής ενέργειας θα έμπαινε γκολ. Οπως και έγινε στο 33' με τον Γκερέιρο. Το 1-0 πανηγυρίστηκε στο ΟΑΚΑ για λίγα δευτερόλεπτα αλλά αμέσως μετά επανήλθε η σιωπή και το ημίχρονο έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση...

Με την έναρξη της επανάληψης, πάντα μέσα σε απόλυτη σιωπή στις εξέδρες, η ΑΕΚ πλησίασε στο 2-0 με τον Γκερέιρο, ο Ατρόμητος στο 1-1 με τους Καμαρά, Αναστασάκο (μπήκε αντί του Φαβάλι) και φάνηκε ότι ποδοσφαιρικά θα βλέπαμε κάτι καλύτερο. Τελικά οι δύο ομάδες επανήλθαν στη... νιρβάνα του πρώτου 45λεπτου, με τον Χιμένεθ να αντικαθιστά τους Ματέος (τραυματίστηκε) και Γκερέιρο με τους Γιάχιτς και Λυμπερόπουλο αντίστοιχα.

Τα λεπτά περνούσαν... μαρτυρικά στο ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ ολοκλήρωσε τις αλλαγές με τον Καφέ αντί του Μπλάνκο στο 79', ο Ατρόμητος έμεινε με 10 στο 83' από την αποβολή του Σαρμιέντο χωρίς να είναι προφανής σε όλους μας ο λόγος και το 1-0 δεν άλλαξε παρά τα λάθη των Κιτρινόμαυρων και την πίεση του Ατρόμητου στο τέλος, με τους οπαδούς της ΑΕΚ προς το τέλος να ασχολούνται περισσότερο με την αστυνομία εκτός γηπέδου...

Man of the match: Σε ένα τόσο κακό ματς ο MVP δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν που έκανε τη διαφορά. Ο Γκερέιρο, δηλαδή, που πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ ενώ έχασε και άλλες δύο ευκαιρίες.

Αδύναμος κρίκος: Οτι η ΑΕΚ θα ήταν επηρεασμένη από όσα έχουν γίνει, το περιμέναμε. Ο Ατρόμητος ήταν η πραγματική απογοήτευση, γιατί είχε και μεγάλο κίνητρο. Κι όμως, παρουσιάστηκε χάλια στο ΟΑΚΑ...

Στο ύψος του: Ο Σκόκο είναι κεντρικό πρόσωπο για αρκετούς λόγους στην ΑΕΚ τις τελευταίες δύο εβδομάδες αλλά αυτό δε φάνηκε να τον επηρεάζει. Ηταν αρκετά ορεξάτος, έτρεχε συνεχώς και βοηθούσε την ομάδα του. Οι πρωτοβουλίες που πήρε δεν του βγήκαν αλλά τουλάχιστον το προσπαθούσε συνεχώς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Γεωργέας στο 51', δύο φορές μάλιστα, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμαρά να ισοφαρίσει. Το γεγονός ότι δεν έγινε αυτό, οφείλεται στη γκάφα και του παίκτη του Ατρόμητου.

Το στραγάλι: Εύκολο ήταν το ματς και έτσι ο διαιτητής Μάνταλος περνούσε ουσιαστικά απαρατήρητος, μέχρι το 83ο λεπτό. Εκεί αποβλήθηκε ο Σαρμιέντο αλλά τον λόγο τον ξέρει καλύτερα ο διαιτητής...

1-0 Εργοτέλη επί του Ηρακλή

Το γκολ του Μάριο Χίμπλινγκερ έδωσε τη νίκη 1-0 στον Εργοτέλη επί του Ηρακλή και παράλληλα σήμανε την παραμονή των Κρητικών στην Super League και τη νέα σεζόν. Δοκάρι με τον Μπέτο είχε η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε από το 60' ο Μανώλης Ρουμπάκης. Καλύτερος στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής, δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που είχε σε γκολ και έτσι γνώρισε την ήττα και πλέον ψάχνει βαθμούς για να εξασφαλιστεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κατσαμπή στο φινάλε της αναμέτρησης. Αποβλήθηκε ηθελημένα ο Παπαστεριανός στο τέλος της αναμέτρησης.

Στους 36 βαθμούς έφτασε ο Εργοτέλης και πανηγύρισε την δέκατη εφετινή του νίκη και έβδομη στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στους 33 βαθμούς και γνώρισε την ένατη εφετινή ήττα και έβδομη εκτός έδρας. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο των «κυανόλευκων».

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γιαλούση και Χίμπλινγκερ ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Ρουμπάκη και Σασιασβίλι να είναι οι δυο μπακ. Οι Ολίσε, Τζούνιορ και Μπέτο ήταν οι τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής, ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν ο Ρομάνο στα αριστερά, Βερπακόφσκις στα δεξιά και Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια και τους Χοσέμι και Κυριαζή στο κέντρο της άμυνας. Οι Πάμπλο Λίμα και Κανακούδη ήταν οι δυο μπακ, με τους Παπαστεριανό και Καϊτά να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Ζερκά, Μαχόπ και Σοτ ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί και ο Επαλέ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Κεφάτοι οι γηπεδούχοι
Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη καλή στιγμή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της μεσαίας γραμμής και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην αναμέτρηση, με τον «γηραιό» να περιορίζεται στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο για να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις. Μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Ηρακλής προσαρμόστηκε καλύτερα στο παιχνίδι των γηπεδούχων και έκλεισαν τους διαδρόμους, προς την εστία του Μπαντή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η εικόνα των δυο ομάδων δε βελτιώθηκε στην εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες, ενώ τα λάθη ήταν αρκετά στη μεσαία γραμμή. Ο Εργοτέλης φαίνονταν να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να έχει την προσοχή του στραμμένη περισσότερο στην άμυνα.

Έδωσε λύση η... άμυνα
Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» για τους γηπεδούχους λύθηκε από μια στημένη φάση. Ο Μάριο Χίμπλινγκερ νίκησε την άμυνα του Ηρακλή στο 33' και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς για την κρητική ομάδα και έδιωξε το όποιο άγχος είχαν οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου. Από εκείνο το σημείο και για περίπου πέντε λεπτά, ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος την «ψυχρολουσία» των παικτών του Ηρακλή.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή. Ο Ζερκά τραυματίστηκε μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Σασιασβίλι και αποχώρησε από την αναμέτρηση. Στη θέση του πέρασε ο Μάρα, ο οποίος αγωνίστηκε στην πλάτη του Επαλέ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και ο Εργοτέλης πήγε μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μέτριο το θέαμα από τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας ένα δοκάρι και ένα γκολ.

Ρίσκαρε ο Παράσχος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τις δυο ομάδες με τις ίδιες ενδεκάδες με τις οποίες τελείωσαν το πρώτο μέρος. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βερπακόφσκις είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή. Ο Παράσχος ρίσκαρε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, καθώς έριξε στη «μάχη» τον Τσίτα στη θέση του Σοτ. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και παράλληλα υπήρξαν και εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Επαλέ πέρασε σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού.

Αλλαγή ισορροπιών
Με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Εργοτέλης αναγκάστηκε να μείνει με δέκα παίκτης, λόγω αποβολής του Μανώλη Ρουμπάκη. Ο έμπειρος μπακ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, σε ένα χρονικό σημείο, όπου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές με τις εκτελέσεις φάουλ του Πάμπλο Λίμα, με τη δεύτερη από αυτές να είναι κλασσικότερη, καθώς ο Μαχόπ δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εργοτέλης απείλησε με διπλή ευκαιρία στο 67', όμως αρχικά ο Μπαντής και στην συνέχεια τα σώματα των αμυντικών του Ηρακλή κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες του «γηραιού» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα, ο Παράσχος είχε αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 από 4-2-3-1, προσπαθώντας να κερδίσει τη μεσαία γραμμή και να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Δασκαλάκη. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερο στο δεύτερο μέρος και πίεζε για την ισοφάριση, όμως ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει «με νύχια και με δόντια» το γκολ του Χίμπλινγκερ.

Πίεσε ο «γηραιός»
Ο Ηρακλής πίεσε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Παπαστεριανό και έδειχνε ικανός να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Εργοτέλης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ του 1-0. Οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Παράσχος έριξε στη «μάχη» και τον έμπειρο Κατσαμπή αποσύροντας τον Καϊτά και περνώντας στη μεσαία γραμμή τον Κυριαζή σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Εργοτέλης προσπάθησε να βγει σε κάποια αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς με δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Καραγεωργίου πέρασε τον Λεάλ στη θέση του κουρασμένου Μπούντιμιρ, θέλοντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Ο Παράσχος ανέβαζε όλο και περισσότερους παίκτες στην επίθεση του Ηρακλή, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Άκαρπη η προσπάθεια των φιλοξενούμενων
Στο φινάλε του αγώνα, η πίεση του Ηρακλή ήταν ασφυχτική. Ο Εργοτέλης οπισθοχώρησε μαζικά και στο 90' ο Κατσαμπής είχε τη «χρυσή ευκαιρία» να φέρει το ματς στα ίσια, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστία του Δασκαλάκη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαστεριανός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάκου και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Όπως φάνηκε, ο Έλληνας παίκτης «έψαξε» τη δεύτερη κίτρινη για να απουσιάσει σε ένα από τα δυο ματς που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει έστω και δύσκολα μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στην Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αδικεί το αποτέλεσμα τον «γηραιό», καθώς στο δεύτερο μέρος είχε τις ευκαιρίες ακόμα και να πάρει τη νίκη.

Κάστρο για πρωταθλητές!!

Με το 3-1 επί της Καβάλας ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκανε 14 τις νίκες στο Καραϊσκάκη και πλέον με τρίποντο επί της Λάρισας πετυχαίνει το απόλυτο και απλησιάστο ρεκόρ!
Έτσι έπαιξαν

Ο Ολυμπιακός κατέβασε σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια έκανε ντεμπούτο ο Μέγιερι. Δεξί μπακ ήταν ο Μανιάτης και αριστερό ο Χολέμπας. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μοντέστο και Μέλμπεργκ.

Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο Ουρτάδο και μπροστά του στην μεσαία γραμμή ήταν ο Ντουντού. Δεξί χαφ ήταν ο Μιραλάς, αριστερό ήταν ο Ριέρα, ο Φουστέρ ήταν ο κρυφός κυνηγός και ο Τζιμπούρ μοναδικός προωθημένος. Οι τρεις αλλαγές σε σχέση με την ΑΕΚ ήταν ο Μέγιερι αντί του Πάρντο, ο Ντουντού αντί του Ιμπαγάσα και ο Ουρτάδο του Αβραάμ Παπαδόπουλου, όπου εκεί έγινε και εσωτερική αλλαγή με τον Μοντέστο να γίνεται στόπερ από αμυντικό χαφ.

Η Καβάλα έπαιξε με 4-5-1. Ο Γκαλίνοβιτς ήταν βασικός γκολκίπερ. Ο Χργκοβτς και Πφερτζελ ήταν τα δύο μπακ με τους Θεοδωρέλλη και Τόμασιτς να είναι τα δύο στόπερ.

Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ντιέ και Ντικρόκ. Ο Αμπντούν ξεκίνησε δεξιά στα χαφ ενώ αριστερά ο Ονουάτσι. Ο Ρίος είχε έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Βασικός στράικερ ήταν ο Νικουλάε.

Δυνατά και οι δύο ομάδες

Στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυνατά στο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας όμως να παρουσιάζουν πιο καλή εικόνα από τους Καβαλιώτες στο ξεκίνημά του. Στο 9ο λεπτό ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρίος πάνω στον Μιραλάς σε μία φάση όπου υπήρξε μία επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες, ωστόσο ο ρέφερι του αγώνα, Τάσος Σιδηρόπουλος άφησε το ματς να συνεχιστεί.

Έβγαλε φάσεις αλλά γκολ δεν ήρθε

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο κινητικός και πιο
επικίνδυνος από την Καβάλα  -η οποία έριξε γρήγορα ρυθμούς και κλείστηκε πίσω- ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στην επίτευξη κάποιου γκολ, αν και έβγαλε αρκετές καλές φάσεις. Στο 20ο λεπτό ο Μιραλάς έπιασε ένα καλό σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 23ο λεπτό έκανε νέο σουτ που πέρασε πάλι έξω.

Στο 25ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Μανιάτη η μπάλα θα φτάσει στον Μιραλάς του οποίου το σουτ απομάκρυνε με τα πόδια του ο Γκαλίνοβιτς. Στο 29' ο Ντουντού προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ δίχως να τα καταφέρει. Στο 32' ο Ριέρα έκανε νέο σουτ που όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο.

Στο 33' δε ο Τζιμπούρ είχε ένα χαμένο τετ-α-τετ. Στο 37ο λεπτό η Καβάλα ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ουρτάδο μες στην μικρή περιοχή. Στο 43ο λεπτό ο Αμπντούν έπιασε ένα καλό σουτ που βγήκε λίγο άουτ.

Χορταστικό δεύτερο μέρος!

Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε... χορταστικό αλλά και απολαυστικό με τις δύο ομάδες να βρίσκουν δίχτυα, βάζοντας συνολικά τέσσερα γκολ. Η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 58ο λεπτό. Ο Μιραλάς έβγαλε πολύ ωραία την  μπάλα για το  Χολέμπας. Ο Ελληνογερμανός βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, προσπάθησε να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Φουστέρ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό που βάσει ευκαιριών εδικαιούτο ένα γκολ.

Απάντησε γρήγορα η Καβάλα

Στο 63ο λεπτό η Καβάλα έκανε το 1-1 για την Καβάλα, φέρνοντας έτσι στα ίσια τον αγώνα. Ο Ρίος έκανε το κόρνερ, ο Νικουλάει πήδηξε πάνω από τον Μοντέστο και με κεφαλιά βρήκε δίχτυα.

Δύο γκολ... μαζεμένα!

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση και κατάφερε να βάλει δύο γκολ... κολλητά. Στο 65ο λεπτό έμελλε να γίνει το 2-1 μετά από σέντρα του Μανιάτη και κεφαλιά του Τζιμπούρ.

Δύο λεπτά μετά ήρθε το 3-1 με τον Μιραλάς. Ο Φουστέρ έβγαλε την μπαλιά στον Βέλγο που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ διεύρυνε τον δείκτη του σκορ. Στην συνέχεια του δεύτερου μέρους οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι και κυνήγησαν και άλλο γκολ δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς, που αναδείχθηκε και MVP του ματς. Ο Βέλγος άσος ταλαιπώρησε αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα. Ήταν πολύ κινητικός, έβγαλε φάσεις και έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και πάλι. Μάλιστα στο γκολ του Φουστέρ είναι εκείνος που πασάρει στον Χολέμπας. Από κοντά του και ο Φουστέρ για την εν γένει του προσπάθεια, το γκολ που έβαλε και την ασίστ στο γκολ του Μιραλάς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντουντού. Αποτέλεσε το... μαύρο πρόβατο για την κερκίδα αλλά ξέχωρα απ' αυτό ο Βραζιλιάνος παρουσίασε εκ νέου ένα μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο. Δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παλιό καλό Ντουντού και δεν βοήθησε όσο έπρεπε οργανωτικά και επιθετικά.

Στο ύψος του: Οι Μανιάτης, Τζιμπούρ και Ριέρα από πλευράς του Ολυμπιακού στάθηκαν στο ύψος τους. Ο Έλληνας μπακ κάλυψε ιδιαίτερα καλά την πλευρά του ενώ προσπάθησε να συμβάλλει και στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Ριέρα από την άλλη είχε πολλά κέφια και πήγε καλά και οργανωτικά και επιθετικά. Ο Τζιμπούρ σημείωσε ένα τέρμα και γενικά πάλεψε αρκετά. Από την μεριά της Καβάλας ξεχώρισαν ο σκόρερ Νικουλάε και ο Αμπντούν.

Η γκάφα: Ανήκει και στις δύο άμυνες. Στην άμυνα του Ολυμπιακού για την φάση του γκολ του Νικουλάε και το πως αντέδρασε και σε αυτήν της Καβάλας για τον τρόπο που δέχθηκε το τέρμα του Τζιμπούρ.

Το στραγάλι: Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Καβάλα. Ελέγχεται κυρίως για τα δύο πέναλτι, που ζητούν οι Ολυμπιακός και Καβάλα.
 
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Τζιμπούρ (68' Ζαϊρί), Μιραλάς, Φουστέρ (76' Φετφατζίδης), Χολέμπας, Ουρτάδο, Ριέρα (81' Ραούλ Μπράβο).
Καβάλα: Γκαλίνοβιτς, Τόμασιτς, Πφέρτζελ (76' Περεϊρίνια), Ρίος (68' Βουτσίσεβιτς), Ντικρόκ, Νικουλάε (81' Ογκμπέτσε), Χργκοβιτς, Ντιέ, Ονουάτσι, Θεοδωρέλλης, Αμπντούν.

"Λύτρωση" με Αθανασιάδη

Ο Αθανασιάδης πέρασε στο 66' στη θέση του Μουσλίμοβιτς και τρία λεπτά αργότερα χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Λάρισας, που πια δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.
Ο Μάκης Χάβος επανέφερε τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια του «δικεφάλου» του βορρά. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας είχε δεξιά του Έτο και αριστερά του τον Λίνο ενώ οι Κοντρέρας και Μαλεζάς ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί για τους γηπεδούχους. Αμυντικά χαφ οι. γνωστοί Γκαρσία και Βιτόλο. Από κει και πέρα, Βιερίνια δεξιά στην επίθεση, Ελ Ζααρ αριστερά, Μουσλίμοβιτς στην κορυφή και ο Ιβιτς από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Στην απέναντι όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου προτίμησε και αυτός ένα σχήμα 4-2-3-1, με τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, τους Ταλ, Νταμπίζα, Ταυλαρίδη και Κατσιαρό από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, με αμυντικά χαφ τους Τόζακ και Ιγκλέσιας. Πανκράτ, Μετίν, Τσιμπάμπα αγωνίστηκαν πίσω από τον Κουζέν και είχαν αρκετούς ελεύθερους χώρους.
Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα στο πεντάλεπτο 15-20, ο ΠΑΟΚ απείλησε τρεις φορές την εστία του Αμπάρη όμως Ίβιτς, Βιερίνια και Ελ Ζαάρ δεν κατάφεραν σε διαδοχικές περιπτώσεις να σκοράρουν.
Από τη δική τους πλευρά, οι «βυσσινί» άρχισαν σιγά σιγά να προωθούνται και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο παιχνίδι (ιδιαίτερα μετά το 30' όταν και αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Γκαρσία), με τους Τσιμπάμπα και Κουζέν να αποτυγχάνουν να βρουν στόχο στις λιγοστές ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος.
Αντίθετα όμως στο δεύτερο, οι Θεσσαλοί περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ τους έριξε στα... σχοινιά και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Κωστένογλου ήταν προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα... Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν φτάνει μόνο αυτό.
Τη λύση τελικά στον «δικέφαλο» του βορρά έδωσε ο Αθανασιάδης που λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, στάθηκε τυχερός αλλά και ικανός και πέτυχε το γκολ που έμελλε να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα (άλλωστε τα πλέι οφ είναι πια ο μεγάλος της στόχος) αντίθετα με την ΑΕΛ που έμεινε στους 25 βαθμούς και πολύ πολύ δύσκολα πια θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία.Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)
Γήπεδο:
Τούμπα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Ετό, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (30' Αρίας), Βιτόλο (59' Σαλπιγγίδης), Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς (66' Αθανασιάδης).
Στον πάγκο: Γιακουμής, Τσιρίλο, Φωτάκης, Σνάουτσνερ

Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Ταλ, Κατσιαρός, Ταυλαρίδης, Νταμπίζας, Ιγκλέσιας, Κόζακ (62' Αμπουμπακάρι), Μετίν (77' Κανόμπιο), Πανκράτ (14' Μπλάζεκ), Τσιμπάμπα, Κουζέν
Στον πάγκο: Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Ρέντζας, Κολοβέτσιος

«Επενδυτές ή φεύγω!»

Αποφασισμένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο προπονητής της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες. Έκανε γνωστό πως αν δεν βελτιωθούν τα οικονομικά της ομάδας, θα αναγκαστεί να αποχωρήσει το καλοκαίρι.
Ο Μόγιες, που έχει ακουστεί για πιθανός αντικαταστάτης του Ρέντναπ της Τότεναμ -αν αυτός συνεχίσει στην Εθνική Αγγλίας- τόνισε, σύμφωνα με την Daily Mail, πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει στους «εφοπλιστές» αν το χρέος των περίπου 48 εκατ. ευρώ δεν καλυφθεί σύντομα.
Βέβαια, η ομάδα από το Λίβερπουλ έχει κάποιους παίκτες που θα μπορούσε να πουλήσει και να βρει τα χρήματα, όπως ο Ρόντγουελ, ο Μπέινς, ο Φελαϊνί και ο Αρτέτα, αλλά σίγουρα ο Μόγιες δεν θα ήθελε να χάσει όλα τα αστέρια του.

«Γεννήθηκα για να υποφέρω»

Το 4-3 της Νάπολι επί της Λάτσιο στο 88' ώθησε τον προπονητή των Βεζουβιάνι, Βάλτερ Ματζάρι, να κάνει αυτή τη δήλωση. «Ήταν ένα στοιχειωμένο ματς, όμως περάσαμε το τεστ» πρόσθεσε.
«Γεννήθηκα για να υποφέρω. Κάποιες φορές κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη, όμως χάρη στη βοήθεια των οπαδών μας καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Στόχος μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό για εμάς ήταν ένα μεγάλο τεστ ωριμότητας. Αυτό το 4-3 αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσουμε, ειδικά μπροστά στους οπαδούς μας. Ακόμα και όταν ήμασταν πίσω με 0-2, ακόμα το πιστεύαμε και θεωρούσαμε ότι αξίζουμε τη νίκη. Βρεθήκαμε πίσω από την πρώτη προσπάθεια της Λάτσιο και για λίγο φάνηκε ότι το ματς είναι στοιχειωμένο», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού προπονητή.

Ο 47χρονος τεχνικός πρόσθεσε: «Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ σε ένα τόσο σημαντικό ματς, με τόση ανυπομονησία, δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις. Κάναμε μερικά τακτικά λάθη, ειδικά στο δεύτερο γκολ και πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα αχαρακτήριστα σφάλματα» και κατέληξε αναφερόμενος στον «ελ ματαντόρ», ο οποίος έκανε χατ τρικ: «Ο Καβάνι ήταν εξαιρετικός. Είναι κρίμα που δέχθηκε αυτή την ανόητη κίτρινη και θα λείψει κόντρα στην Μπολόνια, όμως θα τον έχουμε για τα επόμενα έξι ματς».

Πήρε τον βαθμό και ελπίζει!!!

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στο... σπίτι της, η Βόλφσμπουργκ κατάφερε να διασώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στο 85` στο 1-1 με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη της παραμονής.

Οι φιλοξενούμενοι, για τους οποίους ξεκίνησαν βασικοί οι Γκέκας και Τζαβέλλας με τον πρώτο να αφήνει τη θέση του στον Αμανατίδη στο 87`, είχαν καταφέρει να ανοίξουν το σκορ με τον Μέιερ στο 59`.

Παρόλα αυτά, οι «Λύκοι» που «καίγονταν» για τη νίκη ανέβασαν σταδιακά ρυθμούς και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης με τον Μαντζούκιτς στο 85`.

Αναλυτικά, η 28η αγωνιστική της Bundesliga:

Παρασκευή 01/04 

Ζανκτ Πάουλι – Σάλκε 0-2 (Διεκόπη στο 89΄)
(26΄Ραούλ, 66΄Ντράξλερ)


Σάββατο 02/04 

Βέρντερ Βρέμης – Στουτγάρδη 1-1
(35΄Φρινγκς/ 13΄Χάζναλ)

Καϊζερσλάουτερν – Λεβερκούζεν 0-1
(74΄Σαμ)

Μάιντζ – Φράιμπουργκ 1-1
(1΄Σισέ / 74΄Αλλαγκούι)

Μπάγερν Μονάχου – Γκλάντμπαχ 1-0
(78΄Ρόμπεν)

Ντόρτμουντ – Ανόβερο 4-1
(59΄Χάγκουι(αυτ.),64΄73΄Μπαρίος, 83΄Γκρόβγκετζ / 57΄Αμπντελαουί)

Χόφενχαϊμ – Αμβούργο: 0-0


Κυριακή 03/04

Κολωνία – Νυρεμβέργη 1-0
(92΄Νοβάκοβιτς)

Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(85` Μαντζούκιτς / 59` Μέιερ)

Τώρα γουστάρει ο Κυριάκος! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από ποδοσφαιριστής, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητές του ως οργανωτής των οργανωμένων της Σάλκε! Δείτε το απολαυστικό βίντεο που μας έστειλε φίλος του sportdog
Τώρα γουστάρει ο Κυριάκος! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν άρεσε καθόλου στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει, «ευτυχώς που έφυγα»! Στη Γερμανία όμως ο ενθουσιασμός του για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα τον έφερε σε σημείο εκστασιασμού, αφού έγινε…. ένα με τους φανατικούς της Σάλκε!

Πού έγινε αυτό; Στον αγώνα Ζανκτ Πάουλι - Σάλκε την Παρασκευή, όπου το ματς διακόπηκε στο 88’ με το σκορ στο 2-0 υπέρ της ομάδας του Έλληνα αμυντικού! Και όλα αυτά για ένα… απλό κουτάκι μπύρας που έπεσε στο κεφάλι του βοηθού (να τα βλέπουμε αυτά στην Ελλάδα).

Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός, μετά τη διακοπή δεν έχασε ευκαιρία, ανέβηκε στην κερκίδα που φιλοξενούσε τους οργανωμένους φιλάθλους της Σάλκε, σκαρφάλωσε στα κάγκελα και άρχισε να πανηγυρίζει!

Μάλιστα σε ένα σημείο πήρε τον τηλεβόα και ανέλαβε χρέη οργανωτή εξέδρας, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Σάλκε!

Δείτε το απολαυστικό βίντεο!
Πηγή: sportdog.gr



 

Η πιο αστεία κίτρινη κάρτα…/Άγριο «κράξιμο» σε Ντουντού! (superleague)

Ο Ετο του ΠΑΟΚ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Βοσκάκη στο 14` του αγώνα με τη Λάρισα.
Η πιο αστεία κίτρινη κάρτα…
Ο λόγος ήταν πως ο Βραζιλιάνος είχε κρύψει μέσα στο σορτσάκι του ένα μπουκαλάκι με νερό!











Άγριο «κράξιμο» σε Ντουντού!
Το κλίμα στον Ολυμπιακό για τον Ντουντού δεν είναι καθόλου καλό και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις των οπαδών στο παιχνίδι με την Καβάλα.

Άγριο «κράξιμο» σε Ντουντού!
Κάθε φορά που ακουμπάει τη μπάλα ή κάνει λάθος ο Βραζιλιάνος αποδοκιμάζεται έντονα από την κερκίδα, ενώ όταν στο 29’ σούταρε ψηλά άουτ, το… μουρμουρητό ήταν παρατεταμένο.

 


Ο MJ ζει(!)… και βλέπει το Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός!

Όχι, δυστυχώς, ο Βασιλιάς της ποπ δεν είναι μαζί μας, ωστόσο βρήκαμε μια… σωσία του στις κερκίδα των Σερρών, από την αναμέτρηση του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό και σπεύσαμε να σας την παρουσιάσουμε!
 
 

Και οι παπάδες βλέπουν Σούπερ Λιγκ!

Όποιος λέει πως τα ελληνικά γήπεδα δεν είναι… εκκλησίες, διαψεύδεται από την φωτογραφία που βλέπετε αριστερά.

Και οι παπάδες βλέπουν Σούπερ Λιγκ!
Είναι εικόνα από τις εξέδρες της αναμέτρησης Πανσερραϊκού – Παναθηναϊκού και αξίζει να σας τη μεταφέρουμε.

Ήττα Εσπανιόλ, φουντώνει η μάχη της ουράς!!

Την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» τις ευρωπαϊκές θέσεις έχασε η Εσπανιόλ μετά την ήττα της με 1-2 από τη Ράσινγκ Σανταντέρ. «Φωτιά» στη μάχη για την παραμονή, με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να παίρνει νίκη - ανάσα επί της φιλόδοξης Μαγιόρκα, όπως και η Λεβάντε «βυθίζοντας» τη Μάλαγα, με τη Χέρκουλες να ελπίζει.

Περισσότερα σε λίγο...

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής

Σάββατο, 2/4

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-1
(79' Ντε Λας Κουέβας)

Χετάφε-Βαλένθια 2-4
(13’ Μάνου, 88’ Σαρδινέρο – 46’, 64’, 66’, 77’ Σολδάδο)

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-1
(67' Πικέ)

Κυριακή, 3/4

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Χέρκουλες 1-3
Εσπανιόλ-Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-2
Λεβάντε-Μάλαγα 3-1
Λα Κορούνια-Μαγιόρκα 2-1
Σεβίλλη-Σαραγόσα (20:00)
Οσασούνα-Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 4/4

Αλμερία-Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00)
 

«Έμφραγμα» στη Νίκαια!!!

"Αυτοκτόνησε" η Λυών κόντρα στη Νις, καθώς βρισκόταν 2-0 μπροστά στο σκορ μέχρι το 90΄ και ισοφαρίστηκε σε 2-2 μέσα σε δύο λεπτά. Ισοπαλία με χαμένο στο «Ζουφρούα Γκισάρ».

Όλα έδειχναν πως η Λυών θα έπαιρνε μία εύκολη και συνάμμα πολύ σημαντική νίκη, καθώς τα γκολ των Κιμ Σέλστρεμ στο 22΄και Λισάντρο Λόπεζ στο 45΄έδειναν προβάδισμα δύο τερμάτων στους "λιονέ". Όμως στο 89΄ο Μανγκουί μείωσε σε 1-2, ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα ενώ το "εγκεφαλικό" για τον Κλοντ Πιέλ ολοκληρώθηκε με τον Σιβελί να σκοράρει στο 92΄. Δύσκολα τα πράγματα για τη Λυών αναφορικά με την υπόθεση τίτλου.

Στο «Ζοφρουά Γκισάρ», Σεντ-Ετιέν και Βαλενσιέν έμειναν στο 1-1 με τους φιλοξενούμενους ουσιαστικά να είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα. Η Βαλενσιέν άνοιξε το σκορ στο 49΄με τον Πουγιόλ, αλλά η απάντηση των «στεφανουά» ήταν άμεση, με τον Παγιέ να ισοφαρίζει στο 58΄. Οι γηπεδούχοι, πλέον είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, ενώ οι «κόκκινοι» της Βορείου Γαλλίας παραμένουν στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο (02/04)

Αρλ-Μονακό 0-2(30` Μπιλέ, 66` Παρκ)
Λιλ-Καέν 3-1(29` Σέντζου, 61` Αζάρ, 73` Σο - 85` Ελ Αραμπί)
Νανσί-Μπορντό  0-0
Παρί Σεν Ζερμέν-Λοριάν 0-0
Ρεν-Οσέρ 0-0
Σοσό-Μπρεστ 2-1(6` πεν. Μπουντεβούζ, 90`Ιντεγέ - 61` Γκρουγκί)
Τουλούζ-Μονπελιέ 0-1(74' Καμαρά)

Κυριακή (03/04)

Νις-Λιόν 2-2
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν 1-1
Λανς-Μαρσέιγ (22:00)

Πεντάστερη και... 3η η Μάντσεστερ Σίτι!!

Ιδανικά εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Τσέλσι η Μάντσεστερ Σίτι που... σκόρπισε με 5-0 τη Σάντερλαντ στο Μάντσεστερ και πέρασε στην 3η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Τζόνσον μόλις στο 9ο λεπτό, ενώ στο 15` τον μιμήθηκε ο Τέβεζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Μπάρντσλεϊ.

Οι «πολίτες» συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και στην επανάληψη, με τους Σίλβα (63`) και Βιεϊρά (67`) να «τελειώνουν» ουσιαστικά την υπόθεση - νίκη μέσα σε 4 λεπτά ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-0.

Οι «Μαύρες γάτες» ήταν ανήμπορες να αντιδράσουν και δέχτηκαν και 5ο γκολ έπειτα από λάθος του Κατερμόλε, με τον Γιάγια Τουρέ να διαμορφώνει το τελικό 5-0 στο 73ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

Σάββατο 02/04

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-4
(11’ πεν., 25’ πεν. Νομπλ - 65’, 73’, 79’ πεν. Ρούνεϊ, 84’ Ερνάντες)

Μπέρμιγχαμ-Μπόλτον 2-1
(4’ Φίλιπς, 59’ Γκάρντνερ - 71’ Ελμάντερ)

Έβερτον-Άστον Βίλα 2-2
(38’ Όσμαν, 71’ Μπέινς - 47’, 68’ Μπεντ)

Νιούκαστλ-Γουλβς 4-1
(22’ Νόλαν, 45’ Αμεόμπι, 50’ Λόβενκραντς, 90'+2' Γκουτιέρεζ - 58’ Έμπανκς-Μπλέικ)

Στόουκ-Τσέλσι 1-1
(8’ Γουόλτερς - 33’ Ντρογκμπά)

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 2-1
(62’ πεν., 88’ πεν. Μπραντ - 50’ Σκρτελ)

Γουίγκαν-Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ-Μπλάκμπερν 0-0

Κυριακή 03/04

Φούλαμ-Μπλάκπουλ 3-0
(23΄, 28΄ Ζαμόρα, 72΄Ετούχου)

Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ: 5-0
(9` Τζόνσον, 15` πεν. Τέβεζ, 63` Σίλβα, 67` Βιεϊρά, 73` Γ. Τουρέ)

SPL: Συγκλονιστικό και... ισόπαλο το ντέρμπι του Εδιμβούργου!!

Συγκλονιστική εξέλιξη... χωρίς νικητή είχε το ντέρμπι του Εδιμβούργου, με τη Χαρτς να αποδρά τελικά με τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2 από την έδρα της Χιμπέρνιαν.

Τα πράγματα ξεκίνησαν ιδανικά για τις «Καρδιές» που στο 24ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Στίβενσον, αλλά γρήγορα τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ζαλιούκας αποβλήθηκε μόλις στο 33` για σπρώξιμο στον Σόντζε, με τον διαιτητή να καταλογίζει και πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Μίλερ.

Ο Βαζ Τε σκόραρε στο 80` φέρνοντας τους γηπεδούχους αγκαλιά με τη νίκη, αλλά τρία λεπτά αργότερα ο Έλιοτ διαμόρφωσε με κοντινό πλασέ το τελικό 2-2, που εδραιώνει την ομάδα του στην 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, στο +10 από την 4η Νταντί Γιουνάιτεντ.


Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Ινβερνές-Σέλτικ         (αναβλήθηκε)
 
Μάδεργουελ-Αμπερντίν      2-1
 
Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν.   2-3
 
Σεντ Τζόνστον-Κιλμάρνοκ   0-0
 
Σεντ Μίρεν-Χάμιλτον       3-1
 
Χιμπέρνιαν-Χαρτς          2-2

Την άφησε να φύγει ο Τζο! (photos)

Σύντροφος του Τζο Κόουλ υπήρξε για ένα φεγγάρι η Κέιλι Χέιζελ, η οποία σκορπάει... πανικό!






Το εντυπωσιακό μοντέλο από την Αγγλία ήταν για ένα χρονικό διάστημα στο πλευρό του μέσου της Λίβερπουλ, Τζο Κόουλ.











Δείτε τι έχει χάσει ο διεθνής άσος.

Κακά μαντάτα για Τότεναμ!!

Χωρίς τον βασικό δεξιό αμυντικό της, Άλαν Χάτον, θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» η Τότεναμ για το σπουδαίο ματς με τη Ρεάλ, καθώς ο Σκοτσέζος είναι πιθανό να χάσει όλη τη χρονιά.
Ο Χάτον τραυματίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη στην προπόνηση των «πετεινών» και τα νέα από το ιατρικό τιμ δεν ήταν καλά, καθώς θα υποβληθεί σε εγχείρηση στο γόνατο και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα χάσει τη σεζόν. Έτσι, η Τότεναμ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Βρετανού στα ιστορικά παιχνίδια της λονδρέζικης ομάδας με τη Ρέαλ Μαδρίτης.

Καρασαββίδης: "Έχει εγκλιματιστεί ο Βέλλιος"!!

Ο Θεόφιλος Καρασαββίδης τόνισε ότι ο Απόστολος Βέλλιος έχει εγκλιματιστεί στην Έβερτον.
Ο μάνατζερ του Έλληνα άσου μίλησε στον "Sentra 103,3" για την συμμετοχή του πρώην παίκτης του Ηρακλή στον αγώνα με την Άστον Βίλα.

Ο Βέλλιος μπήκε ως αλλαγή για την Έβερτον στο 80' αντί του Ντιστέν, ενώ η ομάδα του γλίτωσε την ήττα (2-2) με πέναλτι του Μπέινς στο 83'.
"Με ικανοποίησε γιατί ο Απόστολος, κατάφερε να εγκλιματιστεί μέσα σε ενάμιση μήνα στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού. Έκανε μια "γεμάτη" εμφάνιση, βοηθώντας την ομάδα του αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά μόνο για δέκα λεπτά. Το μόνο που απομένει είναι να συνεχίσει όπως ξεκίνησε. Με τον καλύτερο τρόπο", είπε αρχικά.

Για τον προπονητή της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, υπογράμμμισε: "Είναι ένας προπονητής που είναι χρόνια στην ομάδα. Το γεγονός ότι πήρε τον Βέλλιο με δική του απόφαση δεν αφήνει περιθώρια για να πούμε περισσότερα. Του αρέσει πολύ να δουλεύει με νέους παίκτες".

Ένα βήμα από τον τίτλο το ΑΠΟΕΛ!!

Το ΑΠΟΕΛ νίκησε την ΑΕΚ μέσα στο "ΓΣΖ" με 1-0 και βρίσκεται ένα βήμα από τον τίτλο, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Ομόνοια της Ανόρθωσης.

Ο Τριτσκόβσκι πέτυχε το νικητήριο γκολ για το ΑΠΟΕΛ στο 80' και ο Λεάντρο στο 45'+3 για την Ομόνοια.

Ακόμη απομένουν 5 αγωνιστικές για το τέλος και το ΑΠΟΕΛ διατήρησε διαφορά 12 βαθμών από το "τριφύλλι", έτσι μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Φορτίν, Ντίμεχ, Σένκελ, Χόφλαντ, Μαρκάσα, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Καλουέ (85' Ρουμπέν Γκόμες), Πρισό, Κίνγκσλεϊ (46' Καμπρέρα), Όπερ (64' Μυτίδης).
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Πάουλο Ζόρζε, Κόντης, Αλεξάνδρου, Μοράις, Πίντο, Χαραλαμπίδης (83' Μαρσίνιο), Μαντούκα (88' Μπρούερς), Τριτσκόβσκι, Αΐλτον.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Ντάβιντσον, Χαραλάμπους (46' Αβραάμ), Βέντσελ, Καρυπίδης, Σπούνγκιν, Μακρίδης, Αγκουιάρ (87' Αλαμπί), Λεάντρο, ΛουαΛουά (83' Χριστοφή), Μιχάλης Κωνσταντίνου.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κοζάτσικ, Μάρτινς, Λεϊβακαμπέσι, Αγκέλοφ, Κόλιν, Λαμπάν (76' Λουμπίνκοβιτς), Μαραγκός, Φοθέριγχαμ, Λαβόρδε (53' Οκκάς), Ράμος, Καφού (71' Περόνε).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής (1ης των play-off):

Σάββατο
Ολυμπιακός - ΕΝΠ 1-1 (68' Αλκιβιάδης / 12' Μπαλτοβάλιεβ) [2ο γκρουπ]
ΑΕΛ - Απόλλων 1-1 (80' πέν. Φρέντι / 86' Μρντάκοβιτς)
Ερμής - Αλκή 1-2 (59' Μαχράντζε / 37' και 77' Μπασόφ) [3ο γκρουπ]
ΑΕΠ - Εθνικός Άχνας 0-0

Κυριακή
ΑΕΚ - ΑΠΟΕΛ 0-1 (80' Τριτσκόβσκι) [1ο γκρουπ]
Ομόνοια - Ανόρθωση 1-0 (45'+3 Λεάντρο)

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 65
2. Ομόνοια 53
3. Ανόρθωση 45
4. ΑΕΚ 42

5. Απόλλων 39
6. Ολυμπιακός 37
7. ΕΝ Παραλιμνίου 37
8. ΑΕΛ Λεμεσού 34

9. Εθνικός Άχνας 34
10. Αλκή 32
11. Ερμής 30
12. ΑΕ Πάφος 27

13. Δόξα 20
14. ΑΠΟΠ/Κινύρας 19

 **Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου (26η αγ.) οι ομάδες διατηρώντας τους βαθμούς τους συνέχισαν στα play-off, εκτός από τις 2 τελευταίες που υποβιβάστηκαν. Δημιουργήθηκαν έτσι 3 groups των 4 ομάδων και παίζουν μέσα-έξω. Οι 4 πρώτες παίζουν για τον τίτλο και τις θέσεις στην Ευρώπη (1 Champions League & 2 Europa League), οι ομάδες στις θέσεις 9-12 παίζουν για να αποφύγουν την 12η που οδηγεί και αυτή σε υποβιβασμό, ενώ οι ομάδες στις θέσεις 5-8 παίζουν απλά για κατάταξη

Ο πίνακας των σκόρερς

17 γκολ
Μιχάλης Κωνσταντίνου (Ομόνοια)

15 γκολ
Ζοάο Πάουλο (Ολυμπιακός)
Μίλαν Μρντάκοβιτς (Απόλλων)

11 γκολ
Ζοεάνο (Ερμής)
Σεμέδο "Καφού" (Ανόρθωση)

10 γκολ
Φρέντι (ΑΕΛ)
Εστέμπαν Σολάρι (ΑΠΟΕΛ)
Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)
Εμανουέλ Κενμόν (Ολυμπιακός)

9 γκολ
Ιβάν Τριτσκόβσκι (ΑΠΟΕΛ)
Βινσέν Λαμπάν (Ανόρθωση)
Μουσταφά Μπανγκούρα (Απόλλων)

8 γκολ
Σερζιάο (Αλκή)
Ζοζέ Βίτορ (ΑΕΛ)
Ζοζέ Ενρίκε (Δόξα)

7 γκολ
Χρέχορ φαν Ντάικ (ΑΕΚ)
Γιάννης Οκκάς (Ανόρθωση)
Ζέλσον Ροντρίγκες (Εθνικός)

Δ’ Εθνική: Νίκες για Απόλλων και Οδυσσέα!!

Με νίκες συνέχισαν Απόλλων Καλαμαριάς και Οδυσσέας Κορδελιού και η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους δύο βαθμούς. Ο Απόλλων κέρδισε εύκολα 4-1 την Νίκη Πολυγύρου, ενώ ο Οδυσσέας πέρασε από την δύσκολη έδρα του Σοχού με 3-1.
Επίσης πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν όσον αφορά την μάχη της παραμονής ο ΠΑΟ Κουφαλίων με 2-1 μέσα στα Μουδανιά, αλλά και ο ΠΑΟΔ με 2-0 μέσα στην έδρα του ΠΑΟΝΕ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του δεύτερου ομίλου της Δ΄ Εθνικής
Εθνικός Σοχού-Οδυσσέας Κορδελιού 1-3
Δόξα Χέρσου-Ολυμπιακός Γαλατάδων 1-0
Απόλλων Καλαμαριάς-Νίκη Πολυγύρου 4-1
ΠΟ Μουδανιών-ΠΑΟ Κουφαλίων 1-2
ΠΑΟΝΕ-ΠΑΟΔ 0-2
Καμπανιακός-Ν. Καλλικράτεια 3-2
Μ. Αλέξ. Ν. Μυλότοπου-Απόλλων Αρναίας 1-1
Αχιλλέας Τριανδρίας-Κιλκισιακός 1-3
Ρεπό: Θερμαϊκός Θέρμης
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. Ν. Ι. Η. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
1.Απόλλων Καλαμαριάς 27 23 4 0 62-9 73
2.Οδυσσέας Κορδελιού 27 23 2 2 55-18 71
3.Εθνικός Σοχού 27 15 9 3 47-22 54
4.Κιλκισιακός 26 13 6 7 37-20 45
5.Απόλλων Αρναίας 26 12 7 7 39-31 43
6.Ν. Καλλικράτεια 26 11 9 6 34-23 42

«Κάποιοι ξεφτιλίζουν την ΑΕΚ»

Δεν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του ο Σταύρος Αδαμίδης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των οπαδών που ανάγκασαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδα να πάνε με ταξί στο ΟΑΚΑ…
«Κάποιοι ξεφτιλίζουν την ΑΕΚ»
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ με διευκρινιστική του δήλωση στο aek365, τόνισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί ούτε τώρα ούτε και μετά το τέλος του αγώνα, σχολιάζοντας επιπλέον: «Κάποιοι αυτά που κάνουν ξεφτιλίζουν την ΑΕΚ. Κάνουν μία δύσκολη κατάσταση, ακόμα δυσκολότερη».
Φυσικά ο Σταύρος Αδαμίδης αναφέρεται στους 100 οπαδούς που ανάγκασαν τους παίκτες να πάνε στο ματς με τον Ατρόμητο με ταξί…
 

Μόνο ο Δέλλας χωρίς ταξί!!

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να πήγαν στο ΟΑΚΑ με ταξί για το ματς με τον Ατρόμητο, υπήρχε όμως και εξαίρεση…
Μόνο ο Δέλλας χωρίς ταξί!
Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος ήρθε στο γήπεδο με το προσωπικό του Ι.Χ. συνοδευμένος από τη σύζυγό του, Γωγώ Μαστροκώστα. Έτσι και αλλιώς όμως ο Κολοσσός είναι εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού του…

«Κωλοτούμπα» από Γκουαρντιόλα!!

«Κόκαλο» είχε αφήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, με τις δηλώσεις του πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά ο Καταλανός τεχνικός προσπάθησε να τα… μπαλώσει.
Μετά τη νίκη της ομάδας του στο «Μαδριγάλ» επί της Βιγιαρεάλ, ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει από την Βαρκελώνη, τουλάχιστον όχι πρόσφατα: «Δεν ήταν λάθος η συνέντευξη, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από την ομάδα στο άμεσο μέλλον. Μπορεί να μην ξέρω, ακόμα, να χειρίζομαι την επαφή μου με τα ΜΜΕ, αλλά θα μάθω στο μέλλον».
Ο Ισπανός τεχνικός, πάντως, εμφανίστηκε πολύ χαρούμενος με τη νίκη-μισό τίτλο, μέσα στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Έγινε της... Αιγύπτου! (video)

Το μίσος μεταξύ Αλγερινών και Αιγυπτίων δεν λέει να κοπάσει και στο ματς της Ζάμαλεκ με την Κλαμπ Αφρικέν, οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν «ντου» για να… πλακώσουν τον Αλγερινό διαιτητή που ακύρωσε τέρμα. Την… πλήρωσαν όμως και παίκτες!
Στον επαναληπτικό (4-2) της φάσης των «32» του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αφρική, η Ζάμαλεκ ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να υπερκεράσει το εμπόδιο της Κλαμπ Αφρικέν. Οι Αιγύπτιοι βρέθηκαν μπροστά με 2-1, και όταν στο 52’ ο Αλγερινός διαιτητής ακύρωσε ένα τέρμα της Ζάμαλεκ το γήπεδο άρχισε να… βράζει. Στο σημείο εκείνο «φούντωσε» το μίσος των Αιγυπτίων προς τους Αλγερινούς, οπαδοί μπήκαν μέσα, επικράτησε πανικός, με τον ρέφερι να τρέχει να σωθεί και τους παίκτες της αντιπάλου να «τρώνε» αρκετές και να αποχωρούν μόνο με το εσώρουχο… Οι τραυματίες ανήλθαν στους εννέα, με τη Ζάμαλεκ να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία αφού το παιχνίδι διακόπηκε...