Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ματθαίου: «Να παραιτηθεί η διοίκηση, καταστρέφει τον Άρη»

Ο πρώην πρόεδρος του Άρη Νιήτας Ματθαίου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον σύλλογο αλλά και για την διοίκηση.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα όσον αφορά το αγωνιστικό , δείχνει την πικρή αλήθεια. Οι άνθρωποι που πήραν την τύχη του Άρη στα χέρια τους αποδείχτηκαν ότι είναι πολύ λίγοι. Αυτά που έλεγα εγώ δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, νόμιζαν ότι με άλλους τρόπους θα καταφέρουν κάτι που δεν κατάφεραν ποτέ. Τα πράγματα είναι τραγικά.»

Για το αν υπάρχει γυρισμός:

«Εάν αυτοί οι κύριοι δεν αποφασίσουν αυτά που λέμε δυστυχώς δεν θα έχει γυρισμό.
Όταν γίνεσαι ο σάκος τα μποξ από διαιτησία, δεν έχεις σχέση με ΕΠΟ και καμία επαφή με αυτά τα όργανα, είναι λογικό να γίνεσαι ο σάκος του μποξ. Ο Άρης έχει χάσει 10 βαθμούς από τη διαιτησία. Τα ξέρουμε όλα αυτά. Είναι άπειροι αυτοί οι άνθρωποι. Εκτός του Άγγελου Σπυρίδων και Γιάννη Ψηφίδη.
Έγινε διοίκηση πρωτοδικείου χωρίς συνέλευση. Για μένα έπρεπε να βγει διοίκηση μέσα από συνέλευση. Αυτή τη στιγμή η εγγύηση που υπάρχει για να λειτούργει ο Άρης είναι με την υπογραφή μου. Εγώ παραιτήθηκα πριν δύο μήνες γιατί δεν γινόταν συνέλευση και τώρα θέλουν τα κάνουν γενική συνέλευση.»

Για το αν υπάρχει κάποια λύση:

«Να αναλάβουν άλλοι που θα τα δώσουν όλα ώστε να μπορέσει να βρεθεί μια λύση. Όλα όσα δεν έκαναν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουν άλλοι. Οι περισσότεροι είναι κρυμμένοι πίσω από αυτούς. Ο πρώτος που ήθελα να πετύχουν αυτοί οι άνθρωποι ήμουν εγώ, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.»

Για το αν δεν προχωρήσει η υπόθεση του 99, αν θα είναι κακό για αυτόν :

«Αυτήν τη στιγμή ο Άρης ήρθε σε ρήξη με την ΕΠΟ για το άρθρο 99. Θα έπρεπε να γίνει μια συνεννόηση με την ΕΠΟ και να γίνει κάποιο κούρεμα. Η ΕΠΟ πρέπει με τις ανάγκες κάθε ομάδας να κάνει και ανάλογες δόσεις. Για όλα αυτά όμως θέλει ανθρώπους με εμπειρία. Αυτοί πήγαν μια φορά στην ΕΠΟ. Τώρα πέφτει κατηγορία ο Άρης, κινδυνεύει γιατί κάποιοι έβαλαν μπροστά το εγώ τους. Τα έκαναν μούσκεμα. Ο Άρης είναι τελευταίος επειδή πήραν παίκτες που δεν έπρεπε, λάθος προπονητές και έκαναν λάθη με την ενημερότητα. Ο παράγοντας πρέπει να προβλέπει και να υπάρχει συνεννόηση, δεν μπορεί να παίζουν τον Άρη λες και είναι ομάδα Δ? εθνικής. Πρέπει να μπουν άτομα καμικάζι.
Έχω κουραστεί με αυτήν την ιστορία. Αν μου ζητηθεί να μπω σε αυτή τη διαδικασία είναι καθήκον μου να επιστρατευτώ. Έχουν γίνει τραγικά εγκλήματα.»







πηγή: metrosport.gr

Ζιγκερίδης: «Ο ΠΑΟΚ γίνεται τώρα παντοδύναμος»

Το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ζιγκερίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κίνηση του Σαββίδη να βάλει 15 εκ. ευρώ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.


Για τα 15 εκ. ευρώ που έβαλε ο ΠΑΟΚ στην ΑΜΚ:

«Εγώ νομίζω ότι είναι ένα ιστορικό γεγονός για τον ΠΑΟΚ. Τέλος της μιζέριας και νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι πλέον με τα χρήματα αυτά θα έχει τα καλύτερα οικονομικά στοιχειά απ όλες τις ΠΑΕ στην Ελλάδα. Με τα στοιχειά αυτά πλέον θα έχει πολύ σημαντική ρευστότητα και θα μπορεί να εξοφλήσει τα παλιά χρέη επί Γούμενου. Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή κίνηση. Έχει τη δυνατότητα πλέον να κάνει συμφωνία με το Δημόσιο για τα χρέη».

Για το τι δείχνει η κίνηση αυτή του Σαββίδη:

«Από τη στιγμή που μπαίνουν τα χρήματα στην ΠΑΕ δεν υπάρχει δικαιολογία, βρίσκονται πλέον στο ενεργητικό της ΠΑΕ και για τον σκοπό που θα αποφασίσει η ΠΑΕ».

Για τον αν υπήρξε ξανά στο παρελθόν τέτοια ρευστότητα στην ΠΑΕ:

«Στις καλές εποχές του Μπατατούδη μπήκαν χρήματα αλλά υπήρξε κακιά διαχείριση και άφησε τον ΠΑΟΚ με χρέη. Τα μηνύματα του Σαββίδη είναι σταθερά και αυτό που είπε στις δηλώσεις του, ότι θα βάλει χρήματα, τα έβαλε με το παραπάνω. Κάνει προσεκτικά βήματα. Βλέπω ότι κάνει επαφές για να εξαλείψει τα πρόστιμα στο ελληνικό Δημόσιο. Εμείς θέλουμε την ΠΑΕ καθαρή και με αυτή την κίνηση πιστεύω ότι αλλάζει σελίδα ο ΠΑΟΚ.

Για την Ελλάδα της κρίσης είναι αστρονομικό το νούμερο. Σε μια ομάδα που δεν έχει εξασφαλισμένα τα έσοδά της όπως ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ δείχνει πλέον τεράστια δυναμική και έφτασε η ώρα να γεμίσει η Τούμπα ώστε να δώσουμε στους παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να πετύχουν τους στόχους τους».

Για το αν τίθεται κίνδυνος να χαθούν αυτά τα χρήματα όπως είχε γίνει με τις προηγούμενες διοικήσεις:

«Πιστεύω ότι δείχνει μεγάλη σοβαρότητα, πάντα βέβαια πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι. Ο Σαββίδης δείχνει ότι είναι κυρίαρχος της ΠΑΕ. Εμείς θέλουμε να υπάρξει καλή διαχείριση, όχι όπως γινόταν στο παρελθόν που έμπαιναν και έβγαιναν τα λεφτά. Να επενδυθούν στην ΠΑΕ και να γίνει ισχυρός ο ΠΑΟΚ. Είμαι αισιόδοξος. Εμείς θα είμαστε δίπλα του και είναι μια ευκαιρία να σταθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα».

Για το αν αλλάζουν τα ποσοστά του Σαββίδη μετά τοποθέτηση τόσων χρημάτων:

«Με αυτό το ποσοστό ξεπερνά τα 2/3. Μπορεί να περάσει ότι θέλει στα περισσότερα θέματα που αφορούν την ΠΑΕ. Έχει την απόλυτη πλειοψηφία για να περάσει ότι κρίνει καλό για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να έχει ένα ποσοστό κοντά στο 80%. Κρατάω κάποιες επιφυλάξεις επειδή δεν έχω τα στοιχεία πάνω μου. Τα οφέλη από αυτήν την κίνηση θα είναι πολλαπλασιαστικά. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι παντοδύναμος».


πηγή: metrosport.gr
 

Τσιώλης: «Καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου ο Καμαρά»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την ομάδα του, τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Άρη.

Για το ότι ο Αστέρας συνεχίζει να διατηρείτε σε ψηλές θέσεις και για την ήττα από τον Ολυμπιακό:

«Χάσαμε στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα από ένα λάθος του διαιτητή, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ από τον Τζεμπούρ και αυτός έδωσε κόρνερ. Μας στοίχισε πολύ αυτήν η φάση.»

Για το αν τον ικανοποιεί η αντίδραση της ομάδας του απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας:

«Το ότι η ομάδα μου μπορεί και κοιτάζει στα μάτια ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ με ικανοποιεί απόλυτα. Νομίζω ότι ο Αστέρας μεγάλωσε κυρίως ψυχολογικά, γράφοντας την δική του ιστορία, γιατί να μην ξεχνάμε πως είναι μια νέα ομάδα χωρίς ιστορία.»

Για το πως μεγάλωσε έτσι απότομα η ομάδα:

«Πρώτα απ? όλα μεγάλωσε από τις επιτυχίες, χωρίς επιτυχίες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν αναλύσουμε όμως πως έρχονται τα αποτελέσματα θα δούμε ότι ο Αστέρας είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη και δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Έχει αθλητικά κέντρα και συνέπεια σε όλα αυτά που υπόσχεται σε κάθε επαγγελματία.»

Αν τον αγχώνει το γεγονός που όλοι πιστεύουν πως ο Αστέρας θα παλεύει μέχρι το τέλος με τον ΠΑΟΚ για την δεύτερη θέση, χωρίς να κάνει κοιλιά:

«Πιστεύω πως αυτό βαραίνει περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Εμάς ο βασικός μας στόχος από την αρχή της σεζόν, είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξει η ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Γιουρόπα ΛΙγκ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Αστέρα. Στα πλέι οφ θα φανεί αν είμαστε ικανοί να κοντράρουμε τον μεγάλο μας αντίπαλο πάνω σ? αυτήν την υπόθεση που είναι ο ΠΑΟΚ όπως δείχνουν τα πράγματα..»

Αν υπάρχουν υπέρ ή κατά για την ομάδα του σ? αυτήν την προσπάθεια και τι είναι αυτό που τον απασχολεί τις εννιά αγωνιστικές που έμειναν:

«Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δυστυχώς ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να μαζέψουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εκεί είναι που υπερτερεί και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός. Το αδύνατο σημείο του Αστέρα, πιστεύω πως είναι μόνο ο κόσμος.»

Για το αν θεωρεί πως θα γίνει μάχη στα πλέι οφ, λόγω της μικρής διαφοράς στην βαθμολογία που έχουν οι ομάδες και μπουν με διαφορά έναν ή δύο πόντους:

«Σίγουρα θα γίνει. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο, η δυναμική, η ιστορία και ο κόσμος. Από την άλλη όμως όταν υπάρχουν 2 βαθμοί αβαντάζ είναι σοβαρό πλεονέκτημα. Αν όμως σε ένα μίνι πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό των πλέι οφ, μπορέσεις να κερδίσεις τα τρία παιχνίδια που θα γίνουν στην έδρα σου, παίρνεις σημαντικό πλεονέκτημα.»

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το διάστημα της «κοιλιάς» ή έχει δυσκολίες επειδή πρόσθεσε νέους παίκτες στο δυναμικό:

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος από την μεταγραφική περίοδο. Ιδιαίτερα ο Καμαρά που έβαλε και το γκολ στο παιχνίδι με τον Άρη, μου άρεσε πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν τέτοιον παίκτη σαν τον Καμαρά και νομίζω πως πέτυχε διάνα. Ίσως να είναι και η μεταγραφή του Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα αυτός ο παίκτης.»

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη και αν πιστεύει πως θα ξεπεράσει τα προβλήματα:

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Παρακολουθώ τον Άρη και νομίζω πως όποιος έχει περάσει από αυτή την ομάδα δεν γίνεται να μην την παρακολουθεί. Αυτοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ομάδα δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτές τις 9 αγωνιστικές που απομένουν, πρέπει ο Άρης να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, να μείνει στην κατηγορία και στην συνέχεια να δει τι μπορεί να αλλάξει για να λυτρωθεί από αυτόν τον καρκίνο που τον βασανίζει.»

Για τον πανικό που δημιουργείτε μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα στον Άρη:

«Αυτοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ομάδα, πρέπει να ασχολούνται μόνο με το πώς θα μαζέψει ο Άρης τους βαθμούς που χρειάζεται τις τελευταίες 9 αγωνιστικές για να παραμείνει στην κατηγορία. Να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο.»

Για το ότι μέχρι κάποια στιγμή τον απασχολούσε να δουλέψει με τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας:

«Αυτό έγινε σε μια συνέντευξη στην Αμερική με τους ομογενείς. Με ρώτησαν αν θέλω να δουλέψω με κάποια μεγάλη ομάδα και τους απάντησα πως πλέον το έχω ξεπεράσει αυτό. Μεγάλη ομάδα είναι η κάθε ομάδα που δουλεύω, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αν ακόμα μπορώ να ονειρεύομαι είναι να γίνω προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Θα είναι πολύ σημαντικό για μένα.»

Για το παιχνίδι με την Βέροια:

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Βέροια αδικείτε από την βαθμολογία. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από αυτήν την ομάδα.»


πηγή: metrosport.gr
 


Συνεδριάζει την Παρασκευή η Super League!

Το διοικητικό συμβούλιο της Super League θα συνεδριάσει την Παρασκευή (15/02), στις 12 το μεσημέρι με κεντρικά θέματα συζήτησης τα οικονομικά που αφορούν τόσο τις οφειλές των ΠΑΕ προς τους παίκτες όσο και των ίδιων των ΠΑΕ-μελών του συνεταιρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 15/02/2013 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Συμφωνία μεταξύ Super League και Π.Σ.Α.Π. αναφορικά με οφειλές προς ποδοσφαιριστές.

2. Οικονομικά ζητήματα ΠΑΕ – Μελών Super League.
3. Σύσταση Επιτροπής για την υποβολή προτάσεων αναφορικά με τους Κανονισμούς και το Καταστατικό της Ε.Π.Ο.

4. Ενημέρωση από εκπροσώπους της Εταιρείας “Ευρωπαϊκή Πίστη” αναφορικά με ζητήματα ασφάλισης ποδοσφαιριστών.

5. Παροχή εξουσιοδότησης στη Νομική Υπηρεσία για την υπογραφή και κατάθεση έγκλησης για λογαριασμό του Συνεταιρισμού.

6. Θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

7. Διάφορα θέματα».


Πούλιος: «Οι ποδοσφαιριστές είναι πλέον θετικοί σε “κούρεμα” των οφειλομένων τους»

Ο Κώστας Πούλιος, πρόεδρος του ΠΣΑΠ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρᔨτου “Aθλητικού Metropolis”, όπου μίλησε για την εξόφληση των χρωστούμενων από τα σωματεία στους ποδοσφαιριστές με δόσεις, τονίζοντας πως πλέον είναι ανοιχτοί σε μείωση του ποσού και εξόφλησή του σε 45 δόσεις.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον αριθμό των δόσεων που θα εξοφλούν το ποσό οι σύλλογοι στους ποδοσφαιριστές:

“Παλιά οι δόσεις ήταν 10. Πριν το 2008 ήταν εφάπαξ το ποσό και ο ΠΣΑΠ με κατανόηση τις έκανε 10. Από τις 10 πάμε στις 45 αναλογιζόμενοι οι ποδοσφαιριστές την κατάσταση που βρίσκεται όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά ολόκληρη η χωρά μας και συνενούν ώστε να μην αφανιστούν οι ομάδες, να μπορούν να λειτουργήσουν και να μη χαθούν. Είχαν ξεκινήσει για τις 36 δόσεις που θα είναι 100 ευρώ μίνιμουμ το μήνα. Με την πάροδο του χρόνου λεγόντουσαν διάφορα, εμείς μέχρι εκεί μπορούσαμε να φτάσουμε αν και υπάρχουν αντιδράσεις γιατί πέρα από τους ποδοσφαιριστές υπάρχουν και οι δικηγόροι οι οποίοι αντέδρασαν. Τώρα σε κάποιες ομάδες με μεγάλο πρόβλημα μπορεί να κάνουν συμφωνία για λυθεί πιο εύκολα το πρόβλημα. Οι σύλλογοι με τους ποδοσφαιριστές ιδιωτικά μπορούν να κάνουν όσες θέλουνε. Εμείς αυτή τη στιγμή πάμε να το επιβάλουμε. Δε σας κρύβω ότι δεχόμαστε απειλές από εκπροσώπους των παικτών”.


Για το αν μπορούν να υποστούν οι παίκτες “κούρεμα”:

“Οι παίκτες από μόνοι τους μπορούν και είναι διατεθειμένοι να το κάνουνε προσωπικά, δε μπορούμε να τους το επιβάλουμε εμείς. Είναι θετικοί σε “κούρεμα” οι ποδοσφαιριστές. Αν ήμουν εγώ θα δεχόμουνα και οι περισσότεροι δέχονται. Όλοι έχουνε διάθεση για κούρεμα. Νομίζω ότι με σωστή επαφή και κουβέντα θα τελειώσει αυτό που έχουμε συμφωνήσει και οι 2-3 περιπτώσεις που το σκέφτονται ακόμα θα αναγκαστούν να πάνε με το ρεύμα. Είναι στα σκαριά να δημιουργηθεί ένα ταμείο για αυτούς τους ποδοσφαιριστές που οι ομάδες τους υποβιβάζονται στα ερασιτεχνικά και θα χάνουν τα λεφτά τους. Σε αυτό θα συμβάλουν όλες οι ομάδες και η ΕΠΟ”.


πηγή: metrosport.gr
 


«Ο Σαββίδης θέλει νέο προπονητικό κέντρο και εγκαταστάσεις για συλλόγους από το εξωτερικό»

Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” του “Αθλητικού Metropolis”, όπου αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη και το σχέδιο του Ρώσου επιχειρηματία για αγορά ενός χώρου ώστε να δημιουργήσει το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ και όχι μόνο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το χώρο που θέλει να αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης στη Θέρμη:

“Δεν είναι πρόθεση του Ιβάν το νέο γήπεδο άλλα το ενδιαφέρον αφορά εξεύρεση κατάλληλου χώρου για τη μεταφορά του προπονητικού κέντρου του ΠΑΟΚ αλλά και τη δημιουργία μιας μεγάλης εγκατάστασης κοντά στη Χαλκιδική και το αεροδρόμιο, όπου θα στηθεί μια επιχείρηση που θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε πολλούς ανθρώπους και θα φιλοξενεί ομάδες από άλλες χώρες και θα έχει επενδυτικές δυνατότητες.”


Για το αν είδε ο Ιβάν Σαββίδης την περιοχή:

“Επειδή ο κ Σαββίδης δεν είναι τυχαίος αλλά γνωστός επιχειρηματίας με μεγάλη σπουδή, συζητά με τους συνεργάτες του για να κάνει την πιο καλή επιλογή. Είχε δει από πριν τη περιοχή στη Θέρμη και όποια ερωτηματικά είχε του απαντήθηκαν. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε αν είναι να γίνει σοβαρή επένδυση στην περιοχή μας. Έχουμε κάνει μια συνάντηση στην οποία είχαμε ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών”.


Για το αν ο χώρος στη Θέρμη έχει αυτά που θέλει ο κ. Σαββίδης:

“Ρωτήστε τον ίδιο, εμείς κάναμε μια αναφορά και ο επενδυτής θα κρίνει αν τον καλύπτουν για τη συγκεκριμένη επένδυση. Οι εκτάσεις του δήμου είναι δημοσία περιουσία και η διαχείριση αυτής προβλέπει μια σειρά τήρησης κανόνων”.


Για το πως του φάνηκε ο Ιβάν Σαββίδης:

“Με εξέπληξε πραγματικά γιατί από αυτά που έχει κάνει δεν είναι τίποτα τυχαίο και έχει προοδεύσει γιατί λειτουργεί με μεγάλη σοβαρότητα και ψάχνοντας τις λεπτομέρειες στο κάθε τι για να κάνει το καλύτερο. Δεν επηρεάζεται από τους δίπλα του και θέλει να έχει άποψη ο ίδιος για το κάθε τι”.


πηγή: metrosport.gr