Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η απαξιωμένη Εθνική, ο ανεκδιήγητος Χολέμπας και ο ταλαίπωρος Σωκράτης!!

Ο Δήμος Μπουλούκος αναλύει τι είναι το χειρότερο για την Εθνική πέρα από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό και σχολιάζει τη στάση του Χολέμπας αλλά και του Παπασταθόπουλου.
Φυσικά και δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την Εθνική, στο ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ούτε λαγοί να βγαίνουν μέσα από τα καπέλα και μετά από 11 σερί ματς χωρίς νίκη, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από μία ακόμα ήττα, ειδικά στην έδρα της ομάδας που απέδειξε ότι είναι η καλύτερη στον όμιλο.
ADVERTISEMENT
Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν και χθες, τον ίδιο προπονητή είχαμε στον πάγκο, το ίδιο τραγικό κλίμα επικρατούσε στην ομάδα. Η μεγάλη ζημιά για την Εθνική λοιπόν δεν είναι το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της με τα 12 συνεχή αποτυχημένα ματς, που την φέρνουν ξανά στα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του ΄30 και του ΄70. Το χειρότερο που έχει καταφέρει αυτή η ομάδα, είναι ότι 15 μήνες μετά το Μουντιάλ του 2014, όταν η μισή Ελλάδα στηνόταν μπροστά τις τηλεοράσεις, πλέον δεν ασχολείται κανείς μαζί της!
 Παρά τα όσα ντροπιαστικά έχουν συμβεί στα προκριματικά του Euro 2016, η ΕΠΟ παραμένει στην κοσμάρα της και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να ζητήσει ένα συγγνώμη (με εξαίρεση το ξέσπασμα του Μόρα), προπονητή δεν έχουμε και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Παρόλα αυτά κι ενώ θα ήταν φυσιολογικό ένα κύμα οργής προς το εθνικό συγκρότημα, κανείς δεν ασχολείται. Οι φίλαθλοι γυρίζουν την πλάτη, η κριτική είναι ελάχιστη και το γνωστό... ελληνικό κράξιμο, αγνοείται!
Και μπορεί κάποιοι στην ΕΠΟ να χαίρονται από αυτή την κατάσταση, ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι η απαξίωση είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και οι νίκες, αλλά και οι ήττες κι ο κάθε αθλητής ή η κάθε ομάδα, έχει τα πάνω της και τα κάτω της! Ωστόσο ο δρόμος προς την απαξίωση δεν έχει εύκολο γυρισμό κι αν καταφέρεις να προκαλέσεις στους άλλους την αδιαφορία, τότε οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και φυσικά καταστροφικές για την Εθνική ομάδα σε όλα τα επίπεδα, από τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη και τις προκρίσεις στις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργανώσεων, μέχρι τους χορηγούς και τα εισιτήρια.
Ανυπολόγιστη είναι και η ζημιά που προκάλεσε στις συνειδήσεις των φιλάθλων, ο ανεκδιήγητος Χολέμπας. Οσα νεύρα και να είχε, ότι και να του έφταιγε, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην πάει μαζί με τους άλλους και να χαιρετήσει τους Ελληνες φιλάθλους. Το αν έριξε κάτω τη φανέλα, δεν το είδα και δεν το σχολιάζω, αλλά το γεγονός ότι δεν κατευθύνθηκε στη γαλανόλευκη εξέδρα, είναι καταδικαστέο. Πολλά σχόλια για τη συμπεριφορά του δεν χρειάζονται, παρά μόνο να του κλείσουμε την πόρτα της Εθνικής για πάντα, επειδή έχει δώσει αρκετά δείγματα γραφής στο παρελθόν. Ας πάρει κανένα μάθημα από τον σπουδαίο Σωκράτη Παπασταθόπουλο που σε κάθε ματς τα δίνει όλα, παλεύει σαν λιοντάρι σε κάθε φάση, καταθέτει πάντα στο γήπεδο το 100% των δυνάμεων του, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι συμπαίκτες του, κάνουν εμφανέστατα αγγαρεία!
Και μιλάμε για ποδοσφαιριστή που είναι βασικότατος στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, παίζει σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και είναι μακράν ο Ελληνας ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: