Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εποχή Σαββίδη με... έργα!!

Με εντολή της εκπροσώπου του Ιβάν Σαββίδη στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μαρία Γκοντσάρεβα, ξεκίνησαν τα πρώτα έργα βελτίωσης της λειτουργικότητας του γηπέδου της Τούμπας ενόψει της νέας σεζόν.
Εποχή Σαββίδη με... έργα
Τα παλιά και επικίνδυνα εκδοτήρια εισιτηρίων που υπήρχαν έξω από τον χώρο της μπουτίκ, αποσύρθηκαν σήμερα το πρωί για να μπούνε νέα, σύγχρονα και καθόλου επικίνδυνα χτίσματα έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος της ομάδας.
Επίσης, μεταφέρθηκαν και τα ξύλινα χτίσματα για να γίνουν νέα, όπως και ετοιμάζονται δεκάδες βελτιωτικές κινήσεις από το νέο καθεστώς, τώρα που υπάρχει ρευστότητα.
Ήδη, η Μαρία Γκοντσάρεβα, έχει δώσει εντολή σε όλα τα τμήματα να ετοιμάσουν εκθέσεις για τις ελλείψεις που υπάρχουν και να φροντίσουν να προτείνουν λύσεις μέσα σε αυτές. Σύντομα, θα έχει στα χέρια της αυτές τις εκθέσεις.
Βέβαια και η ίδια έχει άποψη για το τι γίνεται, μετά την επιθεώρηση που της έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο υπεύθυνος των γραφείων της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος της έδειξε όλους τους χώρους, τις αποθήκες, αλλά και τους ξενώνες των ακαδημιών που βρίσκονται στη Τούμπα.
Πηγή: paok24.com

"Mαυρόγατα" ο Σαχά!!

Και επίσημα παίκτης της Σάντερλαντ είναι ο Λουί Σαχά, καθώς οι «μαύρες γάτες» γνωστοποίησαν σήμερα μέσω της ιστοσελίδας τους την απόκτηση για ένα χρόνο του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος είχε μείνει τον Ιούνιο ελεύθερος από την Τότεναμ.
"Mαυρόγατα" ο Σαχά
Μάλιστα, ο 34χρονος φορ προπονήθηκε σήμερα με τη νέα ομάδα του, καθώς οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών είχαν αίσιο τέλος με την υπογραφή του συμβολαίου, ενώ είναι διαθέσιμος για τον σαββατιάτικο αγώνα με την Άρσεναλ για την πρώτη αγωνιστική της πρέμιερσιπ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σάντερλαντ είναι η έκτη ομάδα του Γάλλου διεθνούς (20 συμμετοχές, 4 τέρματα) στην Πρέμιερ Λιγκ. Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 1999, όταν η Μετζ τον παραχώρησε δανεικό για έξι μήνες στη Νιούκαστλ, ενώ ακολούθησαν Φούλαμ (2000-04), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2004-08), Έβερτον (2008-12) και Τότεναμ (2012).
Ο προπονητής της Σάντερλαντ, Μάρτιν Ο'Νιλ, δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου για τον Σαχά: «Ο Λουί είναι ένας επιθετικός, του οποίου οι ικανότητες είναι αποδεδειγμένες στο υψηλότερο επίπεδο, και φέρνει μαζί του μεγάλη εμπειρία. Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας, σε έναν τομέα που αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται ενίσχυση, και είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία πριν από το πρώτο παιχνίδι μας στη σεζόν" 

πηγή: sportdog.gr  

Λάτιν δίδυμο στα Χανιά!!

Σε ακόμα δύο προσθήκες προχώρησε η ομάδα του Πλατανιά, καθώς απέσπασε την υπογραφή των δύο ποδοσφαιριστών από την Βενεζουέλα που βρίσκονταν στην χώρα μας για τους νεοφώτιστους ερυθρόλευκους.
Λάτιν δίδυμο στα Χανιά
Ο λόγος για τους Ρούμπεν Αρότσα και Αντρές Σαμπέρδο Σαλαζάρ που βρέθηκαν πριν λίγη ώρα στα γραφεία του συλλόγου στα Χανιά και ολοκλήρωσαν την μεταγραφή τους στην ομάδα του Πλατανιά.
Ο Αρόχα θα αγωνιστεί στην ομάδα με την μορφή δανισμού για έναν χρόνο, σε αντίθεση με τον Σαλαζάρ που υπέγραψε συμβόλαιο και θα είναι παίκτης του Πλατανιά για τα επόμενα τρία χρόνια.
Μάλιστα, οι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να πάρουν μέρος και στην απογευματινή προπόνηση του συλλόγου, όπου θα περάσουν από το μικροσκόπιο του Χατζηνικολάου που θα μπορέσει να δει τον βαθμό ετοιμότητάς τους.
Η επίσημη ανακοίνωση
Η Π.Α.Ε. Πλατανιάς ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή από τη Βενεζουέλα, Ruben Arocha (Αρότσα), ο οποίος αποκτήθηκε ως δανεικός για ένα χρόνο. Επίσης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή από τη Βενεζουέλα, Andres David Sampedro Salazar, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών.

"Φευγάτος" και ο Ντε Μικέλις!!

Ο Μαρτίν Ντεμικέλις με δηλώσεις του στο περιοδικό της Ρίβερ Πλέιτ μίλησε με τα μελανότερα λόγια για την κατάσταση στη Μάλαγα και εξέφρασε την επιθυμία να κλείσει την καριέρα του στους «εκατομμυριούχους».
"Φευγάτος" και ο Ντε Μικέλις
«Στη Μάλαγα η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Υπάρχει τεράστια αβεβαιότητα. Ο ιδιοκτήτης που αγόρασε τον σύλλογο πριν από μόλις δύο χρόνια, τώρα αποφάσισε να μην βάλει άλλα χρήματα. Εγω πάντα ήθελα να επιστρέψω στη Ρίβερ. Πριν από 12 μέρες ο ατζέντης μου μίλησε με τους ηγέτες της Ρίβερ. Θα ήθελα πολύ να κλείσω στην Ρίβερ την καριέρα μου».

Βασικός ο "Λεο", γκέλα η Χιουντάι!!

Ο Λεονάρντο από τότε που πήγε στην Κορέα, όποτε έχει παίξει η νέα ομάδα του δεν έχει νικήσει. Στο τελευταίο ματς μάλιστα έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και σε όλο το παιχνίδι, αλλά η Χιουντάι «κόλλησε» στο 0-0 με την Μπούσαν Παρκ και σε συνδυασμό με την νίκη της Σεούλ έπεσε και από την κορυφή μετά από πολύ καιρό…
Βασικός ο "Λεο", γκέλα η Χιουντάι
Ο Λεονάρντο είχε παίξει για ένα ημίχρονο και στην ήττα με 3-2 από την Πόχανγκ για το Κύπελλο, ενώ στην νίκη απέναντι στην ίδια ομάδα για το πρωτάθλημα έμεινε στον πάγκο σε όλο το ματς και στην ήττα από την Σίτιζεν έμεινε εκτός αποστολής.

πηγή: sportdog.gr   

Στο Ρύσιο ο Βάντοζ!!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο Κρίστιαν Βάντοζ και ήδη οι διαπραγματεύσεις του με τον Άρη έχουν προχωρήσει πολύ. Υπάρχει μία μικρή διαφορά στο οικονομικό, αλλά αυτό δεν είναι ικανό να χαλάσει την μεταγραφή.
Στο Ρύσιο ο Βάντοζ
Όπως διεμήνυσε στους ανθρώπους του Αρη ο Ούγγρος μέσος δεν τον ενδιαφέρει μόνο το οικονομικό, αλλά και όλες οι συνθήκες στην ομάδα. Θα μπορούσε να σημειώσει κανείς ότι οι δυο πλευρές είναι μία ανάσα από το να συμφωνήσουν στο οικονομικό, αλλά άλλος θα είναι ο παράγοντας που θα οδηγήσει τον Ούγγρο μέσο στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΑΡΗ ή όχι.
Ήδη ο Βάντοζ έχει πάρει γεύση από το Κλεάνθης Βικελίδης και ζήτησε να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, να δει την προπόνηση και στην συνέχεια να δει και την πόλη αν θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΡΗ. Ο Βαντόζ επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρουν μόνο τα χρήματα και για αυτό στην ουσία θα υπάρχει και μία… ξενάγηση τόσο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΗ, όσο και στην Θεσσαλονίκη πριν τις τελικές συζητήσεις το βράδυ.
Πηγή: allaboutaris.com

Τυπική διαδικασία!!

Τυπική διαδικασίαΤυπικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η αυριανή γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ, με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα εγκριθεί ξανά η αύξηση των 15 εκατομμυρίων ευρώ με τιμή μετοχής στα 0,33 ευρώ και ημερομηνία ολοκλήρωσης στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το πλαφόν που υπάρχει είναι μόλις 300 μετοχές, δηλαδή 100 ευρώ!
Πηγή: leoforos.gr

Primera Division στην ΟΤΕ ΤV!!

Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της χώρας που έγραψε ιστορία στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 2012 κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, από τη σεζόν 2012-2013 έως και τη σεζόν 2014-2015, θα συνεχίσει να μεταδίδεται στην Ελλάδα μόνο στον ΟΤΕ TV.
Primera Division στην ΟΤΕ ΤV
Με αρχή από τις 18 Αυγούστου 2012 και τον αγώνα Θέλτα-Μάλαγα, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, έως και την τελευταία αγωνιστική κάθε σεζόν μέχρι το καλοκαίρι του 2015, στα γήπεδα της Primera Division, οι Μέσι, Ρονάλντο, Ινιέστα, Κασίγιας, Τσάβι, Ιγκουαίν, Βίγια, Μπενζεμά, θα μαγνητίζουν με τις περίτεχνες ενέργειές τους την «στρογγυλή θεά», προσφέροντας θέαμα υψηλών προδιαγραφών.

Οι κορυφαίοι παίκτες της «La Liga», τα συναρπαστικά «El Clasico», οι «αιώνιες» κόντρες ιστορικών ομάδων σε καταπληκτικούς «ναούς» του ποδοσφαίρου, μέσα από τις μεταδόσεις του ΟΤΕ TV σε έναν μαραθώνιο 40 αγωνιστικών και 10 αγώνων ανά εβδομάδα για κάθε σεζόν, συνθέτουν το σκηνικό μιας εντυπωσιακής ποδοσφαιρικής περιπέτειας.

Στο OTE Sport1, το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 19.00 στην ειδική ωριαία εκπομπή, «Primera Division LIVE», πριν τον αγώνα Θέλτα-Μάλαγα, θα παρουσιαστούν όλα τα νέα στοιχεία της φετινής σεζόν, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, οι σημαντικότεροι συντελεστές του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Ευρώπης καθώς και ένα ειδικό αφιέρωμα στην αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα play-off του Τσάμπιονς Λίγκ, Μάλαγα.

πηγή: newspost.gr

Γκολάρα ο Χετεμάι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φιλικό της Φινλανδίας με τη Β.Ιρλανδία ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Περπαρίμ Χετεμάι, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ με εκτέλεση φάουλ!




 πηγή: sportdog.gr  






Μαύρες εμφανίσεις λόγω πένθους!!

Με μαύρες φανέλες θα παραταχθεί στο νέο πρωτάθλημα της Football League ο Εργοτέλης, όπως αποφάσισαν οι διοικούντες τον κρητικό σύλλογο.
Μαύρες εμφανίσεις λόγω πένθους
Οι παίκτες του Γιώργου Μακράκη δεν θα φορέσουν κιτρινόμαυρες ή κίτρινες εμφανίσεις, όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μαύρες, ως ένδειξη πένθους για το χαμό του προέδρου της ΠΑΕ, Απόστολου Παπουτσάκη, ύστερα από ανακοπή καρδιάς πριν από τρεις εβδομάδες.

πηγή: sportdog.gr   

"Χλωμό" να σφραγίσει εισιτήρια...!!

Η Εφορία ζητάει 1,5 εκατ. ευρώ για να σφραγίσει στην ΠΑΕ ΑΕΚ εισιτήρια για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολη και όλα δείχνουν ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα μετά από το φιλικό με τον Ηρακλή Ψαχνών, οι Κιτρινόμαυροι να πρέπει να κάνουν ...υπομονή για να παίξουν ξανά μπροστά σε κόσμο...
"Χλωμό" να σφραγίσει εισιτήρια...
Κι αυτό διότι τη δεδομένη στιγμή οι πιθανότητες να καταφέρει η ΑΕΚ να εκδώσει εισιτήρια για το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης δεν είναι πολλές. Η διοίκηση έχει κάνει σειρά επαφών το τελευταίο διάστημα με τα κορυφαία στελέχη της ΦΑΕ Αθηνών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει λύση, καθώς αδυνατεί να καλύψει τις απαιτήσεις που προβάλει η Εφορία. Συγκεκριμένα, για να δεχθεί η ΦΑΕ να σφραγίσει εισιτήρια για το ματς με τον Αστέρα, ζητάει από την ΑΕΚ να της καταβάλει 1,5 εκατ. ευρώ. 1,25 για τη δόση του άρθρου 44 και άλλες 250.000 ευρώ ως έναντι για τις υπόλοιπες οφειλές.
Φυσικά, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Η προσπάθεια που κάνει η διοίκηση είναι να συγκεντρώσει αυτές τις μέρες ένα ποσό και την προσεχή Τρίτη αναμένεται να κάνει νέα συνάντηση με τους υπεύθυνους της ΦΑΕ Αθηνών, σε μια τελευταία προσπάθεια να γίνει ένας συμβιβασμός και να δεχθεί η Εφορία να σφραγίσει τα εισιτήρια για την πρεμιέρα, εν αναμονή της ρύθμισης των χρεών των ΠΑΕ από το Υπουργείο Οικονομικών...
Πηγή: aek365.com

Δυο λόγια για τους… ήρωες!!

Ο Κοντρέρας θα παίζει φέτος στον Ολυμπιακό και πολύς κόσμος πρέπει να έπεσε από τα σύννεφα. Για τον οπαδό, που προσπαθεί να βρει ήρωες, να τους ταυτίσει με τον εαυτό του και να τους λατρέψει, αυτό είναι κάτι σχεδόν αδιανόητο. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης
Δυο λόγια για τους… ήρωες
Για πολλούς από σας, θα ήταν αδιανόητο κι αν για παράδειγμα αύριο υπέγραφε στον Ολυμπιακό ο Μουσλίμοβιτς. Τη μέρα που έφυγε, έκανε το γύρο του γηπέδου με ένα μπλουζάκι που έγραφε «μια φορά ΠΑΟΚ, για πάντα ΠΑΟΚ», αλλά είμαι βέβαιος πως αν του έδινε 500 χιλιάρικα ο Ολυμπιακός, θα έρχονταν με τα πόδια από την Κίνα.
Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, περισσότερο απ΄ όσο ο κόσμος φαντάζεται. Αυτοί που ανήκουν σε κάποιο καλό επίπεδο, έχουν 6-7 χρόνια ποδοσφαίρου για να φτιάξουν τη ζωή τους. Κι όλοι τους, κοιτούν πρωτίστως την τσέπη τους. Αν νομίζετε κάτι διαφορετικό, λυπάμαι…
Για τον κόσμο, αδιανόητο είναι και να «πειράξεις» τους ήρωές του. Θυμάμαι πως όποιος έγραφε κάτι αρνητικό για έναν τέτοιο, ήταν το λαμόγιο, που θέλει να κάνει κουμάντο, που τον βάζει η διοίκηση και μπλα, μπλα, μπλα…
Ο Κοντρέρας ήταν σπουδαίος παίκτης για τα κυβικά του ΠΑΟΚ, κι αυτό υπερκάλυπτε τα πάντα. Κανείς δεν διανοούνταν να γράψει, ότι κάποτε «ενημέρωσε» τον προπονητή του ότι μεθαύριο θα κάνει προσφυγή, αν δεν είναι αύριο στην ενδεκάδα ή ότι ήταν ένας απ΄ αυτούς, σήκωναν μπαϊράκι και ζητούσαν αποχές, μαζί με κάτι Φιλομένους και Κρέσιτς, που αν και πληρωμένος, στράβωνε που ο ΠΑΟΚ χρωστούσε δυο ενοίκια για το σπίτι του, τις οποίες αποχές απέτρεπαν, αυτοί που όλος ο κόσμος έβριζε και βρίζει.
Το ποδόσφαιρο, ακόμη κι ως παιχνίδι, άλλωστε, δεν ήταν ποτέ δίκαιο.
Σήμερα, για πολλούς ο Κοντρέρας είναι ο ρουφιάνος, ο αλήτης και δε συμμαζεύεται.
Στην προκειμένη περίπτωση το λάθος δεν είναι του Κοντρέρας, ο οποίος σίγουρα δεν έπαιζε θέατρο, όταν δάκρυζε καθώς αποχαιρετούσε την Τούμπα. Και στην κόλαση να πας 4 χρόνια, όταν φύγεις, θα έχεις κάτι να θυμάσαι.
Το λάθος είναι του ΠΑΟΚ, που έδινε στον Κοντρέρας χρήματα δυσανάλογα της αξία τους στην ποδοσφαιρική αγορά.
Όταν τον απέκτησε, η Θέλτα έψαχνε τρόπο να τον στείλει, τον έστειλε 6 μήνες δανεικό στη Μπράγκα, όπου πέρασε και δεν ακούμπησε.
Το καλοκαίρι του 2008, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Κοντρέρας προτάθηκε στη Λάρισα με 250.000 ευρώ το χρόνο. Ο ΠΑΟΚ τον πήρε με 450.000 ευρώ (άπλας ο ΠΑΟΚ…) και στο εξάμηνο του έκανε επέκταση του συμβολαίου δίνοντάς του 600.000 ευρώ, επειδή τον ήθελε η… Ρετζίνα. Δηλαδή, έλεος…
Αν ο Κοντρέρας είχε συμβόλαιο κοντά στα λεφτά που άξιζε τότε, γύρω στις 300.000 ευρώ, θα ήταν ακόμη στον ΠΑΟΚ. Τις 600.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να τις αντέξει σήμερα. Ο Ολυμπιακός τον φέρνει στην Ελλάδα με 400.000 ευρώ.
Τέτοιες κουταμάρες έγιναν πολλές στον ΠΑΟΚ. Τι να πρωτοθυμηθείς; Τον Μουσλίμοβιτς; Που δεν είχε ποτέ συμβόλαιο πάνω από 300.000 ευρώ στην Ιταλία κι εδώ υπέγραψε για 600.000 ευρώ;
Τον Βιτόλο; Που από τα 300.000 ευρώ του Άρη, εδώ ξεκίνησε με 500.000 ευρώ, που τα τελευταία δύο χρόνια θα γίνονταν 650.000 και βάλε;
Ή τον Σορλάν, που εδώ είχε συμβόλαιο 400.000 ευρώ κι όταν έφυγε υπέγραψε με 160.000 ευρώ στην Εβιάν;
Ή να θυμηθείς τον Σαβίνι, που έμεινε ελεύθερος από τη Νάπολι και δεν τον ήθελε κανείς στην Ιταλία, και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ 3ετές με 345.000 ευρώ καθαρά το χρόνο; Έφυγε τον Αύγουστο, και μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να βρει μια ομάδα να του δώσει έστω και 50.000 ευρώ και είναι ένα χρόνο άνεργος.
Ή μήπως τον Γκαρσία, που μετά από μια τραγική σεζόν στη Μούρθια, η οποία έπεσε από τον Φεβρουάριο, ήρθε στον ΠΑΟΚ με 600.000 ευρώ, επειδή κάποτε είχε παίξει 22 παιχνίδια στη Ρεάλ;
Ο Γκαρσία, κάθε φορά που ΕΛΗΓΕ το συμβόλαιό του και ήταν ελεύθερος, το ανανέωνε με λιγότερα χρήματα, άλλωστε τα χρόνια πέρασαν και έκλεισε τα 35.
Όλοι οι άλλοι, θα ήταν ακόμα και σήμερα στον ΠΑΟΚ, αν είχαν υπογράψει συμβόλαια, ανάλογα της αξίας τους κι όχι εξωφρενικά συμβόλαια.
Κι αν έχετε καμιά απορία, αυτές τις συμφωνίες τις έκλεινε ο Βρύζας και τις υπέγραφε ο Ζαγοράκης. Κι εσείς ψάξτε τι έγιναν τα λεφτά, που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει σίγουρα μια εξήγηση, που βολεύει τον καθένα, ανάλογα με το συμπέρασμα στο οποίο θέλει να καταλήξει.
Και το κακό είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις εξακολουθούν να ξοδεύονται χρήματα, δυσανάλογα της αξίας των παικτών, που τα παίρνουν.
Για παράδειγμα, ο Κουμάλο και ο Λόρενς, θα κοστίσουν σχεδόν τα ίδια χρήματα. 250.000 καθαρά θα πάρει ο πρώτος, 260.000 καθαρά ο δεύτερος. Με τη διαφορά ότι ο Λόρενς έχει καμιά δεκαριά γεμάτες σεζόν στην Αγγλία σε καλό επίπεδο, κι ο Κουμαλό κάτι συμμετοχές σε προπονήσεις στην Τότεναμ (όταν δεν συμπλήρωνε για το διπλό ο Ρέντκναπ) κι είχε να παίξει παιχνίδι από τον περασμένο Αύγουστο. Κι ένας τέτοιος παίκτης της… μετριότητας (για να μην γράψω την άλλη λέξη), θα κοστίσει για ένα χρόνο στον ΠΑΟΚ πάνω από 450.000 ευρώ.
Τώρα, πάντως, δεν μπορείς να ψέξεις κανέναν. Ο ΠΑΟΚ έχει ιδιοκτήτη, ας κάνει ότι θέλει, δικά του είναι τα λεφτά.
Υ.Γ. Επειδή ο κόσμος ψάχνει γενικώς για ήρωες, τις τελευταίες μέρες δεν μου κάνει εντύπωση που χαρακτηρίζεται ο Βρύζας ως ο καλύτερος πρόεδρος της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ “επειδή έφερε επενδυτή”. Εγώ θα πω ότι τον Σαββίδη άλλος τον έφερε στον ΠΑΟΚ, που δεν ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της ομάδας, άλλος χειρίστηκε στην υπόθεση (για τους βιαστικους, ούτε ο Ζαγοράκης είναι) κι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν μάθαινε από πρώτο χέρι τις εξελίξεις. Αν είχαν πάρει τον ΠΑΟΚ οι επενδυτές Βασίλης Φλωρίδης και κυρ Γιώργος Σαχπατζίδης, τότε ναι, θα έπρεπε να παραδεχτούμε όλοι ότι ο Βρύζας έφερε επενδυτές στον ΠΑΟΚ. Το ποιος έφερε ή δεν έφερε τον Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, θα φανεί σύντομα και θα το καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Ας αφήσουμε κάτι και γι΄ αυτόν.
Πηγή: paok24.com

Όλοι οι διεθνείς έχουν τη στόφα του βασικού!!

Το μεγαλύτερο κέρδος της Εθνικής ομάδας που νίκησε 3-2 στο Όσλο τη Νορβηγία δεν ήταν τα τρία γκολ που πέτυχε στην επίθεση, ούτε και η νίκη που σημειώθηκε επί ενός αξιόλογου αντιπάλου. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Όλοι οι διεθνείς έχουν τη στόφα του βασικού!
Δεν είναι καν η αλλαγή του συστήματος του Σάντος από 4-3-3 στο α΄ ημίχρονο σε 4-4-2 στην επανάληψη, όπου η άμυνα βελτιώθηκε έχοντας μπροστά της δύο αμυντικά χαφ (Κατσουράνη – Τζιόλη).

Το κέρδος αυτής της Εθνικής έχει να κάνει με το γεγονός ότι όποιο ποδοσφαιριστή κι αν καλέσει ο Φερνάντο Σάντος για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο είναι έτοιμος να δώσει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του για να καθιερωθεί.

Ο Δημούτσος και ο Σιόβας για παράδειγμα, που μπήκαν στο 81΄ και έπαιξαν δεν έπαιξαν 15 λεπτά, φάνηκε σα να είναι μέλη αυτής της ομάδας εδώ και χρόνια! Ο Δημούτσος κάλυψε όλους τους χώρους του κέντρου κι ο Σιόβας έπαιξε αριστερό μπακ, χωρίς να φανεί κάποια χτυπητή αδυναμία.

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ούτε λόγος. Μπήκε στην ομάδα στην Πολωνία, λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ και έκτοτε αγωνίζεται σα να ο βασικός στόπερ της Εθνικής. Πιο βασικός κι από τον Αβραάμ και τον Παπασταθόπουλο!

Ο Σπυρόπουλος επέστρεψε στα αριστερά, λόγω του τραυματισμού του Χολέμπας κι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το ίδιο και ο Βύντρα που αντικατέστησε τον Τοροσίδη.

Ο Φορτούνης έπαιξε βασικός και έκανε ένα μεστό παιχνίδι, αλλάζοντας πλευρές με τον έμπειρο Σαλπιγγίδη.

Ο Μήτρογλου από την άλλη, που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της μεγάλης Εθνικής, ήταν ουσιαστικός γιατί δεν έκανε το παιχνίδι που τον είχαμε συνηθίσει ως τώρα. Προσπαθούσε να κάνει πάσες με μία επαφή, χωρίς να κουβαλάει τόσο πολύ τη μπάλα.

Είναι βέβαια, ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Γιατί ενώ έχασε ένα… άχαστο γκολ στο 53΄, μετά από τρία λεπτά ξετίναξε τα δίχτυα της Νορβηγίας με ένα φοβερό αριστερό κεραυνό!

Σε κάθε περίπτωση από το 2004 και μετά οι διεθνείς ποδοσφαιριστές βλέπουν την Εθνική ομάδα όχι ως αγγαρεία, όπως κάποτε, αλλά ως μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να πιάσουν από τα μαλλιά για να εξελίξουν την καριέρα τους.

Κι αυτή η αλλαγή νοοτροπίας έχει βοηθήσει τα μέγιστα την Εθνική, που κερδίζει συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μουντιάλ.

Βεβαίως, οι αγώνες κόντρα σε Βοσνία (νίκη 2-0 επί της Ουαλλίας) και Σλοβενία (νίκησε 3-1 τη Δανία) θα είναι δύσκολοι στη φάση των προκριματικών του Μουντιάλ, αλλά με Καραγκούνη, Αβραάμ, Γκέκα και Χολέβας, που έλειπαν από το Όσλο, η Εθνική θα παλέψει κάθε παιχνίδι για να φτάσει στη Βραζιλία.
 
Πηγή: pamesports.gr

Τα χρειάστηκαν... (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κοινό που παρακολουθούσε το φιλικό της Ουγγαρίας με το Ισραήλ "πάγωσε", όταν στο 71` ο Ισραηλινός γκολκίπερ συγκρούστηκε, επιχειρώντας έξοδο, με τον Κρίστιαν Νέμεθ, καθώς ο ίδιος προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι στο χορτάρι, ενώ ο Ούγγρος φορ χτυπήθηκε με γονατιά... Ευτυχώς πάντως αμφότεροι δεν έπαθαν τίποτα σοβαρό...

 πηγή: sportdog.gr  






Κερμανίδης: «Να μείνει προσγειωμένος και θα πάει ψηλά ο Δεληγιαννίδης»

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ Παναγιώτης Κερμανίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στους νεαρούς παίκτες, αλλά και στην πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κερμανίδης:

Για τον Δεληγιαννίδη:

«Ο Παναγιώτης πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, είναι ένας ταλαντούχος παίκτης και του δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθεί και να μάθει πολλά πράματα. Ξαφνικά από τις ακαδημίες βρέθηκε να παίζει στην Τούμπα και να σκοράρει. Πρέπει να είναι προσγειωμένος, να ακούει τον προπονητή του και θα φτάσει ψηλά. Ο Παναγιώτης δεν πήγε απροετοίμαστος στον ΠΑΟΚ, είναι σε υψηλό επίπεδο και θα διδαχτεί πολλά ακόμα πράγματα. Μετά από μετρήσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και είναι έτοιμος να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ».

Για τον χαρακτήρα του:

«Είναι θρασύς στο παιχνίδι του, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια, δυνατός και μπορεί να παίξει σε δύο-τρεις θέσεις. Έχει συχνή επαφή με την εστία και πιστεύω πως όλα αυτά είναι αρκετά».

Για το ότι υπάρχουν και άλλοι καλοί παίκτες:

«Έχουμε και άλλα παιδιά από πίσω, η ακαδημία λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια και θα βγούνε από αυτήν και άλλοι καλοί παίκτες. Ο Σουνάς που παίζει στον Άρη είναι πολύ καλός και η ακαδημία δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Εγώ εδώ και πολλά χρόνια μιλάω για τα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά δυστυχώς έρχονται οι ξένοι προπονητές και φέρνουν ξένους παίκτες και όχι έλληνες. Αυτό που γίνετε τώρα έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια, πρέπει να εμπιστεύονται τους νέους και να τους δίνουμε ευκαιρίες».

Για τον Σουνά:

«Ο Σουνάς είναι διεισδυτικός παίκτης και μπορεί να παίξει είτε πίσω από τον φορ είτε στη κορυφή. Πιστεύω πως έχει όλα τα προσόντα να πετύχει».
Για τον ΠΑΟΚ:
«Στον ΠΑΟΚ έγιναν πολλές αλλαγές, ήρθε νέος προπονητής, ήρθαν πολλά νεαρά παιδιά. Εγώ πίστευα και πιστεύω στον ΠΑΟΚ και νομίζω πως φέτος δεν θα έχει πρόβλημα. Έχει κάποιους έμπειρους παίκτες και πάνω σε αυτούς θα βασιστεί ο προπονητής μαζί με του νεαρούς που προστέθηκαν φέτος στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ φέτος λειτουργεί με πρόγραμμα και συγκεκριμένο προγραμματισμό αυτό δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Εύχομαι να έρθουν και τα αποτελέσματα γιατί αυτό είναι που μετράει για τον κόσμο».

Για την φιλοσοφία που περνάει ο Δώνης στην ομάδα:

«Είναι πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας ο Δώνης ξέρει τι θέλει, έτσι έπαιζε άλλωστε και στον Ατρόμητο. Θα είναι μεγάλη επιτυχία να μπει στους ομίλους για οικονομικούς κυρίως λόγους και με την έλευση του Σαββίδη αλλάζει πλέον σελίδα ο ΠΑΟΚ

Τέλος, αναφέρθηκε στο αν μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ:

«Μπορεί να προχωρήσει στην Ευρώπη η ομάδα. Οι δύο προσθήκες που έγιναν είναι καλές. Ο Λόρενς είναι πολύ καλός, κινητικός και πιστεύω θα βοηθήσει την ομάδα».


πηγή: metrosport.gr

Στη Βαλένθια ο Βαλντέζ!!

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισε ο Νέλσον Βαλντές να αγωνιστεί στη Βαλένθια είναι οικογενειακοί, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την άφιξή του στην Ισπανία με κυριότερο αυτόν της κόρης του η οποία πρέπει να συνεχίσει σε Ισπανικό σχολείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το γεγονός ότι η κόρη του έπρεπε να πάει σχολείο στην Ισπανία:

«Μέχρι σήμερα η κόρη μου έπρεπε να πηγαίνει στο σχολείο και η οικογένειά μου μπορούσε να ζήσει μαζί μου στο Καζάν. Ωστόσο, τώρα χρειάζεται να μείνω μόνος μου. Πιστέψτε με, είναι δύσκολο για εμένα και για εκείνους».

Για την άδεια που του έδωσε ο προπονητής της Ρουμπίν, Κούρμπαν Μπερντίεφ, να παίξει στην Βαλένθια:

«Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Μπερντίεφ, ο οποίος κατανόησε τα οικογενειακά μου προβλήματα και μου επέτρεψε να παίξω στην Ισπανία. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει δημιουργήσει μία σπουδαία ομάδα και το παιχνίδι της μοιάζει με την Μπαρτσελόνα».


πηγή: metrosport.gr

Γλύκος: «Στόχος η πρόκριση»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γλύκος μιλώντας για τα play-off του Europa League υποστήριξε πως μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση.
Στο Αθλητικό Μετρόπολις μίλησε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γλύκος για τις αναμετρήσεις με τη Ραπίντ Βιέννης, όπου υποστήριξε πως μοναδικός στόχος είναι η πρόκριση στους ομίλους:
Συγκεκριμένα είπε στο Αθλητικό Μετρόπολις:
Για το ότι ο ΠΑΟΚ «γύρισε» το ματς με την Ξάνθη:
«Η ομάδα βρίσκει τα αποθέματα δύναμης, προσπαθούμε για την νίκη πέραν του ότι βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Εχει σημασία η νίκη αυτή στην ψυχολογία μας εν όψει του ευρωπαικού ματς με την Ραπίντ. Θέλουμε να περάσουμε στους ομίλους».
Για την απόδοση του:
«Είμαι πολύ καλά, έχω την υγεία μου. Στο γήπεδο όλα βγαίνουν. Σιγά σιγά βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό όλοι».
Για τον ανταγωνισμό στη θέση του:
«Κάθε χρόνο γίνεται αυτό. Εχω μάθει να δουλεύω με τον ανταγωνισμό, είναι λογικό να υπάρχει σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Θέλει προσπάθεια για να είσαι βασικός. Δεν θεωρώ πως είμαι μικρός, ούτε μεγάλος. Μου δείχνει εμπιστοσύνη ο προπονητής μου. Εγώ πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα και μετά για τον εαυτό μου.
Για την φετινή σεζόν:
«Κάνει μια νέα αρχή η ομάδα, στηρίζεται στους νέους παίκτες. Εχει ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, αρέσει στον προπονητή μας να παίζουμε καλό ποδοσσφαιρο».
Για τα ματς με την Ραπίντ:
«Είναι κίνητρο να μπούμε στους ομίλους, το θέλουμε πολύ και νομίζω πως θα τα καταφέρουμε. Θέλουμε να μπούμε με το δεξί και στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πανθρακικό».
Για τον κόσμο της ομάδας:
«Ο κόσμος θα έρθει σιγά σιγά, θα τον φέρουμε εμείς στο γήπεδο».

Άλαρ: «Να φτάσουμε στους ομίλους»

Ο επιθετικός της Ραπίντ Βιέννης, Ντενί Άλαρ μίλησε στον Τύπο της Αυστρίας για τις διπλές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για το Europa League.
Μοναδικός στόχος της Ραπίντ Βιέννης στα play-off του Europa League είναι η πρόκριση σύμφωνα με τον Ντενί Άλαρ, επιθετικό των «πρασίνων». Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής, μίλησε στα Μέσα της χώρας του για τις διπλές αναμετρήσεις με τον «δικέφαλο» του Βορά.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντενί Άλαρ:
«Είμαι επιθετικός και κάνω τη δουλειά μου. Με τη Σάλτσμπουργκ έκανε ένα λάθος ο αντίπαλος τερματοφύλακας, εγώ ήμουν εκεί που έπρεπε και το εκμεταλλεύτηκα για να πετύχω ακόμη ένα γκολ. Χρειάζεται και τύχη... Και μετά όλα πηγαίνουν καλά... Το γκολ είναι σημαντικό για έναν επιθετικό και αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρα. Όταν η μπάλα αρχίσει να πηγαίνει μέσα, τότε βάζεις και γκολ που μπορεί να τα θεωρούσε αδύνατα πριν...», ανέφερε αρχικά ο «Mr. match-winner» της Ραπίντ και πρόσθεσε:
«Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο και στο Europa League. Αλλά και στο πρωτάθλημα θέλαμε πολύ τη νίκη με τη Σάλτσμπουργκ, την οποία τελικά και πήραμε... Οι τρεις βαθμοί που πήραμε μέσα στο Σάλτσμπουργκ ήταν πολύ σημαντικοί για μας...»
Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Πέτερ Σέτελ, έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη του: «Είχε ανεβασμένη ψυχολογία μετά από το σημαντικό γκολ που πέτυχε απέναντι στη Βοϊβοντίνα. Στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής είχε 15 ευκαιρίες για να σκοράρει και έβαλε 15 γκολ! Και με απέναντι στη Σάλτσμπουργκ έκανε το 0-1 για να φτάσουμε στη νίκη με 0-2. Είναι πάντα εκεί που πρέπει για να βάζει το γκολ...».


πηγή: onsports.gr

Αλαφούζος: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα δεχθεί παράγκες και στημένα»

Τιτιβισμάτων… συνέχεια από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος μέσα από τον σχεδόν καθημερινό του διάλογο με φίλους της ομάδας και όχι μόνο, κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να ανεχθεί καταστάσεις «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ανοίγοντας διάλογο διαδικτυακά με έναν φίλαθλο του ΠΑΟΚ, ο ισχυρός άνδρας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» υποστήριξε πως σκοπός του είναι το 50-50 για κάθε ομάδα και όχι να χτίσει μονοπώλια υπέρ των «πρασίνων», τονίζοντας ότι ο νέος Παναθηναϊκός δεν θα ανεχθεί παράγκες, στημένα και ούτω κάθε εξής.
Αναλυτικά ο διάλογος του Γιάννη Αλαφούζου:
- (Οπαδός του ΠΑΟΚ) Κύριε Αλαφούζο αγωνίζεστε για τα ηνία στο παρασκήνιο ή για το 50-50; Δεν νομίζετε ότι τα μονοπώλια και τα δίπολα κούρασαν;
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να χτίσουμε μονοπώλια κ.λ.π. Χτίζουμε απλά ένα νέο Παναθηναϊκό και δεν θα ανεχθούμε παράγκες στημένα κ.λ.π.. Πάντως συμφωνώ απόλυτα με την θέση σας».
- (Οπαδός του ΠΑΟΚ) Χαίρομαι ειλικρινά διότι μέχρι στιγμής είστε ο μοναδικός που ηγείται μιας μεγάλης ομάδας και κάνετε καθημερινά διάλογο με όλους...
«Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ας ελπίσουμε ότι η φετινή χρονιά δεν θα έχει πολλά παρατράγουδα».
- (Οπαδός του ΠΑΟΚ) Το ίδιο ελπίζω και εγώ αγαπητέ για να δούμε επιτέλους λίγο ποδόσφαιρο και φυσικά οικογένειες στα γήπεδο. Συν τοις άλλοις κάθε χρόνο το προϊόν έχει φθίνουσα αγοραστική αξία λόγω μη ενδιαφέροντος και αυτό είναι κακό για το ποδόσφαιρο.
- Γιάννη να σε ρωτήσω. Εσύ έχεις ενισχύσει την ομάδα οικονομικά ή περιμένεις μόνο από τον κόσμο του Παναθηναϊκού να δώσει λεφτά;
«Εσύ τι λες».
- Κύριε Αλαφούζο ειλικρινά κλαίτε τόσο πολύ που ξεπερνάτε την Μάρθα Βούρτση και ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα. Ήμαρτον πια...
«Ελπίζω να με αντέξετε».
- Δεν κερδίζετε κάτι με τις γκρίνιες και τα κλάματα αντιθέτως γίνεστε περισσότερο περίγελος.


πηγή: onsports.gr

Oμοφωνία ή αδιέξοδο;

Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής περιμένουν με αγωνία τη Γενική Συνέλευση της Football League την Παρασκευή 17 Αυγούστου για να μάθουν πού θα παίζουν τη νέα σεζόν.
Και οι τρεις έχουν ξεκινήσει… ασκήσεις Β’ Εθνικής, ωστόσο για να παίξουν στην κατηγορία θα πρέπει να ψηφίσουν θετικά οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων και να μην υπάρξει ούτε μία αρνητική ψήφος.
Πόσο εύκολο όμως είναι να υπάρξει ομοφωνία; Κι επίσης πόσο εύκολο είναι στα μέσα Αυγούστου να αλλάξουν τα δεδομένα της κατηγορίας με αύξηση ομάδων, αύξηση αγωνιστικών κ.λπ.;
Ελα όμως που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πιέσεις για να επιτευχθεί η ομοφωνία! Και άλλες ακόμα πληροφορίες που αναφέρουν πως οι χορηγίες του πρωταθλήματος βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με το αν οι τρεις «μετέωροι» σύλλογοι παίξουν στην κατηγορία; (Λογικό, καθώς πρόκειται για τρεις ιστορικές ομάδες με πολυπληθές κοινό...).
Τι θα συμβεί τελικά κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η αυριανή (17/08) είναι μία από τις πιο κρίσιμες και πιο απρόβλεπτες Γενικές Συνελεύσεις της Football League.


πηγή: onsports.gr

Προπονήθηκε με Πανθρακικό ο Πρίττας!!

Στην προπόνηση του Πανθρακικού έλαβε μέρος ο Σάκης Πρίττας παρά του ότι δεν έχει ανακοινωθεί από το σύλλογο της Θράκης.
Τα τυπικά απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Σάκη Πρίττα στον Πανθρακικό. Ο έμπειρος διεθνής δεν έχει ανακοινωθεί από την ομάδα της Θράκης, ωστόσο παίρνει μέρος κανονικά στις προπονήσεις του συλλόγου, κάτι που δείχνει πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα φορά τη φανέλα του συλλόγου την επόμενη σεζόν.
Μάλιστα, στο φιλικό του Σαββάτου απέναντι στον Εθνικό Γαζώρου, δεν αποκλείεται να βρίσκεται στην αποστολή. Κατά τα άλλα ο Πανθρακικός βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού, με δύο Ισπανούς να έχουν το προβάδισμα.
Το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν οι Λουσέρο και Στάθης που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.


πηγή: onsports.gr

Ολοκληρωτικό… λίφτινγκ στην Εθνική Νέων!!

Τους «εκλεκτούς» για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων (U-19), ενόψει των υποχρεώσεών της για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013,  ανακοίνωσε ο Κώστας Τσάνας.
Το «γαλανόλευκο» αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με ολοκληρωτικό… λίφτινγκ από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό της Εσθονίας όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση, θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες τέσσερις προπονήσεις (20/8: 18.30, 21/8: 10.30 και 18.30, 22/8: 10.30) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, στο πλαίσιο του… χτισίματος για το νέο μεγάλο ραντεβού.
Αναλυτικά οι «23» της αποστολής:
Οι 23 παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Λευτέρης Χουτεσιώτης, Ραφαήλ Σουκιάς, Μανώλης Σιώπης, Νίκος Ιωαννίδης, Βασίλης Καραγκούνης, Νίκος Βέργος (Ολυμπιακός), Αλέξανδρος Μουζακίτης, Χρήστος Δώνης, Νίκος Γιαννιτσάνης (Παναθηναϊκός), Παντελής Αντωνιάδης, Δημήτρης Σουνάς (Άρης), Κώστας Παναγιωτούδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ), Θανάσης Λυμπέρης, Παναγιώτης Λαδάς (Αστέρας Τρίπολης), Δημήτρης Βοσνακίδης (Πανθρακικός), Κώστας Τσαμούρης, Δημήτρης Γούτας (Skoda Ξάνθη), Τάσος Καντούτσης, Βασίλης Μπάρκας (Ατρόμητος), Χρήστος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Γροντής (ΑΕΚ), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (Πανσερραϊκός).


πηγή: onsports.gr

Έκραξαν Αρσάβιν στη Ρωσία (video)

Την απάντησή τους στον Αντρέι Αρσάβιν έδωσαν οι φίλοι της Ρωσίας μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Euro 2012.
Επεισοδιακός ήταν ο αποκλεισμός της Εθνικής Ρωσίας από το Euro 2012 όταν και ηττήθηκε 1-0 από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα κατά την αποχώρηση της ομάδας από τα γήπεδα της Πολωνίας ήρθε σε κόντρα με τους φίλους της ομάδας.
Στο φιλικό με την Ακτή Ελεφαντοστού όταν και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο οι φίλοι της Ρωσίας τον αποδοκίμασαν για το λόγο αυτό.







πηγή: onsports.gr

Φέργκιουσον: «Να παίξει με Έβερτον ο Φαν Πέρσι»

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ελπίζει να έχει στη διάθεσή του τον Ρόμπιν φαν Πέρσι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Έβερτον.
Σε λίγες ημέρες είναι η πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φιλοξενείται από την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» μιλώντας για τη μεγάλη μεταγραφή του Ρόμπιν φαν Πέρσι, υποστήριξε πως ελπίζει να τον έχει στη διάθεσή του για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
«Βρίσκεται στο δρόμο προς το Λονδίνο. Ελπίζουμε όλα να πάνε όπως τα έχουμε σχεδιάσει. Ο ατζέντης του βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την πλευρά μας. Ελπίζουμε να τελειώσουν όλα γρήγορα και να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της Δευτέρας», είπε ο Φέργκιουσον.


πηγή: onsports.gr

Την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη ο Βιβιάν!

Στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ενσωματωθεί την Παρασκευή (17/8) ο Βιβιάν Ματέους, ο οποίος επιστρέφει από τη Γαλλία.
Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αμέσως μόλις υπέγραψε το συμβόλαιό του με τον «Δικέφαλο του Βορρά» τη Δευτέρα και παρουσιάστηκε, αναχώρησε για τη Γαλλία, προκειμένου να τακτοποιήσει τις προσωπικές του υποθέσεις. Την Παρασκευή ο Βιβιάν επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και ο Γιώργος Δώνης θα διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν μπορεί να τον υπολογίζει για τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Ραπίντ Βιέννης, καθώς έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.


πηγή: onsports.gr

Η παρουσίαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας!!

Για την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012, είναι προγραμματισμένη η Επίσημη Παρουσίαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας ΛΟΝΔΙΝΟ 2012.
Αναλυτικά:
Πρόσκληση σε εκδήλωση
O Πρόεδρος και τα Μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Επίσημη Παρουσίαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 και ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental Λ. Συγγρού 89-93, 11745 Αθήνα (αίθουσα Ballroom).
H Rollmann έντυσε την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα για το Λονδίνο
Η Rollmann Α.Ε., μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία της ποιοτικής ανδρικής ένδυσης, φρόντισε για τρίτη φορά την πολιτική ένδυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας. Μετά τους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008 και τους χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ του 2010, η εταιρεία Rollmann έντυσε την ομάδα και για τη διοργάνωση του Λονδίνου ενόψει των Αγώνων που θα γίνουν από 29 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2012.
Η εταιρεία Rollmann, η οποία ως γνωστόν αποτελεί από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στον τομέα της πολιτικής ένδυσης, παρέδωσε ήδη στους υπευθύνους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) την πολιτική ένδυση συγκεντρώνοντας τα θετικότερα σχόλια όλων των μελών της ελληνικής ομάδας, η οποία σε μερικές ημέρες από σήμερα καλείται να επαναλάβει τον «άθλο» του Πεκίνου. Να θυμίσουμε ότι επί κινεζικού εδάφους, η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 24 μετάλλια και την 20η θέση στην κατάταξη των μεταλλίων μεταξύ 148 χωρών.
«Η οικογένεια της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει την εταιρεία Rollmann για τη συνέπεια που επέδειξε ακόμη μία φορά στο θέμα δημιουργίας της πολιτικής ένδυσης της Παραολυμπιακής Ομάδας, ενόψει των Αγώνων του Λονδίνου. Φρόντισε με αγάπη και αίσθημα ευθύνης προς το Παραολυμπιακό Κίνημα, τα ρούχα που θα φορέσει η ομάδα στην τελετή έναρξης και λήξης των Αγώνων αλλά και σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Βρετανία αλλά και Ελλάδα. Είναι τιμή μας να έχουμε δίπλα μας, μια τόσο μεγάλη εταιρεία, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έχω πει στο παρελθόν, παίζει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων μας και είναι τιμή μας που μπορούμε να στηριχθούμε πάνω σε μια από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Εκ μέρους ολόκληρου του Παραολυμπιακού Κινήματος, ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Rollmann, κ. Πίτερ Χοκ, για την τιμή που μας έκανε», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης αναφερόμενος στη συνεργασία.

Έφθασε στην Αθήνα ο Κοντρέρας!!

Ελληνικό… χώμα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, πάτησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Ο Χιλιανός αμυντικός αφίχθη στις 17.02  με πτήση μέσω Παρισιού από τη χώρα του στο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον περίμεναν γνωστά και αγαπημένα του πρόσωπα από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ, ενώ παρά το γεγονός πως δεν έκανε καμία δήλωση, το χαμόγελό του πρόδιδε την ικανοποίησή του για τη νέα σελίδα που ανοίχθηκε στην καριέρα του.
Ο Κοντρέρας κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στα γραφεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, προκειμένου να κλείσει και τυπικά η μεταγραφή του στους πρωταθλητές.


πηγή: onsports.gr

Οι εναλλακτικές για Μιραλάς!!

Στον Ολυμπιακό περιμένουν πρόταση της Έβερτον για την παραχώρηση του Κέβιν Μιραλάς και ήδη σκέφτονται τις εναλλακτικές λύσεις.
Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται ο Κέβιν Μιραλάς ο οποίος δεν αποκλείεται να παραχωρηθεί στην Έβερτον τις επόμενες ημέρες εφόσον έρθει ικανοποιητική πρόταση από τα «ζαχαρωτά» ή καλύψουν τη ρήτρα αποδέσμευσής του.
Στον Ολυμπιακό, κρατούν στάση αναμονής επί του θέματος και διευκρινίζουν πως ο ποδοσφαιριστής δεν θα μεταβεί την Πέμπτη στο Λίβερπουλ για εξετάσεις όπως αναφέρουν τα Μέσα της Αγγλίας καθώς τον περιμένουν κανονικά.
Η υπόθεσή του, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αυτή την εβδομάδα, καθώς η Έβερτον ξεκινάει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις και δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός εντέλει παραχωρήσει τον Βέλγο διεθνή ψάχνει ήδη τις εναλλακτικές λύσεις. Τα πρώτα ονόματα που εξετάζουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτά των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ασαϊντί.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αρέσει αρκετό καιρό στους «ερυθρόλευκους» και εφόσον πωληθεί ο Μιραλάς θα έχουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία αποκτήσουν τον Πορτογάλο διεθνή. Κατά τα άλλα και ο ποδοσφαιριστής της Χέρενφεν, Ασαϊντί είναι στη λίστα, καθώς οι «καρδιές» δεν θα είχαν πρόβλημα να τον παραχωρήσουν, εφόσον φτάσει ικανοποιητική πρόταση στα γραφεία τους.


πηγή: onsports.gr

Ο Τόμας έρχεται ο Ντιέ φεύγει!!

Στην Βέροια θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου Γουέιν Τόμας που πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπογράφει συμβόλαιο με την νέα του ομάδα.
Παίκτης της Βέροιας πρέπει να θεωρείται πλέων ο Γουέιν Τόμας, ο οποίος πέρασε με επιτυχία της ιατρικές εξετάσεις και μέσα στην μέρα αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός, που βρέθηκε για λίγο καιρό στην Κυπριακή Αλκή, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και έτσι επέστρεψε στην χώρα μας για λογαριασμό της «Βασίλισσας του Βορρά».
Ο πρώην παίκτης του Ατρομήτου τα έχει βρει σε όλα με την διοίκηση της Βέροιας και έτσι δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμα και σήμερα η μεταγραφή του, αφού το μόνο που απομένει είναι η υπογραφές και η ανακοίνωση του παίκτη.
Αντίθετα, μετέωρο φαντάζει το μέλλον του Σερζ Ντιέ στον σύλλογο καθώς δεν έχει επιστρέψει ακόμα από την άδειά του και αν αυτό δεν γίνει άμεσα, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν, καθώς η διοίκηση του συλλόγου δεν δείχνει διατεθειμένη να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές. 


πηγή: gazzetta.gr

«Παπαδόπουλος ο αντι-Μεξές»

Τον ιδανικό αντικαταστάτη του Γάλλου αμυντικού σε περίπτωση που αποχωρήσει από το «Σαν Σίρο» βλέπουν στο πρόσωπο του Κυριάκου Παπαδόπουλου οι άνθρωποι της Μίλαν.
Τα σενάρια για την έξοδο του Φιλίπ Μεξές από την Μίλαν μετά από μόλις μία σεζόν συνεχίζονται και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιταλία, οι Ροσονέρι αναζητούν ήδη τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του. Οπως προκύπτει, ο 20χρονος άσος της Σάλκε είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κλαμπ και ο Αντριάνο Γκαλιάνι σκέφτεται σοβαρά την περίπτωσή του Κυριάκου, που μπορεί να παίξει στόπερ αλλά και αμυντικός μέσος και έχει ήδη απασχολήσει από πέρισυ τους Μιλανέζους.


πηγή: gazzetta.gr

Για πάντα στην Μπαρτσελόνα ο Μέσι!!

Νέο πολυετές συμβόλαιο ετοιμάζεται να προσφέρει στον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με ισπανικό Μέσο.
Συγκεκριμένα, η «Mundo Deportivo» αναφέρει πως οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να δέσουν για ακόμη πολλά χρόνια τον Αργεντινό επιθετικό στην ομάδα.
Η τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών λήγει το 2016, όταν ο Μέσι θα είναι 29 ετών και θα έχει πολλά να προσφέρει, οπότε οι Καταλανοί σκέφτονται να του προτείνουν επέκταση.


πηγή: onsports.gr

«Περιμένω την ευκαιρία του Δώνη»

Για τον σοβαρότητα που πρέπει να δείχνει ο ΠΑΟΚ απέναντι σε όλους τους αντιπάλους μίλησε ο Αστέριος Γιακουμής, προσθέτοντας πως έχει αρκετή υπομονή μέχρι να πάρει την ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μίλησε στο «Sport 103 fm» για την προσεχή αντίπαλο της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ, Ραπιντ Βιέννης και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται. Σχετικά με την μέχρι στιγμής παρουσία του «δικεφάλου του βορρά» στα φιλικά, εστίασε στην βελτίωση της οποίας χρήζει η αμυντική γραμμή.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αστέριος Γιακουμής:
Για την προετοιμασία ενόψει Ραπίντ: «Εχουμε ακόμα μία εβδομάδα να βελτιώσουμε πράγματα. Πιστεύω είμαστε έτοιμοι και θέλουμε πολύ να περάσουμε και να μπούμε στους ομίλους. Στο φιλικό με την Ξάνθη και στο πρώτο ημίχρονο με τη Μπνέι μπορεί να μη παρουσιαστήκαμε όπως θα έπρεπε αλλά τώρα είμαστε πιο έτοιμοι. Ισως είχαμε επαναπαυθεί στο 0-2 του πρώτου αγώνα. Τώρα δεν μπορεί να συμβεί ξανά αυτό».
Αναφορικά με το ως τώρα πρόσωπο που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ: «Πρέπει να μπαίνουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο των τελευταίων αγώνων. Πρέπει να μπαίνουμε έτσι από το πρώτο λεπτό και να καταλαβαίνει ο αντίπαλος ότι δεν έχει τύχη. Είναι σημαντικό ότι έχουμε πετύχει δύο ανατροπές ως τώρα. Δείχνει ότι κυνηγάμε το αποτέλεσμα πάντα. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε να είμαστε πίσω στο σκορ. Από μόνο του το σύστημα που παίζουμε είναι επιθετικογενές. Μας βοηθάει αυτό ιδιαίτερα μέσα στο γήπεδο μας. Χρειάζεται να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα στην άμυνα».
Για την ετοιμότητα της Ραπίντ: «Οποια ομάδα και να αντιμετωπίζαμε, είτε δυνατή είτε αδύναμη θα έπρεπε να είμαστε σοβαροί. Εχουν πιο μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, αλλά αυτό θα φανεί στα μεταξύ μας παιχνίδια. Δε νομίζω ότι αυτό θα είναι πρόβλημα».
Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι με τους Αυστριακούς: «Ένα τέλειο σκορ είναι το 2-0. Αλλα δεν νομίζω ότι παίζει τόσο μεγάλο ρόλο αυτό. Είναι πολύ σημαντικό στην έδρα σου να μη δεχτείς γκολ, ενώ τα δύο γκολ σου δίνουν μεγάλο αβαντάζ».
Όσο για τη δική του παρουσία στην ομάδα: «Εγώ περιμένω. Εχω αρκετή υπομονή μέχρι ο προπονητής να μου δώσει την ευκαιρία. Μέχρι τότε πρέπει να δουλεύω και τίποτα άλλο. Ηταν επιλογή μου να μείνω».

Το Λίβερπουλ στα... όπλα!!

Σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις φέρεται έτοιμη να προβεί η Έβερτον, που θέλει τον Άνταμ της Λίερπουλ, ο οποίος μάλιστα έχει μάνατζερ τον αδερφό του Μόγιες!
Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την τελευταία φορά που ποδοσφαιριστής πήρε τον... δύσκολο δρόμο από την μία ομάδα του Μερσεϊσάιντ στην άλλη, όταν το 1992 το είχε κάνει ο Γκάρι Άμπλετ.
Αυτό ωστόσο είναι πιθανό να συμβεί ξανά αυτό το καλοκαίρι, αφού σύμφωνα με τους Βρετανούς τα «ζαχαρωτά» έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Τσάρλι Άνταμ της συμπολίτισσας Λίβερπουλ. Ο παίκτης βέβαια δεν μετράει περισσότερο από ένα χρόνο στους «κόκκινους», αφού μόλις πέρυσι είχε μεταγραφεί έναντι 11 εκ. ευρώ από την Μπλάκπουλ.
Το γεγονός ωστόσο ότι από τα μέχρι στιγμής φιλικά της ομάδας του φαίνεται να μην βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μπρένατν Ρότζερς, τον έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που να του δημιουργούνται μέχρι και τάσεις... φυγής.
Αυτό ωστόσο που έχει ξεχωριστή σημασία και ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο σε μία ενδεχόμενη μεταγραφή, είναι ότι μάνατζερ του Σκωτσέζου μέσου είναι ο αδρφός του τεχνικού της Έβερτον, Ντέιβιντ Μόγιες, Κένι!


πηγή: gazzetta.gr

Πρόβλημα με Χοακίν!!

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε στην προπόνηση της Μάλαγα με τον Χοακίν να χτυπά στα πλευρά και την συμμετοχή του στο ματς του Σαββάτου με την Θέλτα να κρίνεται αμφίβολη.
Ο Ισπανός άσος της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τραυματίστηκε στα πλευρά, όταν σε μια προσπάθειά του να προλάβει την μπάλα έπεσε με δύναμη πάνω στον φράχτη του γηπέδου.

Ο Χοακίν εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα είναι έτοιμος απέναντι στη Θέλτα, ωστόσο τα πάντα θα κριθούν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί και κατά πόσο θα μπορεί να δώσει το παρών στην πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

πηγή: gazzetta.gr

Και πώς να πει ναι;

Δυσκολεύεται να απαντήσει θετικά στην πρόταση του ΟΦΗ ο Μπρούνο Τσιρίλο, ειδικά από τη στιγμή που έχει στα χέρια του πρόταση από ομάδα της Ιταλίας...
Και πώς να πει ναι;
Ο πεπειραμένος αμυντικός γνωρίζει καλά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ελληνικές ομάδες και τον ΟΦΗ και, πλέον, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πει το ναι...

πηγή: sportdog.gr   

Στενές επαφές ...πατρικού τύπου!!

Εδώ και καιρό συζητιόταν στην πιάτσα ότι ο Αλαφούζος δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού και πως έχει κοντά του -αλλά όχι σε πρώτο πλάνο- ανθρώπους που ξέρουν καλά το αντικείμενο του ποδοσφαίρου.
Στενές επαφές ...πατρικού τύπου!
Μάλιστα, το όνομα που "έπαιζε" πιο συχνά σε αυτές τις παρασκηνιακές συζητήσεις, ήταν αυτό του πρώην προέδρου και μετόχου της ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα. Μέχρι που συζητιόταν ότι πίσω από κάποιες κινήσεις του Αλαφούζου που είχε αντίκτυπο στα μίντια (κυρίως στις κόντρες με τον Ολυμπιακό), βρισκόταν ο πρώην πρόεδρος!
Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν πως ο Πατέρας, παρότι έχει ξεκαθαρίσει πως για την ώρα δεν προτίθεται να εμπλακεί ενεργά, έχει ουσιαστικά αναλάβει ρόλο "συμβούλου" του Αλαφούζου σε ποδοσφαιρικά θέματα και πως ο τελευταίος πολλές φορές του ζητάει τη γνώμη του για κάποιες κινήσεις.
Τελικά, όλα αυτά τα σενάρια αποδείχθηκε πως είχαν βάση, καθώς ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος, στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, το είπε ανοιχτά σε συζήτηση με φιλάθλους κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: "Έχω πιο στενή επαφή και συνεργασία με τον Νικόλα Πατέρα".
Εδώ που τα λέμε, έχουν και κοινά οι δυο τους. Κυρίως ένα κοινό. Τον παλιόφιλο και συνεργάτη τους, νυν πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο πλέον είναι σε ανοικτή κόντρα...

πηγή: sportdog.gr   

Υπάρχουν δύο Τοροσίδηδες;

Κι ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό έχει στραφεί στο ζήτημα της μεταγραφής του Μιραλάς, χθες είδαμε τον Τοροσίδη, συμπτωματικά άλλο ερυθρόλευκο υποψήφιο προς πώληση, να κάνει ένα ακόμη κατά κοινή ομολογία καλό παιχνίδι με την εθνική ομάδα στη φιλική νίκη της στη Νορβηγία. Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Υπάρχουν δύο Τοροσίδηδες;
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε στο α’ ημίχρονο στο Όσλο, όπως κι ο Μανιάτης, και πρόλαβε σε αυτό το ημίχρονο να σκοράρει ένα όμορφο (όσο και τυχερό είναι αλήθεια γκολ) με μία φαρμακερή σέντρα-σουτ, να δημιουργήσει το δεύτερο (αυτό που έβαλε ο Κυριάκος με τον… ώμο) με μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ και να έχει κι άλλη μία σέντρα-μισό γκολ, εκεί που ο Φορτούνης έχασε την καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας. Ειδικά τόσο καλή εκτέλεση φάουλ από τον Τοροσίδη εγώ δεν είχα ξαναδεί. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι τον Τόρο γενικά να εκτελεί φάουλ, αλλά τέλος πάντων.

  Τώρα, που θέλω να το πάω. Στη διαφορά απόδοσης που συνήθως βλέπουμε ανάμεσα στον Τοροσίδη της εθνικής και στον Τοροσίδη του Ολυμπιακού τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, δηλαδή από το χειμώνα του 2009. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε ότι στην εθνική ο Τόρο είναι γενικά καλύτερος απ΄ ότι είναι στον Ολυμπιακό. Όχι ότι δεν έχει κάνει και μεγάλα παιχνίδια στον Ολυμπιακό σε αυτό το διάστημα-μην κρυβόμαστε, είναι μία ασφάλεια για την άμυνα και μία δύναμη για την επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας.

  Όμως, για την αξία του και την εμπειρία του, πια, θα περίμενε κανείς να δίνει ακόμη μεγαλύτερες βοήθειες στην ομάδα του. Ακόμη και τα γκολ του αν δούμε, θα διαπιστώσουμε ότι στον Ολυμπιακό έχει πάνω από 150 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, με 14 γκολ, ενώ στην εθνική σε 49 εμφανίσεις έχει 7 γκολ.

  Και για να καταλήξω κάπου. Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ίδιος ο Τοροσίδης θα πρέπει νομίζω να προβληματιστούν και να το δουν καλύτερα το θέμα της διαφοράς απόδοσης, που πολλές φορές βλέπουμε ανάμεσα στα παιχνίδια του στον Ολυμπιακό και σε εκείνα της εθνικής. Γιατί για να υπάρχουν δύο… Τοροσίδηδες είναι κομματάκι δύσκολο!

  Ιδιαίτερα φυσικά εάν θέλουν να συνεχίσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, που μέχρι στιγμής διαρκεί 5,5 χρόνια κι έτσι ο Τόρο είναι ο παλιότερος παίκτης της ομάδας.
Πηγή: Sportfm.gr

Καρα... μάγκες και μπαλάρα!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος εξηγεί γιατί η Εθνική Ομάδα θα πάει μπροστά εν όψει της προσπάθειάς της για μια θέση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014.
 Καρα... μάγκες και μπαλάρα!
Για αυτό θα πάει κι άλλο μπροστά η Εθνική Ελλάδος. Γιατί έχει ταλαντούχους νέους, που σέβονται το παρελθόν και το παρόν. Σέβονται τους ηγέτες, τους αρχηγούς και δεν κάνουν δηλώσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων, σηκώνοντας τη μύτη ψηλά, ξεχνώντας το χθες...
Καλά καταλάβατε, αναφέρομαι στον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Που μπορεί να έχει κόκκινα μαγουλάκια ακόμη, αλλά έχει ποδοσφαιρικό θράσος, τσαγανό και αγάπη για τους συμπαίκτες του. Το πρώτο πράγμα που έκανε ζωντανά μετά την επίτευξη του γκολ ήταν να θυμήσει το όνομα του Καραγκούνη («Κάρα») στη ζωντανή μετάδοση. Το όνομα του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, που δεν ήταν μαζί τους στο φιλικό με τη Νορβηγία, επειδή ο Φερνάντο Σάντος έκρινε ότι ήταν σωστό, επειδή δεν έχει βρεί ακόμη ομάδα.
 Το ξαναθύμισε ο μικρός της Σάλκε για τον οποίο φέτος έχει ασχοληθεί όλη η Ευρώπη, στο τέλος του αγώνα, δείχνοντας πόσο δεμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Κυρίως όμως ότι αυτό το συναισθηματικό δέσιμο είναι αληθινό.
Ο Καραγκούνης το έχουμε ξαναπεί, έχει πολλές φορές βρει το μπελά του τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και σε άλλες ομάδες, επειδή έβαζε το εθνόσημο πάνω από όλα. «Ρε Γιώργο κράτα δυνάμεις έχουμε ματς» του έλεγαν πριν από κρίσιμα ματς του Παναθηναϊκού διάφοροι οπαδοί στο δρόμο, αλλά ο «τυπάρας» έκανε το δικό του: τα έδινε όλα για την Εθνική ομάδα ακόμη και σε φιλικά, δείχνοντας ότι σε τέτοια θέματα δεν συμβιβάζεται. Ακόμη και με μικροκτύπημα να γύριζε, πήγαινε στις προπονήσεις για να τα δώσει το 100% των δυνάμεών του και σε συλλογικό επίπεδο για να μην του πει κανείς τίποτα. Είναι υπερήφανο άτομο και άκρως επαγγελματίας.
Για να δώσω όμως μία πιο ολοκληρωμένη διάσταση στο δέσιμο της Εθνικής ομάδας, θα παρατηρήσατε πως πανηγύρισαν σαν κουβάρι οι παίκτες τα γκολ. Δεν υπάρχουν χρώματα και σύλλογοι εκεί: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και όύτω κάθε εξής. Υπάρχει μόνον η γαλανόλευκη και κάθε γκολ πανηγυρίζεται από όλους, σαν να ήταν ο κάθε ποδοσφαιριστής ο σκόρερ. Ακόμη και ο Κώστας Κατσουράνης για τον οποίο έχουν ακουστεί τόσα πολλά, δείχνει το πόσο πολύτιμος είναι για την Εθνική ομάδας. Είναι αγωνιστική πυξίδα!
Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει παρόν και μέλλον, έχει την ποιότητα, έχει την ευχέρεια να δημιουργεί και το βάθος στον πάγκο που χρειάζεται για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.
Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και έβαλε μία γκολάρα που θα παραμιλάει η Ευρώπη (μισή… μεταγραφή), ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδειξε ότι κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο και… σκοράρει (με κεφάλι και ώμο-όπως ναναι), ενώ ο Κώστας Μήτρογλου, πιστοποίησε την αγωνιστική του άνοδο. Έχασε μία καλή ευκαιρία και απάντησε με γκολ τεράστιου στράικερ. Υπό άλλες συνθήκες και πριν από χρόνια ο τρελο-Μήτρογλου, ενδεχομένως να έκανε ντρίπλες καθυστερώντας.
Εδώ όμως, για κακή τύχη των Νορβηγών, λειτούργησε ιδανικά: άψογο κοντρόλ, αριστερή βολίδα και άντε… γειά! Απείλησε την εστία ευθέως και όχι… πλαγίως, καθέτως και δεν ξέρω γω τι άλλο. Παράλληλα, όπως τον παρατηρούσα, έχει γίνει πιο γρήγορος στις κινήσεις του.
Ο Φερνάντο Σάντος που έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση για τις τρεις γκολάρες επί των Νορβηγών, σωστά κράτησε χαμηλά τον πήχυ και αναφέρθηκε στα δύο γκολ που δέχτηκε η Εθνική και τις αμυντικές αδυναμίες. Αν το παιχνίδι δεν ήταν φιλικό όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι παίκτες θα ήταν πιο συγκεντρωμένοι ανασταλτικά. Είπαμε όμως: δουλειά και χαμηλά ο πήχυς. Το καλάμι το πετάμε δεν το καβαλάμε...


πηγή: gazzetta.gr

Φερνάντο, τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την αχρείαστη κουβέντα περί σχημάτων και διατάξεων στην Εθνική ομάδα, το πραγματικό ζητούμενο ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ και το «ρίσκο» που αξίζει να πάρει ο Πορτογάλος προπονητής.
 Φερνάντο, τολμάς χωρίς το «τσούκου- τσούκου»;
Θεωρούν πολλοί ότι στην Εθνική Ελλάδας ταιριάζει περισσότερο το 4-4-2 και ότι τώρα, χωρίς τον Καραγκούνη, είναι πιο εύκολο για τον Σάντος να το εφαρμόσει, όπως χθες στο β΄ μέρος. Διαφωνώ όχι ως προς τα… σχήματα και τις διατάξεις, αλλά ως προς την ουσία του ζητήματος. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι ο σχηματισμός, το 4-3-3 ή το  4-4-1-1 (το 4-4-2 έχει… καταργηθεί, δεν υπάρχει πουθενά!).
Το θέμα είναι η νοοτροπία, ο ρυθμός, ή ένταση, ο τρόπος! Θα τολμήσει ο προπονητής σ΄ αυτή την προκριματική φάση με βατούς αν μη τι άλλο αντιπάλους να ρισκάρει αλλαγή φιλοσοφίας, έστω και σταδιακά; Η’ θα βασιστεί στην δοκιμασμένη πεπατημένη του… αργά – αργά, με «ασφάλειες» πίσω, να βγάλουμε 1-2 γκολάκια, να «καθαρίσουμε» την πρόκριση; Είναι άραγε μόνο αυτό ζητούμενο πια για αυτή την εθνική Ελλάδας ή μήπως έχει έρθει η ώρα να (προσπαθήσουμε) για ένα βήμα προς τα μπρος;
Εχει «μαγιά» αυτή η Εθνική να παίξει διαφορετικά. Να παίξει πιο γρήγορα, πιο πιεστικά, πιο μοντέρνα. Εχει τη δυνατότητα να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα εναντίον αντιπάλων επιπέδου Λιθουανίας, προσπαθώντας να αναβαθμίσει το επίπεδο παιχνιδιού της. Οι στόπερ της παίζουν στο εξωτερικό, δεν είναι αγκυλωμένοι, μπορούν να παίρνουν μέτρα, όπως και οι μπακ της. Οι επιθετικοί της, όποιοι κι αν επιλεγούν, εκτός ίσως από τον Φάνη Γκέκα που είναι… άλλου στυλ, μπορούν να ανταποκριθούν σε «διαφορετικό» ποδόσφαιρο: και ο Σαμαράς και ο Σάλπι που εξελίχθηκε και ο Φορτούνης και ο Μήτρογλου που βελτιώνεται και χθες έδειξε ότι παίρνει πόντους από τον Σάντος έναντι του Αθανασιάδη. 

Ναι, το πρόβλημα είναι στη μεσαία γραμμή και κατά πόσο αυτή μπορεί να υποστηρίξει ένταση επιπέδου Champions και όχι Super League. Ναι, κουράστηκα χθες να βλέπω τον Κατσουράνη να επιστρέφει την μπάλα στον Καρνέζη σχεδόν από τη μεσαία γραμμή, όταν οι στόπερ του ήταν μόνο τρία – τέσσερα μέτρα πίσω του, όλη η ομάδα είχε ανέβει, με πέντε (!) παίκτες ήταν ήδη στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Εξις δευτέρα φύσις…

Νομίζω ότι αξίζει το «ρίσκο»: ας μην γελιόμαστε, έτσι θα θεωρηθεί απ’ όλους. Μedia, ΕΠΟ, προπονητές, φιλάθλους ακόμη - ακόμη ενδεχομένως και από τους ίδιους τους παίκτες. Αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε προς το Ρίο από έναν διαφορετικό δρόμο. Δεν παίζουμε με την Γερμανία και την Ιταλία, ούτε με την Ισπανία και με την Πορτογαλία, ούτε με την Αγγλία και τη Γαλλία στα προκριματικά. Ας το δοκιμάσει ο Φερνάντο. Θα διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι διεθνείς μπορούν να υποστηρίξουν ποδοσφαιρικά με σωστή καθοδήγηση έναν «άλλο» τρόπο πρόκρισης. Οσο βαθιά «ποτισμένο» κι αν είναι το… εθνικό ποδοσφαιρικό DNA τους με το «τσούκου – τσούκου», τόσο εύκολα μπορούν να… αναπλαστούν και να παρουσιάσουν κάτι πιο σύγχρονο ποδοσφαιρικά και ταυτόχρονα αποτελεσματικό.


Kατά τα λοιπά…

1.* Ο Καρνέζης πάει για βασικός στα προκριματικά, ο Σάντος δεν έβαλε ούτε λεπτό τον Βελλίδη. Ακόμη κι αν ο Σηφάκης βρει σύντομα ομάδα…

2.*Το δίδυμο στην άμυνα, χωρίς τον Αβραάμ, θα είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (έφτασε ήδη τα 4 γκολ με την εθνική Ελλάδας, όσα ο Μίμης Δομάζος, ο Γιώργος Κούδας και ο Τάκης Νικολούδης, για να καταλαβαίνουμε πώς έχουν αλλάξει οι εποχές!!!) και ο «Πάπα»: δεν τους άλλαξε ούτε λεπτό.

3.*Αν ο Χολέμπας δεν γίνει… Χολέμπας, ο Νίκος Σπυρόπουλος, που έδειξε ότι έχει και καλό ρυθμό, θα ξεκινήσει βασικός στη «λάντζα» των προκριματικών. Με την ελπίδα αν προκριθούμε να μην δει και το Μουντιάλ (μετά το Euro) από την τηλεόραση… Εναλλακτική θα μπορούσε να αποτελέσει ο Γιαννούλης αν δείξει πρόοδο στη σεζόν με τον Ατρόμητο, είναι πιο τυχερός από τον Σκόνδρα που έχει «πέσει» πάνω σε Τοροσίδη – Βύντρα. Εκτός κι αν ο Τζαβέλλας επιστρέψει ακμαίος στην Μονακό της Β΄ κατηγορίας…

4.*Ακόμη κι αν ο «Κάρα» δεν βρει ομάδα και μείνει εκτός προκριματικών, ο Νίνης καλείται να παλέψει πολύ για να βρει θέση στο αρχικό σχήμα του 4-3-3. Αν αλλάξει σε 4-4-1-1 (δεν υπάρχει 4-4-2!!!) ίσως να «χωρέσει», όπως χθες στο β΄ μέρος.

5.* Η ποιότητα και η ποσότητα των επιλογών στην άμυνα και στην επίθεση είναι ασύγκριτη σε σχέση με την μεσαία γραμμή. Μια ματιά στους βασικούς μέσους Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ (και το ποσοστό των αλλοδαπών παικτών σ΄ αυτές…) αρκεί για να καταλάβουμε… Κι αν δεν είχε «βγει» από τον Βαλβέρδε ο Μανιάτης, ο Καραγκούνης θα μπορούσε να παίζει βασικός μέχρι τα 40 του… Δυστυχώς! Το εντυπωσιακό δε, είναι ότι ο Σάντος στις συγκεκριμένες θέσεις των χαφ δεν καλεί εύκολα νέους παίκτες για να δοκιμάσει (Βασιλακάκης, Σάμαρης, σωστά κάλεσε τον Δημούτσο) και δύσκολα δοκιμάζει «δευτερεύουσες» επιλογές στη θέση του αμυντικού μέσου μπροστά από την άμυνα. Διότι όταν επιστρέψει με το καλό ο Αβραάμ, πρέπει να αρχίσει να παίζει με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο μπροστά από την άμυνα...
 

πηγή: gazzetta.gr