Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο φιλάνθρωπος Έντιν Τζέκο!

Την ανθρωπιά του έδειξε ο Έντιν Τζέκο, βοηθώντας οικονομικά και ηθικά ένα νεαρό συμπατριώτη του, ο οποίος υποβλήθηκε σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση στο Μάντσεστερ.

Ο φιλάνθρωπος Έντιν Τζέκο

Πριν λίγο καιρό ο Τζέκο έμαθε από ένα γνωστό του πως σε εξειδικευμένο νοσοκομείο του Μάντσεστερ βρισκόταν ένας 16χρονος Βόσνιος, ο Ανέρ Ζέλιτς. Ο νεαρός περίμενε να εγχειριστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια σπάνια ασθένεια του γαστρεντερικού συστήματος, η οποία συχνά οδηγεί στο θάνατο.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής επισκέφτηκε τον Ανέρ και συνομίλησε με εκείνον και τους οικείους του. Η ιστορία του 16χρονου συγκίνησε τον Τζέκο σε τέτοιο βαθμό, που δεν άφησε ούτε μέρα τον συμπατριώτη του χωρίς παρέα, γεμίζοντάς τον, παράλληλα, με κάθε λογής δώρα. Από κινητά, μέχρι κονσόλες παιχνιδιών και από αναμνηστικά της Σίτι, μέχρι εισιτήρια στις θέσεις VIP.

Μετά την επιτυχημένη επέμβαση, ο Τζέκο συνέχισε να βοηθάει οικονομικά την οικογένεια του Ανέρ, υποσχόμενος πως θα εξακολουθήσει να το κάνει για όσο καιρό χρειαστεί. «Είμαι πρεσβευτής της Unicef και έχω εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις. Αλλά όταν πρόκειται για συμπατριώτη μου και ειδικά νεαρό, νιώθω πως πρέπει να τον φροντίσω με κάθε τρόπο. Αυτό έκανα και με τον Ανέρ, με τον οποίο νιώθω, ήδη, πολύ μεγάλο δέσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο Τζέκο.

Συγκινημένη, όμως, είναι και η μητέρα του Ανέρ, Εντίζα, η οποία δήλωσε πως δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ αυτό που τους πρόσφερε ο παίκτης. «Ο Έντιν μας στήριξε με κάθε τρόπο. Θα τον ευγνωμονούμε για πάντα για όσα έκανε για εμάς».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: