Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αlonso: «Για πάντα στη Ferrari...»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η πολυαναμενόμενη μετακίνηση του Fernando Alonso στη Ferrari είναι πια γεγονός και όπως είναι λογικό έχει αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στα paddock. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε την κίνηση που ήθελε να κάνει εδώ και χρόνια και μάλιστα δεν διστάζει να δηλώσει ότι όνειρο του είναι να παραμείνει στην ομάδα του Maranello μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής του καριέρας!

Ήδη δηλαδή, ο 28χρονος βλέπει και πέρα από το τριετές συμβόλαιο το οποίο έχει υπογράψει, σκοπεύοντας στην ενεργοποίηση της οψιόν επέκτασης της συμφωνίας των δύο πλευρών μέχρι και το 2014.

«Ελπίζω να παραμείνω στη Ferrari όσο ο ίδιος θα επιθυμούσα και να κλείσω εδώ την καριέρα μου, κατακτώντας πολλές νίκες. Αλήθεια πιστεύω ότι η Ferrari θα είναι η τελευταία ομάδα μου. Άλλωστε το να φύγεις από τη Scuderia και να πας σε μία άλλη ομάδα, αποτελεί πισωγύρισμα. Η Ferrari δεν είναι απλά μία ομάδα, είναι ένας θρύλος και θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ», είπε ο Alonso.

Ο Ισπανός που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ενταχθεί στο δυναμικό των κόκκινων το 2011 αλλά τελικά θα αντικαταστήσει άμεσα τον Kimi Raikkonen, παραδέχθηκε ότι όλη του τη ζωή ονειρευόταν αυτή την μεταγραφή.

«Προφανώς δεν είχα καμία αμφιβολία. Όλοι οι οδηγοί ονειρεύονται να οδηγήσουν κάποια στιγμή για τη Ferrari, ένα όνειρο που για μένα υλοποιήθηκε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό και έτοιμος για την πρόκληση του 2010», είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2005 και του 2006.

Στόχος του Alonso είναι να γευτεί με την Ιταλική ομάδα, επιτυχίες ανάλογες εκείνων που έζησε ο Michael Schumacher.

«Προφανώς δεν θα είναι εύκολο αλλά θα ήθελα να κάνω ότι και ο Michael, κερδίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα αν και ξέρω ότι ια είναι δύσκολο. Πάω στην καλύτερη δυνατή ομάδα, οι οποία έχει το ίδιο πάθος για ανταγωνισμό που έχω εγώ. Είναι ιδανικός προορισμός για μένα. Ελπίζω από την πλευρά μου να μπορώ να βοηθήσω εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις δυνατότητες του μονοθεσίου και να βοηθήσω σε κάθε δυνατό τομέα. Το να κατακτάς ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι κάτι σπουδαίο. Αν όμως το κάνω με τη Ferrari, υποθέτω ότι θα είναι ξεχωριστό», δήλωσε ο 28χρονος από το Oviedo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: