Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Νίκη της Μπορντό, ισοπαλία στη Γερμανία


Μονομαχία Ριμπερί και Ντιέγκο Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους 0-0
Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να έχουν δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη, είχε την υπεροχή και αρκετές φορές πάτησε την περιοχή του Μπουφόν, αλλά τόσο ο Ιταλός γκολκίπερ, όσο και η άμυνα του είχαν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν.

Ο Ριμπερί έκανε πολύ καλό πρώτο μέρος και ταλαιπώρησε πολλές φορές τους αντιπάλους του, ωστόσο το άσχημο για τον φαν Χαλ ήρθε με τον τραυματισμό του Ρομπέν. Ο Ολλανδός τεχνικός έριξε στον αγώνα τον Μιούλερ αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημα του σε 4-4-2.

Η Γιουβέντους κάλυπτε ιδανικά τους χώρους αναγκάζοντας τους Γερμανούς να γυρίζουν την μπάλα μακριά από την αντίπαλη υπεροχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απειληθεί σαφώς λιγότερες φορές ο Μπουφόν σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο.

Οσο περνούσαν τα λεπτά ο ρυθμός έπεφτε με τις δύο ομάδες να συμβιβάζονται με το βαθμό της ισοπαλίας.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
Κίτρινες: Τρεζεγκέ, Καμορανέζι, Μαρκίζιο

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Μπρααφχάιντ, Μίλερ, Οτλ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν (45' Ολιτς), Κλόζε (74' Γκόμες), Ριμπερί
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Λεγκροτάλιε, Σιελίνι, Γκρόσο, Φελίπε Μέλο, Καμορανέζι (90' Τιάγκο), Ντιέγκο (60' Πάουλσεν), Μαρκίζιο, Ιακουίντα, Τρεζεγκέ (74' Αμάουρι)


Μπορντό - Μακάμπι Χάιφα 1-0
Πολλοί θα περίμεναν την Μπορντό να έχει την καθολική υπεροχή και την Μακάμπι να προσπαθεί να διαφυλάξει το μηδέν στην εστία της, ωστόσο αυτή η πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν κάθισαν πίσω, αλλά είχαν και τις ίδιες προσπάθειες για γκολ -οκτώ στον αριθμό- με τους πρωταθλητές Γαλλίας, δείχνοντας ικανοί να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Μάλιστα η Μακάμπι στο πρώτο μέρος είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα, όμως, ο Καράσο είπε "όχι" στους αντιπάλους του.

Ο Μπλαν άφησε στα αποδυτήρια τον Γκουρκίφ για το δεύτερο μέρος, βάζοντας στη θέση του τον Φερνάντο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πιέσει περισσότερο στη μεσαία γραμμή. Η κίνηση αυτή απέδωσε εν μέρει καρπούς, καθώς η Μπορντό πήρε τα ηνία, αλλά οι παίκτες της δεν ήταν προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια.

Το γόρδιο δεσμό για την Μπορντό έλυσε ένας αμυντικός εννιά λεπτά πριν το τέλος. Συγκεκριμένα ο Σέρτιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Σιανί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νταβίντοβιτς.

Στα εναπομείναντα λεπτά το μόνο που άλλαξε ήταν η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Κέμπερ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 88΄αφήνωντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες. Η Μπορτνό έφτασε στην πρώτη της νίκη στον όμιλο, συγκατοικώντας έτσι στην κορυφή με την Μπάγερν Μονάχου.

Σκόρερ: 83' Σιανί
Διαιτητής: Ερικ Μπράαμχααρ (Ολλανδία)
Κίτρινες: Πλανούς - Μεσουμάρ
Κόκκινες: 88' Καγιάλ

ΜΠΟΡΝΤΟ: Καρασό, Σαλμέ, Σιανί, Πλανούς, Τρεμουλίνας, Πλασίλ (71' Σέρτιτς), Ντιαρά, Γκορκίφ (46' Φερνάντο), Γουέντελ, Καβενάγκι (60' Μπελιόν), Σαμάκ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Νταβίντοβιτς, Μεσουμάρ, Κέινα, Τεϊξέιρα, Μασιλέλα, Γκαντίρ (66' Ραφαέλοφ), Κουλμα, Καγιάλ, Γκολάσα (85' Μπόκολι), Κατάν, Ντβαλισβίλι (58' Αρμπέιτμαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: