Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πανιώνιος για παραμονή, η Κέρκυρα μπήκε σε μπελάδες

Τι και αν για περίπου 30 λεπτά έπαιζε με παίκτη λιγότερο; Ο Πανιώνιος επικράτησε τελικά με 2-1 της Κέρκυρας χάρη σε γκολ των Μήτρογλου και Σιόβα και δύσκολα πλέον θα χάσει την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ οι  «Φαίακες» μπήκαν πλέον σε μπελάδες.

Με την έναρξη του πρώτου μέρους είδαμε τους παίκτες του Πανιωνίου να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μεγάλο πάθος και στόχο να «καθαρίσουν» όσο πιο γρήγορα γινόταν την υπόθεση παραμονή.  Παρά το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι, οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0 στο 15΄ σε μια τυχερή φάση για αυτούς. Μετά από σέντρα του Στολτίδη, ο Τσότσαλιτς στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά κόρνερ. Αυτό δεν πτόησε τους ποδοσφαιριστές του «ιστορικού», οι οποίοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 30΄.  Ο Γουνδουλάκης έκανε την πάσα μέσα στην περιοχή και ο Μήτρογλου με πλασέ έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Ο Πανιώνιος έψαξε και δεύτερο γκολ, αλλά δεν το πέτυχε, με αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να λήξει, βρίσκοντας τους «κυανέρυθρους» να προηγούνται με ένα γκολ και να κάνουν μέχρι στιγμής ένα τεράστιο βήμα για την παραμονή τους στην Σούπερ Λιγκ. 

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν με μόνο στόχο να πετύχουν το γκολ. αυτή που τα κατάφερε τελικά, ήταν η Κέρκυρα. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε αυστηρό πέναλτι υπέρ των «Φαιάκων» σε μαρκάρισμα του Όμο στον Γκουστάβο στο 62΄, αποβάλλοντας  παράλληλα τον παίκτη του Πανιωνίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εν συνεχεία ο Επστάιν νίκησε τον Μάχο και έκανε το 1-1, δίνοντας άλλη τροπή στην ροή του παιχνιδιού. 

Αυτό το γκολ της Κέρκυρας πείσμωσε τους παίκτες του Τάκη Λεμονή που κατέθεσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο που έψαχναν το τέρμα που θα τους έδινε την παραμονή τους από τώρα και αυτό έγινε στο 79΄. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τσίγκας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σιόβας από την μικρή περιοχή με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα! Το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν και το τελικό σκορ, με τους «κυανέρυθρους» να πανηγυρίζουν την σχεδόν βέβαιη παραμονή της στης Σούπερ Λιγκ, σε αντίθεση με την Κέρκυρα που μετά από αυτό το αποτέλεσμα μπαίνει σε περιπέτειες.  Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί:
Τάτσης (Ηπείρου), Καρατζίκας (Αθηνών)
Γήπεδο:
ΕΑΚ Κέρκυρας

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Τσίγκας, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Επστάιν, Γραμμόζης, Ηλ. Ιωάννου (70' Φλαβίνιο), Μακρής (46' Λαμπρόπουλος)
Στον πάγκο: Αποστολίδης, Φλαβίνιο, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρακευαϊδης, Χαμπλ, Κοντοδήμος

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Ριέρα (90' Λάτκα), Μπάλαμπαν (69' Γιόνσον), Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης (83' Σβέρκος), Κουμορτζί, Σιόβας, Τσότσαλιτς
Στον πάγκο: Πρέλ, Γιόνσον, Λάτκα, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σαλαλί, Σβέρκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: