Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Από το Μάντσεστερ στο Αφγανιστάν

Αν νομίζετε ότι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές γίνονται προπονητές, σκάουτερς, ή μένουν με οποιονδήποτε τρόπο στο χώρο του ποδοσφαίρου, τότε απλά κάνετε λάθος. Ο Λι Κρουκς, έχει διαφορετική άποψη και ετοιμάζεται για τα ...χαρακώματα.
Το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή, από την πρώτη στιγμή που σταμάτησε το ποδόσφαιρο: «Δεν πρόκειται να γίνω προπονητής, ούτε θέλω να γυρνάω από παμπ σε παμπ και να πίνω συνεχώς». Τι αποφάσισε ο Λι Κρουκς; Την κατάταξή του στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του. «Δεν το κάνω για τα χρήματα, εξάλλου θα μπορούσα να κερδίζω τα διπλάσια αν προπονούσα κάποια ομάδα», δηλώνει ο ίδιος για τις αμοιβές του στη RAF, οι οποίες φτάνουν τις 17χιλ. λίρες το χρόνο, ενώ ο αντίστοιχος μισθός του στη Σίτι ήταν 250 χιλιάδες.
Ο παλαίμαχος αμυντικός μέσος των «πολιτών» κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας και ετοιμάζεται για τη μετάβασή του στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της αποστολής της Royal Air Force.

Μετά τις «μάχες» στα γήπεδα των Μπράνφορντ, Νοτς Κάουντι, Ροντστέιλ και Σίτι, ο –μόλις- 33χρονος Κρουκς ετοιμάζεται για τις μάχες με τους Ταλιμπάν, κάτι που τον εξιτάρει, όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Είναι καθαρά προσωπικό το θέμα. Με ικανοποιεί και, μπορώ να πω, ότι με ξετρελαίνει. Το να υπακούω σε διαταγές είναι το ίδιο με το ποδόσφαιρο. Εκεί είχαμε τον προπονητή, εδώ έχουμε τα στελέχη».

Ο Λι Κρουκς είναι …παλιοσειρά, καθώς μετράει 248 παιχνίδια στην καριέρα του, με το τέλος της να μπαίνει το 2008, όταν έμαθε ότι ο πατέρας του πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα, ο Κρουκς για να βοηθήσει το Ίδρυμα Μακ Μίλαν που υποστηρίζει καρκινοπαθείς, ανέβηκε στο Κιλιμάντζαρο, κατακτώντας την κορυφή του υψηλότερου βουνού της Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: