Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Υποψήφιος για όσκαρ ο Λάζαρος!

Μεταξύ των υποψηφίων για την καλύτερη ενδεκάδα του περυσινού ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Υποψήφιος για όσκαρ ο Λάζαρος
Όταν τα πρωτολάνσαραν, δεν ήταν … ιταλικός ο τίτλος τους. Oscar del Calcio τα ονόμασαν οι γείτονες. Τα Οσκαρ, τα βραβεία δηλαδή του ιταλικού πρωταθλήματος. Βραβεία που δίνουν με την ψήφο τους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο καμπιονάτο. Διπλή συνεπώς η αξία τόσο της βράβευσης όσο ακόμη ακόμη και της αναγνώρισης από συναδέλφους. Πόσο μάλλον όταν αυτή αφορά ένα δικό μας παιδί.

Ο Λάζαρος Χριστοδολόπουλος λοιπόν μετά τα περυσινά του… όργια στη Μπολόνια κέρδισε μια θέση μεταξύ των υποψηφίων για την καλύτερη ενδεκάδα του περυσινού καμπιονάτο στο – επονομαζόμενο πλέον – Gala Football, εκδήλωση που διοργανώνεται στα τέλη Ιανουαρίου από την ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Ιταλία (AIC) – οι οποίοι άλλωστε αποτελούν και τους «εκλέκτορες» των βραβευθέντων - και μεταξύ άλλων (εκτός της καλύτερης ενδεκάδας στην οποία ο μέσος πλέον της Βερόνα είναι υποψήφιος) αναδεικνύονται και βραβεύονται αντιστοίχως, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, ο καλύτερος γηγενής κι αλλοδαπός, ο καλύτερος νεοεμφανιζόμενος, ο καλύτερος προπονητής.

Ενδεικτική της σπουδαιότητας της διάκρισης και της βαρύτητας (ακόμη και) της υποψηφιότητας του διεθνή άσου είναι μόνο η ανάγνωση της περυσινής, καλύτερης ενδεκάδας για τη σεζόν 2012-13: Χαντάνοβιτς – Μάτζιο, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο – Βιδάλ, Πίρλο, Μπόρχα Βαλέρο – Καβάνι, Ντι Νατάλε, Μπαλοτέλι… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: