Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΣ Μακεδονίας κατά ΕΠΟ!!

Απάντηση στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη 8/10 ο Γιώργος Γκιρτζίκης στις Ενώσεις όλης της χώρας έστειλε σήμερα (9/10) η ΕΠΣ Μακεδονίας, εκ των ιδρυτριών Ενώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που ανήκει στην αντιπολίτευση και μάλιστα, την προηγούμενη Κυριακή ήταν στις 14 Ενώσεις που έδωσαν το παρών στην συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Το Soccerplus δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το περιεχόμενο της επιστολής της ΕΠΣ Μακεδονίας:

Προς
Την Εκτελεστική Επιτροπή
Της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας
Κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε την υπ΄ αριθμ. 30263/08-10-2015 επιστολή σας, περί των ενεργειών και αποφάσεών σας αναφορικά με τη ρήτρα ανεξαρτησίας στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. και, ειλικρινά, εκπλαγήκαμε.

Με τα όσα αναφέρετε στην ανωτέρω επιστολή σας, νιώθουμε ότι υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Φρονούμε ότι ποτέ δε σας δώσαμε τέτοιο δικαίωμα. Η προσπάθειά σας να μετατρέψετε το μαύρο σε άσπρο ή και αντιστρόφως, θα μπορούσε, κάλλιστα, να γίνει δια της ασφαλούς επιλογής της σιωπής, να δηλώνετε, όμως, την επιθυμία σας για συγκρότηση του Διαιτητικού Δικαστηρίου από Δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης, είναι τουλάχιστον υποτιμητικό της νοημοσύνης μας. Μερικές μόνο επισημάνσεις που ακολουθούν καταδεικνύουν, περίτρανα, την αντιφατικότητα των όσων διαλαμβάνονται στην επιστολή σας.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν αποδεχθήκατε, οικεία βουλήσει, τη στελέχωση των δικαστικών οργάνων (για την ακρίβεια πειθαρχικών οργάνων) με δικαστές της τακτικής δικαιοσύνης. Αν πράγματι το επιθυμούσατε, όπως εντελώς όψιμα ισχυρίζεστε, θα είχατε αποδεχθεί τις υποβαλλόμενες σχετικές προτάσεις, επί σειρά ετών, της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και άλλων Ενώσεων. Η αποδοχή εκ μέρους σας δικαστών της Τακτικής Δικαιοσύνης είναι προϊόν της πίεσης εκ μέρους της ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Αναφορικά με την επιθυμία σας για τη στελέχωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου από δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης κρίνουμε σκόπιμο να σας θυμίσουμε, ενδεικτικά, σε ποιες ενέργειες

Με πρόσφατη επιστολή σας προς τις Ενώσεις επιχειρούσατε να πείσετε ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο (ανώτατο δικαστήριο ουσίας) δεν πρέπει να στελεχωθεί με Δικαστές της Τακτικής Δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια επιθυμούσατε διακαώς στα πρωτόδικα και στο κατ΄ έφεση δικαστικό όργανο να εκδίδουν αποφάσεις Δικαστές εν ενεργεία, εκλεγόμενοι από τη Γενική Συνέλευση και στο Ανώτατο Δικαστικό Όργανο (Διαιτητικό Δικαστήριο), ενώπιον του οποίου, μεταξύ άλλων, προσβάλλονται και αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων, να εκδίδουν αποφάσεις μη Τακτικοί Δικαστές. Τις αποφάσεις, δηλαδή, των Δικαστών της Τακτικής Δικαιοσύνης θα ήλεγχαν δικαστές μη εν ενεργεία !!!

Στην πρόσφατη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. εξελέγησαν εν ενεργεία Δικαστές στα παραπάνω όργανα, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ. Σ΄ αυτή τη Γενική Συνέλευση, σθεναρά και μετ΄ επιτάσεως, αρνηθήκατε και αποκλείσατε τη στελέχωση του Διαιτητικού Δικαστηρίου με εν ενεργεία δικαστές, έχοντας, μάλιστα, προς τούτο και τη σύμφωνη γνώμη του παρισταμένου εκπροσώπου της U.E.F.A..

Τέλος, ορθώς σημειώνετε στην ως άνω επιστολή σας «Όλοι αντιλαμβανόμαστε, πως μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών λειτουργών στην διαιτητική διαδικασία επίλυσης των ποδοσφαιρικών διαφορών και μάλιστα στο υψηλότερο προβλεπόμενο επίπεδο», με τη μόνη ειδοποιό διαφορά ότι πρέπει να το πιστεύετε. Διότι, αν πράγματι το πιστεύετε και το αντιλαμβάνεστε, όπως διατείνεστε, δε χρειάζεται να προσφεύγετε σε έγκριτους καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου και να ζητάτε γνωμοδοτήσεις περί του αν πρέπει να πράξετε αυτό από το οποίο «μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν».

Με ειλικρινή διάθεση καλόπιστης και εποικοδομητικής κριτικής, σας ευχαριστώ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της
Ε.Π.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Ψηφίστε τα μέλη που θα συμπληρώσουν την επιτροπή των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ!!

Από σήμερα και για μία εβδομάδα οι φίλοι του ΠΑΟΚ μπορούν να επιλέξουν τις τέσσερις προσωπικότητες ανάμεσα στις 18 υποψηφιότητες, προκειμένου να συμπληρωθεί η 11άδα της επιτροπής των 90 χρόνων, η οποία υπό τον κ.Ιβάν Σαββίδη θα καθορίσει το πρόγραμμα δράσεων για το 2016.

Όπως είναι γνωστό οι εκδηλώσεις και οι δράσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν το 2016 όταν και ο ΠΑΟΚ θα συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής, θα προκύψουν από τις προτάσεις του κόσμου, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την 11μελή επιτροπή που εκτός από την αξιολόγηση θα καταθέτει τις προτάσεις της απ’ ευθείας στον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, υπό τον οποίο και θα λειτουργεί η επιτροπή.


Ήδη ένας πυρήνας ανθρώπων έχει επιλεγεί και έχει προσκληθεί από τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη. Συγκεκριμένα οι Κούλης Αποστολίδης, Γιώργος Λυσσαρίδης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Ντίνος Καραμητρούσης, Μπάνε Πρέλεβιτς, και Γιώργος Τζέτζης έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση και καθορίζοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η επιτροπή, θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση ιδεών και προτάσεων. Την αρχική εξάδα πλαισίωσε και ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον ΑΣ ΠΑΟΚ, καθώς ο ερασιτέχνης θα έχει άμεση συμμετοχή και εμπλοκή στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του έτους δράσεις όχι μόνο με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε όλα τα σημεία του πλανήτη όπου υπάρχουν πυρήνες ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν για τον Δικέφαλο, εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Τις ιδέες σας για δράσεις ενόψει των εορτασμών για τα 90 χρόνια, τις ιδέες για επετειακά προϊόντα καθώς και οποιοδήποτε υλικό θεωρείτε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί, μπορείτε να τις αποστείλετε είτε ταχυδρομικώς (ΠΑΕ ΠΑΟΚ  – «Επιτροπή 90 χρόνων ΠΑΟΚ» – Μικράς Ασίας 1, ΤΚ 54351, Θεσσαλονίκη), είτε με φαξ (2310 – 951000), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο 90years@paokfc.gr

Οι υποψήφιοι με αλφαβητική σειρά, από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και τέσσερις, είναι:

Νίκος Βεζυρτζής (πρώην πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ΑΣ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Μάκης Βοϊτσίδης (δικηγόρος, δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος ΕΣΗΕΜΘ)
Ζήσης Βρύζας (τεχνικός διευθυντής, πρωταθλητής Ευρώπης, πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Πάμπλο Γκαρσία (προπονητής, πρώην ποδοσφαιριστής)
Νέτο Γκουερίνο (προπονητής, πρώην ποδοσφαιριστής)
Πύρρος Δήμας (ολυμπιονίκης, πρώην αθλητής Άρσης Βαρών)
Θεόδωρος Ζαγοράκης (ευρωβουλευτής, πρωταθλητής Ευρώπης, πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Κώστας Ιωσηφίδης (πρώην ποδοσφαιριστής, πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Μιλτιάδης Κανώτας (πολιτικός μηχανικός, πρώην νομάρχης, δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ)
Παναγιώτης Κερμανίδης (γενικός διευθυντής ακαδημιών ποδοσφαίρου, πρώην ποδοσφαιριστής)
Γιώργος Κούδας (πρώην ποδοσφαιριστής)
Μανώλης Μητσιάς (τραγουδιστής)
Δημήτρης Μπούζας (δημοσιογράφος)
Δημήτρης Νικηφόρου (πρώην γενικός διευθυντής ΑΣ ΠΑΟΚ, ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
Απόστολος Οικονομίδης (πρώην πρόεδρος ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΣ ΠΑΟΚ)
Μιλτιάδης Πολυβίου (ερευνητής, διευθυντής εφορίας βυζαντινών αρχαιοτήτων)
Σταύρος Σαράφης (γενικός αρχηγός, προπονητής, πρώην ποδοσφαιριστής)
Γιώργος Σκαρτάδος (προπονητής, πρώην ποδοσφαιριστής)


Μπορείτε να ψηφίσετε εδώ
*Πηγή: metrosport.gr*

«Κατηγορούμαι άδικα»

Με υπόμνημα απολογήθηκε, χθες, στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης, ο Νικήτας Ματθαίου για υπόθεση που αφορά εικονικά τιμολόγια του Ερασιτέχνη. Ο πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε Αρης, τοποθετήθηκε, σχετικά, στη «Μ».

«Κλήθηκα για υπόθεση της περιόδου 2004-2006, όταν ήμουν πρόεδρος στον Α.Σ. και στην Π.Α.Ε. Αρης. Η κατηγορία αφορά τήρηση εικονικών τιμολογίων. Βάσει καταστατικού, υπεύθυνοι για τα οικονομικά του συλλόγου είναι ο ταμίας με τον υπεύθυνο οικονομικών και όχι ο πρόεδρος. Κατηγορούμαι άδικα και η υπόθεση θα τελεσιδικήσει στο Εφετείο».
*Πηγή: metrosport.gr*

Νέα συνάντηση πριν το ντέρμπι!!

Ιβάν Σαββίδης και Σπύρος Παπαθανασάκης θα έχουν νέα συνάντηση το προσεχές διάστημα. Πιθανότατα, παραμονές του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή.

Ειδικά, σε περίπτωση που γίνει τελικά παρουσία κόσμου η κοινή εμφάνισή τους θα είναι έντονη για να στείλουν το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στις σχέσεις των ομάδων της πόλης.

Ο Ιβάν θέλει την συνεννόηση μεταξύ των τριών συλλόγων της πόλης πάνω σε βασικά θέματα. Με άλλα λόγια η αντιπαλότητα να υπάρχει μόνο μέσα στο γήπεδο. 
*Πηγή: metrosport.gr*

«Προβάδισμα η Ντιναμό με Ολυμπιακό»

Συνέντευξη παραχώρησε σε μέσο της Κροατίας, ο Ιγκορ Τούντορ εκμεταλλευόμενος την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ λόγω των αγώνων της Εθνικής ομάδας.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα του «Δικεφάλου» ενώ ρωτήθηκε και για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Champions League.


Συγκεκριμένα ανέφερε:


Για τον Ολυμπιακό: "Eίναι μία ομάδα με καλή φυσική κατάσταση και ποδοσφαιριστές με μεγάλο ανάστημα, αλλά υπάρχουν και παίκτες που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αν τον συγκρίνω με την Ντιναμό, μπορώ να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιότητα, αλλά όχι τόσο καλύτερους από αυτούς της Ντιναμό, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει προβάδισμα. Είναι δύσκολη η σύγκριση, ίσως η Ντιναμό έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, με δεδομένο ότι έχει πιο ποιοτικούς παίκτες".


Για τον Μπερμπάτοφ: "Εγώ και ο Ντίμιταρ έχουμε υπάρξει αντίπαλοι στο παρελθόν. Αλλά είναι μέρος της δουλειάς του προπονητή και αυτό. Ειδικά όταν είσαι νέος προπονητής, αργά ή γρήγορα θα τύχει να συνεργαστείς με τέτοιου είδους παίκτες. Είναι μία ιδιαίτερη σχέση, η οποία πρέπει να βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό".


Για την πρώην ομάδα του, τη Χάιντουκ: "Συγχαίρω τον προπονητή, Μπούριτς. Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει, ξέρω πολύ καλά ότι η Χάιντουκ είναι πολύ κοντά στην Ντιναμό. Πρέπει να έχει υπομονή. Θεού θέλοντος, ίσως μπορέσει να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο, κάτι που θα είναι πολύ ωραίο για τη Χάιντουκ".
*Πηγή: metrosport.gr*

Μεμονωμένα οι φίλοι του Άρη στην Καβάλα!

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποφάσισε να μην επιτρέψει στην οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη στην Καβάλα, αλλά μόνο μεμονωμένα.

Με έγγραφο που διαβίβασε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απαγόρευσε τους φιλάθλους του Άρη να ταξιδεύσουν στο «Ανθή Καραγιάννη» οργανωμένα, αλλά μόνο μεμονωμένα. Όσοι μετακινηθούν στην Καβάλα θα προμηθευτούν τα εισιτήρια του αγώνα έξω από τη Θύρα 10. Οι παράγοντες της τοπικής ομάδας ενημέρωσαν την Αστυνομία, αλλά και τον Άρη πως θα καλυφθούν στο έπακρο οι ανάγκες των «κίτρινων»
*Πηγή: arenafm.gr*

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αυτή τη στιγμή»

Η ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσωπήθηκε στη σημερινή απολογία από το νομικό της Μηνά Λυσσάνδρου τον οποίο ευχαρίστησε μέσω ανακοίνωσης αλλά και από τον μεγαλομέτοχό της Σπύρο Παπαθανασάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της «κυανόλευκης» ομάδας: «Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αυτή τη στιγμή μετά την απόφαση καθώς δεν θα μπορούσα να φανταστώ αυτό το παιχνίδι χωρίς τους οπαδούς μας στο γήπεδο».*Πηγή: arenafm.gr*

Ο Σαμάρας ετοιμάζει βαλίτσες για Ιταλία!

Ο Γιώργος Σαμάρας δεν έχει βρει ακόμα το επόμενο σταθμό της καριέρας του και σύμφωνα με δημοσιεύματα του έχει έρθει πρόταση από ομάδα της Serie A.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα ιταλικά δημοσιεύματα, η Φροζινόνε έχει στο στόχαστρο της τον Γιώργο Σαμαρά, στο πρόσωπο του οποίου βλέπει την λύση στο επιθετικό της πρόβλημα.
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Φροζινόνε ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και για τον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, χωρίς βέβαια να ευδοκιμήσει αυτό το ενδιαφέρον.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ενημέρωση για τα διαρκείας του Άρη!!

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 θα διατίθενται μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 10/10, στις 17:00. Η διάθεσή τους θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 12/10, στις προκαθορισμένες ώρες (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 17:00).
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας γίνεται από τα γραφεία της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. (Γρ. Λαμπράκη 2, Παλαί ντε Σπορ, τηλ. 2310 265 600).

Απειλείται με φυλάκιση ο Αλβανός με το ελικοπτεράκι!!

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρέθηκε ο «ταραξίας» του Σερβία-Αλβανία στο Βελιγράδι, Ισμαΐλ Μορίνα, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη (7/10), καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του ένα όπλο και εισιτήρια της ρεβάνς!

Απειλείται με φυλάκιση ο Αλβανός με το ελικοπτεράκι
Βαριά «καμπάνα» αναμένεται να επιβληθεί στον Ισμαΐλ Μορίνα. Ο Αλβανός οπαδός, ο οποίος είχε βάλει… φωτιά στο ματς της εθνικής του ομάδας με τη Σερβία στο Βελιγράδι με το ελικοπτεράκι (σ.σ. drone) που καθοδηγούσε, συνελήφθη την Τετάρτη (7/10) στα Τίρανα και την Παρασκευή (9/10) βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η παράνομη κατοχή όπλων, καθώς στο όχημα που επέβαινε είχε βρεθεί ένα περίστροφο (με έξι σφαίρες), καθώς επίσης και αρκετά εισιτήρια για τον επαναληπτικό των δύο ομάδων στο Ελμπασάν, που ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη (8/10).

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η εισαγγελία πρότεινε τη φυλάκιση του οπαδού, όπου σύμφωνα με το νόμο μπορεί να του επιβληθούν από 7 έως 15 χρόνια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έφαγε καλά ο Κριστιάνο!! (pics)

Λουκούλλειο ήταν το γεύμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μια μέρα μετά τη νίκη της Πορτογαλίας επί της Δανίας για τα προκριματικά του Euro. Δείτε τι περιελάμβανε το... γεμάτο τραπέζι του Πορτογάλου σταρ.

Έφαγε καλά ο Κριστιάνο! (pics)
Κάτι παραπάνω από... χορταστικό ήταν το γεύμα του Κριστιάνο Ρονάλντο μετά τη νίκη της Πορτογαλίας επί της Δανίας για τα προκριματικά του Euro.

Ο Πορτογάλος σταρ δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία με το μεσημεριανό του, που μπορεί να είναι βασισμένο στην υγιεινή αθλητική του διατροφή, όμως είναι κάτι παραπάνω από πλούσιο.


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Cristiano Ronaldo (@cristiano) στις




Η Daili mail «ξεψάχνισε» το τραπέζι του και ανέλυσε το περιεχόμενο του που όπως αναφέρει, περιλαμβάνεις:
1. Φρέσκα φρούτα
2. Χτυπητά αυγά
3. Σούπα
4. Μαρμελάδα
5. Ομελέτα και τοστ
6. Πατάτες
7. Χυμό πορτοκάλι
8. Τυρί
9. Σαλάτα
10. Σαλάμι
11. Γαρίδες
12. Ποικιλιά ζαμπόν
13. Ψωμί
14. Ανθρακούχο νερό

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι τιμωρίες φέρνουν καθυστέρηση στις εκλογές της FIFA!

Έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το μέλλον της FIFA είναι η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με το σενάριο της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών να είναι ένα πιθανό σενάριο.

Οι τιμωρίες φέρνουν καθυστέρηση στις εκλογές της FIFA
Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να αναβληθούν μέχρι… νεωτέρας οι εκλογές της FIFA (οι οποίες έχουν οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου) μετά τις εξελίξεις που αφορούν τον Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί και στο πλαίσιο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, ώστε να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στελέχη τα οποία είναι από τα πιο έμπειρα της εν λόγω επιτροπής, όπως Ντέιβιντ Γκιλ, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και Μισέλ Ντε Χόγκε πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και το πιο πιθανό είναι όντως να πραγματοποιηθεί η συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στη Ζυρίχη.

Σε αυτή τη συνεδρίαση είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί το θέμα των εκλογών και εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα αποτελεί μια εξέλιξη που θα ευνοεί τον Μισέλ Πλατινί, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA έχει τιμωρηθεί για 90 μέρες. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Πλατινί στη διαδικασία, πρέπει να εξασφαλίσει το «OK» από την επιτροπή ηθικής.

«Είμαι από τα μέλη που ζητούν άμεσα συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία πληροφορία για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, αλλά ίσως αυτό το ζήτημα να συζητηθεί εκεί», τόνισε ο Ντε Χόγκε που αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian» σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται να είναι «παρών» ο Ίσα Χαγιάτου που πλέον εκτελεί χρέη προέδρου αντί του Μπλάτερ λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στον τελευταίο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ακριβοπληρωμένο… φτωχαδάκι ο Κλοπ στη Λίβερπουλ!!

Κάτι λιγότερο από 10 εκατομμύρια ευρώ θα «τσεπώνει» το χρόνο στη Λίβερπουλ ο Κλοπ, που έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος μάνατζερ στην ιστορία της ομάδας, αλλά μοιάζει ακόμα φτωχός συγγενής του Μουρίνιο!

Ακριβοπληρωμένο… φτωχαδάκι ο Κλοπ στη Λίβερπουλ!
Σε κάποιους… ΟΚ, ας μην ξεκινήσουμε με αηδίες. Πάμε πάλι…

Διαβάζοντας το ποσό της ετήσιας αποζημίωσης του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ, όλοι όσοι διαβάζουν ιστοσελίδες τύπου sport-fm.gr παθαίνουν ίλιγγο, εκτός κι αν το site έχει διεισδυτικότητα στο λόμπι των χρηματιστών του Λονδίνου, κάτι που ωστόσο οι έρευνες ποιοτικών χαρακτηριστικών των αναγνωστών δεν έχουν δείξει.

Μετράει (συνηθισμένος ως τέως τραπεζικός) ο Νικόλας Ακτύπης

Οπότε, μένουμε στην κοινή διαπίστωση πως τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που θα εισπράττει ο Γερμανός, χωρίς να χρειαστεί να πιάσει τον θείο ή το Τζόκερ, θεωρούνται εξαιρετικά λεφτά. Ακόμη κι έτσι, ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία των «κόκκινων» υπολείπεται αρκετά άλλων τεχνικών της Premier League, που βλέπουν τους λογαριασμούς τους να «φουσκώνουν» πιο πολύ από το δικό του.

Πρώτος και καλύτερος (;) ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ακόμη και στο συμβόλαιό του «Ξεχωριστός» είναι. Κοντά στα 11,5 εκατ. ευρώ είναι η βασική αποζημίωση του Πορτογάλου στην Τσέλσι, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας στην Αγγλία. Μαζί με τα κάτι… διαφημισούλες και τα μπόνους επίτευξης στόχων θα μπορούσε στο τέλος της σεζόν να έχει… βγάλει σχεδόν 18 εκατομμύρια, αλλά φέτος –με τέτοια εικόνα που έχει η Τσέλσι- μάλλον πρέπει να τα ξεχάσει.

inner

Ακόμη κι αν δεν εισπράξει αυτά τα λεφτά πάντως, ο Μουρίνιο θα μπορεί ΚΑΙ σε αυτό το πεδίο να… ρίχνει στα αυτιά του Αρσέν Βενγκέρ και να τον αφήνει να βλέπει την πλάτη του. Ο Αλσατός έχει συμβόλαιο που του αποφέρει 11.200.000 ευρώ το χρόνο, παρά το γεγονός ότι έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 2004. Και γ’ αυτό -μεταξύ άλλων- τον «κράζει» ο Μουρίνιο… Αφού του τα δίνουν ρε Ζοσέ, τι να κάνει κι αυτός; Τρελός είναι να πει όχι;

inner

Το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έδωσε στον Λούις Φαν Χάαλ μόνο την ευκαιρία να επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη γραμμή της προπονητικής αλλά τον… προίκισε κιόλας με το τρίτο καλύτερο συμβόλαιο για τεχνικό στο Νησί. Σε αυτόν το δύστροπο χαρακτήρα, που όποιος τον συναντά φτύνει τον κόρφο του και δεν αποτελεί ακριβώς αυτό που λέμε «ψυχή της παρέας», οι «κόκκινοι διάβολοι» δίνουν 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Κανονικά τόσα και ακόμη παραπάνω θα έπρεπε να παίρνει ο Γκιγκς μόνο και μόνο επειδή είναι αναγκασμένος να κάθεται δίπλα του στον πάγκο και να ακούει την γκρίνια του όλη τη χρονιά.

inner

Και φτάνουμε στον «Normal One», όπως αυτοπροσδιορίστηκε ο Γιούργκεν Κλοπ κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου. Στην οποία ήταν συνέχεια χαμογελαστός. Σε τέτοιο βαθμό που να σε κάνει να πιστεύεις ότι το προηγούμενο βράδυ είχε βάλει την υπογραφή του σε κλειστό τριετές συμβόλαιο, με αποδοχές 9,5 εκατομμύρια το χρόνο. Για να λέμε την αλήθεια, βέβαια, αυτό ακριβώς είχε κάνει ο Γερμανός, που πολύ σωστά προέβλεψε πως αν αποτύχει στη Λίβερπουλ, η επόμενη δουλειά του θα είναι κάπου στην Ελβετία… Αν τα καταφέρει, όμως, μάλλον θα χρειαστεί απλά να ανοίξει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα της συγκεκριμένης χώρας για να έχει το κεφάλι ήσυχο ενόψει ενός νέου συμβολαίου που θα τον κάνει ακόμη πλουσιότερο.

inner

Οι πρώτοι τέσσερις αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους. Παίζουν μπάλα σε μέρη που οι υπόλοιποι δεν πλησιάζουν. Ούτε καν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι που παρά το γεγονός ότι έχει πάρει πρωτάθλημα το 2014 (δέκα χρόνια πιο πρόσφατα από τον Βενγκέρ, μην ξεχνιόμαστε) ανανέωσε τη συνεργασία του το περασμένο καλοκαίρι έναντι μόλις 5,4 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

inner

Βέβαια, ήδη ακούγονται… «βρώμες» που θέλουν τη Μάντσεστερ Σίτι να φλερτάρει έντονα τον Πεπ Γκουαρντιόλα για να τον αντικαταστήσει τον προσεχή Ιούνιο. Για να εξελιχθεί αυτό πάντως σε «γάμο» οι «πολίτες» θα χρειαστεί να ξεχάσουν μισθούς… πείνας, όπως αυτόν του Χιλιανού, αφού ο Πεπ έχει κασέ 22.000.000 ευρώ (μην το ψάχνεις, ναι είκοσι δύο εκατομμύρια γράφει εκεί).

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Άναψε… φωτιά ο Λάφερτι!!

Την ώρα που τα σενάρια θέλουν τον Κάιλ Λάφερτι να ενδιαφέρει -και μάλιστα πολύ έντονα- τον Παναθηναϊκό, ο ίδιος έριξε... ατάκα-φωτιά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ντυθεί στα πράσινα!

Άναψε… φωτιά ο Λάφερτι!
«Μπορεί σύντομα να είμαι κοντά σας» είπε ο Κάιλ Λάφερτι στο περιθώριο του… γλεντιού πρόκρισης που είχαν στήσει οι Βορειοιρλανδοί μετά το ματς με την Εθνική μας και φούντωσε την φωτιά που ήδη υπάρχει!

Διότι εδώ και καιρό ο 28χρονος επιθετικός βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού και η «αινιγματική» του ατάκα επιβεβαιώνει εν μέρει το φλερτ που υπάρχει και αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να ντυθεί στα πράσινα απ' τον προσεχή Γενάρη!

Οι δηλώσεις του Λάφερτι στην κάμερα της NOVA

Κάιλ συγχαρητήρια για την πρόκριση, μοιάζει απίστευτο;

«Τίποτα δεν είναι απίστευτο στο ποδόσφαιρο. Είναι σπουδαία μέρα για το ποδόσφαιρο της χώρας μας».

Στην Ελλάδα οι φήμες για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για σένα φουντώνουν.

«Αυτή την στιγμή δε θέλω να μιλήσω για τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να πω τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα, το μόνο που σκέφτομαι είναι η πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας».

Τα ρεπορτάζ στην Ελλάδα λένε πως ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να σε αποκτήσει τον Γενάρη.

«Πραγματικά δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό, είναι κάτι προσωπικό, είναι ιδιωτικό».

Εσύ θα ήθελες να φορέσεις την φανέλα του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο;

«Ποιος ξέρει; Μπορεί να γίνει κι αυτό. Μπορεί σύντομα να είμαι κοντά σας».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν είναι μόνο η νίκη στο ΣΕΦ…!!

Ο Διονύσης Δεσύλλας κάνει στροφή στο μπάσκετ και γράφει στο sport-fm.gr για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν. Και είναι διπλή…

Δεν είναι μόνο η νίκη στο ΣΕΦ…

Στο πρώτο ματς της σεζόν, οι «πράσινοι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς πήραν μια, σχεδόν, άνετη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου τους, επί του περσινού πρωταθλητή. Αυτό, βέβαια, που χαροποίησε τον κόσμο της ομάδας δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα, που όπως και να το κάνουμε είναι ξεχωριστό όταν πρόκειται για νίκη στο «σπίτι» των ερυθρόλευκων, αλλά η εικόνα.

Ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς έδειξε ότι ξαναγίνεται ομάδα. Ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα. Δεν έπαιξε κάποιο σπουδαίο μπάσκετ. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να το κάνει από τη στιγμή που η σεζόν δεν έχει καν αρχίσει. Εδειξε, όμως, ότι με τις προσθήκες που έχουν γίνει και με παίκτες που ανεβάζουν το επίπεδο όπως οι Καλάθης, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς, Φελντέιν, φέτος θα έχει μια άλλη εικόνα. Μια εικόνα βγαλμένη από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Παναθηναϊκός είσαι…

Εκτός από τη νίκη στο ΣΕΦ, την αγωνιστική εικόνα και τις μεταγραφές, χαροποιεί και κάτι ακόμη την κοινή γνώμη και τον υγιή φίλο του «τριφυλλιού». Ο Παναθηναϊκός είναι νικητής και εκτός παρκέ, κι αυτό, σε πρώτη φάση είναι ένα σπουδαίο νέο. Αλλάζοντας στάση μετά τα όσα άσχημα και κατακριτέα έχουν γίνει στο παρελθόν, οι «πράσινοι ζήτησαν συγνώμη, έκαναν λόγο για μια νέα αρχή, έριξαν τους τόνους, δεν μπήκαν σε δημόσια αντιπαράθεση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους και ήταν ειλικρινείς. Προχώρησαν σε μια λογική του τύπου «έχουμε κάνει λάθη, ζητάμε συγνώμη, ας προχωρήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ».

Αντιθέτως, από την άλλη πλευρά είδαν ξανά ένα διαφορετικό πρόσωπο. Δηλώσεις των Αγγελόπουλων στη media day (σ.σ. δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί πουθενά στον κόσμο σε media day να είναι πρωταγωνιστές οι πρόεδροι), συνέχεια στην κόντρα, ατάκες, εντυπωσιασμοί και «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Σαν να επιδιώκουν την αντιπαλότητα, σαν να θέλουν συνέχεια στα περσινά απαράδεκτα και στις συμπεριφορές που όλοι μας είδαμε και καταδικάσαμε. Και η ερώτηση είναι «γιατί»;

Δεν καταλαβαίνουν οι ίδιοι οι παράγοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι μόνο χαμένοι θα βγαίνουν κι αυτοί και το άθλημα. Δεν κατανοούν ότι αυτό δεν οδηγεί πουθενά; Δεν βλέπουν ότι χρειάζεται απ’ όλους, επιτέλους, μια «στροφή» ; Κι αν το βλέπουν, που πιστεύω ότι το κάνουν, γιατί δεν το δείχνουν και στην πράξη;

Ο Παναθηναϊκός δικαιώνεται με τη στάση του το τελευταίο διάστημα και μακάρι να τη συνεχίσει. Είναι σίγουρα… διπλά νικητής στις αναμετρήσεις με τον αιώνιο αντίπαλο. Αλλά για να μη μιλάμε, πια, για «νίκες» και εκτός παρκέ, θα πρέπει και η πλευρά του Ολυμπιακού να πει «δεχόμαστε τη συγνώμη, προχωράμε» και όχι να αναλώνεται σε μια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά, όπως έκανε στο παρελθόν και η «πράσινη» ΚΑΕ. Ας το αντιληφθούν… *Πηγή: sport-fm.gr*

Και τότε η Β. Ιρλανδία ήταν…!!

Με διαφορά 12 χρόνων και λίγων ημερών, δυο αναμετρήσεις με τους Βορειοιρλανδούς σηματοδότησαν την αρχή και το τέλος μιας εποχής για την Εθνική ομάδα.

Και τότε η Β. Ιρλανδία ήταν…
Η Εθνική ομάδα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ζήσει τα πάντα. Την απόλυτη καταξίωση με το θαύμα της Πορτογαλίας το 2004 και τον απόλυτο εξευτελισμό με την κατάληψη της τελευταίας θέσης στα προκριματικά του Euro 2016.

Κατά μια περίεργη σύμπτωση η Β. Ιρλανδία αποτελεί συνδετικό κρίκο αυτών των δύο στιγμών: το σημείο εκκίνησης της κούρσας για μια σειρά από επιτυχίες αλλά και μια ακόμη «λακκούβα» λίγο πριν τον τερματισμό.

Πριν από δώδεκα χρόνια (11/10/2003) επρόκειτο να αντιμετωπίσει μια εντελώς διαφορετική Β. Ιρλανδία. Μια σχεδόν ανυπόληπτη ομάδα, δίχως βλέψεις και πολύ χαμηλά στα διεθνή rankings -απόρροια της σταθερά μέτριας έως κακής παρουσίας στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βασίλη Τσιάρτα έκρινε τον αγώνα (1-0) και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ να πανηγυρίζει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος -με την γνωστή συνέχεια- για πρώτη φορά έπειτα από το 1980.



Πλέον οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Χθες οι Βορειοιρλανδοί μάς περίμεναν με τις ίδιες αξιώσεις και ήταν η δική τους σειρά να πανηγυρίσουν μια σπουδαία επιτυχία. Επικράτησαν με το εμφατικό 3-1 στο Μπέλφαστ και εξασφάλισαν την παρθενική τους παρουσία σε τελική φάση Euro.



Οι αναμετρήσεις με τους Βορειοιρλανδούς σηματοδότησαν την αρχή και το τέλος μιας εποχής στην Εθνική ομάδα. Από τότε μας χωρίζουν δώδεκα χρόνια ή διαφορετικά -με την τωρινή κατρακύλα- μια ποδοσφαιρική αιωνιότητα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Με ισόβιο αποκλεισμό απειλούνται Πλατινί-Μπλάτερ!

Οι δύο ισχυροί άνδρες του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Μεχρι το τέλος της χρονιάς η τελική απόφαση για το μέλλον τους.

Με ισόβιο αποκλεισμό απειλούνται Πλατινί-Μπλάτερ
Η τιμωρία αποκλεισμού ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 90 ημέρες ήταν μόνο η αρχή στις περιπτώσεις των Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρει η Telegraph, μέσα σε αυτό το διάστημα η Επιτροπή Ηθικής της FIFA θα χτίσει την υπόθεση εναντίον τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο ισχυροί άνδρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν ακόμα και τον ισόβιο αποκλεισμό από το ποδσόφαιρο.

Και αν για τον Σεπ Μπλάτερ που βρίσκεται στα 79 του χρόνια και με κανένα μέλλον πλέον στη FIFA, αυτό το ενδεχόμενο δεν τον βλάπτει ιδιαίτερα, για τον Μισέλ Πλατινί που θα πολύ θα ήθελε να είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας κάτι τέτοιο μοιάζει καταστροφικό.

Η Επιτροπή Ηθικής έχει ήδη αρχίσει να ερευνά την πληρωμή 2εκατ. ευρώ του Μπλάτερ προς τον Πλατινί το 2011 και αναμένεται πριν το τέλος του χρόνου οι δυο τους να βρεθούν μπροστά στον δικαστή της FIFA, Χανς- Γιοακίμ Εκερτ που θα βγάλει την τελική απόφαση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο ένας καλός παίκτης βγήκε τα τελευταία χρόνια!!

«Τρελαμένος» Αλέφαντος στο SportDog για τη «χειρότερη Εθνική όλων των εποχών»! Άγριο χώσιμο σε διεθνείς, Τσάνα, ΕΠΟ! Ποιοι δύο γλιτώνουν την κατσάδα; Απολαύστε υπεύθυνα...Γρήγοροι οι ΒορειοΙρλανδοί, φαίνονταν πολύ αργοί οι δικοί μας μπροστά τους. Μου λέει ο Θέμης Σινάνογλου ότι ο πληθυσμός αυτής της μικρής χώρας δε φτάνει ούτε τη μισή Αθήνα! Ορίστε, αυτά είναι τα ξεφτιλίκια. Τι ψάχνετε, εδώ μας πέρασαν μέχρι και τα νησιά Φερόε. Δεν έχω ξαναδεί χειρότερη Εθνική Ελλάδας στη ζωή μου. Είναι η χειρότερη Εθνική όλων των εποχών.

Να πάρω τους παίκτες πρώτα. Ο Καρνέζης είναι μέτριος, πέρασαν από την Εθνική πολλοί καλύτεροι τερματοφύλακες. Ο Τοροσίδης μεγάλωσε. Ο Χολέμπας δεν παίζει στην ομάδα του, έχει και προβλήματα εσωτερικά με την Εθνική, ούτε ξέρει πού βρίσκεται. Ο Μόρας βγαίνει στην τηλεόραση πριν το ματς και κάνει εντυπωσιακές δηλώσεις, αλλά το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, άσε τις δηλώσεις ρε Μόρα, είσαι αργός, μεγάλωσες και στην ηλικία, δεν μπορείς σε ανοικτό γήπεδο. Ο μόνος που είναι κλάση μεγάλη είναι ο Παπασταθόπουλος από αυτούς που έπαιξαν χθες. Αυτός είναι γρήγορος και είναι καλός παίκτης, αν δεν είχαμε αυτόν θα τρώγαμε κι άλλα γκολ.

Στο κέντρο είναι κωμωδία. Ο Τζιόλης με τον Σάμαρη, ένα από τα χειρότερα δίδυμα όλων των εποχών. Μαζί με τον Κονέ, αργό κέντρο. Όταν είδα ότι δεν έπαιξε ο Φορτούνης, δεν ήξερα ότι είχε πρόβλημα τραυματισμού, και είπα μέσα μου πρέπει να απολυθεί αυτός ο προπονητής πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Η δε τριπλέτα μπροστά δε βλέπεται. Μήτρογλου, Καρέλης, Αραβίδης. Απελπιστική κατάσταση. Χαφ και επίθεση ένα αργό ποδόσφαιρο, να σου δώσω μια πασίτσα, να μου δώσεις μια πασίτσα, ένα παράλληλο ποδόσφαιρο τραγικό. Μαζεύουν τα γκολ από κάθε ομάδα, 12 αγώνες έχουν παίξει με κάθε απίθανο αντίπαλο και δεν έχουν κάνει μία νίκη.

Και με ποιο δικαίωμα είναι προπονητής ο Τσάνας, αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα. Είναι τραγική η ΕΠΟ. Τι έχει κάνει στη ζωή του ο Τσάνας με το κουστούμι και τη γραβάτα να του δένει το λαιμό. Ποιες ομάδες έχει ανεβάσει, ποιες ομάδες έχει σώσει; Έπρεπε μόνος του να μην αποδεχόταν αυτό το βαρύ φορτίο. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα η οποία πρέπει να έχει τον καλύτερο προπονητή, εκπροσωπεί τη χώρα. Είναι ο Τσάνας ο καλύτερος προπονητής; Από πού κι ως πού. Να πάει να δουλέψει σε ομάδες πρώτα και να το αποδείξει.

Τρώνε κάτι γκολ παιδικές χαρές. Αφήνεις στη γραμμή κοντό παίκτη, τον Αραβίδη, πώς να σε γλιτώσει από το γκολ. Τι 4-3-3 ήταν αυτό, διάλυση πλήρης. Και τι αλλαγές, Μάνταλος, Πέλκας, Αθανασιάδης. Τα είχαν παρατήσει οι άλλοι, αλλιώς θα έτρωγε και τέταρτο και πέμπτο.

Φέρανε λέει τον Σούστερ και τους απέρριψε επειδή επέμεναν να έχει δίπλα του τον Τσάνα βοηθό. Κωμωδία όχι μόνο που επέμεναν να του δώσουν βοηθό που δεν τον ήθελε, αλλά και που έφεραν τον Σούστερ εδώ. Ποιος είναι ο Σούστερ σαν προπονητής, τι έχει κάνει; Ως παίκτης ήταν παικταράς μεγάλος, αλλά ως προπονητής δεν πέτυχε. Και τους ζητούσε ψυχολόγο! Κωμωδία λέμε.

Ο προπονητής είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο σε κάθε ομάδα, είδαμε τι κενό άφησε ο Ρεχάγκελ δυσαναπλήρωτο. Ο Ρεχάγκελ αλλά και ο Σάντος διότι έπειτα από αυτούς η Εθνική ομάδα έχει γίνει παιδική χαρά.

Το πρόβλημα όμως του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι βαθύτερο. Βγάζει παίκτες με το τουφέκι, για καλούς παίκτες μιλάμε, όχι πολυδιαφημισμένους από τον Τύπο. Ο μόνος πραγματικά καλός παίκτης στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης που βγήκε τα τελευταία χρόνια, είναι ο Φορτούνης. Δηλαδή παίκτης που να ξέρει πολλή μπάλα και έφτιαξε πολύ τα τρεξίματά του, είναι γρήγορος, απέκτησε και αντοχή, έφτιαξε και την ψυχολογία του, κυνηγάει το γκολ και σκοράρει κατά ριπάς. Όλοι οι άλλοι, ή θα ξέρουν μπάλα και θα είναι αργοί, ή δε θα είναι αργοί αλλά δε θα ξέρουν μπάλα, ή δε θα βλέπουν δίχτυα. 
*Πηγή: sportdog.gr*

Με τα όπλα του Μαρινάκη τον σημαδεύει ο Ιβάν!!

To άγριο παρασκήνιο πίσω από τον «πόλεμο» των δύο πανίσχυρων αφεντικών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αποκαλύπτει ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας στο sportdog. Ο Ιβάν Σαββίδης, λοιπόν, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, προκειμένου να ανατρέψει τη διοίκηση της ΕΠΟ. Αφού τα κατάφερε να βάλει τα πράγματα στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ξεκίνησε ανοικτά την προεκλογική εκστρατεία για να πάρει την ΕΠΟ από τα χέρια του Μαρινάκη.

Δεν αποκλείεται συναντήσεις με προέδρους τοπικών Ενώσεων να έχουν κάνει και οι Αλαφούζος, Μελισσανίδης. Παρασκηνιακά αυτοί, όχι φανερά και επίσημα όπως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ.

Στόχος του Ιβάν, αν καταφέρει να πάρει τον έλεγχο της ΕΠΟ, είναι να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι τον ΠΑΟΚ. Όχι σαν τον Μαρινάκη, που σύμφωνα με τους κατήγορους του μόνον γα πάρτη του Ολυμπιακού χρησιμοποιεί τη δικηά του ΕΠΟ.

Αρκετα ρομαντικό το σενάριο. Κατακτά κάποιος έναν στόχο και τον μοιράζεται με τους άλλους. Μ΄ όλους τους άλλους. Μια ΕΠΟ για όλο το πρωτάθλημα, όχι μονάχα για μία, τον Ολυμπιακό ή, τον ΠΑΟΚ.

Και πώς θα γίνει η ανατροπή της κακιάς ΕΠΟ; Όπως με τη μεγάλη αλλαγή στην κυβέρνηση! Έτσι. Πρωθυπουργός ένας αριστερός, κυβέρνηση αριστερή, άλλα πρόσωπα, όχι φθαρμένα, όχι παλαιοκομματικά, όμως ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Μόνον οι διπλωματούχοι μαλάκες βλέπουν στην πράξη κάτι άλλο, κάτι ...αριστερό από την "αριστερή" κυβέρνηση.

Ο Σαββίδης συναντήθηκε με τους 12 απόστολους της ΕΠΟ. Με 12 προέδρους ΕΠΣ. Με 12 από τους 55 που ψηφίσουν για την εκλογή της διοίκησης της ομοσπονδίας. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, όπως γίνεται αντιληπτό, πιθανόν και οι Μελισσανίδης, Αλαφούζος, για να φτιάξουν μια καλή ΕΠΟ, στη θέση της κακιάς, εξαρτώνται από τους τοπάρχες του ποδοσφαίρου σε κάθε νομό της χώρας. Τα ίδια πρόσωπα.

Ρωτάω. Γιατί αυτοί που είναι όργανα του Μαρινάκη να κάνουν μεταγραφή στον Σαββίδη; Θα μου πεις για να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο. Γι΄ αυτό τους θέλει ο Σαββίδης. Πώς, όμως, να στηριχθεί σε "σημαδεμένους" που μέχρι σήμερα στηρίζουν την φαύλη ΕΠΟ. Σ΄ αυτούς, δηλαδή, που συνεργούν, που είναι υπεύθυνοι σ΄ ένα πρωτάθλημα που προκαλεί την επέμβαση της δικαιοσύνης.

Τι σόι κάθαρση επιχειρείται στην ΕΠΟ όταν τα εργαλεία ενός συστήματος θα αλλάξουν "αφεντικό". Ο Σαββίδης κάνει προσηλυτισμό σε προέδρους Ενώσεων, με χιλιάδες ένσημα στο παραγοντιλίκι, που προσφέρουν υπηρεσίες στον Μαρινάκη, ασφαλώς διότι έχουν τους λόγους τους. Κι αυτούς τους συγκεκριμένους προσωπικούς λόγους θα τους ...ξεχάσουν για να στρατευθούν σ΄ άλλο κόμμα. Στο κίνημα αλλαγής του Σαββίδη. Με πιάνουν τα δάκρυα. Τόσο συγκινητικό το έργο.


ΠΟΙΟ είναι το στοίχημα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον ...εαυτό του, αποκαλύπτει ο apodytiriakias
 
Όταν έχεις μια πηγή και παίρνεις νερό, πετρέλαιο, χρυσάφι, σέσκουλα, σαρδέλες, οτιδήποτε, για ένα πράμα αγωνιάς. Να μην εξαντληθεί η πηγή. Το λέγανε οι παπούδες. Και οι παπούδες των παπούδων.
Όλοι, ακόμα και οι άρρωστοι παοκτσήδες είδανε τη διαφορά του Ολυμπιακού στο ντέρμπυ της Τούμπας. Εγώ είδα και κάτι άλλο, που το σημείωσα από την πρώτη στιγμή, για όσους με διαβάζουν. Ότι με το 2-0 στο παντελόνι ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο ξαναβγήκε από τα αποδυτήρια σα δένδρα έτοιμα προς φύτευσιν.
Μιλάμε σοβαρά. Οι 10 του Ολυμπιακού στο β' ημίχρονο το 'παιξαν δένδρα ακίνητα. Δεν ήθελαν να κτυπήσουν άλλο το παιχνίδι. Είχαν και εμπιστοσύνη στον τερματοφύλακά τους, δεν ήταν ο Όλσεν στα δοκάρια τους, και ο Ισπανός όποτε χρειάστηκε κράτησε το 2-0.
Στο παρασύνθημα. Παναθηναϊκός, αυτός ο μνημονιακός και με το άδειο ταμείο Παναθηναϊκός. Η επανελθούσα στο πρωτάθλημα ΑΕΚ μετά τις δύο χρεοκοπίες της, τη μία πριν Ντέμη Νικολαϊδη και την άλλη μετά το άρθρο 44, επί Ντέμη Νικολαϊδη. Και ο ΠΑΟΚ που παραμένει επί της ουσίας ο ίδιος και με Ιβάν Σαββίδη.

Αυτές οι τρεις ομάδες, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Η πηγή του Ολυμπιακού, δηλαδή! Τι θέλω να πω.

Μόνιμος πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, με 18(!) πρωταθλήματα σε 20 χρόνια έχει εξελιχθεί στον.... αποκλειστικό «εκπρόσωπο» του ποδοσφαίρου μας στο τσάμπιονς ληγκ. Το πρωτάθλημα, όμως, τον χαντακώνει τον Ολυμπιακό. Επόμενο. Έχεις πρωτάθλημα πατσαβούρα, είσαι πατσαβουροπρωταθλητής.

Αντί, λοιπόν, να παίρνει δυνάμεις, να «προετοιμάζεται» ο Ολυμπιακός από το εγχώριο πρωτάθλημα, απορρυθμίζεται αγωνιστικά όταν υποχρεώνεται να αντιμετωπίζει τους Πλατανιάδες και τους Πανθρακικούς, τις Καλλονές και τις Βέροιες. Για σκέψου να κοντύνουν κι άλλο οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ!

Ήδη, οι «τρεις ανταγωνιστές» του Ολυμπιακού είναι εκτός κόλπου. Αν τους φύγει η ελπίδα ότι μπορούν να κτυπήσουν τον Ολυμπιακό, τότε η ζημιά είναι εκτός ελέγχου. Η ζημιά του Ολυμπιακού.

Το αντιλαμβάνεται ο Μαρινάκης ότι δεν συμφέρει τον Ολυμπιακό να εγκαταλείψουν και με το στόμα τον πρωταθλητισμό οι άλλοι «τρεις»; Θα χάσει ο Ολυμπιακός την πηγή άντλησης υψηλού ανταγωνισμού στην Ελλάδα.

Όχι, δεν λέω ότι ο Μαρινάκης έδωσε το «σύνθημα» στο ημίχρονο η ομάδα του να σταματήσει στο 2-0. Δεν τον έχω για πρόεδρο ΠΑΕ με συντεχνιακή κουλτούρα. Ο άνθρωπος έχει βάλει στοίχημα με την κοιλιά του. Κάθε χρόνο δικό μου το πρωτάθλημα.



*Πηγή: sportdog.gr*

Δάκρυσε ο Αγουέρο!!

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Κουν Αγουέρο, που έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος κατά τη διάρκεια του ματς Αργεντινή-Εκουαδόρ και ο τραυματισμός του θα τον αφήσει ένα μήνα εκτός δράσης.

Δάκρυσε ο Αγουέρο
Μόλις 22 λεπτά πρόλαβε να αγωνιστεί ο Κουν Αγουέρο στην ήττα της Αργεντινής από το Εκουαδόρ το βράδυ της Πέμπτης.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι τραυματίστηκε στο γαστροκνήμιο του αριστερού του ποδιού και φαίνεται πως για ένα μήνα δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, κάτι που έρχεται σε χρονικό σημείο που βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση.

Μάλιστα, αμέσως μόλις έγινε το… κακό, ο Αργεντινός δάκρυσε από τους πόνους και στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποχωρήσει σε φορείο αφού δεν ήταν καν σε θέση να πατήσει το πόδι του.

inner

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίτι, της οποίας ο μάνατζερ Μανουέλ Πελεγκρίνι ανησυχεί ιδιαίτερα αφού είχε χάσει και νωρίτερα στη σεζόν τον παίκτη εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο, υπάρχει η εξής ανακοίνωση:

«Ο Σέρχιο Αγουέρο άντεξε 22 λεπτά στον εναρκτήριο αγώνα της Αργεντινής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στο Εκουαδόρ. Ο επιθετικός της ομάδας, ο οποίος σημείωσε πέντε γκολ στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, έπεσε στο έδαφος κρατώντας το αριστερό του πόδι ενώ κυνηγούσε μια μπαλιά. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μας, Κάρλος Τέβες, αντικατέστησε τον Κουν που μετά τις πρώτες βοήθειες αποχώρησε με φορείο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αθώος ο Σεφολόσα!!

Πολύ ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Τάμπο Σεφολόσα, καθώς το δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον απάλλαξε και από τις τρεις κατηγορίες για το περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Απρίλιο!

Αθώος ο Σεφολόσα!
Δικαίωση και αθώωση για τον Τάμπο Σεφολόσα! Ο Ελβετός γκαρντ είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο -μαζί με τον Πέρο Άντιτς- για ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα έξω από νυκτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης και την Παρασκευή το δικαστήριο τον απάλλαξε και από τις τρεις κατηγορίες!

Πριν από μερικές ημέρες, είχε γίνει γνωστό πως η εισαγγελία πρότεινε μία συμβιβαστική λύση στον Σεφολόσα και τον δικηγόρο του, προτείνοντας στον Ελβετό να προσφέρει για μία ημέρα κοινωνική εργασία και να μην μπλέξει σε ανάλογα περιστατικά για έξι μήνες. Όμως, τόσο ο παίκτης των Χοκς όσο και ο συνήγορός του δεν δέχθηκαν, τονίζοντας πως θα υποστηρίξουν την αθωότητα του παίκτη στο δικαστήριο. Κάτι που τελικά έγινε, καθώς ο Σεφολόσα εν τέλει δικαιώθηκε.

Οι τρεις κατηγορίες, οι οποίες βάραιναν τον Ελβετό ήταν αντίσταση κατά της αρχής, παρεμπόδιση των οργάνων και άσχημη συμπεριφορά. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κατασκοπεία» Αναστασίου!

Στην Ελευσίνα για το ματς της Κέρκυρας, αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο, με την τοπική ομάδα βρίσκεται ο Γιάννης Αναστασίου.

«Κατασκοπεία» Αναστασίου
Άποψη από πρώτο χέρι για την Κέρκυρα παίρνει ο Γιάννης Αναστασίου. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού παρακολουθεί αυτή την ώρα το ματς των Φαιάκων με τον Πανελευσινιακό, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τους νησιώτες, που θα βρεθούν στο δρόμο του τριφυλλιού, στο Κύπελλο.

Οι πράσινοι θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Football League στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, στη φάση των ομίλων του θεσμού, που είναι προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζημιά με Μπενζεμά!

Με… σουβενίρ έναν τραυματισμό που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για 15-20 μέρες επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Μπενζεμά που αποχώρησε με πρόβλημα από το ματς της Γαλλίας με την Αρμενία.

Ζημιά με Μπενζεμά
Ακριβά πλήρωσε τη συμμετοχή του στο φιλικό παιχνίδι της Γαλλίας με την Αρμενία ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πρόλαβε βέβαια να βρει δυο φορές δίχτυα πριν τραυματιστεί και γίνει αναγκαστική αλλαγή.

Ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ζημιά στο γαστροκνήμιο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει για δύο εβδομάδες μακριά από τα γήπεδα. Ήδη αποδεσμεύτηκε από τους «τρικολόρ» και επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για εξετάσεις και αποθεραπεία.

Κατόπιν θα είναι δυνατό να καθοριστεί το ακριβές διάστημα της απουσίας τους, με τους «μερένχες» να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πολύ δύσκολα θα προλάβει το σημαντικό ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν στις 21 Οκτώβρη στο Παρίσι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Σιδεράκη ο Άρης!!

Ντύθηκε στα κίτρινα του Άρη και επίσημα ο Γιάννης Σιδεράκης. Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την απόκτηση του πρώην τερματοφύλακα της Καλλονής.

Ανακοίνωσε Σιδεράκη ο Άρης

Η ανακοίνωση:

«Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ανακοινώνει την απόκτηση του Γιάννη Σιδεράκη. Ο 27χρονος τερματοφύλακας (γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1987), ο οποίος ήδη κάνει προπονήσεις με την ομάδα μας, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ έχει φορέσει –μεταξύ άλλων- τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης, του Θρασύβουλου, του Πανιωνίου, της Καλλονής και της κυπριακής Δόξας Κατωκοπιάς».

Να τα ‘κανε και με την Τσέλσι αυτά...!! (video)

Προπόνηση στην εθνική ήταν, χωρίς πίεση, αλλά η γκολάρα… γκολάρα! Ο Εντέν Αζάρ οριζοντιώθηκε κι «εκτέλεσε» άψογα, θυμίζοντας τον πραγματικό εαυτό του. Αυτόν που βέβαια… αγνοείται φέτος στην Τσέλσι.

Να τα ‘κανε και με την Τσέλσι αυτά... (video)








 
 
 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπάρλος: «Πανέτοιμο από κάθε άποψη το Λαύριο»

Στο μικρό διάστημα που είχε το Λαύριο να προετοιμαστεί για την Α1 και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι διοικούντες στάθηκε ο Νίκος Μπάρλος στο Blog του στη σελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Μπάρλος: «Πανέτοιμο από κάθε άποψη το Λαύριο»

Αναλυτικά:

«Παρότι η ομάδα κλήθηκε στο παρά ένα να συμμετέχει στην Α1, όσοι ανήκουν στον σύλλογο, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες και το Λαύριο είναι πανέτοιμο από κάθε άποψη να δώσει το «παρών» στη μεγάλη κατηγορία. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά το Λαύριο έχει κάνει τεράστια βήματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και αυτό οφείλεται στο μεράκι και την αγάπη που έχουν οι άνθρωποι της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι η χρονιά θα είναι η πρώτη της ομάδας στην Α1 άρα θα έχει για μεγάλο διάστημα αναγνωριστικό χαρακτήρα, πιστεύω ότι στο τέλος της σεζόν θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής.

Κι επειδή μυστικά δεν υπάρχουν σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε σκληρά και να κυνηγάμε σε κάθε ματς τη νίκη. Αναφορικά στην πρεμιέρα με την Καβάλα, πάντα ο πρώτος αγώνας της σεζόν έχει ιδιαιτερότητες. Το γεγονός ότι θα αγωνιστούν δύο ομάδες που ανέβηκαν μαζί από την Α2 στην Α1, είναι μία από αυτές. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, ανεξαρτήτως αντιπάλου
».

Αδύνατο να ήταν αναίμακτη η μετάβαση…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει στο sport-fm.gr την δική του γνώμη για την εθνική μας ομάδα.

Αδύνατο να ήταν αναίμακτη η μετάβαση…

• Δεν ωφέλησαν σίγουρα κι οι πολλές αλλαγές προπονητών (Ρανιέρι-Μαρκαριάν-Τσάνας), αφού ο ένας πήγαινε χειρότερα από τον άλλο. Ας σκεφθούμε ότι ο Ρανιέρι μετά τις 7 πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ έχει στην 4η θέση τη Λέστερ, μόλις ένα τρίποντο πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι κι ένα πίσω από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ…

• Αλλά ας δεχθούμε και κάτι ακόμη σημαντικό: Μέσα από αυτή την προκριματική φάση για το ΓΙΟΥΡΟ 2016, η εθνική Ελλάδας έκανε τη μετάβαση από μία ομάδα που ήταν επί πολλά χρόνια μαζί, σε μία ομάδα που τώρα δημιουργείται.

• Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, πριν 15 περίπου μήνες, άρχισαν να φεύγουν τόσοι παίκτες που είχαν στηρίξει, άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο, όλο το οικοδόμημα. Από τον Καραγκούνη και τον Κατσουράνη, έως τον Σαλπιγγίδη και το Σαμαρά με τον Γκέκα. Μιλάμε για τη «συνηθισμένη» μισή ενδεκάδα της εθνικής επί σειρά ετών.

• Δεν θα μπορούσε να ήταν αναίμακτη για την εθνική μας μία τέτοια μετάβαση. Κι ας προσέξουμε πως όλοι είναι παίκτες της επιθετικής γραμμής κι οι δύο βασικοί του άξονα. Ας προχωρήσουμε λίγο παραπάνω κι ας παρατηρήσουμε ότι τα μεγάλα προβλήματα τα είχε στην προκριματική φάση η εθνική ακριβώς στον τομέα του σκοραρίσματος και της δημιουργίας.

• Ήθελε τον χρόνο του κι ο καινούργιος προπονητής να «κολλήσει» πρώτα με τους λίγους παλιούς που είχαν απομείνει και μετά με τους πιο νέους, δεν ήρθαν στην αρχή τα αποτελέσματα, υπομονή δεν υπάρχει, πλάκωσε κι η γκίνια που πάντοτε πάει εκεί που είναι τα προβλήματα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

• Είναι επίσης αλήθεια πως αποτελεί λάθος τακτική να καλείς ένα κάρο νέους παίκτες στην εθνική. Για τον απλούστατο λόγο ότι και τη χημεία σου χαλάς πιο εύκολα, αλλά και τους καις πιο εύκολα, αφού είναι πολύ δύσκολο να επιπλεύσουν σε μία ομάδα που δεν είναι στα πάνω της.

• Εγώ δε νομίζω ότι ήμασταν τόσο καλοί παλιότερα και είμαστε τόσο κακοί τώρα. Δεν εννοώ από αποτελέσματα, αλλά από ποιότητα. Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Μέσα είναι και τα…βυθίσματα. Το θέμα είναι να πήραν όλοι τα μαθήματά τους, πρώτα οι παίκτες και μετά ο περίγυρος της εθνικής-ΕΠΟ και να γίνει και μία σωστή επιλογή προπονητή, που θα στηριχθεί.

• Γιατί το Ρανιέρι, αν δεν κάνω λάθος, τον περιμέναμε όλοι στη γωνία με το πρώτο αποτέλεσμα, το 0-1 από τη Ρουμανία με το πέναλτι στο 10’… *Πηγή: sport-fm.gr*

Το κατάντημα της Εθνικής έχει την υπογραφή του Σαρρή και του Γκιρτζίκη!

O Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις ευθύνες για την πορεία της Εθνικής, που έχουν όνομα και επώνυμο.

Το κατάντημα της Εθνικής έχει την υπογραφή του Σαρρή και του Γκιρτζίκη

H «γαλανόλευκη» το καλοκαίρι του 2014 έφτασε μία ανάσα από την συμμετοχή της στο προημιτελικά του Μουντιάλ και την Πέμπτη το βράδυ στο Μπέλφαστ οριστικοποιήθηκε η κατάληψη της τελευταίας θέση στα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χειρότερα δηλαδή δεν θα μπορούσε να πάει και μάλιστα σε έναν όμιλο που έπρεπε να είχε κάνει περίπατο, αν...:

1) ...αν ο Σαρρής δεν οδηγούσε στην πόρτα της εξόδου τον Φερνάντο Σάντος.

2) ...αν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έφερνε τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τους συνεργάτες του που έκαναν την εθνική μας <παιδική χαρά>, όπως είχε δηλώσει στον Sport fm ο Φάνης Γκέκας.

3) ...αν ο Γκιρτζίκης δεν έφερνε τον Σέρχιο Μαρκαριάν (με την υπόδειξη Καραγκούνη) που πέρασε και δεν... ακούμπησε στο πάγκο της εθνικής.

Η ΕΠΟ έχασε 11 εκατ. ευρώ από τον αποκλεισμό της <γαλανόλευκης> από τα τελικά του Euro 2016, όμως ο Γκιρτζίκης συνεχίζει με ζήλο το έργο του. Η Εθνική μας μπορεί να μην έχει προπονητή, έχει όμως βοηθό προπονητή, τον Κώστα Τσάνα. Κι αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για να δείτε πόσο μπροστά είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχοντας στην ηγεσία του τον Ξανθιώτη παράγοντα.

Δυστυχώς, αν δεν αλλάξουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα απασχολεί ολοένα και λιγότερους φιλάθλους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν στο Κάραβελ»!

Ξεκάθαρο το μήνυμα του Βλαδίμηρου Γιάνκοβιτς για τους πανηγυρισμούς για τη νίκη επί του Ολυμπιακού. «Αυτοί τελείωσαν στο Κάραβελ», υποστηρίζει σε blog του στην ιστοσελίδα του τριφυλλιού.

«Οι πανηγυρισμοί τελείωσαν στο Κάραβελ»

Αναλυτικά αναφέρει...

«Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που θα τα λέμε και πάλι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας. Η φετινή αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για εμάς. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη στην έδρα του Ολυμπιακού και πήραμε εμείς την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας και είμαστε ικανοποιημένοι που συνεχίζουμε στο θεσμό.

Μας χαροποιεί πολύ και το γεγονός ότι κάναμε τους φιλάθλους μας ευτυχισμένους. Μας έδωσαν μεγάλη δύναμη και ώθηση όταν τους είδαμε μπροστά μας στο ξενοδοχείο, πριν φύγουμε για το γήπεδο. Όσο μεγάλο κίνητρο κι αν έχεις πάντα όταν παίζεις σε ένα τόσο σπουδαίο ματς, πάντοτε η παρουσία τους το κάνει μεγαλύτερο.

Επίσης, θα ήθελα να επισημάνω πως ναι μεν πήραμε μια μεγάλη νίκη που μας δίνει… φτερά εν όψει της δύσκολης συνέχειας, ΑΛΛΑ ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα με δυνατά παιχνίδια και αν μείνει το μυαλό μας στη νίκη επί του Ολυμπιακού… «καήκαμε». Δεν έχουμε περιθώριο ούτε λεπτό να πανηγυρίσουμε. Αυτό τελείωσε στο Κάραβελ.

Έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθεί και η πρεμιέρα της Ευρωλίγκας με την Κούμπαν στη Ρωσία. Δεν υπάρχει περιθώριο να σταθούμε άλλο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τώρα στο μυαλό μας είναι η αναμέτρηση της Κυριακής απέναντι στον Άρη. Η έναρξη του πρωταθλήματος θα είναι πάρα πολύ δύσκολη σε μια πολύ ισςχυρή έδρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει βελτιωθεί και θα είναι πολύ ανταγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα.

Απαιτείται μεγάλη προσοχή από μέρους μας προκειμένου να τα καταφέρουμε.

Τα ξαναλέμε σύντομα,
Βλαδίμηρος».

Δεν γλίτωσε το πρόστιμο ο ΠΑΟΚ!!

Το μήνυμα του Σαββίδη να τελειώσουν τα... παρατράγουδα στην Τούμπα εισακούστηκε από το μεγαλύτερο μέρος των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά ούτε αυτή τη φορά δεν γλίτωσε το πρόστιμο ο «Δικέφαλος».

Δεν γλίτωσε το πρόστιμο ο ΠΑΟΚ
Παρά την -σε γενικές γραμμές- ήσυχη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ δεν γλίτωσε το πρόστιμο για την συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κληθεί να πληρώσει 13 χιλιάδες ευρώ στην διοργανώτρια αρχή.

Πρόστιμο επιβλήθηκε και στις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ηρακλής και Παναθηναϊκός.

Οι αποφάσεις για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄ αριθμ. 2247/15/1800386 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 4/10/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα καθώς και στην υπ΄αριθμ. 3592/15/1805499 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της»: συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ».

Βεργίνης: «Στόχος τα πλέι οφ»

Μια θέση στα πλέι οφ είναι ο στόχος του Απόλλωνα, όπως τόνισε ο Δημήτρης Βεργίνης ενόψει της πρεμιέρας της Basket League, ενώ σχολίασε και την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων.

Βεργίνης: «Στόχος τα πλέι οφ»

Αναλυτικά:

«Καλησπέρα από τη μακρινή Σεούλ, όπου βρίσκομαι με την Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα συναισθήματα μου είναι ανάμικτα, καθώς από τη μία εκπροσωπώ τη χώρα μου σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση, από την άλλη όμως, το πρωτάθλημα της Basket League ξεκινά και εγώ δεν θα μπορέσω να είμαι στη διάθεση του προπονητή μου, Θανάση Παπαχατζή για το πρώτο πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο το Ρέθυμνο στην Κρήτη.

Την προσεχή εβδομάδα όμως, επιστρέφω προκειμένω να ενσωματωθώ και πάλι στον Απόλλων CARNA και να είμαι διαθέσιμος για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Το φετινό πρωτάθλημα το περιμένω ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και είμαι βέβαιος ότι θα προσφέρουμε και πάλι θέαμα υψηλού επιπέδου, κρατώντας αμείωτο μέχρι τέλους το ενδιαφέρον των φιλάθλων του μπάσκετ.

Σ’ ότι αφορά στους προσωπικούς μου στόχους είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους στόχους του Απόλλωνα CARNA καθώς φέτος αγωνίζομαι σε μια ομάδα που έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο με σκοπό να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και να καταφέρουμε να πλασαριστούμε στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Ζητούμενο για εμάς είναι να έχουμε διάρκεια και να μπορέσουμε να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο.

Εν όψει του παιχνιδιού στο Ρέθυμνο, θέλω να πω ότι σίγουρα κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταπαξέλθουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και στις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης. Γνωρίζω ότι παίζουμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα η οποία είναι πλήρης σ’ όλες τις θέσεις και θα πρέπει να μην της επιτρέψουμε σε κανένα σημείο να επιβάλει το ρυθμό της. Η άμυνά μας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα, ενώ και επιθετικά θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να είμαστε κοντά στο σκορ και να διεκδικήσουμε τη νίκη.

Θέλω να ευχηθώ στους συμπαίκτες μου καλή επιτυχία και φυσικά σε όλους καλό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, θέλεις όλους τους τίτλους»

Δουλειά για να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια και ταμείο στο τέλος με όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους, οι στόχοι που έθεσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό.

Τζόρτζεβιτς: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό, θέλεις όλους τους τίτλους»
Ο Σάσα Τζόρτεβιτς έχει απόλυτη επίγνωση των υψηλών στόχων που υπάρχουν σε έναν σύλλογο, όπως ο Παναθηναϊκός και φυσικά στόχος του είναι να τους υλοποιήσει επαναφέροντας το «τριφύλλι» στην κορυφή.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Σέρβος κόουτς στην κάμερα του esake.gr:

«Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι να αρχίσουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν συντομότερα ως ομάδα. Είναι ένας δύσκολος στόχος, γιατί είχαμε αρκετά ταξίδια στη διάρκεια της προετοιμασίας μας, αλλά οι φιλοδοξίες μας είναι να ωθήσουμε τους εαυτούς μας όσο πιο ψηλά γίνεται. Πρέπει να παίξουμε για τους τίτλους. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό πρέπει να διεκδικήσεις όλους τους τίτλους των διοργανώσεων που λαμβάνει μέρος η ομάδα. Κι αυτό θα επιδιώξουμε αγώνα με αγώνα μέχρι το τέλος.

Ο δρόμος για να φτάσουμε στους τίτλους είναι βήμα - βήμα, αγώνα με αγώνα, προπόνηση με προπόνηση να αισθανόμαστε πιο δυνατοί, να βελτιωνόμαστε ως ομάδα. Εάν έχουμε αυτή τη διαδικασία στο μυαλό μας και υπομονή, με καλή δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος: «Είναι σκληρή η Α1. Υπάρχει πολύ ταλέντο και παίκτες με σπουδαίο χαρακτήρα. Όπως πάντα, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Έχουν δυναμώσει και βελτιωθεί και άλλες ομάδες και η απόδειξη είναι ο ευρωπαϊκός τίτλος της Εθνικής Εφήβων της Ελλάδας με κάποιους παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει ότι αναδεικνύονται πάλι ταλέντα, κάτι που είναι σημαντικό. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πάντα ανταγωνιστικό και κάθε αγώνας θα είναι σημαντικός. Ο πιο σημαντικός αγώνας θα είναι πάντα ο επόμενος».

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με τους Σέρβους στην Τσέλσι!!

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Τσέλσι για την κατάσταση των Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Νεμάνια Μάτιτς.
Οι δύο άσοι των «μπλε» αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών από την χθεσινοβραδινή (8/10) αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της Σερβίας με την αντίστοιχη της Αλβανίας (νίκη 2-0), δημιουργώντας έξτρα «πονοκέφαλο» στον Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο αμυντικός των «μπλε» και αρχηγός της εθνικής ομάδας, είχε ένα τράβηγμα και αναγκάστηκε να βγει αλλαγή στο 65’, ενώ 8 λεπτά αργότερα το ίδιο συνέβη και με τον υψηλόσωμο μέσο, λόγω μυϊκών ενοχλήσεων.
Πλέον άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο παικτών, καθώς μετά τη διακοπή ακολουθεί ένα βαρύ πρόγραμμα για τους πρωταθλητές Αγγλίας, με επτά ματς σε διάστημα τριών εβδομάδων.
*Πηγή: England365.gr*

Παρών για να βραβευθεί ο Ρούνεϊ! (pic)

Αν και δεν θα αγωνιστεί λόγω του προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ο Γουέιν Ρούνεϊ θα βρεθεί κανονικά σήμερα στο «Γουέμπλεϊ», ώστε να βραβευθεί πριν από το ματς με την Εσθονία.
Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών», έχοντας πλέον φτάσει στα 50 γκολ με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του, ξεπερνώντας τα 49 του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.
Αν και δεν μπορεί να παίξει απέναντι στην Εσθονία, θα βρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» και θα τιμηθεί για το τεράστιο επίτευγμά του, λαμβάνοντας ένα χρυσό παπούτσι.
Το περιβραχιόνιο του αρχηγού, από το δικό του μπράτσο, θα πάει σε αυτό του Γκάρι Κέιχιλ για το προσεχές παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2016...

*Πηγή: England365.gr*

Άιρ: «Ιδανικός για τη Λίβερπουλ ο Κλοπ»

Ως το ιδανικό πρόσωπο για την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ χαρακτήρισε τον Γιούργκεν Κλοπ ο Ίαν Άιρ.
Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κόκκινων» μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γερμανό προπονητή, τονίζοντας πως έχει ότι χρειάζεται ώστε να επαναφέρει τον σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών, ενώ αντιλαμβάνεται απόλυτα το μέγεθος και τις φιλοδοξίες της ομάδας.
«Όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση προπονητή, ήταν σημαντικό να βρούμε κάποιον ο οποίος θα μπορούσε να φέρει επιτυχίες στον σύλλογο. Κάποιον που θα μπορούσε να αναλάβει μια ομάδα με το μέγεθος, τη δυναμική και τις φιλοδοξίες που έχει η Λίβερπουλ.
Ο Γιούργκεν καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Υπήρξε από την αρχή καλή σύνδεση μεταξύ μας και ο ίδιος έδειξε να αντιλαμβάνεται την παράδοση της ομάδας. Είναι πολύ καλό να αισθάνεσαι πως κάποιος καταλαβαίνει το μέγεθος και τις φιλοδοξίες του κλαμπ» ήταν τα λόγια του Άιρ για τον Κλοπ.
*Πηγή: England365.gr*

Αμφίβολος ενόψει Έβερτον ο Σβαϊνστάιγκερ!

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής του Μπάσταν Σβαϊνστάιγκερ στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Έβερτον, μετά τον τραυματισμό στον μηρό που αποκόμισε σε προπόνηση της εθνικής Γερμανίας.
Άγνωστο παραμένει το αν ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ θα βρίσκεται στα πλάνα του Λουίς Φαν Χάαλ για την αναμέτρηση του «Γκούντισον Παρκ» κόντρα στην Έβερτον.
Ο Γερμανός άσος αποκόμισε έναν τραυματισμό στον μηρό στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς της «Νασιοναλμαντσάφτ» κόντρα στην Ιρλανδία και ήδη η συμμετοχή του στο επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία το βράδυ της Κυριακής κρίνεται αμφίβολη.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πόσο σοβαρός ή μη είναι ο τραυματισμός του 31χρονου και όλα θα κριθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
*Πηγή: England365.gr*

Μιλάει με Άλαρνταϊς η Σάντερλαντ!!

Στην αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Σάντερλαντ και σύμφωνα με το «Sky Sports», σήμερα (9/10) αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις των «μαυρόγατων» με τον πρώην τεχνικό της Γουέστ Χαμ, Σαμ Άλαρνταϊς.
Ο Σαμ Άλαρνταϊς μοιάζει να είναι ο «εκλεκτός» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Σάντερλαντ.
Μετά την αποχώρηση του Ντικ Άντβοκατ την περασμένη Κυριακή, οι «μαυρόγατες» εξέτασαν τις περιπτώσεις αρκετών προπονητών, με τον πρώην κόουτς της Γουέστ Χαμ, να κερδίζει συνεχώς πόντους.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports», οι διοικούντες των σύλλογο θα ξεκινήσουν τις απαραίτητες συζητήσεις με τον πλευρά του Άλαρνταϊς, ευελπιστώντας σε συμφωνία.
*Πηγή: England365.gr*

Με Περόνε κόντρα στην Ξάνθη ο Ηρακλής!!

Έτοιμος για το φιλικό κόντρα στη Ξάνθη είναι ο Ηρακλής, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να συμπεριλαμβάνει στην αποστολή τον Περόνε που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Εκτός οι Ρομάνο, Μπαρτολίνι και Ζιαμπάρης

Με Περόνε κόντρα στην Ξάνθη ο Ηρακλής
Μια επιστροφή και τρεις απουσίες μετράει ο Ηρακλής ενόψει του φιλικού που θα δώσει αύριο (Σάββατο 10/10) στις 15.30 στο Καυτανζόγλειο κόντρα στην Ξάνθη.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος είδε στους Ρομάνο και Περόνε να συμμετέχουν κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις, όμως αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή του φιλικού μόνο τον δεύτερο. Όλο και καλύτερα δείχνει να πηγαίνει και ο Μπαρτολίνι, ενώ προληπτικά εκτός έμεινε ο Ζιαμπάρης, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.

Η αποστολή για το φιλικό αποτελείται από τους:

Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Καρασαλίδης, Σαραμαντάς, Τσότρας, Καρλίτος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζαμπάζης, Κυριακίδης, Χαντί, Στάμου, Λουκίνας, Περόνε, Πασάς, Κάσσος, Μπουλούτ, Βέλλιος.

Οι Μπαρτολίνι, Περνίς, Λαδάς, Μουχάλης, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Ρομάνο, Λάζαρ και Μακρής, θα προπονηθούν αύριο στις 12:30 στο Καυτανζόγλειο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τραγέλαφος στη δίκη του Noor 1 – Συνεχίζεται την Τρίτη!

Πολλά προβλήματα σήμερα η Δίκη για την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ναρκωτικών με το Noor 1. Δεν άρχισε ποτέ η δίκη σήμερα καθώς ποτέ δεν συγκεντρώθηκαν οι διερμηνείς που είχαν κληθεί.

Τραγέλαφος στη δίκη του Noor 1 – Συνεχίζεται την Τρίτη
Αυτό που συνέβη από το πρωί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών δεν έχει προηγούμενο. Η δίκη δεν μπόρεσε να ξεκινήσει μετά από προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με τους διερμηνείς...

Αρχικά, η δίκη διεκόπη πριν καν αρχίσει διότι διαπιστώθηκε ότι απουσίαζαν οι διερμηνείς για τους Ινδούς και τους Τούρκους κατηγορούμενους. Μετά από δύο ώρες, δηλαδή, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι είχαν βρεθεί οι δύο διερμηνείς για τους Ινδούς αλλά όχι και εκείνη για τους τούρκους, την οποία και αναζητούσαν οι υπεύθυνοι. Μάλιστα, η εισαγγελέας του δικαστηρίου διέταξε τη βίαιη προσαγωγή της και μάλιστα έδωσε εντολή σε περιπολικό να τη συλλάβει για να τη φέρει στην αίθουσα.

Περίπου μια ώρα αργότερα προέκυψε άλλο πρόβλημα. Η διερμηνέας των τουρκικών είχε βρεθεί αλλά έφυγε αυτός των ιρανικών, επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν τελικά να διακοπεί οριστικά η δίκη για το Noor 1 και να μεταφερθεί η έναρξή της την Τρίτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*