Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καρύδας: “Ο ΠΑΟΚ να φύγει από τη Μεσήμβρια”

Ο άλλοτε γυμναστής στην ομάδα του ΠΑΟΚ και παλιός προπονητής της Βέροιας, Νίκος Καρύδας, μίλησε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” του “Αθλητικού Metropolis” για τη νέα σελίδα της καριέρας του αλλά και το πρόβλημα τραυματισμών που εμφανίζεται πολύ συχνά στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τη συνέχεια της καριέρας του:

“Κατά πάσα πιθανότητα θα φύγω από την Ελλάδα. Θα πάω στην Ουκρανία. Η ομάδα που θα δουλέψω λέγεται Τάβρια και είναι στην πόλη της Ινφερόπολη πάνω από τη μαύρη θάλασσα, μια πόλη με ελληνική παροικία. Είναι μια απόφαση που κατά 99% έχω αποφασίσει. Είχα κι άλλες προτάσεις από το εξωτερικό άλλα το παν είναι να βρεις τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψεις και έχω μάθει να ξεχωρίζω τι είναι σωστό για μένα επαγγελματικά και πως μπορώ να βοηθήσω το σύλλογο που δουλεύω. Οικονομικά είναι καλή η πρόταση αλλά δεν με ενδιέφεραν τόσο τα χρήματα. Τα χρήματα φυσικά είναι καλύτερα από εδώ”.


Για τους συχνούς τραυματισμούς που εμφανίζουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ:

“Πότε δε μπορείς να πεις πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος λόγος για τους τραυματισμούς και να πεις πως σχετίζονται ο ένας με τον άλλον. Αν σκεφτεί κάνεις υπάρχουν πολλές αιτίες. Θα μπορούσαν να οφείλονται στους συνεχόμενους αγώνες, κάτι που δε συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουνε στον ΠΑΟΚ. Η συχνότητα των αγώνων είναι σημαντικός παράγοντας για τους τραυματισμούς. Είναι κάτι που προβληματίζει, είναι ανησυχητικό και θέλει ψάξιμο, όμως ποτέ δε μπορείς να πεις πως είναι ο ένας λόγος ή ο άλλος. Όλα μπορεί να συνυπάρχουν, η απόσταση από την πόλη, το τερέν, τα βάρη, ο αέρας. Αν το κυκλοφορικό σύστημα δε λειτουργεί ομαλά από το κρύο και ο αθλητής αργεί να ζεσταθεί τότε είναι πιο επιρρεπής στους τραυματισμούς”.


Για το προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας:

“Είναι ακατάλληλη η Μεσήμβρια. Είναι μια περιοχή που έχει πολύ κρύο, πολύ αέρα και αυτό δε βοηθάει τον αθλητή. Τα γήπεδα είναι πολύ σκληρά και πολλές φορές αντί να κάνεις προπόνηση σε χόρτο είναι σαν να κάνεις σε πέτρα. Οι ρυθμοί πρέπει να είναι υψηλοί στην προπόνηση και όταν γίνονται σε ακατάλληλο έδαφος δεν είναι καλό. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ εξετάζαμε τότε να φύγουμε από τη Μεσήμβρια. Η μετάβαση από το ένα προπονητικό κέντρο στο άλλο ήταν κουραστικό για τους ποδοσφαιριστές. Είναι περίπου μια ώρα ταξίδι για τους περισσότερους που έμεναν στην Περαία”.


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: