Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

«Αφεντικό» και τυπικά ο Ιβάν!!

Και με τη «βούλα» από χθες, ο Ιβάν Σαββίδης είναι από χθες ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορεί βέβαια να απομένει ακόμα το «κλείσιμο» της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της «ασπρόμαυρης» εταιρίας κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, όμως ο ομογενής επιχειρηματίας θα πρέπει να θεωρείται ήδη και τυπικά το «αφεντικό» του ποδοσφαιρικού Δικεφάλου.

Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι επιτελείς της ΠΑΕ ενημερώθηκαν με τον πλέον επίσημο τρόπο πως τα 9.951.000 ευρώ του Ιβάν Σαββίδη μπήκαν στον ειδικό λογαριασμό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η σχετική ενημέρωσε έγινε από την συνεργαζόμενη τράπεζα, τη στιγμή που η εμπλοκή του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι ένα από τα βασικά θέματα πολλών ειδησεογραφικών πρακτορείων και ιστοσελίδων της Ρωσίας.

Στα περισσότερα δημοσιεύματα, ο ομογενής επιχειρηματίας χαρακτηρίζεται ως μεγιστάνας του καπνού λόγω φυσικά των βασικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στην Ρωσία, ενώ σε όλα αναφέρεται πως για να πάρει στην κατοχή του την ΠΑΕ ΠΑΟΚ χρειάστηκε να καταβάλλει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ ή 12 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Όλο αυτό το διάστημα πάντως, ο Σαββίδης έχει αποφύγει να τοποθετηθεί δημόσια για την αγορά του «ασπρόμαυρου» πλειοψηφικού πακέτου, κάτι που αναμένεται να γίνει καλώς εχόντων των πραγμάτων τις επόμενες ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Σαββίδης είναι και τυπικά πλέον ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Πιστός στις συνήθειές του

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως αφενός δεν ξεχνάει τις ρίζες του και αφετέρου βρίσκεται με κάθε ευκαιρία κοντά στους Πόντιους αλλά και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης, την ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως λοιπόν σχεδόν κάθε χρόνο έτσι και σήμερα, ο ομογενής επιχειρηματίας και νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα δώσει το «παρών» στην σπουδαία γιορτή που λαμβάνει χώρα κάθε 15 Αυγούστου, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Ο Ιβάν Σαββίδης ενημέρωσε τους ανθρώπους που έχουν την ευθύνη της οργάνωσης πως θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ανάμεσα στους χιλιάδες πιστούς που θα κατακλύσουν την εν λόγω εκκλησία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία ποντιακής καταγωγής.

Το νέο «αφεντικό» του Δικέφαλου βέβαια, δεν ζήτησε όπως άλλωστε συνηθίζει κάποια ειδική μεταχείριση, ανεξάρτητα από το ότι η άφιξή του κάθε χρόνο στην Παναγία Σουμελά έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως για τους παλινοστούντες Πόντιους.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως στη δεξίωση που θα λάβει χώρα μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης Θείας Λειτουργίας, ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να βρίσκεται ανάμεσα στους πολλούς επωνύμους από τον πολιτικό, κοινωνικό και φυσικά εκκλησιαστικό χώρο, μεταξύ των οποίων ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Παναγία Σουμελά συνοδευόμενος από έξι Μητροπολίτες χωρών της Αφρικής.

Επιπλέον, το «παρών» αναμένεται να δώσουν μεταξύ των άλλων ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ το «παρών» έδωσε χθες και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, θα λάβει χώρα συνάντηση εκπροσώπων των Αρχών με εκπροσώπους Ποντιακών σωματείων καθώς και σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, με τον Ιβάν Σαββίδη να αναμένεται να έχει σημαντικές επαφές σχετικά με θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό και ενδεχομένως για ζητήματα που αφορούν τον ΠΑΟΚ.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: