Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

«Τέλος» στις μετακινήσεις των Σέρβων οπαδών!

partizan.jpgΤην καταδίκη της Παρτιζάν Βελιγραδίου ζήτησε η UEFA με αφορμή την θάνατο του οπαδού της Τουλούζ στο Βελιγράδι. Μπορεί η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να μην έχει αρμοδιότητα για τον αποκλεισμό των Σέρβων, ωστόσο σε συνεργασία με την Σερβία θα συζητήσουν διάφορες προτάσεις. Ο Γενικός Εισαγγελέας του Βελιγραδίου πρότεινε να «κοπούν» τα ταξίδια των οπαδών στο εξωτερικό, αλλά και στα μεγάλα ντέρμπι της χώρας, κάτι πάντως που θα προκαλέσει αντιδράσεις.


Η UEFA θα συζητήσει την πιθανή τιμωρία της Παρτιζάν για το θάνατο του Γάλλου οπαδού της Τουλούζ στο Βελιγράδι, ωστόσο δεν είναι στη δικαιοδοσία της οποιοσδήποτε αποκλεισμός από τις διοργανώσεις. Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Σερβία και ο Γενικός Εισαγγελέας, Σλόμπονταν Ραντοβάνοβιτς κατέθεσε πρόταση για απαγόρευση ταξιδιών των οπαδών στην Ευρώπη, αλλά και στα μεγάλα ντέρμπι. Αν περάσει η πρόταση αυτή από το Συνταγματικό Δικαστήριο θα ισχύσει από φέτος, ενώ η... μπάλα θα πάρει και τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Οι κάτοικοι του Βελιγραδίου πάντως συρρέουν κατά δεκάδες στο μέρος, όπου συνέβησαν τα αιματηρά επεισόδια και ανάβουν κεριά για τον νεκρό οπαδό της γαλλικής ομάδας.

Τίμησαν τον νεκρό οπαδό!

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του Μπρις Τατόν και τόνισε: «Πρέπει να διακοπεί το νήμα της βίας που ξεκινάει από την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα. Η μάχη κατά της βίας είναι σημαντικότερη ακόμη και από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και κάθε άλλο στόχο διότι η βία αναμφίβολα οδηγεί στο φασισμό». Στο κέντρο του Βελιγραδίου στεφάνι στη μνήμη του Μπρις Τατόν, κατέθεσε και η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ράμα Γιαντ. Θυμίζουμε, πως η σερβική αστυνομία συνέλαβε δέκα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Γάλλου οπαδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: