Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χαμόγελα για Επστάιν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αφήνουν πίσω τους τις φιλικές αναμετρήσεις και ανεβάζουν ρυθμούς στο «στρατόπεδο» του Ηρακλή ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Η προετοιμασία για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής ξεκίνησε και τυπικά σήμερα το απόγευμα με τον Ντένις Επστάιν να συμμετέχει κανονικά στο πρόγραμμα καθώς ξεπέρασε την επιβάρυνση στον δικέφαλο (υπέφερε από θλάση 1ου βαθμού).

Ο Μέλκας επίσης ξεπέρασε την ίωση, που τον ταλαιπωρούσε και επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς ενώ οι άνθρωποι των «κυανολεύκων» ανησυχούν για την κατάσταση που θα επιστρέψει ο νεαρός Ιωαννίδης που βρίσκεται με την Εθνική Ελπίδων. Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις δύναμης, τεχνικής, συνεργασίας και εκπαιδευτικό δίτερμα ενώ για το τεχνικό τιμ ήδη έχει ξεκινήσει η μελέτη και ανάλυση αντιπάλου μέσω DVD. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μία προπόνηση αύριο (08.09), στις 18:00, στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

ΑΡΗΣ: Διάστρεμμα ο Πρίττας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Υπό την επίβλεψη του Ιομάρ Μαζίνιο διεξήχθη η σημερινή προπόνηση του Άρη με την οποία ξεκίνησε ουσιαστικά η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ζήτησε την προσοχή όλων για την επερχόμενη αναμέτρηση.

Ο μεγάλος άτυχος κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν ο Σάκης Πρίττας που σε μία ανύποπτη στιγμή υπέστη διάστρεμμα στην ποδοκνημική του δεξιού του ποδιού. Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου κάνουν λόγο για απουσία δέκα ημερών από τις προπονήσεις. Το όνομα του 30χρονου μέσου προστέθηκε δίπλα σ' αυτό του Χρήστου Βανγκέλι, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του.

Η προετοιμασία του Άρη συνεχίζεται αύριο με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19:00, το σύνολο του ποδοσφαιρικού τμήματος θα δώσει το παρών στα εγκαίνια του περιπτέρου (15) του Άρη στην ΔΕΘ.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ανακοινώθηκε του Ντιαλό


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Με ανακοίνωσή που εξέδωσε στην ιστοσελίδα της, η ΠΑΕ Πανθρακικός γνωστοποίησε –μετά τις υπογραφές- και επίσημα την ανανέωση του συμβολαίου του Μοκτάρ Αμπντούλ Ντιαλό μέχρι το 2012.

«Από την ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνεται ότι ο επιθετικός από την Μπουργκίνα Φάσο Μοκτάρ Αμπντούλ Ντιαλό προχώρησε σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του μέχρι και το 2012».

Από κει και πέρα, οι Θρακιώτες επέστρεψαν μετά το χθεσινό ρεπό, με διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα τη Δευτέρα. Οι Βελάσκο, Ντιαλό, Ρομπέρ και Δραγανίδης οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη ασκήσεις με μπάλα. Πάντως, δύσκολα θα τεθεί κάποιος απ’ τους προαναφερθέντες στη διάθεση του Αλμπέρ Καρτιέ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή.

Α1 Μπάσκετ: Στις 28/9 η κλήρωση του πρωταθλήματος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η κλήρωση του 18ου Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο «The Westin Athens Astir Palace Beach Resort» και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1. Το Πρωτάθλημα Μπάσκετ 2009-2010 θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου του 2009.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα βραβευθεί ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος 2008-2009, Βασίλης Σπανούλης, η καλύτερη πεντάδα, που αποτελείται από τους Βασίλη Σπανούλη, Μάικ Μπατίστ, Γιάννη Μπουρούση, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Νίκολα Πέκοβιτς, ο κορυφαίος προπονητής της περσινής σεζόν, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, και ο καλύτερος νέος παίκτης, Κώστας Παπανικολάου.

Οι απονομές θα ολοκληρωθούν με τη βράβευση του πρωταθλητή Ευρώπης, πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό.

Eurobasket: Κροατία-Ισραήλ: 86-79


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κροατία και Ισραήλ έδωσαν ένα πραγματικό ντέρμπι στο Πόζναν, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής μας (Α' όμιλος), με την ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα να παίρνει τελικά τη νίκη με 86-79.

Οι Κροάτες είχαν πολλά προβλήματα και το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κυνηγούσαν στο σκορ, όμως τελικά κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της πολύ μαχητικής και νεανικής ομάδας του Σβι Σερφ και θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη (8/9) την Ελλάδα, στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, έχοντας κι αυτοί, όπως και η Ελλάδα, μία νίκη. Οσο για τους Ισραηλινούς, θα δώσουν έναν πραγματικό τελικό με τα Σκόπια, στη μάχη για το 3ο εισιτήριο που χαρίζει πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα είδε την ομάδα του να παίρνει σχετικά νωρίς μια διαφορά που έφτασε σε διψήφιο αριθμό, αλλά οι Ισραηλινοί κατάφεραν σιγά σιγά να τη «ροκανίσουν», φτάνοντας και αν προηγηθούν (48-50 στο 25’ και λίγο αργότερα 48-52).

Η επιμονή των Ισραηλινών, ομάδα που αν και είχε προκριθεί ως 16η στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας είχε καταφέρει να αποκλείσει τη Σερβία στην πρώτη φάση, απέδωσε καρπούς στην 3η περίοδο. Ο Λιόρ Ελιγιάχου πήρε στους ώμους του το Ισραήλ που μείωσε στον πόντο, 42-41. Με τους Ούκιτς και Μπάνιτς η Κροατία ξέφυγε πάλι 48-42, αλλά με δύο τρίποντα (από Μπουρστάιν, Χαλπερίν) και λέι απ του Ελιγιάχου το Ισραήλ προηγήθηκε, 48-50. Η Κροατία κατάφερε να ισοφαρίσει 55-55 με καλάθι του Βούιτσιτς, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε και το 59-59, σκορ 3ης περιόδου. Ο σέντερ του Ολυμπιακού, αναδείχτηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή της Κροατίας στην 4η περίοδο φτάνοντας τους 21 πόντους.

Οι Ισραηλινοί δεν παρέδωσαν ποτέ τα όπλα, αλλά μετά το 71-71 από τον Μέκελ είδαν τον αντίπαλό τους να πραγματοποιεί επιμέρους σκορ 7-2, 78-73 από Πόποβιτς και Κους. Στα δραματικά τελευταία λεπτά, ο Νίτσεβιτς έδωσε αέρα δύο ακόμη πόντων, 80-75, στους Κροάατες από τη γραμμή του φάουλ. Ο Ελιγιάχου επέτρεψε στην ομάδα του Σβι Σερφ να ελπίζει, 80-77, όπως και ο Μέκελ που μείωσε 82-79 αφού είχε προηγηθεί καλάθι από τον Ούκιτς.

Ουσιαστικά, όλα κρίθηκαν όταν ο Ελιγιάχου υπέπεσε σε φάουλ στον Μάρκο Πόποβιτς με τον τελευταίο να ευστοχεί και στις δύο βολές, 84-79, 17΄΄ πριν τη λήξη. Στην επαναφορά, το Ισραήλ και με εναπομείναντα χρόνο 6΄΄, ο Πνίνι που επιλέχτηκε από τον Σερφ να κάνει το τρίποντο αστόχησε. Με δύο βολές, μετά το φάουλ του Ροθ, ο Πλάνινιτς "σφράγισε" τη δύσκολη νίκη της Κροατίας, 86-79.

Τα δεκάλεπτα:
25-17, 42-37, 59-59, 86-79

Κροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 13, Κους 13, Πόποβιτς 13, Βούιτσιτς 21, Πρκάτσιν, Ρόζιτς 3, Πλάνινιτς 9 (7ρ), Στόιτς, Λόντσαρ, Μπάνιτς 2, Νίτσεβιτς 4, Κασούν 8 (7ρ)
Ισραήλ (Σερφ): Ροθ, Μέκελ 16, Λιμονάντ, Πνίνι, Χαλπερίν 5, Μπούρσταϊν 10, Ελιγιάχου 31, Κοζικάρο 12, Γκριν 5, Ταμίρ.

F1: Παρουσιάστηκε ο Φιζικέλα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζανκάρλο Φιζικέλα με τη μεγάλη παρουσία του στην πίστα Σπα, του Βελγίου, κατάφερε να κάνει τους ανθρώπους της Ferrari να σκεφτούν πολύ σοβαρά την περίπτωση να τον αποκτήσουν. Τελικά, μετά από συνοπτικές διαδικασίες τα επόμενα πέντε γκραν πρι θα βρουν τον Ιταλό στο μονοθέσιο της "scuderia".

Τα τελευταία δημοσιεύματα μπορεί να ήθελαν το τοπίο ανάμεσα στις δύο πλευρές "χλωμό", ωστόσο, όλα πλέον ξεκαθάρισαν με την επίσημη παρουσίαση του Τζανκάρλο Φιζικέλα από τον ιταλικό κολοσσό.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του από τη Ferrari o Φιζικέλα στη βάση της ομάδας στο Φιοράνο δήλωσε:

"Ξεκίνησα την καριέρα μου με τη Μινάρντι το 1996 και προχώρησα μπροστά. Τη στιγμή που είχα εγκαταλείψει το όνειρο της Ferrari, βρίσκω τον εαυτό μου να είναι ένα από τα μέλη της ομάδας και ο επίσημος πιλότος για το GP της Μόντσα. Αισθάνομαι πάντως σαν το σπίτι μου, σαν να ήμουν πάντα εδώ".

Για την πίστα της Μόντσα, όπου και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο κόκκινο μονοθέσιο δε δίστασε να ευχαριστήσει "τον πρόεδρο Μοντετσέμολο, τον Ντομενικάλι και τα άλλα μέλη της ομάδας".
Ενώ συνεχίζοντας είπε: "Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τους το ανταποδώσω. Βρίσκομαι στην Μόντσα να τρέχω για τη Ferrari, ένα απαιτητικό Σαββατοκύριακο με πολλή πίεση, είναι όμως μία πίεση που μου δίνει ώθηση".

"Όλοι οι συγγενείς και οι φίλοι μου θα είναι εκεί για να με υποστηρίξουν και με εξιτάρει το γεγονός ότι θα οδηγήσω από το πρωί της Παρασκευής. Την πίστα της Μόντσα τη γνωρίζω καλά, τρέχω εκεί από το 1992 από όταν ήμουν στη F3.

Είναι μία πίστα που σου δίνει τη δυνατότητα να σκέφτεσαι τι να κάνεις πριν από ένα φρένο στην στροφή όπου τρέχεις γρήγορα. Με διευκολύνει αυτή η πίστα".

Οι επαφές για να πάει στη Ferrari

"Την πρώτη επαφή την είχα την περασμένη Τετάρτη, μία ημέρα πριν την επιβεβαίωση και άρχισα να πιστεύω πραγματικά πάρα πολύ. Το σκεφτόμουν όλη τη νύχτα και την Πέμπτη δεν το πίστευα. Νόμιζα ότι ήταν όνειρο όμως ξαναβρέθηκα μέσα στη Ferrari, είδα την πολύ μεγάλη θέρμη των μηχανικών και των ανθρώπων της ομάδας".

Συνεχίζοντας αποκάλυψε το άτομο στο οποίο τηλεφώνησε πρώτα, για να του ανακοινώσει την πρόταση της Ferrari:

"Ποιον πήρα πρώτο τηλέφωνο αφού υπέγραψα; Τον πατέρα μου, που είναι ο μεγαλύτερος οπαδός μου και ο οποίος περίμενε με ανυπομονησία την είδηση. Με ρωτούσε, όμως δεν μπορούσα να του πω τίποτα από τη στιγμή που δεν είχε μιλήσει κανείς αρχικά μαζί μου, και υπήρχαν μόνο φήμες και σενάρια".

Για το τι περιμένει στους πεντε τελευταιους αγωνες ο Ιταλός πιλότος δήλωσε:

"Περιμένω να δώσω τη συνεισφορά μου στη Ferrari για αυτό που περιμένουν από μένα, και να μαζέψω όσο το δυνατον περισσότερους πόντους μαζί με τον Κίμι (Ράικονεν) για να φτάσουμε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών".

Κάνουν έφεση για Σισέ

Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων που διενεργήθηκαν εντός της ημέρας (7/9) οι επιτελείς της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν τελικά να καταθέσουν έφεση στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με σκοπό τον περιορισμό της ποινής των τριών αγωνιστικών που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον Τζιμπρίλ Σισέ για την κόκκινη κάρτα που είχε δει για το μαρκάρισμά πάνω στον Πάουλο Ασουνσάο στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Βιθέντε Καλντερον".

Ηδη οι "πράσινοι" ενημέρωσαν με επίσημο έγγραφο την UEFA ότι εντός των επομένων τριών ημερών θα κατατεθεί έφεση για την ποινή του γάλλου επιθετικού, επιμένοντας στο αιτιολογικό ότι ο Σισέ δεν είχε την πρόθεση να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή των "ροχιμπλάνκος".

Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" εκτιμούν ότι μπορεί να πέσει η ποινή, τουλάχιστον στις δυο αγωνιστικές και έτσι ο Τεν Κάτε να έχει τη δυνατότητα να ποντάρει στις υπηρεσίες του γάλλου στράικερ στο παιχνίδι με την Στουρμ Γκρατς, που είναι για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Επί των αγωνιστικών, η προετοιμασία των "πρασίνων" για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή θα ξεκινήσει από την Τρίτη (8/9), καθώς την Δευτέρα (7/9) οι παίκτες είχαν ρεπό από τον Τεν Κάτε. Στην προπόνηση αναμένεται να λάβει μέρος και ο Λουκάς Βύντρα, ο οποίος επέστρεψε από την Ελβετία και τις υποχρεώσεις του με την εθνική μας ομάδα, αφού η αποβολή του στο ματς της Βασιλείας, του στέρησε τη συμμετοχή από τον αγώνα της Τετάρτης με την Μολδαβία.

Eurobasket: Γαλλία-Γερμανία: 70-65



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το θέμα είναι να... το 'χεις. Και ο Τόνι Πάρκερ ανήκει σε αυτή την κατηγορία παικτών, που μπορούν να βάλουν 11 συνεχομένους πόντους στα τελευταία δύο λεπτά και να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Αυτό έκανε και η Γαλλία επικράτησε της Γερμανίας με 70-65 στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Το σκορ ήταν 61-59 υπέρ της Γερμανίας και απέμεναν περίπου τρία λεπτά για τη λήξη του αμφίρροπου αγώνα. Σε εκείνο το σημείο, ο Τόνι Πάρκερ ξύπνησε. Ο Γάλλος σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς είχε μόλις 7 πόντους σε όλο το παιχνίδι, αλλά... πρόλαβε να προσθέσει ακόμη 12 και μάλιστα συνεχόμενους και να οδηγήσει τους τρικολόρ στη νίκη.

Με ένα τρίποντο, ένα δίποντο και δύο βολές έκανε το σκορ 66-62, ο Χάμαν μείωσε σε 66-65 με γκολ φάουλ, αλλά ο Πάρκερ, αλλά ένα ακόμη καλάθι του Πάρκερ έκανε το σκορ 68-65, μόλις 29 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Στη συνέχεια ο πολύ καλός Σβεν Σούλτζε (σημείωσε 13 πόντους) αστόχησε σε τρίποντο και αμέσως μετά οι Γερμανοί αποδείχθηκαν αφελείς: έκαναν φάουλ στον "ζεστό" Πάρκερ, που ευστόχησε εν τέλει στη μία βολή για να δώσει διαφορά ασφαλείας στη Γαλλία, που επικράτησε τελικά με 70-65.

Ο δεύτερος όμιλος με τις Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία είναι πολύ δύσκολος και αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του Βενσάν Κογιέ. Εκτός του Πάρκερ, αυτός που ξεχώρισε σε όλο το ματς ήταν ο Ρόνι Τουριάφ, που σημείωσε 15 πόντους και μάζεψε 14 ριμπάουντ. Οι Σούλτζε, Φέμερλινγκ και Γκριν προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τη Γερμανία να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-37, 50-48, 70-65

Γαλλία (Βενσάν Κογιέ): Ντιό 2, Μπατούμ 12 (1), Ζανό 2, Κοφί, Μαϊνμί, Πάρκερ 19 (1), Φλ. Πιετρίς 3, Ντε Κολο 5 (1), Ντιό 7 (1), Τουριάφ 15 (14ρ.), Τραορέ 5.

Γερμανία (Ντιρκ Μπάουερμαν): Σάφαρτσικ 5 (1), Σούλτσε 13 (3), Ολμπρεχτ 2, Βισκόσκι 4, Χάμαν 9, Γκριν 12 (3), Χάρις 4, Φέμερλινγκ 11, Μπέντσινγκ, Γιάγκλα 5 (1).

Γιόνζας Καζλάουσκας: «Το καλύτερο παιχνίδι μας»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ευρύ 86-54 επί της ΠΓΔΜ, στην πρεμιέρα της Πολωνίας, δεν θα μπορούσε παρά να αφήσει ικανοποιημένο τον Γιόνας Καζλάουσκας. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς της Εθνικής μας, ο Λιθουανός τεχνικός υποστήριξε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής, ενώ εξήγησε ότι τα πάντα ξεκίνησαν από την άμυνα.

«Είμαι χαρούμενος για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινήσαμε την διοργάνωση. Θεωρώ πως κόντρα στην ΠΓΔΜ κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι ως τώρα. Παίξαμε πάρα πολύ καλή άμυνα και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το θετικό ήταν ότι παρότι πήραμε από νωρίς μια σημαντική διαφορά δεν χαλαρώσαμε και συνεχίσαμε το ίδιο δυνατά. Ο αγώνας με την Κροατία είναι μια διαφορετική περίπτωση. Για εμάς όλα αρχίζουν από την αρχή. Και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλά, οπότε είναι δύσκολο να μιλήσεις γι’ αυτόν τον αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και θα πρέπει να είμαστε και πάλι πολύ καλοί αμυντικά και να παίξουμε ως ομάδα. Όπως κάναμε και σήμερα», είπε ο Λιθουανός κόουτς.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Φώτσης δήλωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα αυτόν. Η δυνατή άμυνα που παίξαμε μας έδωσε την ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να «χτίσουμε» από νωρίς μια σημαντική διαφορά. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως γιατί «καθαρίσαμε» νωρίς το παιχνίδι. Μπορεί να μην έμοιαζε δύσκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Απέναντι στην Κροατία θα πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια και να παίξουμε το ίδιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα, γιατί γνωρίζουμε πως όσο προχωράμε οι αγώνες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολοι».

Ο Κώστας Κουφός χαρακτήρισε το ξεκίνημα της ομάδας μας «...Ιδανικό. Παίξαμε όλοι μαζί σαν μία πραγματική ομάδα. Αποδειχτήκαμε πολύ σκληροί για τους αντιπάλους μας. Η ΠΓΔΜ είναι μία καλή ομάδα. Εμείς την κάναμε να δείχνει τόσο ανίσχυρη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Τώρα ακολουθεί η Κροατία, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε από τη στιγμή που θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο γιατί μέχρι τώρα στο μυαλό μας είχαμε μόνο την πρώτη αντίπαλο. Αν παίξουμε το ίδιο δυνατά στην άμυνα, δεν θα έχουμε πρόβλημα αύριο».

84-60 Σιένα Άρης

Μετά την Αρμάνι Μιλάνο και η Σιένα έκανε πάρτι σε φιλική αναμέτρηση που έδωσε με τον Άρη, επικρατώντας με 84-60! Κορυφαίος των «κίτρινων» ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης (22π), ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι κουμπάροι Ντικούδης και Χατζηβρέττας, σημειώνοντας από 13 πόντους έκαστος.Αξίζει, πάντως, να αναφέρουμε ότι ο Αντρέα Ματσόν δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον πρώτο σκόρερ των προηγούμενων φιλικών, Τζέρεμι Ρίτσαρτσον (ελαφρύ διάστρεμμα), αλλά ούτε και τους Κίκι Κλαρκ (τραυματίας) και Γάιο Σκορδίλη (ενοχλήσεις στον ώμο).

Τα δεκάλεπτα: Δεκάλεπτα: 24-17, 40-28, 63-48, 84-60.

Άρης: Μπέλσερ 3, Χατζηβρέττας 13, Μπάρλος 2, Αργυρόπουλος 3, Κακιούζης 22, Ντικούδης 13, Μανούσος 1, Χρυσικόπουλος, Στίνσον, Μούρτος.

Σιένα: Ντόμεργκατ 18, Μακιντάιρ 12, Μπέργκολε 6, Εζε 2, Καραρέτο 8, Σάτο 15, Ροσέτι 2, Ρες 8, Μαρκουνάτο 5, Στόουνρουκ 8.

Ματσόν: Θετικοί και με σοβαρότητα οι παίκτες μου

Μπορεί ο Άρης να γνώρισε μια ακόμα βαριά ήττα, ωστόσο στις δηλώσεις που έκανε εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους παίκτες του. «Αγωνιστήκαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ήταν μία πολύ καλή προπόνηση για μας, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε στη διάθεσή μας τρεις παίκτες. Οι παίκτες μου σήμερα ήταν θετικοί και έδειξαν σοβαρότητα. Έπαιξαν σκληρά και έκαναν ένα βήμα μπροστά», ανέφερε αρχικά και συνέχισε, πλέκοντας το εγκώμιο του Λίνου Χρυσικόπουλου:

«Ο Λίνος είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά. Του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα σε μεγάλους παίκτες όπως ο Χένρι Ντόμερκαντ. Είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικία μπορεί και παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να δουλεύει με τέτοιους ρυθμούς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό, καθώς μαζί με το Λίνο έχουμε και τον Κώστα (σ.σ. Παπανικολάου), ο οποίος μέσα από τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις έγινε ένας καλός παίκτης. Αυτό θέλουμε να καταφέρουμε και με το Λίνο».

Πιανιτζάνι: Καλή προσπάθεια κόντρα σε μία σκληρή ομάδα

Στην αντίπερα όχθη, ο τεχνικός της Σιένα, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, επισήμανε: «Ήταν μία ακόμη καλή προσπάθεια από μας, κόντρα σε μία σκληρή ομάδα. Ο Άρης είναι ένας σύλλογος με ιστορία και παράδοση, ενώ αγωνιστικά μπορεί να χαρακτηριστεί πιο έτοιμος από εμάς λόγω των υποχρεώσεών του για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκα. Τόσο ο Άρης, όσο και εμείς είχαμε απουσίες παικτών, όμως από την πλευρά μας αγωνιστήκαμε καλύτερα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια»

ΠΑΟΚ: Χαμόγελα για Τσιρίλο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Κανονικά συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής (7/9) απογευματινής προπόνησης του ΠΑΟΚ ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός ακολούθησε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ασκήσεις με μπάλα και απουσίασε μόνο απ’ το μίνι διπλό, ώστε να προφυλαχτεί.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη υπάρχουν κάποιες ελπίδες για τον έμπειρο αμυντικό να προλάβει την προσεχή αναμέτρηση των Θεσσαλονικέων με τον Αστέρα στην Τρίπολη, αν και πιο πιθανό φαντάζει να τεθεί στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (20/9) στην Τούμπα.

Ο ΚΟΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.

Ο μεσοεπιθετικός του Ηρακλή, Παναγιώτης Κονέ, φιλοξενήθηκε στα ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 98,7. Mιλώντας για την φετινή προσπάθεια που γίνεται στον Ηρακλή, την αλλαγή φιλοσοφίας που υπήρξε, για το ντέρμπι με τον Aρη, έφτασε μέχρι το επόμενο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ.

Αρχικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή τόνισε: "Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους μας. Έχουμε δουλέψει αρκετά στην προετοιμασία, ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε όσο τίποτα να το πετύχουμε". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αλλαγή φιλοσοφίας που υπάρχει στους "κυανόλευκους": "Υπάρχει αλλαγή φιλοσοφίας σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι. Μέρα με τη μέρα γνωριζόμαστε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και νομίζω στη συνέχεια τα πράγματα θα καλυτερέψουν ακόμη περισσότερο. Πιστεύω ότι ταιριάζει στην ομάδα μου το επιθετικό ποδόσφαιρο. Φέτος και στα δύο επίσημα παιχνίδια τα πήγαμε αρκετά καλά. Αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού και σε εμάς, αλλά και στον κόσμο μας. Προσδοκούμε σε κάτι καλύτερο. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα".

Για τους στόχους της ομάδας: "Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε στον θεσμό του κυπέλλου", ενώ για τους προσωπικούς του στόχους, τόνισε: "Αν η ομάδα πάει καλά τότε και εγώ θα διακριθώ. Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση φέτος".

Για το ντέρμπι με τον Αρη: "Πιστεύω ότι έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι. Έτσι πρέπει να γίνονται όλα τα ντέρμπι, για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί όμορφο ποδόσφαιρο. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη, όμως δεν τα καταφέραμε".

Τέλος, ερωτηθείς για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής (13/09) κόντρα στην ΑΕΚ, απάντησε: "Θα αγωνιστούμε με στόχο τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Μπορούμε φέτος και κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια. Με σοβαρότητα, υπομονή και συγκέντρωση, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα".

Σήμερα (07/09) κατατέθηκε από την ΠΑΕ Ηρακλής η έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης ποινής, που επιβλήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκ.

Με απογευματινή προπόνηση άρχισαν, τη Δευτέρα την προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση με την ΑΕΚ οι "κυανόλευκοι". O Eπστάιν ξεπέρασε τη θλάση στο δικέφαλο και επανήλθε στους ρυθμούς της ομάδας. Ο Μέλκας επίσης ξεπέρασε την ίωση, που τον ταλαιπωρούσε και επανήλθε σε κανονική προπόνηση.

86-54 σκόρπισε η Ελλάδα τα Σκόπια

Οι προκλήσεις των σκοπιανών πριν από το ματς με την Εθνική μας δεν έπιασαν τόπο και δεν κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τους διεθνείς μας. Η Ελλάδα μπήκε αποφασισμένη στο παρκέ, "καθάρισε" από νωρίς το ματς της πρεμιέρας του Ευρωμπάσκετ με την ΠΓΔΜ και ξεπέρασε το άγχος με μία άνετη και μεγάλης έκτασης νίκη, που αποτυπώνεται στο τελικό 86-54. Οι διεθνείς μας αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τους χαμηλής δυναμικότητας σκοπιανούς και έχοντας από το ημίχρονο... αέρα 24 πόντων, έδωσαν την ευκαιρία στον Γιόνας Καζλάουσκας να κάνει μία καλή προπόνηση, ενόψει του ματς της Τρίτης (8/9) με την Κροατία, στο οποίο θα κριθεί πιθανότατα και η πρώτη θέση του ομίλου.

Οι σκοπιανοί οπαδοί βάλθηκαν να δώσουν πολιτική χροιά στο παιχνίδι, αλλά οι έλληνες διεθνείς είχαν δηλώσει πως το μυαλό τους θα το έχουν μέσα στο παρκέ. Αυτό και έκαναν. Οι αποδοκιμασίες ακόμη και κατά την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου της Ελλάδας δεν επηρέασαν τους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας. Μάλλον το αντίθετο από αυτό που ήθελαν πέτυχαν οι σκοπιανοί. Η Ελλάδα μπήκε... φουριόζα στο παρκέ και με τον Σπανούλη οδηγό έφερε τη διαφορά στο +10 μέσα στο πρώτο τρίλεπτο (13-3).

Σπανούλης, Μπουρούσης, Ζήσης και Περπέρογλου ήταν κεφάτοι από το ξεκίνημα και οι παίκτες της ΠΓΔΜ, απλώς... παρακολουθούσαν. Η ελληνική άμυνα λειτουργούσε άψογα και δέχθηκε μόλις τρεις πόντους στο πεντάλεπτο, ενώ την ίδια στιγμή το ελληνικό... κοντέρ είχε γράψει 18.

Η είσοδος του Τζερεμάια Μάσεϊ, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει στο ρόστερ του ο Γιόβιτσα Αρσιτς, βελτίωσε επιθετικά την ΠΓΔΜ, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Αυτό αποδεικνύεται και από το σκορ της πρώτης περιόδου (28-13). Αλλωστε, οι σκοπιανοί, εκτός από τις ενέργειες του Μάσεϊ, προσπαθούσαν να διασπάσουν την ελληνική άμυνα με τα τρίποντά τους, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι.

Παρότι η διαφορά είχε... ανοίξει από νωρίς, οι διεθνείς μας συνέχισαν να αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με την ίδια σοβαρότητα. Ο Καζλάουσκας δοκίμασε άμυνες σε όλο το γήπεδο, ενώ έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Γιάννη Καλαμπόκη και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο "Sofo" μάλιστα σημείωσε εννέα πόντους στο διάστημα που αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να ανεβάσει τη διαφορά πάνω από τους 20 στο 15` (40-19) και να την διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (52-28, 20`).

Στα αξιοσημείωτα των πρώτων είκοσι λεπτών το ότι οι σκοπιανοί είχαν σουτάρει περισσότερα τρίποντα απ` ό,τι δίποντα, αλλά και η κυριαρχία της Ελλάδας κοντά στο καλάθι. Η Ελλάδα είχε 21 ριμπάουντ έναντι μόλις 9 των σκοπιανών και παράλληλα εντυπωσιακό είναι το 83,3% που είχαν οι παίκτες του Καζλάουσκας στα δίποντα.

Η μεγάλη διαφορά έδωσε τη δυνατότητα στον Καζλάουσκας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, με τους Κουφό και Πρίντεζη να αρπάζουν την ευκαιρία που τους δόθηκε. Με δικά τους καλάθια η διαφορά ανέβηκε στους 27 (58-31) και στη συνέχεια με πέντε συνεχόμενους πόντους του Περπέρογλου φτάσαμε στο +30 (63-33). Το σύστημα... τρίποντα των σκοπιανών συνεχίστηκε, χωρίς να ανησυχεί την Εθνική μας που έφτασε στο 30` να προηγείται με 69-37.

Καϊμακόγλου και Γλυνιαδάκης, που ήταν οι μόνοι χωρίς χρόνο συμμετοχής μέχρι εκείνη την ώρα, πέρασαν στο παρκέ κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου. Η Ελλάδα βάδιζε με άνεση στην πρώτη της νίκη στο Ευρωμπάσκετ και παρότι έκανε κάποια αβίαστα λάθη, έδειξε σοβαρότητα και δεν επέτρεψε στους σκοπιανούς να μειώσουν τη διαφορά. Το +30 (86-54) είναι ενδεικτικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων και πλέον η Ελλάδα συγκεντρώνεται για το κρίσιμο ματς της Τρίτης (8/9) με τους κροάτες.

Πολύ κοντά το sold out λόγω Μπολτ

Τρεις ημέρες απέμειναν για την άφιξη του μεγάλου σταρ του παγκόσμιου στίβου, Γιουσέιν Μπολτ, στη Θεσσαλονίκη. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ σε 100μ και 200μ, θα είναι το μεγάλο αστέρι του «World Athletics Final Θεσσαλονίκη 2009» της IAAF, που θα πραγματοποιηθεί στο Καυτανζόγλειο στάδιο 12-13 Σεπτεμβρίου.Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, ο οποίος στη Θεσσαλονίκη θα τρέξει στα 200μ, αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το απόγευμα της Πέμπτης (10/9). Το πρωί της Παρασκευής (11/9) θα επισκεφθεί σχολείο σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα (13:30) θα λάβει μέρος στην επίσημη συνέντευξη Τύπου των αθλητών στο ξενοδοχείο "Porto Palace", μαζί με άλλους επιλεγμένους αστέρες του παγκόσμιου στίβου.

Ο Γιουσέιν Μπολτ πρόκειται να βρεθεί στο Καυτανζόγλειο στάδιο το Σάββατο (12/9) το απόγευμα, πριν από την έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος του Παγκόσμιου Τελικού Στίβου, προκειμένου να συμμετάσχει σε μία ειδική παρουσίαση και να μοιράσει αυτόγραφα. Την Κυριακή (13/9) θα είναι και πάλι παρών στο Καυτανζόγλειο, για να αγωνιστεί στον τελικό των 200μ. ανδρών, στις 20:25, ενώ η αναχώρησή του από την Ελλάδα θα γίνει νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14/9).

Στο μεταξύ, ο 46χρονος θρύλος του μήκους, Μάικ Πάουελ, αναχώρησε σήμερα (Δευτέρα 7/9) το πρωί για το Λος Άντζελες, έπειτα από τη διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του Πρεσβευτή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).
Πλησιάζει το sold out!

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίστηκε, για άλλη μία μέρα, η πώληση των εισιτηρίων στο Καυτανζόγλειο στάδιο, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το «sold out». Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περίπου 20.000 εισιτήρια για καθεμιά από τις ημέρες των αγώνων και εκτιμάται ότι όσα έχουν απομείνει πρόκειται να εξαντληθούν μέσα στο ερχόμενο τριήμερο.

Η διάθεση εισιτηρίων από τον ειδικό χώρο στην κεντρική είσοδο του Καυτανζογλείου συνεχίζεται καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, έως και την Πέμπτη 10/9, εφόσον φυσικά τα εισιτήρια δεν έχουν εξαντληθεί νωρίτερα.

Ευαγγελίδης: Ζούμε ένα όνειρο…

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στο χάντμπολ. Ο Θεόδωρος Ευαγγελίδης -περί αυτού ο λόγος- κατάφερε στα δύο σημαντικά παιχνίδια των προκριματικών που έγιναν στην Μίκρα, να γίνει ένας από τους ηγέτες του «Δικεφάλου». Η δύναμη, το πάθος και φυσικά τα γκολ που πέτυχε και στις δύο αναμετρήσεις ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά και συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση ενός ονείρου. Την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.«Ζούμε ένα όνειρο. Θέλαμε για πολλούς λόγους να προκριθούμε. Παίξαμε με πάθος και ψυχή και μπορέσαμε να πάρουμε το εισιτήριο της πρόκρισης του ομίλους. Για μας ανοίγονται πλέον νέοι ορίζοντες που δεν είχαμε σκεφτεί λίγα χρόνια πριν. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες και θα δούμε πώς παίζεται το χάντμπολ στην Ευρώπη. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι και το ελληνικό χάντμπολ δε βρίσκεται σε καλή θέση στο διεθνές στερέωμα», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο άσος του ΠΑΟΚ, Θεόδωρος Ευαγγελίδης, και συνεχίζει:

«Ο κόσμος δυστυχώς και στα δύο παιχνίδια δεν μας τίμησε με την παρουσία του στο κλειστό της Μίκρας. Θέλαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Ισως να μην κατάλαβε την σπουδαιότητα των αγώνων. Θέλω να πιστεύω ότι στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ο κόσμος θα δώσει το "παρών" και θα γεμίσει το κλειστό της Μίκρας. Ωστόσο να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και μας στήριξαν με κάθε τρόπο».

Ο ίδιος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να κάνει αξιοπρεπή εμφάνιση στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. «Μπορεί οι ομάδες που έχουμε κληρωθεί να είναι καλές και με περγαμηνές, όμως θεωρώ ότι κι εμείς με τις δυνάμεις μας μπορούμε να έχουμε καλή πορεία. Το άσχημο για εμάς είναι ότι θα έχουμε πολλά παιχνίδια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και η κούραση θα είναι μεγάλη», επισημαίνει ο παίκτης του «Δικεφάλου», ενώ για το νέο πρωτάθλημα σχολίασε:

«Όλα δείχνουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο. Για εμάς που καταφέραμε πέρσι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, καθώς θέλουμε να κρατήσουμε τον τίτλο. Έχουμε δουλέψει σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και στο τέλος θεωρώ ότι θα δικαιωθούμε».

Μετακομίζει η Ιντερ

Στην κατασκευή νέου γηπέδου για την Ιντερ στις αρχές της σεζόν 2013-2014 και στην αποχώρηση της ομάδας από το "Τζουζέπε Μεάτσα" προσανατολίζεται ο πρόεδρος των νερατζούρι, Μάσιμο Μοράτι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο Μοράτι πρόκειται πολύ σύντομα να πάρει την οριστική απόφαση λίαν συντόμως, ενώ ο Νίκολας Γκάντσικοφ, εκ των ανθρώπων που χειρίζονται το πρότζεκτ, θα συμμετέχει στην έκθεση "Sponsor’s Sports Venue Summit" για να εξηγήσει τα βασικά σημεία του σχεδίου του.

Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 60.000 θεατών και θα είναι στα πρότυπα του "Emirates", ενώ θα έχει εγκαταστάσεις εσωτερικής θέρμανσης και τα καθίσματα θα έχουν πάνω τους τα ονόματα των κατόχων διαρκείας.

Bryce Moon: «Ενθουσιασμένος που θα παίξω στον ΠΑΟΚ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Bryce Moon παρουσιάστηκε επίσημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο Νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής δήλωσε «ενθουσιασμένος που θα παίξω στον ΠΑΟΚ» και όπως τόνισε «ανυπομονώ για μία πολύ καλή χρονιά». Πιο αναλυτικά είπε:

«Ο ΠΑΟΚ πέρυσι είχε μία πολύ καλή χρονιά και θεωρώ ότι ο στόχος είναι να μείνει ανάμεσα στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να πω για ποιο λόγο αρνήθηκε ο Παναθηναϊκός την πρόταση που του έγινε από ομάδα της Αγγλίας. Τέσσερις μέρες πριν το τέλος των μεταγραφών ενημερώθηκα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι δεν είμαι στα πλάνα της σεζόν».

«Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει καλούς ποδοσφαιριστές και πρέπει να παλέψω για την θέση στην ομάδα. Σ΄ ότι αφορά τον τραυματισμό μου είμαι σχετικά καλά. Χρειαζόμουν απλώς μία εβδομάδα ξεκούραση. Είμαι έτοιμος για τον ανταγωνισμό»

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή να γνωρίζει ότι είναι επιλογή του προπονητή. Αυτό μου δίνει ένα κίνητρο επιπλέον να θέλω να τον δικαιώσω. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θεωρώ ότι είναι ένα επιπλέον όπλο για μένα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να έρχεσαι να παίζει σ' αυτό το γήπεδο σαν αντίπαλος. Τώρα θα τους έχω στο πλευρό μου».

Ύστερα από το τέλος της παρουσίασης ο Bryce Moon παρέλαβε από το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ. Παναγιώτη Ποικιλίδη, τη φανέλα του ΠΑΟΚ με το νούμερο 3 στην πλάτη που επέλεξε να φοράει για την αγωνιστική περίοδο 2009/2010.

Παναθηναϊκος: Τρεις αγωνιστικές στον Σισέ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε τον Γάλλο επιθετικό με αποκλεισμό 3 αγωνιστικών για την αποβολή του στη ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ετσι, οι «πράσινοι» θα στερηθούν τον Σισέ στις αναμετρήσεις με Γαλατάσαραϊ (εντός), Ντιναμό Βουκουρεστίου (εκτός) και Στουρμ Γκρατς (εντός).

Η ποινή έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την UEFA το πρωί της Δευτέρας (7/9) και χαρακτηρίζει «βάναυσο χτύπημα» το μαρκάρισμα του Γάλλου σούπερ-σταρ στον Πάουλο Ασουνσάνο, στο 71ο λεπτό της εκτός έδρας ήττας 2-0 από την Ατλέτικο, δεχόμενος απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ποινή είναι εφέσιμη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι η «πράσινη» ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Εργοτέλης-Δασκαλάκης:"Ούτε στο playstation"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη, Σήφης Δασκαλάκης μία μέρα μετά το επιβλητικό 5-0 επί του Ολυμπιακού στο φιλικό παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 80χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ 94,6", ο Έλληνας πορτιέρο, είπε αρχικά:"Οταν παίζεις με τον Ολυμπιακό δεν περιμένεις να έχεις ήσυχο απόγευμα. Ηταν ένα φιλικό παιχνίδι εορταστικού χαρακτήρα. Πέρασα ένα απόγευμα ήσυχο.

Θεωρώ ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ίσως και άτυχοι. Αν παρατηρήσατε τα δυο γκολ μπήκαν από συγκυρίες, το δεύτερο και το τρίτο. Αλλά και εμείς όταν παίζουμε με μια μικρότερη ομάδα, δεν έχουμε και τόση όρεξη. Η μικρότερη θέλει πάντα να αποδείξει πράγματα.

Πάντα συμβαίνει αυτό. Το 5-0 είναι βαρύ σκορ και δύσκολα θα το δεχτεί ο φίλαθλος, Οι παίκτες που φοράνε το σήμα και τη φανέλα της ομάδας δύσκολα θα το δεχτούν. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, δεν πρέπει να δέχεσαι πέντε γκολ ούτε στο playstation".

Όσο για τον φετινό Εργοτέλη, ανέφερε:"Υπάρχει σύστημα και πλάνο, σύμφωνα με τους παίκτες που αποκτήσαμε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Όταν νικάς τον Ολυμπιακό 5-0 δεν βγάζεις συμπεράσματα.

Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάξουμε τους αγώνες του πρωταθλήματος, όπου χρειαζόμαστε βαθμούς. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Είτε παίζει με την πρώτη ομάδα, είτε με την τρίτη και τον κερδίσεις 5-0, σημαίνει ότι κάνεις δουλειά. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Δεν πήραμε βαθμούς. Ένα φιλικό ήταν. Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά θέλουμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να ανέβουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε".

Εξάλλου για το αν υπάρχει άγχος για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης, είναι η μοναδική ομάδα της Κρήτης στη Σούπερ Λιγκα, είπε: "Δεν το θεωρώ άγχος ή βάρος αλλά τιμή. Ο στόχος είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Πέρυσι ήμασταν στην ένατη θέση, φέτος θέλουμε να πάμε καλύτερα".

Τέλος για την παρουσία του Νίκου Καραγεωργίου για πολλά χρόνια στο τιμόνι της ομάδας, δήλωσε:"Εχουμε πολλά παραδείγματα, όπως τον ΟΦΗ, στον οποίο ο Γκέραρντ ήταν χρόνια. Η σταθερότητα είναι καλή. Ο κ. Καραγεωργίου ξέρει την ομάδα, βοηθάει τους παίκτες και είναι στα θετικά αυτό".

Καβάλα: Δύσκολα θα μείνουν Κολί και Βιλάρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δύσκολα θα παραμείνουν στην Καβάλα οι Φερνάντο Κολί και Βιλάρ που δοκιμάστικαν στο φιλικό με τον Πανθρακικό, καθώς δεν έπεισαν τον Γιάννη Παπακώστα πως μπορούν να προσφέρουν άμεσα.

Η Καβάλα μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει πολύ εντυπωσιακές μεταγραφές για τα δεδομένα του συλλόγου, καθώς Ντιόγκο Ρινκόν, Ντομπρασίνοβιτς, Μεντί και Ορούμα μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω για τη φετινή σεζόν.

Παρόλα αυτά η διοίκηση των "Αργοναυτών" δεν έχει σκοπό να μείνει εκεί και εντείνει τις προσπάθειες της για την απόκτηση ενός ακόμη επιθετικού, όπως και ενός κεντρικού αμυντικού.

Οι Φερνάντο Κολί και Βιλάρ που δοκιμάστηκαν στη φιλική νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού, αλλά δεν έπεισαν τον Γιάννη Παπακώστα και σύντομα αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν, με την περίπτωση του Κολί να έχει κάποιες ελπίδες.

Τέλος ο Πόποβιτς-Δύσκολα του Βέντολα

Η συμφωνία ανάμεσα στον Πόποβιτς και την Καβάλα δεν προχώρησε, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μη τα βρίσκει με την διοίκηση της ομάδας στο οικονομικό.

Όσο αφορά την περίπτωση του Βέντολα, ο 31χρονος παίκτης έχει πολλές προτάσεις από ομάδες στην Ιταλία, οπότε δύσκολα θα συμφωνήσει να συνεχίσει στην Καβάλα.

Σούλης Μαρκόπουλος: «Πάμε πολύ καλά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με προορισμό το Λιτόχωρο αναχώρησε την Κυριακή (6/9) η αποστολή του ΠΑΟΚ, με απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση), που μάλλον ευνοούν τη δουλειά που θα γίνει στο επόμενο δεκαήμερο. Η ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκινά από το πρωί της Δευτέρας, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου στόχος θα είναι να γίνει η ομάδα μία οικογένεια και ταυτόχρονα να μπουν οι βάσεις σε φυσική κατάσταση και αγωνιστικό τομέα, για τη δύσκολη σεζόν που έρχεται.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μιλώντας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, τόνισε: «Ακόμη δεν έχουμε ολοκληρωμένη την εικόνα της ομάδας, περιμένουμε να προστεθούν και οι καλαθοσφαιριστές που αποκτήσαμε κι ακόμη δεν έχουν έρθει, αλλά και τα δύο παιδιά ακόμη που θα αποκτήσουμε. Ετσι όπως πήγαν τα πράγματα, αυτό που κοιτάμε αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσουμε έναν Αμερικανό κι έναν κοινοτικό ακόμη. Ποτέ βέβαια δεν μπορείς να πεις ότι είσαι κοντά με έναν παίκτη, γιατί υπάρχουν περιπτώσεις όπου πήραμε και υπογεγραμμένα συμβόλαια και το θέμα δεν έκλεισε.

Σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να περνάμε αυτά που θέλουμε στην ομάδα. Θέλουμε ωστόσο να έρθουν το συντομότερο δυνατόν και τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί μας λείπει ουσιαστικά η μισή ομάδα. Εχουμε ακόμη χρόνο μπροστά μας, άλλωστε πιστεύω ότι στις αρχές της περιόδου καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη. Θα περάσει ένα χρονικό διάστημα, για να αφομοιώσουν όλοι οι παίκτες αυτό που θέλουμε».

Αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας μέχρι τώρα, ο Μαρκόπουλος είπε: «Αυτά που μου είπαν οι άνθρωποι της διοίκησης όταν συμφωνήσαμε, πιστεύω ότι μπορούν να τα κάνουν πράξη, και για αυτό προσπαθούν από το πρωί ως το βράδυ. Οι καταστάσεις είναι λίγο δύσκολες, γιατί η οικονομική κατάσταση σε όλη τη χώρα επηρεάζει όλους τους τομείς, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι μέχρι στιγμής πάμε πάρα πολύ καλά. Εάν συμπληρώσουμε το ρόστερ όπως θέλουμε κι αν στις υποσχέσεις που έχουμε δεν συμβεί κάτι εξωπραγματικό (αν και πιστεύω ότι και σε αυτό θα δοθεί λύση), πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Ο Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ... «Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αυτό τον αγώνα. Και οι δύο ομάδες δεν θα είναι έτοιμες και σίγουρα η κάθε ομάδα θέλει τη νίκη. Το παιχνίδι είναι στην έδρα μας και πρέπει να χαροποιήσουμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ».

Το πρόγραμμα της ομάδας
Από το πρωί της Δευτέρας ξεκινούν οι διπλές προπονήσεις της ομάδας. Το πρωί με ασκήσεις στο γήπεδο και το απόγευμα με φυσική κατάσταση (τρέξιμο) ή βάση και τακτική στο γήπεδο. Αυτό θα είναι το πρόγραμμα της ομάδας μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, την τελευταία ημέρα παραμονής της ομάδας στο Λιτόχωρο. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο Λιτόχωρο την Hemofarm και στη συνέχεια η αποστολή θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Με την αποστολή του ΠΑΟΚ στο Λιτόχωρο, ταξίδεψαν οι: Δημήτρης Αράπης, Μιχάλης Γιαννακίδης, Γιάννης Δεμερτζής, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Καλαμπάκας, Νίκος Καλλές, Παναγιώτης Καυκής, Αντώνης Κεσίσογλου, Φώτης Λιούτας, Χαράλαμπος Σικαλίδης και Γουέιντ Χέλιγουελ.

Ο Γιώργος Τσιάρας συνάντησε την αποστολή στο Λιτόχωρο, ενώ ο Χρήστος Ταπούτος έμεινε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου το πρωί της Δευτέρας να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων στο δεξί του πόδι (τράβηγμα).

«Γίνεται κάτι καλό...»
Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του ΠΑΟΚ για το Λιτόχωρο, ο Παναγιώτης Καυκής, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και ο Γουέιντ Χέλιγουελ μίλησαν για αυτό που περιμένουν και δήλωσαν αισιόδοξοι...

Παναγιώτης Καυκής: «Το κλίμα είναι πολύ θετικό στην ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε σκληρή δουλειά για να βγάλουμε κάτι καλό τη νέα χρονιά. Πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα τώρα στο βασικό στάδιο να μονταριστούμε, να βρεθούμε σαν ομάδα και να βρούμε τη χημεία που θέλουμε. Εύχομαι να είναι υγιής η νέα χρονιά για όλους μας και για το νέο ΠΑΟΚ. Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ τι να πούμε; Είναι δύσκολο να λες μόνο λόγια. Θέλουν και πράξεις. Ελπίζω ότι φέτος δεν θα μείνουμε στα λόγια, αλλά θα δείξουμε και στο γήπεδο αυτό που όλοι μας θέλουμε. Σίγουρα υπάρχει πιο θετικό κλίμα από πέρσι, αλλά θέλω να δω πως θα είναι τα πράγματα όταν θα είμαστε όλοι μαζί και πλήρεις. Όλα τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα είναι σημαντικές κινήσεις και ξεκινώντας εμείς περιμένουμε τους Αμερικανούς και τον Drobnjak για να δουλέψουμε σκληρά».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης: «Είμαστε δύο εβδομάδες μαζί, έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά και περιμένουμε να έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες για να γίνουμε ομάδα. Να είμαστε όλη τη μέρα μαζί και να δώσουμε αυτά που πρέπει. Να βρεθεί χημεία για να καταλάβει ο καθένας το ρόλο του, να μην έχουμε τραυματισμούς και να είναι έτοιμο το σώμα μας για όλη τη χρονιά. Πιστεύω ότι γίνεται κάτι πολύ καλό στην ομάδα. Με την έλευση του κόουτς φάνηκε ότι γίνεται κάτι διαφορετικό και τα ονόματα που ακολούθησαν αποδεικνύουν ότι πάμε για κάτι καλό.

Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για συγκεκριμένες θέσεις, αλλά να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και η ομάδα με μία υγιή κατάσταση να φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει. Ξεκινάμε τα παιχνίδια μας με την ΑΕΚ και είναι καλό ότι παίζουμε μέσα στο γήπεδό μας. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο περισσότερο έτοιμοι μπορούμε από την πρώτη στιγμή και φυσικά θέλουμε θέλουμε να προχωρήσουμε».

Γουέιντ Χέλιγουελ: «Είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που δουλεύω τόσο σκληρά. Και είναι επίσης η πρώτη φορά που παρόλο ότι είναι τόσο αρχή, βλέπω ότι μπαίνουν γερές βάσεις για την ομάδα, με πολλή δουλειά και πολλά πράγματα που πρέπει να ξέρουμε για την ομάδα από τον προπονητή μας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς δουλεύουμε και όταν θα είμαστε όλοι μαζί θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Πρέπει να βρούμε τη χημεία μας και για αυτό θα δουλέψουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας».

Εθνική Ελλαδος: Παρών ο αρχηγός!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο αρχηγός είναι παρών! Ο Γιώργος Καραγκούνης βρίσκεται από χθες αργά το απόγευμα στη Βασιλεία, έχοντας ενσωματωθεί με την ελληνική αποστολή, προκειμένου να ταξιδέψει κανονικά μαζί της σήμερα με το τσάρτερ από την ελβετική πόλη για το Κισινάου, όπου μεθαύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψάχνει μόνο τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Μολδαβία.

Ο «Κάρα», που σημειωτέον νιώθει πολύ καλύτερα, μιας και η θεραπευτική αγωγή του εξελίσσεται άκρως ικανοποιητικά, με βάση το πλάνο που έχει καταρτιστεί από τις... κλήσεις ακόμα του Οτο Ρεχάγκελ πριν από την πρώτη συγκέντρωση των διεθνών, είχε ξεκινήσει από το Σάββατο το βράδυ κιόλας τις προσπάθειες ανύψωσης του ηθικού των μελών της αποστολής, με πρώτο του τηλεφώνημα να είναι αυτό στον Τάκη Φύσσα!

Ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής μίλησε με τον διεθνή μέσο, ο οποίος του εξέφρασε τη σιγουριά ότι την Τετάρτη η νίκη πρέπει να είναι δεδομένη (!), ενώ η «τυπάρα» από τη στιγμή που έφτασε χθες στο «Hilton» της Βασιλείας είχε ως μέλημα να «φτιάξει» τους συμπαίκτες του.

Τα είπε και με Οτο
Ο Οτο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης που συνομίλησαν με τον Καραγκούνη άκουσαν με έκδηλη ικανοποίηση ότι αισθάνεται πολύ καλύτερα, δεν νιώθει ενοχλήσεις και ξεκίνησαν ήδη να καταστρώνουν τα πλάνα τους με τον «Κάρα» να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και τις επόμενες δύο μέρες.

Αλλωστε, στη σημερινή προπόνηση στο γήπεδο Bankof στις 12 το μεσημέρι ο Καραγκούνης θα μπει στο πρόγραμμα με τους συμπαίκτες του, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς βεβαίως, τους οποίους θα ανεβάσει αύριο, παραμονές του αγώνα με τη Μολδαβία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένης της τεράστιας θέλησης του διεθνούς άσου να παίξει στο Κισινάου, η 11άδα θα ξεκινήσει από αυτόν. Αλλωστε, η απουσία του φάνηκε στο προχθεσινό ματς, δεδομένων των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και κυριότερα στην αδυναμία να υπάρχει κατοχή της μπάλας έναντι των Ελβετών, που θα προσέδιδε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι της Εθνικής.

Μπαρτσελόνα: Στην λίστα ο Μπαπτίστα ενόψει Ιανουαρίου


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

H Μπαρτσελόνα αναζητά ήδη λύσεις ενόψει του Ιανουαρίου από τη στιγμή που οι Γιάγια Τουρέ και Σεϊντού Κεϊτά θα απουσιάσουν για το Κόπα Άφρικα.

Έτσι στην λίστα φέρονται να βρίσκονται οι Ρομπίνιο, Κρίστιαν Πόουλσεν, Ντανιέλε Ντε Ρόσι ενώ το τελευταίο όνομα που προέκυψε είναι αυτό του Ζούλιο Μπαπτίστα.

Ο Βραζιλιάνος φαίνεται έτοιμος να αποχωρήσει από τη Ρόμα και μάλιστα την θερινή μεταγραφική περίοδο βρέθηκε στο στόχαστρο της Ίντερ.

Οι "νερατζούρι" τελικά απέκτησαν τον Σνάιντερ που αποτελούσε τον πρώτο στόχο αλλά πλέον ο Ζούλιο Μπαπτίστα βρίσκεται στο στόχαστρο των "μπλαουγκράνα" και δεν αποκλείεται τον Ιανουάριο να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του.

Ολυμπιακός: Χάνει με τραυματισμούς Μαρέσκα και Μπράβο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πέντε γκολ και εξευτελιστική εμφάνιση-αγγαρεία, αδιαφορία σε προκλητικό βαθμό, αμέτρητο το "φαρμάκι" που κεράστηκε στον κόσμο τους, και ως "κερασάκι στην τούρτα" τραυματισμοί.

Ναι, σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δεινά που βρήκαν τους "ερυθρόλευκους" κληρονόμησαν και ως προίκα δύο τραυματισμούς από τον αγώνα με τον Εργοτέλη, τα οποία έρχονται να κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους σε Ελλάδα και Ευρώπη για το μήνα Σεπτέμβριο.

Ως γνωστόν, ο Ολυμπιακός έχει ένα πρόγραμμα-γολγοθά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς καλείται να ανταποκριθεί με επιτυχία στα δύσκολα εκτός έδρας ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (μέσα σε διάστημα λίγων ημερών), αλλά και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ με Άλκμααρ (πρεμιέρα στις 16 Σεπτεμβρίου) και Άρσεναλ (29 Σεπτεμβρίου στο "Emirates Stadium"), όμως όπως όλα δείχνουν ο Τιμούρ Κετσπάγια θα πρέπει να βγάλει "λαγούς από το καπέλο" για να ξεπεράσει τα νέα προβλήματα τραυματισμών.

Μεγαλύτερο "θύμα" από το καταστροφικό φιλικό με τον Εργοτέλη ήταν αναντίρρητα ο Έντσο Μαρέσκα, με τον Ιταλό μέσο όχι μόνο να αναγκάζεται να υποστεί την ταλαιπωρία του να αγωνιστεί σε μία εντελώς άγνωστη για αυτόν θέση ελέω περιορισμένων επιλογών (στόπερ) αλλά και να τα βάζει με την τύχη του καθώς τραυματίστηκε και είναι πολύ πιθανό να μείνει 20 ημέρες νοκ-άουτ λόγω θλάσης.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί επίσημα από το ιατρικό επιτελείο αυτός ο μυϊκός τραυματισμός, ο πρώην άσος της Σεβίλλης δεν θα μπορέσει να δώσει το "παρών" στην επιστροφή του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από έναν χρόνο απουσίας, με αντίπαλο τους πρωταθλητές Ολλανδίας στο "Καραϊσκάκης", ενώ θα χάσει και τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τους δύο "Δικεφάλους".

Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι λύσεις του Τιμούρ Κετσπάγια μειώνονται ακόμα περισσότερο (ούτως η άλλως το ρόστερ δεν είναι πλήρες), με τον Γιάννη Παπαδόπουλο να είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτός που θα κληθεί να βγάλει τα "κάστανα από τη φωτιά", παίρνοντας τη θέση του Ιταλού στο χώρο του κέντρου.

Δυστυχώς όμως για την ομάδα του Πειραιά, το όνομα του Μαρέσκα δεν είναι το μοναδικό που προστέθηκε στην ιατρική λίστα με τους τραυματίες, καθώς ο Ραούλ Μπράβο (παρτενέρ του Μαρέσκα στο κέντρο της άμυνας στο ξεκίνημα του αγώνα) χτύπησε στη μύτη, με το κάταγμα να είναι πιθανό όπως και η απουσία του από τα γήπεδα για το ερχόμενο 10ήμερο.

Αν αυτό επισημοποιηθεί, τότε ο Ισπανός αμυντικός διαγράφεται από το ματς της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άλκμααρ (φυσικά και από αυτό της 3ης αγωνιστικής με την Καβάλα εντός έδρας το ερχόμενο Σάββατο), σε μία περίοδο μάλιστα που είχε καθιερωθεί στη θέση του αριστερού μπακ ενώ εμφανιζόταν εντελώς αναγεννημένος με την παρουσία του Κετσπάγια στο τιμόνι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα προβλήματα με τους τραυματισμούς τείνουν να εξελιχθούν σε γάγγραινα για τον Ολυμπιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει μείνει πίσω σε θέμα προετοιμασίας λόγω τραυματισμών και το μεγαλύτερο αστέρι της ομάδας, Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος δίνει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει το πρώτο σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς.

Αν μάλιστα στα προβλήματα αυτά προστεθεί και αυτό της μη απόκτησης αριστερού χαφ στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, το γεγονός ότι η ομάδα του Πειραιά ξεμένει με τρεις μόνο επιθετικούς και τον έναν εξ αυτών να έχει μόλις επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους μετά από περίοδο τραυματισμού (Ντάρμπισιρ), αλλά και τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, τότε καταλαβαίνουν όλοι ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ουσιαστικά βαρόμετρο για τη φετινή χρονιά των πρωταθλητών.

Η καλή ψυχολογία από τις τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν, με παίκτες και προπονητή να κρίνονται πλέον αυστηρά από όλους (κόσμο, διοίκηση και Τύπο) και να έχουν από εδώ και στο εξής συνεχόμενους "τελικούς" στο διάβα τους. Το αν μπορούν να τα καταφέρουν θα φανεί στο χειροκρότημα..

ΗΡΑΚΛΗΣ: Έτοιμος για έφεση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόφαση να καταθέσει τελικά έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ πήρε η ΠΑΕ Ηρακλής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μέσω του νομικού της εκπροσώπου Χάρη Γρηγορίου θα καταθέσει σήμερα έφεση με σκοπό να εκπέσει η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών. Επίσης οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να πετύχουν μείωση της ποινής των 60,000 ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο. Το νομικό τμήμα του Ηρακλή θα επιδιώξει τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στον αγώνα με τον Άρη, να χαρακτηρισθούν μεμονωμένα και όχι εκτεταμένα όπως αναφέρονται στην πρωτόδικη απόφαση. Ο Ηρακλής θέλει σταματήσει να θεωρείται υπότροπος, έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η απόφαση αναμένεται να βγει σε δέκα ημέρες.

ΛΑΡΙΣΑ: Το τελεσίγραφο του Ουζουνίδη


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παράπονα φαίνεται να εξακολουθεί να έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους παίκτες του. Ο προπονητής των «βυσυννί» περιμένει παραπάνω πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά εκείνοι δε δείχνουν να μετουσιώνουν σε πράξεις τις παρατηρήσεις του προπονητή τους. Συγκεκριμένα ο 41χρονος τεχνικός δήλωσε φανερά ενοχλημένος: «Θα ήταν καλύτερα να κάτσουν στο σπίτι τους, αν δεν κάνουν όσα τους ζητώ». Ο φιλικός αγώνας με τα Τρίκαλα φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι, αφού ο Ουζουνίδης έδειξε πως έχει πρόβλημα με συγκεκριμένους παίκτες και ιδιαίτερα με τους μέσους και τους επιθετικούς. Ο προπονητής της ΑΕΛ, δείχνει προβληματισμένος και δεν αποκλείεται να λάβει δραστικά μέτρα προκειμένου να φέρει την ομάδα στο επίπεδο που επιθυμεί.

Μπίλιτς σε Τέρι:"Κοίτα ποιος μιλάει για βουτιές"

Εκνευρισμένος με τις δηλώσεις του Τζον Τέρι για τον Εντουάρντο Ντα Σίλβα είναι ο προπονητής της Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς, καθώς ο Άγγλος αμυντικός κατηγόρησε τον 26χρονο επιθετικό πως "βουτάει" συνέχεια για να πάρει πέναλτι.

Μια νέα κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με αφορμή το φιλικό της Αγγλίας με την Κροατία που θα γίνει την Τετάρτη.

Με δηλώσεις του ο αμυντικός των "λιονταριών" Τζον Τέρι κατηγόρησε τον Εντουάρντο Ντα Σίλβα πως "βουτάει" συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή της Κροατίας να λέει πως ο Τέρι θε πρέπει να κοιτάει τη δική του "καμπούρα", και μετά να μιλά.

"Δεν βλέπω τον Τέρι να λέει κουβέντα όταν ο Ντρογκμπά πέφτει κάτω όλη ώρα για να πάρει πέναλτι. Δεν θέλω να πω πως ο Ντιντιέρ είναι 'βουτηχτής', καθώς τον θαυμάζω ως παίκτη, αλλά δεν βλέπω να λέει και τίποτε όταν παίρνουν τέτοιου είδους φάσεις", ξεκίνησε να λέει ο Μπίλιτς και συνέχισε.

"Ξέρω τον Εντουάρντο εδώ και πολλά χρόνια. Αν κάποιος μπορεί να πει μια κουβέντα αυτός είμαι εγώ. Είναι καλό παιδί και σπουδαίος αθλητής. Μην ξεχνάτε ότι πρόσφατα πέρασε ένα δύσκολο τραυματισμό, οπότε ακόμα είναι λογικό να φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά".

Πέρασε βέρες ο Τσιρίλο

Προσεχώς στο κλαμπ των παντρεμένων, αναμένεται να μπει ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός του ΠΑΟΚ αρραβωνιάστηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του, Έλενα Ασημακοπούλου, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής εκμεταλλευόμενος και την αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους λόγω τραυματισμού, αντάλλαξε πριν λίγες μέρες όρκους πίστης και αγάπης, με την όμορφη ηθοποιό και μοντέλο. Το λαμπερό ζευγάρι, συζεί το τελευταίο διάστημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ άτομα από το κοντινό τους περιβάλλον διαμηνύουν πως πολύ σύντομα θα ανεβούν μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Κριστιάν Φαμπιάνι & Βικτόρια Βανούτσι


Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο Κριστιάν για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, το έσκασε από την προπόνηση. Το μοντέλο Βικτόρια Βανούτσι ασχολείται και με το τραγούδι, ενώ συνεργάζεται και με ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο γάμος έγινε στις 27 Αυγούστου και όπως αναφέρεται από τους ανθρώπους των «μιλιονάριος», ο παίκτης ήταν εξαφανισμένος. Τουλάχιστον η κοπάνα άξιζε τον κόπο... τι λέτε;


Κουφός :«Ανυπομονώ για αύριο!»

Από τη Γιούτα και τους Τζαζ στο Πόζναν με την Εθνική Ομάδα λίγες μόνο ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ κόντρα στην ομάδα της FYROM. Ο Κώστας Κουφός, μέσω του blog του στο gazzetta.gr, γράφει για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από την παραμονή της «γαλανόλευκης» στην πολωνική πόλη και δηλώνει... ασυγκράτητος για την αυριανή πρεμιέρα του 36ου Ευρωμπάσκετ, το οποίο είναι και το παρθενικό του με την ομάδα των αντρών.
"Γεια σας και πάλι.

Αυτή τη φορά σάς γράφω από το Πόζναν, όπου βρισκόμαστε από την Παρασκευή το βράδυ. Υποθέτω ότι θα ενημερωθήκατε για όσα... μας περίμεναν με την άφιξή μας στην Πολωνία. Όντως τα δωμάτια δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά, από την άλλη, όμως, η απόφασή μας να πάμε για σουτάκια στο γήπεδο... αντί να περιμένουμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα στο λόμπι, δείχνει πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στον σκοπό μας. Πόσο πολύ θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό. Μείναμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας... παρά τα όσα συνέβαιναν γύρω μας.

Απομένουν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της πρεμιέρας με τη FYROΜ. Αντίπαλος που έχει το σεβασμό μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά στην Αθήνα, αλλά και εδώ, κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις και, την ίδια ώρα, περνούσαμε καλά. Το ίδιο θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, όπως θα παίζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Δουλεύουμε σκληρά για να παίζουμε σκληρά.

Όπως σας είχα γράψει και στο πρώτο blog, νιώθω ευλογημένος και υπερήφανος που βρίσκομαι στην Πολωνία, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα παίξω στο πρώτο μου Ευρωμπάσκετ Ανδρών, με αυτήν την παρέα των παιδιών που συνθέτουν μια εκπληκτική ομάδα. Ανυπομονώ για αύριο, για να κάνουμε μια καλή αρχή...

Θα τα ξαναπούμε σύντομα

Ελπίζω να είστε κοντά μας έστω με τις ευχές σας

Να είστε καλά".

«Δεν κάνει χρήση ουσιών ο Μπολτ»

Το ντόπινγκ συνεχίζει να μαστίζει τον αθλητισμό και τα κρούσματα στον στίβο είναι πάρα πολλά. Σε ερώτηση γιατί όποιος κάνει σπουδαία επίδοση θεωρείται ότι είναι ντοπέ, ο Μάικ Πάουελ τόνισε: «Γιατί φταίνε αυτοί που πιάσανε. Η Μάριον Τζόουνς με κάνει να αγανακτώ γιατί δεν χρειαζόταν να ντοπαριστεί. Είναι σπουδαία αθλήτρια και δεν το χρειαζόταν. Υπήρξαν λάθος άνθρωποι δίπλα της. Θεωρώ ότι ο προπονητής για μένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Αυτός λέει στον αθλητή να πάρει ουσίες. Δεν χρειάζεται. Πρέπει να κάνεις σκληρή προπόνηση, να είσαι έξυπνος και τυχερός. Η χρήση ουσιών βοηθάει στο να καλύψεις τη γρήγορη προπόνηση. Αν προπονείσαι έξυπνα θα τα καταφέρεις. Η νίκη με χρήση αναβολικών ουσιών είναι κλεψιά. Είναι ψέμα. Αυτό που έχω πετύχει είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα και δεν θα μπορούσα να μιλήσω γι’ αυτό αν ήταν ψέμα. Θα ήθελα να λέω στα εγγόνια μου τι έχω πετύχει, αφού είναι αλήθεια. Μπορώ να καταλάβω αυτούς που παίρνουν ουσίες. Κάποιοι πληρώνουν το τίμημα γι’ αυτό που κάνουν. Ευτυχώς πλέον οι περισσότεροι αθλητές έχουν καταλάβει ότι δεν αξίζει να κάνεις χρήση αναβολικών ουσιών».
Αναφορικά με τον Γιουσέιν Μπολτ ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής ανέφερε: «Θεωρώ ότι δεν κάνει χρήση ουσιών. Τον ξέρω από μικρό παιδί και όλοι μάλιστα έλεγαν ότι είναι σπουδαίο ταλέντο και πρέπει να προσεχθεί. Πιστεύω ότι οι επιδόσεις του είναι λογικές σύμφωνα με το ύψος του, το διασκελισμό του και τη φυσική του κατάσταση. Είναι τοπ αθλητής ακόμη και αν δεν συνεχίσει».

«Μπορεί να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος»

Ο Μάικ Πάουελ θέλει να γίνει προπονητής του Γιουσέιν Μπολτ στο μήκος και θεωρεί ότι ο Τζαμαϊκανός αν μάθει την τεχνική θα μπορέσει να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ: «Μίλησα στον μάνατζέρ του και τον ρώτησα αν έχει κάνει μήκος και μου είπε ότι είχε κάνει στα 17. Του είπα να τον προπονήσω εγώ. Πιστεύω ότι είναι αυτός που μπορεί να σπάσει το ρεκόρ μου. Και αυτός θέλω να το κάνει. Άλλωστε θα είμαι και εγώ μέρος αυτού του γεγονότος, αφού θα είμαι προπονητής του. Χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρόνια για να μπορέσει να είναι σε υψηλό επίπεδο. Μπορεί να είναι γρήγορος, ωστόσο χρειάζεται να μάθει την τεχνική», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μπολτ στο γεγονός ότι διασκεδάζει αυτό που κάνει: «Θεωρώ ότι θα μπορούσα να ανταγωνιστώ τον Γιουσέιν Μπολτ στο σόου που δίνει. Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Απλώς διασκεδάζει και αυτός πολύ αυτό που κάνει, όπως έκανα κι εγώ. Δεν το βλέπει απλά ως δουλειά. Μακάρι οι περισσότεροι αθλητές να το κάνουν αυτό. Ο κόσμος θέλει να βλέπει και αυτό».

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2009: Το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα

Η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει σήμερα τέσσερα παιχνίδια της πρώτης μέρας.
17:30 Σκόπια – Ελλάδα ΝΕΤ
20:15 Κροατία – Ισραήλ ΕΤ1
22:00 Ισπανία – Σερβία ΝΕΤ
22:15 Τουρκία – Λιθουανία ΣΠΟΡ+
Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Ρωσία-Λετονία (17.30, Γκντανσκ), Μ. Βρεττανία-Σλοβενία (19.15, Βαρσοβία), Γαλλία-Γερμανία (20.15 Γκντανσκ), Πολωνία-Βουλγαρία (19.15 Βρόκλαβ).

Δηλώσεις Κατσουράνη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσουράνη:

"Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές πήγαινε όπως το θέλαμε. Μετά δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα, αλλά δεν φάνηκε κάποια τεράστια διαφορά στο δεύτερο μέρος. Συνέχισε η ομάδα στο ίδιο μοτίβο όπως και στο πρώτο και ήρθε το γκολ των ελβετών από αυτή τη στημένη φάση. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, πολλά ματς τα έχουμε πάρει και εμείς έτσι. Κάποια στιγμή θα μας ερχόταν και κόντρα αυτό. Μπορεί να είχαμε σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και να μη χρειαζόταν να κριθεί το ματς από μία στημένη φάση. Ενα ματς στο οποίο το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία μπορεί να έρθει ανάποδα και να το χάσεις".

Θεωρείς ότι η αποβολή ήταν καθοριστική για την έκβαση του ματς;

- Σίγουρα ήταν άδικη η αποβολή. Ετσι μας είπαν όλοι, γιατί εμείς δεν το έχουμε δει ακόμα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο, έχεις έναν παίκτη παραπάνω στο γήπεδο με 11, έχει να καλύψει κάποιους χώρους και αυτός. Μας έλειψε αυτός ο παίκτης κυρίως από το κέντρο και από την επίθεση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε και εμείς κάποιο γκολ και, αν το καταφέρναμε, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Τι μένει για την επόμενη μέρα; Οργή για τον διαιτητή ή στενοχώρια για το αποτέλεσμα;

- Θα έλεγα ούτε οργή ούτε στενοχώρια. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρώτη θέση. Δεν τα καταφέραμε και νομίζω ότι πρέπει να τα έχουμε και λίγο με τους εαυτούς μας. Αλλά επειδή δεν τελείωσε τίποτα, πρέπει να προσπαθήσουμε οπωσδήποτε να πάρουμε τη δεύτερη θέση, που μπορεί να μας οδηγήσει στο Μουντιάλ.

Παίζεται ακόμα πάντως η πρώτη θέση...

- Βαθμολογικά παίζεται η πρώτη θέση, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, ενώ πριν ήταν στο χέρι μας. Το καλό είναι να κοιτάς τον στόχο που έχεις στα χέρια σου. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο Λετονία - Ελβετία, αλλά προσωπικά θεωρώ, γιατί είδα στιγμιότυπα από το ματς του Ισραήλ - Λετονία, ότι δεν μπορεί να νικήσει η Λετονία τους Ελβετούς.

Ο Ντε Μπλέκερε σε κάθε "επικίνδυνο" παιχνίδι των Ελβετών είναι παρών...

- Εντάξει, μάλλον υπάρχει κάποια αβάντα. Θέλουν να τους βοηθήσουν, έτσι δείχνει τουλάχιστον. Το ότι είναι παρών ο συγκεκριμένος διαιτητής σε σημαντικά ματς ελβετών. Εμείς τι να σχολιάσουμε; Τη φάση την είδαν όλοι.

Μίλησες καθόλου με τον διαιτητή;

- Μίλησα, μου είπε ότι του έκανε παρατήρηση και συνέχισε να τραβάει. Αυτό ακριβώς μου είπε ο διαιτητής. Δική μου άποψη είναι ότι είχε ξεχάσει πως είχε δείξει κίτρινη στον Λουκά, μετά του έβγαλε τη δεύτερη και γι' αυτό έπαιξε αρκετά υπέρ μας στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με φάουλ έξυπνα που έδωσε υπέρ μας, αλλά μακριά από την εστία.

Πώς βλέπεις το ματς με τη Μολδαβία; Η νίκη είναι τώρα επιβεβλημένη...

- Θα είναι δύσκολο, γιατί πρέπει εσύ να δημιουργήσεις. Γενικά, έχουμε μάθει πιο πολύ να αμυνόμαστε. Νομίζω ότι γενικά σε ματς όπως με την Ελβετία και όλου του ομίλου μπορούμε να πάρουμε πιο ενεργητικό ρόλο. Εχουμε τους παίκτες για να τον πάρουμε αυτόν τον ρόλο. Πρέπει σιγά σιγά να το κάνουμε αυτό. Αλλο να παίζεις με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία. Θα παίξεις έτσι εκεί.

Η Ελβετία δεν έχει καλύτερους παίκτες από εμάς, καμία ομάδα στον όμιλο δεν έχει καλύτερους από εμάς. Μπορούμε να παίξουμε αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι μας είναι ακριβώς το αντίθετο. Την Τετάρτη πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε. Το έχουμε καταφέρει αυτό στο προηγούμενο Euro, ενώ το ματς με τη Μολδαβία στο δεύτερο μέρος ήταν καταπληκτικό. Τους είχαμε κλείσει μέσα στα καρέ και φαινόταν ότι το γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Αυτό πρέπει να κάνουμε την Τετάρτη από την αρχή. Να βάλουμε γκολ νωρίς.

Μέσι : "Θέλω να προκριθεί η Αργεντινή"

Η ήττα της Αργεντινής με 1-3 από τη Βραζιλία στο Ροζάριο έβαλε σε μπελάδες την "αλμπισελέστε" αναφορικά με την πρόκριση της στο Μουντιάλ της Ν.Αφρικής, καθώς οι αργεντινοί κινδυνεύουν να μην προκριθούν για πρώτη φορά από το 1970 σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, κάτι που δεν θέλει ούτε ο... Κακά!

"Μουντιάλ χωρίς Αργεντινή δεν είναι το ίδιο. Εμείς κάναμε το καθήκον μας και προκριθήκαμε. Φυσικά και χαίρομαι που νικήσαμε την Αργεντινή, αλλά θα χαρώ πολύ να πάρει και αυτή την πρόκριση στο Μουντιάλ, χωρίς πλάκα", είπε ο ο βραζιλιάνος άσος.

"Νικήσαμε αλλά στο Μουντιάλ, πρέπει να παίρνουν μέρος οι καλύτερερες ομάδες στον κόσμο", πρόσθεσε ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για την "αιώνια αντίπαλο" της σελεσάο.

"Δεν βιαζόμαστε"

Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα δεν βιάζεται καθόλου να ανανεώσει το συμβόλαιό του Πεπ Γκουαρντιόλα, καθώς δεν θέλει να τον πιέσει. Οι "μπλαουγκράνα" προτιμούν να αφήσουν τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Ράφαελ Γιούστε.

Η διοίκηση των καταλανών ανανέωσε τα περισσότερα συμβόλαια του τεχνικού επιτελείου, όχι όμως του προπονητή της ομάδας και του βοηθού του, Τίτο Βιλανόβα, τα οποία λήγουν το καλοκαίρι του 2011.

Ο Γιούστε μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό COM Radio σχετικά με το θέμα: "Τα πράγμτα θα έρθουν από μόνα τους και δεν θα πιέσουμε την κατάσταση. Είναι προφανές ότι εγώ θα ήθελα να του ανανεώσουμε το συμβόλαιο, αλλά η διοίκηση δεν θέλει να τον πιέσουμε.

Η παραμονή του Γκουαρντιόλα στο σύλλογο θα εξαρτηθεί από εκείνον, καθώς πάντα έκανε ό,τι ήταν καλύτερο για εκείνον και την ομάδα", κατέληξε ο αντιπρόεδρος των "μπλαουγκράνα".

Σισέ " Δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα αν ήξερα "

Ο ΣΙΣΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΕΞΑΛΛΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ. «ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ ‘ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ’, ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ». ΟΡΓΗ ΤΕΝ ΚΑΤΕ, ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΕΝΑ ΡΕΠΟ! - Απογοητευμένος αλλά και εξοργισμένος από τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου προς το πρόσωπό του, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης στον Βόλο. Σύμφωνα με όσα είπε στα αποδυτήρια, στους συμπαίκτες του, για πρώτη φορά στην καριέρα του συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο οπαδοί αντίπαλης ομάδας, γεγονός που τον εξόργισε και δεν αποκλείεται να καταγγείλει το γεγονός ακόμα και στη ΦΙΦΑ. Τέλος, ο Τεν Κάτε απογοητευμένος από την απόδοσή των «πράσινων», τους έκοψε μια ημέρα ρεπό!«Αν το ήξερα»

Σύμφωνα με όσα έλεγε στους συμπαίκτες του ο Σισέ, αν ήξερε ότι υπήρχε η πιθανότητα να ζήσει ένα τέτοιο ρατσιστικό σκηνικό στην Ελλάδα, δεν θα αποφάσιζε ποτέ να έρθει στη χώρα μας για να αγωνιστεί: «Πρώτη φορά στην καριέρα μού μου φέρονται έτσι. Εγώ δεν ήρθα στην Ελλάδα για να μου κάνουν ρατσιστική επίθεση και να μου φωνάζουν "ουγκ ουγκ" όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου. Αν το ήξερα αυτό, δεν θα ερχόμουν! Αυτό που έγινε σήμερα δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι απαράδεκτο και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου συνέβη. Από ένα σημείο και μετά δεν είχα μυαλό για το παιχνίδι. Θόλωσα από αυτά που άκουγα! Από τα πρώτα λεπτά, όποτε έπιανα την μπάλα στα πόδια μου κάποιοι από ένα συγκεκριμένο σημείο της εξέδρας μου φώναζαν "ουγκ ουγκ". Το είπα στον διαιτητή και μου είπε ότι θα βγει ανακοίνωση από τα μεγάφωνα. Ανακοίνωση δεν ξέρω αν βγήκε, αλλά αυτοί συνέχισαν. Στο γκολ που βάλαμε τρελάθηκα και πήγα μπροστά τους και τους έκανα να σωπάσουν. Συνέχισαν τα ίδια, μου πέταξαν μπουκάλια και δεν άντεξα και τους πέταξα ένα. Δεν μπορώ να ηρεμήσω, μόνο που το σκέφτομαι τρελαίνομαι».

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει με σιγουριά αν, τελικά, θα καταγγείλει το περιστατικό ο Σισέ. Τόσο η ΦΙΦΑ, όμως, όσο και η ΟΥΕΦΑ δεν… αστειεύονται σε θέματα που αφορούν τη μείωση της προσωπικότητας ενός ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον για ρατσιστικούς λόγους.

Συγνώμη από Μπέο

Ο Αχιλλέας Μπέος, πάντως, προσπάθησε από την πλευρά του να απολογηθεί για τη συμπεριφορά λίγων ανεγκέφαλων –όπως επιεικώς τους χαρακτήρισε-, ζητώντας συγνώμη τόσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, όσο και από τον Κώστα Αντωνίου που επικοινώνησαν τηλεφωνικά!

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, αφού και ο ίδιος είχε ενοχληθεί από όσα διαδραματίστηκαν στο γήπεδο.
«Ήσασταν απαράδεκτοι»

Πέραν όσων συνέβησαν με τον Σισέ, η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού χθες ήταν τραγική. Γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τον Τεν Κάτε, αφού θέλει οι ποδοσφαιριστές του να προσπαθούν για το καλύτερο ακόμα σε φλικές αναμετρήσεις.

Ο εκνευρισμός του Ολλανδού ήταν μεγάλος μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Συζητούσε συνεχώς με τους συνεργάτες του τι συνέβη στον αγωνιστικό χώρο, ενώ όταν μαζεύτηκαν όλοι οι παίκτες του στα αποδυτήρια τους είπε σε αυστηρό ύφος:

«Ήσασταν απαράδεκτοι. Μόνο ο Λέτο και τα παιδιά της ακαδημίας δικαιολόγησαν την παρουσία τους. Οι δύο ημέρες ρεπό γίνονται μία. Μεθαύριο κανονικά προπόνηση και εκεί θα τα πούμε καλύτερα».

Στη συνέχεια ο 55χρονος τεχνικός αναχώρησε αμέσως για το πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή φανερά ενοχλημένος από την απόδοση των «πράσινων» και είναι σίγουρο ότι στην προπόνηση της Τρίτης έχει να τους πει πολλά!

Γκάλης η "καλαθομηχανή" του Ευρωμπάσκετ!

Ο Νίκος Γκάλης είναι μακράν ο πιο παραγωγικός παίκτης στην ιστορία της εθνικής στο θεσμό του Ευρωμπάσκετ. Ο μεγάλος μπασκετμπολίστας, μια πραγματική "καλαθομηχανή" έχει το ρεκόρ σκοραρίσματος στον μέσο όρο με 31,2. Δεύτερος πολύ πίσω, η παλιά δοξά και παράγοντας της ΕΟΚ, Γιώργος Κολοκυθάς με 19,7 και τρίτος ο Γιώργος Αμερικάνος με 16,5!Στον παρακάτω πίνακα παραθέτουμε τους 10 Έλληνες κορυφαίους σκορερ στη διοργάνωση του Ευρωμπάσκετ.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ ΣΕ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ (σε μέσο όρο πόντων):


1 Νίκος Γκάλης 31.2
2 Γιώργος Κολοκυθάς 19.7
3 Γιώργος Αμερικάνος 16.5
4 Νάσος Γαλακτερός 16.3
5 Στιβ Γιατζόγλου 14.9
6 Αντώνης Χρηστέας 14.8
7 Θανάσης Χριστοφόρου 13.9
8 Παναγιώτης Γιαννάκης 13.2
9 Άγγελος Κορωνιός 11.7
10 Γιώργος Τρόντζος 11.5