Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Κοντρέρας, μία έτοιμη λύση!!

Aρκετοί όταν άκουσαν το όνομα του Κοντρέρας για τον Ολυμπιακό ίσως να παραξενεύτηκαν. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Κοντρέρας, μία έτοιμη λύση
Κι όμως, ο Χιλιανός είναι λύση σοβαρή. Πολύπειρος και πάνω από όλα ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά σε ποια ομάδα θα αγωνιστεί.

Επειτα από τρία χρόνια στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ξέρει από πρώτο χέρι και σε υψηλό επίπεδο τα δεδομένα της ελληνικής λίγκας. Θα πείτε, μα για τα εντός έδρας τον παίρνει; Οχι μόνο. Είναι η Ευρώπη στη μέση, που φυσικά αποτελεί το μεγάλο στοίχημα. Ο Κοντρέρας δεν είναι άπειρος. Κάθε άλλο.

Από το 1999 παίζει στα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με σερί συμμετοχές και σε αγώνες μεγάλου βεληνεκούς. Το βιογραφικό του εξαιρετικό, ενώ είναι από τις «σημαίες» της εθνικής Χιλής και ένας από τους παίκτες-είδωλα στη Λατινική Αμερική. Τον περασμένο Ιανουάριο δεν ήταν που ο ίδιος ο Βαλβέρδε τον είχε ζητήσει για την άμυνα;
Τότε ήταν καλός και τώρα δεν είναι; Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι λύση με χαμηλό ρίσκο και άμεση απόδοση προσαρμογής. Δεν έρχεται σε ξένο για αυτόν τόπο, μήτε θα χρειαστεί καιρό για να μάθει πού είναι και τι θέλουν από αυτόν. Κάτι που είναι και το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό, δέκα μέρες πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του.

Με τον Κοντρέρας η άμυνα αποκτά την εμπειρία που της λείπει, με την προσωρινή απουσία λόγω τραυματισμού του Αβραάμ. Οταν γυρίσει ο Ελληνας στόπερ τότε ο Παμπλίτο θα έχει την ευκαιρία να πάρει ανάσες, καθώς παίζει συνεχώς σε Ελλάδα και Χιλή από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς.
Το καλό είναι ότι προέρχεται από φουλ αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα στην πατρίδα του είναι σε πλήρη δράση. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα προπονήσεων μήτε προετοιμασίας. Δεν είναι παίκτης που έρχεται στο φινάλε των μεταγραφών και είναι ξένος με όλους και με όλα, μήτε έχει χάσει προπονήσεις και είναι πίσω σε αγωνιστική κατάσταση. Κάθε άλλο.

Ειδικά σε αυτόν τον τομέα είναι πιο μπροστά από όλους. Με την εμπειρία του και με έναν γρήγορο αμυντικό δίπλα του μπορεί να δέσει απόλυτα την «ερυθρόλευκη» άμυνα.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: