Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Σε πρώτο πλάνο ο... χορός του Ζαλόγγου

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ήδη τον 38ο τίτλο της ιστορίας του το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στην ουρά της βαθμολογίας. Ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη και παίζει το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή. Ματς-φωτιά γίνεται στην Κέρκυρα, η οποία υποδέχεται τον Πανιώνιο. Εργοτέλης και Ηρακλής έχουν ανάγκη τους βαθμούς, αν και το παιχνίδι έμεινε εκτός κουπονιού του ΟΠΑΠ λόγω υπερφότωσης της ισοπαλίας στις εταιρίες του εξωτερικού. Στο ΟΑΚΑ θα πάρουμε γεύση από τελικό κυπέλλου, με την ΑΕΚ να θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο να «καίγεται» για βαθμούς, προκειμένου να πετύχει το στόχο της παραμονής. Ο ΠΑΟΚ θέλει νίκη για να παραμείνει στο χορό των πλέι οφ ενώ η Λάρισα αν χάσει χάνεται. Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός Βόλου, που επίσης βλέπει Ευρώπη, υποδέχεται την αδιάφορη Ξάνθη.

Τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά υποδέχονται την Καβάλα και θα επιδιώξουν τη 14η σερί εντός έδρας νίκη τους. Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά εύκολη αποστολή στις Σέρρες.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής:

Α.E.K. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.    19:00  NS4
Ολυμπιακό Στάδιο
Προϊστορία: 10-2-0
Α’ Γύρος: Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθήνας), Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορίνθου), 4ος: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), Παρατηρητής: Αμυγδαλής (Σερρών).

Πείτε το και γεύση από τον τελικό του κυπέλλου, καθώς είναι το ζευγάρι που θα αναμετρηθεί στις 30 Απριλίου για το δεύτερο τρόπαιο της σεζόν. Μέχρι τότε και οι δυο θα «καίγονται» για βαθμούς, καθώς η μεν ΑΕΚ δεν έχει «κλειδώσει» την είσοδό της στα πλέι οφ, ο δε Ατρόμητος δίνει μάχη για τη σωτηρία. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ένωση προέρχεται από βαριά ήττα (6-0) από τον Ολυμπιακό, με τους οπαδούς της ομάδας να είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τους παίκτες. Ο Ατρόμητος δεν έχει νίκη στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές και προέρχεται από δυο σερί ισοπαλίες με τον Εργοτέλη (εκτός) και τον ΠΑΟΚ (εντός). Από τότε που έφυγε από την ΑΕΚ ο Δώνης «μετρά» δυο ισοπαλίες και μια ήττα με τον Ατρόμητο απέναντι στην παλαιά του ομάδα.

ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ    19:00  NS7
Γήπεδο Αστέρα Τρίπολης
Προϊστορία: 2-1-0
Α’ Γύρος: Αρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας), Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας), 4ος: Λαμπρόπουλος (Ηλείας), Παρατηρητής: Μπίκας (Χαλκιδικής).

Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Οι Πελοποννήσιοι βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και ποντάρουν στη σχετικά καλή παράδοση που έχουν απέναντι στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, αφού δεν γνώρισαν ήττα στα τρία προηγούμενα παιχνίδια. Ο Αρης έχει δυο σερί νίκες με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του, απέναντι σε Κέρκυρα (εκτός) και Πανσερραϊκό (εντός). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κάποιες ελπίδες να μπει στα πλέι οφ, αρκεί να μη χάσει σήμερα στην Τρίπολη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ– ΗΡΑΚΛΗΣ    19:00
Παγκρήτιο Στάδιο
Προϊστορία: 2-0-3
Α’ Γύρος: Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας), Βοηθοί: Ακρίβος (Αθήνας), Μαγιάννης (Αρτας), 4ος: Χαραλαμπίδης (Καβάλας), Παρατηρητής: Χατζής (Καρδίτσας).

Για αυτό το ματς ξεσηκώθηκε θόρυβος πριν ξεκινήσει. Είναι ο πρώτος φετινός αγώνας της Σούπερ Λίγκας που ο ΟΠΑΠ δεν συμπεριέλαβε στο κουπόνι του λόγω υπερβολικού στοιχηματισμού της ισοπαλίας στο εξωτερικό. Πάντως, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν φαίνεται να βολεύει κανέναν, εκτός αν χάσει ο Αστέρας Τρίπολης από τον Αρη. Χώρια που οι δυο ομάδες δεν έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα στα πέντε προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια τους στο Παγκρήτιο. Ο Εργοτέλης «μετράει» πέντε σερί παιχνίδια χωρίς τρίποντο, με απολογισμό τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες. Ο Ηρακλής προέρχεται από εντός έδρας ισοπαλία με τον Πανιώνιο.

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ    19:00  NS6
Γήπεδο Κέρκυρας
Προϊστορία: 0-0-3
Α’ Γύρος: Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας), Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθήνας), 4ος: Θάνος (Γρεβενών), Παρατηρητής: Καλύβας (Βοιωτίας).

Ματς-φωτιά και για τις δυο ομάδες. Ο νικητής θα πάρει βαθμολογική ανάσα, ενώ ο ηττημένος θα μπλέξει σε περιπέτειες και τα πράγματα θα είναι χειρότερα για αυτόν, εφόσον νικήσει και ο Αστέρας Τρίπολης. Η Κέρκυρα, αν και γηπεδούχος, έχει κόντρα την παράδοση, καθώς μετράει μόνο ήττες από τους Νεοσμυρνιώτες. Στο ματς του πρώτου γύρου ο Μπάντοβιτς έκανε ντεμπούτο και η Κέρκυρα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Πανιωνίου. Αναμετρώνται δυο προπονητές που στο παρελθόν κόλησαν ένσημα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Παράλληλα ο Μήτρογλου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην προπονητή του. Η Κέρκυρα προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες με Ολυμπιακό Βόλου (εντός), Ξάνθη (εκτός), Αρη (εντός) και Παναθηναϊκό (εντός). Ο Πανιώνιος είναι αήττητος από τις 6 Φεβρουαρίου, με δυο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΞΑΝΘΗ    19:00  NS3
Πανθεσσαλικό Στάδιο
Προϊστορία: 1-0-0
Α’ Γύρος: Ξάνθη-Ολυμπιακός Βόλου 1-0
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθήνας), Βοηθοί: Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Τουμπακάρης (Αθήνας), 4ος: Κουτσιαύτης (Αρτας), Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Μονόπλευρο είναι το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο χορό των πλέι οφ. Η ομάδα του Κατσαβάκη προέρχεται από εκτός έδρας διπλό στην Καβάλα και είναι το μεγάλο φαβορί για να συγκροτήσει την τετράδα των πλέι οφ. Η Ξάνθη προέρχεται από εντός έδρας νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης, εξαιτίας της οποίας μπορεί να... κοιμάται χωρίς τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ    19:00  NET
Γήπεδο Καραϊσκάκη
Προϊστορία: 16-3-0
Α’ Γύρος: Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου), Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αργυρός (Αθήνας), 4ος: Καλογερόπουλος (Αθήνας), Παρατηρητής: Γιανναδάκης (Λασιθίου).

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από… ξέσπασμα (6-0) στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και με αυτή τη νίκη κατέκτησε και μαθηματικά το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ετσι ο Βαλβέρδε, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, έδωσε πενθήμερο ρεπό στους παίκτες του και σήμερα αναμένεται να κάνει δοκιμές. Το κίνητρο για τον Ολυμπιακό είναι να πετύχει τη 14η σερί εντός έδρας νίκη του, διατηρώντας το απόλυτο των βαθμών μέσα στο γήπεδό του. Η Καβάλα, η οποία έχει στον πάγκο τον Γιάννη Ματζουράκη που στο παρελθόν δούλεψε στον Ολυμπιακό, θέλει τη νίκη για να καλύψει την προηγούμενη γκέλα από τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα της αλλά και έχει ελπίδες για είσοδο στα πλέι οφ.

Π.Α.Ο.Κ. – ΛΑΡΙΣΑ    19:00  NS1
Γήπεδο Τούμπας
Προϊστορία: 19-7-2
Α’ Γύρος: Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου), Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαϊας), Γούκος (Ηπείρου), 4ος: Τοπούζης (Θράκης), Παρατηρητής: Σωμαρακάκης (Αθήνας).

Και οι δυο ομάδες έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει στο χορό των πλέι οφ, καθώς με το αποκλεισμό του από το κύπελλο δεν έχει άλλη διέξοδο για την Ευρώπη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο. Η Λάρισα αν χάσει χάνεται, ιδιαίτερα αν κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης. Η τελευταία νίκη της στην Τούμπα ήταν το Φεβρουάριο του 2007 και η ισοπαλία της τον Οκτώβριο του 2005. Οι «βυσσινί» προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    19:00  HIGH/TS
Γήπεδο Σερρών
Προϊστορία: 5-11-12
Α’ Γύρος: Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας), Βοηθοί: Μπιτσίδης (Θράκης), Κουρομπίλια (Καρδίτσας), 4ος: Μήτση (Πειραιά), Παρατηρητής: Σκουφίτσας (Αθήνας).

Ο Πανσερραϊκός έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά, άρα παίζει μόνο για το γόητρό του. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θέλει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος για να ξεκινήσει τα πλέι οφ με αβαντάζ τεσσάρων βαθμών αντί για τριών. Οι «πράσινοι» προέρχονται από εντός έδρας νίκη με την Κέρκυρα ενώ οι γηπεδούχοι από ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Αρη, αν και προηγήθηκαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: