Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τουρκία στον τελικό!


Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς η Τουρκία επικράτησε 83-82 της Σερβίας και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντομπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τις ΗΠΑ. Ήρωας ο Τουντσερί που με λέι απ 0,5’’ πριν το τέλος πέτυχε το νικητήριο καλάθι, αλλά και ο Ερντέν που έκοψε στην εκπνοή τον Βελίτσκοβιτς. Πρώτος σκόρερ των «πλάβι» ο Κέσελι με 18 πόντους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ μετά το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2001. Τότε οι γείτονες είχαν ηττηθεί στο σπίτι τους από τη Σερβία. Τώρα έχουν μπροστά τους τις πανίσχυρες ΗΠΑ…

Ο αγώνας…

Η Σερβία φρόντισε να μετατρέψει το όπλο της έδρας σε μπούμερανγκ για την Τουρκία. Ξεκίνησε καλύτερα και μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά βρέθηκε να προηγείται με 15-8, ωστόσο οι γηπεδούχοι ξεπέρασαν το άγχος και κατάφεραν να κλείσουν το δεκάλεπτο σε απόσταση τριών πόντων (20-17).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (26-25), όταν ο Σαβάνοβιτς με επτά συνεχείς προσωπικούς πόντους έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στο +8, 33-25. Οι «πλάβι» άντεξαν στις αντεπιθέσεις της Τουρκίας και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 42-35.

Οι παίκτες του Τάνιεβιτς με μπροστάρη τον Τούρκογλου χρειάστηκαν μόνο τριάμισι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο για να ισοφαρίσουν σε 46-46, αλλά με ένα σερί 8-0 στο οποίο συνέβαλαν πετυχαίνοντας από ένα τρίποντο Τεόντοσιτς και Κέσελι έφεραν τη Σερβία ξανά στους οκτώ (54-46). Με τρίποντα από Τούρκογλου και Αρσλάν η Τουρκία πλησίασε και πάλι στον πόντο (56-55) για να ολοκληρωθεί η περίοδος με την ομάδα του Ίβκοβιτς μπροστά με 63-60.

Με τρίποντο του Τεόντοσιτς η Σερβία ξέφυγε με 72-64 πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν παραδόθηκαν. Βελτίωσαν την άμυνά τους και με τρίποντο του Τουντσερί προσπέρασαν με 76-75. Με το σκορ στο 78-77 ο Ασίκ κέρδισε φάουλ αλλά λόγω τραυματισμού (που πιθανώς και να προσποιήθηκε) ανέλαβε τις βολές ο Αρσλάν κάνοντας τι 79-77. Ο Τούρκογλου αστόχησε σε τρίποντο, όπως και ο Τεόντοσιτς, αλλά ο Κέσελι πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με δύο βολές 28’’ πριν το τέλος έβαλε μπροστά τη Σερβία με 80-79. Ο Ερντέν με κάρφωμα (και αστοχώντας στη συμπληρωματική βολή) 16,8’’ για τη λήξη έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο ο Ράσιτς με ασίστ στον Βελίτσκοβιτς βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί 82-81 στα 4,3’’ πριν τη λήξη. Ο Τουντσερί με λέι απ έγραψε το 83-82 αφήνοντας μισό δευτερόλεπτο στη Σερβία, η οποία επιχείρησε στην τελευταία φάση την μπακ ντορ πάσα στον Βελίτσκοβιτς, αλλά ο Ερντέν με τάπα σφράγισε τη νίκη για την Τουρκία.

Δεκάλεπτα: 20-17, 42-35, 63-60,

Σερβία: Τεόντοσιτς 13 (11 ασίστ, 6 ριμπ.), Τέπιτς 5, Ράσιτς 2, Μπιέλιτσα 2, Μάρκοβιτς, Σαβάνοβιτς 15, Κέσελι 18 (7 ριμπ.), Κρστιτς 15 (7 ριμπ.), Πέροβιτς 2, Βελίτσκοβιτς 8, Μάτσβαν.

Τουρκία: Γκιουλέρ 3, Ονάν 14 (4 ριμπ.), Ιλιάσοβα 6, Ερντέν 9, Τουντσερί 12 (5 ασίστ), Γκονλούμ 6, Αρσλάν 12, Ασίκ 5, Τούρκογλου 16.

ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ..


"Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας.. Πρέπει να ξεβρωμίσει το ποδόσφαιρο..", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της S.L. Βαγγέλης Μαρινάκης για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Κλεάνθης Βικελίδης επι του Άρη με σκορ 1-0.
Αξιότιμε κύριε Μαρινάκη,
ρωτήστε σας παρακαλώ τον πρόεδρο αλλά και το νεοφερμένο συνεργάτη σας για το πως και ποιοι βρώμισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως φαντάζονται. Αλήθεια, γιατί επιλέξατε για δικηγόρο της Π.Α.Ε. τον κ. Γκαγκάτση και όχι κάποιον άλλο; Μάλλον για τα πολλά πτυχία όπως δήλωσε πρόεδρος βορειοελλαδίτικης Π.Α.Ε. για τον υιό Γκαγκάτση.Επιμελεια ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΗΣ

Θρήνος στη Νασιονάλ, έχασε τη ζωή του ο Ροντρίγκεζ


Θρήνος για το ουρουγουάνικο ποδόσφαιρο, αφού τελικά ο Ντιέγκο Ροντρίγκεζ έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά το ατύχημα που είχε με το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Μοντεβιδέο.

Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής της Νασιονάλ είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία αποτέλεσε την κύρια αιτία από την οποία κατέληξε. Πολλαπλά τραύματα είχε ακόμα στο συκώτι και στα πλευρά, ωστόσο η ζημιά στο κεφάλι ήταν αυτή που του κόστισε τη ζωή.

Στο Μοντεβιδέο αφίχθη την Παρασκευή ο πατέρας του 22χρονου παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στο πλάι του πρώην ομοσπονδιακού, Χορχέ Φοσάτι στην Αλ Σαμπάν των ΗΑΕ.

Η ουρουγουάνικη ομοσπονδία, από την πλευρά της, αποφάσισε να αναβάλει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες για το τρέχον Σαββατοκύριακο, ώστε οι συμπαίκτες του Ροντρίγκεζ στη Νασιονάλ και η οικογένειά του να τον οδηγήσουν στην τελευταία κατοικία.

Έφτυσε αίμα η Ρεάλ


Με τα χίλια ζόρια κατάφερε να κερδίσει με σκορ 1-0 η Ρεάλ Μαδρίτης την Οσασούνα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε το «τρίποντο» χάρη σε ένα γκολ του Ρικάρντο Καρβάλιο στο 48’, φτάνοντας έτσι τους τέσσερις και προσπερνώντας την Μπαρτσελόνα κατά έναν.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Μαρσέλο, Καρβάλιο, Πέπε, Ράμος, Ρονάλντο, Αλόνσο, Κεντίρα, Εζίλ (89’ Γκρανέρο), Μπενζεμά (71’ Λεόν), Ιγκουαΐν (90’ Ντι Μαρία)

ΟΣΑΣΟΥΝΑ (Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο): Ρικάρντο, Νταμιά (63’ Όιερ), Λόλο, Φλάνιο, Μονρεάλ, Νεκουνάμ, Πουνιάλ, Χουανφράν, Σοριάνο (76’ Παντιάνι), Καμούνιας, Αράντα (68’ Μασούντ)

Σάββατο 11/9

Μπαρτσελόνα-Χέρκουλες 0-2
(27', 59' Βαλντές)

Βαλένθια-Σανταντέρ 1-0
(45'+2' Μαντούρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 1-0
(48’ Καρβάλιο)

Ουζουνίδης: «Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό»

Ουζουνίδης: «Πήραμε έναν σημαντικό βαθμό»

Την πεποίθηση πως ο Ηρακλής στάθηκε και τυχερός σήμερα στο Περιστέρι εξέφρασε ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης. «Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που δεν δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ. Δεν παραλείπω ότι είχαμε αρκετή δόση τύχης για να πάρουμε τέσσερις βαθμούς στα πρώτα δύο ματς» τόνισε ο έλληνας τεχνικός που πρόσθεσε: «Πήραμε έναν πολύ σημαντικό βαθμό σε μία πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μία ομάδα που έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα. Δεν αισθανθήκαμε πίεση στο πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μόνο το διάστημα 45′-65′ δεχτήκαμε μεγάλη πίεση. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου που προσπάθησαν. Στα πρώτα λεπτά χάναμε την μπάλα πολύ εύκολα. Σταθήκαμε πολύ τυχεροί που δεν δεχτήκαμε ένα δεύτερο γκολ, ωστόσο και εμείς πήγαμε την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, αλλά βρήκαμε απέναντί μας τον Σαμπού, ένα πολύ καλό αμυντικό».

Ο τεχνικός του Ηρακλή εξήγησε και το γιατί δεν χρησιμοποίησε από την αρχή του μας τον Σολτάνι: «Υπάρχουν και άλλες παράμετροι για να χρησιμοποιήσεις ή όχι έναν παίκτη. Χρειαζόμασταν πολύ ψηλούς παίκτες».

Όσο για τους στόχους της ομάδας του και αν αυτοί έχουν διαφοροποιηθεί μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, δήλωσε: «Πιστεύω ότι υπάρχει ποιότητα, αλλά μας λείπει η συνοχή. Χρειάζονται και άλλα παιχνίδια για να δέσει η ομάδα. Πιστεύω σε αυτήν, αλλά δεν παραλείπω το γεγονός ότι είχαμε αρκετή δόση τύχης στα πρώτα δύο ματς».

Δερμιτζάκης: «Η απόδοση να μας προβληματίσει»

Δερμιτζάκης: «Η απόδοση να μας προβληματίσει»

Προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας του στην Τρίπολη εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε: «Αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τίποτα για την συνέχεια. Είναι πάρα πολύ νωρίς. Αρκεί η απόδοση της ομάδας να μας προβληματίσει. Να βρούμε τα λάθη, να τα διορθώσουμε και να τα λύσουμε. Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, κάτι για το οποίο ευθύνεται και ο αγωνιστικός χώρος. Εμείς προετοιμαστήκαμε για να έρθουμε και να πάρουμε τη νίκη. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε. Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο από ευκαιρίες. Δεν ήμασταν αυτοί που θέλουμε και έχουμε δείξει φέτος. Δεν είχαμε ποιότητα και φρεσκάδα. Αυτά είπαμε στο ημίχρονο και είπαμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Θέλαμε παράλληλα και το μηδέν στην άμυνα. Το πλεονέκτημα της αποβολής ήταν μόνο στα χαρτιά. Δεν δημιουργήσαμε ρήγματα, αν και αλλάξαμε σύστημα και βάλαμε παίκτες επιθετικογενείς. Ο Αστέρας δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να πάρει το ματς. Δεν στεκόμαστε στο αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Έχουμε δείξει καλά δείγματα και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ανταπεξέλθουμε στους στόχους μας».

Ερωτώμενος για την αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, ο Δερμιτζάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο» και εξήγησε: «Προετοιμαστήκαμε καλά, αλλά ήμασταν σε κακή μέρα. Σίγουρα ο Αστέρας είχε πάθος, είχε διάθεση, οι παίκτες του είχαν κίνητρο και αυτό το στοιχείο πολλαπλασιάστηκε, όταν έμειναν με δέκα. Πολλές φορές γυρνάει μπούμερανγκ το να μένει ο αντίπαλος με δέκα παίκτες. Οι αλλαγές έγιναν για να βοηθήσουν την ομάδα, όπως και σε άλλα παιχνίδια. Σήμερα μπλοκαριστήκαμε και δεν είχαμε ουσιώδη τελειώματα στις φάσεις».

Για την αφλογιστία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε πως: «είναι κουρασμένος από τα πολλά παιχνίδια» και πρόσθεσε: «Πρέπει να έχεις έναν κορμό, γιατί είναι νωρίς για αλλαγές. Παίκτες σαν τον Σαλπιγγίδη μπορούν να μας δώσουν ένα καλό αποτέλεσμα μόνοι τους. Άγχος υπάρχει όσο δεν σκοράρεις. Είναι όμως θέμα χρόνου να βρει δίχτυα και να βοηθήσει την ομάδα».

«Αν δεν ήταν πέναλτι, τότε η νίκη μας δεν ήταν δίκαιη»!

«Αν δεν ήταν πέναλτι, τότε η νίκη μας δεν ήταν δίκαιη»!
Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού, Κώστας Κατσουράνης, δήλωσε μετά το τέλος του ματς των «πράσινων» με τον Άρη και για τη φάση του πέναλτι: «Το πέναλτι έκρινε το ματς. Αν δεν ήταν, τότε η νίκη μας δεν είναι δίκαιη»!Οι δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη:

«Το πέναλτι έκρινε το ματς. Θέλω να το δω. Δεν μπορώ να κρίνω αν ήταν ή όχι, αλλά αν δεν ήταν, τότε η νίκη μας δεν είναι δίκαιη».

Για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την Εθνική ομάδα, είπε: «Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η φημολογία και γιατί έχω στοχοποιηθεί χωρίς λόγο και δίχως να έχω μιλήσει πουθενά. Δεν ξέρω ποιος βγάζει αυτές τις φήμες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους συμπαίκτες μου. Είμαι 17 χρόνια ποδοσφαιριστής. Έχω συνεργαστεί με πάνω από 50 παίκτες και δεν έχω δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ. Το θέμα έχει λήξει για εμένα. Μίλησα με τα παιδιά (σ.σ. Γιούρκα και Τζόρβα), τους εξήγησα κάποια πράγματα και κατάλαβαν.».

Για την αναμέτρηση με τον Άρη, ο Κατσουράνης τόνισε: «Ήταν μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ήμασταν πιο τυχεροί και το πήραμε στις λεπτομέρειες».

Κόντης: «Ο Δαλούκας έχει πρόβλημα με τον Άρη»

Κόντης: «Ο Δαλούκας έχει πρόβλημα με τον Άρη»

Πολύ εκνευρισμένος με τον διαιτητή Δαλούκα ήταν ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα παιχνίδια τα χαλάνε οι κακοί διαιτητές. Ο Δαλούκας είναι κακός διαιτητής. Μας έπαιξε πριν τρία χρόνια με την ΑΕΚ και δεν απέβαλλε τον Σορεντίνο, πέρυσι δεν είχε το σθένος να μην ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Ηρακλή και τώρα είδε ένα πέναλτι που μόνο αυτός είδε. Ο Δαλούκας έχει πρόβλημα με τον Άρη και επαναλαμβάνω ότι είναι κακός διαιτητής. Δεν θέλω να μιλήσω για όλο το παιχνίδι. Στην συγκεκριμένη φάση του πέναλτι όμως όλοι είδαν ότι δεν υπάρχει». Ο κ. Κόντης τόνισε ότι ο πρόεδρος του Άρη μίλησε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτηρία ενώ πρόσθεσε πως: «η ομάδα συνεχίζει κανονικά».

Πέτυχε το "απόλυτο" η Τσέλσι




Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετρά πλέον η Τσέλσι στο πρωτάθλημα της πρέμιερ λιγκ, καθώς πέρασε και από την έδρα της Γουεστ Χαμ επικρατώντας με 3-1 των "χωριατών".

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ

  • Αρσεναλ-Μπόλτον 4-1
    (24΄ Κόσινλι, 58΄ Σαμάκ, 78΄ Σονγκ, 83΄ Βέλα - 45΄ Ελμάντερ)

  • Φούλαμ-Γουλβς 2-1
    (49΄, 90΄+ Ντεμπελέ - 10΄ Νταμ)

  • Μάντσεστερ Σίτι-Μπλάκμπερν 1-1
    (56΄ Βιεϊρά - 25΄ Κάλινιτς)

  • Νιούκαστλ-Μπλάκπουλ 0-2
    (45΄ πεν. Ανταμ, 90΄+ Κάμπελ)

  • Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 1-1
    (41΄ Μπραντ - 27΄ Μόντριτς)

  • Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 1-3
    (85΄ Πάρκερ - 2΄, 83΄ Εσιέν, 17΄ Καλού)

  • Γουϊγκαν-Σάντερλαντ 1-1
    (87΄ Αλκαράς - 66΄ Γκίαν)

    Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ 12/9
    Στόουκ Σίτι-Αστον Βίλα 13/9
  • Σκόραρε δις ο Γκέκας


    Με τον Φάνη Γκέκα να σκοράρει δύο φορές, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Γκλάντμπαχ συντρίβοντας την ομώνυμη γηπεδούχο ομάδα με 4-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στη μπουντεσλίγκα. Εκτός του Γκέκα, που αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Κρις, βασικός ήταν και ο Τζαβέλλας. Στο μεταξύ, η Μπάγερν δεν κατάφερε να νικήσει στο Μόναχο τη Βέρντερ Βρέμης (0-0), στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

  • Χοφενχάιμ-Σάλκε 2-0
    (37' Βορσάχ, 90'+ αυτ. Νόιερ)

  • Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 2-0
    (50' Σαχίν, 67' Καγκάβα)

  • Αμβούργο-Νυρεμβέργη 1-1
    (61' Ματάισεν - 82' πεν. Πινόλα)

  • Γκλάντμπαχ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 0-4
    (24' Κόλερ, 35', 64' Γκέκας, 50' Οκς)

  • Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη 2-1
    (58' Σισέ, 71' Σούστερ - 27' Πογκρέμπνιακ)

  • Ανόβερο-Λεβερκούζεν 2-1
    (20' Για, 50' Αμπντελαουέ - 62' Ντερτιγιόκ, 90' Χελμς)

  • Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 0-0
  • Νίκη της Ιντερ


    Η Ιντερ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Καμπιονάτο, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, νίκησε στο Μιλάνο την Ουντινέζε με 2-1. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Λούσιο (7') και Ετό (67'), ενώ η ομάδα του Ούντινε είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φλόρες στο 31ο λεπτό

    Εκπληκτική ανατροπή της Εβερτον


    Η Εβερτον με εκπληκτική ανατροπή στο τέλος κατάφερε και γλίτωσε από μία διαφαινόμενη ήττα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο το σύνολο του Μόγιες με τέρματα των Κέιχιλ, Αρτέτα στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 3-3 και κατέκτησε έναν ανέλπιστο πόντο.

    Στο 33' ο Χάουαρντ πραγματοποίησε την απόκρουση, ίσως του πρωταθλήματος, διώχνοντας με το πόδι την μπάλα στο σουτ του Σκόουλς. Ο Αμερικανός πεσμένος προς τα αριστερά της εστίας του την τελευταία στιγμή σήκωσε το δεξί του πόδι και απόκρουσε, κρατώντας ανέπαφα τα δίχτυα του.

    Εξι λεπτά αργότερα ο Χάουαρντ σταμάτησε ενστικτωδώς για ακόμα μία φορά τους παίκτες της Γιουνάιτεντ και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του να φύγει στην αντεπίθεση και να σκοράρει. Ο Εβρά είχε την ατυχή έμπνευση να προσπαθήσει να απομακρύνει με ανάποδο ψαλίδι, ωστόσο έπιασε αέρα. Ο Αρτέτα έφυγε απέναντι στον Φαν ντερ Σαρ και επιχείρησε το πλασέ, ο Ολλανδός απέκρουσε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο νέο σουτ του Πιέναρ.

    Η απάντηση της Γιουνάιτεντ δεν άργησε να έρθει.Στο 43' ο Νάνι με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Φλέτσερ στη μικρή περιοχή και ο Σκωτσέζος που είχε τρυπώσει στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με κοντινό πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

    Το σύνολο του Φέργκιουσον με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος κατάφερε και πήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Βίντιτς και δημιουργό και πάλι τον Νάνι. Ο Πορτογάλος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σέρβος αμυντικός με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Χάουαρντ και έβαλε τους "κόκκινους" οδηγούς στο σκορ.

    Η Γιουνάιτεντ έδωσε χώρο στην Εβερτον και με σκοπό να "χτυπήσει" στην αντεπίθεση και το κατάφερε στο 66' Ο Σκόουλς έβγαλε την κάθετη μπαλιά, ο Μπερπάμτοφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στη δεξιά γωνία της εστίας του Χάουαρντ.

    Στο 78' ο Οσμαν έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να βάλει ξανά την Εβερτον στο παιχνίδι. Ο άσος των "μπλε" επιχείρησε αδύναμο πλασέ απέναντι στον φαν ντερ Σααρ, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολλανδό γκολκίπερ να πέσει στη γωνία του και να μπλοκάρει.

    Η Εβερτον δεν παράτησε το παιχνίδι ούτε στις καθυστερήσεις και ανταμείφτηκε. Ο Κέιχιλ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά που κέρδισε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Γιουνάιτεντ ισοφάρισε σε 3-2 και ένα λεπτό αργότερα ο Αρτέτα με σουτ και τη βοήθεια της πλάτης του Σκόουλς διαμόρφωσε το τελικό 3-3.

    Στον τελικό οι ΗΠΑ!




    Στον τελικό του Μουντομπάσκετ 2010 της Τουρκίας προκρίθηκε η Εθνική των ΗΠΑ, επικρατώντας άνετα, 89-74, της Λιθουανίας, στον ημιτελικό. Οι Αμερικανοί έχουν πια στόχο το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, από το 1994 και 4ο χρυσό στη διοργάνωση στην ιστορία τους.

    Ο Κέβιν Ντουράντ με 38 πόντους σε 38 λεπτά συμμετοχής με 5/12 τρίποντα, 9/13 δίποντα και 5/5 βολές, αλλά και 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, πήρε από το χέρι τις ΗΠΑ και τις οδήγησε στο βάθρο. Ο Λαμάρ Όντομ σημείωσε νταμπ νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ είχε συγκομιδή ο Ράσελ Ουέστμπρουκ.

    Εκτός από υψηλό θέαμα με κλεψίματα, καρφώματα και πάσες κάτω από τα πόδια, οι Αμερικανοί έπαιξαν άμυνα, τα αποτελέσματα της οποίας ένιωσαν καλά οι Λίνας Κλέιζα (4π.) και Σίμας Γιασάιτις (5π.). Μόνο ο μεγαλώσομος Γιαβτόκας έβρισκε τρόπο να τρυπώνει στη ρακέτα, απ' όπου πέτυχε 15 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ.

    Ο Πότσιους με 3/5 τρίποντα πέτυχε 13 πόντους (7ρ.) και ο Καλνιέτις σημείωσε 10. Τα 25/46 (54%) δίποντα των ΗΠΑ έναντι των 16/42 (38%) της Λιθουανίας αντικατοπτρίζουν τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

    Κέβιν Ντουράντ εναντίον Λιθουανίας!
    Ο νεότερος πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ πέτυχε τους 17 από τους 21 πρώτους πόντους των ΗΠΑ. Με τον Γιαβτόκας να κερδίζει μάχες στη ρακέτα, οι Λιθουανοί είχαν προηγηθεί 2-6, 7-9 με τρίποντο του Πότσιους και 9-11 δια χειρός Κλέιζα. Οι Αμερικανοί (ή πιο εύστοχα ο... Ντουράντ) απάντησαν με σερί 12-0, 21-11 για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με τον ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει, 23-12. Μονόλογος των παικτών του Σιζέφσκι η 2η περίοδος. Ο Ντουράντ έφτασε τους 24 πόντους μέχρι το ημίχρονο. Οι Όντομ, Ουέστμπρουκ και Ιγκουοντάλα ήταν εκεί όποτε χρειαζόταν, αλλά κυρίως ήταν η αμερικανική άμυνα που αποσυντόνισε την αντίπαλο.

    Μόλις 6/24 δίποντα και 3/12 τρίποντα (όλα από τον τετραδάχτυλο Πότσιους) είχαν οι παίκτες του Κεμζούρα, ενώ ο Λίνας Κλέιζα με 0/3 τρίποντα αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών των φιλάθλων της Λιθουανίας, χώρα στην οποία το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα. Το +17, 42-25 έβαζε τέλος νωρίς στα όνειρα των Λιθουανών για μία ακόμη έκπληξη, μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής, πριν το 20αλεπτο που ολοκληρώθηκε, 42-27. Η παράσταση των ΝΒΑερ συνεχίστηκε, ξέφυγαν και με +19, 59-40. Οι Λιθουανοί πάλευαν, απάντησαν με επιμέρους σκορ 6-13 στην 3η περίοδο αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν το 65-53 στο 30΄. Τυπική διαδικασία η 4η περίοδος, στο ρελαντί οι Αμερικανοί άγγιξαν και το +20, 89-69, 44΄΄ πριν τη λήξη. Με τρίποντο και 2/2 βολές ο Γιασάιτις διαμόρφωσε το τελικό 89-74.

    Τα δεκάλεπτα: 23-12, 42-27, 65-53, 89-74

    ΗΠΑ (Μάικ Σιζέφσκι): Μπίλαπς 3 (1), Ντουράντ 38 (5), Ρόουζ, Ουέστμπρουκ 12, Γκέι 2, Ιγκουοντάλα 9, Γκρέιντζερ, Κάρι 3 (1), Γκόρντον 3 (1), Λαβ 6, Όντομ 13, Τσάντλερ
    ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κεστούτις Κεμζούρα): Σεϊμπούτις, Καλνιέτις 10 (2), Ματσιούλις 9 (2), Πότσιους 13 (3), Γκετσεβίτσιους 6 (2), Ντελινινκάιτις 8 (1), Γιασάιτις 5 (1), Κλέιζα 4, Γιανκούνας 4, Γιαβτόκας 15

    Αυτό και αν ήταν... βόμβα!


    Εκπληξη πρώτου μεγέθους στο ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς η «νεοφώτιστη» Χέρκουλες νίκησε μέσα στη Βαρκελόνη την Μπαρτσελόνα με 2-0, δύο ημέρες πριν από το παιχνίδι των «μπλαουγκράνα» με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Αλικάντε ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και κατέκτησε τη μεγάλη νίκη με δύο γκολ του Νέλσον Βαλντές (27', 59').

    Η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με τους: Βάλντες, Αλβες (59' Αντριάνο), Πικέ, Αμπιντάλ, Μάξουελ, Ινιέστα, Τσάβι (46' Μασεράνο), Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο (46' Κρκιτς), Βίγια.

    Στο μεταξύ, η Βαλένθια με γκολ του Μαντούρο στο 45' λύγισε την αντίσταση της Σανταντέρ και πήρε τη νίκη με 1-0. Με τη φιλοξενούμενη ομάδα, ο Τζιόλης αγωνίστηκε βασικός, αλλά αντικαταστάθηκε στο 76ο λεπτό από τον Ντιόπ.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης ημέρας της Πριμέρα Ντιβιζιόν

  • Μπαρτσελόνα-Χέρκουλες 0-2
    (27', 59' Βαλντές)

  • Βαλένθια-Σανταντέρ 1-0
    (45' Μαντούρο)

    Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα 11/9
    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρ. 11/9
    Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα 12/9
    Σαραγόσα-Μάλαγα 12/9
    Χετάφε-Λεβάντε 12/9
    Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ 12/9
    Σεβίλη-Λα Κορούνια 12/9
    Αλμερία-Ρεάλ Σοσιεδάδ 13/9
  • Aρχισαν τα... όργανα!


    Φαίνεται πως η... πολυδιαφημισμένη φιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Νικόλα Πατέρα κράτησε για λίγες μόνο ημέρες. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού και πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ χαρακτήρισε ως... έγκλημα κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου την διαιτησία του Δαλούκα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και έκανε λόγο για "παρακράτος"!Δυστυχώς σήμερα διαπράχθηκε ένα καθαρό έγκλημα, εναντίον του ελληνικού ποδοσφαίρου, εναντίον της Ελλάδας. Ηρθαμε εδώ πριν δύο μήνες προσφέραμε χρήματα για να αναβαθμίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όμως κάναμε ένα τεράστιο λάθος, σε μια εποχή που οι οικονομικές συγκυρίες ήταν πολύ δύσκολες.

    Για να αναβαθμίσουμε όμως το ποδόσφαιρο πρέπει να το ξεβρωμίσουμε τον χώρο! Θα πρέπει να ταχθούμε εναντίον των διαιτητών και των παραγόντων του παρακράτους που μεγαλούργησε πέρυσι και λειτουργεί και φέτος. Το έδειξε και στην πρώτη και στην δεύτερη αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις βαθμούς, έπρεπε να έχει 6. Ο Παναθηναϊκός έχει 4 αλλά θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον δύο. Εξι θα έπρεπε να έχει σήμερα ο Αρης.

    Να βγει ο Κόντης (σ.σ. εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Aρης) να το καταδικάσει ή να βγει ο Παναθηναϊκός να καταδικάσει τα όσα έγιναν.

    Σήμερα τα ψέματα τελειώνουν. Οποιος νομίζει ότι θα παίξει με τον κόσμο του Ολυμπιακού, του Αρη, του ΠΑΟΚ και των υπολοίπων ομάδων είναι γελασμένος. Ας μην κρυβόμαστε. Ο Δαλούκας και οι Δαλούκες γενικότερα θα πρέπει να κρεμάσουν σφυρίχτρα τους. Δεν υπάρχουν περιθώρια πρέπει να ξεβρωμίσει ο τόπος αν θέλουμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά...".

    Με…Δαλούκα 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Άρη

    Με…Δαλούκα 1-0 ο Παναθηναϊκός τον Άρη

    Ένα πέναλτι – εφεύρεση του κυρίου Δαλούκα υπέρ του Παναθηναϊκού έκρινε και την συνάντηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ανάμεσα στον Άρη και τους «πράσινους». Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Βύντρα βούτηξε στην περιοχή και ο κύριος Δαλούκας έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Σισέ να ευστοχεί από τα 11 βήματα. Ο Άρης ήταν μέτριος στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη είχε τις ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Τελικά δεν τα κατάφερε κι έτσι ο διαιτητής του αγώνα έμελλε να είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής…

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Γκιάρο, Ναφτί, Τόχα (64΄Μενδρινός), Κόκε, Ρουίς (70΄Τσέζαρεκ), Μίτσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας
    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκοβού (79΄Λουίς Γκαρθία), Νίνης (75΄Κατσουράνης), Λέτο, Σισέ (84΄Δημούτσος).

    ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

    9΄Ο προσπάθησε με συρτή παράλληλη μπαλιά να βγάλει στον Ρουίς, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα
    24΄Σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης διώχνει με γροθιές
    30΄Αδράνεια στην άμυνα του Άρη, ο Σισέ έπιασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι
    42΄Ο Δαλούκας δίνει ανύπαρκτο πέναλτι σε πέσιμο του Βύντρα στη μεγάλη περιοχή και κίτρινη κάρτα στον Χαβίτο
    43΄Ο Σισέ αναλαμβάνει την εκτέλεση και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
    ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-1
    48΄Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο
    56΄Κίτρινη κάρτα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα
    57΄Εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, έδιωξε ο Τζόρβας
    63΄Ο Σηφάκης νίκησε σε τετ α τετ τον Σισέ με το σώμα του
    65΄Σέντρα του Γκοβού, κεφαλιά του Σισέ μπλοκάρει ο Σηφάκης
    67΄Κίτρινη κάρτα στο Σισέ
    68΄Εκτέλεση φάουλ του Νέτο, διώχνει σε κόρνερ ο Τζόρβας
    69΄Κίτρινη κάρτα στον Μπουμσόνγκ
    70΄Εκτέλεση φάουλ του Νέτο, ο Κόκε πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας μπλοκάρει τη μπάλα
    78΄Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, με τον Χαβίτο να σουτάρει αδύναμα μέσα από την περιοχή και τον Τζόρβα να μπλοκάρει τη μπάλα
    90΄Κίτρινη κάρτα στο Ναφτί
    ΤΕΛΙΚΟ 0-1

    Δύο "Χ"αμένοι βαθμοί...


    Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί στην Τρίπολη, κόντρα στον Αστέρα. Ο "δικέφαλος" του Βορρά, παρότι από το 52' έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Ουντότζι, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ αυτό και λίγο έλειψε να φύγει με... άδεια χέρια από το ματς της 2ης αγωνιστικής. Όμως ευτυχώς για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Κρέσιτς -όταν χρειάστηκε δικαίωσε τον Δερμιτζάκη για την επιλογή του- και η τύχη ήταν... εκεί.

    Σε ότι αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, όσο το ματς παιζόταν έντεκα προς έντεκα είχε για αρκετή ώρα την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Όταν έμεινε με δέκα παίκτες, έπαιξε έκυπνα, έψαξε την κόντρα και λίγο έλειψε να σκοράρει σε μία από αυτές...

    "Μοιραίοι" παίκτες και για τις δύο ομάδες, ήταν ο Σαλπιγγίδης και ο Μάρτινς που έχασαν από μία -αλλά κλασσική- ευκαιρία να σκοράρουν και να χαρίσουν στην ομάδα τους τους τρεις βαθμούς...

    Τα αρχικά πλάνα...
    Ο Βαγγέλης Βλάχος "κατέβασε" τον Αστέρα Τρίπολης με σύστημα 4-4-1-1. Ο Ντεγκρά ήταν κάτω από τα δοκάρια και είχε μπροστά του αμυντική τετράδα τους Αργυρόπουλο, Φυτανίδη, Μπαρτολίνι και Ουριμπάρι (ααπό τα δεξιά προς τα αριστερά). Οι Μπαστία και Λαδάκης, ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι της ομάδας της Αρκαδίας και στις άκρες της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν οι Καρέρα (δεξιά) και Αράς (αριστερά). Ο Μάρτινς είχε το ρόλο του επιτελικού μέσου/ κρυφού επιθετικού και ο Ρομπέρτο βρισκόταν στην κορυφή της επίθεσης.

    Από την άλλη ο Παύλος Δερμιτζάκης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το "μόνιμο" 4-2-3-1. Ο κρέσιτς ήταν και πάλι στο αρχικό σχήμα, έχοντας τους Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (από τα δεξιά προς τα αριστερά), ως... οπισθοφυλακή. Οι Γκαρσία και Βιτόλο ήταν οι δύο "καθαροί" αμυντικοί χαφ, με τους Βιεϊρίνια, Ιβιτς και Φιλομένο να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα του "δικεφάλου" του Βορρά. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης των φιλοξενούμενων βρισκόταν ο Σαλπιγγίδης.


    Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
    Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)

    Πριν την έναρξη του αγώνα ο Γιώργος Μποροβήλος βράβευσε τον Λούσιο Φιλομένο για την προσφορά του στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης...Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Μάρτινς (86' Φορτούνης), Αράς (38' Ουντότζι), Ρομπέρτο (69' Ρούμπιλ)
    ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Ιβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Φιλομένο (51' Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης.

    "Εκλεψε" βαθμό ο Ηρακλής στο Περιστέρι


    Ο Ατρόμητος κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος, σκόραρε με τον Περόνε (63), δημιούργησε πολλές ευκαιρίες ωστόσο όπως και την περασμένη αγωνιστική ο Ηρακλής κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στα τελευταία λεπτά. Ο Σολτάνι, που είχε περάσει ως αλλαγή, ήταν εκείνος που σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο 89' (1-1). Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Αναστασάκος.

    Η εξέλιξη του αγώνα
    1 To παιχνίδι ξεκίνησε
    5 Γύρισμα του Μάρα από αριστερά, ο Σίσιτς δεν μπόρεσε στο πρώτο δοκάρι και ο Μελισσάς παραχώρησε κόρνερ στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του αγώνα
    14 Δυνατό σουτ του Μελισσά έξω από την περιοχή, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε ο Ελευθερόπουλος
    26 Πολύ μακρινό σουτ του Μπαζίνσκι, άστοχο
    27 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Λίμα για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη
    31 Γύρισμα του Μπαζίνσκι από δεξιά, ο Καμαρά αδράνησε, με αποτέλεσμα ο Ελευθερόπουλος να μπλοκάρει την μπάλα
    34 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ολιβέιρα για μαρκάρισμα από πίσω στον Κομπαγιάσι
    37 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Νεμπεγλέρα για φάουλ πάνω στον Ιακομπ
    43 Δυνατό σουτ του Μπαζίνσκι έξω από την περιοχή, έδιωξε με τις γροθιές ο Ελευθερόπουλος

    46 Ξεκίνησε χωρίς αλλαγές το δεύτερο μέρος
    46 Ο Φαβάλι βρέθηκε βολής μέσα στην περιοχή, όμως σούταρε πάνω στον Ελευθερόπουλο, που μπλόκαρε την μπάλα
    49 Δυνατό μακρινό σουτ του Ολιβέιρα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου
    50 Σέντρα του Νεμπεγλέρα από αριστερά, κεφαλιά του Μπαζίνσκι, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
    52 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ιακομπ για χτύπημα πάνω στον Ολιβέιρα
    54 Σουτ του Μπαζίνσκι από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε σταθερά ο Ελευθερόπουλος
    55 Σέντρα του Φαβάλι από δεξιά, κεφαλιά του Περόνε, άουτ. Καλή στιγμή για τον Ατρόμητο
    58 Συρτή σέντρα του Περόνε από δεξιά, ο Καμαρά ήρθε ένα� κλικ πιο αργά από την μπάλα και έτσι χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τον Ατρόμητο
    61 Ο Μάρα έστρωσε για τον Κομπαγιάσι, ο οποίος σούταρε από το ύψος της περιοχής, άστοχα
    62 ΑΛΛΑΓΗΟ Μπρίτο στη θέση του Καραγκούνη
    63 1-0 ΓΚΟΟΟΛΜπαλιά του Μπρίτο, ο Περόνε έφυγε από οριακή θέση, μπήκε στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Ελευθερόπουλο, ανοίγοντας το σκορ
    66 Σέντρα σουτ του Ιακομπ από αριστερά, δεν ανησύχησε ο Μιχαηλίδης
    66 ΑΛΛΑΓΗΟ Σολτάνι στη θέση του Παπαστεριανού
    67 ΑΛΛΑΓΗΟ Πίτου Γκαρσία στη θέση του Κομπαγιάσι
    71 ΑΛΛΑΓΗΟ Σφακιανάκης στη θέση του Σαρμιέντο
    72 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σφακιανάκη
    72 ΑΛΛΑΓΗΟ Βέλλιος στη θέση του Σίσιτς
    78 Δυνατό σουτ του Καμαρά, η μπάλα πάνω από την εστία του Ελευθερόπουλου
    83 ΑΛΛΑΓΗΟ Αναστασάκος στη θέση του Περόνε
    88 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Αραμπατζή για δυνατό φάουλ πάνω στον Φαβάλι
    89 1-1 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Λίμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Σολτάνι την κατέβασε ωραία και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε
    90+ Συρτή σέντρα του Καμαρά από δεξιά, ο Χοσέμι έκανε την προβολή, προσπαθώντας να ανακόψει τον Αναστασάκο, ο Ελευθερόπουλος απομάκρυνε σωτήρια
    90+ κόκκινη κάρταΔύο μαζεμένες κίτρινες κάρτες και αποβολή για τον Αναστασάκο, που ζήτησε πέναλτι στην προηγούμενη φάση, με έντονο ύφος...

    Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
    Διαιτητής: Θάνος (Ηπείρου)

    Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Μασαμπάλο, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Σαρμιέντο (71' Σαρμιέντο), Περόνε (83' Αναστασάκος), Φαβάλι, Καραγκούνης (62' Μπρίτο)
    Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κατσαμπής, Χοσέμι, Μάρτιν, Ντάνι Ρικάρντο, Παπαστεριανός (66' Σολτάνι), Μάρα, Κομπαγιάσι (67' Πίτου Γκαρσία), Σίσιτς (72' Βέλλιος), Ιακομπ

    Πρώτη νίκη για τον Ολυμπιακό


    Ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Κέρκυρας με 2-0, στο άδειο, λόγω τιμωρίας, "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν δύο πρόσωπο, καθώς στο πρώτο μέρος ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα, ενώ στο δεύτερο οι νησιώτες ισορρόπησαν χωρίς να απειλήσουν. Μέλμπεργκ (29'), Ριέρα (85') τα τέρματα των νικητών.

    Από το πρώτο κιόλας λεπτό φάνηκαν οι προθέσεις των δύο ομάδων στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με συνεχές πάσες κρατούσε την μπάλα στην κατοχή του και είχε εγκατασταθεί στο μισό γήπεδο, ενώ η Κέρκυρα με το πρώτο που γινόταν κάτοχος της "στρογγυλής θεάς" με μία πάσα προσπαθούσε να βρει τους γρήγορους Γιάντσης, Επστάιν, με σκοπό να πιάσει απροετοίμαστη την άμυνα των γηπεδούχων.

    Το σύνολο του Βαλβέρδε πίεζε ψηλά και δεν άφηνε τους νησιώτες να φύγουν από την περιοχή τους, ωστόσο δύσκολα κατάφερνε να μπει σε αυτή και να απειλήσει με αξιώσεις τον Κωνσταντόπουλο. Τα μακρινά σουτ των "ερυθρόλευκων" δεν αποτελούσαν κίνδυνο για τον γκολκίπερ της Κέρκυρας, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στο 28' όταν ο Ριέρα βρέθηκε απέναντι του, ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Ισπανού.

    Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 29' με τη λύση να τη δίνει ένας αμυντικός. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μέλμπεργκ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και έχασαν ακόμα δύο ευκαιρίες στο 38' με τον Μήτρογλου και στο 43' με τον Φουστέρ.

    Η Κέρκυρα στο πρώτο μέρος έμεινε καθηλωμένη στα μετόπισθεν, μη μπορώντας να βγει μπροστά. Μία φορά απείλησε τον Νικοπολίδη και μάλιστα παραλίγο να πάρει και το προβάδισμα, ωστόσο ο έμπειρος γκολκίπερ αντέδρασε θετικά στην κεφαλιά του Παρασκευαϊδη στο 10'.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Δύο έκανε ο Μπάμπης Τεννές, ενισχύοντας τη μεσαία και την επιθετική του γραμμή με τους Ιωάννου, Φλαβίνιο, ενώ ο Βαλβέρδε απέσυρε τον Μήτρογλου περνώντας στη θέση του τον Μιραλάς.

    Οι κινήσεις του Τεννέ είχαν αποτέλεσμα, καθώς η Κέρκυρα ισορρόπησε το παιχνίδι, και σταμάτησε την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαν οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο 45λεπτο. Οι επισκέψεις των γηπεδούχων στην περιοχή του Κωνσταντόπουλου αραιώσαν αρκετά, αφού η πίεση των παικτών της Κέρκυρας οδηγούσαν τους αντιπάλους τους σε πολλά λάθη.

    Ο Βαλβέρδε βλέποντας την ομάδα του να έχει χώρο, αλλά να μην μπορεί να τον εκμεταλλευτεί, έριξε στον αγώνα και τον γρήγορο Ρόμενταλ. Ο Δανός πήρε τη θέση του Ιμπαγάσα και στον άξονα πέρασε ο Φετφατζίδης. Η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς, αφού ο νεαρός άσος έβγαλε αρκετές φορές τους "ερυθρόλευκους" στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές ο Ριέρα πέτυχε το πρώτο του γκολ (85') με τη φανέλα του Ολυμπιακού, "καθαρίζοντας" παράλληλα και την υπόθεση νίκη.

    Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
    Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)

    Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (78' ΄Ρόμενταλ), Φουστέρ (64' Ντουντού), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μήτρογλου (45' Μιραλάς).
    Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Δ. Ιωάννου, Κοντοδήμος, Μακρής, Στολτίδης (45' Φλαβίνιο), Παρασκευαϊδης, Επστάιν (61' Λαμπρόπουλος), Γιάντσης (45' Η. Ιωάννου), Καλαντζής.

    Μουρίνιο: "Ετοιμος ο Κριστιάνο Ρονάλντο"


    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα βρίσκεται στην βασική ενδεκάδα της Ρεάλ μαδρίτης στην αναμέτρηση με την Οσασούνα το Σαββάτο το βράδυ. Αυτό αποκάλυψε ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος τόνισε πως ο συμπατριώτης του είναι 100% έτοιμος, γι αυτό και τον ρίχνει στη μάχη.

    Μίλησα με τους γιατρούς και μου είπαν πως ο Κριστιάνο είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστείς ε αυτό το κρίσιμο, για εμάς, παιχνίδι. Εχει προπονηθεί αρκετές φορές με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει", είπε χαρακτηριστικά ο Μουρίνιο.

    Νέα αυτοκτονία!


    Το πάθημα από την Φούλαμ δεν έγινε μάθημα στην Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Φέργκιουσον δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις από την Έβερτον και έφυγε από το «Γκούντισον Παρκ» μόνο με τον βαθμό της ισοπαλίας (3-3)! Με την Φούλαμ είχε χάσει πέναλτι λίγο πριν το τέλος και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Δέχτηκε την ισοφάριση ελάχιστα πριν την λήξη αλλά μυαλό δεν έβαλε! Απέναντι στην Έβερτον, τα πράγματα ήταν χειρότερα! Ο λόγος για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πέταξε δύο σίγουρους βαθμούς στο «Γκούντισον Παρκ» απέναντι στην Έβερτον. Η ομάδα του Φέργκιουσον προηγούταν με 3-1 μέχρι τις καθυστερήσεις, όμως κατόρθωσε να μην κερδίσει! Μάλιστα, λίγο έλειψε σε μία αντεπίθεση να δεχτεί και τέταρτο γκολ!

    Η Έβερτον είχε προηγηθεί στο 39', όταν ο Αρτέτα έχασε το τετ α τετ με τον Φαν Ντερ Σαρ, όμως η μπάλα έφτασε τελικά στον Πίεναρ που από κοντά έγραψε το 1-0. Η αντίδραση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Φλέτσερ έπειτα από σέντρα του Νάνι. Με το καλημέρα του δευτέρου μέρος, ο Βίντιτς με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους το οποίο διευρύνθηκε στο 66' με διαγώνιο σουτ του Μπερμπάτοφ.

    Το 3-1 παρέμεινε μέχρι και το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και ο Κάχιλ με κοντινή κεφαλιά μείωσε και έδωσε νέες ελπίδες στην Έβερτον! Η ισοφάριση έγινε στο 92' μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Αρτέτα από το ύψος του πέναλτι! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κάνουν την ολική και απίστευτη ανατροπή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Τζαγκιέλκα αλλά ο Φαν Ντερ Σαρ μπλόκαρε το διαγώνιο σουτ. Το 3-3 παρέμεινε και έτσι η Μάντσεστερ πετάει ακόμα δύο βαθμούς, όπως έκανε και με την Φούλαμ.

    Ο Μίλερ "λύτρωσε" τη Ρέιντζερς


    Με γκολ του Μίλερ ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο, η Ρέιντζερς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Χάμιλτον και να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της αντιπάλου της. Οι πρωταθλητές είχαν προηγηθεί με τον Γιέλαβιτς στο 6', αλλά με αυτογκόλ του Μπουγκέρα οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 56'

    Με τη νίκη της αυτή η Ρέιντζερς διατήρησε το απόλυτο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα η Χάμιλτον έχει μόνο τρεις ήττες και μία νίκη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις.

    Έστειλε… μηνύματα στην ΑΕΚ η Ζενίτ


    Την ξέφρενη πορεία της προς την κατάκτηση του ρωσικού πρωταθλήματος συνέχισε η Ζενίτ. Η εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League επικράτησε στην Αγία Πετρούπολη με 2-1 της Τομ Τομσκ κι έφτασε τους 46 βαθμούς σε 18 αγώνες, εννέα περισσότερους από τη δεύτερη Ρούμπιν Καζάν (σε 19 αγώνες).

    Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι προηγήθηκε στο 3’ με αυτογκόλ του Πέτκοβιτς, ενώ στο 44’ ο Μπουχάροφ μετά από εξαιρετική πάσα του Ντάνι έκανε το 2-0. Η ομάδα της Σιβηρίας έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σμιρνόφ στο 86’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Σιρόκοφ.

    Η σύνθεση της Ζενίτ: Ζεβνόφ, Ανιούκοφ, Χούμποτσαν, Λούκοβιτς, Άλβες, Ντάνι (46’ Ζιριάνοφ), Σέμακ, Μπιστρόφ (71’ Χούζτι), Σιρόκοφ, Μπουχάροφ (77’ Κερζάκοφ), Λάζοβιτς.

    Πιάστηκε το χέρι του «Μούσλι»!


    Δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα σήμερα το πρωί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο περίπτερο του ΠΑΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μονοπώλησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

    Ο Βόσνιος επιθετικός, ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό και φυσικά δεν ταξίδεψε στην Τρίπολη με την υπόλοιπη ομάδα, πέρασε αρκετές ώρες συνομιλώντας με τους υποστηρικτές του ΠΑΟΚ. Οι τελευταίοι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον Μουσλίμοβιτς, λόγω (και) του γκολ που σημείωσε στην Κωνσταντινούπολη και χάρισε την ιστορική πρόκριση κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

    Στοιχημα απο τον Redoto_BET


    γεια σας αδερφια....

    εχω αρκετες επιλογες σημερα και παμε γρηγορα και αναλυτικα να τις δουμε.



    ΑΣΤΕΡ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΟΚ=ΑΝΤΕΡ...

    Ο αστερας ειναι για τα θηρια.ειναι ομαδα β εθνικης ,δυσκολα να την γλυτωσει φετος.δεν παιρνω χαμπαρι απο την νικη που εκανε στην κρητη.σημερα με χ θα κανει και κολοτουμπες ο βλαχος και θα παιξει μπετον αρμε.ο παοκ βλεπω να νικαει βασικα αλλα ισως σκονταψει στο τοιχος του βλαχου.μονοτερμα βλεπω και ματς μονο για εναν ο αλλος κομπαρσος θα ειναι.και διπλο και αντερ.αντερ για πιο σιγουρα παμε...



    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ=ΟΒΕΡ..

    η κερκυρα ειναι φιλικα προσκειμενη στον γαυρο.θα παιξει βεβαια το παιχνιδι της και οχι για να χασει.αλλα θα παιξει λιγο ανοιχτα οχι οπως η ξανθη στην λεοφωρο.ο γαυρος απο την αλλη εχει παρα πολλους καλους παικτες και μονο ενα ματς την εβδομαδα πραγμα που σημαινει οτι θα τα δινει ολα καθε κυριακη και δεν εχει λογο να κοβει τον ρυθμο του.βλεπω να ξεσπαει σε κατι τετοια εντος εδρας παιχνιδια και να ριχνει 4αρες.ευκολο οβερ το βλεπω και ισως και πανω απο 3,5 για ρισκαδορους....



    ΜΠΑΓΕΡΝ-ΒΕΡΝΤΕΡ=1....

    η βερντερ με σημαντικοτατες απουσιες στο μαναχο.εχει εξω το κεντρικο αμυντικο δυδυμο της αμυνας.μερτεζακερ-ναλντο.ειναι εκτος και ο παιχταρας φορ πιζαρο.θα υποφερει σημερα και δεν την κοβω να γλυτωνει.5 χρονια εχει να χασει στο μοναχο μεσα.σαν πολλα δεν ειναι;;;;μιλερ-κλοζε-κρος-ολιτς θα κανουν παρτακι σημερα.....



    ΛΥΩΝ-ΒΕΛΕΝΣΙΕΝ=1....

    δεν ξεκινησε καλα η λυων αλλα ειχε σημαντικες απουσιες στο ξεκινημα.τωρα εχει επιστροφες.λισαντρο λοπεζ μεσα,μπαστος μεσα,και γκουρκιφ μεσα ο νεαποκτηθεις.πολλες επιλογες ποιοτηκες πραγμα που σημαινει οτι θα κανει παρα πολες ευκαιριες για γκολ.η βαλενσιεν ξεκινησε πολυ καλα και ειναι ωρα να χαλαρωσει λιγο.εχει σημαντικες απουσιες σημερα.ειναι πλεον απων απο την ομαδα ο οργανωτης καλφαλα που πηγε μπορντο και ο δεξιος μπακ τενιε που πηγε παρι.ασσος για την βαρια φανελα που παιζει εντος και μπορει να παρει ευκολα την νικη....



    Υ.Γ. 1 ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΕ ΣΥΤΗΜΑΤΑΚΙ ΕΝΑ .ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.....ΠΑΟΚ-2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ=2...[με κεντρο χαβιτο,μενδρινος στα ακρα και αμυντικους χαφ τους πριττα και ροχα που πας ρε κουπερ;;;] ,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ=2..[ομαδαρα η φενερ με πλουσιο υλικο σε εδρα με χαμηλες δυνατοτητες..προσφερεται για διπλο..],ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=ΟΒΕΡ 3.[δηλ με 3 γκολ αν μπουν παιρνουμε μοναδα και με πανω απο 3 κερδιζουμε το στοιχημα]..... ΣΕ ΑΠΟΔ 2,10 ...2,30....2,15...και 2,25 αντιστοιχα....ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑ 3/4 ΚΑΙ 4/4 ΜΕ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΔΑ ΚΑΙ 10 ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ...ΣΥΝΟΛΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ.....





    ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΕ ΠΑΟΚ.-ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,47 ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ=ΟΒΕΡ ΜΕ 1,75 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365 ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ



    ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΜΠΑΓΕΡΝ-1 ΜΕ 1,53 ΚΑΙ ΛΥΩΝ=1 ΜΕ 1,50 ΣΤΗΝ ΒΕΤ 365 ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ



    Υ.Γ. 2 ΕΙΧΑΜΕ 1469,32 ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 150 ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1316,32



    χαιρετω μαγκες!....

    Δεν έχουν καταφέρει να βρουν στον ήλιο μοίρα....


    Οι μεταγραφές τελείωσαν και κάποιοι ποδοσφαιριστές που μας αποχαιρέτησαν "αγνοούνται", καθώς δεν κατάφεραν να κλείσουν σε ομάδα, ενώ άλλοι εκεί που πήγαν δεν έκαναν καλή αρχή. Σε ορισμένους ανθρώπους υπάρχει η νοοτροπία του να "κάθονται" σε μια καλή θέση που έχουν βολευτεί, με αποτέλεσμα να μην προσπαθούν για να εξελιχθούν στην καριέρα τους. Το ίδιο συμβαίνει πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο, όμως εδώ τα αποτελέσματα είναι άσχημα...


    Και οι 13 είναι υπέροχοι


    Χουανφράν:
    Ήρθε στην Ελλάδα ως ο Ισπανός έμπειρος αμυντικός που θα δώσει ποιότητα στα άκρα της ΑΕΚ. Τον Γενάρη που μας πέρασε πήγε για έξι μήνες δανεικός στην Λεβάντε, όπου σήμερα συνεχίζει την καριέρα του, με την οποία ανέβηκε στην Πριμέρα. Το ξεκίνημα όμως ήταν εφιαλτικό, με τον ίδιο να είναι τραγικό...

    Κάρλος Αραούχο:
    Στα χαρτιά είναι ακόμα παίκτης της ΑΕΚ. Ο ίδιος ωστόσο έχει διαφορετική άποψη και πλέον βρίσκεται στα δικαστήρια με την Ένωση. Η τύχη του αγνοείται...

    Φρέντι Αντού: Ξεκίνησε ως μεγάλο ταλέντο, όμως τα τελευταία χρόνια η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Ο Άρης προσπάθησε να τον ξεφορτωθεί, η Μπενφίκα (που τον παραχώρησε δανεικό) δεν θέλει να τον ξαναφορτωθεί και πλέον ο 21χρονος άσος ξέμεινε στους κίτρινους χωρίς να υπολογίζεται.

    Ντιντιέ Ντομί: Στον Πειραιά ήρθε ως ο Γάλλος άσος που θα όργωνε την αριστερή πλευρά και θα ταλαιπωρούσε τους αντίπαλες άμυνες. Αν κρίνουμε από τα κιλά που έφυγε, μάλλον τάραξε τα γυράδικα. Είναι χωρίς ομάδα.

    Λουίς Ντιόγο:
    Η μεταγραφή του στην Βραζιλία και την Φλαμένγκο ήταν για πολλούς η ευκαιρία να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά. Το ξεκίνημα του ωστόσο δεν είναι καλό, αφού κατάφερε να αποβληθεί σε αναμέτρηση του πρωταθλήματος με δυο κίτρινες κάρτες και κινδυνεύει ακόμα και με τιμωρία 6 αγωνιστικών!

    Έντζο Μαρέσκα
    : Όταν παίρνεις ένα ποδοσφαιριστή από την Σεβίλλη, περιμένεις τουλάχιστον τα τυπικά. Ο Ιταλός μέσος έφυγε κακήν κακώς από τον Ολυμπιακό, χωρίς να καταφέρει να βρει ομάδα στη συνέχεια.

    Νασίφ Μορίς: Από τα σαλόνια της Πριμέρα Ντιβίζιον στο πρωτάθλημα Κύπρου. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον "τριφύλλι" και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Απόλλων Λεμεσού.

    Γουίλσον Ορούμα:
    Στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν εντυπωσιακός. Στη συνέχεια ωστόσο οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να παίξει όσο θα ήθελε. Ακόμα δεν έχει βρει ομάδα και δεν φαίνεται να "καίγεται" να βρει...

    Ντενίλσον: Ανέκδοτο. Ήρθε, είδε και απήλθε. Έκανε προπονήσεις, ατομικό πρόγραμμα, κάθε ημέρα πήγαινε και καλύτερα, αλλά στο τέλος αποφάσισε πως δεν του κάνει η Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πάντως πως έφαγε "παντόφλα" από την σύζυγο.

    Κάρλος Μπλένχιο:
    Από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές του Ατρόμητου, όσον αφορά το συμβόλαιο του και από τις πιο αποτυχημένες. Ήρθε σαν τον στυλοβάτη της άμυνας, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κλασική φωτογραφία με την φουσκωμένη κοιλιά.

    Ηλίας Κυριακίδης: το μεγάλο ερωτηματικό του καλοκαιριού. Δεν τα βρήκε με την ΑΕΛ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνήσει με κάποια ομάδα.

    Ματίας Λέκι: Παζάρευε τον Ηρακλή πόσο καιρό, θέλοντας φυσικά να πάρει το μεγαλύτερο δυνατό ποσό, όμως έμεινε με την όρεξη και φυσικά χωρίς ομάδα.

    Πάτρικ Ογκουνσότο:
    Κάποτε μιλούσε όλη η Ελλάδα γι' αυτόν και τα κατορθώματα του. Μετά από δυο μέτριες σεζόν, ο Νιγηριανός άσος αγνοείται. Καλός παίκτης, όμως κάτι έχει στραβώσει τελευταία...

    Λέτο: «Δεν πέρναγα καλά στον Ολυμπιακό»


    Σε συνέντευξή του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «ONA FM, ο Σεμπάστιαν Λέτο αποκάλυψε ότι δεν έφυγε με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε στο μεγάλο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός άσος αποκάλυψε πάντως πως δεν πρόκειται να αλλάξει φανέλα με τον Μέσι.

    Για το παιχνίδι με τους «μπλαουγκράνα», ο Λέτο είπε: «Καλώ τους φίλους της ομάδας να μας υποστηρίξουν ένθερμα. Η συμπαράσταση τους στο Καμπ Νου είναι εξαιρετικής σημασίας για το σύλλογο. Ελπίζω να εξαντλήσουν τα εισιτήρια και να μας στηρίξουν. Η παρουσία τους θα τονώσει το ηθικό μας. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με αντεπιθέσεις, αφού η ταχύτητα είναι το όπλο μας. Τη σεβόμαστε όμως δεν τη φοβόμαστε. Θέλουμε να προκριθούμε στους «16», αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσουμε και την παραμικρή ευκαιρία που θα υπάρξει. Θα ήταν καλύτερο να αντιμετωπίζαμε τη Ρούμπιν ή την Κοπεγχάγη στην πρεμιέρα. Ο καιρός που θα συναντήσουμε στη Ρωσία τον Νοέμβριο και στην Δανία τον Δεκέμβριο θα δυσκολέψουν περισσότερο το έργο μας».

    Για τον Μέσι: «Δεν θα ανταλλάξω τη φανέλα μου με τον Μέσι, αλλά με τον Μασεράνο που είναι αγαπητός φίλος μου. Όσο για τον Μέσι εύχομαι να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα».

    Για το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό: «Στον Ολυμπιακό δεν πέρναγα καλά. Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα με τη διοίκηση της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό νιώθω πανευτυχής. Κατέκτησα το νταμπλ και θα παίξω στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός μου έκανε καλύτερη πρόταση και την αποδέχθηκα. Όπως είναι λογικό ο κόσμος αντιμετωπίζει με επιφύλαξη όσους παίκτες μετακινούνται από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό η το αντίστροφο. Χρειαζόμουν αυτή την αλλαγή».

    Για το παιχνίδι με τον Άρη: «Το μυαλό όλων βρίσκεται στο ματς με τον Άρη. Αν νικήσουμε, θα ανέβει το ηθικό και η ψυχολογία μας ενόψει Μπαρτσελόνα. Είμαστε συγκεντρωμένοι και θέλουμε τη νίκη»

    ΠΑΟΚ: Για το πρώτο διπλό της χρονιάς

    ΠΑΟΚ: Για το πρώτο διπλό της χρονιάς

    Την διεκδίκηση της πρώτης εκτός έδρας νίκης στο φετινό πρωτάθλημα έχει σαν στόχο σήμερα ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη. Στόχος η καλή εμφάνιση και φυσικά οι τρεις βαθμοί σε μια έδρα που αποδεικνύεται σκληροτράχηλη για τον ΠΑΟΚ όπως και για πολλές ακόμα ομάδες.

    Οι γηπεδούχοι που είχαν προβληματίσει στα φιλικά αναμένεται να ξεκινήσουν σε 4-2-3-1 με τους: Ντεγκρά, Φυτανίδη, Μπαρτολίνι, Αργυρόπουλο, Ουριμπάρι στην άμυνα. Οι δύο αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Μπαστία – Λαδάκης και μπροστά τους θα είναι ο Ροτζέριο. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Καρέρα, αριστερά ο Ρίος και στην επίθεση ο Ρομπέρτο.

    Για την ομάδα του Βλάχου απουσιάζουν οι: Ορόθκο, Ιβάνωφ και Τσαμπούρης.

    Για τον ΠΑΟΚ που επίσης παίζει με 4-2-3-1, ο Δερμιτζάκης θα παρατάξει την ομάδα του με τους:
    Κρέσιτς, Λίνο, Μπουσαϊντί, Μαλεζά, Κοντρέρας.
    Στο κέντρο θα παίξουν οι Γκαρσία – Βιτόλο.
    Μπροστά τους ο Ίβιτς, δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια
    και στην κορυφή ο Παπάζογλου ή ο Φιλομένο.

    Για τους φιλοξενούμενους στον αγώνα απουσιάζει ο Μουσλίμοβιτς, ενώ ανέτοιμος είναι ο Ελ Ζαρ.

    Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Μαλεζάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Μπουσαϊντί, Φωτάκης, Κριστιάνο, Φιλομένο.

    Το παιχνίδι που ξεκινάει στις 17:15 θα σφυρίξει ο Αθηναίος Τσινιάρης, ενώ θα μεταδοθεί

    Δόθηκε εκδοτήριο

    Ο επιμένων νικά… Όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν κατάφερα να προμηθευτούν εισιτήρια από τη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σήμερα την αγαπημένη τους ομάδα, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Δεδομένου ότι δε θα ταξιδέψουν στην Τρίπολη οι οργανωμένοι οπαδοί, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ζήτησαν από τον Αστέρα, να ανοίξει εκδοτήριο στο γήπεδο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από εκεί οι φίλαθλοι.
    Τελικά, στη σύσκεψη που έγινε το πρωί, ανάμεσα στους ανθρώπους του Αστέρα του ΠΑΟΚ, αλλά και της αστυνομίας, για τα μέτρα τάξης, δόθηκε το OK, από τους επιτελείς της αστυνομίας για να ανοίξει εκδοτήριο έξω από τη θύρα που θα φιλοξενηθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

    Επιστρέφει στη Γιουβέντους ο Νέντβεντ!


    Διοικητικό πόστο στο σύλλογο που οδήγησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2003, τη Γιουβέντους, αναμένεται να αναλάβει σύντομα ο παλαίμαχος άσος της Πάβελ Νέντβεντ όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο «Tuttosport».

    «Έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον Αντρέα Ανιέλι και τα υπόλοιπα στελέχη του συλλόγου. Μου κατέθεσαν μια πρόταση να βοηθήσω από διοικητική θέση και νιώθω όμορφα που με σκέφτηκαν. Με τη Γιουβέντους θα έχουμε πάντοτε μια σχέση αγάπης», δήλωσε ο 38χρονος Τσέχος.

    Ο Νέντβεντ ήρθε στη «Γηραιά Κυρία» το 2001 από τη Λάτσιο και αγωνίστηκε 322 φορές μέχρι το καλοκαίρι του 2009, πετυχαίνοντας 115 γκολ. Κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (τα δύο τελευταία αφαιρέθηκαν λόγω του σκανδάλου Calciopolis) και της έμεινε πιστός το 2006-07, όταν αγωνίστηκε στη Serie B, παρά τις πολλές προτάσεις που είχε.

    Γκολάρα Αμπρέου!


    Ο γνώριμός μας από την παρουσία του στον Άρη, Ουρουγουανός Σεμπάστιαν Αμπρέου πέτυχε στο 89’ ένα γκολ που φανερώνει την υψηλή τεχνική του στην αναμέτρηση της Μποταφόγκο με τη Σάντος για το πρωτάθλημα Βραζιλίας και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

    Ο 33χρονος επιθετικός της Μποταφόγκο, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα μετά από 7 εμφανίσεις. Ο «Λόκο» που συμμετείχε και στο πρόσφατο Μουντιάλ ενισχύοντας την προσπάθεια της Ουρουγουάης που έφτασε ως τα ημιτελικά έχει αγωνιστεί σε 17(!) διαφορετικές ομάδες στην καριέρα του και αν μη τι άλλο όπου κι αν πήγε έδειξε κάποια από τα στοιχεία που διαθέτει.

    Στην αναμέτρηση που διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Αμπρέου ένα λεπτό πριν το τέλος έπειτα από μπαλιά συμπαίκτη του, κοντρόλαρε με άψογο στιλ εναέρια την μπάλα εντός μικρής περιοχής, άδειασε τον τερματοφύλακα και εκτέλεσε την ανυπεράσπιστη εστία της Σάντος γράφοντας το 1-0. Μάλιστα ο Αμπρέου τη στιγμή που πέτυχε το γκολ έκανε τον… άνετο, κάνοντας πως δε συμβαίνει τίποτα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον στον γκολ του!

    Η 2η αγωνιστική της Superleague


    Τέσσερα σπουδαία ματς περιλαμβάνει το πρώτο "πιάτο" της 2ης αγωνιστικής της Superleague με τα βλέμματα να στρέφονται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και τον αγώνα του Αρη με τον Παναθηναϊκό (19:30). Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός στο άδειο "Καραϊσκάκης" υποδέχεται την Κέρκυρα. Την ίδια ώρα (17:15) τα ματς Ατρόμητος-Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ.Σε αντίθεση με την πρεμιέρα, η δεύτερη αγωνιστική θα είναι χωρισμένη στα δύο με τέσσερις αγώνες το Σάββατο και ισάριθμους την Κυριακή.Οι δύο "αιώνιοι" Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά το στραβοπάτημα στο ξεκίνημα των φετινών τους υποχρεώσεων δοκιμάζονται αμφότεροι το Σάββατο με τους νταμπλούχους να έχουν το πιο δύσκολο έργο. Το "τριφύλλι" φιλοξενείται στις 19:30 στο "καυτό" Κλέανθης Βικελίδης από την ομάδα του Κούπερ, ενώ νωρίτερα ο Ολυμπιακός στο άδειο και πάλι "Καραϊσκάκης" υποδέχεται την νεοφώτιστη Κέρκυρα.

    Την ίδια ώρα (17:15) πραγματοποιούνται και αμφίρροπες αναμετρήσεις σε Περιστέρι (Ατρόμητος-Ηρακλής) και Τρίπολη (Αστέρας Τ.-ΠΑΟΚ) με τους φιλοξενούμενους να έχουν ήδη τρεις βαθμούς από τα ματς της πρεμιέρας.

    Την επομένη μέρα, η αρχή γίνεται στα Πηγάδια όπου η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο ενώ στον Βόλο ο τοπικός Ολυμπιακός κάνει "ποδαρικό" στην Σούπερ Λίγκα μπροστά στο κοινό του με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Λίγο αργότερα (18:15) η Λάρισα φιλοξενεί την Καβάλα ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ματς της ΑΕΚ κόντρα στον Πανσερραϊκό, στην επιστροφή μετά από χρόνια της "Ενωσης" στην Ριζούπολη.

    Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου 2010

    Ατρόμητος Αθηνών-Ηρακλής
    17:15, Νοvasports 3
    Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενά)
    Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

    Το στίγμα για την πρεμιέρα του Ατρομήτου μπροστά στο κοινό του έδωσε ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Δώνης. "Αποκλειστικός στόχος μας είναι η νίκη και δεν αλλάζει τίποτα από τη φιλοσοφία μας ένα ατυχές αποτέλεσμα που είχαμε την πρώτη αγωνιστική. Όπως σε κάθε παιχνίδι, χρειαζόμαστε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας για να πάρουμε τους τρεις πρώτους μας βαθμούς" τόνισε ο Ελληνας προπονητής. Η ομάδα των δυτικών προαστείων την ύστατη ώρα ενισχύθηκε με την απόκτηση του 29χρονου Γάλλου αμυντικού Γκρέγκορι Βινιάλ, που θα είναι στα πλάνα του προπονητή του από την Δευτέρα.

    Με φόρα από την μεγάλη ανατροπή και νίκη στο Καυτανζόγλειο επί του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί ο Ηρακλής στο Περιστέρι. Ο "Γηραιός" στο ματς αυτό δεν θα είναι μόνος αφού περισσότεροι από 1000 φίλοι του θα φιλοξενηθούν στην Θύρα 1. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που ζήτησε από τους παίκτες του να μην πάρουν τα μυαλά τους αέρα από την νίκη με τους "ερυθρόλευκους" καλείται να λύσει και το πρόβλημα αρκετών απουσιών καθώς εκτός αποστολής είναι οι Βουτσιάς, Σαρακατσάνος, Στάμου, Κρέιτσι, Ρομάν και Σζοτ.

    Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 17:15, Νοvasports 2
    Διαιτητής: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθήνα)
    Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

    Πάνοπλος και με την ψυχολογία ανεβασμένη από το "διπλό" στο Παγκρήτιο, ο Αστέρας Τρίπολης θέλει να διπλασιάσει τις επιτυχίες του αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός των Αρκάδων, γνωρίζει πως η ομάδα του τις πρώτες αγωνιστικές έχει δύσκολο πρόγραμμα ωστόσο αυτό διευκρίνησε ότι συμβαίνει μόνο ως σκέψη στο μυαλό. Για τον λόγο αυτό, δήλωσε στους παίκτες του πως η ομάδα είναι έτοιμη για την νίκη. Στις τελευταίες προσθήκες για την αποστολή και οι Κερ, Καρέρα και Αναστασόπουλος που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους πριν δύο μέρες.

    Μετά την δύσκολη νίκη στην Τούμπα επί του Πανσερραϊκού, ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το πρώτο δύσκολο ματς μακριά από την έδρα του. Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη ταξιδεύει στην Τρίπολη, με σκοπό να συνεχίσει με νίκες το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Μοναδική απουσία στα αγωνιστικά πλάνα του Ελληνα τεχνικού αναμένεται να είναι ο Βόσνιος επιθετικός Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, την θέση του οποιου αναμένεται να πάρει ο Θανάσης Παπάζογλου ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή του Χαλκιά στην αποστολή να συνοδευθεί και με παρουσία κάτω από τα δοκάρια ως βασικός. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Μαροκινού, Ελ Ζαρ που ήρθε για να ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθειά της στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

    Ολυμπιακός-Κέρκυρα 17:15, ΝET
    Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίος)
    Γήπεδο: "Καραϊσκάκη"

    Χωρίς το μεγάλο του "όπλο", τον κόσμο του θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στο πρώτο εντός έδρας ματς με αντίπαλο την Κέρκυρα. Οι "ερυθρόλευκοι" εκτείουν μια ακόμα αγωνιστική ποινής τιμωρίας "κεκλεισμένων των θυρών" και άπαντες ευελπιστούν να μην στοιχήσει σε βαθμολογική απώλεια. Ειδικά δε μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή. "Στο χέρι σας είναι ο τίτλος" ήταν το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αγιασμό την Πέμπτη, και ο Βαλβέρδε ετοιμάζει το καλύτερο δυνατό σχήμα προκειμένου να πάρει η ομάδα του Πειραιά την πρώτη της νίκη. Κόντρα στους "Φαίακες" επιστρέφει ο Μέλμπεργκ ενώ θα απουσιάσει ο Ραούλ Μπράβο.

    Ευχάριστη έκπληξη αποδείχθηκε την πρώτη αγωνιστική η Κέρκυρα που νίκησε την ΑΕΚ και καλείται 15 μέρες μετά να δείξει με την παρουσία τους κόντρα σ' έναν ακόμα ισχυρό αντίπαλο πως τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Παρόλο που οι "νησιώτες" έχουν την παράδοση εις βάρος τους (0 στα 4 εκτός) θέλουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός πως οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς την συμπαράσταση των οπαδών τους. "Στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα" είπε στους παίκτες του ο Μπάμπης Τεννές δείχνοντας έτσι την πίστη του σ' αυτούς ωστόσο τους τόνισε: "Το όνομα και η ικανότητα του αντιπάλου δεν μας επιτρέπει να έχουμε καμία έπαρση στο παιχνίδι μας".

    Αρης-Παναθηναϊκός 19:30, Νοvasports 1
    Διαιτητής: Γιώργος Δαλούκας (Θεσσαλία)
    Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης"

    Ισορροπημένος φάνηκε να είναι ο "γνώστης" της πραγματικότητας, Εκτορ Ραούλ Κούπερ αναφερόμενος για τις επιτυχίες του Αρη με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League αλλά και το "διπλό" στο "Ανθη Καραγιάννη" στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα. "Πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα γιατί αλλιώς μπορεί αν στραβοπατήσεις και να πέσεις. Θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Υπάρχει κίνητρο και αισιοδοξία" τόνισε ο Αργεντίνος τεχνικός. Οι "κιτρινόμαυροι" στο πρώτο μεγάλο ματς της φετινής σεζόν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του που θα κατακλύσουν το "Κλεάνθης Βικελίδης" με σκοπό την νίκη επί των "πράσινων" κάτι που έχουν να πετύχουν ως γηπεδούχοι από το Δεκέμβριο του 2006.

    Ολά άλλαξαν τις τελευταίες μέρες στον νταμπλούχο Παναθηναϊκό. Η επιστροφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού έφερε τον Νικόλα Πατέρα στον προεδρικό θώκο αλλά και τον αέρα αισιοδοξίας στην ομάδα και τους οπαδούς της. Ο νέος πρόεδρος του "τριφυλλιού" έστειλε με την ομιλία του στους ποδοσφαιριστές μήνυμα στήριξης και συγκέντρωσης για την συνέχεια και ζήτησε την νίκη κόντρα στον Αρη. Ο Νίκος Νιόπλιας λίγο πριν την πρεμιέρα του συλλόγου και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και το ματς με την Μπαρτσελόνα, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Σπυρόπουλο, Σεϊταρίδη, Πετρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο.

    Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

    Σκόντα Ξάνθη-Πανιώνιος
    16:00, ΝΕΤ
    Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλεία)
    Γήπεδο: Σκόντα Ξάνθη ΑΚ Πηγαδιών

    Με όραμα για μια ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα έχει επιτυχίες μίλησε ο Νίκος Κεχαγιάς για την φετινή χρονιά. Ο προπονητής των Ακριτών, μετά τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία της ομάδας εντός έδρας, μιλώντας στους παίκτες του και τόνισε πως στην πρώτη φετινή εμφάνισή τους ενώπιον του φίλαθλου κοινού της ομάδας αυξάνει τις υποχρεώσεις τους και αποτελεί επιπλέον κίνητρο για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Την απουσία του "χρυσού" σκόρερ τραυματία Έλινγκτον αναμένεται να είναι ο Μπούγκα στην επίθεση. Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Καμερουνέζος, Μπεκαμένγκα.

    Να διατηρήσει την εξαιρετική παράδοση που έχει στα Πηγάδια θα επιδιώξει ο Πανιώνιος με αντίπαλο την Ξάνθη. Οι Νεοσμυρνιώτες στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις τους μετρούν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Η απώλεια της πρώτης αγωνιστικής μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου, ανήκει στο παρελθόν και ο τεχνικός της ομάδας Μίκαελ Στόρε ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν σταθερή απόδοση ενώ είπε χαρακτηριστικά: "Κοιτάζουμε μπροστά αλλά όποις δεν αντέχει την πίεση μπορεί να φύγει". Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Σουηδού τεχνικού αναμένεται να έχει σχήμα 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Μπάλαμπαν, που πέρσι είχε σκοράρει δύο φορές στο ίδιο γήπεδο.

    Ολυμπιακός Βόλου-Εργοτέλης 16:00, Νοvasports 1
    Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκη)
    Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο

    Τα φλας της δημοσιότητας "έκλεψε" στην πρώτη του αγωνιστική στην επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα, ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν στη Νέα Σμύρνη, είχαν ΜVP της αγωνιστικής τον δικό τους Βιθέντε Μόνχε. Πλέον το συγκρότημα του Σάκη Τσιώλη κάνει ποδαρικό μπροστά στο κοινό του που ετοιμάζεται να κατακλύσει κάθε γωνία του γηπέδου για να την ενισχύσει στο ματς με τον Εργοτέλη. "Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να σωθούμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει μια τεράστια προσπάθεια ώστε να καθιερωθεί στην Σούπερ Λίγκα" τόνισε για την προσπάθεια της ομάδας, ο "ισχυρός άνδρας" Αχιλλέας Μπέος.

    Αρκετοί ήταν αυτοί που αιφνιδιάστηκαν όχι τόσο από την ήττα αλλά από το παιχνίδι του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο με συνέπεια ο Αστέρας Τρίπολης να φύγει με το "διπλό". "Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με αυτό που δείξαμε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Θα γίνει μάχη και είμαι αισιόδοξος ότι θα φύγουμε νικητές από το γήπεδο" τόνισε ο τεχνικός των Κρητικών, που ξέρει από την περσινή χρονιά πως η ομάδα του εκτός έδρας μπορεί να εκμεταλλευθεί τους χώρους με αντεπιθέσεις και να "κλέψει" την νίκη.

    Λάρισα-Καβάλα 18:15, Νοvasports 2
    Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
    Γήπεδο: Εθνικό Αλκαζάρ

    Δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα της καλείται να δώσει η ΑΕΛ, με στόχο να διπλασιάσει τις επιτυχίες της. "Κάθε αγωνιστική που περνά θα είμαστε και καλύτεροι, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους" τόνισε ο Γιάννης Παπακώστας. Ο Ελληνας προπονητής υπολογίζει στα σχέδια του για το ματς μην Καβάλα, τον Τουμέρ Μετίν που ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε. Στα πλάνα είναι και ο Ρομέου αλλά και ο Γκέρεμι με τον σταρ των "βυσσινί" ωστόσο να μην φοράει ακόμα φανέλα βασικού.

    Το δίλημμα του Ντράγκαν Οκούκα για το σχήμα που θα παρατάξει στο Αλκαζάρ θα λυθεί την ύστατη ώρα, αφού έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στην διάθεσή του και αυτό αποτελεί έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο". Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί και με σύστημα 4-4-2 ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στο βασικό σχήμα οι Ζαν Κλοντ Ντρασβίλ στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ο Μπαρτολομέου Ογκμπέτσε ενώ δεν ίσως αγωνιστεί βασικός και ο Καρντόσο. Οι "Αργοναύτες" στο ματς αυτό δεν θα είναι μόνοι τους καθώς πολλοί φίλοι της ομάδας ετοιμάζουν να δώσουν το παρών στην θεσσαλική πόλη.

    ΑΕΚ-Πανσερραϊκός 20:30, Νοvasports 2
    Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Θεσσαλονίκη)
    Γήπεδο: "Ριζούπολης"

    Επιστροφή στην Ριζούπολη μετά από χρόνια για την ΑΕΚ με τους οπαδούς της να διαβεβαιώνουν πως θα είναι κοντά στην ομάδα παρά την απώλεια της πρεμιέρας, αφού πιστεύουν στις δυνατότητές της. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε την ομάδα του να ενισχύεται με τον Νασούτι και παράλληλα τον τζιμπούρ να ανανεώνει ζήτησε από τους παίκτες του να προσέξουν πολύ τον Σέρβο επιθετικό των Σερρών, Μπέλιτς. Ο Σερβοέλληνας προπονητής είχε την ευκαιρία με τους παίκτες του την Παρασκευή να προπονηθούν στο γήπεδο της Ριζούπολης και να μην μείνουν ενθουσιασμένοι από την κατάσταση του χλοοτάπητα, που ελπίζει να μην επηρεάσει το έργο τους.

    Ανάλογη προσπάθεια όπως αυτή στην Τούμπα ζήτησε από τους παίκτες του ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ενόψει της νέας δύσκολης αναμέτρησης με την ΑΕΚ και πάλι εκτός έδρας. Ο πρόεδρος της "κόκκινης" ΠΑΕ θέλοντας να "ντοπάρει" την ομάδα του έδωσε το παρών στην τελευταία προπόνηση δείχνοντας ότι είναι κοντά τους και τους στήριζει. Τα "κόκκινα λιοντάρια" έδειξαν άλλο πρόσωπο απ' αυτό με τον ΠΑΟΚ στην φιλική νίκη με τον Ηρακλή την προηγούμενη Κυριακή, κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν και με την "Ενωση".

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)

    Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010


    Εργοτέλης-Σκόντα Ξάνθη 17:15
    Ηρακλής-Λάρισα 17:15
    Καβάλα-Παναθηναϊκός 19:30

    Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

    Κέρκυρα-Ατρόμητος 16:00
    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου 16:00
    Πανιώνιος-Αρης 18:15
    Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 18:15
    ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 20:30

    Φωτο Ημερας

    Το ένα... γκολ καλύτερο από το άλλο.................

    Εντός έδρας οι "μεγάλοι" της Ισπανίας


    Θεωρητικά εύκολες αποστολές έχουν οι δύο "μεγάλοι" του ισπανικού πρωταθλήματος αύριο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Η πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο "Καμπ Νου" τη "νεοφώτιστη" Χέρκουλες, τρεις ημέρες πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί στο "Μπερναμπέου" την Οσασούνα, επιζητώντας την πρώτη νίκη της εποχής Μουρίνιο, αφού στην πρεμιέρα "γκέλαρε" απέναντι στη Μαγιόρκα (0-0).

    Ετσι, το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα παιχνίδια, όπως τη μάχη του "Σαν Μαμές" ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Ατλέτικο Μαδρίτης (που την Πέμπτη παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη για το Γιουρόπα Λιγκ), ή την αναμέτρηση του "Σάντσεθ Πιχουάν" μεταξύ της Σεβίλης και της Λα Κορούνια.

    Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης ημέρας της πριμέρα ντιβιζιόν:

    Σάββατο
    Μπαρτσελόνα-Χέρκουλες
    Βαλένθια-Σανταντέρ
    Ρεάλ Μαδρίτης-Οσασούνα
    Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρ.

    Κυριακή
    Σπόρτινγκ Χιχόν-Μαγιόρκα
    Σαραγόσα-Μάλαγα
    Χετάφε-Λεβάντε
    Βιγιαρεάλ-Εσπανιόλ
    Σεβίλη-Λα Κορούνια
    Αλμερία-Ρεάλ Σοσιεδάδ

    Δεν θα αφήσουμε τη Σίτι να μας περάσει"


    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα συνεχίσει να κρατάει τα ηνία στην πόλη, όπως υποστήριξε ο Πολ Σκόουλς. Ο έμπειρος μέσος της ομάδας του Φέργκιουσον τόνισε πως οι "κόκκινοι" δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν κάτω από τη Σίτι, αν και αναγνώρισε τη μεγάλη δυναμική των "πολιτών".

    "Αναμφίβολα η Σίτι μπορεί τα επόμενα χρόνια να κερδίσει κάποιους τίτλους, ωστόσο εμείς έχουμε την ποιότητα να μην το αφήσουμε αυτό να συμβεί. Για πολλά χρόνια ακόμα μπορούμε να βρισκόμαστε στην κορυφή της πόλης, αλλά και της χώρας.

    Φέτος πρέπει να κατακτήσουμε ξανά το πρωτάθλημα. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον άλλον να σηκώνει το τρόπαιο που είχες εσύ στην κατοχή σου για τρία χρόνια.

    Οι τραυματισμοί έπαιξαν μεγάλο ρόλο την περσινή χρονιά, ενώ η ήττα από την Τσέλσι στην έδρα μας ήταν το τελευταίο καρφί που μπήκε στο φέρετρο των ελπίδων μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος", τόνισε ο Σκόουλς.

    Ντελ Νέρι: "Ηγέτης μας ο Φελίπε Μέλο"


    Τον Φελίπε Μέλο έχρισε ηγέτη της Γιουβέντους ο Λουίτζι Ντελ Νέρι. Ο τεχνικός της "γηραιάς κυρίας" εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Βραζιλιάνος άσος θα αφήσει πίσω του την περασμένη απογοητευτική σεζόν και θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα του Τορίνου στις επιτυχίες.

    "Από ό,τι έχω δει τους πρώτους μου μήνες, ο Φελίπε Μέλο είναι ο ποδοσφαιριστής που ηγείται αυτού του συνόλου. Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Φελίπε. Κάνει πλάκα στα αποδυτήρια και αποδίδει πολύ καλά στις προπονήσεις δείχνοντας πόσο καλός επαγγελματίας είναι", είπε χαρακτηριστικά ο Ντελ Νέρι.