Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Οι τιμωρίες φέρνουν καθυστέρηση στις εκλογές της FIFA!

Έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το μέλλον της FIFA είναι η εκτελεστική επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας, με το σενάριο της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών να είναι ένα πιθανό σενάριο.

Οι τιμωρίες φέρνουν καθυστέρηση στις εκλογές της FIFA
Πολύ πιθανό είναι πλέον το ενδεχόμενο να αναβληθούν μέχρι… νεωτέρας οι εκλογές της FIFA (οι οποίες έχουν οριστεί για τις 26 Φεβρουαρίου) μετά τις εξελίξεις που αφορούν τον Σεπ Μπλάτερ και τον Μισέλ Πλατινί και στο πλαίσιο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως, ώστε να συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στελέχη τα οποία είναι από τα πιο έμπειρα της εν λόγω επιτροπής, όπως Ντέιβιντ Γκιλ, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και Μισέλ Ντε Χόγκε πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και το πιο πιθανό είναι όντως να πραγματοποιηθεί η συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στη Ζυρίχη.

Σε αυτή τη συνεδρίαση είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί το θέμα των εκλογών και εφόσον τελικά αποφασιστεί να γίνουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα αποτελεί μια εξέλιξη που θα ευνοεί τον Μισέλ Πλατινί, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA έχει τιμωρηθεί για 90 μέρες. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ότι για να οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του Πλατινί στη διαδικασία, πρέπει να εξασφαλίσει το «OK» από την επιτροπή ηθικής.

«Είμαι από τα μέλη που ζητούν άμεσα συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία πληροφορία για ενδεχόμενη αναβολή των εκλογών, αλλά ίσως αυτό το ζήτημα να συζητηθεί εκεί», τόνισε ο Ντε Χόγκε που αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Guardian» σε αυτή τη συνάντηση αναμένεται να είναι «παρών» ο Ίσα Χαγιάτου που πλέον εκτελεί χρέη προέδρου αντί του Μπλάτερ λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στον τελευταίο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: