Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Χρήστος Κόντης: "Δεν είμαστε σάκοι του μποξ"


Απογοητευμένος ο Κόντης Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ Χρήστος Κόντης μίλησε στον "Sentra 103,3" για το παιχνίδι με την Τσέλσι στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ, για το πως έχει εξελιχθεί ο όμιλος, για την φάση των καθυστερήσεων με τον Τέρι, για το κυπριακό ποδόσφαιρο, για το ότι έχει αντιμετωπίσει Μάντσεστερ Γ., Λίβερπουλ και Τσέλσι...

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Τσέλσι: "Θα έλεγα ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν και τόσο καλοί, φοβηθήκαμε λίγο το παιχνίδι. Στο δεύτερο πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, κάναμε ευκαιρίες, προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι και αν είχαμε περισσότερο θράσος ίσως να είχαμε πετύχει ένα γκολ και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Σε αυτά τα παιχνίδια έχεις χώρους να παίξεις ποδόσφαιρο γιατί και αυτοί παίζουν ελεύθερα. Θα μπορούσαμε να ήμαστε περισσότερο τολμηροί, αλλά παίζεις με ομάδα που βλέπεις μόνο στην τηλεόραση. Η διαφορά του ενός γκολ μας έδωσε ευκαιρία να πιέσουμε γιατί είχαν κατεβάσει και αυτοί ταχύτητα".

Για τον όμιλο: "Σίγουρα δεν είμαστε σάκος του μποξ. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, οργανωμένοι, έχουμε ένα στόχο, ξέρουμε τι θέλουμε στο γήπεδο και έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Πάντα στο μυαλό μας είναι η πρόκριση, το να περάσουμε όμως είναι πολύ δύσκολο. Ήμασταν λίγο άτυχοι στην κλήρωση. Επειδή όμως αυτές οι ομάδες είναι πολύ καλές και πάνε μέσα έξω να κερδίσουν, χτυπάνε όλα τα παιχνίδια, ίσως να μπούμε σφήνα με μία νίκη εδώ να έχουμε πιο πολλές ελπίδες για την τρίτη θέση".

Για την φάση των καθυστερήσεων με τον Τέρι: "Ήταν πάνω στη στιγμή. Μετά στο ντόπινγκ κοντρόλ τα είπαμε πολύ καλά. Ήμασταν δύο ώρες μαζί εκεί. Και πλέον δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό. Δεν το συζητήσαμε καθόλου, για άσχετα θέματα μιλάγαμε. Τον ρώτησα για την Εθνική Αγγλίας, αυτός με ρώταγε για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιο πολύ με ρώτησε για την Εθνική Κύπρου γιατί νόμιζε ότι είμαι Κύπριος. Δεν νομίζω να ξέρει και πάρα πολλά πράγματα".

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο: "Να δείξουμε ότι το Κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανέβει ένα επίπεδο. Το έχουν καταλάβει πλέον στην Ευρώπη αυτό. Και με μας φέτος και με την Ανόρθωση πέρυσι. Είναι ευνοϊκό το νέο σύστημα για τις μικρές ομάδες. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κύπελλο πρωταθλητών και όχι των τέταρτων".

Για το ότι έχει αντιμετωπίσει Μάντσεστερ Γ., Λίβερπουλ και Τσέλσι: "Τις έχω αντιμετωπίσει, αλλά δεν θυμάμαι να έχω κάνει νίκη με αυτές τις ομάδες. Μια ισοπαλία με την Λίβερπουλ θυμάμαι στο ΟΑΚΑ 2-2...".

Για το πως συνδυάζονται Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα: "Είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τρεις διοργανώσεις, ειδικά όταν έχεις στο μυαλό σου ότι θα παίξεις με τέτοιες ομάδες. Έχει φανεί στα πρώτα παιχνίδια αυτό , είμαστε λίγο αποπροσανατολισμένοι. Το κυπριακό πρωτάθλημα είναι αυτό που θα μας δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και πάλι την πρόκριση στους ομίλους. Πρέπει να διαχειριστούμε καλύτερα την όλη κατάσταση και να αντεπεξέλθουμε σε κούραση και συνθήκες".

Για την ΑΕΚ: "Την παρακολουθώ όσο μπορώ".

Για τον Ολυμπαικό και το παιχνίδι με την Αρσεναλ: "Δεν πρέπει να φοβάται ο Ολυμπιακός τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να μπαίνει με πιο πολύ αυτοπεποίθηση, άσχετα αν η ’ρσεναλ είναι πολύ καλή ομάδα. Είναι παίκτες σαν κι εμάς. Ίσως έχουν καλύτερη ποιότητα σε κοντρόλ και πάσα. Πρέπει να πηγαίνει να χτυπάει τα παιχνίδια ως ίσος προς ίσο. Όχι να παίξει φουλ επίθεση, αλλά να φοβίσει λίγο την άλλη ομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: