Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Mε… χειρουργική ακρίβεια!!

Παίζει όσο πρέπει, το αποτέλεσμα έρχεται και ο τίτλος πλησιάζει! Η Τσέλσι καθάρισε την Γουέστ Μπρομ (2-0) και οι διώκτες της κρατούν… κιάλια για να την δουν. Με ανατροπή η Σίτι, 2-1, την Σουόνσι.

Mε… χειρουργική ακρίβεια
Με τρόπο που… πονάει περισσότερο τους αντιπάλους της συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του τίτλου στην Premier League η Τσέλσι. Θύμα της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο στην 12η αγωνιστική ήταν η Γουέστ Μπρομ. Οι «μπλε» έπαιξαν όσο χρειάστηκε και με τέρματα των Ντιέγκο Κόστα (11’) και Αζάρ (25’) «σφράγισαν» -πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα- την τρίτη τους σερί νίκη με σκορ 2-0 στο Λονδίνο.

Μπορεί να είναι στο -8 από την Τσέλσι, όμως η Σίτι συνεχίζει να ελπίζει. Οι «πολίτες» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο «Etihad» από την Σουόνσι (Μπονί 9’) έφεραν «τούμπα» το ματς με γκολ από τους Γιόβετις και Γιάγια Τουρέ.

Δεν σταματάει τίποτα τη Νιουκάστλ, που έκανε το 5x5, φτάνοντας στην εντός έδρας νίκη απέναντι στην ΚΠΡ με σκορ 1-0. Αγχώθηκε αλλά τα κατάφερε η Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» είδαν την Γουέστ Χαμ να ισοφαρίζει στο «Γκούντισον Παρκ», όμως χάρη στον Όσμαν πήραν τη νίκη. «Διπλό» σωτηρίας για την Μπέρνλι, που έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Στόουκ, 2-1. Στο 0-0 «κόλλησαν» Λέστερ και Σάντερλαντ.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής
Σάββατο 22/11:

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-0
(11' Kόστα, 25' Αζάρ)

Έβερτον - Γουέστ Χαμ 2-1
(26' Λουκάκου, 76' Όσμαν - 56' Ζάρατε)

Λέστερ - Σάντερλαντ 0-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σουόνσι 2-1
(19' Γιόβετιτς, 62' Τουρέ - 9' Μπονί)

Νιούκαστλ - ΚΠΡ 1-0
(78' Σισοκό)

Στόουκ - Μπέρνλι 1-2
(32' Γουόλτερς - 12', 13' Ίνγκς)

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19.30)

Κυριακή 23/11:
Κρίσταλ Πάλας - Λίβερπουλ (15.30)
Χαλ - Τότεναμ (18.00)

Δευτέρα 24/11:
Άστον Βίλα - Σαουθάμπτον (22.00)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:
Σάββατο 29/11:
Γουέστ Μπρομ - Άρσεναλ (14.45)
Μπέρνλι - Άστον Βίλα (17.00)
Λίβερπουλ - Στόουκ (17.00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Χαλ (17.00)
ΚΠΡ - Λέστερ (17.00)
Σουόνσι - Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Γουέστ Χαμ - Νιούκαστλ (17.00)
Σάντερλαντ - Τσέλσι (19.30)

Κυριακή 30/11:
Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι (15.30)
Τότεναμ - Έβερτον (18.00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέφυγε η Μπάγερν – Νέο σοκ για την Ντόρτμουντ!!

Η Μπάγερν νικησε 4-0 την Χόφενχαϊμ και ξέφυγε με επτά βαθμούς στην κορυφή, την ίδια στιγμή που η Ντόρτμουντ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Πάντερμπορν αν και προηγήθηκε με δύο γκολ.

Ξέφυγε η Μπάγερν – Νέο σοκ για την Ντόρτμουντ
Από τις πρώτες αγωνιστικές της Μπουντελίγκας αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να ξεχάσουμε για… φέτος τις μάχες τους τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα.

Έτσι η διαφορετική εικόνα που έχουν Μπάγερν και Ντόρτμουντ φέτος ήρθε να γίνει εντονότερη και σήμερα μετά τις αναμετρήσεις για την 12η αγωνιστική.

Η ομάδα του Μονάχου κατάφερε να πάρει τη νίκη 4-0 επί της Χόφενχαϊμ εύκολα χωρίς να ιδρώσει, την στιγμή που το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ αν και έδειχνε ικανό να πάρει τη νίκη, τελικά ήρθε ισόπαλο 2-2 εκτός έδρας απέναντι στην Πάντερμπορν.

Η Μπάγερν Μονάχου μετά την εύκολη σημερινή της αύξησε τη διαφορά της στους επτά βαθμούς από τη Βόλφσμπουργκ. Αυτή τα βρήκε «σκούρα» απέναντι στη Σάλκε και γνώρισε την ήττα 3-2 μην μπορώντας να αντιδράσει στα τρία γρήγορα γκολ που δέχθηκε στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα.

Εντός έδρας ήττα 3-1 γνώρισε η Γκλάντμπαχ από την Αϊντραχτ με αποτέλεσμα να ισοβαθμεί πια με την Λεβερκούζεν.

inner

Το μεγάλο σοκ της αγωνιστικής ήρθε και πάλι για τη Ντόρτμουντ… Ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό, ο Ρόις στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λέπτου έκανε το 2-0 για την ομάδα του Κλοπ αλλά ακόμη κι έτσι η νίκη δεν ήρθε… Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο τέρματα (60’ και 81’) με αποτέλεσμα να… βυθίσουν και άλλο την Ντόρτμουντ στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκας

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου

Μπάγερν Μονάχου – Χόφενχαϊμ 4-0
(23’ Γκέτσε, 40’ Λεβαντόφσκι, 82’ Ρόμπεν, 87’ Σβάινσταϊγκερ)

Σάλκε – Βόλφσμπουργκ 3-2
(10’, 22’ Τσούπο-Μοτίνγκ, 25’ Φουκς – 37’ Όλιτς, 74’ Μπέντνερ)

Γκλάντμπαχ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-3
(6’ Νόρντβεϊτ – 54’ Στεντέρα, 57’ Μέιερ, 73’ Ινούι)

Μάιντζ – Φράιμπουργκ 2-2
(27’ Ντιας, 58’ Μεχμεντι - 30’ Σμιντ, 88’ Μπροσίνκι)

Ανόβερο – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-3
(60’ Γκουλσελάμ – 46’ Κίσλινγκ, 58’ Σον, 72’ Μπελαραμπί)

Πάντερμπορν – Ντόρτμουντ 2-2
(60’ Ρουπ, 81’ Σαλικ – 13’ Ομπαμεγιάνγκ, 45+1 Ρόις)

Κολωνία – Χέρτα Βερολίνο (19:30)

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου

Αμβούργο – Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Στουτγκάρδη – Αουγκσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη (13η) αγωνιστική

Φράιμπουργκ – Στουτγκάρδη
Σάλκε – Μάιντζ
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Κολωνία
Αουγκμπουργκ – Αμβούργο
Χέρτα Βερολίνου – Πάντερμπορν
Χόφενχαϊμ – Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ – Γκλάντμπαχ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ντόρτμουντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα στήριξης στον Μόντριτς!

Με μπλούζες που γράφουν «Κουράγιο Λούκα» θα κάνουν την εμφάνισή τους οι παίκτες της Ρεάλ στο παιχνίδι με την Εϊμπάρ για τη 12η αγωνιστική, δείχνοντας τη στήριξή τους στον τραυματία Μόντριτς.

Μήνυμα στήριξης στον Μόντριτς
«Animo Luka» (σ.σ. «Κουράγιο Λούκα»), θα γράφουν οι μπλούζες που θα φοράνε οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με την Εϊμπάρ για τη 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Με τον τρόπο αυτό, οι Μαδριλένοι θα δείξουν την συμπαράστασή τους στον Κροάτη διεθνή μέσο, που θα λείψει μέχρι τον Φεβρουάριο από τα γήπεδα, λόγω του τραυματισμού του στο μηρό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρσεναλ-Γιουνάιτεντ και «PIZZAGATE»

Το τέλος του θρυλικού αήττητου των Κανονιέρηδων, μία πίτσα στο πρόσωπο του Σερ Αλεξ και η «Μάχη του μπουφέ». Ωρα για ντέρμπι. Εξιστορεί ο Γιώργος Καραμάνος.

Ολη την εβδομάδα η ένταση είχε φτάσει σε ανυπέρβλητο σημείο. Το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο. Τη στιγμή που στο Λονδίνο ονειρεύονταν το μεγαλειώδες: να απογειώσουν το μυθικό αήττητο σερί τους στα 50 ματς και μάλιστα μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», στο Μάντσεστερ έδιναν όρκο νίκης και τιμής, με τον Σερ των αποδυτηρίων να βγάζει πύρινο λόγο («50 αγώνες αήττητοι; Σε καμία περίπτωση. Οχι στο γήπεδο μας!»). Εκείνα τα λόγια του Αλεξ Φέργκιουσον κατάφεραν να βγάλουν τον εγωισμό των παικτών του που τελικά έβλαν τέλος στο ρεκόρ των αντιπάλων τους, επικρατώντας 2-0.

Εκείνο το ντέρμπι ήταν σύμφωνα με τους πρωταγωνιστές του, το πιο σκληρό που είχαν δώσει μεταξύ τους οι δύο ομάδες που για εννέα χρόνια (1997-2004) εναλλάσσονταν στην κορυφή της Premier League. Ωστόσο, δεν έμεινε στην ιστορία ούτε για το τέλος του σερί ούτε για τις κλωτσιές στο ψαχνό. Εκείνο που συνεχίζει να εξιτάρει και που παραμένει αέναα καταγραμμένο στα κιτάπια της αντιπαλότητας των δύο συλλόγων, είναι το διαβόητο «Pizzagate», το σκάνδαλο της πίτσας: εκείνης δηλαδή που προσγειώθηκε από το πουθενά στο πρόσωπο του Φέργκι.

Ο κακός χαμός ξεκίνησε με το σφύριγμα της λήξης από τον Μάικ Ράιλι. Η θρυλική αυτή διαιτητική μορφή τα είχε κάνει θάλασσα, με τις αποφάσεις του να εκνευρίζουν και τις δύο πλευρές. Εννοείται πως πιο θυμωμένος ήταν ο ηττημένος, Αρσέν Βενγκέρ. Με το που μπήκαν οι παίκτες στη φυσούνα, άρχισε το βρισίδι εκατέρωθεν. Ωσπου τελευταίος πέρασε μπροστά από τον Αλσατό κόουτς ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (σ.σ.: είχε κάνει με πέναλτι το 1-0). «Είσαι ένας κλέφτης, ένας βρωμοκλέφτης», του φώναξε έξαλος ο Βενγκέρ. Ο Ολλανδός δεν απάντησε, αλλά έσπευσε να τα πει όλα στον Φέργκιουσον. Ο τελευταίος τότε μαζί με όλα τα πρωτοπαλίκαρα του έτρεξαν να... επισκεφτούν τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, όπου πραγματικά γράφτηκε ιστορία.
Ο Σερ Αλεξ ζήτησε έντονα το λόγο από τον Βενγκέρ και τότε οι δυο τους άρχισαν τα... μπινελίκια, με όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν. Βέβαια δεν έμειναν μόνο στα λόγια. Και τα δύο στρατόπεδα είχαν μαζί τους πολεμοφόδια. Σάντουιτς, χυμοί, νερά, ακόμα και ζεστές σούπες έκαναν το μέρος χάλια (σ.σ.: γι αυτό και έχει ονομαστεί και "Battle of the Buffet", δηλαδή «Μάχη του μπουφέ»). Τότε λοιπόν, όταν η ένταση έφτασε στο απροχώρητο, συνέβη το έπος! Τη στιγμή την έχει περιγράψει τέλεια στην αυτοβιογραφία του ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να είναι το θύμα:

«Οι φωνές και τα σπρωξίματα είχαν φτάσει στο απόγειο τους. Τότε το είδα να περνάει ξυστά πάνω από το κεφάλι μου. Ηταν ένα κομμάτι πίτσας που σταμάτησε την πορεία του στο πρόσωπο του Φέργκι. Ηταν σα να έφαγε σφαλιάρα. Ο ήχος και η εικόνα έκαναν τους πάντες να σωπάσουν και να στρέψουν το βλέμμα τους σε εκείνον. Ακολούθησαν κάποια δευτερόλεπτα σιωπής, καθώς η πίτσα γλιστρούσε από το πρόσωπο προς τα κάτω, αφήνοντας τα υλικά της πάνω στο μαύρο λαμπερό κοστούμι του!»

Και ενώ όλοι ανέμεναν την αντίδραση του Φέργκιουσον, εκείνος δεν είπε τίποτα απολύτως. Εκανε μεταβολή, ψιθυρίζοντας κάτι... γαλλικά και πήγε στα δικά του αποδυτήρια. Οι παίκτες της Αρσεναλ μπήκαν στα δικά τους και ξέσπασαν σε γέλια που τους τους έκαναν να ξεχάσουν ακόμα και το τέλος του σερί. Εκείνη η εικόνα ίσως και να άξιζε περισσότερο από τη νίκη και τα 50 ματς. Οσο για το θύμα, αφού άλλαξε κοστούμι, εμφανίστηκε αψεγάδιαστος στη συνέντευξη τύπου, όπου τα έχωσε εκ νέου στον αντίπαλο του. Η συνέπεια ήταν να τιμωρηθεί πολύς κόσμος, με ποινές που ξεκινούσαν από χρηματικά πρόστιμα και έφταναν τις τρεις αγωνιστικές. Εκεί την ημέρα η κόντρα Φέργκιουσον-Βενγκέρ έφτασε στο σημείο μηδέν. Δεν θα τα έβρισκαν ποτέ ξανά.

Το επεισόδιο όμως είχε και κερδισμένο. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον πρωτοεμφανιζόμενο στο Νησί, Ζοσέ Μουρίνιο που στο φινάλε της σεζόν πανηγύρισε τον τίτλο με την Τσέλσι. Υπήρχε όμως ένα ερώτημα που παρέμενε αναπάντητο: Το ποιος είχε εκσφενδονίσει εκείνο το κομμάτι με τα τυριά και το μπέικον. Επτά χρόνια πέρασαν ώσπου ο Μάρτιν Κίον το αποκάλυψε σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC. Ο ένοχος ήταν κάποιος σκανδαλιάρης 17χρονος, ένας πρωτάρης με τους Ανδρες των Κανονιέρηδων ονόματι Σεσκ Φάμπρεγας! Βέβαια, όπως είχε προσθέσει μεταξύ σοβαρού και αστείου σε εκείνη την αυτοβιογραφία του ο Ασλεϊ Κόουλ: «Θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα στα σοβαρά. Ευτυχώς όμως που ο Ρόι Κιν είχε πάθει δηλητηρίαση και βρισκόταν στην εξέδρα». Ειδάλλως φαντάζεστε όλοι τι θα είχε συμβεί...


ΥΓ.: Απίθανη ποδοσφαιρική εποχή, δύο εκπληκτικές ομάδες που έπαιζαν μοναδικά γρήγορο, επιθετικό ποδόσφαιρο και αγαπημένοι παίκτες. Λατρεμένος όμως ένας: ο Ντένις ο Τρομερός!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Θα… καλμάρει και την Ειμπάρ;

Όλες οι ομάδες, εκτός από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έχουν δει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει εις βάρους τους. Η Ειμπάρ θα τον συναντήσει για πρώτη (!) φορά και ο Πορτογάλος πάει για το 51 στα 52.

Θα… καλμάρει και την Ειμπάρ;
Πολλά γήπεδα τον έχουν νιώσει. Κάθε αντίπαλος οπαδός τον έχει δει να πανηγυρίζει με... «calma» στα γκολ του. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, από τότε που φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει τιμωρήσει οποιονδήποτε αντίπαλο του, με μοναδική εξαίρεση την αναμέτρηση στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, εκτός από την κροατική ομάδα, έχει σημειώσει τέρμα ή τέρματα σε 50 διαφορετικές ομάδες. Αν πετύχει γκολ και στην έδρα της Ειμπάρ, με την οποία δεν έχει έρθει αντίπαλος ποτέ στην μέχρι τώρα πενταετή καριέρα του με τη Ρεάλ, θα φτάσει στις 51 ομάδες.

Παράλληλα, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει 195 τέρματα σε 175 αγώνες με την «βασίλισσα», ενώ το αντίστοιχο ρεκόρ, δηλαδή με τα ίδια τέρματα, είχε γίνει στα 231 παιχνίδια. Τώρα το επόμενο βήμα για αυτόν είναι τα 210 γκολ, που είχε πετύχει ο Παχίνιο σε 278 συμμετοχές. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φώναξε «παρών» ο Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ υπενθύμισε στον Λιούις Χάμιλτον πως έχει αντίπαλο κερδίζοντας τον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Φώναξε «παρών» ο Ρόσμπεργκ
Μετά την κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, ήρθε η σειρά του Νίκο Ρόσμπεργκ να υπενθυμίσει σε όλους πως όχι απλώς… υπάρχει, αλλά και πως διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes ήταν κατά 0.369 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Βρετανού ομόσταβλού του στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Άμπου Ντάμπι και προμηνύεται μεγάλη μάχη τόσο στις κατατακτήριες που ακολουθούν (15:00), όσο και κυρίως στον αγώνα της Κυριακής, που είναι και ο τελευταίος της χρονιάς (15:00) και θα κρίνει τον πρωταθλητή μεταξύ των δύο.

Ο Φελίπε Μάσα με Williams, ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull συμπλήρωσαν την πεντάδα των ταχύτερων.

Αναλυτικά η κατάταξη στον τρίτο γύρο ελεύθερων δοκιμών:

1. Ρόσμπεργκ Mercedes 1:41.424
2. Χάμιλτον Mercedes +0.369
3. Μάσα Felipe Massa Williams +1.005
4. Αλόνσο Ferrari +1.229
5. Φέτελ Red Bull +1.255
6. Μπάτον McLaren +1.344
7. Ρικιάρντο Red Bull +1.349 14
8. Μπότας Williams +1.370
9. Κβίατ Toro Rosso +1.385
10. Ραϊκόνεν Ferrari +1.614
11. Μάγκνουσεν McLaren +1.688
12. Βερνιέ Toro Rosso +1.928
13. Πέρες Force India +1.936
14. Χούλκενμπεργκ Force India +2.077
15. Γκουτιέρες Sauber +2.219
16. Μαλδονάδο Lotus +2.294
17. Γκροσάν Lotus +2.354
18. Σούτιλ Sauber +2.598
19. Κομπαγιάσι Caterham +3.620
20. Στίβενς Caterham +4.535 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζί Αλαφούζος-Μελισσανίδης!!

Από το ίδιο μπουθ παρακολουθούν το φιλικό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μαζί Αλαφούζος-Μελισσανίδης
Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετρώνται αυτή την ώρα σε φιλικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου είναι κλειστές για τον κόσμο, εκεί όμως βρίσκονται οι διοικητικοί ηγέτες των δύο ομάδων.

Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Μελισσανίδης είχαν θερμή χειραψία και παρακολουθούν το ματς από το ίδιο μπουθ. Μαζί τους βρίσκεται και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το ρεκόρ του Αλεξούδη με τον Παναθηναϊκό!! (video)

Σαν σήμερα, πριν από 19 χρόνια, ο Αλέξης Αλεξούδης σκόραρε με την φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άαλμποργκ σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ρεκόρ του Αλεξούδη με τον Παναθηναϊκό (video)
Ο Αλέξης Αλεξούδης είχε τη δική του συμβολή στην πορεία του Παναθηναϊκού προς τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1995-96.

Στην φάση των ομίλων είχε πετύχει ένα σημαντικό γκολ. Όχι μόνο διότι αυτό άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με σκορ 2-0 επί της Άαλμποργκ, αλλά και διότι -τότε- ήταν το γρηγορότερο που είχε σημειωθεί στη διοργάνωση.

Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» σκόραρε στο 28’’ ξεπερνώντας τον Αντρέας Μέλερ της Ντόρτμουντ που κρατούσε μέχρι πρότινος το ρεκόρ (37’’).



*Πηγή: sport-fm.gr*

Εντυπωσιακός και ο Θανάσης!!

Η πρώτη νίκη στην ιστορία των Γουέστσεστερ Νικς στην D-League του NBA συνοδεύτηκε από μια εντυπωσιακή εμφάνιση του Θανάση Αντετοκούνμπο με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ και... 6 κοψίματα!

Εντυπωσιακός και ο Θανάσης!
Ο αδερφός του, Γιάννης διαπρέπει στο NBA. Και ο ίδιος όμως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο καταφέρνει να τραβά πάνω του τα φώτα μέσω της θυγατρικής ομάδας των Νιου Γιορκ Νικς στην αναπτυξιακή λίγκα.

Πώς; Σβήνοντας τα… φώτα στους αντιπάλους του! Ο 22χρονος φόργουορντ οδήγησε τους Γουέστσεστερ Νικς στην πρώτη τους νίκη με 97-83 επί των Γκραντ Ράπιντς Φάιρ στην D-League, έχοντας έξι κοψίματα!

Σε 32' (βρέθηκε στην αρχική πεντάδα) πέτυχε 11 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/6 βολές, 8 ριμπάουντ και συμπλήρωσε την στατιστική του με 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πιστεύουν για τους Ισπανούς!!


Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Άρη για την πιθανή επιστροφή του Σέρχιο Κόκε, ενώ ο Χαβιέ Χαβίτο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για επαφές του με τους Θεσσαλονικείς.

Το πιστεύουν για τους Ισπανούς
Σε πρώτο πλάνο φαίνεται πως βρίσκεται η επιστροφή δύο από τους παίκτες που βοήθησαν στο μέγιστο βαθμό τον Άρη τα προηγούμενα χρόνια. Ο λόγος για τον Σέρχιο Κόκε και τον Χαβιέ Χαβίτο.

Η διοίκηση των «κιτρίνων» ποντάρει στο όνομα και το ειδικό βάρος του 31χρονου επιθετικού, καθώς αναμένεται να κάνει… γκελ στον κόσμο και χθες επρόκειτο να υπάρχει εκ νέου επικοινωνία με την πλευρά του.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γαλανός επιβεβαίωσε και το ρεπορτάζ της «SportDay» για το ενδιαφέρον για τον Χαβίτο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν συζητήσεις με τον παίκτη, έχουμε μιλήσει αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Οριστικά όπως φαίνεται χάνεται η περίπτωση του Ντένις Κογκνού για τον Αρη αφού δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία με τον εκπρόσωπό του, που εξετάζει πλέον τις εναλλακτικές για τον 19χρονο Γκανέζο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει με γεμάτες… βαλίτσες!!

Στην Αθήνα αναμένεται να επιστρέψει από σήμερα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος παρακολούθησε παίκτες για λογαριασμό της ΑΕΚ στη Λατινική Αμερική και θα ενημερώσει τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Επιστρέφει με γεμάτες… βαλίτσες
Σχεδόν μία εβδομάδα έμεινε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία και τα όσα είδε και κατέγραψε θα τα μεταφέρει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Τραϊανό Δέλλα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ παρακολούθησε τουλάχιστον τέσσερις αγώνες στη χώρα του καφέ, εκ των οποίων τα δύο της Κρισιούμα.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Σέρβος να βρεθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ για να δει τον αγώνα του «Δικεφάλου» με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια να ενημερώσει τους Δέλλα και Μπάγεβιτς.

Σύμφωνα με τη SportDay, το πρόγραμμα του Μιλοβάνοβιτς αναφέρει εκ νέου ταξίδια, στην Ευρώπη αυτή τη φορά μέσα στον επόμενο μήνα.

Η Ισπανία και το Βέλγιο είναι δύο χώρες που βρίσκονται στο πρόγραμμα, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ να επισκεφθεί και άλλη ποδοσφαιρική αγορά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τουλάχιστον έχει μπάσκετ...!!

Το ποδόσφαιρο μάς το στέρησαν, αλλά τουλάχιστον το Σ/Κ θα έχει μπάσκετ... Πλούσια η έβδομη αγωνιστική της Α1, με το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει, αλλά και τα υπόλοιπα ματς να μην πάνε πίσω.

Τουλάχιστον έχει μπάσκετ...
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» που αγνοούν την ήττα επί των ημερών του Γιάννη Σφαιρόπουλου θέλουν να υποχρεώσουν το «Δικέφαλο του Βορρά» στην πρώτη του ήττα. Εκτός μάχης παραμένουν Λοτζέσκι, Πρίντεζης, Παπαπέτρου και Κατσίβελης για τους γηπεδούχους, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Καρσίγιακα στο Eurocup. Ιδιαιτερότητα του αγώνα πως ο Σούλης Μαρκόπουλος κοντράρεται με την ομάδα που λίγο έλειψε να αναλάβει. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΚΑΟΔ με στόχο το 6/6, απόντα τον Νέλσον και αμφίβολους τους Γκιστ και Μπατίστα.

Το Σάββατο υπάρχουν πέντε ματς στο μενού. Η τρίτη της βαθμολογίας Νέα Κηφισιά φιλοξενεί την ΑΕΚ, που προέρχεται από τη δεύτερη νίκη της, επί του Απόλλωνα Πατρών. Ο Πανιώνιος, που ενισχύθηκε με τον παλιόφιλο Γιώργο Διαμαντόπουλο αναμετράται με την ευχάριστη έκπληξη που λέγεται Κόροιβος ψάχνοντας την πρώτη του νίκη. Ο Πανελευσινιακός ψάχνει την τρίτη σερί νίκη κόντρα στο Ρέθυμνο, ο Άρης κοντράρεται με τον Κολοσσό στο άδειο λόγω τιμωρίας «Nick Galis Hall» και στο επαρχιακό ντέρμπι ο Απόλλων Πατρών θέλει να διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του απέναντι στα Τρίκαλα που ενισχύθηκαν με τον Βόσνιο ψηλό Άντναν Χότζιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έβδομης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Νοεμβρίου
17.00 Πανελευσινιακός-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Νέα Κηφισιά-ΑΕΚ (Novasports 3)
17.00 Απόλλων Πατρών-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Άρης-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανιώνιος-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 23 Νοεμβρίου
12:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (OTE Sport 3)
17:30 Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ (Novasports 3)

Η επόμενη αγωνιστική (8η):

Σάββατο 29 Νοεμβρίου
17.00 Ρέθυμνο-Απόλλων Πατρών (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 ΠΑΟΚ-Πανελευσινιακός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Τρίκαλα-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανιώνιος-Άρης (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 30 Νοεμβρίου
13:00 ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου (OTE Sport 3)
17:00 ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου
19:00 Κόροιβος-Παναθηναϊκός (Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πιστεύει ο Μίτσελ!

Παρά τη διακοπή που του ανέτρεψε τα σχέδια, ο Μίτσελ προετοιμάζει τον Ολυμπιακό με οδηγό το ματς της πρεμιέρας και σιγουριά για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ατλ. Μαδρίτης. Μαζουακού για Γιουβέντους.

Το πιστεύει ο Μίτσελ
Υπό νορμάλ συνθήκες ο Ολυμπιακός θα επέστρεφε σήμερα στην δράση απέναντι στην SKODA Ξάνθη. Η αναβολή χάλασε τα σχέδια του Μίτσελ, ο οποίος δεν θέλησε να κλειστεί κάποιο φιλικό μιας και δεν θα ‘χε να προσφέρει κάτι στην ομάδα.

Πάντως έχει τη βεβαιότητα ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πάρουν ξανά θετικό αποτέλεσμα, όπως στην πρεμιέρα (3-2) απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και αυτό θα κυνηγήσει στην Ισπανία. Σήμερα θα έχει στραμμένη την προσοχή του στο παιχνίδι των «ροχιμπλάνκος» με την Μάλαγα, και την Κυριακή με την επιστροφή στις προπονήσεις θα κορυφωθεί η προετοιμασία για την αναμέτρηση που θα καθορίσει τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέραν του Ντουρμάζ δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά θέματα και με την επιστροφή του Εντινγκά άπαντες είναι στην διάθεσή του. Σίγουρα θα ήθελε ένα επίσημο ματς, τόσο για να βρει αγωνιστικό ρυθμό η ομάδα πριν από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, αλλά και για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Μπενίτες που προέρχεται από τραυματισμό και ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ακόμα κι έτσι όμως πιστεύει πολύ στις δυνατότητες των παικτών του και είναι αισιόδοξος για το επικείμενο ματς.

Μαζουακού: «Φτάσαμε κοντά με Γιουβέντους»

Ο Αρτούρ Μαζουακού έχει τραβήξει την προσοχή μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και σύμφωνα με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στον ιταλικό Τύπο βρέθηκε κοντά στη Γιουβέντους! «Ναι, ο ατζέντης μου είναι σε επαφές με Ιταλούς μεσάζοντες και ξέρω πως πολλές ομάδες με έχουν ζητήσει, ανάμεσα σε αυτές και η Γιουβέντους, με την οποία φτάσαμε πολύ κοντά», ανέφερε χαρακτηριστικά, δίχως όμως να διευκρινίζεται αν αυτό συνέβη πριν καταλήξει στον πειραϊκό σύλλογο ή αφότου πήρε μεταγραφή στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

«Θα δούμε, όπως είπα δουλεύω σκληρά και είμαι νέος, προς το παρόν είμαι καλά στην Αθήνα και τον Ολυμπιακό, είναι μία μεγάλη ομάδα και νιώθω σαν οικογένεια με όλους, ακόμα και με τους οπαδούς που είναι πολύ σημαντικοί. Είναι ένα όνειρο να παίζω με τις πιο σημαντικές ομάδες στον κόσμο, δεν νιώθω πίεση και είμαι ήρεμος. Θα ήθελα να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Με τη Γιουβέντους στο Τορίνο κάναμε καλό παιχνίδι, δυστυχώς όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά είμαστε ακόμη μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης», είπε, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος μπακ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πόνεσαν πολύ…!

Βαριές ήττες γνώρισαν Μπακς και Λέικερς σε Τορόντο και Ντάλας αντίστοιχα, με την ομάδα του Μιλγουόκι να έχει ημι-τραυματία τον Αντετοκούνμπο. Νέα απογοήτευση για Καβαλίερς.

Πόνεσαν πολύ…
Οι Μπακς προέρχονταν από πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς, ωστόσο διασύρθηκαν με 124-83 από τους Ράπτορς στο Τορόντο. Αν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε ανακοινωθεί πως δεν θα αγωνιζόταν λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, τελικά έπαιξε αλλά ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το πρόβλημά του και περιορίστηκε σε 7 πόντους (5/7 βολές, 1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 15:01.

Οι Λέικερς έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των Μάβερικς που τους διέλυσαν με 140-106 και πρωταγωνιστή τον Ντιρκ Νοβίτσκι που είχε 23 πόντους. Ο Κόμπι Μπράιαντ έμεινε στους 17 πόντους με 6/22 σουτ.

Αρνητικό ρεκόρ έχουν πλέον οι Καβαλίερς (5-6), που γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα τους, 91-78 στην Ουάσινγκτον. Ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Κάιρι Ίρβινγκ είχαν από 22 πόντους, αλλά η ομάδα τους έμεινε χωρίς καλάθι για τα τελευταία εννιά λεπτά του αγώνα και είχε 6/27 τρίποντα.

Με 32 πόντους του Μαρκ Γκασόλ οι Γκρίζλις επικράτησαν 117-100 των Σέλτικς, διατηρούν το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και από το επόμενο ματς θα έχουν διαθέσιμο τον Νικ Καλάθη που εξέτισε την ποινή του. Ο Κώστας Κουφός σε 15:28 είχε 4 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Οι Μπλέιζερς σάρωσαν 105-87 τους Μπουλς που όμως παρατάχθηκαν ξανά χωρίς Ρόουζ, Γκασόλ και Χάινριχ, ενώ έχασαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο τον Γκίμπσον με διάστρεμμα.

Ο Τόνι Πάρκερ με 28 πόντους οδήγησε τους Σπερς σε περίπατο στη Μινεσότα 121-92, ενώ το Ορλάντο ανατρέποντας διαφορά 23 πόντων πέρασε με 105-100 από τη Σάρλοτ.

Στο 0-12 έφτασαν οι Σίξερς μετά τη νέα βαριά τους ήττα, 122-96 στη Φιλαδέλφεια από τους Σανς και απέχουν έξι ήττες από την ισοφάριση του χειρότερου ξεκινήματος στην ιστορία του ΝΒΑ, το 0-18 των Νετς από το 2009/10.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Ορλάντο Μάτζικ 100-105 Τζέφερσον 24 (11 ριμπ.), Νιλ 17, Γουόκερ 15 (12 ριμπ.), Στίβενσον 12, Χέντερσον 11-Φουρνιέ 21, Χάρις 17 (16 ριμπ.), Βούτσεβιτς 14 (11 ριμπ.), Γκόρντον 11, Ολαντίπο 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Φίνιξ Σανς 96-122 Κάρτερ-Ουίλιαμς 18, ΜακΝτάνιελς 17, Σβεντ 15, Ρότεν 13-Τόμας 23, Μαρκίφ Μόρις 18, Μπλέντσο 13, Μάρκους Μόρις 11, Τόλιβερ 11, Γκριν 11, Γκούντγουιν 11, Ντράγκιτς 10.

Ατλάντα Χοκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 99-89 Τιγκ 28, Μίλσαπ 15 (12 ριμπ.), Χόρφορντ 14, Κόρβερ 12, Κάρολ 10-Σμιθ 16, Όγκουστιν 14, Ντράμοντ 13 (16 ριμπ.), Μπάτλερ 10, Μονρό 10.

Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς 124-83 Ουίλιαμς 22, Λάουρι 20, Βαλαντσιούνας 18 (12 ριμπ.), Ρος 13, Βάσκες 11-Πάρκερ 15, Ιλιασόβα 14, Νάιτ 11, Σάντερς 8.

Μέμφις Γκρίζλις-Μπόστον Σέλτικς 117-100 Γκασόλ 32, Ράντολφ 16 (16 ριμπ.), Λιούερ 19, Κόνλεϊ 15-Όλινικ 18, Σάλιντζερ 13, Γκριν 12, Μπράντλεϊ 11, Θόρντον 11, Τέρνερ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σαν Αντόνιο Σπερς 92-121 Μπένετ 20, Ουίλιαμς 15, Ουίγκινς 14, Ντιένγκ 9 (10 ριμπ.)-Πάρκερ 28, Γκριν 18, Λέοναρντ 14, Ντιαό 13, Ντέι 13 (11 ριμπ.), Μπέινς 12, Ντάνκαν 9 (10 ριμπ.).

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μπρούκλιν Νετς 92-94 Τζάκσον 21, Ιμπάκα 16 (10 ριμπ.), Μόροου 11, Άνταμς 10-Τζακ 23, Ουίλιαμς 17, Λόπεζ 16 (10 ριμπ.), Τελέτοβιτς 13.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 91-78 Γουόλ 28, Μπιλ 12, Σεραφέν 12, Νενέ 10-Τζέιμς 22, Ίρβινγκ 22, Βαρεζάο 10, Λοβ 8, Μάριον 7.

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Λέικερς 140-106 Νοβίτσκι 23, Πάρσονς 21, Έλις 20 (10 ασίστ), Μπαρέα 16, Αμίνου 13, Ράιτ 12, Νέλσον 10, Κράουντερ 10-Λιν 18, Μπράιαντ 17, Χιλ 16 (10 ριμπ.), Μπούζερ 12, Σάκρε 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 117-97 Φαρίντ 19, Αφλάλο 19, Τσάντλερ 18, Γκαλινάρι 17, ΜακΓκι 14, Λόσον 11-Ντέιβις 18, Γκόρντον 13, Αζανσά 12, Χόλιντεϊ 12, Έβανς 10, Άντερσον 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Γιούτα Τζαζ 101-88 Ιγκουοντάλα 17, Μπαρνς 14 (11 ριμπ.), Τόμπσον 14, Σπέιτς 14, Μπόγκουτ 12, Γκριν 11, Κάρι 8 (10 ασίστ)-Καντέρ 18, Χέιγουορντ 12, Γκομπέρ 12, Φέιβορς 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σικάγο Μπουλς 105-87 Λίλαρντ 21, Όλντριτζ 16, Λόπεζ 12, Μάθιους 12, Κέιμαν 10-Μίροτιτς 24 (11 ριμπ.), Μπρουκς 12, Μπάτλερ 9, Μουρ 9, Γκίμπσον 7, Νοά 7.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το «τεστ» του Αναστασίου!

Τη δυνατότητα να τεστάρει ορισμένους παίκτες του Παναθηναϊκού έχει ο Γιάννης Αναστασίου στο σημερινό φιλικό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Τα βλέμματα σε Μπεργκ και Νίνη.

Το «τεστ» του Αναστασίου
Σαν επίσημο αγώνα αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό την σημερινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (15:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Αυτό ζήτησε, άλλωστε, και ο Γιάννης Αναστασίου από τους παίκτες του στη χθεσινή προπόνηση. Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός έχει την ευκαιρία να τεστάρει τους παίκτες του κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο και λίγες ημέρες πριν αρχίσει ένα σερί αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, και ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ετοιμάζεται από τη νέα χρονιά να τεθεί στη διάθεση του 41χρονου προπονητή.

Στην αποστολή ο Αναστασίου πήρε συνολικά 22 παίκτες, που είναι οι εξής: Κοτσόλης, Στιλ, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Μέντες, Λαγός, Μπαϊράμι, Δώνης, Μπούι, Σταματάκης, Νίνης, Κλωναρίδης, Μπεργκ, Μπερίσα, Ντίνας, Πέτριτς.

Εκτός έμειναν πέντε ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για τους Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν και Κότσαρη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο χέρι του ο Κλιχ, κοιτάει και άλλους!!

Στους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για τον Γενάρη και το καλοκαίρι έχουν καταλήξει ο Ζήσης Βρύζας και ο Άγγελος Αναστασιάδης, με την περίπτωση του Κλιχ να είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ.

Στο χέρι του ο Κλιχ, κοιτάει και άλλους
Την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι, με τη δημιουργία ενός ρόστερ που θα αποτελείται από φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που θα έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ψηλά τον ΠΑΟΚ, επιθυμούν να συνεχίσουν ο Ζήσης Βρύζας και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχουν ξεχωρίσει περίπου δέκα περιπτώσεις παικτών, και δόθηκε έμφαση είναι οι ηλικίες μεταξύ 22 και 26 ετών, για την απόκτηση ενός στόπερ, ενός εξτρέμ και ενός κεντρικού χαφ.

Πρόθεση των Θεσσαλονικέων είναι να βγάλουν νέους «Μακ» και «Γκολάσα», οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό την ομάδα.

Από εκεί και πέρα, η απόκτηση του Ματέους Κλιχ φαίνεται πως είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της Βόλφσμποργκ, Κλάους Άλοφς, προανήγγειλε την αποχώρηση του Πολονού μέσου, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στους Θεσσαλονικείς.

«Ο Κλιχ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι σε πολλές ομάδες της Bundesliga θα μπορούσε να είναι βασικός… Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη διαπραγματεύσεις, αλλά νομίζω πώς το να αποχωρήσει από την ομάδα θα είναι το καλύτερο και για τις δύο πλευρές», τόνισε ο Γερμανός παράγοντας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δίνει «εξετάσεις»

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ εν όψει της επανέναρξης της Football League έχει ο Τραϊανός Δέλλας, στο σημερινό φιλικό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δίνει «εξετάσεις»
Μόνο ως φιλικό δεν αντιμετωπίζουν το σημερινό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ (15:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6).

Μετά τον σπουδαίο αγώνα με τη Ρόμα, στην «Ένωση» έχουν τη δυνατότητα να τεστάρουν εκ νέου τις δυνάμεις τους κόντρα στους «πράσινους» εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, εφόσον κυλήσουν όλα ομάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θέλω να είστε σοβαροί σαν να είναι επίσημο ματς», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός στους παίκτες του και αυτή είναι η λογική με την οποία αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ματς οι «κιτρινόμαυροι».

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ανέστης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα είναι οι Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Πεταυράκης.

Στα χαφ θα είναι οι Ανάκογλου και Κορδέρο, ενώ πιο επιθετικό ρόλο θα έχουν οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα και Μάνταλος. Μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αραβίδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφή… παραμονής με «Σίφο»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μάνατζερ του Γκόρντον Σίλντενφελντ είχε ο Λεωνίδας Βόκολος, ο οποίος προχωράει το θέμα της παραμονής του Κροάτη στόπερ στον Παναθηναϊκό.

Επαφή… παραμονής με «Σίφο»
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στον Παναθηναϊκό για τις υπόλοιπες υποθέσεις, όπως οι ανανεώσεις των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών του υπάρχοντος ρόστερ.

Μία από αυτές τις υποθέσεις είναι και εκείνη του Γκόρντον Σίλντενφελντ, του οποίου το συμβόλαιο με την Ντιναμό Μόσχας λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και στο «τριφύλλι» επιθυμούν την παραμονή του Κροάτη στόπερ.

Ο νέος τεχνικός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μάνατζερ του διεθνούς άσου, Μάριο Κνεζ, ώστε να τρέξει τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά την ερχόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, το συμβόλαιο του «Σίφο» με τους Ρώσους αγγίζει τις 800.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός πληρώνει το μισό συμβόλαιό του και δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τις 450.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η Μπορντό φέρεται και εκείνη να εξετάζει σοβαρά την περίπτωση απόκτησής του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Γκολ και από τον γκολκίπερ για Μπάνφιλντ! (videos)

Στο εναρκτήριο ματς της δέκατης έβδομης αγωνιστικής της Inicial της Αργεντινής, η Μπάνφιλντ κατέβαλε την Κίλμες με 3-1.
Οι ουραγοί της κατάταξης προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Αντριάν Σίφο, αλλά στο 35ο ισοφάρισε ο Ρικάρντο Νόιρ και στο 67ο ολοκλήρωσε την ανατροπή ο τερματοφύλακας Γκασπάρ Σέρβιο με πέναλτι. Ακολούθησε στο 83ο με το 3-1 ο Χοναθάν Ρεκένα.



Παρακάτω η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
16
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
32
Ιντεπεντιέντε
16
30
Λανούς
16
30
Μπόκα Τζούνιορς
16
27
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
27
Νιούελς Ολντ Μπόις
16
24
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Τίγκρε
16
20
Μπάνφιλντ
17
20
Σαν Λορένζο
16
20
Άρσεναλ Σαραντί
16
20
Μπελγκράνο
16
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
18
Γοδόι Κρουζ
16
18
Ντεφένσα Χουστίσια
16
18
Ροζάριο Σεντράλ
16
17
Ολίμπο
16
14
Κίλμες
17
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.









*Πηγή: onsports.gr*

Ο κερδισμένος του σαματά είναι αυτός που δεν φώναξε καθόλου!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος σκαλίζει την ιδιαίτερη περίπτωση του Ιάκωβου Αγγελίδη, που εξελίσσεται στον πιο “σιωπηλό” πρόεδρο του ΠΑΟΚ την ώρα που κερδίζει και τον Ιβάν και τις πρώτες εντυπώσεις με τις επιλογές του.
Περίπου τρεις μήνες πίσω, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ΠΑΟΚ, σαν να είχε πέσει με αλεξίπτωτο στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την θέση του προέδρου της ΠΑΕ, ο Ιάκωβος Αγγελίδης άκουσε και διάβασε πολλά. Οχι κολακευτικά. Τον καιρό εκείνο άλλωστε, στα μέσα Αυγούστου, τον συνόδεψε κατά την άφιξή του και η φήμη του “προέδρου που βρήκε τη δουλειά με αγγελία”, για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη τροφή στα σχόλια, τα οποία έμπαιναν πλάι στην εκτίμηση ότι “δεν θα προλάβει την παρέλαση”. Στη σημερινή στιγμή της απόλυτης έντασης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (μέχρι την επόμενη) ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βλέπει την μετοχή του σε άνοδο. Εξαργυρώνει την επιλογή του να μην πάρει μέρος στον διαγωνισμό για το ποιος θα φωνάξει περισσότερο και ποιος θα χρησιμοποιήσει τους βαρύτερους χαρακτηρισμούς για τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στον σαματά. Κι αυτό συμβαίνει επειδή στη στιγμή του σαματά ο ΠΑΟΚ συμπεριφέρθηκε με κρύο κεφάλι και μεστό λόγο, δηλαδή με προτάσεις, κάποιες εκ των οποίων μάλιστα γίνονται τούτες τις ώρες αποδεκτές από την κοινωνία των μελών της Superleague.
Πώς καταφέρνει ένας άσχετος, μέχρι πριν από τρεις μήνες, με το ελληνικό ποδόσφαιρο να λειτουργεί σαν καλοδιαβασμένος; Και κυρίως πώς καταφέρνει να λειτουργεί με κρύο κεφάλι ζώντας σε μια πόλη της οποίας βράζει το αίμα επειδή ο λαός της ζει εδώ και χρόνια – πολλές φορές δικαιολογημένα - με το αίσθημα του αδικημένου από το κατεστημένο της Αθήνας; Και ακόμη πιο κυρίως, πώς καταφέρνει να κρατά ψύχραιμο και αποστασιοποιημένο τον Σαββίδη; Ολες αυτές οι ερωτήσεις κάνουν πολύ ενδιαφέρουσα την περίπτωση ενός μάνατζερ, ο οποίος κερδίζει εντυπώσεις σε μια περίοδο που ακόμη και η κοινωνία της ποδοσφαιρικής αγοράς δεν έχει αποστηθίσει το ονοματεπώνυμο του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ο Αγγελίδης έχει “κόψει δρόμο” επειδή ζούσε και εργαζόταν ως μάνατζερ ποδοσφαιρικής εταιρείας σε ένα περιβάλλον παρόμοιο με το ελληνικό και ειδικά με αυτό της ποδοσφαιρικής Θεσσαλονίκης, αφού ο ίδιος συμπεραίνει ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το περιβάλλον ζωής και εργασίας που είχε στο Τελ Αβίβ στην 5ετία του στην Μακάμπι. Ο Αγγελίδης λειτουργούσε σε ποδόσφαιρο με αντίστοιχα ποσοστά καθαρότητας, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η ελληνική διαφθορά τον έχει σοκάρει. Κάπως έτσι, για αυτούς τους λόγους, έχει μπει γρήγορα και πολύ περισσότερο στο νόημα από όσο θέλει να δείχνει, ή από όσο οι συνομιλητές της πρώτης φοράς νομίζουν γι' αυτόν.
Ο Αγγελίδης, που πήρε τη θέση επειδή κέρδισε τον Σαββίδη σε μια συνέντευξη, την οποία του είχε κλείσει ένας κοινός γνωστός τον καιρό που ο Ιβάν έψαχνε, προτού λήξει η προηγούμενη σεζόν, τον διάδοχο του Τσιστιακόφ, έχει ποντάρει, για να πείσει τον μεγαλομέτοχο για την καταλληλότητά του, στο χαρτί της αλλαγής συνθηκών στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πόνταρε πάνω στον Χιού Ντάλας, για τον οποίο είχε καλή εντύπωση από το Ισραήλ, όπου ο Σκοτσέζος είχε κληθεί για συνεργασία. Πόνταρε στην πίεση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου η Δικαιοσύνη να ασχοληθεί με όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Και, κυρίως, πόνταρε στο ευρωπαϊκό χαρτί, δηλαδή στην πιθανότητα να αποφασίσει η UEFA να αναλάβει ακόμη πιο έντονη δράση και να δυναμώσει τη φωνή της προς την ελληνική κυβέρνηση για την ανάγκη αυτή να ασχοληθεί επιτέλους με την πάταξη της διαφθοράς.
Για την ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ πείθει και τον Ιβάν, ο οποίος έχει τουλάχιστον τρεις φορές υποχωρήσει σε σημαντικά ζητήματα και έχει αφήσει τον Αγγελίδη να “κάνει το δικό του” παρ' όλο που εκείνος είχε αντίθετη άποψη, αλλά και τον κόσμο, ο οποίος μένει με την εντύπωση ότι ο νέος μάνατζερ της ΠΑΕ μαθαίνει γρήγορα και καταφέρνει να ακούγεται δίχως να φωνάζει. Οι μάνατζερ όμως κρίνονται από τα αποτελέσματα. Αν του “καθίσει” η επιλογή του, δηλαδή αν η σημερινή συγκυρία οδηγήσει σε restart του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Αγγελίδης θα βγει ευνοημένος, αφού θα “πιστωθεί” την επιλογή της προσπάθειας αυτής που κάνει ο ΠΑΟΚ για να ασχοληθούν οι δικαστικές και οι ανώτερες αρχές, ακόμη και οι διεθνείς με τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, και κάπως έτσι θα πείσει και τον Σαββίδη ότι έχει νόημα να επενδύσει περισσότερα στην ΠΑΕ. Αν όμως δεν αλλάξει τίποτα στο σημερινό καθεστώς του ποδοσφαίρου, ο Αγγελίδης θα κριθεί από τον Σαββίδη με τα προηγούμενα μέτρα: θα πετύχει αγωνιστικούς στόχους ο ΠΑΟΚ; Πετυχημένος ο πρόεδρος και συνεχίζει. Αποτυγχάνει στους αγωνιστικούς στόχους ο ΠΑΟΚ; “Αποφασισμένος ο Ιβάν, τα αλλάζει όλα”, θα πουν τα πρωτοσέλιδα στη Θεσσαλονίκη. Και μετά ο Ιβάν θα ξαναβάλει αγγελία για να ψάξει τον επόμενο πρόεδρο.
Στην αγορά της Θεσσαλονίκης ο Αγγελίδης έχει ήδη αποκτήσει το προσωνύμιο poker face επειδή παραμένει ανέκφραστος, στα όρια του να δημιουργεί την εντύπωση αφελούς και “άσχετου”, την ίδια ώρα που εκείνος διαβάζει τα δεδομένα και χαράζει στρατηγικές. Μένει να αποδειχθεί αν θα τον δικαιώσει το χαρτί της Δικαιοσύνης, δηλαδή κυρίως αν θα δικαιωθεί η επιλογή του να γίνει ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΟΚ που λειτουργεί με τόσο κρύο κεφάλι και τόσο αποστασιοποιημένα από μια πόλη που βράζει, σε μια χώρα που έχει μάθει να εκλαμβάνει τη σιωπή ως αδυναμία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντάλεϊ Μπλιντ: Το πιο πολύτιμο γρανάζι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Με αφορμή τον τραυματισμό του, ο Γιώργος Καραμάνος ακτινογραφεί την καθοριστική συμβολή του Ντάλεϊ Μπλιντ στην εύρυθμη λειτουργία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λογαριασμός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Twitter» έριξε προσωρινά τη βόμβα, για να ακολουθήσει ένας πραγματικός χαμός. Το... τιτίβισμα που ήθελε τον Λουίς Φαν Χάαλ να ενημερώνει ότι ο Ντάλεϊ Μπλιντ θα έμενε εκτός δράσης για έξι μήνες, ευτυχώς αποδείχτηκε μία απλή παρερμηνεία και κατέβηκε άμεσα. Πρόλαβε ωστόσο, να δημιουργήσει τρελό καρδιοχτύπι στους οπαδούς της ομάδας. Ο Ολλανδός τεχνικός όμως έσπευσε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, εξηγώντας ότι ο συμπατριώτης του ποδοσφαιριστής θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις που θα δείξουν το πραγματικό πρόβλημα του. Προς το παρόν λοιπόν ο Μπλιντ θα μείνει εκτός για το ντέρμπι με την Αρσεναλ και βλέπουμε. Γιατί όμως έγινε τόση φασαρία για χάρη του και πόσο σημαντικός έχει καταστεί πλέον για την εύρυθμη αγωνιστική λειτουργία των Κόκκινων Διαβόλων;


Αν και αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή (30 Αυγούστου), μπήκε με τη μία στην 11άδα. Αφού λοιπόν έχασε τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, δεν ξαναβγήκε ποτέ στις οκτώ που ακολούθησαν. Κάπως έτσι έγινε ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής (228) πίσω μόνο από τον Ανχελ Ντι Μαρία (328). Φυσικά σε αυτό έχει συμβάλει ο... περονόσπορος των πολλών τραυματισμών που έχει πλήξει τη Γιουνάιτεντ και η τιμωρία του Γουέιν Ρούνεϊ. Και εάν ο Αργεντινός σούπερ σταρ εξελίσσεται στη μεγάλη ατραξιόν αυτού του ρόστερ, ο Μπλιντ κατακτά σταδιακά τις καρδιές των οπαδών και το σεβασμό των αντιπάλων ως ο πλέον πολύτιμος του club.
Ο 24χρονος διεθνής Ολλανδός γνωρίζεται τέλεια με τον Φαν Χάαλ. Κατανοεί στην εντέλεια αυτό που του ζητάει και έχει τον τρόπο να το αποτυπώνει στο χορτάρι. Το πρώτο που κάνει, είναι το focus στην οικονομία της κυκλοφορία της μπάλας (90% σωστές μεταβιβάσεις). Εχει έναν εξαιρετικό τρόπο να κατανοεί το πότε πρέπει να κάνει μακρινή μπαλιά στους πλάγιους μπακ που ανεβαίνουν (σ.σ.: το συνηθίζει και ειδικά όταν η ομάδα παίζει με 3-5-2) και το πότε πρέπει να παγώσει το ρυθμό, παίζοντας με τους κοντινούς του μέσους. Κάπως έτσι, με αυτό τον ρόλο του -κατά προσέγγιση και στο πιο αμυντικό του- deep lying playmaker, έχει καταστεί το πιο καλολαδωμένο γρανάζι στη μηχανή της Γιουνάιτεντ.

Γενικότερα εκείνος είναι που σταδιακά μετατρέπεται στον «δικτάτορα» του παιχνιδιού που προσπαθεί να επιβάλει ο Φαν Χάαλ. Βέβαια οι Πολ Σκόουλς και Γκάρι Νέβιλ έχουν επισημάνει σε αρθρογραφία τους σχετικά, ότι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι ο ίδιος ο προπονητής που δεν το επιθυμεί, μιας και περιμένει από εκείνον να κρατάει την ισορροπία στις γραμμές. Ο Μπλιντ φυσικά και ξέρει να παίζει επιθετικά. Εχει και την καλή μεγάλη σέντρα και την διατρητική κάθετη. Ειδικά όσον αφορά την πρώτη, το απέδειξε περίτρανα στο highlight του Μουντιάλ, με τη μακρινή πάρε-βάλε ακριβείας (σ.σ.: από θέση αριστερού full-back) για το κεφάλι του Ρόμπιν Φαν Πέρσι κόντρα στην Ισπανία.
Για το πιο επιθετικό σκέλος υπάρχει ο Μαρουάν Φελαϊνί που είναι πιο προωθημένος από τον Ολλανδό και πιο μπροστά του ένα σωρό παικταράδες, όπως οι Ντι Μαρία, Μάτα, Ρούνεϊ ή ακόμα και οι Βαλένσια (ή Ράφαελ), Σο που τρέχοντας όλη την πλευρά, ανεβαίνουν συνεχώς. Ο ρόλος λοιπόν του Μπλιντ είναι αρχικά να παίρνει την πρώτη πάσα από την άμυνα και την δίνει σωστά. Αυτό το κάνει με εξαιρετικό τρόπο, μοιράζοντας 477 πάσες, 97 περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη της Γιουνάιτεντ. Επίσης, αυτές οι πάσες δεν είναι μόνο στα πλάγια, αλλά οι 303 εξ αυτών είναι προωθημένες, κάτι που αντικρούει τους ισχυρισμούς των Σκόουλς, Νέβιλ.

Οι πάσες του Μπλιντ στο ντέρμπι με τη Σίτι: Πηγή squawka
Ο δεύτερος λόγος που δεν ανεβαίνει συχνά, έχει να κάνει με το ανασταλτικό μέρος. Με όλους τους υπόλοιπους να παίρνουν πρωτοβουλίες, εκείνος είναι που πρέπει να τρέξει να καλύψει τα κενά. Κάπως έτσι έφτασε να έχει 44 περισσότερα τάκλιν και κοψίματα-κλεψίματα από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και το ότι μιλάμε για τον απόλυτο πολυθεσίτη. Ο Μπλιντ εκτός του ότι μπορεί να παίξει αν χρειαστεί και στις δύο πλευρές (σ.σ.: το έκανε στο Μουντιάλ), στη Γιουνάιτεντ έχει ήδη βρεθεί ως σέντερ μπακ. Ειδικά στο ντέρμπι με τη Σίτι στις αρχές Νοεμβρίου, ξεκίνησε αμυντικός χαφ, για να καταλήξει κεντρικός αμυντικός και πιο συγκεκριμένα ως sweeper, θέση που ίσως να είναι και η καλύτερη του (σ.σ.: προφανώς είχε τον καλύτερο δάσκαλο, τον πατέρα του Ντάνι Μπλιντ που μεγαλούργησε με τον Αγιαξ στα 90ς).
Η αλήθεια είναι πως ο Ολλανδός δεν είναι ο σούπερ σταρ που θα κλέψει τα πρωτοσέλιδα. Αυτά είναι για κυρίως για τους Ντι Μαρία, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι ή ακόμα και τον Φαλκάο, όταν αυτός επιστρέψει. Ωστόσο, όσο περνούν οι Κυριακές τόσο περισσότερο αναδεικνύεται η συνεισφορά του. Οταν μάλιστα πάψουν οι τραυματισμοί, η ομάδα βρει ρυθμό και... χορέψει στο τέμπο που επιθυμεί ο Φαν Χάαλ, τότε θα φανεί ακόμα περισσότερο το πόσο διάνα ήταν η απόκτηση του, η πιο σημαντική του καλοκαιριού για τους Κόκκινους Διαβόλους. Μία μεταγραφή πραγματικού κόστους αναφορικά με το value for money, καθώς τα 18-20 εκατ ευρώ που δόθηκαν στον Αγιαξ φαίνεται να είναι από ρεαλιστικά έως και λίγα για την πραγματική αξία του...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πανεύκολος ο λιθοβολισμός!!

Το πρωτάθλημα έβαλε... λουκέτο και ο Ηρακλής Αντύπας γράφει το πόσο κακό κάνει στον Ολυμπιακό η αποχή από τις υποχρεώσεις ενόψει και Τσάμπιονς Λιγκ.  
Με όλα αυτά τα… όμορφα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, έχουμε αφήσει στην άκρη το ποδόσφαιρο. Το κανονικό ποδόσφαιρο και όχι αυτό που παίζεται με ξυλοδαρμούς και συνεντεύξεις Τύπου, με εκκλησιαστικές ατάκες. «Λουκέτο» μπήκε στα γήπεδα και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές θα έχουν αναγκαστικό ρεπό.
Και σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις στην Ευρώπη (αλλά και οι άλλες ομάδες που μετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ, με τον ΠΑΟΚ να έχει ελπίδες πρόκρισης) και θα πάει στη Μαδρίτη για να κρατήσει για μια ακόμη φορά ψηλά τη σημαία της Ελλάδας. Τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο πανεύκολα ουκ ολίγοι λιθοβολούν, ασχέτως εάν αρκετοί από αυτούς ζουν από το συγκεκριμένο άθλημα.
Εδώ μάθαμε ότι το πρωτάθλημα της Ελλάδας είναι χειρότερο από της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Νιγηρίας, της Αυστραλίας, της Σουηδίας, λες και από αυτές τις χώρες, πωλούνται παίκτες με 15 εκατομμύρια ευρώ. Λες και οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αυτά είναι πασίγνωστες. Όπως η Sunshine Stars που δε νομίζουμε κανείς στον κόσμο να χάνει παιχνίδι της…
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, θα πάει στη Μαδρίτη χωρίς να έχει επίσημο παιχνίδι στα πόδια του, από τις 9 Νοεμβρίου και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Και στο διάστημα που ακολούθησε, για αρκετές μέρες οι διεθνείς απουσίαζαν και φυσικά δεν γινόταν να πραγματοποιηθούν κανονικές προπονήσεις της ομάδας.
Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, ο Ολυμπιακός έχει εκτοξευθεί και εκπροσωπεί ΕΠΑΞΙΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εδώ σε όμιλο με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ιταλίας και Ισπανίας, παλεύει να προκριθεί για δεύτερη στη σειρά φορά στους 16 και αν δεν τα καταφέρει θα είναι για κάποιους τεράστια αποτυχία. Αφήστε που οι αντί - Ολυμπιακοί θα το παρουσιάσουν και πάλι σαν μια… απόδειξη ότι οι πρωταθλητές δεν κάνουν τίποτα στην Ευρώπη. Το πώς βέβαια έχουν εκτοξευθεί στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, δεν το σκέφτεται κανείς. Προφανώς τους χαρίζουν βαθμοί οι Ευρωπαίοι…
Η αναβολή των πρωταθλημάτων μόνο κακό κάνει, καθώς συντηρείται η σαπίλα. Η NOVA βλέπει την επένδυση της να πηγαίνει στράφι και πολύ σωστά θα προσπαθήσει μέσω της ρήτρας να την προστατεύσει. Και εκεί θέλουμε να δούμε τους επενδυτές των ομάδων…
Υ.Γ. Και χωρίς παιχνίδι στα πόδια του, ο Ολυμπιακός θα παλέψει στη Μαδρίτη και θα προσπαθήσει να πάρει αποτέλεσμα. Κι η εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, επιτρέπει σε όλους τους φίλους της ομάδας να αισιοδοξούν…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Να σερβιριστεί η γαλοπούλα!!

Ο Νίκος Παπαδογιάννης αναρωτιέται μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα χέρια των ομάδων μας.
O Oλυμπιακός υπενθύμισε χθες ότι θα πάρει καιρό μέχρι να απαλλαγεί –αν απαλλαγεί- από τις παιδικές του ασθένειες. Ο Παναθηναϊκός απέδειξε για 4η συνεχόμενη εβδομάδα ότι βρίσκεται πιο κοντά στους μνηστήρες, παρά στην πλέμπα.
Είτε τροχάδην είτε βάδην, οι ομάδες μας θα περάσουν στον β’ γύρο και θα συμμετάσχουν, για πολλοστή χρονιά, στην κούρσα των διεκδικητών. Δεν θα χρειαστεί αυτή τη φορά να φάνε τη γαλοπούλα με την ψυχή στα δόντια. Ο Ολυμπιακός πάει για 10-0 και ο Παναθηναϊκός για άνετη πρόκριση με απόσταση αρκετών βημάτων από τις ομάδες που θα μείνουν έξω.
Το επόμενο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, στα τέλη του Δεκέμβρη, θα τους βρει απερίσπαστα αφοσιωμένους στη μεταξύ τους τιτανομαχία. Όχι ότι έδωσαν ποτέ προτεραιότητα στην Ευρώπη…
Ο πρωταθλητής εμφανίστηκε στην Πολωνία χωρίς τον πολύτιμο Φώτση, είχε άκεφο τον συνήθως αξιόπιστο Μπατίστα και ξεκίνησε με χάντικαπ 7 πόντων: 9-2 στο τρίτο λεπτό. Αντέδρασε με σιγουριά ομάδας μεγάλης, πολύ μεγαλύτερης από αυτό που προοιώνιζαν οι Κασσάνδρες του Σεπτεμβρίου. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός που ...δεν θα έκανε ούτε νίκη στον Όμιλο;
Ο Τζέιμς Γκιστ άφησε πίσω του την κακή εμφάνιση της Βαρκελώνης, ο Νίκος Παππάς παρέλαβε τη σκυτάλη από τον άτονο Σλότερ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφαγε (όπως αναμενόταν) τη θέση του Ράιτ και έγινε ιδανικός υποστηρικτής του Μπατίστα και ο ισχυρός επέβαλε τον νόμο του εν ριπή οφθαλμού.
Η αρχική χαλαρότητα επέβαλε υπερβολική δόση Διαμαντίδη, αλλά ο αρχηγός έβγαλε ολόκληρο το πρώτο 20λεπτο, απνευστί, δίχως να αντικατασταθεί και δίχως να ζοριστεί. Ποιος περίμενε να τον δει τόσο ανθεκτικό, τον ίδιο που πέρυσι αγκομαχούσε, σε ηλικία 34 ετών και 6 μηνών;
Η πολυσυζητημένη επιμονή του Ιβάνοβιτς στον τομέα της φυσικής κατάστασης εξελίσσεται σε βαρύ χαρτί του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Διαμαντίδης αποσύρθηκε για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό, αλλά ο ρυθμός ουδέποτε μειώθηκε.
Ο Παππάς, των 27 λεπτών και των 14 πόντων, ήταν ο τέταρτος MVP πίσω από τους προφανείς Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη και τον Διαμαντίδη. Οσο παρακολουθούσα την παράσταση του αναγεννημένου Λουκά, θυμόμουν την τρύπα που υπήρχε στα μετόπισθεν του Μπουρούση στο Μουντομπάσκετ και μελαγχολούσα…
Οι καλύτερες νίκες είναι εκείνες που παράλληλα προσφέρουν τροφή για σκέψη. Το 6-0 του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο βροντερό όσο ακούγεται, αλλά αγώνες σαν τον χθεσινό ισοδυναμούν με λουκούλλειο γεύμα για το μυαλό του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Το δεύτερο ημίχρονο απέναντι στη Βαλένθια ήταν κακός οιωνός και ταυτόχρονα επιχείρημα στη φαρέτρα των επιφυλακτικών. Ναι μεν χειροκροτήθηκε η αυτοπεποίθηση με την οποία χειρίστηκαν οι «κόκκινοι» το -10 του 33ου λεπτού, αλλά δεν θα έπρεπε ποτέ να φτάσουν ως εκεί.
Τα λάθη που έδωσαν στους Ισπανούς την πρωτοβουλία, απρόσεκτες πάσες στη σέντρα, δεν αρμόζουν σε ομάδα με τόσο ικανούς και έμπειρους χειριστές. Ακόμα και όταν η πιεστική άμυνα έδειξε τον τρόπο (με μπροστάρη τον ιλιγγιωδώς βελτιωμένο Σλούκα), η μεθοδικότητα πήγε περίπατο και ο αυτόματος πιλότος παλιών, κακών ημερών ξαναβγήκε απρόσκλητος στην επιφάνεια.
Εγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, ότι θεωρώ ανορθόγραφη την ομάδα που επιχειρεί περισσότερα τρίποντα παρά δίποντα. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός είχε 21 και 10 αντίστοιχα. Στο δεύτερο, 13 και 16. Βλέπετε τη διαφορά ή να φωνάξω οφθαλμίατρο;
Η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, οι εμπνεύσεις του Σπανούλη και οι αυτοματισμοί που φέρνουν σε απόσταση βολής τους ψηλούς χάρισαν στον Ολυμπιακό 9+7 καρφώματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η άφιξη του θαυμάσιου Ντάρντεν τον έκανε ακόμα πιο αθλητικό και εκρηκτικό.
Και όμως, η υπομονή χάθηκε ανεξήγητα και οι συνεργασίες έδωσαν τη θέση τους σε αυτοσχεδιασμούς και σε μακρυνά σουτ με αβέβαιο αποτέλεσμα. Πριν οι Αγραβάνης, Λαφαγιέτ βάλουν δύο απανωτά στο 65-70, ο Ολυμπιακός του β’ ημιχρόνου μετρούσε 0/11 τρίποντα. Αμέσως μετά, επιχείρησε άλλα δύο, όλα άστοχα, δώρα για την άμυνα της Βαλένθια.
Στο μεταξύ, η ίδια τροφοδοτούσε συστηματικά τον ψηλό της (Ντούμπλιεβιτς) και αξιοποιούσε το μυαλωμένο παιχνίδι της με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Το πορτοκαλί φάντασμα της 1ης αγωνιστικής δεν μοιάζει σε τίποτε με την ενισχυμένη ομάδα που εμφανίστηκε χθες στο ΣΕΦ.
Για καλή τύχη του Ολυμπιακού, η μπάλα πήγε στα σωστά χέρια όταν οι δέκα μπήκαν στην τελική ευθεία. «Εσκάνδαλο», φώναζε ο Ισπανός σπήκερ όταν είδε τον Βασίλη Σπανούλη να σουτάρει αμαρκάριστος, στο 73-75. Ο αρχηγός παγιδεύτηκε από την άμυνα του Περάσοβιτς μετά την ανάπαυλα, αλλά είχε εξαπολύσει τις προειδοποιητικές βολές του στο οργιαστικό πρώτο ημίχρονο.
Όταν ο Σπανούλης έβαλε εκείνο το τζορντανικό στο ξεκίνημα, ο σχολιαστής της ισπανικής τηλεόρασης πετάχτηκε πάνω σαν ηλεκτρισμένος: «¡¡¡Que barbaridad!!!» Βαρβαριδάδ δεν λέτε τίποτε, σενιόρ. Ούτε φέτος σκοπεύουν οι ομάδες μας να γίνουν χαλί για τις δικές σας.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η αλήθεια για την… χούντα και τον Ολυμπιακό!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την ιστορική αλήθεια μίας περιόδου 18 ετών…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται η λέξη «χούντα» για τον Ολυμπιακό. Ας προσεγγίσουμε, όμως, την ιστορική αλήθεια της «κόκκινης χούντας», όπως αρέσκονται να τη λένε οι αντιολυμπιακοί, την περίοδο των 18 ετών που κυριαρχεί ο Ολυμπιακός.
Μιλάμε για μία χούντα στην οποία, βέβαια, ο Παναθηναϊκός όταν είχε κι αυτός, όπως ο Ολυμπιακός, πραγματικά καλή ομάδα, στέφθηκε πρωταθλητής το 2004 και το 2010.
Κι όχι μόνο:
Έχασε στο ουσιαστικά «μπαράζ» της Ριζούπολης (3-0) το πρωτάθλημα του 2003.
Έχασε την τελευταία αγωνιστική εκείνο του 2005.
Όπως τελευταίες αγωνιστικές έχασε και το πρωτάθλημα του 1998 με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 στο ΟΑΚΑ, αλλά και το πρωτάθλημα το 2000 και το πρωτάθλημα το 2002, όπως και το πρωτάθλημα το 2012, με το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1 στο ΟΑΚΑ.
Για μία χούντα στην οποία, βεβαιότατα, η ΑΕΚ όταν είχε κι αυτή καλή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός…
Έχασε το πρωτάθλημα του 2002 στο ουσιαστικά «μπαράζ» του ΟΑΚΑ (4-3)
Αλλά το πρωτάθλημα του 2005 τελευταία αγωνιστική-το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός.
Όπως έχασε τελευταία αγωνιστική και το πρωτάθλημα του 2008, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται και το λάθος της Καλαμαριάς να χρησιμοποιήσει παράνομα τον Βάλνερ στη νίκη της 1-0 (λες και δεν θα έκανε το ίδιο οποιοδήποτε άλλο κλαμπ στον πλανήτη).
Αυτή η χούντα λοιπόν, και καλά με τις βοήθειες της διαιτησίας, της ΕΠΟ και της Λίγκας στον Ολυμπιακό, δεν στέρησε από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε τα εννιά από τα 18 πρωταθλήματα-τα άλλα εννιά ο Ολυμπιακός τα πήρε περίπατο.
Προσέξτε, τα εννέα, τα μισά από τα 18, τα διεκδίκησαν μέχρι το φινάλε οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πήρε ο ΠΑΟ τα δύο. Θα μπορούσαν να πάρουν ΠΑΟ κι ΑΕΚ κι άλλα εφτά, που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στην τρίχα. Και τώρα τι θα λέγαμε; Για κόκκινη χούντα, με εννιά πρωταθλήματα του Ολυμπιακού, έξι του ΠΑΟ και τρία της ΑΕΚ;..
Όμως, πως έχασαν τα εφτά πρωταθλήματα ΠΑΟ κι ΑΕΚ; Τους τα…έκλεψε ο Ολυμπιακός με το…παρασκήνιο; Τα έχασαν…
Τα δύο σε «μπαράζ» (μήπως έφταιξε η διαιτησία στο 3-0 επί του ΠΑΟ στη Ριζούπολη το 2003 και στο 4-3 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το 2002;).
Και τα άλλα δύο πάλι από καθοριστικές ήττες του ΠΑΟ από τον Ολυμπιακό (μήπως έφταιξε η διαιτησία στο 2-0 των Μαυρογενίδη, Γεωργάτου το 1998 και στο 1-0 του Αμπντούν το 2012, και τα δύο με τον ΠΑΟ γηπεδούχο;).
Και τα άλλα πρωταθλήματα θα σας πω εγώ πως τα έχασαν;
Ο ΠΑΟ το 2000 από ήττα του 0-1 από την Παναχαϊκή στην Πάτρα μήνα Μάϊο.
Ο ΠΑΟ το 2002 (το διεκδίκησε κι αυτός) από τις ισοπαλίες του με Άρη 0-0 και ΠΑΟΚ 2-2 μήνα Μάρτιο.
Η ΑΕΚ το 2005 από την ήττα της 0-1 από τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ μήνα Μάϊο.
Ο ΠΑΟ το 2005 (το διεκδίκησε κι αυτός) από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ και το 0-0 με την ΑΕΚ μήνα Μάϊο.
Η ΑΕΚ το 2008 από το 1-1 με τον Άρη μήνα Μάρτιο.
Άρα, τα πρωταθλήματα τα έχασαν ΠΑΟ κι ΑΕΚ είτε σε τετ α τετ με τον Ολυμπιακό, είτε με…αυτογκόλ τους. Τα έπαιρνε ο Ολυμπιακός γιατί πάντοτε είχε καλό ρόστερ, γιατί είχε πάρει το "κολλάει" στον πρωταθλητισμό, γιατί κάποιες φορές ο ΠΑΟ δεν μπορούσε να αντέξει και πρωταθλητισμό και παρουσία του στην Ευρώπη και γιατί κι οι δύο, αλλά κύρια η ΑΕΚ έχει παραδοσιακά ένα έλλειμμα χαρακτήρα την λεγόμενη κρίσιμη στιγμή της μάχης.
Και ξεχάσαμε μία… λεπτομέρεια: τι παίκτες είχαν εκείνες τις σεζόν ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ και τι παίκτες έχει ο ΠΑΟ π.χ. την τελευταία διετία και τι παίκτες είχε η ΑΕΚ τις δύο τελευταίες σεζόν της στην Α΄ Εθνική…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο 10-0 για τον Ολυμπιακό!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θέλει και φέτος το 10-0 στην πρώτη φάση παρά το γεγονός ότι δεν προσφέρει κάτι επί της ουσίας και σχολιάζει την στατικότητα των Πειραιωτών απέναντι στην άμυνα ζώνης της Βαλένθια.
Με αναφορές στην περσινή πρώτη φάση και το 10-0 του Ολυμπιακού (και την μετέπειτα πορεία του), όλοι μα όλοι «επιθυμούν» να κάνει μία ήττα φέτος. Λες κι αν πέρυσι έχανε από τη Ζιελόνα Γκόρα, θα νικούσε την Ρεάλ στο πέμπτο ματς.
Εγώ πάλι, θέλω να ξανακάνει 10-0. Επί της ουσίας δε θα του δώσει το παραμικρό η πρώτη θέση στον όμιλο. Ούτε καν πλεονέκτημα στο πρόγραμμα των αναμετρήσεων του Top 16.
Αυτό που προσφέρει ένα «10-0» είναι σεβασμό και φόβο. Οι αντίπαλοι εννοείται και τρέφουν εκτίμηση για τους Πειραιώτες, αλλά αν τους βρουν αήττητους τότε αυτή η εκτίμηση μεγαλώνει.
Τώρα για το φόβο… Πείτε μου εσείς μετά ΚΑΙ το χθεσινό με τη Βαλένθια αν υπάρχει ομάδα που θα προηγείται με 7-8 πόντους στο 35’ και θα αισθάνεται άνετα; Καμία. Οι ανατροπές (είτε σε αδιάφορα ματς είτε σε τελικούς Ευρωλίγκας) είναι στο αίμα των «ερυθρόλευκων» εδώ και 3-4 χρόνια.
Και στο φινάλε φινάλε… να παίζουν για να χάσουν; Να είναι το ματς στον πόντο και να μην προσπαθούν; Πείτε σε έναν αθλητή «δε πειράζει και να χάσεις» και θα δείτε πως θα σας αγριοκοιτάξει αν σέβεται τον εαυτό του.
ΠΕΡΙ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
Στα του ματς με τους Ισπανούς επέμενα πως είναι καλό ρόστερ και καθόλου κακή ομάδα. Πολλοί βάλθηκαν να χλευάσουν το «φόβο» μου για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Η άμυνα του Ολυμπιακού για 31 λεπτά θύμιζε αδιάφορη βόλτα στο πάρκο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πίστευαν λανθασμένα πως έπαιρναν ενέργεια από την επίθεση και τα καρφώματα και όχι από την πίεση στον αντίπαλο.
Όταν λοιπόν είδαν τα σκούρα στο 54-64, αποφάσισαν να γυρίσουν στη σιγουριά της άμυνας και έγινε το 6/6.
Αρκετός λόγος γίνεται και για την άμυνα ζώνης των Ισπανών ως προς τον τρόπο που εγκλωβίστηκαν οι Πειραιώτες. Άποψή μου είναι πως δεν ήταν τόσο καλή η άμυνα ζώνης της Βαλένθια, αλλά στατικοί οι παίκτες του Ολυμπιακού.
Η άμυνα ζώνης αν δεν την προλάβει ο αιφνιδιασμός, σπάει είτε με γρήγορες πάσες είτε με διείσδυση των γκαρντ στην «καρδιά» της για να δημιουργήσει ρήγμα. Οι Πειραιώτες δεν έκαναν τίποτα από αυτά και κόλλησαν.
ΑΣΤΕΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Τα τελευταία 11 δευτερόλεπτα είναι να τα ξεχνάει άμεσα κάποιος που βλέπει μπάσκετ. Αρχικά ο Ρίμπας κάνει αχρείαστο φάουλ στον Σπανούλη στα 11’’ με το σκορ 76-76. Λάθος και το φάουλ και ό,τι αν ήθελε σώνει και ντε να το κάνει, έπρεπε να το κάνει νωρίτερα για να έχει μεγαλύτερη επίθεση η Βαλένθια.
Στη συνέχεια ο Ντάρντεν κερδίζει το τζάμπολ και αντί να σπρώξει τη μπάλα προς την επίθεση να κυλήσουν τα 3’’, τη σπρώχνει προς την άμυνα.
Τέλος με 1,3’’ στο ρολόι ο Ρίμπας κάνει ντρίμπλα, προσποίηση και πάσα. Προφανώς και δεν είχε την παραμικρή αίσθηση του χρόνου.
ΥΓ: Το καλάθι του Σπανούλη στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μαγικό.
ΥΓ 2: Το χειροκρότημα του κόσμου τουλάχιστον σε πέντε περιπτώσεις στην τρίτη περίοδο όταν ο Ολυμπιακός έχανε με διαφορά ήταν… ακόμη πιο μαγικό.
ΥΓ 3: Τον Παναθηναϊκό δεν τον είδα. Σας προλαβαίνω στα σχόλια.
ΥΓ 4: Το δίδυμο Χάντερ και Αγραβάνη στην άμυνα στο τέλος ήταν απροσπέλαστο και ορθώς έμεινε στο παρκέ παρά την εξαιρετική κατάσταση του Ντάνστον τα προηγούμενα λεπτά.
ΥΓ 5: Το αμέλησα τις τελευταίες μέρες… Να θυμάστε (κι εγώ επίσης) πως ο χειρότερος προπονητής, γνωρίζει περισσότερο μπάσκετ από τον καλύτερο δημοσιογράφο, αναλυτή, φίλαθλο.   
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ψάχνοντας το «φάρμακο»

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το ντέρμπι του βορρά στην Γερμανία ανάμεσα στο Αμβούργο και στην Βέρντερ. Το πρώτο ζευγάρι που ξεπερνάει τα 100 ντέρμπι στην Γερμανία βρέθηκε. Το Αμβούργο θα υποδεχθεί την Βέρντερ (23/11) στο ντέρμπι του βορρά νούμερο 101 και – δυστυχώς – της παραμονής, με το Spox να το χαρακτηρίζει «εκρηκτικό». Μετά από 11 αγωνιστικές ο Τσίνμπαουερ κάθεται στη θέση του Σλόμκα και ο Σκρίπνικ στη θέση του Ντουτ. Αμφότερες οι αλλαγές έγιναν με έναν και μοναδικό στόχο. Τη σωτηρία.
Όχι για το αύριο, αλλά για το σήμερα, έστω και αν κανένας τους δεν προοριζόταν για προσωρινή λύση. Προς το παρόν δικαιώνονται μόνο οι πράσινοι για την επιλογή τους, χωρίς το δείγμα, όμως, να είναι επαρκές. Ο Σκρίπνικ ξεκίνησε με 3 νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, όπως οι Ότο Ρεχάγκλελ και Τόμας Σάαφ και στην Βρέμη ο ενθουσιασμός βρέθηκε εύκολα και γρήγορα.
Οι δύο πρωτάρηδες τεχνικοί στην Bundesliga σιγά-σιγά μαθαίνουν στα δύσκολα. «Είχα πάρα πολύ άγχος, όμως προσπάθησα να μην το δείξω», είχε πει στην κάμερα του Sky με μεγάλη ανακούφιση ο τεχνικός της Βέρντερ μετά τη νίκη στο ντεμπούτο του (2-1 εκτός έδρας την Μάιντς), ενώ ο Τσίνμπαουερ πριν λίγες ημέρες αποκάλυψε ότι από τη στιγμή που ανέλαβε το Αμβούργο έχει χάσει 5 κιλά από το άγχος…

«Είναι απίστευτο το που βρίσκονται σήμερα οι ομάδες. Το ντέρμπι να εξελίσσεται σε παραμονής είναι θλιβερό», σχολίασε ο Βίζε, που πλέον ακολουθεί ως γνωστόν άλλη καριέρα και ήταν από τους πρωταγωνιστές του επεισοδιακού και γεμάτου πάθος ντέρμπι το 2009. Σε εκείνη τη σεζόν οι ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες σε όλες τις διοργανώσεις. Ανάμεσά τους ήταν και οι 2 για τα ημιτελικά του UEFA Cup. Λίγα χρόνια και πολλά λάθη μετά το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό.
Από πέρυσι έχει χαθεί το μέτρημα με τα άρθρα για «κρίση του βορρά» και «κρίση της παράδοσης» στον γερμανικό τύπο. Πάντα στο προσκήνιο ήταν και θα είναι το Αμβούργο και η Βέρντερ. Το φεγγάρι σαφώς ευνοεί τη δεύτερη. «Έχουμε ξανά το γονίδιο της Βέρντερ», σχολίασε ο Γιουνούζοβιτς, καθώς ο Σκρίπνικ και ο βοηθός του Τέρστεν Φρινγκς έχουν γνωρίσει τις χρυσές εποχές των πράσινων και έχουν καταφέρει να αλλάξουν τη νοοτροπία των παικτών τους.
«Η ομάδα πιστεύει ξανά στον εαυτό της», είπε μετά το τελευταίο ματς (νίκη 2-0 επί της Στουτγκάρδης) ο αθλητικός διευθυντής Ρούβεν Σρέντερ. Μέσα σε πολύ μικρό διάστημα το κλίμα αισιοδοξίας είναι η μεγαλύτερη αλλαγή και επιτυχία. Εκεί ακριβώς που έχει αποτύχει δύο φορές το Αμβούργο. Μία φορά με την αλλαγή στη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι και τη δεύτερη με την αλλαγή προπονητή πριν λίγο καιρό. «Το Αμβούργο είναι ο ασθενής και η Βέρντερ το φάρμακο», έγραψε η Hamburger Morgenpost.

Ο Τσίνμπαουερ έχει φτιάξει μία ομάδα που μπορεί να παίξει απέναντι σε καλύτερους, όμως με ομάδες στα μέτρα της ξαφνικά τα βρίσκει σκούρα, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι στην επίθεση. Στα τελευταία 11 ματς οι Δεινόσαυροι έχουν δημιουργήσει 34 ευκαιρίες, όμως έχουν πετύχει μόλις 4 γκολ… «Το ντέρμπι μπορεί να εξελιχθεί σε νέο ξεκίνημα στη σεζόν», τόνισε ο Λασόγκα, από τον οποίο οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Μπορεί να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, όμως με 2 γκολ σε 11 ματς έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα.
«Σε αντίθεση με αυτό που ακουγόταν συνέχεια πέρυσι, φέτος είμαστε ανταγωνιστικοί», είχε πει τις προηγούμενες ημέρες ο τεχνικός του Αμβούργου, που τόνισε ότι μία νίκη είναι ικανή να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Αν, όμως, αυτό δεν το κατάφερε η νίκη στο Ντόρτμουντ, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορεί να το καταφέρει οποιαδήποτε άλλη.
Το μόνο που ακούς στο Αμβούργο μετά από 11 αγωνιστικές είναι «εμπιστοσύνη» και «υπομονή». Το restart, όμως, που ψάχνουν οι Δεινόσαυροι από το περασμένο καλοκαίρι δεν έχει έρθει και η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύει να μην έρθει ποτέ… Ο Τσίνμπαουερ κάνει τη μία έκκληση μετά την άλλη στον κόσμο, λέγοντας ότι αυτός θα κάνει τη διαφορά.
Μετά από 5 χρόνια θα έχουμε για πρώτη φορά sold out στην Imtech Arena σε ντέρμπι του βορρά. Στο ματς με την Λεβερκούζεν τα ντεσιμπέλ σταμάτησαν στα 128,7 και η καμπάνια ήταν απλή για το Αμβούργο. «Το πιο θορυβώδες ντέρμπι». Το ρεκόρ της Bundesliga ανήκει από το 2009 στους οπαδούς της Σάλκε (129 ντεσιμπέλ) και φαίνεται ότι θα σπάσει την Κυριακή.
 Δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις θα δώσουν και φέτος τη μάχη της παραμονής μέχρι το τέλος. Από το ντέρμπι αυτή τη φορά μπορεί να βγει χαμένος μόνο ένας. Οι γηπεδούχοι. Συνήθως, οι δύσκολες στιγμές είναι εκείνες που συσπειρώνουν περισσότερο τον κόσμο και στο Αμβούργο αποδεικνύουν την αγάπη τους.

«Πρέπει να βασανίσουμε τους εαυτούς μας, προκειμένου να βρούμε τις λύσεις», είχε πει ο Σκρίπνικ μετά την πρώτη του νίκη και μοιάζει να τα καταφέρνει, καθώς η αγωνιστική βελτίωση της Βέρντερ είναι εντυπωσιακή. Ο Τσίνμπαουερ από την άλλη είναι πολύ πιο παθιασμένος, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να εμπνεύσει τους παίκτες του για την υπέρβαση και η συζήτηση για τον τρόπο παιχνιδιού του Αμβούργου έχει ξεκινήσει. Στο εκτός έδρας ματς με την Βόλφσμπουργκ οι οπαδοί των Λύκων κούνησαν λευκά μαντήλια στους αντιπάλους τους. Ο 44χρονος τεχνικός δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να πετάξει λευκή πετσέτα, όμως στο τέλος οι παίκτες είναι εκείνοι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα και όχι οι οπαδοί...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βενγκέρ και Φαν Χάαλ σε δύσκολη θέση...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος ρίχνει μια προσεκτική ματιά στο ντέρμπι Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγες ώρες πριν αυτό διεξαχθεί και καταλήγει ότι Βενγκέρ και Φαν Χάαλ έχουν ζήτημα…
Για αρκετά χρόνια ήταν αν όχι το ντέρμπι της χρονιάς, ένα από τα τρία – τέσσερα σημαντικότερα ματς της σεζόν στην Αγγλία. Τέτοια ματς στις αρχές του αιώνα μας και για κάμποσα χρόνια έκριναν τίτλους στο Νησί. Τώρα…

Τώρα η 6η Αρσεναλ υποδέχεται την 7η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Κουβέντα για τίτλο ούτε για αστείο κι’ ας είμαστε ακόμη στον Νοέμβριο. Η Αρσεναλ απέχει 12 και η Μάντσεστερ 13 βαθμούς από την κορυφή και την Τσέλσι.

Πρέπει να πάμε στον προηγούμενο αιώνα (το 1998) για να βρούμε ματς μεταξύ τους στο οποίο θα ξεκινούσαν να το παίξουν και καμία από τις δύο δεν ήταν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Κι’ όλα αυτά ενώ και οι δύο μαζί το περασμένο καλοκαίρι (πριν 3 μήνες δηλαδή) ξόδεψαν περισσότερα χρήματα για μεταγραφές απ’ όσα ξόδεψαν μαζί η Ρεάλ η Μπάρτσα και η Μπάγερν Μονάχου! Σχεδόν 300 εκατ. μεταγραφές έκανε ο Λουίς Φαν Χάαλ και ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά δεν…

Τελειώνει ο χρόνος του Φαν Χάαλ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει χειρότερο ξεκίνημα και από αυτό που έκανε με τον Μόγιες, ο οποίος πέρυσι την ίδια αγωνιστική είχε μαζέψει 4 βαθμούς περισσότερους. Τόσο άθλια εκκίνηση είχαν να δουν στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1989! Η Μάντσεστερ δεν έχει ακόμη κάνει νίκη μακριά από την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα και η τελευταία φορά που της συνέβη αυτό ήταν στην  προ Σερ Αλεξ εποχή!

Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει στα χέρια του την ακριβότερη ομάδα που γνώρισε ποτέ στην Ιστορία του το αγγλικό ποδόσφαιρο. Η σημερινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξίζει πάνω από 500 εκατ. ευρώ και έχει στο ρόστερ της διψήφιο αριθμό παικτών οι οποίοι για να αποκτηθούν το club ξόδεψε για τον καθένα από αυτούς πάνω από 10 εκατ. ευρώ! Η Μάντσεστερ παίζει μόλις ένα ματς την εβδομάδα, αφού δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και στο Λιγκ Καπ αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο από την Μίλτον Κέινς η οποία την συνέτριψε με 4 γκολ!

Απ’ όπου και να πιάσεις το θέμα, ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει ζητήματα. Δεν μπορεί να καταλήξει σε σχηματισμό, σε πρόσωπα και η ομάδα του αδυνατεί να παρουσιάσει εικόνα που θα σε πείσει ότι κάτι άλλαξε από την τραγική περσινή σεζόν. Εχει ένα και μοναδικό ελαφρυντικό. Σε 4 μήνες που προπονεί την ομάδα έχει δει τους ποδοσφαιριστές του να μένουν στα πιτς λόγω τραυματισμού σε 39 διαφορετικές περιπτώσεις!

Στο ντέρμπι κόντρα στην Αρσεναλ (ο Μόγιες πέρυσι πήρε 4 βαθμούς στα δύο ματς με τους Κανονιέρηδες, χωρίς καν να δεχτεί γκολ) ο Λουίς Φαν Χάαλ αν ηττηθεί θα αρχίσει να στερεύει από δικαιολογίες. Ο χρόνος που είχε ζητήσει, έχει τελειώσει προ πολλού και η κλεψύδρα δεν έχει άλλη άμμο μέσα…

Τέλειωσαν οι δικαιολογίες του Βενγκέρ…
Ότι ισχύει για τον Φαν Χάαλ την φετινή σεζόν ισχύει και για τον Βενγκέρ, μόνο που ο Αλσατός επιβαρύνεται και με τα προηγούμενα έτη. Όχι αυτά της λιτότητας όπου η Αρσεναλ πολύ λογικά αδυνατούσε να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά τα τελευταία 4 (με το φετινό μέσα) όπου στο «Emirates» πέφτει χρήμα με το… τσουβάλι.

Ο Βενγκέρ στις τέσσερις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους έχει ξοδέψει για αγορά παικτών ένα ποσό που ξεπερνά τα 250 εκατ. λίρες. Για να καταλάβετε το μέγεθος της διαφοράς από το καλοκαίρι του 2011 ως σήμερα έχει ξοδέψει περισσότερα για μεταγραφές απ’ όσα είχε ξοδέψει την προηγούμενη δεκαετία (από το 2001 ως το 2011). Κατάκτηση πρωταθλήματος όμως δεν ήρθε και δεν θα έρθει ούτε φέτος!

Η Αρσεναλ φέτος στις 11 πρώτες αγωνιστικές έχει μόλις 4 νίκες, όλες κόντρα στις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (Αστον Βίλα, Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας και Σάντερλαντ) και έχει συγκεντρώσει 8 βαθμούς λιγότερους απ’ όσους είχε μαζέψει πέρυσι στο ίδιο ακριβώς χρονικό σημείο! Εχει πετάξει στα σκουπίδια 9 βαθμούς σε ματς που ήταν μπροστά στο σκορ, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ομάδα της Πρέμιερ φέτος.

Η αναποτελεσματικότητα της είναι πραγματικά για σεμινάριο. Η Αρσεναλ στο φετινό πρωτάθλημα είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τις λιγότερες φάσεις από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι δεύτερη σε δημιουργία τελικών προσπαθειών στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας (62%). Κι όμως είναι έκτη στη βαθμολογία, όντας 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ο ορισμός του «τα ποτίζω, τα ταϊζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…». Η απάντηση είναι απλή. Ότι είχαν πάντα την τελευταία δεκαετία. Η Αρσεναλ είναι η πιο soft ομάδα της Ευρώπης και παίζει στο πιο aggressive πρωτάθλημα της Ευρώπης. Είναι ωραία να την βλέπεις στο μάτι (συνήθως, όχι πάντα), αλλά από αποτελεσματικότητα μηδέν.

Μόλις έρθει η ώρα να παίξει ματς με μεγάλο αντίπαλο, ματς στο οποίο κρίνονται πράγματα, ματς κόντρα σε ισάξια ή καλύτερη ομάδα, η Αρσεναλ τιλτάρει… Μην πάτε μακριά, κόντρα στην τωρινή αντίπαλό της, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Αρσεναλ τα τελευταία 6 χρόνια και σε 11 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα έχει μόλις μία νίκη!

Και δεν είναι το μοναδικό της πρόβλημα. Πέρυσι πήγε να παίξει τον τίτλο σε δύο ντέρμπι με την Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Από την πρώτη έχασε με 5-1 και από την δεύτερη με 6-0! Αλλα σχόλια είναι περιττά. Αν ο Βενγκέρ χάσει και από αυτή την Γιουνάιτεντ στο Emirates η κουβέντα για το αν έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει, δεν θα ανάψει απλώς, θα φουντώσει…

Κι αυτός, όπως ο Φαν Χάαλ έχει ένα «ελαφρυντικό». Όχι δεν είναι οι πολλοί τραυματισμοί που ταλαιπωρούν και την Αρσεναλ. Αυτό είναι πρόβλημά του Βενγκέρ, γιατί του συμβαίνει κάθε χρόνο και άρα παύει να θεωρείται ατυχία… Το «ελαφρυντικό» του είναι ο Αλέξις Σάντσες. Τα λεφτά για τον Χιλιανό είναι από τα λίγα που έδωσε την τελευταία 4ετία ο Αλσατός κι έπιασαν τόπο. Στα 10 πρώτα του ματς (πρωταθλήματος) με την φανέλα της Αρσεναλ ο Σάντσες έχει 8 γκολ. Κανείς άλλος παίκτης στην Ιστορία της Αρσεναλ δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Κάτι έχει απομείνει από το «Arsene knows»…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Το μεγαλύτερο «κανόνι» του FA Cup!!

Ο Θάνος Σαρρής θυμάται το εκπληκτικό ρεκόρ του Τεντ ΜακΝτούγκαλ στο Κύπελλο Αγγλίας, το οποίο παραμένει ακατάρριπτο μέχρι και σήμερα.  
Αυτές τις μέρες, η Μπόρνμουθ ζει το δικό της όνειρο στην Championship, όπου δίνει μάχη στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Ο φετινός Νοέμβριος όμως δεν καταφέρνει να ξεπεράσει εκείνον του 1971 για τους οπαδούς των Cherries. Τότε που η ομάδα τους έβαζε 11 γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας και ο Τεντ ΜακΝτούγκαλ έγραφε ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς δεν κατάφερε να καταρρίψει.
Ο ΜακΝτούγκαλ γεννήθηκε στο Ινβερνές της Σκωτίας, ωστόσο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Λίβερπουλ. Ο θρυλικός Μπιλ Σάνκλι του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο όταν έκλεισε τα 19, ωστόσο στο Άνφιλντ δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Έφυγε για τη Γιορκ και το 1969 πήγε στη Μπόρνμουθ, όπου και του κόλλησε το παρατσούκλι SuperMac! Παρότι σημείωσε 21 γκολ στην πρώτη του χρονιά, η ομάδα του υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας. Τα γκολ του και ο νέος προπονητής βοήθησαν τους Cherries να επιστρέψουν στην τρίτη κατηγορία και... γιόρτασαν την άνοδο απέναντι στην Μάργκεϊτ για τον πρώτο γύρο του FA Cup. Στις 20 Νοεμβρίου του 1971.
Ο Μακ Ντούγκαλ σημείωσε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο! Ο αντίπαλος προπονητής, ζήτησε μεταξύ σοβαρού και αστείου από τον ομόλογό του στη Μπόρνμουθ να τον βγάλει. Ο Σκωτσέζος όχι μόνο δεν βγήκε, αλλά επέστρεψε στο δεύτερο 45λεπτο με τέσσερα ακόμα τέρματα! Σύνολο, 9 από τα 11 συνολικά που... κέρασε η ομάδα του.  Ο Νιλ Βέικερ, ένας ακόμα άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους Cherries, καθώς έχει περάσει από θέση φροντιστή μέχρι... γραμματέα του συλλόγου, ήταν στην εξέδρα εκείνο το βράδυ. «Το να πετύχεις εννιά γκολ σε ένα ματς είναι κάτι το απίστευτο και δεν νομίζω ότι θα ξαναγίνει ποτέ. Ό,τι κι αν δοκίμαζε ο Τεντ πήγαινε στα δίχτυα. Ήμασταν παγωμένοι, δεν νομίζω ότι πολλοί κατάλαβαν το ρεκόρ», δήλωνε μερικές δεκαετίες μετά στο BBC. «ήμουν απογοητευμένος, αφού πίστευα ότι έπρεπε να είχα βάλει 11 γκολ σε εκείνο το ματς!», τόνιζε με... αφοπλιστική ειλικρινά ο ίδιος.

H Mπόρνμουθ αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου από τη Γουόλσολ, αλλά ο ΜακΝτούγκαλ είχε προλάβει να γράψει ιστορία. Την επόμενη σεζόν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Πριν από αυτό όμως, είχε την τιμή να κληθεί σε αγώνα με τη μικτή κόσμου, καθώς ο θρύλος Τζέφ Χαρστ είχε μάθει τα καμώματά του. Από τα λασπωμένα γήπεδα της τρίτης κατηγορίας, βρέθηκε να παίζει σε ένα γεμάτο λονδρέζικο γήπεδο δίπλα στον Εουσέμπιο και τον Χαρστ!
«Πήγα για προπόνηση και ο προπονητής Τζον Μποντ μου είπε ότι είχε ένα τηλεφώνημα από τον Τζεφ Χαρστ. Είχε ένα επετειακό ματς με μια μικτή από όλο τον κόσμο και ήθελε να παίξω σε αυτή. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, τη μία ήμουν ένας μικρός παίκτης σε μια μικρή ομάδα και την επόμενη, βρέθηκα στο Λονδίνο. Ο Τόμι Ντόχερτι ήταν προπονητής και ήμουν στο λεωφορείο με τον Εουσέμπιο, τον Ντέιβ Μακέι και τον Τζίμι Γκριβς, αυτούς τους παίκτες που είχα συνηθίσει να βλέπω στην τηλεόραση. Ήμασταν στο γήπεδο της Γουέστ Χαμ και παίζαμε μπροστά σε πολλές διασημότητες και με έπιασε... δέος με όσα γίνονταν. Τέλος πάντων, συνέχισα και σκόραρα. Ήταν απίστευτη εμπειρία. Από παίκτης τέταρτης κατηγορίας που πέτυχε 9 γκολ, έπαιξε στην 11άδα των καλύτερων του κόσμου», τονίζει στο BBC. Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να μην έπιασε, ωστόσο έκλεισε την καριέρα του το 1980 με 256 γκολ σε 535 εμφανίσεις.
Όσον αφορά το ματς εκείνο στο Κύπελλο, ο... εφιάλτης που άφησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα ήταν... ο μεγαλύτερος όλων των εποχών: «Ο τερματοφύλακας πάντα έλεγε ότι ήταν ο πιο άτυχος κίπερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Έλεγε ότι μια φορά πήγε να βάλει το καπελάκι του, επειδή είχε ήλιο και βρήκε μέσα μια χειροβομβίδα. Μετά, όταν έπαιζε στη Μπρέντφορντ, ένας σκύλος έτρεξε μέσα στο γήπεδο και του δάγκωσε το πόδι. Σχεδόν του το έσπασε. Σε ένα άλλο ματς, το δοκάρι έσπασε και έπεσε στο κεφάλι του. Αλλά όπως έλεγε, το χειρότερο ήταν "ότι ο Τεντ ΜακΝτούγκαλ μου έβαλε εννιά γκολ!». Το ρεκόρ του παραμένει ζωντανό...
*Πηγή: gazzetta.gr*