Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Τσιώλης: «Καλύτερη μεταγραφή του Ιανουαρίου ο Καμαρά»

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Σάκης Τσιώλης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την ομάδα του, τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Άρη.

Για το ότι ο Αστέρας συνεχίζει να διατηρείτε σε ψηλές θέσεις και για την ήττα από τον Ολυμπιακό:

«Χάσαμε στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα από ένα λάθος του διαιτητή, καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ από τον Τζεμπούρ και αυτός έδωσε κόρνερ. Μας στοίχισε πολύ αυτήν η φάση.»

Για το αν τον ικανοποιεί η αντίδραση της ομάδας του απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας:

«Το ότι η ομάδα μου μπορεί και κοιτάζει στα μάτια ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ με ικανοποιεί απόλυτα. Νομίζω ότι ο Αστέρας μεγάλωσε κυρίως ψυχολογικά, γράφοντας την δική του ιστορία, γιατί να μην ξεχνάμε πως είναι μια νέα ομάδα χωρίς ιστορία.»

Για το πως μεγάλωσε έτσι απότομα η ομάδα:

«Πρώτα απ? όλα μεγάλωσε από τις επιτυχίες, χωρίς επιτυχίες δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αν αναλύσουμε όμως πως έρχονται τα αποτελέσματα θα δούμε ότι ο Αστέρας είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη και δεν έχει οικονομικά προβλήματα. Έχει αθλητικά κέντρα και συνέπεια σε όλα αυτά που υπόσχεται σε κάθε επαγγελματία.»

Αν τον αγχώνει το γεγονός που όλοι πιστεύουν πως ο Αστέρας θα παλεύει μέχρι το τέλος με τον ΠΑΟΚ για την δεύτερη θέση, χωρίς να κάνει κοιλιά:

«Πιστεύω πως αυτό βαραίνει περισσότερο τον ΠΑΟΚ. Εμάς ο βασικός μας στόχος από την αρχή της σεζόν, είναι να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξει η ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Γιουρόπα ΛΙγκ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Αστέρα. Στα πλέι οφ θα φανεί αν είμαστε ικανοί να κοντράρουμε τον μεγάλο μας αντίπαλο πάνω σ? αυτήν την υπόθεση που είναι ο ΠΑΟΚ όπως δείχνουν τα πράγματα..»

Αν υπάρχουν υπέρ ή κατά για την ομάδα του σ? αυτήν την προσπάθεια και τι είναι αυτό που τον απασχολεί τις εννιά αγωνιστικές που έμειναν:

«Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δυστυχώς ότι και να κάνουμε δεν μπορούμε να μαζέψουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Εκεί είναι που υπερτερεί και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Παναθηναϊκός. Το αδύνατο σημείο του Αστέρα, πιστεύω πως είναι μόνο ο κόσμος.»

Για το αν θεωρεί πως θα γίνει μάχη στα πλέι οφ, λόγω της μικρής διαφοράς στην βαθμολογία που έχουν οι ομάδες και μπουν με διαφορά έναν ή δύο πόντους:

«Σίγουρα θα γίνει. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο, η δυναμική, η ιστορία και ο κόσμος. Από την άλλη όμως όταν υπάρχουν 2 βαθμοί αβαντάζ είναι σοβαρό πλεονέκτημα. Αν όμως σε ένα μίνι πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό των πλέι οφ, μπορέσεις να κερδίσεις τα τρία παιχνίδια που θα γίνουν στην έδρα σου, παίρνεις σημαντικό πλεονέκτημα.»

Για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το διάστημα της «κοιλιάς» ή έχει δυσκολίες επειδή πρόσθεσε νέους παίκτες στο δυναμικό:

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος από την μεταγραφική περίοδο. Ιδιαίτερα ο Καμαρά που έβαλε και το γκολ στο παιχνίδι με τον Άρη, μου άρεσε πάρα πολύ. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν τέτοιον παίκτη σαν τον Καμαρά και νομίζω πως πέτυχε διάνα. Ίσως να είναι και η μεταγραφή του Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα αυτός ο παίκτης.»

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη και αν πιστεύει πως θα ξεπεράσει τα προβλήματα:

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Παρακολουθώ τον Άρη και νομίζω πως όποιος έχει περάσει από αυτή την ομάδα δεν γίνεται να μην την παρακολουθεί. Αυτοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ομάδα δεν ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αυτές τις 9 αγωνιστικές που απομένουν, πρέπει ο Άρης να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται, να μείνει στην κατηγορία και στην συνέχεια να δει τι μπορεί να αλλάξει για να λυτρωθεί από αυτόν τον καρκίνο που τον βασανίζει.»

Για τον πανικό που δημιουργείτε μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα στον Άρη:

«Αυτοί που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ομάδα, πρέπει να ασχολούνται μόνο με το πώς θα μαζέψει ο Άρης τους βαθμούς που χρειάζεται τις τελευταίες 9 αγωνιστικές για να παραμείνει στην κατηγορία. Να μην τους απασχολεί τίποτα άλλο.»

Για το ότι μέχρι κάποια στιγμή τον απασχολούσε να δουλέψει με τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας:

«Αυτό έγινε σε μια συνέντευξη στην Αμερική με τους ομογενείς. Με ρώτησαν αν θέλω να δουλέψω με κάποια μεγάλη ομάδα και τους απάντησα πως πλέον το έχω ξεπεράσει αυτό. Μεγάλη ομάδα είναι η κάθε ομάδα που δουλεύω, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Αν ακόμα μπορώ να ονειρεύομαι είναι να γίνω προπονητής στην Εθνική Ελλάδος. Θα είναι πολύ σημαντικό για μένα.»

Για το παιχνίδι με την Βέροια:

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί η Βέροια αδικείτε από την βαθμολογία. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα από αυτήν την ομάδα.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: