Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

zagor-magriotis.jpgΣυνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟK είχε την Πέμπτη (1/10) ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο ισχυρός άνδρας του δικεφάλου ανέλυσε τα τρία ζητήματα αιχμής που απασχολούν τη Διοίκηση και τους φιλάθλους της ομάδας. Τη δίκαιη και ορθολογική διευθέτηση του χρέους της ΠΑΕ. Τη δημιουργία νέου Γηπέδου της ομάδας και τέλος την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου που κατασκευάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια.

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τον Πολιτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαγκριώτη, το Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου, τον υπεύθυνο του Τομέα Αθλητισμού Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Πέτρο Πετρίδη, τον Υπεύθυνο Τυπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννη Στεφάνου και το μέλος του Τομέα Αθλητισμού Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης Νίκο Ξυλούρη, συναντήθηκε σήμερα (1/10), με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη στα Γραφεία της ΠΑΕ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέλυσε τα τρία ζητήματα αιχμής που απασχολούν τη Διοίκηση και το λαό του ΠΑΟΚ:

Τη δίκαιη και ορθολογική διευθέτηση του χρέους της ΠΑΕ.

Τη δημιουργία νέου Γηπέδου της ομάδας.

Την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου που κατασκευάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσήμβρια.

Ο Γιάννης Μαγκριώτης και τα μέλη της αντιπροσωπείας αφού άκουσαν τα θέματα που έθεσε ο κος Ζαγοράκης δεσμεύτηκαν από τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου να εργαστούν προς την κατεύθυνση της λύσης τους. Πιο συγκεκριμένα ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, υπογράμμισε το δίκαιο των αιτημάτων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και δεσμεύτηκε πως αυτά θα αποτελέσουν προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα:

Ως προς το θέμα του προπονητηρίου του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία ο κ. Μαγκριώτης και τα μέλη της επιτροπής τόνισαν, ότι είναι απόλυτα θετικοί με την προοπτική της ολοκλήρωσης των έργων και ότι προτίθενται να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους για την ταχεία αποπεράτωση των έργων. Άλλωστε είναι γνωστό ότι για μια σύγχρονη και ανταγωνιστική ΠΑΕ η δημιουργία ενός άρτια οργανωμένου προπονητηρίου αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης έδωσε την είδηση, επισημαίνοντας την εδώ και χρόνια διατυπωμένη θέση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για την μελλοντική μετεγκατάσταση του γηπέδου του ΠΑΟΚ εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Η ανταλλαγή του οικοπέδου όπου σήμερα βρίσκεται το γήπεδο της Τούμπας με οικόπεδο του δημοσίου εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, είναι μια από τις υλοποιήσιμες προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία εκτός των άλλων αποτελεί και ιδιαίτερα θετική προοπτική για την πόλη της Θεσσαλονίκης, που θα αποκτήσει χώρους πρασίνου, ιδιαίτερα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή, όπως αυτή της Τούμπας. Τα παραπάνω μέλη του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκαν ότι θα συνεργαστούν με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από την επόμενη μέρα των εκλογών, για την υλοποίηση αυτών δίκαιων αιτημάτων της.

Ανατροπή και νίκη για Έβερτον

bate_everton.jpgΜπορεί να έπαιζε δίχως έξι βασικούς, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά η Έβερτον κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει την ΜΠΑΤΕ στην Λευκορωσία με 2-1. Με το επιβλητικό 4-1 εγκαινίασε το νέο της γήπεδο η Σαχτάρ κόντρα στην Παρτιζάν, ενώ η Λάτσιο έκανε ένα υγιεινό περίπατο στην έδρα της παραπαίουσας Λέφσκι. Η Βέρντερ ήταν η νικήτρια με 3-1 στο ντέρμπι του 12ου ομίλου με αντίπαλο την Μπιλμπάο, ενώ μία ακόμα ήττα γνώρισε ο Βαλβέρδε, καθώς η Βιγιαρεάλ έχασε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 2-0.

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από το σκάνδαλο εις βάρος της Λέφσκι και οι Βούλγαροι δέχτηκαν ένα ακόμα χαστούκι. Η Λάτσιο δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία στην Σόφια και διέσυρε την ομάδα του Ντόστανιτς με 4-0. Ο Ματουζάλεμ στο 22' και ο Ζαράτε στο 45' έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, ενώ οι Μενί και Ρόκι ολοκλήρωσαν τον ιταλικό θρίαμβο. Την ίδια ώρα, η Βιγιαρεάλ γνώριζε μία ακόμα ήττα, συνεχίζοντας τις πολύ κακές εμφανίσεις. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν το φαβορί κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, αλλά οι Αυστριακοί αποδείχθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 2-0. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Γιάνκο στο 21', ενώ στο 84' ο Τσο με δυνατό, κοντινό σουτ, έδωσε την δεύτερη νίκη στην Σάλτσμπουργκ.

2η αγωνιστική

Λέφσκι Σ. - Λάτσιο 0-4 (22' Ματουζάλεμ, 45' Ζαράτε, 65' Μενί, 73' Ρόκι)
Σαλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ 2-0 (21' Γιάνκο, 84' Τσο)

Επόμενη αγωνιστική

Σάλτσμπουργκ - Λέφσκι Σ. (22/10)
Λάτσιο - Βιγιαρεάλ (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σάλτσμπουργκ 6
Λάτσιο 3
Βιγιαρεάλ 3
Λέφσκι Σ. 0


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Τβέντε έφερε από νωρίς σε δύσκολη θέση την Φενέρ, ωστόσο η ομάδα του Ντάουμ εμφανίστηκε αποφασισμένη κόντρα στην Σέριφ την οποία κέρδισε με 1-0. Οι Τούρκοι είχαν αρκετό άγχος, όμως η υπεροχή τους καπροφώρησε στο 51' με τον Άλεξ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού. Την ίδια ώρα, η Τβέντε δεν κατάφερνε να κερδίσει μέσα στο Ενσέντε την Στεάουα, μένοντας στο 0-0. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία για τους Ρουμάνους, που με αυτόν τον τρόπο μετρίασαν τις απώλειες από το 0-0 της πρεμιέρας με την Σέριφ.

2η αγωνιστική

Τβέντε -Στεάουα Β. 0-0
Σέριφ -Φενέρμπαχτσε 0-1 (51' Άλεξ)

Επόμενη αγωνιστική

Σέριφ - Τβέντε (22/10)
Στεάουα Β. - Φενέρμπαχτσε (22/10)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Τβεντε 4
Φενέρμπαχτσε 3
Στεάουα Β. 2
Σέριφ 1


9ος ΟΜΙΛΟΣ

Τα νέα για την ΑΕΚ από την Λευκορωσία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στο ξεκίνημα του παιχνιδιού της ΜΠΑΤΕ με την Έβερτον. Ο Λικατόροβιτς στο 12ο λεπτό είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, που ήταν αρκετά πιο δραστήριοι από τα «ζαχαρωτά». Οι Άγγλοι, ωστόσο, παρά τις πολλές απουσίες τους κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι και να... χαλάσουν την βραδιά της ΑΕΚ. Στο 68' ο Φελαϊνί ισοφάρισε σε 1-1 και εννιά λεπτά αργότερα, ο Καχίλ με προβολή πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ και έγραψε το 2-1.

2η αγωνιστική

ΑΕΚ -Μπενφίκα 1-0 (43' Μαϊστόροβιτς)
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ-Έβερτον 1-2 (12' Λικατόροβιτς – 68' Φελαϊνί, 77' Καχίλ)

Επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ -ΑΕΚ (22/10)
Μπενφίκα -Έβερτον (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Έβερτον 6
Μπενφίκα 3
ΑΕΚ 3
ΜΠΑΤΕ 0


10ος ΟΜΙΛΟΣ

Το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Σαχτάρ στο νέο της γήπεδο, το «Ντόνμπας Αρίνα» δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Οι Ουκρανοί δεν συνάντησαν την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Παρτιζάν, διαλύοντας την με 4-1, με το σκορ να κολακεύει τους Σέρβους. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 2-0, έπειτα από το αυτογκόλ του Λόμιτς και το γκολ του Αντριάνο. Στο 54' ο Τζάντσον έκανε το 3-0 και στο 67' ο Πακίτσκι έδωσε διαστάσεις θριάμβου. Το μόνο που κατάφερε η Παρτιζάν ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας, μειώνοντας με τον Λιάγιτς στο 86'.

Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Γαλλία, ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπριζ που έμειναν στο 2-2. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 52' με τον Ακπάλα, όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Σισόσο στο 54'. Ο... ώμος του Ζινιάκ στο 84' έδωσε το προβάδισμα στην γαλλική ομάδα, όμως ο Ντε Μετζ στις καθυστερήσεις χάρισε τον βαθμό στην Μπριζ.

2η αγωνιστική

Τουλούζ - Μπριζ 2-2 (54'΄Σισόκο, 84' Zινιάκ - 52' Ακπάλα, 90' Ντε Μετς)
Σαχτάρ - Παρτιζάν 4-1 (24'Λόμιτς αυτ., 38' Αντριάνο, 54' Τζάντσον, 67' Πακίτσκι- 86' Λιάγιτς)

Επόμενη αγωνιστική

Σαχτάρ-Τουλούζ (22/10)
Μπριζ -Παρτιζάν (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Σαχτάρ 6
Τουλούζ 4
Μπριζ 1
Παρτιζάν 0


11ος ΟΜΙΛΟΣ

Το γκολ του Ν'Ντόι στο 25ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την Κοπεγχάγη που κέρδισε με 1-0 την Σπάρτα Πράγας. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αϊντχόφεν με τον Μπακάλ στο 9ο λεπτό επικράτησε με το ίδιο σκορ της Κλουζ. Ο Τοϊβόνεν θα μπορούσε στο τέλος του ημιχρόνου να διπλασιάσει τα τέρματα των Ολλανδών, όμως αστόχησε από πολύ κοντά. Οι Ρουμάνοι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν τον έναν βαθμό.

2η αγωνιστική
Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας 1-0 (25' Ν' Ντόι)
Αϊντχόφεν - Κλουζ 1-0 ( 9 Μπακάλ)

Επόμενη αγωνιστική

Αϊντχόφεν - Κοπεγχάγη (22/10)
Σπάρτα Πράγας - Κλουζ (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Αϊντχόφεν 4
Κλουζ 3
Σπάρτα Πράγας 1
Κοπεγχάγη 0


12ος ΟΜΙΛΟΣ

Την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βέζερστάντιον». Οι Γερμανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Χαντ στο 18ο λεπτό, ενώ ο Νάλντο στο 4'1, πήρε έτοιμο γκολ από τον Πιζάρο και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, έπαιζε με παίκτη περισσότερο λόγω αποβολής του Ναϊεμέγιερ με δύο κίτρινες μέσα σε ένα πεντάλεπτο, όμως άργησε πολύ να μειώσει το σκορ. Το ωραίο σουτ του Γιορέντε βρήκε στόχο στο 89', όμως η Βέρντερ όχι μόνο κράτησε το 2-1, αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φρινγκς στις καθυστερήσεις. Την ίδια ώρα, η Μαδέιρα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε από το 35' με γκολ του Μίκαελ, καώς στο 76' ο Σουμάχερ ισοφάρισε για την Αούστρια Βιέννης γράφοντας το τελικό 1-1.

2η αγωνιστική

Βέρντερ Βρ. - Μπιλμπάο 3-1 (18'Χαντ, 41' Νάλντο, 90 Φρινγκς πεν. - 89' Γιορέντε)
Αούστρια Β. - Νασιονάλ Μ. 1-1 (76' Σουμάχερ – 35' Μίκαελ)


Επόμενη αγωνιστική
Αούστρια Β. - Βέρντερ Βρ. (22/10)
Μπιλμπάο - Νασιονάλ Μ. (22/10)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

Βέρντερ Βρ. 6
Μπιλμπάο 3
Νασιονάλ Μ. 1
Αούστρια Β. 1

Kι όμως είμαι ΑΕΚόμα εδώ!

maistogoal.jpg Ούτε οι φίλοι της δεν την πίστεψαν. Η εικόνα από το απελπιστικά άδειο ΟΑΚΑ τα έλεγε όλα. Έκαναν λάθος όμως. Η ΑΕΚ των δύο χαμένων ντέρμπι, της συντριβής στο Λίβερπουλ, της γκέλας των Ιωαννίνων και των διοικητικών αδιεξόδων δεν πέταξε... λευκή πετσέτα. Είναι ακόμη εδώ και το φώναξε σε όλη την Ευρώπη με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και το 1-0 επί της Μπενφίκα. Το «χρυσό» γκολ του Μαϊστόροβιτς στο 43΄την έβαλε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης στο Europa League, αλλά τόνωσε και την ψυχολογία για την συνέχεια. Δοκάρι για τους Πορτογάλους με τον Ντι Μαρία στο 13'. Αποβλήθηκε ο Γεωργέας στο 85'.

«Τέλος» στις μετακινήσεις των Σέρβων οπαδών!

partizan.jpgΤην καταδίκη της Παρτιζάν Βελιγραδίου ζήτησε η UEFA με αφορμή την θάνατο του οπαδού της Τουλούζ στο Βελιγράδι. Μπορεί η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να μην έχει αρμοδιότητα για τον αποκλεισμό των Σέρβων, ωστόσο σε συνεργασία με την Σερβία θα συζητήσουν διάφορες προτάσεις. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Βελιγραδίου πρότεινε να «κοπούν» τα ταξίδια των οπαδών στο εξωτερικό, αλλά και στα μεγάλα ντέρμπι της χώρας, κάτι πάντως που θα προκαλέσει αντιδράσεις.


Η UEFA θα συζητήσει την πιθανή τιμωρία της Παρτιζάν για το θάνατο του Γάλλου οπαδού της Τουλούζ στο Βελιγράδι, ωστόσο δεν είναι στη δικαιοδοσία της οποιοσδήποτε αποκλεισμός από τις διοργανώσεις. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Σερβία και ο Γενικός Εισαγγελέας, Σλόμπονταν Ραντοβάνοβιτς κατέθεσε πρόταση για απαγόρευση ταξιδιών των οπαδών στην Ευρώπη, αλλά και στα μεγάλα ντέρμπι. Αν περάσει η πρόταση αυτή από το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ισχύσει από φέτος, ενώ η... μπάλα θα πάρει και τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου πάντως συρρέουν κατά δεκάδες στο μέρος, όπου συνέβησαν τα αιματηρά επεισόδια και ανάβουν κεριά για τον νεκρό οπαδό της γαλλικής ομάδας.

Τίμησαν τον νεκρό οπαδό!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Μπρις Τατόν και τόνισε: «Πρέπει να διακοπεί το νήμα της βίας που ξεκινάει από την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα. Η μάχη κατά της βίας είναι σημαντικότερη ακόμη και από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κάθε άλλο στόχο διότι η βία αναμφίβολα οδηγεί στο φασισμό». Στο κέντρο του Βελιγραδίου στεφάνι στη μνήμη του Μπρις Τατόν, κατέθεσε και η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ράμα Γιαντ. Θυμίζουμε, πως η σερβική αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Γάλλου οπαδού.

Βρήκε τους «11» ψάχνει το σχήμα

santos.jpgΤην Κυριακή 4 Οκτωβρίου συμπληρώνονται 10 χρόνια από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ στην κοιλάδα των Τεμπών. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε το μνημόσυνο να μεταφερθεί στις 11 του μηνός. Δύο σχήματα δοκίμασε ο Φερνάντο Σάντος στην προπόνηση της Πέμπτης (1/10). Κοντρέρας: «Να εκμεταλλευτούμε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια»


Την Κυριακή (4/10) συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έξι οπαδούς του ΠΑΟΚ που ταξίδευαν από την Αθήνα για την Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του Δικεφάλου ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο 1-1.


Ο υπεύθυνος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε θέματα οπαδών, Σπύρος Μιλιωρίδης μετά από επικοινωνία που είχε με τους οργανωμένους του ΠΑΟΚ, ζήτησε να μεταφερθεί στις 11 Οκτωβρίου το μνημόσυνο για το δυστύχημα των Τεμπών, για να μπορέσει να δώσει το «παρών» σύσσωμη η ομάδα, μια και δεν θα ήταν δυνατό αν γινόταν στις 4 Οκτωβρίου. Στον αγώνα της Δευτέρας (5/10) κόντρα στον Ηρακλή θα κατατεθούν στεφάνια και θα τοποθετηθεί το πανό του Κορδελιού.

Με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής συνεχίστηκε την Πέμπτη (1/10) η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα της Δευτέρας με τον Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας.


Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις τακτικής και οικογενειακό δίτερμα με απόντες για ακόμη μία μέρα τους έξι τραυματίες. Οι Φιλομένο και Αμπουμπακάρι ακολούθησαν θεραπεία ενώ οι Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ και Βιτόλο ατομικό πρόγραμμα. Σε μία προπόνηση όπου έλαβαν μέρος από την ομάδα των Νέων οι Αποστολόπουλος, Ευθυμιάδης, Μωυσιάδης και Σκέμπης.

Για το πώς θα παραταχθεί ο Δικέφαλος του Βορρά ο Φερνάντο Σάντος δοκίμασε δύο διαφορετικά σχήματα στο οικογενειακό διπλό. Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος δοκίμασε σχήμα 4-3-3 και στο δεύτερο 4-4-2, χρησιμοποιώντας τον Σάκη Παπάζογλου και στα δύο σχήματα, ενώ ο Βλάντα Ίβιτς μάλλον θα δει το παιχνίδι από τον πάγκο.
Στο 4-3-3 οι αμυντικοί ήταν οι ίδιοι με το τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Δηλαδή στο κέντρο της άμυνας οι Τσιρίλο και Μαλεζάς με τον Σαβίνι στα αριστερά και τον Αραμπατζή στα δεξιά. Κι όσο για αυτούς του κέντρου ήταν οι Γκαρσία, Σορλέν και Φωτάκης. Από εκεί και πέρα στην επίθεση στα αριστερά ήταν ο Βιεϊρίνια, στα δεξιά ο Κονσεϊσάο και στην κορυφή ο Παπάζογλου. Στο 4-4-2 ο Βιερίνια προωθήθηκε στην επίθεση και δίπλα στον Παπάζογλου.

Κοντρέρας: «Δεν έχουμε την τύχη με το μέρος μας»


Ο Πάμπλο Κοντρέρας που έκανε ντεμπούτο έστω και για 10 λεπτά στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και μάλιστα στην θέση του δεξιού μπάκ με δηλώσεις του στα «Σπορ του Βορρά» αναφέρθηκε στην επιστροφή του, αλλά και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.


Ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΟΚ περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή σου σε φουλ ρυθμούς δράσης. Νιώθεις το ίδιο συναίσθημα;

“Για αυτό που είμαι πολύ ικανοποιημένος είναι το γεγονός ότι έχω πλέον αφήσει οριστικά πίσω μου το πρόβλημα τραυματισμού που με απασχόλησε από την αρχή σχεδόν της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ασφαλώς δεν είναι ωραίο το συναίσθημα που νιώθει ένας παίκτης, όταν είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να μένει εκτός δράσης. Αυτό που θέλω είναι να επιστρέψω σε φουλ ρυθμούς δράσης και να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει πορεία εφάμιλλη της περσινής”.

Πώς έχεις δει τη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ, από τη σκοπιά του παίκτη που δεν μπορούσε να βοηθήσει ενεργά την ομάδα του;

“Αυτό που προσωπικά διαπίστωσα ήταν το γεγονός ότι όλοι οι συμπαίκτες μου είχαν μεγάλη διάθεση να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στην ομάδα. Έλειψαν, όμως, τα αποτελέσματα, που θα μας επέτρεπαν να είμαστε τώρα σε καλύτερη μοίρα. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι σε κρίσιμες στιγμές αγώνων δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας, κι αυτό μας στοίχισε σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί να κοιτάμε πίσω μας, παρά μόνο να αφοσιωθούμε στις υποχρεώσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Η ομάδα δουλεύει καθημερινά σε έντονους ρυθμούς και είμαι βέβαιος ότι γρήγορα θα αποδώσει τους καρπούς που όλοι θέλουμε”.


Έχεις την εκτίμηση ότι τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννενα παρέχουν την ευκαιρία στην ομάδα του ΠΑΟΚ για βαθμολογική ανάκαμψη;

“Αυτό που χρειαζόμαστε στην παρούσα χρονική φάση είναι η κατάκτηση των θετικών αποτελεσμάτων, που θα μας επιτρέψουν να καλύψουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα το χαμένο έδαφος. Ασφαλώς και είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τα δύο σερί παιχνίδια στην έδρα μας και να βελτιώσουμε τη θέση μας στη βαθμολογική κατάταξη. Χωρίς, φυσικά, να παραγνωρίσουμε τις δυσκολίες που κρύβουν τα δύο επόμενα παιχνίδια, και ειδικότερα αυτό εναντίον του Ηρακλή”.

Ξύλο και συλλήψεις στη Ρουμανία!

boys2.jpgΜια εβδομάδα μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Βελιγράδι, το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πλήττεται από νέα άσχημα γεγονότα. Το κέντρο της Τιμισοάρα συγκλονίστηκε από βίαιες συγκρούσεις Ρουμάνων οπαδών με οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η αστυνομία προέβη σε αρκετές συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και έξι τραυματίες. Μετά από... ξύλο μιας ώρας περίπου οι δρόμοι στην Τιμισοάρα άνοιξαν για τον κόσμο!


boys1.jpg Εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν φόβοι για επεισόδια στη Ρουμανία ανάμεσα στους οπαδούς της Τιμισοάρα και αυτούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι ανησυχίες επιβεβαιώθηκαν και λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης το κέντρο της πόλης συγκλονίστηκε από βίαιες συγκρούσεις δεκάδων οπαδών. Μπουκάλια, ξύλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα είχαν ως συνέπεια των τραυματισμό αρκετών οπαδών κυρίως Κροατών. Η Αστυνομία χρειάστηκε μια ώρα περίπου να επιβάλλει την τάξη και αφού προέβη σε συλλήψεις άνοιξε τους δρόμους για την ομαλή κυκλοφορία των Ρουμάνων πολιτών!
boys3.jpg

Μαζεύει «καμπάνες» ο Αντεμπαγιόρ!

adebayor_arsenal2.jpgΜετά την τιμωρία των τριών αγωνιστικών για το χτύπημα στον Φαν Πέρσι κατά την διάρκεια του αγώνα με την Άρσεναλ, ο Εμμανουέλ Αντεμπαγιόρ δέχτηκε μία ακόμα «καμπάνα», αυτή τη φορά για τον πανηγυρισμό του μπροστά από τους οπαδούς των «κανονιέρηδων». Η αγγλική ομοσπονδία τιμώρησε τον Αφρικάνο με πρόστιμο 25.000 λιρών και ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών με αναστολή ως το Δεκέμβρη του 2010.

"Η επιτροπή έφτασε στην απόφαση αυτή με το σκεπτικό ότι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να έχουν την υπευθυνότητα να κοντρολάρουν τους εαυτούς τους σε δύσκολες καταστάσεις και τέτοιου είδους πανηγυρισμοί δεν είναι αποδεκτοί, μπορούν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και να προκαλέσουν δυσάρεστα περιστατικά", τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Ο Αντεμπαγιόρ είχε πετύχει το τρίτο γκολ της νίκης της Μάντεστερ Σίτι και διέσχισε όλο το γήπεδο προκειμένου να πανηγυρίσει μπροστά στους οπαδούς των "κανονιέρηδων", προκαλώντας την οργή πολλών φίλων του λονδρέζικου συλλόγου.

Κίνδυνος φυλάκισης για Μότζι

moggi.jpgΜπορεί να βγήκε στην... επιφάνεια ξανά με κάποιες τοποθετήσεις του, ωστόσο είναι πιθανό ο Λουτσιάνο Μότζι είναι πιθανό να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής για τα επόμενα δυο χρόνια, εξαιτίας κατηγοριών που αφορούν την οικονομική διαχείριση στη Γιουβέντους.


Την προφυλάκιση του Μότζι, αλλά και δυο α΄λλων πρώην συνεργατών του στη Γιουβέντους θα επιδιώξει η η δικαστική Αρχή του Τορίνο. Αν οι έρευνες δείξουν ενοχή των τριών πρώην παραγόντων αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της «Μεγάλης Κυρίας» τότε κινδυνεύουν με φυλάκιση δυο- τριών ετών. Φυσικά, ο Μότζι και οι πρώην συνεργάτες του αρνούνται κάθε κατηγορία. Θυμίζουμε, πως πριν εννέα μήνες ο πρώην ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους είχε καταδικαστεί σε 18 μήνες φυλάκιση, ωστόσο αποφασίστηκε από το δικαστήριο να μην εκτίσει την ποινή του.

Μαζίνιο: "Πλασματική η θέση του Πανθρακικού"


Ο Ιομάρ Μαζίνιο στη συνέντευξη Τύπου Δίχως ίχνος υποτίμησης του αντιπάλου επιθυμεί ο Ιομάρ Μαζίνιο να παραταχθεί το Σάββατο στην Κομοτηνή απέναντι στον Πανθρακικό ο Αρης. Κάτι που ο Βραζιλιάνος τεχνικός κατέθεσε με έμφαση μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου. "Είναι πλασματική η θέση του Πανθρακικού...".

Για τον Ιομάρ Μαζίνιο, η θέση του Πανθρακικού στη βαθμολογία είναι πλασματική. "Είναι καλή ομάδα αλλά δεν έχει τύχη στα αποτελέσματα και γι' αυτό βρίσκεται χαμηλά". Κατά συνένειπα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Αρη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, έκανε αναφορά στον αγώνα του Σαββάτου:

"Πρέπει να την προσέξουμε πολύ αυτή την ομάδα. Έχει καλή οργάνωση στον αγωνιστικό χώρο, με καλούς ποδοσφαιριστές, μία ομάδα με ταχύτητα ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Παρόλ' αυτά πιστεύω ότι η ομάδα μου είναι καλά προετοιμασμένη και ξέρει τον τρόπο να πάριε τη νίκη. Κάναμε μία πολύ καλή δουλειά όλη την εβδομάδα και ελπίζω να τα μεταφέρουμε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο το Σάββατο", είπε.

Για πιθανές αλλαγές που θα γίνουν ο Μαζίνιο δήλωσε: "Θα παίξουμε με πολύ διαφορετικό σύστημα. Θα υπάρχουν πολλές αλλαγές γιατί αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε και την αυριανή προπόνηση για να κρίνουμε ποία ομάδα θα παρατάξουμε για να είναι πιο ανταγωνιστική και να πάρει τη νίκη στην Κομοτηνή".

Αν αυτό το σχήμα θα έχει ομοιότητες με αυτό που παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο τεχνικός του Αρη υποστήριξε: "Το σύστημα παιχνιδιού που ακολουθήσαμε με τον Παναθηναϊκό μας πήγε αρκετά και ίσως μοιάζει. Θα περιμένουμε όμως την αυριανή προπόνηση".

Για το γεγονός πως οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Αρη στο ματς με την Ξάνθη έγιναν από την δεξιά πλευρά, ο Βραζιλιάνος προπονητής απάντησε: "Δεν με προβληματίζει καθόλου. Θεωρώ ότι λειτούργησε αρκετά καλά και η αριστερή πλευρά. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Γκρασιάν πήγε λίγο πιο αριστερά γιατί στον άξονα δεν υπήρχαν πολλοί χώροι. Με το πέρασμα των αγώνων νομίζω ότι θα λυθεί και αυτό το θέμα".

Ο Ιομάρ Μαζίνιο αναφέρθηκε και στον τομέα που θέλει να βελτιώσει: "Αυτό που θέλω να βελτιώσω στην ομάδα αφορά τους παίκτες που πατάνε περιοχή. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη είσοδο ποδοσφαιριστών στην περιοχή. Το θέμα αυτό δεν έχει να κάνει με πρόσωπα. Ο Κάμπορα στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είχε καλή απόδοση, όμως στις φάσεις των γκολ ήταν μόνο αυτός και ο Κόκε στην περιοχή. Αυτό που θέλουμε είναι να πατούν περισσότεροι ποδοσφαιριστές περιοχή. Δεν έχει να κάνει με τον Κόκε, τον Αμπρέου, ή τον Κάμπορα. Έχει να κάνει με το σύνολο των παικτών".

Για το αν θα αγωνιστούν μαζί Κάμπορα και Αμπρέου, όπως συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ξάνθη, ο τεχνικός του Αρη είπε: "Η ομάδα έχει πολλές επιλογές και προσπαθούμε να τις αξιοποιήσουμε. Το ζήτημα είναι να υπάρχει οργάνωση. Αν θεωρήσω για το συγκεκριμένο παιχνίδι ότι το δίδυμο Κάμπορα - Αμπρέου θα είναι το καλύτερο για την κορυφή, θα ξεκινήσω με αυτούς".

Για το θέμα της φυσικής κατάστασης ορισμένων ποδοσφαιριστών είπε: "Η φυσική κατάσταση μας προβλημάτιζε από την αρχή της χρονιάς γιατί υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο ξεκούρασης. Εμείς είχαμε πάρει το πρόγραμμα της χρονιάς. Υπήρχαν οι κατάλληλοι τρόποι για να δουλέψουμε ανάλογα με αυτούς τους ποδοσφαιριστές".

Για τους παίκτες που δεν έχουν ακόμη ευκαιρίες ο Ιομάρ Μαζίνιο απάντησε: "Έχει να κάνει με τις πολλές επιλογές στο ρόστερ. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Ο Αραβίδης είναι δουλευταράς, δεν έχει κάποιο τραυματισμό και κάποια στιγμή είναι σίγουρο ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του".

«Βόμβες» Λέφσκι κατά ΤΣΚΑ Σόφιας!

lefskiii.jpgΤεράστια επίθεση εναντίον των «αφεντικών» της ΤΣΚΑ Σόφιας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λέφσκι Σόφιας, Τόντορ Μπάτκοφ τονίζοντας πως αυτοί είναι κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο του... αιώνα στη Βουλγαρία. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου κατέθεσε στον Γενικό Εισαγγελέα στοιχεία που έχει συλλέξει, ενώ με τις δηλώσεις του έκανε τη Βουλγαρία άνω- κάτω!


«Καλώ τους εισαγγελείς να καταλήξουν σε μια απόφαση, καλώ την βουλγαρική δικαιοσύνη, να ζητήσει ευθύνες και να συλληφθούν οι ένοχοι, καλώ τον Υφυπουργό Αθλητισμού να ελέγξει τα έσοδα της ΤΣΚΑ Σόφιας. Θα ενημερωθεί τόσο η FIFA όσο και η UEFA για αυτό το σκάνδαλο. Είμαι έτοιμος να πω ονόματα, αυτά είναι τα αφεντικά της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Ντίμιταρ Μπορίσοφ και Ίβο Ιβάνοφ. Έκανα την καταγγελία μου στην Εισαγγελία, είμαι σοβαρός άνθρωπος. Αυτοί οι δυο παράγοντες είναι εγγυητές, και οι άνθρωποι που έχουν επωφεληθεί» τόνισε ο Μπάτκοφ, με τις δηλώσεις του αυτές να προκαλούν μεγάλο σάλο. Φυσικά, η ΤΣΚΑ αναμένεται να απαντήσει στις βαριές κατηγορίες, ωστόσο το σίγουρο είναι πως το βουλγαρικό ποδόσφαιρο διέρχεται κρίση, και λύση δεν φαίνεται να υπάρχει τη δεδομένη στιγμή

Νέο πλήγμα με Ντελ Πιέρο!

delpiero-giovinco.jpgΔεν πρόλαβε να χαρεί την επιστροφή του στα γήπεδα του ο Ντελ Πιέρο καθώς σήμερα τραυματίστηκε εκ νέου και θα απουσιάσει για έξι εβδομάδες από τις υποχρεώσεις της Γιουβέντους. Ο αρχηγός των «μπιανκονέρι» μόλις είχε ξεπεράσει το πρόβλημα που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός, ωστόσο ένας νέος τραυματισμός στον αριστερό μηρό τον θέτει νοκ άουτ για τον Οκτώβρη και για τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη.

Ο Ντελ Πιέρο αγωνίστηκε ως αλλαγή για έξι λεπτά στην ισοπαλία με την Μπολόνια την περασμένη Κυριακή, ενώ χθες στο παιχνίδι με την Μπάγερν ήταν στον πάγκο, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. Σήμερα, όμως, τραυματίστηκε στην προπόνηση και τα αποτελέσματα έδειξαν πως θα μείνει εκτός για έξι εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει πως μεταξύ άλλων, θα χάσει τα παιχνίδια με την Μακάμπι στις 21 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου.

Για περίπου τρεις εβδομάδες, θα απουσιάσει ο Τιάγκο, ενώ ο Καναβάρο συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό του πριν 20 μέρες.

Κακά: «Καλή η ήττα της Μίλαν»!

kaka_ronaldo_panigirismoi.jpgΗ μέρα που ο Κακά θα χαιρόταν κάποια ήττα της μεγάλης του αγάπης, της Μίλαν, έφτασε. Ο Βραζιλιάνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το 0-1 με το οποίο οι «ροσονέρι» έχασαν από την Ζυρίχη καθώς με αυτό το αποτέλεσμα η Ρεάλ γίνεται το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου.

«Είναι πολύ καλό που η Μίλαν έχασε. Τώρα θα την αντιμετωπίσουμε δύο συνεχόμενες φορές και αν πάρουμε από δύο έως τέσσερις βαθμούς, τότε θα πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου», τόνισε ο Κακά που στη συνέχεια προσπάθησε να φανεί διπλωματικός:

«Σαν πρώην παίκτης της Μίλαν, δεν χαίρομαι που την βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Τώρα, όμως ανήκω στην Ρεάλ και ως επαγγελματίας βάζω το συμφέρον της», κατέληξε ο Βραζιλιάνος σταρ που πέτυχε το δεύτερο γκολ στο χθεσινό 3-0 των Ισπανών επί της Μαρσέιγ.

Φωτο Ημέρας


"Κρίμα που είναι κεκλεισμένων των θυρών το παιχνίδι της Ντιναμό Βουκουρεστίου με τον Παναθηναϊκό και δεν θα μπορέσω να δώσω το 'παρών' στις εξέδρες"

Ψιθυροι......................

  • Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους του Αρη, από κάποιες φήμες που έχουν φτάσει στα αυτιά των "κιτρίνων" σχετικά με το ματς της Κομοτηνής. Οτι δηλαδή ο Σπάθας θα δώσει μερικά... σπόρια παραπάνω στον Πανθρακικό, γιατί θα πρέπει και οι "πράσινοι" να πάρουν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ωχ, πάλι θα πιάσει την... κλάψα ο Κόντης!

  • Το πρώτο επίσημο ταξίδι της νέας Ολυμπιακής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/10) με προορισμό την Θεσσαλονίκη, με ένα εντυπωσιακό Airbus 320. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνόδευσε την πτήση και και κάποια στιγμή απευθυνόμενος στους φωτορεπόρτερ, τους είπε χαμογελώντας: "την άλλη φορά θα σας φέρω τον Σισέ!".
  • Του έβγαλε πιστόλι!

    pistol.jpgΠιστόλι εναντίον διαιτητή έβγαλε οπαδός κατά την διάρκεια της αναμέτρησης Δόξα Μελισσίου-Δόξα Μανδάλου για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας Πέλλας. Γρονθοκοπήθηκε ο διαιτητής από την είσοδο φιλάθλων.







    Σκηνές φαρ ουέστ εκτιλύχθηκαν στο τοπικό πρωτάθλημα της Πέλλας καθώς οι αποφάσεις του ρέφερι Πορτοκαλίδη στον αγώνα Δόξα Μελισίου-Δόξα Μανδάλου εξόργισαν κάποιους οπαδούς. Συγκεκριμένα πολλοί από αυτοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με άγριες διαθέσεις ενώ ένας από αυτούς τον σημάδευε με όπλο απειλώντας τον.

    Το φύλλο αγώνα συντάχθηκε στο αστυνομικό τμήμα Έδεσσας όπου διενεργεί ανακρίσεις, με τον σύνδεσμο διαιτητών Πέλλας να ζητά παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται.

    Τα είπαν Πιλάβιος-Κόκκαλης

    kokkalis_nea.jpgΜε βασικό θέμα... στην αντζέντα την διαιτησία, αλλά και γενικότερα την εικόνα του Ελληνικού ποδοσφαίρου τα είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος. Η συνάντηση έχει διάρκεια περίπου μιας ώρας και με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εικόνα της διαιτησίας.

    Επίσημα ο λόγος της συνάντησης του Σωκράτη Κόκκαλη και του Σοφοκλή Πιλάβιου στα γραφεία της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δεν είχε γίνει γνωστός αφού δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση τις προηγούμενες μέρες για αυτό το θέμα. Πάντως λέγεται πως ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ζήτησε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ίση μεταχείρηση στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και να εκλείψουν όσο το δυνατό γρηγορότερα φαινόμενα κακών διαιτησιών.

    Κοντά σε Αλμερία ο Εμ Μπαμί!

    Κοντά σε Αλμερία ο Εμ Μπαμί! bamis.jpgΜια... ανάσα από την μετακίνηση του στην Αλμερία είναι ο Μοντεστέ Εμ Μπαμί, ο οποίος δεν έκλεισε στην Γουίγκαν και όπως όλα δείχνουν οδεύει προς Ισπανια.
    «Με ενδιαφέρει η Πριμέρα Ντιβιζιόν, γιατί είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Υπήρξαν κάποια προβλήματα που εμπόδισαν τη συμφωνία μου με τη Γουίγκαν και το πιο σημαντικό ήταν τα χρήματα» δήλωσε ο πρώην άσος της Μαρσέιγ που είχε δοκιμαστεί χωρίς επιτυχία και στις Πόρτσμουθ, Μπόλτον και Γουλβς










    Προτάσοφ: «Θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας»

    Προτάσοφ: «Θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας»

    Τη δυσκολία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Όλεγκ Προτάσοφ. Ο προπονητής του Ηρακλή τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να κοιτάξουνε τον εαυτό τους και να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από την έδρα του Δικεφάλου την προσεχή Δευτέρα…

    «Παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, είναι ένα ντέρμπι για τη Θεσσαλονίκη. Ξέρουμε πολύ καλά τον ΠΑΟΚ, ξέρουμε ότι τώρα γίνεται μια… φασαρία γύρω από την ομάδα, επειδή δεν έρχονται τα αποτελέσματα, ξέρουμε ότι έχουν προβλήματα. Εμείς θα κοιτάξουμε τον εαυτό μας, να κοιτάξουμε να πάμε με ένα καλό πρόσωπο, πραγματικά πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά έχει ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι» τόνισε αρχικά ο προπονητής του «Γηραιού», ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.
    Για την κακή παράδοση που έχει ο Ηρακλής στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια, σημείωσε: «Δεν μπορώ να σχολιάσω την παράδοση. Τέτοια παράδοση υπήρχε και με την ΑΕΚ, περίπου η ίδια. Υπάρχουν πιο μεγάλες ομάδες, μεσαίες και πιο μικρές. Δε νομίζω να παίζει ρόλο».

    «Δεν πάμε σαν φαβορί»

    Ακολούθως, ο Ουκρανός τεχνικός ανέφερε: «Οφείλουμε να φτιαχτούμε ψυχολογικά, να έχουμε πάθος, να καταλάβουμε ότι μας περιμένει δύσκολο έργο. Στην Καβάλα νομίζαμε ότι θα πάρουμε εύκολα ή δύσκολα αποτέλεσμα. Με τον ΠΑΟΚ δύσκολα να γίνει κάτι τέτοιο, κατά τα ψέματα δεν πάμε σαν φαβορί σε αυτό το ματς».

    «Δύσκολο το έργο μας»

    Συνεχίζοντας, ο Όλεγκ Προτάσοφ, δήλωσε: «Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα φτιάξει την ατμόσφαιρα, θέλει να κερδίσει τον Ηρακλή, για να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Δε θα πάμε εκεί σαν σάκος του μποξ. Το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο, θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα, που θα παίξει με πάθος και με κόσμο. Θα μας πιέσουν, εμείς θα βρούμε τρόπους να σταθούμε στο γήπεδο με σωστές κινήσεις. Το άγχος θα το έχουν περισσότεροι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Έχουμε ακόμα ώρες και μέρες για να υπολογίσουμε πως θα κατέβουμε και πιο πλάνο θα ακολουθήσουμε. Στο τέλος θα φτιάξουμε τα σχέδιά μας. Θα δούμε ποιους θα χρειαστούμε και τι εντολές θα δώσουμε στα παιδιά».

    «Δε μου αρέσει το χωρίς φιλάθλους»

    Για το γεγονός ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι μόνο του γηπεδούχου στο ματς, ο Προτάσοφ σχολίασε: «Για μένα όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους σε όλα τα ματς. Λείπει κάτι από το ποδόσφαιρο, άμα λείπουν οι φίλαθλοι. Εμένα δε μου αρέσει αυτό».

    «Ευχαριστώ τον κόσμο»

    Ο Προτάσοφ δε λησμόνησε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του Ηρακλή για τη μαζική παρουσία τους στην Καβάλα: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, γιατί πραγματικά ήταν πολύ ευχάριστη εικόνα, όταν είδαμε πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Μετά ήταν στεναχωρημένοι, η εικόνα μας δεν ήταν ανάλογη.

    Καταλήγοντας, ο Ουκρανός τεχνικός ανέφερε σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν οι «κυανόλευκοι» το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Πρώτα απ’ όλα να είμαστε λογικοί, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα παίξουμε κλειστά, δε θα έχουμε τέτοιο κόσμο. Σε τέτοια ματς δεν έχεις τι να χάσεις, μόνο να κερδίσεις. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε κι άλλο. Πρέπει συνέχεια να βελτιωνόμαστε, γιατί δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι το πρωτάθλημα».Πηγη Μετροσπορ

    Αμπρέου: «Ακόμα πιο ψηλά»

    abreu_panigirismoi.jpgΕυδιάθετος παρουσιάστηκε την Πέμπτη (1/10) ο Σεμπάστιαν Αμπρέου στην βράβευσή του για το καλύτερο γκολ της 5ης αγωνιστικής. Ο “Loco” επεξεργαζόταν το βραβείο που πήρε από τα χέρια του πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη Θόδωρο Δαλκίδη και καμαρωτός έλεγε πως στόχος τους είναι: «Να φτάσει ο Άρης ακόμα πιο ψηλά»

    Ο Ουρουγουανός αφιέρωσε το βραβείο στους συμπαίκτες του, ενώ υποστήριξε πως οι δικοί του άνθρωποι δεν έστειλαν sms για να βγει πρώτος στον διαγωνισμό για το καλύτερο γκολ της 5ης αγωνιστικής. Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου αρχικά ευχαρίστησε τον κόσμο που τον ψήφισε και τον ανέδειξε πρώτο. «Ευχαριστώ όσους ψήφισαν το δικό μου γκολ για καλύτερο της αγωνιστικής. Φυσικά πάνω απ΄ όλα ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που δημιούργησαν την ευκαιρία για να σκοράρω». Ο Αμπρέου αφιέρωσε το βραβείο αυτό: «στους συμπαίκτες μου που παίρνουν σημαντικό μερίδιο στο συγκεκριμένο γκολ. Μετά βέβαια στους οπαδούς μας που είχαν υπομονή και μας στήριξαν μέχρι το τέλος σε ένα περίπλοκο ματς».

    Για την πίεση που υπήρξε στο πρόσωπο του τόνισε: «Καταρχήν πίεση νιώθουν οι εργαζόμενοι που ξυπνάν από τις 6 τα χαράματα για να δουλέψουν και στο τέλος του μήνα δεν έχουν χρήματα για να ζήσουν την οικογένεια τους. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προσπαθώ να διασκεδάζω με κάθε υπευθυνότητα προς τους ανθρώπους που με έχουν φέρει εδώ. Έτσι προσπαθώ να το βλέπω».


    Για το πόσο σημαντικό είναι το βραβείο γι΄ αυτόν είπε: «Κάθε βράβευση είναι σημαντική κι ευχάριστη. Αν φθάσεις στο σημείο να είσαι ο καλύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος θα σημαίνει ότι θα έχουμε και περισσότερους βαθμούς και θα είμαστε όλοι καλύτερα».

    Για το αν του αρέσει να παίζει με παρτενέρ στην επίθεση, τόνισε: «Αυτό είναι σχετικό. Έχει να κάνει με το πώς είναι εκείνη την στιγμή η ομάδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δουλεύεις, ώστε ο προπονητής να μπορεί να σε χρησιμοποιήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή».

    Ο Αμπρέου ομολόγησε ότι δεν έστειλε μήνυμα κάποιο μέλος της οικογένειας του για να πάρει το βραβείο: «Προς το παρών δεν ξέρουν να γράφουν ελληνικά και δεν ξέρουν να στείλουν μήνυμα. Το μοιραστήκαμε οικογενειακά όμως. Όταν ήμουν κι εγώ μικρός και σκόραρε ο πατέρας μου το απολάμβανα».


    Για το αν παροτρύνει και τον γιο του να ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο είπε: «Μυστικά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν αλλά για την υγεία του είναι καλό να ασχοληθεί με τα σπορ. Είναι έμφυτο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο».

    Ενώ τέλος μίλησε και για τον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανθρακικό. «Κάθε τρεις βαθμοί θα είναι πολύ σημαντικοί γιατί τα γκρουπ θα χωρίζονται σιγά – σιγά και εμείς θέλουμε να είμαστε στα γκρουπ των πρωτοπόρων».

    Πήρε το βραβείο του ο Ορούμα


    Ορούμα εναντίον Ντουντού Ο Ουίλσον Ορούμα, παρέλαβε την Πέμπτη το βραβείο του για την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής του το παρέδωσε σε ειδική εκδήλωση στην οποία παρεβρέθησαν και αρκετοί οπαδοί της ομάδας.

    "Είμαι ευτυχισμένος που βραβεύτηκα ως MVP της αγωνιστικής. Δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που νοιώθω. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που με έφερε στην ομάδα και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ με τα χρώματα της Καβάλας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, αλλά και τον προπονητή μου κ. Παπακώστα. Ελπίζω και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος να έχω την ίδια καλή απόδοση", δήλωσε ο παίκτης.

    Ο κ. Καλαντζής από την πλευρά του, τόνισε την πεποίθησή του ότι η ομάδα θα πάει πολύ καλά στο πρωτάθλημα, ενώ δεν δίστασε να πει ότι στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο ΑΟΚ παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

    Χρήστος Κόντης: "Δεν είμαστε σάκοι του μποξ"


    Απογοητευμένος ο Κόντης Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ Χρήστος Κόντης μίλησε στον "Sentra 103,3" για το παιχνίδι με την Τσέλσι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, για το πως έχει εξελιχθεί ο όμιλος, για την φάση των καθυστερήσεων με τον Τέρι, για το κυπριακό ποδόσφαιρο, για το ότι έχει αντιμετωπίσει Μάντσεστερ Γ., Λίβερπουλ και Τσέλσι...

    Για το χθεσινό παιχνίδι με την Τσέλσι: "Θα έλεγα ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν και τόσο καλοί, φοβηθήκαμε λίγο το παιχνίδι. Στο δεύτερο πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, κάναμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και αν είχαμε περισσότερο θράσος ίσως να είχαμε πετύχει ένα γκολ και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Σε αυτά τα παιχνίδια έχεις χώρους να παίξεις ποδόσφαιρο γιατί και αυτοί παίζουν ελεύθερα. Θα μπορούσαμε να ήμαστε περισσότερο τολμηροί, αλλά παίζεις με ομάδα που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση. Η διαφορά του ενός γκολ μας έδωσε ευκαιρία να πιέσουμε γιατί είχαν κατεβάσει και αυτοί ταχύτητα".

    Για τον όμιλο: "Σίγουρα δεν είμαστε σάκος του μποξ. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, οργανωμένοι, έχουμε ένα στόχο, ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο και έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Πάντα στο μυαλό μας είναι η πρόκριση, το να περάσουμε όμως είναι πολύ δύσκολο. Ήμασταν λίγο άτυχοι στην κλήρωση. Επειδή όμως αυτές οι ομάδες είναι πολύ καλές και πάνε μέσα έξω να κερδίσουν, χτυπάνε όλα τα παιχνίδια, ίσως να μπούμε σφήνα με μία νίκη εδώ να έχουμε πιο πολλές ελπίδες για την τρίτη θέση".

    Για την φάση των καθυστερήσεων με τον Τέρι: "Ήταν πάνω στη στιγμή. Μετά στο ντόπινγκ κοντρόλ τα είπαμε πολύ καλά. Ήμασταν δύο ώρες μαζί εκεί. Και πλέον δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό. Δεν το συζητήσαμε καθόλου, για άσχετα θέματα μιλάγαμε. Τον ρώτησα για την Εθνική Αγγλίας, αυτός με ρώταγε για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιο πολύ με ρώτησε για την Εθνική Κύπρου γιατί νόμιζε ότι είμαι Κύπριος. Δεν νομίζω να ξέρει και πάρα πολλά πράγματα".

    Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: "Να δείξουμε ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανέβει ένα επίπεδο. Το έχουν καταλάβει πλέον στην Ευρώπη αυτό. Και με μας φέτος και με την Ανόρθωση πέρυσι. Είναι ευνοϊκό το νέο σύστημα για τις μικρές ομάδες. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κύπελλο πρωταθλητών και όχι των τέταρτων".

    Για το ότι έχει αντιμετωπίσει Μάντσεστερ Γ., Λίβερπουλ και Τσέλσι: "Τις έχω αντιμετωπίσει, αλλά δεν θυμάμαι να έχω κάνει νίκη με αυτές τις ομάδες. Μια ισοπαλία με την Λίβερπουλ θυμάμαι στο ΟΑΚΑ 2-2...".

    Για το πως συνδυάζονται Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα: "Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τρεις διοργανώσεις, ειδικά όταν έχεις στο μυαλό σου ότι θα παίξεις με τέτοιες ομάδες. Έχει φανεί στα πρώτα παιχνίδια αυτό , είμαστε λίγο αποπροσανατολισμένοι. Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι αυτό που θα μας δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και πάλι την πρόκριση στους ομίλους. Πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την όλη κατάσταση και να αντεπεξέλθουμε σε κούραση και συνθήκες".

    Για την ΑΕΚ: "Την παρακολουθώ όσο μπορώ".

    Για τον Ολυμπαικό και το παιχνίδι με την Αρσεναλ: "Δεν πρέπει να φοβάται ο Ολυμπιακός τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να μπαίνει με πιο πολύ αυτοπεποίθηση, άσχετα αν η ’ρσεναλ είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι παίκτες σαν κι εμάς. Ίσως έχουν καλύτερη ποιότητα σε κοντρόλ και πάσα. Πρέπει να πηγαίνει να χτυπάει τα παιχνίδια ως ίσος προς ίσο. Όχι να παίξει φουλ επίθεση, αλλά να φοβίσει λίγο την άλλη ομάδα".

    Παίρνει διαβατήριο και υπογράφει ο Νέτο


    Ο Νέτο με τη φανέλα του Αρη Ο Ντάρσι Νέτο θα παραλάβει σύντομα το κοινοτικό του διαβατήριο και αυτό αποτελεί αφετηρία για να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του. Οι "κίτρινοι" περιμένουν να ταξιδέψει στην Ιταλία για να γίνει. Ιταλός κοινοτικός, μέσα στις επόμενες μέρες και όταν επιστρέψει θα υπογράψει.

    Στις υπογραφές θα φτάσουν για την ανανέωση της συνεργασίας του δύο ακόμη ποδοσφαιριστές της ομάδας. Οι ιθύνοντες των "κιτρίνων" έχουν ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις με τον Χαβιέ Κάμπορα και οι δύο πλευρές φαίνεται να τα έχουν βρει, προκειμένου να ανανεωθεί το συμβόλαιό του Αργεντινού επιθετικού.

    Παράλληλα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να κάνει δικούς της δύο παίκτες που έχουν αποκτηθεί με μορφή δανεισμού. Πρώτα οι "κίτρινοι" θα μιλήσουν με τη Ρίβερ Πλέιτ για τον Κριστιάν Νασούτι. Ο Αργεντινός αμυντικός έχει συμβόλαιο με την ομάδα του και ο Αρης ψάχνει να βρει μια συμβιβαστική λύση για τη ρήτρα που υπάρχει.

    Τελευταίος στόχος των "κιτρίνων" είναι ο Ντάριο Φερνάντες, που έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ο 31χρονος μέσος ανήκει στη Μπεϊτάρ και η διοίκηση του Αρη θα κάνει τις απαραίτητες διαπραγματεύσεις προκειμένου να τον αποκτήσει.

    Ο Ρονάλντο Γκιάρο συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση από την αρχή, αλλά ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν κατάφερε να βγάλει όλο το πρόγραμμα. Ο 35χρονος να προπονηθεί κανονικά, παρότι δεν είχε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα που αντιμετώπιζε από το ματς με την Ξάνθη. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν, ο Ρονάλντο Γκιάρο είναι νοκ άουτ από το σαββατιάτικο ματς στην Κομοτηνή.

    Ο 43χρονος τεχνικός θα προτιμήσει να προφυλάξει τον συμπατριώτη του, υπό τον φόβο της υποτροπής. Λογικά ο Γκιάρο θα ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα τις επόμενες ημέρες, ώστε από βδομάδα να είναι πανέτοιμος να ξεκινήσει την προετοιμασία για το παιχνίδι της 17ης Οκτωβρίου με τον Εργοτέλη. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί οριστικά ο Γκιάρο, επικρατέστερος παρτενέρ του Νασούτι στο κέντρο της άμυνας είναι ο Ρομπέρζ.

    Με κορυφή τον Παπάζογλου


    Ο Κύρκος έχει δείξει την κόκκινη στον Παπάζογλου Έναν επιπλέον ποδοσφαιριστή θα έχει ο φερνάντο Σάντος στη διάθεσή του ενόψει του αγώνα με τον Ηρακλή. Τον μοναδικό ετοιμοπόλεμο φορ, Θανάση Παπάζογλου. Ο Παπάζογλου εξέτισε την ποινή μιας αγωνιστικής από την αποβολή του στον αγώνα της Νέας Σμύρνης και θα πάρει και θέση στην κορυφή της επίθεσης της ομάδας.

    Κατά τα άλλα θα υπάρχουν έξι απουσίες στον σχεδιασμό του Σάντος, ο οποίος κατά την χθεσινή προετοιμασία της ομάδας επιδόθηκε σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής. Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης θα ακολουθήσουν και πάλι οι Μουν, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ και Βιτόλο, ενώ πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης ακολούθησαν οι Αμπουμπακάρι και Φιλομένο, που όλοι τους θα απουσιάσουν από τον αγώνα της Δευτέρας. Ο Σάντος σχεδιάζει με 4-4-2 και τον Βιερίνια δίπλα στον Παπάζογλου κόντρα στον Ηρακλή.

    Σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, ζήτημα επιβίωσης για τον ΠΑΟΚ, τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο, επανήλθε στο προσκήνιο, μετά τις επαφές της διοίκησης του Θοδωρή Ζαγοράκη με εκπροσώπους των δυο μεγάλων κομμάτων και υποψήφιους βουλευτές στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής.

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Θόδωρος Ζαγοράκης και ο πρόεδρος του ΑΣ Θανάσης Κατσαρής, στις πρόσφατες συναντήσεις με βουλευτές έθεσαν τα δυο σημαντικά θέματα που απασχολούν την ιστορική ομάδα σήμερα και βασικό των οποίων είναι το ζήτημα των χρεών και του νέου γηπέδου.

    Πήραν υποσχέσεις για την ουσιαστική λύση του θέματος. Ο ΠΑΟΚ σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση που είχε καταθέσει στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη, είναι πρόθυμος να προσφέρει ένα σεβαστό ποσό που περιλαμβάνει το πρωτογενές κεφάλαιο, για να λήξει το ανοιχτό αυτό ζήτημα, που καθιστά αδύνατη την ανάπτυξη της ομάδας και την αναζήτηση ή ανεύρεση ισχυρού επενδυτή.

    Ο ΠΑΟΚ έλαβε υποσχέσεις βουλευτών και υπουργών των δυο μεγάλων κομμάτων της Βουλής για την ρύθμιση που προτείνει και η οποία είναι ίσως η μόνη βιώσιμη λύση.

    Εθνική Ελλάδος: Τη Δευτέρα (5/10) τα εισιτήρια


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι αρχίζει από τη Δευτέρα (5/10) η διάθεση των εισιτηρίων για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας των ανδρών με τις αντίστοιχες της Λετονίας και του Λουξεμβούργου, για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Οι αγώνες θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, το Σάββατο (10/10, 21:30) και την Τετάρτη (14/10, 21:00) στο ΟΑΚΑ.

    Η διάθεση των εισιτηρίων, που τιμώνται όλα 10, 20 και 30 ευρώ, και για τους δύο αγώνες θα γίνεται από:

    1.Τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» από τις 09:00 έως τις 16:00.
    2.Τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη θύρα 25 από τις 09:00 έως τις 16:00.
    3.ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Τα εκδοτήρια του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη θύρα 25 από τις 09:00 έως τις 14:00, από το σύνολο των εκδοτηρίων του ΟΑΚΑ από τις 14:00 έως την έναρξη του ματς και από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ στον σταθμό «Ειρήνη» από τις 09:00 έως την έναρξη του ματς.

    Κύπελλο: Το πρόγραμμα της επόμενης φάσης


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της επόμενης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου. Ξεχωρίζουν τα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ηρακλής-Ηλυσιακός και Νήαρ Ηστ-Περιστέρι.

    Το πρόγραμμα


    Τετάρτη 07/10
    Νήαρ Ηστ 17:00 Νήαρ Ηστ - Περιστέρι
    ΕΑΚ Νεάπολης 16:45 Ολύμπια Λ. - Τρίκαλα 2000 (ΕΤ1)
    Λαυρίου 17:00 Λαύριο - Αίας Ευόσμου
    Ιβανώφειο 18:00 Ηρακλής - Ηλυσιακός
    "Δ.Τόφαλος" 17:00 Ολυμπιάδα Π. - Ίκαρος/Έσπερος
    ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΕΤ1)
    Υμηττού 17:00 Αμύντας - Καβάλα

    Πέμπτη 08/10
    Σερρών 16.00 Ίκαροι Σ. - Κολοσσός Ρ.

    Ο Ραούλ συνεχίζει να «σπάει» ρεκόρ


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Ο Ραούλ Γκονζάλες έχει περάσει ήδη στη σφαίρα των θρύλων της Ρεάλ Μαδρίτης και αποτελεί πλέον την επικεφαλίδα της «ζωντανής ιστορίας» της. Ο 32χρονος επιθετικός συνεχίζει ακάθεκτος να πρωταγωνιστεί με τη φανέλα της μέσα στα γήπεδα και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

    Στο χτεσινό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ, όπου πέρασε ως αλλαγή στο 78ο λεπτό στη θέση του Κακά, συμπλήρωσε 709 εμφανίσεις σε επίσημους αγώνες της «βασίλισσας» και ξεπέρασε το ρεκόρ που κατείχε ο Μανουέλ Σαντσίς.

    Παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 318 γκολ, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για δεκαετίες ο μυθικός Αλφρέδο Ντι Στέφανο, είναι πρώτος σκόρερ της Εθνικής Ισπανίας με 44 γκολ (επίσης ξεπέρασε το σχετικό ρεκόρ του Ντι Στέφανο), αλλά και πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ με 65 γκολ.

    «Ο στόχος μου όταν αγωνίζομαι δεν είναι να καταρρίπτω ρεκόρ, αλλά να βοηθώ την ομάδα μου να κατακτά τίτλους στο τέλος κάθε χρονιάς. Έχω πολλές προκλήσεις ακόμη μπροστά μου και η δίψα μου παραμένει ίδια με την ημέρα που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Ραούλ.

    Ρ. ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ: Μπαμπάς για 6η φορά!


    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Στον έκτο μήνα της πρώτης εγκυμοσύνης της βρίσκεται η αγαπημένη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα. Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι και το 28χρονο πρώην μοντέλο περιμένουν πως και πως τον ερχομό του καρπού του έρωτα τους.

    Το ζευγάρι διατηρεί σχέση εδώ και τρία χρόνια και έμαθαν ότι θα γίνουν γονείς ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι αναψυχής στη Καραϊβική. Έτσι το νέο μέλος της οικογένειας θα είναι το έκτο παιδί του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, αφού ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος έχει αποκτήσει 2 αγόρια και 3 κορίτσια με την πρώην σύζυγο του, Ιρίνα.

    Πήρε το πιστοποιητικό η ΑΕΚ


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Τέλος καλό, όλα καλά για την ΑΕΚ η οποία πήρε τελικά το πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε ότι η Ένωση διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για να αγωνιστεί κανονικά στη διοργάνωση. Πρόκειται για σημαντικό νέο για την ΑΕΚ αλλά και για τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάμπη Καραμανλή που βρέθηκε στα γραφεία της Επιτροπής και μαζί με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Δημήτρη Χατζηχρήστο, πληροφορήθηκαν τα ευχάριστα.

    Μετά την εξέλιξη αυτή η ΑΕΚ αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στις εγχώριες διοργανώσεις, ξεκινώντας από το ματς της ερχόμενης Τετάρτης απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος.

    Προτάσοφ: «Το ντέρμπι θα έχει ενδιαφέρον»


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    «Είναι ντέρμπι για την Θεσσαλονίκη. Γίνεται αρκετή φασαρία γύρω από τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο. Έχει αρκετό ενδιαφέρον το παιχνίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ηρακλή, Όλεγκ Προτάσοφ ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

    Και συνέχισε: «Σχετικά με την παράδοση δεν έχω να πω κάτι και με την ΑΕΚ είχαμε κάτι αντίστοιχο. Υπάρχουν οι μεγάλες ομάδες, οι μεσαίες, οι μικρές. το τι γινόταν παλιά δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Έχουμε και αρκετούς ξένους που δεν τους νοιάζουν οι παραδόσεις.

    Θα γίνει διαφορετικό παιχνίδι λόγω του ονόματος του αντιπάλου και της ατμόσφαιρας. Με την Καβάλα μπορεί να μην ήμασταν και ψυχολογικά έτοιμοι. Είναι μία καλή ομάδα και πολλοί μπορεί να πίστεψαν ότι θα είχαμε εύκολο έργο. Με τον ΠΑΟΚ είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Δεν πάμε όμως σαν φαβορί.

    Ξέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα θέλει να κερδίσει το παιχνίδι για να αλλάξει η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ομάδα. Αν μας θεωρούν "σάκο για μποξ" εμάς δεν μας αρέσει αυτό. Πρέπει να πάμε και να αποδείξουμε ότι ήρθαμε για το αποτέλεσμα και όχι για να τους φτιάξουμε το κλίμα.

    Το έργο μας είναι πάρα πολύ δύσκολο. Απέναντι μας θα έχουμε μία ομάδα που θα παίξει με πάθος αλλά και εμείς θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ποιοι είμαστε. Άγχος θα έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Κάνω τις αλλαγές που χρειάζονται. Δεν κάνουμε πολλά άτομα αλλαγές. Έχουμε αρκετές μέρες και ώρες για να δούμε πως θα κατεβούμε, βλέπεις και πως ετοιμάζεται ο αντίπαλος. Θα δούμε τι θα χρειαστούμε και ανάλογα θα δώσουμε εντολές.

    Με κόσμο χωρίς κόσμο δεν μας επηρεάζει. Για μένα όλες οι ομάδες πρέπει να έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους. Στην Ελλάδα βλέπεται πως τα κάναμε Λείπει από το ποδόσφαιρο ο κόσμος. Αν ολόκληρη η τούμπα είναι γεμάτη από φιλάθλους του ΠΑΟΚ μπορεί κάποιοι να επηρεαστούν.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Ήταν πολύ ευχάριστη εικόνα που είδαμε πόσος κόσμος μαζεύτηκε και στεναχωρηθήκαμε όταν η εικόνα μας δεν ήταν ανάλογη Μας αρέσει όταν ευχαριστιέται ο κόσμος και θα προσπαθήσουμε να μιλάμε με πράξεις στο γήπεδο.

    Πρέπει λογικοί να είμαστε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να παίξουμε κλειστά Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις τι να χάσεις μόνο να κερδίσεις θα παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο το δικό μας στυλ Πρέπει να βελτιωθούμε κι άλλο έχουμε και άλλα παιχνίδια».

    Raikkonen: «Ίσως συνεχίσω, ίσως όχι»



    Eπιμέλεια: Δ.Μ.

    Δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το τι θα κάνει του χρόνου ο Kimi Raikkonen ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τη Ferrari παραχωρώντας τη θέση του στον Fernando Alonso.

    Ο Φινλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1, ενώ ξεκαθάρισε πως θα μείνει στο σπορ μόνο σε περίπτωση που βρει θέση σε κάποια μεγάλη ομάδα η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να παλέψει για το Πρωτάθλημα.

    «Προς το παρόν δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, αν θέλω να συνεχίσω τους αγώνες ή όχι. Είχα συμβόλαιο για του χρόνου, αλλά τώρα δεν έχω, οπότε αυτό αλλάζει τα πράγματα. Έτσι, ίσως τρέξω του χρόνου, ίσως πάλι όχι», είπε ο Φινλανδός πιλότος που οι πληροφορίες τον θέλουν να επιστρέφει στη McLaren Mercedes.

    O ίδιος πάντως απέφυγε να μιλήσει επί του θέματος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους αγώνες Ράλι παίρνοντας μέρος στο WRC: «Ναι υπάρχει η πιθανότητα να μετακομίσω στο WRC, ταυτόχρονα όμως υπάρχει και πιθανότητα να συνεχίσω στη Formula 1. σίγουρα θα αποφασίσω πριν την έναρξη της σεζόν! Αν αποφασίσω να μείνω στη Formula 1, δεν θα πάω σε κάποια από τις μικρές ομάδες, όπου δεν θα έχω τη δυνατότητα να παλέψω για το Πρωτάθλημα. αν τρέξω του χρόνου, ο στόχος μου θα είναι να στεφθώ Πρωταθλητής, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να βρίσκομαι στη Formula 1. Έχω πετύχει το στόχο μου, αλλά αν είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι θέλω να νικήσω περισσότερους αγώνες και Πρωταθλήματα».

    Κάγκελα παντού...

    ira_kosmos.jpgΗ διοίκηση του Ηρακλή τοποθετεί κάγκελα μπροστά στα δύο πέταλα του γηπέδου του Καυτανζογλείου . Τα κάγκελα επανέρχονται έπειτα από τα έργα ανακαίνισης που είχαν γίνει για τους Ολυμπιακούς αγώνες αφού οι ιθύνοντες του «γηραιού» το θεώρησαν την καλύτερη λύση ύστερα από τα πρόστιμα

    Τα απανωτά πρόστιμα οδήγησαν τους παράγοντες του Ηρακλκή στην απόφαση να τοποθετήσουν κιγκλιδώματα μπροστά από τα δύο πέταλα του Καυτανζόγλειο. Οι «κυανόλευκοι» με την αρωγή της πολιτείας άρχισαν να τοποθετούν τα κιγκλιδώματα και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι αισθητικές εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά η «κυανόλευκη» ΠΑΕ είχε πληρώσει 300.000 ευρώ για τις ...βόλτες των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο (κάτι που έγινε και στο ματς με τον Άρη)

    Ειπε...............

    Καλή και η ισοπαλία με την Μπενφίκα"

    Ντούσαν Μπάγεβιτς

    (σε ποιον θα αρέσει μετά το 0-4 από την Εβερτον, το 1-1 με τον ΠΑΣ, το 1-2 από τον Ολυμπιακό και το 0-1 από τον Παναθηναϊκό;)

    Ψιθυροι......................

    • Τον αντί-Λυράκη ψάχνει εναγωνίως τον τελευταίο καιρό ο Κώστας Πηλαδάκης στην ΑΕΛ και όλα δείχνουν πως θα δώσει πόστο γενικού διευθυντή στον παλαίμαχο... μπασκετμπολίστα του Γυμναστικού Λάρισας και νυν προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιάννη Τζήμα, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Κάμπο...
    • Μέρες μετράει ο διευθυντής ποδοσφαίρου (άκου διευθυντής ποδοσφαίρου) επαρχιακής ομάδας της Σούπερ Λίγκα. Ο επονομαζόμενος και ως "Ζάετς" βρίσκεται σε δυσμένεια από την διοίκηση και σύντομα αναμένεται να δει την πόρτα της εξόδου...
    • Θύμα ληστείας έπεσε ο ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθης Μάουρο Πόι, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και έκλεψαν μερικά χρήματα και κάποια αντικείμενα του αργεντίνου

    Αθλητικός Τύπος 1/10/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Η Γάτα
    Metrosport

    Σπορ του Βορρά
    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα

    The Match
    Πατρίς Sport

    Σπουδαία παιχνίδια στο Europa League


    Η μπάλα του Europa League Πέραν του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ που δίνουν δύσκολα ματς με Ντινάμο Βουκουρεστίου και Μπενφίκα αντίστοιχα, το πρόγραμμα του Europa League περιλαμβάνει σπουδαία ματς, όπως το Βαλένθια - Τζένοα, Αντερλεχτ - Αγιαξ, Βέρντερ - Μπιλμπάο.

    Ο Παναθηναϊκός -που θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Σισέ-δοκιμάζεται στο Βουκουρέστι με αντίπαλο την Ντιναμό και θέλει την νίκη προκειμένου να «ρεφάρει» την εντός έδρας ήττα από την Γαλατασαράι και να αποκτήσει προβάδισμα για την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι Ρουμάνοι θα επιδιώξουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνουν το φαβορί για το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

    Στον άλλο αγώνα του 6ου ομίλου, οι Τούρκοι φιλοξενούν την Στουρμ Γκρατς και στοχεύουν στην δεύτερη νίκη, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή, ενώ οι Αυστριακοί θα παίξουν χωρίς άγχος μετά την εντός έδρας ήττα που γνώρισαν στην πρεμιέρα από την Ντιναμό.

    Παράλληλα, η ΑΕΚ θα υποδεχθεί για τον 9ο όμιλο την Μπενφίκα, σε μία αναμέτρηση όπου η νίκη είναι μονόδρομος για την ελληνική ομάδα. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς προέρχονται από δύο ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, γνώρισαν την συντριβή από την Εβερτον με 4-0.

    Από την πλευρά τους, οι «Αετοί της Λισαβόνας» θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο να μην ηττηθούν, αφού η νίκη επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην πρεμιέρα τους έφερε στην κορυφή του ομίλου. Στην δεύτερη αναμέτρηση του ομίλου, οι Λευκορώσοι θα φιλοξενήσουν τους Αγγλους, με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες να είναι φαβορί για την νίκη, που θα τους διατηρήσει επικεφαλής.

    Από τις υπόλοιπες συναντήσεις, ξεχωρίζουν τα «ζευγάρια» Αντερλεχτ-Αγιαξ, Τιμισοάρα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Βαλένθια-Τζένοα, Σάλτσμπουργκ-Βιγιαρεάλ, Τβέντε-Στεάουα Βουκουρεστίου, Αϊντχόφεν-Κλουζ και Βέρντερ Βρέμης-Αθλέτικ Μπιλμπάο.


    Το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:

    1ος Ομιλος
    Αντερλεχτ - Αγιαξ
    Τιμισοάρα - Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Αντερλεχτ 1-0-0 2-0 3
    Αγιαξ 0-1-0 0-0 1
    Τιμισοάρα 0-1-0 0-0 1
    Ντιναμό Ζαγκρεμπ 0-0-1 0-2 0


    2ος Ομιλος
    Σλάβια Πράγας - Λιλ
    Βαλένθια - Τζένοα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Τζένοα 1-0-0 2-0 3
    Λιλ 0-1-0 1-1 1
    Βαλένθια 0-1-0 1-1 1
    Σλάβια Πράγας 0-0-1 0-2 0


    3ος Ομιλος
    Αμβούργο - Χαποέλ Τελ Αβίβ
    Σέλτικ - Ραπίντ Βιένης

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Ραπίντ Βιένης 1-0-0 3-0 3
    Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-0-0 2-1 3
    Σέλτικ 0-0-1 1-2 0
    Αμβούργο 0-0-1 0-3 0


    4ος Ομιλος
    Σπόρτινγκ Λισ. - Χέρτα Βερολίνου
    Βέντσπιλς - Χέρενφεν

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Σπόρτινγκ Λισ. 1-0-0 3-2 3
    Χέρτα Βερολίνου 0-1-0 1-1 1
    Βέντσπιλς 0-1-0 1-1 1
    Χέρενφεν 0-0-1 2-3 0


    5ος Ομιλος
    Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Σόφιας
    Φούλαμ - Βασιλεία

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Βασιλεία 1-0-0 2-0 3
    ΤΣΣΚΑ Σόφιας 0-1-0 1-1 1
    Φούλαμ 0-1-0 1-1 1
    Ρόμα 0-0-1 0-2 0


    6ος Ομιλος
    Ντιναμό Βουκ.-Παναθηναϊκός
    Γαλατασαράι-Στουρμ Γκρατς

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β
    Γαλατασαράι 1-0-0 3-1 3
    Ντιναμό Βουκ. 1-0-0 1-0 3
    Στουρμ Γκρατς 0-0-1 0-1 0
    Παναθηναϊκός 0-0-1 1-3 0


    7ος Ομιλος
    Λέφσκι Σόφιας - Λάτσιο
    Σάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Σάλτσμπουργκ 1-0-0 2-1 3
    Βιγιαρεάλ 1-0-0 1-0 3
    Λάτσιο 0-0-1 1-2 0
    Λέφσκι Σόφιας 0-0-1 0-1 0


    8ος Ομιλος
    Τβέντε - Στεάουα Βουκ.
    Σέριφ - Φενέρμπαχτσε

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Τβέντε 1-0-0 2-1 3
    Στεάουα Βουκ. 0-1-0 0-0 1
    Σερίφ 0-1-0 0-0 1
    Φενέρμπαχτσε 0-0-1 1-2 0


    9ος Ομιλος
    ΑΕΚ-Μπενφίκα
    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Εβερτον

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Εβερτον 1-0-0 4-0 3
    Μπενφίκα 1-0-0 2-0 3
    ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 0-0-1 0-2 0
    ΑΕΚ 0-0-1 0-4 0


    10ος Ομιλος
    Τουλούζ - Μπριζ
    Σαχτάρ Ντόνετσκ - Παρτιζάν

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0-0 4-1 3
    Τουλούζ 1-0-0 3-2 3
    Παρτιζάν 0-0-1 2-3 0
    Μπριζ 0-0-1 1-4 0


    11ος Ομιλος
    Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας
    Αϊντχόφεν - Κλουζ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Κλουζ 1-0-0 2-0 3
    Αϊντχόφεν 0-1-0 2-2 1
    Σπάρτα Πράγας 0-1-0 2-2 1
    Κοπεγχάγη 0-0-1 0-2 0


    12ος Ομιλος
    Βέρντερ Βρέμης - Αθλέτικ Μπιλμπάο
    Αούστρια Βιένης - Νασιονάλ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ν-Ι-Η Τερμ Β.
    Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0-0 3-0 3
    Βέρντερ Βρέμης 1-0-0 3-2 3
    Νασιονάλ 0-0-1 2-3 0
    Αούστρια Βιένης 0-0-1 0-3 0