Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η Λα Κορούνια ζητάει δικαιοσύνη!

Επισήμως η Ντεπορτίβο απαιτεί να συνεχιστούν οι έρευνες για τους δολοφόνους του οπαδού της, Φρανθίσκο Χαβιέρ Ρομέρο Ταμποάδα.
Στις 2 Δεκεμβρίου του 2014, είχε δολοφονηθεί ένας οπαδός της Λα Κορούνια, 43χρονος ο Φρανθίσκο Χαβιέρ Ρομέρο Ταμποάδα, από αντιπάλους της Ατλέτικο στη Μαδρίτη (σ.σ.: τον πέταξαν στο ποτάμι). Ακόμα όμως δεν έχουν βρεθεί οι ένοχοι και αυτό οδήγησε τη Ντεπορτίβο να εκδώσει ανακοίνωση, απαιτώντας δικαιοσύνη. «Εχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί οι υπαίτιοι. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί και άπαντες οφείλουν να συνεχίσουν τις έρευνες έως ότου βρούμε τους δολοφόνους».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ανακοίνωσε Ράιναρτς η Άιντραχτ!

Παίκτης της Άιντραχτ Φρανκφούρτης από την επόμενη σεζόν θα είναι ο Στέφαν Ράιναρτς, που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2017.
Ο 26χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος από την Λεβερκούζεν και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Άιντραχτ. Οι Αετοί ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτησή του, με τον Ράιναρτς να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μαύρο» στον Μπενίτεθ από τους οπαδούς της Ρεάλ!!

Ούτε ν' ακούσουν τ' όνομά του δεν θέλουν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως έδειξε ψηφοφορία που πραγματοποίησε η «Marca» για τον Ράφα Μπενίτεθ και την πιθανή πρόσληψή του!
Ο νυν κόουτς της Νάπολι θ' αποχωρήσει από το «Σαν Πάολο» με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου και παρά το γεγονός πως μέχρι πρότινος οι «σειρήνες» από την Αγγλία φαίνονταν να είναι αρκετά δυνατές, προέκυψε θέμα... Ρεάλ Μαδρίτης!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η «βασίλισσα» θα μιλήσει με τον Μπενίτεθ για το ενδεχόμενο να διαδεχθεί τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο, ωστόσο, οι οπαδοί της ομάδας φαίνεται ότι έχουν τη χειρότερη άποψη για εκείνον.
Μόλις το 7% ψήφισε υπέρ του άλλοτε προπονητή της Λίβερπουλ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Προκάλεσες; Αρετόπουλος!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στον ορισμό του Αρετόπουλου στο ματς με τον Ατρόμητο, που ήρθε σαν απάντηση της ΚΕΔ στην... προκλητική εμφάνιση και την τεσσάρα στην Τρίπολη.
Ο Αρετόπουλος ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Κυριακή στην Λεωφόρο. Καμία εντύπωση δεν μου κάνει. Όταν σαν Παναθηναϊκός έχεις το θράσος και πας και ρίχνεις τέσσερα στην ομάδα του Μποροβήλου στην Τρίπολη, προκαλείς. Ναι αλήθεια λέω, προκαλείς. Και από την στιγμή, που προκαλείς θα υποστείς τις συνέπειες.
Είναι ανάγκη να πας να βάλεις τέσσερα στον Αστέρα; Κάνε το 0-2 και σταμάτα. Αντί να σταματήσεις, όμως, βάζεις και τρίτο και τέταρτο γκολ και συνεχίζεις με πάθος να βάλεις και πέμπτο γκολ. Ε το θράσος σου δεν έχει όρια. Πάρε, λοιπόν, τον ορισμό του Αρετόπουλου και την άλλη φορά να είσαι πιο προσεχτικός.
Ο Αρετόπουλος, ο οποίος έχει κάνει μήνυση στον Γιάννη Αλαφούζο, ο Αρετόπουλος , που άφησε τους παίκτες του ΠΑΣ και το Παναθηναϊκού να παίζουν επί 26 λεπτά μέσα στην ομίχλη και στο σκοτάδι στο φετινό ματς στα Γιάννενα. Ο Αρετόπουλος, που στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στα Χανιά έδωσε 1(!) φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, σε ένα ματς που οι «πράσινοι» ήταν κυρίαρχοι και είχαν την κατοχή.
Ο Αρετόπουλος , λοιπόν, έρχεται στην Λεωφόρο την Κυριακή, για να παίξει ένα αποφασιστικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο.
Είναι της γνωστής ομάδας των –οπουλων, που έχουν κρίνει αποτελέσματα φέτος. Απλά να θυμίσω, ότι στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο Δασκαλόπουλος είχε βρίσει τον Λαγό και τον Ζέκα, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Παναθηναϊκού, από το οποίο έγινε το 2-0 και άφησε και τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες με αποβολή του Δώνη, που ξεκίνησε από φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, που δεν έδωσε. Στο Περιστέρι ο Δασκαλόπουλος, στην Λεωφόρο ο Αρετόπουλος. Ετσι για να βάλουν μυαλό στον Παναθηναϊκό, που έχουν το θράσος και κερδίζουν 0-4 τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Την επόμενη να είναι πιο προσεχτικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού, διότι αν δεν είναι θα επιστρατευτεί και ο Σπάθας αν χρειαστεί…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κι αν το βάλει πρώτη η Ξάνθη;

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον τελικό κι εκφράζει μία γνώμη για Περέϊρα.
Πλέον έχει 25 παιχνίδια στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βίτορ Περέϊρα. Δεν είναι και πολλά, δεν είναι και πάρα λίγα.
Ποιο είναι το πιο εύκολο πράγμα, που μπορείς να δεις από αυτά τα 25 παιχνίδια, που είναι για όλες τις διοργανώσεις (2 για το Γιουρόπα Λιγκ, έξι για το Κύπελλο και 17 για το πρωτάθλημα);
Πολύ απλά ότι στα από αυτά τα παιχνίδια (βγάζοντας το 0-0 στην Τούμπα), ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ στα 17 και νίκησε στα 16! Μόνο τη Ντνίπρο δεν κέρδισε. Αλλά ακόμη κι εκεί, ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις κι  ενώ έπαιζε σε όλο το β΄ ημίχρονο με 10 παίκτες κι είχε βγει πια στα τελευταία λεπτά όλη η ομάδα στην επίθεση για το θαύμα.
Το κακό είναι ότι υπάρχουν κι άλλα εφτά παιχνίδια, στα οποία προηγήθηκε ο αντίπαλος του Ολυμπιακού. Και σε αυτά τα εφτά ο Ολυμπιακός στο τέλος δεν κέρδισε κανένα! Έχασε τα πιο δύσκολα (στο Κίεβο, τη Λεωφόρο και στα Γιάννινα) κι απλά ισοφάρισε τα υπόλοιπα (με ΑΕΚ κι Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη και με Πανιώνιο και Πλατανιά εκτός έδρας). Και μιλάμε για τέσσερις ισοφαρίσεις με χίλια ζόρια…
Πριν καταλήξω, κι επειδή ο κόσμος μας λέει μετά Χριστόν προφήτες, ότι δηλαδή περιμένουμε ένα αποτέλεσμα για να πούμε γνώμη: εγώ λοιπόν τώρα, πριν γίνει ο τελικός κι ανεξάρτητα από την έκβασή του δεν κρύβω την άποψή μου ότι ο Βίτορ Περέϊρα αξίζει μία ευκαιρία να οδηγήσει τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Να κάνει προετοιμασία, να έχει λόγο στις μεταγραφές κι έτσι να επιχειρήσει να φτιάξει μία ομάδα όπως ο ίδιος θέλει κι όχι όπως την βρήκε από τον Μίτσελ, με τα καλά της και με τα κακά της.
Βεβαίως δεν σημαίνει ότι η άποψη μου είναι σωστή. Μπορεί και να είναι η, να αποδειχθεί λάθος. Κι εγώ δέχομαι πάντα ότι στον Ολυμπιακό έχουν πάντα περισσότερα δεδομένα μπροστά τους, πριν πάρουν μία κρίσιμη απόφαση-ισχύει αυτό που λέμε «ξέρουν καλύτερα». Αλλά η γνώμη μου, και με βάση με την ποδοσφαιρική λογική ότι δεν πρέπει να αλλάζεις συχνά προπονητές, είναι αυτή. Και  δεν επηρεάζεται από το χθεσινό ρεπορτάζ της O Jogo, σύμφωνα με το οποίο αν η Μπενφίκα δεν μπορέσει να κρατήσει τον Ζέσους, έχει ήδη τέσσερις υποψήφιους για τη διαδοχή του: μέσα και τον Περέϊρα…
Αλλά ας πάμε στον τελικό, γιατί τώρα το ενδιαφέρον είναι εκεί. Έχουμε λοιπόν ένα δεδομένο: τη συμπεριφορά του Ολυμπιακού όταν βάζει κι όταν δέχεται πρώτος γκολ. Κι είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Μία συμπεριφορά που υπήρχε κατά βάση κι επί Μίτσελ, αλλά συνεχίστηκε κι ίσως σε ακόμη πιο μεγάλο βαθμό επί Περέϊρα.
Κι αναπόφευκτα έρχεται το ερώτημα: αν το βάλει το γκολ πρώτη η Ξάνθη (φτου φτου φτου), τι γίνεται; Πως θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός; Θα έχει εναλλακτικό σχέδιο; Θα έχει plan b; Γιατί έχω προσέξει και κάτι άλλο: Η Ξάνθη με τον Λουτσέσκου στον πάγκο έχει ανοίξει το σκορ σε 15 παιχνίδια της. Και δεν έχει χάσει σε κανένα. Έχει 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Κι αν τα βάλεις σε ένα τραπέζι όλα αυτά τα στοιχεία, καταλήγεις στο ότι αν η Ξάνθη προηγηθεί, τότε ο Ολυμπιακός υπό τις καλύτερες των προϋποθέσεων γι΄αυτόν, να πάει στην ισοπαλία…
Να υπενθυμίσω δε ότι στους δύο προηγούμενους τελικούς, με αντιπάλους περίπου τέτοιου βεληνεκούς, ο Ολυμπιακός κέρδισε…εξτρίμ, στην παράταση! Και τον Ατρόμητο και τον Αστέρα. Γυροφέρνει, δηλαδή, την πολύ χοντρή γκέλα…
Και νομίζω ότι θα πρέπει η ομάδα να πάρει τα μαθήματά της από αυτούς τους δύο τελικούς, ενόψει του τρίτου, με την Ξάνθη. Γιατί μία, δύο την τρίτη μπορεί να καείς...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λάζαρος Καλαϊτζίδης: «Θα πάρουμε την άδεια» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Λάζαρος Καλαϊτζίδης, ο οποίος μίλησε για την άνοδο του «Ημίθεου» καθώς και για την επανεξέταση της αδειοδότησης που θα εκδικαστεί την Τρίτη (26/05). 

Αναλυτικά όσα είπε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των «κυανόλευκων» στο Metropolis 95,5:

«Είναι χαρά μας που έχουμε κοντά μας ένα τέτοιον άνθρωπο και πρόεδρο όπως ο Σπύρος Παπαθανασάκης. »

Για την εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης της μη αδειοδότησής του από την ΕΠΟ: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και θα πάρουμε την άδεια την Τρίτη. Είναι θέμα οικονομικό, το οποίο έχουμε ξεπεράσει και τακτοποιήσει. Ο Ηρακλής κατα 100% έχει αλλάξει εικόνα και πρέπει να το σεβαστούν αυτό στην Ομοσπονδία. Είναι μεγάλη η διαφορά με έναν Ηρακλή στη Σουπερ Λιγκ με άδεια από έναν Ηρακλή χωρίς άδεια».

Για το ταξίδι του Νίκου Παπαδόπουλου στην Ολλανδία: «Ο Νίκος Παπαδόπουλος πήγε στην Ολλανδία είδε το προπονητικό κέντρο, προχωράμε και νομίζω ότι θα πάμε και καλύτερα του χρόνου. Ο προπονητής είναι το αφεντικό μας! Στην Ολλανδία το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιστήμη».

Για τους στόχους στο άμεσο μέλλον: «Πρέπει να φτιάξουμε μία ομάδα υγιή, να μην χρωστάμε σε κανένα, να μπορεί ο κόσμος να έρχεται να την βλέπει, να την χαίρεται και κάθε αγώνας θα είναι μια γιορτή».


Ακούστε όσα είπε ο Λάζαρος Καλαϊτζίδης «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Καζναφέρης: «Θα κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της Ξάνθης, Γιώργος Καζναφέρης. O πρώη Διεθνής διαιτητής και νυν τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη μίλησε για την ιστορική στιγμή της ακριτικής ομάδας, τη συμμετοχή της στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2014-2015.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Καζναφέρης στο Metropolis 95,5:

«Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος και ευελπιστώ ότι αύριο θα κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα και θα στεφθούμε Κυπελλούχοι Ελλάδας. Αγωνιζόμαστε με μία εκ των κορυφαίων ομάδων τα τελευταία χρόνια, με τον Πρωταθλητή Ελλάδος, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε την ικανότητα και τα προσόντα για να κατακτήσουμε το Κύπελλο.»

Για την παρουσία του κόσμου στον αυριανό τελικό του ΟΑΚΑ: «Έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και κινητοποίηση για να έχουμε αρκετό κόσμο στο πλευρό μας. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της Ξάνθης και όχι μόνο και πιστεύω ότι θα έχουμε 5000 κόσμο στο πλευρό μας.»

Ακούστε όσα είπε ο τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ Ξάνθης «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Παραμένει στην κατηγορία η Νιμ!

Η Λίγκα του πρωταθλήματος της Γαλλίας είχε αποφασίσει στις 17 Μαρτίου, η Νιμ να υποβιβαστεί από την Ligue 2 στην National, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες.

Υπήρξε όμως ανατροπή στα δεδομένα, αφού η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν ενέκρινε αυτή την απόφαση κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Παναγιώτη Βλαχοδήμου παραμένει βάσει της βαθμολογικής της θέση στο πρωτάθλημα της Ligue 2. Η ποινή της θα είναι αφαίρεση βαθμών από την νέα σεζόν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Νίκος και Πασχαλίτσα στο Metropolis 95,5!! (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκαν ο Νίκος Κόκκινος και η αγαπημένη του Πασχαλίτσα που έκλεψαν την παράσταση στην αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΛ Λάρισας την Τετάρτη το απόγευμα! Θυμηθείτε τη ανατριχιαστική αυτή στιγμή από το βίντεο του metrosport.gr εδώ!  

zeygariiraklis

O Νίκος στην ανάπαυλα της 5ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της FootballLeague έκανε κάτι τολμηρό και ρομαντικό ταυτοχρόνως, προέβη σε πρόταση γάμου με την βοήθεια των ballboy του Ηρακλή και κυρίως των ανθρώπων της ΠΑΕ στην γυναίκα της ζωής του Πασχαλίτσα. Η απάντηση και φυσικά ήταν ΝΑΙ…

 pasxalitsanikos1

Δύο ημέρες μετά από το συγκινητικό αυτό γεγονός, Νίκος και Πασχαλίτσα μίλησαν στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη στιγμή που θα τους μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό!  



«Μία εβδομάδα το ετοίμαζα αυτό, με τη βοήθεια των ανθρώπων της ΠΑΕ. Ήθελα αυτό το δυνατό που νοιώθω να το μεταφράσω με κάτι τόσο καλό» είπε αρχικά ο Νίκος, ενώ στη συνέχεια η Πασχαλίτσα είπε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο. «Δεν είχα καταλάβει κάτι τέτοιο, παρ' όλο που ήταν λίγο περίεργος τις τελευταίες ημέρες»

«Μου είπε όχι δεν θα μου το πεις έτσι, θα γονατίσεις και θα μου το πεις ξανά. Γονάτισα της το ζήτησα και ευτυχώς είπε ναι. Από ότι είδα και στο βίντεο που ανέβηκε στο metrosport.gr, ορισμένοι έλεγαν όχι και οι περισσότεροι έλεγαν ναι».

«Έτσι ακριβώς το ήθελα και το ονειρευόμουν» είπε χαρακτηριστικά η Πασχαλίτσα...

«Αφού έτσι το ονειρεύοταν η κοπέλα μου και πραγματοποίησα τα όνειρα της, είμαι ευτυχισμένος. Καθώς το παιχνίδι κυλούσε το άγχος ήταν και πιο πολύ, το παιχνίδι έμενε στο μηδέν και έφθανε η ώρα για την πρόταση...»

Ακούστε όσα είπαν Νίκος και Πασχαλίτσα «Στη Σέντρα»:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Ετσι σκόρπισαν τις στάχτες του ΠΑΟΚτσή στην Τούμπα!! (video)

Συγκλόνισε η ιστορία του Ευθύμη Μπακάλη, οπαδού του ΠΑΟΚ από το Σικάγο, που έφυγε από την ζωή το 2009.

Πριν τον θάνατό του είχε εκφράσει στην οικογένειά του την τελευταία του επιθυμία. Ποια ήταν αυτή; Να σκορπιστεί η στάχτη του στη σέντρα του γηπέδου της Τούμπας, ζητώντας, μάλιστα, να συμμετέχει στη διαδικασία και ένας αγαπητός φίλος του και φίλαθλος του Αρη, όπως και έγινε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη στιγμή που οι κόρες του και ο φίλος του, εκπλήρωσαν την τελευταία του επιθυμία (από το 22:16 ως το 24:50)








*Πηγή: metrosport.gr*

Ηταν καλός ο ΠΑΟΚ ή τραγικός ο Ατρόμητος;

Γράφουν οι Γρηγόρης Κόκκινος, Κωστής Ραπτόπουλος 



Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ η δυσαρεστημένοι μετά το 1-1 στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ ήταν βελτιωμένος, ήταν  ομάδα, αντέδρασε στο γκολ του Ατρόμητου, αλλά έμεινε πίσω στην βαθμολογία των play off, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό πέρασμα από την Τρίπολη με 0-4.

Μια χαρά είναι το 1-1, γιατί μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε την υπεροχή στο χώρο της μεσαίας γραμμής, να βρήκε απέναντι του τον χειρότερο Ατρόμητο για φέτος στα χαφ, αλλά όταν βγήκε ο Κάτσε, θα μπορούσε να χάσει ακόμη και με 3-1. Πες μου εσύ τώρα, είναι δυνατόν ο Κάτσε να είναι βαρόμετρο στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη, που σκάει για πλάκα 10,8 εκατομμύρια ευρώ; Αυτό από μόνο του δεν είναι ντροπή;

Φυσικά και θα μπορούσε να χάσει, αλλά το βλέπουμε τελείως διαφορετικά . Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κακός πριν από τα playoff και αυτό που μου λες εσύ για τον Ατρόμητο, γιατί να μην το προκάλεσε ο ΠΑΟΚ με την καλή του παρουσία στον αγώνα; Και το ζητούμενο πλέον δεν είναι ποιος μπορεί να κάνει τι στην ομάδα, αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει. Μπορεί να πάρει την πρώτη θέση η όχι;

Ο ΠΑΟΚ, αγόρι μου, φάνηκε ότι είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα, που έδειξε ευτυχισμένη και μόνο που παίζει στα playoff.  Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το πόσο κακός ήταν ο Ατρόμητος, όταν ο Γεωργιάδης γύρισε το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2, τοποθετώντας τον Κάτσε σαν εξτρέμ.  Εκεί ο Ατρόμητος βρήκε κενό στα χαφ και ένα δεξί αμυντικό μπακ του ΠΑΟΚ που αμυντικά νοσεί.

Εξωγήινε με έμενα μιλάς, όχι με τον Αλέφαντο.

Άσε τα 4-4-2 και 4-3-3 για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Και μιας που σου είπα για τηλεόραση, θα ήθελα να ήμουν σε μια γωνία, να σε βλέπω πως αντέδρασες στην εξαιρετική ενέργεια του Τζιώλη, στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ.

Για αυτό σου λέω ότι ήταν τραγικός ο Ατρόμητος. Όταν ο Τζιώλης πατάει περιοχή, φορτώνει στο δεύτερο δοκάρι λες και είναι ο Μαραντόνα, τότε υπάρχει θέμα. Κι επειδή δεν πιστεύω ότι έγινε ξαφνικά γρήγορος, για αυτό και φωνάζω ότι οι του Ατρόμητου δείχνουν ότι είναι από τώρα σε διακοπές.


Ηρακλής

Περίμενα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο να πω την αμαρτία μου. Φαίνεται η βαθμολογική διαφορά που έχει εξασφαλίσει η ομάδα και το γεγονός ότι Ηρακλής και ΑΕΚ ανεβαίνουν πολύ πριν ολοκληρωθούν τα playoff κάνει κάποιους πιο χαλαρούς και δεν έρχονται στο γήπεδο. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε να νικήσει με 1-0 και πλέον οι επόμενοι αγώνες μοιάζουν με τυπική διαδικασία. Δεν πανηγυρίζει όμως κανένας πριν εξασφαλισθεί η άνοδος και μαθηματικά όπως δήλωσε ο προπονητής στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το πολύ σοβαρό και επιτυχημένο έργο που παρουσίασε στην φετινή χρονιά.


Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

Στα 47 του χρόνια ο Αλέγκρι άκουσε από την αφεντιά μου ένα σωρό από την ώρα που ανέλαβε την μεγάλη κυρία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πήρε το πρωτάθλημα στον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στην Γιουβέντους πήρε το κύπελλο και εξασφάλισε και την συμμετοχή της ομάδας στον τελικό του championsleague κόντρα στην Μπαρτσελόνα.  Καλή η κριτική αλλά ο Ιταλός προπονητής με εξέθεσε με την πάρα πολύ πετυχημένη του χρονιά και το να του απονείμω τα εύσημα για την δουλειά του είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω όπως και το να παραδεχθώ ότι εκτέθηκα με την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του από την ώρα που ανέλαβε την ηνία της Γιουβέντους.


Εκπληκτική δημιουργία στο γκολ
ΚΟΚ To κουμπαράκι σου πρέπει να φούσκωσε από υπερηφάνεια στην φάση του γκολ
ΡΑΠ Μετά από αυτό το σπριντ τον βλέπω ανάσκελα για κανένα μήνα

Ραπτόπουλος

Σίγουρα
Άνθρωποι του Άρη είναι σίγουροι ότι θα υπάρξουν δυο κενές θέσεις στην Β Εθνική του ΟΦΗ και της Νίκης Βόλου. Ακόμα και έτσι να είναι όμως τα πράγματα μπορείς να πάρεις όρκο με τον κυκλοθυμικό Άρη ότι μπορεί να ανέβει στα μπαράζ.

Σκουπίδι (1)
Ξέρετε πόσα παιδιά ήθελαν να σπάσουν το χοντρό κεφάλι του σκουπιδιού που μιλάει για ηθική και συμπεριφορά προπονητών απέναντι στους ποδοσφαιριστές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

Σκουπίδι (2)
Μήπως όταν ήταν αυτός προπονητής και έφαγε τα πέντε γκολ από το Αριστοτέλειο κολλέγιο μπορεί να μας πει πόσο ήταν το μπάτζετ της ομάδας έναντι των υπολοίπων ομάδων γιατί γελάει ο κόσμος γενικώς με αυτά που ακούει.


*Πηγή: metrosport.gr*

Οσοι ξέρουν αλλά δεν μιλάνε, είναι πιο ηθικοί;

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης




Διαπιστώνω το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή τις καταθέσεις μαρτύρων –ή κατηγορούμενων- για το περίφημο παιχνίδι Ολυμπιακός-Βέροια, πόσο απολαμβάνουμε –εμείς οι Ελληνες- την… ανθρωποφαγία, πόσο υποκριτές είμαστε, πόσο μας αρέσει η ισοπέδωση.

Βλέπω, ιδιαίτερα εδώ στην Θεσσαλονίκη, την αντιμετώπιση που έχουν ο Καλαϊτζίδης, ο Γεωργέας και, από χθες, ο Καλογέρης, οι τρεις, δηλαδή, που κατέθεσαν στον ανακριτή διαφθοράς ότι γνώριζαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ότι δόθηκε εντολή για να χάσει η Βέροια με συγκεκριμένο σκορ.

Το τι έχουν ακούσει οι τρεις προαναφερθέντες, δεν λέγεται. Και δεν αναφέρομαι, φυσικά, σε όσα τους καταλογίζουν αυτοί που κινδυνεύουν από τις καταθέσεις τους. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να επιχειρούν να αποδομήσουν τις καταθέσεις του Καλαϊτζίδη, του Γεωργέα, του Καλογέρη, να αποδείξουν ότι δεν έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα λένε.

Αναφέρομαι σε αυτούς που μιλάνε περί ηθικού θέματος το οποίο τίθεται, επειδή οι τρεις δεν κατήγγειλαν τότε όσα τώρα καταγγέλουν, επειδή δεν βρήκαν τότε έναν εύσχημο τρόπο είτε για να μην έχουν συμμετοχή σε εκείνο το ματς, είτε να λύσουν τις επόμενες μέρες την συνεργασία τους με τη Βέροια.

Προσέξτε, δεν ισχυρίζομαι ότι καλά έκαναν οι τρεις που δεν αποκάλυψαν τότε, όσα έγιναν στο παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν μπορώ και να δεχτώ την ενοχοποίηση –έστω την ηθική- κάποιων ανθρώπων που, παρότι με μεγάλη καθυστέρηση, καταθέτουν κάποια πράγματα τα οποία αξιολογούνται από έναν ανακριτή και θεωρούνται σημαντικά από έναν εισαγγελέα, ώστε να προχωρήσουν και να αποδείξουν κάποια πράγματα σε σχέση με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γι’ αυτό και ρωτώ ευθέως: είναι πιο ηθικό να συμμετέχεις σε ένα στημένο ματς, να φύγεις από την συγκεκριμένη ομάδα και να μην μιλήσεις ποτέ, αφήνοντας να συνεχίζεται η βρώμα και η δυσοσμία, από το να γίνεις μάρτυρας μιας άθλιας συναλλαγής, για την οποία να ενημερώσεις την δικαιοσύνη ακόμη κι αν πέρασαν χρόνια;

Εγώ λέω ότι είναι πιο ηθικός αυτός που μίλησε, έστω και μετά από χρόνια, και… ελεγχόμενος για την ηθική του αυτός που μία και δύο και δεν ξέρω πόσες φορές βρέθηκε μάρτυρας στημένου αγώνα και δεν μίλησε ποτέ, απλά έφυγε από μια ομάδα και πήγε σε κάποια άλλη που το ξαναβρήκε μπροστά του, και πάλι δεν μίλησε…

Τα υπονοούμενα, συνεπώς, θα έπρεπε να αφήνονται για όσους –και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι είναι πάρα πολλοί- είδαν να στήνονται παιχνίδια, ή συμμετείχαν σε στημένα παιχνίδια και δεν μίλησαν ποτέ…

Γι’ αυτούς θα έπρεπε να τίθεται θέμα ηθικής και όχι για εκείνους που ακόμη κι αν πιέστηκαν, ακόμη κι αν ένιωσαν ότι αν δεν πούνε όσα ξέρουν κινδυνεύουν να βρεθούνε κατηγορούμενοι, πήγαν τελικά και μιλήσανε στην δικαιοσύνη.

Και η υποκρισία, βεβαίως, αυτών που εγκαλούν τον Καλαϊτζίδη, τον Γεωργέα, τον Καλογέρη, έγκειται στο γεγονός ότι αφενός εμφανίζονται ως ένθερμοι υποστηρικτές της αποκάλυψης του βρώμικου κυκλώματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφετέρου, όμως, ψέγουν αυτούς που βοηθάνε την δικαιοσύνη να βρει την άκρη του νήματος.

Φοβερά πράγματα. Τα οποία, παρόλα αυτά, δεν με εκπλήσσουν. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Καλαϊτζίδη, και τώρα τον Καλογέρη, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους πολέμιούς τους στον Αρη (για τον δεύτερο, φυσικά, επειδή ήταν επιλογή του πρώτου), να τους καταλογίσουν και άλλα, ακόμη χειρότερα απ’ όσα τους καταλόγισαν λόγω της μη κατάκτησης της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σιγά μην κάτσουν όλοι αυτοί να σκεφτούν, ή να νοιαστούν, αν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να προχωρήσει η διαδικασία για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αν δεν υπήρχαν… Καλαϊτζίδηδες, Καλογέρηδες, Γεωργέες.

Το πιο εύκολο για τους τρεις προαναφερθέντες θα ήταν να μην μιλήσουν ποτέ, να συνεννοηθούν και με τους υπόλοιπους στη Βέροια και σιγά να μην έβρισκε ποτέ άκρη ο κάθε ανακριτής και ο κάθε εισαγγελέας.

*Πηγή: metrosport.gr*

Η… μαντινάδα του Κλάους!!

Ο Στέφανος Αθανασιάδης διάλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο να συσπειρώσει τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ, που είναι σε εξέλιξη.
Ο φορ του «Δικεφάλου» χρησιμοποίησε μία μαντινάδα του συνθέτη και τραγουδιστή από τα Χανιά, Περικλή Περράκη, για να στείλει το δικό του μήνυμα πως όλοι θα δώσουν τα πάντα για την πρωτιά στα πλέι οφ.
«Τα σίδερα λυγίζουνε και τα χαράκια σπούνε… Μα οι αετοί δεν λύγισαν κι ούτε ποτέ λυγούνε…», ήταν η σχετική μαντινάδα.
kl
*Πηγή: arenafm.gr*

«Βελτιωμένος ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου, Στέφανο Ναπολεόνι και μίλησε μεταξύ άλλων για την ισοπαλία στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αλλά και για την συνέχεια των πλέι – οφ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ανανέωση συμβολαίου του με τον Ατρόμητο:
«Το θέλαμε πολύ και οι δύο πλευρές και τα βρήκαμε εύκολα. Είχαμε συζητήσεις και εφόσον το θέλαμε και οι δύο συμφωνήσαμε».
Για το αν μίλησε με άλλες ομάδες:
«Ήθελα να περιμένω να τελειώσει το πρωτάθλημα για να είμαι συγκεντρωμένος. Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες αλλά η μοναδική ομάδα που μου έδειξε κάτι σοβαρό ήταν ο Ατρόμητος. Μου έδειξαν πως με ήθελαν πάρα πολύ και μου έκαναν κατευθείαν επίσημη πρόταση. Δεν με άφησαν να περιμένω και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Υπήρχαν κάποιες κρούσεις αλλά όχι τίποτα επίσημο».
Για τις δυνατότητες που του δίνει ο Ατρόμητος:
«Ο Ατρόμητος μου δίνει την δυνατότητα να παίξω στην Σούπερ Λιγκ ενώ και στα πλέι – οφ παίζουμε με τις καλύτερες ομάδες. Κάθε χρόνο κάνουμε μεγάλα βήματα. Φέτος, δεν ξεκινήσαμε καλά αλλά στο τέλος πετύχαμε τον στόχο μας και όλα πλέον είναι ανοιχτά».
Για την δύναμη του Ατρόμητου στην έδρα του:
«Είμαστε πολύ δυνατοί στο Περιστέρι και το δείξαμε σε κάθε αγώνα φέτος».
Για την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ:
«Εμείς θέλαμε να κερδίσουμε. Έτσι όπως είναι η βαθμολογία ήταν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με μια νίκη και να πάμε πιο ψηλά. Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και μπορούσαν να πάρουν την νίκη και οι δύο ομάδες. Πήραμε τον έναν βαθμό και πλέον πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο στα επόμενα παιχνίδια».
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι των πλέι –οφ:
«Καμία σχέση δεν είχε ο ΠΑΟΚ με το παιχνίδι του πρωταθλήματος και ήταν πολύ καλός. Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι και μπορούσαν να κερδίσουν και οι δύο ομάδας. Από το παιχνίδι του 4-0 ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και πολύ πιο βελτιωμένος. Φαίνεται πως είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είναι όλα ανοιχτά και τα πλέι – οφ είναι έξι τελικοί. Δεν πίστευα πως ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κερδίσει 4-0 στη Τρίπολη όμως το είδαμε και αυτό».
Για το αποτέλεσμα της ισοπαλίας:
«Οι ισοπαλίες δεν δίνουν πολλούς πόντους όμως το σημαντικό είναι το να μην χάνεις. Αν χάσεις δίνεις μπόνους και στον αντίπαλο. Στα πλέι – οφ δεν έχεις χρόνο, είναι λίγα παιχνίδια και αν χάσεις ο αντίπαλος παίρνει μεγάλο προβάδισμα. Η ισοπαλία δεν δίνει προβάδισμα αλλά είναι καλύτερο από το να μην χάσεις».
Για τα φαβορί των πλέι – οφ:
«Όλα είναι ανοιχτά και δεν μπορούμε να κοιτάμε τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος. Πριν δυο χρόνια ξεκινήσαμε τελευταίοι και παραλίγο να βγούμε πρώτοι. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αλλά ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Μπορεί να κάνει μια νίκη ο ΠΑΟΚ και να ανέβει ή ο Παναθηναϊκός να μην είναι τόσο φορμαρισμένος με εμάς και να τον κερδίσουμε».
Για την περίπτωση να πάρει μια θέση στην Ευρώπη η Ξάνθη αν κατακτήσει το κύπελλο:
«Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Μετά τον τελικό του κυπέλλου θα δούμε τι θα γίνει. Είναι ωραίο να βρίσκεται μια ομάδα σαν την Ξάνθη στον τελικό και ας κερδίσει ο καλύτερος».
Για το κοτσιδάκι που είναι το γούρι του:
«Το κοτσιδάκι το έχω εδώ και 15 χρόνια. Παλιότερα όταν έπαιζα μπάλα στην Πολωνία είχα πολύ πιο μακρύ μαλλί και έμπαινε μπροστά μου. Έχω αλλάξει 2-3 κοτσιδάκια μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια αλλά προσπαθώ να κρατάω το ίδιο για γούρι».
Για την απόδοση του Ιτάνζ:
«Ο Ιτάνζ ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».
Για την απόδοση του Μπάρκα:
«Ο Μπάρκας ξεκίνησε πολύ καλά στο ντεμπούτο του και μας βοήθησε πάρα πολύ. Μπήκε αλλαγή και ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε δύο πολύ δύσκολες φάσεις στο τέλος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Συλλυπητήρια από τον Άρη!!

Συλλυπητήρια έστειλε η ομάδα του Άρη στην ΠΑΕ Ατρόμητος, για το χαμό του Παναγιώτη Μιχαλέτου.
Όπως αναφέρεται στο επίσημο site:
Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην ΠΑΕ Ατρόμητος, καθώς και στην οικογένεια του Παναγιώτη (Τάκη) Μιχαλέτου.
Ο εκλιπών είχε διατελέσει τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος, αλλά και υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου Περιστερίου.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ψάχνεται για Φονσέκα ο ΠΑΟΚ»

Ο Πάουλο Φονσέκα φαίνεται πως ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ για την θέση του προπονητή στην ομάδα, με Μπενφίκα και Σπόρτινγκ να έχουν εκδηλώσει ήδη κι αυτές το ενδιαφέρον τους.
Σύμφωνα λοιπόν, με σημερινό δημοσίευμα της «Α Bola» ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον έμπειρο προπονητή ώστε να κάτσει στο τιμόνι της ομάδας την επόμενη χρονιά. Βέβαια, ο Φονσέκα είναι περιζήτητος στην ιβηρική, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για να διαδεχτούν Ζέσους ή Μάρκος Σίλβα σε Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας αντίστοιχα.
Με το μέλλον του όμως να παραμένει αβέβαιο…
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει και προσφέρει»

Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την συγκέντρωση τροφίμων από την οικογένεια του ΠΑΟΚ υπέρ συγκεκριμένων Μητροπόλεων, από το πρωί της Κυριακής έως την έναρξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, έξω από τη θύρα 1 του γηπέδου της Τούμπας παραχωρήθηκε σήμερα.
Παραβρέθηκαν ο Θανάσης Κατσαρής, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Ιωσηφίδης, ο Γιώργος Δέδας, ο Γιάννης Παντακίδης και η Μαρία Γκοντσάρεβα.
Την συνέντευξη Τύπου, προλόγισε ο Άκης Ησαϊάδης, ο οποίος τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του, προσφέροντας σε όλους αυτούς που υποφέρουν την τελευταία πενταετία στη χώρα μας και πιστεύουμε πως θα μας δώσει πολύ μεγάλη χαρά να το συνεχίζουμε κάθε χρόνο, με τη βοήθεια όλων. Η προσπάθεια αυτή κάθε χρόνο γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο, γιατί στηρίζεται από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας».
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, λέγοντας: «Σήμερα ο ΠΑΟΚ γιορτάζει και προσφέρει. Όλοι εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, έχουμε ένα σκοπό. Ο καθένας από το πόστο του να βοηθήσει στο να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που περνάνε πολύ δύσκολα και έχουν ανάγκη ακόμα και ένα πιάτο φαγητό.
Ο ΠΑΟΚ με τη δυναμική του, με τη δύναμη που έχει σε όλη την Ελλάδα, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση. Οι αθλητές και οι αθλήτριές του ΠΑΟΚ με την αναγνωρισιμότητά τους, μαζί με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μας δίνουν τη δυνατότητα να κάνουμε γνωστή την προσπάθεια αυτή, η οποία θέλουμε κάθε χρόνο να μεγαλώνει».
Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ως εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού ο Ιάκωβος Αγγελίδης δεν ήταν δυνατό να παραστεί λόγω υποχρεώσεων στην ΕΠΟ. Ο επικεφαλής του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ, είπε: «Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε από ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους. Από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι και σήμερα, ο ΠΑΟΚ έχει μετατραπεί σε όχημα κοινωνικής προσφοράς και ίσως αυτό αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι του DΝΑ του συλλόγου.
Χαιρόμαστε πολύ που γιορτάζουμε τα γενέθλια του συλλόγου, με τη συγκέντρωση τροφίμων. Και αν πέρσι συγκεντρώθηκαν 50 τόνοι τροφίμων, κυρίως χάρη στην κινητοποίηση του κόσμου, φέτος ελπίζουμε να πετύχουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Καλούμε λοιπόν τους φίλους του ΠΑΟΚ να συνδράμουν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια».
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, με την ιδιότητα του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ εκτός από αθλητικό σωματείο, εκπροσωπεί και μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας. Ο στόχος είναι τα τρόφιμα που θα μαζευτούν, να είναι περισσότερα από πέρσι».
Τέλος, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Γιώργος Ανδρέου, λέγοντας: «Μια ξεχωριστή ημέρα για τον ΠΑΟΚ. Αποδεικνύεται πως ο συλλογος προσφέρει ένα σημαντικό κοινωνικό έργο και εμείς ως μέρος του Ερασιτέχνη θα συνδράμουμε σε αυτή την προσπάθεια για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Σε αυτή την προσπάθεια, είμαστε ενωμένοι».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Άθλος αυτό που έκανε ο Παπαθανασάκης»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Κακαγιάννης και μίλησε για την πορεία της ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ αλλά και για το πλάνο ενόψει της νέας χρονιάς.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Προετοιμαζόμαστε για την Σούπερ Λιγκ αλλά προέχει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την άνοδο. Υπάρχει αισιοδοξία στην ομάδα και προχωράμε. Υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κρατάμε την μπάλα χαμηλά μέχρι να εξασφαλιστεί η άνοδος».
Για το γεγονός πως όλο το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη:
«Είναι η πρώτη φορά που είμαστε όλοι εδώ από το διοικητικό συμβούλιο. Υπάρχει μια χημεία ανάμεσα μας. Εγώ με τον Χρήστο Αντωνέλη έχω μιλήσει 100αδες ώρες στο τηλέφωνο αλλά ήταν η πρώτη φορά που ήμασταν πρόσωπο με πρόσωπο».
Για το κλίμα στον Ηρακλή:
«Αυτό το κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Σπύρος Παπαθανασάκης είναι το να δουλεύουμε σαν ομάδα. Η ομάδα αποτελείται και από ανθρώπους που δεν φαίνονται όπως αυτούς στα γραφεία και στο προπονητικό τιμ. Είμαστε μια οικογένεια και μια ομάδα, δεν υπάρχουν διαφωνίες και βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα».
Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη:
«Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έχει πληρώσει τρεις ομάδες, την φετινή, την περυσινή και την προπέρσινη. Εγώ είμαι φίλαθλος του Ηρακλή και το θεωρώ αυτό άθλο. Δεν πίστευα πως θα υπήρχε αυτή η επιτυχία και θα βρισκόμασταν σε αυτή την θέση. Η επιτυχία με την αποτυχία είναι κοντά και αν έρθουν κάποια άσχημα αποτελέσματα ο κόσμος δεν πρέπει να κρίνει και να κατακρίνει εύκολα. Ίσως να είμαι προνοητικός αλλά εμείς χτίζουμε τον Ηρακλή της Σούπερ Λιγκ».
Για τις αλλαγές που θα γίνουν την επόμενη χρονιά:
«Θα γίνουν αλλαγές στα πλαίσια της λογικής. Με αδειοδότηση ή χωρίς θα ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και θα χτίσουμε τον Ηρακλή στον κορμό που έχουμε. Αυτοί οι παίκτες αποτελούν μέλλον για τον Ηρακλή αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης εκτός από τις ικανότητες κοιτάει και τις αρχές και τον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. Ψάχνουμε και την εξωγηπεδική ζωή του παίκτη. Επιπλέον, αν μια ομάδα γεμίσει με ξένους, ποιο είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου; Εγώ θα επιθυμούσα όλες οι ομάδες να έχουν αυτούς τους περιορισμούς γιατί έτσι οι ομάδες αναγκάζονται να επενδύουν στις ακαδημίες και να ευνοείται το Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το αν θα υπάρξει κάποιο μελλοντικό πακέτο για τα εισιτήρια:
«Λαμβάνουμε τα πάντα υπόψιν με την κρίση που υπάρχει. Θα βγει ένα πολύ καλό πλάνο για τον Ηρακλή και θα ανακοινώσουμε πράγματα στα μέσα του Ιουνίου».
Για το αν θα παραμείνει στην Θεσσαλονίκη ο Παπαθανασάκης:
«Ο πρόεδρος έχει ρίξει… άγκυρα και θα μείνει εδώ πέρα. Γενικότερα υπάρχει επικοινωνία και έχουμε συνεχόμενη επαφή. Ο Ηρακλής ποτέ δεν διοικήθηκε από αυτόματο πιλότο γιατί ακόμα και από τον Καναδά είχαμε άπειρες ώρες συνεννόησης και ίσως αυτό ήταν και ένας από τους λόγους επιτυχίας καθώς ο πρόεδρος έπαιρνε τις αποφάσεις του ανεπηρέαστος».
*Πηγή: arenafm.gr*

Το Top 5 του NBA!! (vid)

Δείτε τα καλύτερα πέντε στιγμιότυπα από τη χθεσινή βραδιά του NBA.












*Πηγή: arenafm.gr*

«Όνειρο το κύπελλο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Skoda Ξάνθης, Μάκης Τζάτζος και μίλησε για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον τελικό του κυπέλλου:
«Πιστεύω πως η μισή Ελλάδα θέλει την νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου της Ξάνθης. Η Ξάνθη θα πάει να… «πολεμήσει» και θα δούμε τι θα γίνει. Η εικόνα του Ολυμπιακού μας δίνει την πεποίθηση να πιστέψουμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Ελπίζω να υπάρχει αξιοκρατία. Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρα καλύτερη ομάδα αλλά δεν το έχει δείξει».
Για την διαιτησία:
«Ελπίζω ο διαιτητής να μην δώσει δικαίωμα στο παιχνίδι».
Για την ετοιμότητα της Ξάνθης:
«Η ομάδα μας είναι έτοιμη, παίζει καλά με τον κ. Λουτζέσκου και υπάρχει μια πίστη πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Δεν έχουμε οικονομικά θέματα. Έχουμε μια πολύ καλή βάση και το αυριανό παιχνίδι είναι μια κορύφωση για τον κ. Πανόπουλο που χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε η ομάδα».
Για το τι πρέπει να κάνει η Ξάνθη για να πάρει το κύπελλο:
«Θα ήθελα να είμαι σε αυτό το παιχνίδι και ζηλεύω. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να μην έχει άγχος, να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και αν παίξουμε κόντρα και με αντεπιθέσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο».
Για τα όσα έχει προσφέρει ο Πανόπουλος:
«Ο Πανόπουλος έχει κάνει πολλά πράγματα για την ομάδα όμως το κύπελλο θα μείνει στην ιστορία και θα φέρει και τον κόσμο πολύ πιο κοντά στην ομάδα. Θα είναι ένα όνειρο η κατάκτηση του κυπέλλου».
Για τον Άρη:
«Ο Άρης καλύτερα που έπεσε για να κάνει μια κάθαρση και έπρεπε να επανέλθει δυνατός όμως έγιναν κάποια λάθη. Πρέπει να φύγει από την κατηγορία που βρίσκεται γιατί υπάρχει τεράστια φθορά και δεν την αξίζει ο Άρης».
*Πηγή: arenafm.gr*

«Καλό αθλητικό κέντρο»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Άρη, Λεωνίδας Βόσδου και μίλησε για το γήπεδο των ΤΕΦΑΑ το οποίο ανέλαβαν οι ακαδημίες.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Αναλαμβάνουμε ένα γήπεδο που ήταν σχεδόν διαλυμένο, θα το συντηρήσουμε και θα είναι δικό μας. Τα μεγάλα τμήματα θα κάνουν εκεί κανονικά προπόνηση. Πλέον, θα παίζουμε στο χόρτο και όχι στο πλαστικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να τελειοποιήσουμε το χόρτο και στην συνέχεια θα εξελιχθεί σε ένα πολύ καλό αθλητικό κέντρο. Μέχρι 20 Αυγούστου ο Δημήτρης Καραμανλής θα έχει το γήπεδο έτοιμο. Τον χειμώνα θα παίρνουμε άδεια από τον υπεύθυνο και αν δεν μας το δίνει θα πηγαίνουμε στα πλαστικά. Το γήπεδο έχει αποδυτήρια, έχει γεώτρηση για να ποτίζεται το χόρτο και περιμένουμε τις εξελίξεις. Έβλεπα αυτό γήπεδο εδώ και πολύ καιρό και επιτέλους το εκμεταλλευτήκαμε».
Για το αν υπάρχει επαφή με την πρώτη ομάδα:
«Δεν έχουμε καμία επαφή με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Περιμένουμε από τους υπεύθυνους να μας πούνε τι θα γίνει στο μέλλον αλλά δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Στα τμήματα που είμαι εγώ δεν νομίζω πως έχουν κάποια ενημέρωση για τους παίκτες μας».
*Πηγή: arenafm.gr*

Ο «Μπέμπης»… μεγαλώνει!! (video)

Ο Φάνης Χριστοδούλου αποτελεί από μόνος του ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ και με αφορμή τα 50α γενέθλια του… ώριμου πια «μπέμπη», ο ιστορικός του Superbasket.gr τον αποθεώνει ξανά…
Στις 22 Μαΐου του 1965 γεννήθηκε ίσως ο μοναδικός ως τώρα μπασκετμπολίστας στην Ελλάδα, που μπορούσε να αγωνιστεί με άνεση σε όλες τις θέσεις μέσα στο παρκέ! Αυτό από μόνο του κάνει τον Φάνη Χριστοδούλου έναν από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ…
Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να πάρετε μία «γεύση» από την ιστορία του «μπέμπη» από την αθλητική εκπομπή «ΣΠΟΡ Ιστορίες»…





*Πηγή: superbasket.gr*

Miami Vice: Μαλντίνι εναντίον Μπέκαμ!! (photos&videos)

Σε… εμπόλεμη ποδοσφαιρική ζώνη μετατρέπουν το Μαϊάμι ο Ιταλός «θρύλος» με τον Άγγλο σταρ μετά την απόφαση και του πρώτου να φτιάξει ομάδα με έδρα τη φημισμένη πολιτεία των ΗΠΑ
Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μαζί με τον Βολιβιανό επιχειρηματία Μαρσέλο Κλάουρε και τον συνεργάτη του Σάιμον Φούλερ παρουσίασαν στην ομοσπονδία του MLS το πλάνο τους για τη δημιουργία ομάδας με έδρα το Μαϊάμι. Έχοντας ήδη γίνει ο πρώτος μεγάλος σταρ που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ ο Μπέκαμ συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται ώστε το άθλημα να «ανθίσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ένα πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του γηπέδου έχει «παγώσει» τις διαδικασίες, με τους τρεις επιχειρηματίες να επιθυμούν η ομάδα να ξεκινήσει να παίζει στο MLS το 2016 και το 2017.




Το ενδεχόμενο να εμφανιζόταν ανταγωνιστής συγκέντρωνε ελάχιστες πιθανότητες, όμως στο χώρο του θεάματος τίποτα δεν είναι απίθανο και ποτέ. Την Παρασκευή ο Πάολο Μαλντίνι και ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας Ρικάρντο Σίλβα αποκάλυψαν πως ετοιμάζουν την ομάδα Miami FC με σκοπό να ξεκινήσει να αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ το 2016, έχοντας ως στόχο άμεσα η ομάδα να προβιβαστεί στο MLS.




Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό το ποδόσφαιρο στην Αμερική αρχίζει πλέον να γιγαντώνεται σε επίπεδο οικονομικό και διοικητικό, καθώς όλο και περισσότεροι αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που έχουν «κρεμάσει» τα παπούτσια τους αρχίζουν να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο MLS.
Με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να έχει… κατακτηθεί από Άραβες επιχειρηματίες και Ρώσους μεγιστάνες, γίνεται σαφές από τις κινήσεις «θρύλων» όπως ο Μπέκαμ και ο Μαλντίνι πως δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν με το άθλημα στη μορφή που είχε όταν μεγαλούργησαν ως παίκτες.




Ενδεικτική αυτής της επιθυμίας είναι η δήλωση του Πάολο Μαλντίνι κατά την παρουσίαση του πλάνου της Miami FC: «Είμαι υπερήφανος και ανυπομονώ να γίνω μέρος αυτής της προσπάθειας. Πιστεύω με όλη την ψυχή μου στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και αυτό είναι το τέλειο πρότζεκτ για να δημιουργηθεί μια ομάδα υψηλού επιπέδου σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου. Το Μαϊάμι είναι το δεύτερο σπίτι μου εδώ και 15 χρόνια, έτσι περιμένω με χαρά τη στιγμή που θα περνάω όλο και περισσότερο χρόνο εδώ ως συνιδιοκτήτης της Miami FC, προσφέροντας όσα μπορώ με ενθουσιασμό ώστε να πετύχει».






*Πηγή: onsports.gr*

Ο... εφιάλτης του Χέντερσον με τον Στέρλινγκ!! (pic)

Μια φωτογραφία, την οποία θα ήθελε να... κάψει, αλλά είναι αρκετά τίμιος για να τη δημοσιεύσει και να δεχθεί καζούρα, βρήκε ο Τζόρνταν Χέντερσον, όπου ζει έναν... εφιάλτη από τον Ραχίμ Στέρλινγκ.  
Ο νέος αρχηγός της Λίβερπουλ, βρήκε φωτογραφικό στιγμιότυπο από προπόνηση της ομάδας, με τον νεαρό επιθετικό των «κόκκινων» να του ... σκάει μια μεγαλορεπή ποδιά και τον διάδοχο του Τζέραρντ στην αρχηγία να μην προλαβαίνει καν να κλείσει τα πόδια.
«Δεν πιστεύω ότι το έπιασε αυτό η κάμερα...» έγραψε στο Instagram ο Χέντερσον.
Δείτε τη φωτογραφία:


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jordan Henderson (@jhenderson) στις




*Πηγή: England365.gr*

Το Σάββατο η απόφαση για Ντε Χέα!!

Ο Λουίς Φαν Χάαλ θέλει να περιμένει μέχρι και τη Σαββατιάτικη, τελευταία προπόνηση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δει την κατάσταση του Νταβίντ Ντε Χέα, λέγοντας πως θέλει να χρησιμοποιήσει τον Ισπανό κάτω απ' τα δοκάρια στην αναμέτρηση με τη Χαλ, την Κυριακή.  
Οι «κόκκινοι διάβολοι» κλείνουν τη φετινή σεζόν με παιχνίδι στο «KC Stadium», κόντρα στις «τίγρεις» που χρειάζονται νίκη και αρνητικό αποτέλεσμα της Νιούκαστλ για να παραμείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ.
Ο Νταβίντ Ντε Χέα αποχώρησε τραυματίας από το ματς με την Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και ο Λουίς Φαν Χάαλ είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου: «Δεν ξέρω ακόμα αν θα μπορεί να παίξει, όμως θέλω να τον βάλω στο παιχνίδι. Σήμερα έκανε κάποιες ασκήσεις, όμως δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμα αν θα τα καταφέρει. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι και την τελευταία προπόνηση». 
*Πηγή: England365.gr*

Πελεγκρίνι: «Περήφανοι για τον Λάμπαρντ»

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στην Πρέμιερ Λιγκ και ο Μανουέλ Πελεγκρίνι δήλωσε περήφανος που τον είχε φέτος στη Μάντσεστερ Σίτι, χαρακτήριζοντάς τον έναν από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του κορυφαίου πρωταθλήματος.  
Ο έμπειρος χαφ, παραχωρήθηκε δανεικός από τη New York City FC στους «πολίτες» για μια τελευταία χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ και μπορεί να μην είχε τις συμμετοχές που θα ήθελε, όμως κάθε φορά που έπαιζε για τη Σίτι, ήταν σημαντικότατος.
Μάλιστα, «πλήγωσε» και την αγαπημένη του Τσέλσι, από τους οπαδούς της οποίας αποθεώθηκε στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
«Είμαι περήφανος που υπήρξε ποδοσφαιριστής μου ο Φρανκ. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ. Η καριέρα του είναι αξιοζήλευτη και ήταν απόλυτος επαγγελματίας» είπε για τον Φράνκι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι.
*Πηγή: England365.gr*

Ο Άντβοκατ αποφασίζει...!!

Η Σάντερλαντ θέλει να τον κρατήσει στο «τιμόνι» και θα του προσφέρει συμβόλαιο, όμως ο Ντικ Άντβοκατ είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση. Είτε συνεχίσει, είτε όχι, οι «μαυρόγατες», ενδέχεται να είναι η τελευταία ομάδα στην προπονητική του καριέρα...  
Ο Ολλανδός προπονητής κέρδισε το στοίχημα και κράτησε τον σύλλογο στην Πρέμιερ Λιγκ, στην μικρή διορία που είχε, έχοντας προσληφθεί μόλις πριν από δύο μήνες!
Τόσο στο σφύριγμα της λήξης του πρόσφατου αγώνα με την Άρσεναλ, όπου και επιβεβαιώθηκε η παραμονή της Σάντερλαντ στην κατηγορία, όσο και στη συνέντευξη Τύπου στο «Έμιρεϊτς», ο Άντβοκατ δάκρυσε σκεπτόμενος πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των παικτών και όλοι μαζί πέτυχαν το στόχο τους.
Δεδομένα, η διοίκηση του συλλόγου θα του προσφέρει νέο συμβόλαιο και αυτός θα αποφασίσει αν θα τερματίσει κάπου εδώ την πορεία του ή έχει τις αντοχές να συνεχίσει...
*Πηγή: England365.gr*

Η Τσέλσι, καλύτερη της Γιουνάιτεντ του 1999 και των Invincibles!!

Στο φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η Πρωταθλήτρια Τσέλσι θα ολοκληρώσει 274 ημέρες στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που την κάνει καλύτερη τόσο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του 1999, όσο και της Άρσεναλ του 2004!  
Οι «μπλε» του Λονδίνου κατέκτησαν και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα στην 37η αγωνιστική, ωστόσο, δεν είχαν... αντίπαλο φέτος και επέστρεψαν στο θρόνο έπειτα από το 2010, σε μια από τις πιο άνετες «κούρσες» της Πρέμιερ.
Ξεπερνώντας την προηγούμενη δική τους επίδοση των 257 ημερών στο ρετιρέ, η αρμάδα του «special one» θα ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο με 274 ημέρες παρουσίας στην κορυφή, γεγονός που την κάνει καλύτερη και από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέκτησε το τρεμπλ, το 1999, αλλά και από την ανίκητη Άρσεναλ του 2004 που πήρε τον τίτλο δίχως να «υποταχθεί» σε κανέναν αντίπαλο.
Το ρεκόρ μέχρι φέτος, το κατείχαν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τις 262 ημέρες, τη σεζόν 1993-1994.
*Πηγή: England365.gr*

Ο μπέμπης του Φελίπε Λουίς αποθεώνει τον Τζέραρντ!! (vid)

Ο μικρούλης γιος του Φελίπε Λουίς μαθαίνει από νωρίς για τα σύμβολα του ποδοσφαίρου και ο αριστεροπόδαρος άσος της Τσέλσι αποτύπωσε τη στιγμή που ο μικρός χειροκροτούσε βλέποντας το τελευταίο ματς του Στίβεν Τζέραρντ στο «Άνφιλντ»!  
Ο ηγέτης της Λίβερπουλ έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο δεύτερο «σπίτι» του, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αποθεώθηκε από τον κόσμο του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ και έζησε συγκινητικές στιγμές.
Ο Φελίπε Λουίς, έβλεπε το παιχνίδι από την τηλεόρασή του και ο μικρός του γιος ήταν... καθηλωμένος μπροστά στην οθόνη, χειροκροτώντας τον «Stevie G»!
Δείτε το βίντεο:


Filipe Luis' son loves Steven Gerrard. This is brilliant...
Posted by The SPORT Bible on Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015


*Πηγή: England365.gr*

Κι όμως, ο Μουρίνιο... μετανιώνει!!

Μέχρι και να... μετανιώσει για κάτι που είπε στο παρελθόν, έφτασε ο Ζοσέ Μουρίνιο! Ο «special one», που κατάφερε να στεφθεί ξανά Πρωταθλητής με την αγαπημένη του Τσέλσι, είναι πλέον... άλλος άνθρωπος και δεν φοβάται να πει ότι έκανε κάτι λάθος!  
Στα τέλη του 2014 κι έπειτα από ένα πέναλτι που δεν πήρε ο Σεσκ Φάμπρεγας σε εκτός έδρας ματς απέναντι στη Σαουθάμπτον, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεσπάθωσε κατά της διαιτησίας, κάνοντας λόγο για... οργανωμένη προσπάθεια ώστε να πέσει η Τσέλσι από την κορυφή της βαθμολογίας!
Έχοντας πλέον πετύχει τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στο θρόνο με την άνετη κατάκτηση του φετινού τίτλου και όντας πολύ πιο χαλαρός και άνετος, ο Πορτογάλος, παραδέχθηκε ότι ίσως έκανε λάθος όταν μίλησε τόσο σκληρά για τη διαιτησία.
«Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνει. Ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν μπορείς να πάρεις πίσω πράγματα, ούτε να γυρίσεις το χρόνο πίσω. Η αλήθεια είναι ότι η διαιτησία πολλές φορές δεν ήταν σωστή στα παιχνίδια μας, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ίσως, όμως, το σχόλιο που είχα κάνει περί... εκστρατείας κατά της Τσέλσι, να μην ήταν τόσο σωστό» ήταν τα λόγια του!
*Πηγή: England365.gr*

Ανακοίνωση για διευκρινήσεις από τον Αρη!

Ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει τα δεδομένα αναφορικά με ορισμένους επιτήδειους που προσπάθησαν χρησιμοποιώντας το όνομα του Αρη να εξαπατήσουν παίκτες και προπονητές, εξέδωσε η ΚΑΕ και την κοινοποίησε και στη FIBA.
Η σχετική ανακοίνωση:
«Μετά από συνεχόμενα κρούσματα απάτης από επιτήδειους που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από παίκτες και προπονητές χρησιμοποιώντας το όνομα του ΑΡΗ, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δώσει τέλος σ’ αυτό το θλιβερό φαινόμενο. Μετά τη σχετική ενημέρωση και αλληλογραφία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τη FIBA, η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει για τα εξής:
* Το επίσημο e-mail της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. είναι το info@arisbc.gr και η ιστοσελίδα της Κ.Α.Ε. η www.arisbc.gr.
* Ο μοναδικός που έχει τη νόμιμη εξουσιοδότηση για να υπογράφει συμβόλαια είναι ο πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Λευτέρης Αρβανίτης.
* Το εναλλακτικό e-mail όπου μπορούν να σταλούν συμβόλαια είναι αυτό του τιμ μάνατζερ της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., κ. Βασίλη Βουρτζούμη: vassilis@arisbc.gr.
Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε., όπως την κοινοποίησε η FIBA σε όλους τους ενδιαφερόμενους:

Please see the below notification from the President of the Hellenic club Aris in an attempt to fight against the numerous frauds they have been facing recently :
* The official e-mail of «ARIS B.S.A.-2003″ is: info@arisbc.gr.
* The only person authorized legally to sign player contracts is our club President Mr Eleftherios Arvanitis.
* The alternative e-mail where player contracts can be e-mailed is : vassilis@arisbc.gr. This e-mail belongs to our club manager Mr Vassilis Vourtzoumis.

We would like to point out the following :
  1. All the expenses regarding residence and working permit for foreign players are paid by our club and the procedure to issue these documents commences after the player has arrived in Greece.
  2. Our club has never tried-out any foreign players.

We are at your disposal for any further info.
Kindest regards
For ARIS B.S.A.-2003
The President
Eleftherios Arvanitis


Please diffuse the message widely !

With best regards,
Francine Vollenweider
Players Transfers & Agents Manager
International Basketball Federation

FIBA
Route Suisse 5 – P.O. Box 29
1295 Mies – Switzerland
Tel.:      +41 22 545 00 00
Fax:      +41 22 545 00 99
Email: francine.vollenweider@fiba.com
Web:  www.fiba.com/Agents».

Πρέλεβιτς: «Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει τους φετινούς του στόχους»

Για την πορεία της ομάδας στην φετινή Α1, την σειρά των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις του συλλόγου με αφορμή τα 89α γενέθλιά του, ανέφερε:
«Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν βλέπεις πάντα και προς το καλύτερο. Η ομάδα όμως έχει πετύχει ήδη τους στόχους της για φέτος».
Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, κυρίως με τραυματισμούς: «Αυτό δε σημαίνει τίποτα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία 20 χρόνια».
Για τις σχέσεις με τον κ. Ιβάν Σαββίδη: «Ως διοίκηση, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε είχαμε πει ότι η ομάδα χρειάζεται ισχυρό μεγαλομέτοχο. Με τον κ.Σαββίδη έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις από την ημέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ και μας βοηθάει από την πρώτη μέρα που βρίσκεται στον σύλλογο. Είναι ένας από τους λόγους που εμείς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εδώ. Από εδώ και πέρα όμως τι θα συμβεί, δεν μπορεί κανείς να το προβλέψει».
*Πηγή: superbasket.gr*

Συνεργασία ΕΣΑΚΕ με το Μουσείο της ΧΑΝΘ!

Σε μία σημαντική συνεργασία θα προχωρήσει ο ΕΣΑΚΕ που, όπως ανακοίνωσε, θα γίνει «συνοδοιπόρος» της προσπάθειας του Μουσείου της ΧΑΝΘ με στόχο την προώθηση του μπάσκετ και της αθλητικής παιδείας.
Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:
«Ο ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του να συμβάλλει στην προώθηση του μπάσκετ και στην διαμόρφωση αθλητικής παιδείας της νεολαίας θα υπογράψει την προσεχή Δευτέρα (25/5, 18:30) ιστορικής σημασίας Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Μουσείο της ΧΑΝΘ.
Το Μουσείο της ΧΑΝΘ λειτουργεί εδώ και 17 μήνες με μεγάλη επιτυχία και προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΕΣΑΚΕ και Μουσείου της ΧΑΝΘ θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου (κλειστό γήπεδο «Μίμης Τσικίνας») παρουσία του Προέδρου της ΧΑΝΘ κ. Ιωάννη Σωσσίδη και του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργου Χαλβατζάκη. Στην εκδήλωση θα αναφερθούν αναλυτικά το πλαίσιο και οι στόχοι της συνεργασίας».

Αθήνα – Ρόδος, ένα… παρκέ δρόμος!

Από Ρόδο στην Αθήνα μπορείς να ταξιδέψεις είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο. Είτε όμως και από τον Κολοσσό στον Παναθηναϊκό. Το Supebasket.gr με αφορμή την ένταξη του Αρη Λυκογιάννη στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού θυμάται όσους διάνυσαν 473,7 χιλιόμετρα μετακομίζοντας από την Ρόδο στην Αθήνα για λογαριασμό των «πρασίνων».

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2011/12 όταν στον Παναθηναϊκό εντάχθηκαν δύο παίκτες που τις προηγούμενες χρονιές είχαν φορέσει την φανέλα του Κολοσσού. Ο λόγος για τον Πατ Καλάθη και τον Στίβεν Σμιθ.
Ο Πατ Καλάθης -αδερφός του Νικ- έχοντας πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις στην Ρόδο, παίρνει μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό αν και ποτέ δεν κατάφερε να δέσει και να ξεχωρίσει. Την επόμενη χρονιά έφυγε για το Ισραήλ και την Μακάμπι Χάιφα, όπου έκανε την διαφορά και αναδείχθηκε στους καλύτερους του πρωταθλήματος πριν αναχωρήσει έπειτα για την Αστάνα στην οποία αγωνίζεται ακόμα. Ο 30χρονος φόργουορντ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ήταν ο MVP του τελικού ρίχνοντας στο… καναβάτσο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Την ίδια χρονιά (2011/12) στον Παναθηναϊκό έρχεται ο Αμερικανός φόργουορντ Στίβεν Σμιθ, ο οποίος είχε κάνει «πάταγο» όταν αγωνίστηκε την φανέλα του Κολοσσού τη σεζόν 2008/09 (μ.ο. 18,3 πόντους) αλλά το ταξίδι του προς το ΟΑΚΑ είχε ενδιάμεσες στάσεις, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το 2009 ακολούθησε η θητεία του σε Ολντενμπουργκ και Πανελλήνιο πριν αποκτηθεί τελικά από τους «πράσινους». Στην Αθήνα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και ακολούθησε η μεταγραφή του στην ιταλική Μπολόνια ως το 2014 και στην συνέχεια δοκίμασε στο NBDL για να καταλήξει στην Γαλλία και την Μπουργκ εν Μπρες.
O Νίκος Παππάς έκανε το δρομολόγιο Ρόδος-Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, καθώς πέρασε την διετία 2009-11 φορώντας την φανέλα των «θαλασσί», ενώ ακολούθησε η θητεία του σε ΠΑΟΚ (2012) και Πανιώνιο (2012-2013). Το 2010 μάλιστα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος.
Ο πρώτος κόουτς που έκανε την διαδρομή Ρόδος-Αθήνα ήταν την περσινή σεζόν ο Δημήτρης Πρίφτης με θητεία και στο επιτελείο της Εθνικής ομάδας. Μετά την αποχώρηση του Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός με επικεφαλής τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, έφερε στο ΟΑΚΑ τον Δημήτρη Πρίφτη από τον Κολοσσό που συμπλήρωσε το προπονητικό τιμ της ομάδας που έφτασε τελικά ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι ικανότητές του και η αξία του φάνηκε και με την δουλειά που έκανε στην συνέχεια ως πρώτος προπονητής στον Αρη, όπου βρίσκεται ως σήμερα και τον έχει οδηγήσει στις τέσσερις πρώτες ομάδες της Α1.
Τέλος, ο Αρης Λυκογιάννης έγινε ο δεύτερος προπονητής που έφυγε από τον Κολοσσό για να ενταχθεί  στο τιμ του Παναθηναϊκού, που αυτή τη φορά έχει επικεφαλής τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, έπειτα από την απομάκρυνση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς.
Ο Αρης Λυκογιάννης ξεκίνησε την καριέρα του στον Σπόρτιγκ (2001-2006) ενώ ακολούθησε το Παγκράτι στην Α2 και ο Ικαρος Καλλιθέας (2009-2012), οδηγώντας τον από την Β’ Εθνική στην Α1. Ο Ελληνας κόουτς εργάστηκε και στην σουηδική Σόλνα (2012/13) πριν επιστρέψει ξανά στον Ικαρο το 2013 μέχρι τον Φλεβάρη του 2014. Η φετινή συνεργασία του με τον Κολοσσό επιβεβαίωσε την προπονητική του αξία, καθώς έφτασε ως τα πλέι οφ πριν από τον αποκλεισμό από τον… Παναθηναϊκό στον οποίο εκτός των άλλων, μπορεί να προσφέρει τις εξαιρετικές του ικανότητες στο σκάουτινγκ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Επιστολή Άρη στο ΕΣΚΑΝ!

Οι εξελίξεις με τον Ποπς Μενσά Μπονσού δεν αφήνουν αμέτοχους τους ανθρώπους του Άρη, οι οποίοι ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή στο ΕΣΚΑΝ ώστε να μάθουν πότε λήφθηκε το δείγμα του Βρετανού σέντερ.
Ο Ποπς Μενσά Μπονσού βρέθηκε θετικός σε χρήση αμφεταμίνης, κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, με την οποία θα ολοκληρώσει τη συνεργασία του. Και ο Άρης, όμως, δεν μένει αμέτοχος σε όλο αυτό.
Οι «κίτρινοι» θα στείλουν επιστολή στον ΕΣΚΑΝ ώστε να μάθουν το πότε λήφθηκε το δείγμα του Βρετανού σέντερ, επισημαίνοντας πως στη σειρά των πλέι οφ δεν υπήρξε κανένα ντόπινγκ κοντρόλ.
*Πηγή: superbasket.gr*

«Ξήλωσαν» το γήπεδο!! (vid)

Σε πεδίο «μάχης» μετατράπηκε το παρκέ στην αναμέτρηση της Σουτέσκα με την Μπουντούτσνοστ και το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Οι παίκτες των δύο ομάδων ξεκίνησαν τον καυγά μέσα στο παρκέ και αυτό ξεσήκωσε τους θερμόαιμους οπαδούς, οι οποίοι ξεκίνησαν να εκτοξεύουν καθίσματα και ορισμένοι να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο.
Το παιχνίδι φυσικά δεν ήταν δυνατό να τελειώσει κανονικά, με τους διαιτητές να το διακόπτουν και την Μπουντούτσνοστ να παίρνει τη νίκη στα «χαρτιά» και μαζί να κατακτά το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου.





*Πηγή: superbasket.gr*

Τα «πράσινα» εισιτήρια ενόψει ΠΑΟΚ!!

Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για την ημιτελική σειρά με τον ΠΑΟΚ, με τους ανθρώπους της ομάδας να φροντίζουν και για τα εισιτήρια του δεύτερου αγώνα της σειράς, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος που θα έχει κόσμο, μετά την τιμωρία των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώνει τους φιλάθλους της πως ξεκίνησε από σήμερα (22/5) η προπώληση των εισιτηρίων για τη δεύτερη αναμέτρησης της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και η οποία θα λάβει χώρα την Πέμπτη (28/5, 18.30) στο ΟΑΚΑ.
Οι φίλοι της ομάδας μας μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους από τα *Γραφεία Viva (Καποδιστρίου 2 & Λεωφόρος Κηφισίας, Μαρούσι, 2ος όροφος, Ωράριο Λειτουργίας: 8.00 – 23.00) και *Viva Mall (ώρες λειτουργίας καταστημάτων) καθώς και διαδικτυακά (στο www.paobc.gr και στο www.viva.gr). Επίσης, τηλεφωνικά στο 11876 (Χρέωση από σταθερό: 0,96€ / λεπτό και από κινητό: 1,09€ / λεπτό) επί 24 ώρες το 24ωρο. Πληροφορίες στο 210-6440010.
Παράλληλα, από την Τρίτη (26/5) θα διατίθενται εισιτήρια και από τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης”.
Ωράριο Λειτουργίας:
Τρίτη (26/5) και Τετάρτη (27/5): 10.00-18.00
Πέμπτη (28/5): 10.00-16.00
Την Πέμπτη (28/5), δηλαδή την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ θα διαθέτουν εισιτήρια δύο ώρες πριν την έναρξή του (16.30-18.30)».

Έντονη δυσαρέσκεια Παναθηναϊκού για ΑΣΕΑΔ!!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε έφεση για την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του είχε επιβληθεί, δίχως να γίνει δεκτή, κάτι το οποίο έφερε έντονη δυσαρέσκεια στο στρατόπεδο της ομάδας.
Η θέση της «πράσινης» ΚΑΕ είναι πως σε πιο σοβαρά και βαρύτερα αδικήματα έχουν επιβληθεί ελαφρότερες ποινές. Παράλληλα, στο στρατόπεδο της ομάδας θεωρούν άδικο το γεγονός πως δεν μειώθηκε κατά μία αγωνιστική η τιμωρία.
Έτσι, με την εξέλιξη αυτή, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει χωρίς κόσμο τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (26/05, 20:00), ενώ οι πύλες του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα ανοίξουν ξανά την Πέμπτη (28/05) στο δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με τον «δικέφαλο».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δίπλα στον Ζοτς ο Παπαθεοδώρου!!

Την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τις προπονήσεις της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, πλάι στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα έχει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Δίπλα στον Ζοτς ο Παπαθεοδώρου
Σεμινάρια προπονητικής από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρακολουθεί ο Ηλίας Παπαθεοδώρου!

Όπως ανακοίνωσε η Νέα Κηφισιά, ο «Ζοτς» έκανε δεκτό το αίτημα του κόουτς της ομάδας των βορείων προαστίων αλλά και της Εθνικής Εφήβων και έτσι ο τελευταίος θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στην Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Ο Έλληνας τεχνικός της Κηφισιάς έγινε δεκτός από τον κ. Ομπράντοβιτς και έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά τις προπονήσεις της Τουρκικής ομάδας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω στο άθλημα, αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο λειτουργίας μιας ομάδας που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, δίπλα σε έναν από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρώπης.

Το απόγευμα της Πέμπτης(21/05) ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον αγώνα της Φενέρ για τα Τουρκικά πλέι οφ, με την Γαλατά στο οποίο η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε εύκολα με 93-67
».

«Φόρτωσε» και φεύγει!! (video)


Τα μάτια της ποδοσφαιρικής Ισπανίας -κι όχι μόνο- θα ‘ναι στραμμένα στο «αντίο» του Τσάβι. Την ίδια ώρα όμως θ’ αποχαιρετά «κύριος» (κι έχοντας φορτώσει πρώτα τα δίχτυα) και ο Αλμπέρτο Μπουένο.

«Φόρτωσε» και φεύγει! (video)
Όλα τα φώτα στην Primera Division θα πέσουν το Σ/Κ στον Τσάβι.

Το «αντίο» του εμβληματικού αρχηγού της Μπαρτσελόνα επισκιάζει ακόμα και τη φιέστα των «μπλαουγκράνα» με τη Λα Κορούνια για την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτός της Βαρκελώνης όμως, αποχαιρετισμούς θα έχουμε και στη Μαδρίτη. Όχι απ’ την πλευρά της Ρεάλ (που αποχαιρέτισε ήδη το πρωτάθλημα απ’ την προηγούμενη βδομάδα). Αλλά απ’ την πλευρά της ταπεινής Ράγιο Βαγιεκάνο.

Χωρίς φανφάρες λοιπόν, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με την αναγνώριση που του αρμόζει, το «Τερέσα Ριβέρο» θα πει «αντίο» στον Αλμπέρτο Μπουένο: Τον 27χρονο επιθετικό που είχε κάνει αίσθηση τον περασμένο Φλεβάρη, σκοράροντας τέσσερα γκολ σε 14 λεπτά στο ματς με τη Λεβάντε.

Και μια πραγματική απόδειξη της έκφρασης «κύριος ήρθε και κύριος φεύγει», αφού αφήνει τη Ράγιο (πιθανότατα για την Πόρτο κι όχι για τον ΠΑΟΚ που επίσης είχε ενδιαφερθεί) καταφέρνοντας ν’ αναδειχθεί κορυφαίος της σκόρερ στην Primera Division με 28 γκολ σε δυο σεζόν.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Ινδοί για Σισέ!!

Μπορεί ο ίδιος ο Σισέ να προσπαθεί με κάθε τρόπο να ρίξει… «γέφυρες» επιστροφής στον Παναθηναϊκό, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομάδα της Ινδίας «γλυκοκοιτάζει» τον Γάλλο επιθετικό.

Οι Ινδοί για Σισέ!
Η Chennaiyin, ομάδα της Ινδίας από την οποία πρόσφατα ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Μάρκο Ματεράτσι ως τεχνικού, φαίνεται να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο συνήθως καλά πληροφορημένος Ιταλός δημοσιογράφος Τζιανλούκα Ντι Μάρτσιο, χωρίς να δίνει άλλες πληροφορίες σχετικά με το αν υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση ή όχι. *Πηγή: sport-fm.gr*