Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Δηλώσεις Κατσουράνη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κατσουράνη:

"Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές πήγαινε όπως το θέλαμε. Μετά δεχτήκαμε την κόκκινη κάρτα, αλλά δεν φάνηκε κάποια τεράστια διαφορά στο δεύτερο μέρος. Συνέχισε η ομάδα στο ίδιο μοτίβο όπως και στο πρώτο και ήρθε το γκολ των ελβετών από αυτή τη στημένη φάση. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο, πολλά ματς τα έχουμε πάρει και εμείς έτσι. Κάποια στιγμή θα μας ερχόταν και κόντρα αυτό. Μπορεί να είχαμε σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και να μη χρειαζόταν να κριθεί το ματς από μία στημένη φάση. Ενα ματς στο οποίο το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία μπορεί να έρθει ανάποδα και να το χάσεις".

Θεωρείς ότι η αποβολή ήταν καθοριστική για την έκβαση του ματς;

- Σίγουρα ήταν άδικη η αποβολή. Ετσι μας είπαν όλοι, γιατί εμείς δεν το έχουμε δει ακόμα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο, έχεις έναν παίκτη παραπάνω στο γήπεδο με 11, έχει να καλύψει κάποιους χώρους και αυτός. Μας έλειψε αυτός ο παίκτης κυρίως από το κέντρο και από την επίθεση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να πετύχουμε και εμείς κάποιο γκολ και, αν το καταφέρναμε, το παιχνίδι θα ήταν διαφορετικό.

Τι μένει για την επόμενη μέρα; Οργή για τον διαιτητή ή στενοχώρια για το αποτέλεσμα;

- Θα έλεγα ούτε οργή ούτε στενοχώρια. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε την πρώτη θέση. Δεν τα καταφέραμε και νομίζω ότι πρέπει να τα έχουμε και λίγο με τους εαυτούς μας. Αλλά επειδή δεν τελείωσε τίποτα, πρέπει να προσπαθήσουμε οπωσδήποτε να πάρουμε τη δεύτερη θέση, που μπορεί να μας οδηγήσει στο Μουντιάλ.

Παίζεται ακόμα πάντως η πρώτη θέση...

- Βαθμολογικά παίζεται η πρώτη θέση, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς, ενώ πριν ήταν στο χέρι μας. Το καλό είναι να κοιτάς τον στόχο που έχεις στα χέρια σου. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο Λετονία - Ελβετία, αλλά προσωπικά θεωρώ, γιατί είδα στιγμιότυπα από το ματς του Ισραήλ - Λετονία, ότι δεν μπορεί να νικήσει η Λετονία τους Ελβετούς.

Ο Ντε Μπλέκερε σε κάθε "επικίνδυνο" παιχνίδι των Ελβετών είναι παρών...

- Εντάξει, μάλλον υπάρχει κάποια αβάντα. Θέλουν να τους βοηθήσουν, έτσι δείχνει τουλάχιστον. Το ότι είναι παρών ο συγκεκριμένος διαιτητής σε σημαντικά ματς ελβετών. Εμείς τι να σχολιάσουμε; Τη φάση την είδαν όλοι.

Μίλησες καθόλου με τον διαιτητή;

- Μίλησα, μου είπε ότι του έκανε παρατήρηση και συνέχισε να τραβάει. Αυτό ακριβώς μου είπε ο διαιτητής. Δική μου άποψη είναι ότι είχε ξεχάσει πως είχε δείξει κίτρινη στον Λουκά, μετά του έβγαλε τη δεύτερη και γι' αυτό έπαιξε αρκετά υπέρ μας στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με φάουλ έξυπνα που έδωσε υπέρ μας, αλλά μακριά από την εστία.

Πώς βλέπεις το ματς με τη Μολδαβία; Η νίκη είναι τώρα επιβεβλημένη...

- Θα είναι δύσκολο, γιατί πρέπει εσύ να δημιουργήσεις. Γενικά, έχουμε μάθει πιο πολύ να αμυνόμαστε. Νομίζω ότι γενικά σε ματς όπως με την Ελβετία και όλου του ομίλου μπορούμε να πάρουμε πιο ενεργητικό ρόλο. Εχουμε τους παίκτες για να τον πάρουμε αυτόν τον ρόλο. Πρέπει σιγά σιγά να το κάνουμε αυτό. Αλλο να παίζεις με τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βραζιλία. Θα παίξεις έτσι εκεί.

Η Ελβετία δεν έχει καλύτερους παίκτες από εμάς, καμία ομάδα στον όμιλο δεν έχει καλύτερους από εμάς. Μπορούμε να παίξουμε αλλά νομίζω ότι το παιχνίδι μας είναι ακριβώς το αντίθετο. Την Τετάρτη πρέπει εμείς να δημιουργήσουμε. Το έχουμε καταφέρει αυτό στο προηγούμενο Euro, ενώ το ματς με τη Μολδαβία στο δεύτερο μέρος ήταν καταπληκτικό. Τους είχαμε κλείσει μέσα στα καρέ και φαινόταν ότι το γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα. Αυτό πρέπει να κάνουμε την Τετάρτη από την αρχή. Να βάλουμε γκολ νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: