Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Χαλαρά ο Ιβιτς, ατομικό για δύο!!

Χαλαρά ο Ιβιτς, ατομικό για δύο
Σε ασκήσεις τακτικής αναλώθηκε η απογευματινή προπόνηση του ΠΑΟΚ την Πέμπτη, ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ την Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Λάζλο Μπόλονι γύμνασε τους «ασπρόμαυρους» στη Νέα Μεσημβρία. Ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» είδε τον Βλάνταν Ιβιτς να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όμως αν δεν κριθεί πως είναι 100% έτοιμος δε θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον «Αγιαξ της Ηπείρου».

Από την πλευρά ρους, οι Ντάριο Κρέσιτς και Αραούχο Ετο ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα προπόνησης.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν πάει πουθενά ο Τόρες»!

«Δεν πάει πουθενά ο Τόρες»
Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Τσέλσι ο Φερνάντο Τόρες σύμφωνα με τον ατζέντη του Ισπανού. Οι φήμες περί αποχώρησης του, με προορισμό την Ρόμα ή την Γιουβέντους δεν έχουν βάση, αφού ο εκπρόσωπος του, Αντόνιο Σανζ, δήλωσε σε ιταλική ιστοσελίδα πως δεν υπάρχουν συζητήσεις με άλλες ομάδες.

Ο 28χρονος επιθετικός είχε υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με τους «μπλε» και παρά τα ελάχιστα γκολ που έχει πετύχει, φέρεται διατεθειμένος να παραμείνει στο Λονδίνο, καθώς φαίνεται πιο χαρούμενος με την αλλαγή προπονητή.

«Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι καλού επιπέδου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συζητήσεις ούτε με Ρόμα, ούτε με Γιουβέντους. Ο Φερνάντο έχει 4 χρόνια συμβόλαιο ακόμα με την Τσέλσι και η κατάσταση εκεί έχει αλλάξει. Με τον Βίλας Μπόας δεν υπολογιζόταν αλλά με την άφιξη του Ντι Ματέο έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα εξετάσουμε το μέλλον στους επόμενους μήνες»,σχολίασε ο μάνατζερ του «El Ninio».


πηγή: sportfm.gr

Ένας γύρος μετά...!!

Ένας γύρος μετά...
Από τα ψηλά στα χαμηλά και το αντίστροφο. Η 27η αγωνιστική βρίσκεται προ των πυλών και όπως θα παρατηρήσετε, οι ομάδες συναντιόνται έπειτα από ένα γύρο με τεράστιες- ως επί το πλείστον- διαφορές!
Το sday.gr θυμήθηκε τις πρώτες κόντρες των ζευγαριών στο πρωτάθλημα και σας παρουσιάζει τις θέσεις που βρίσκονταν και τις ανόδους/πτώσεις κάθε συλλόγου ξεχωριστά!

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Ο.Φ.Η.

Ποιος να έλεγε στους ανθρώπους του Αστέρα μετά τη λήξη του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» ότι ακριβώς έναν γύρο μετά θα πραγματοποιούσαν τόσο θεαματική άνοδο! Και όμως, το 3-0 του ΟΦΗ στο μεταξύ τους αγώνα, είχε βυθίσει την ομάδα του Σάκη Τσιώλη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας! Παρόλα αυτά, η σκληρή δουλειά των Αρκάδων αποζημιώθηκε λίγους μήνες μετά και το σήμερα τους βρίσκει στην 7η θέση της βαθμολογίας. Από τη μεριά τους οι Κρητικοί έπεσαν από την 5η θέση, που βρίσκονταν στο ματς του πρώτου γύρου, στην 8η.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.Ε. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.

Και όμως είναι η αλήθεια! Όσοι νόμιζαν ένα γύρο πριν ότι το «ταβάνι» του Ατρομήτου ήταν η 4η θέση, που έπιασε μετά το 1-0 επί του Εργοτέλη, έκαναν λάθος! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία και ετοιμάζεται για τη… ρεβάνς της Κρήτης ως 3η στο πρωτάθλημα! Καμία διαφορά για τους παίκτες του Καραγεωργίου, οι οποίοι τώρα- όπως τότε- βρίσκονται στην 13η θέση.

ΚΕΡΚΥΡΑ - A.E.K.

Καλές μέρες τότε. Η ΑΕΚ νικούσε στον πρώτο γύρο την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ με 1-0 και παρέμενε στην 3η θέση. Κάμποσους μήνες μετά βρίσκεται στην 5η, ένα βαθμό κάτω από τον ΠΑΟΚ, ενώ η Κέρκυρα που τώρα μάχεται για την παραμονή από την 14η θέση, ήταν δύο «σκαλοπάτια» πάνω.

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Άνοδο πραγματοποίησε και ο ΠΑΟΚ. Το ματς του πρώτου γύρου στους «Ζωσιμάδες» είχε λήξει ισόπαλο 2-2 και οι Θεσσαλονικείς βρίσκονταν στην 6η θέση! Η αντεπίθεση στις επόμενες αγωνιστικές, ειδικά στα εκτός έδρας ματς ανέβασε την ομάδα 4η  , επομένως και στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ… υποχώρησε στη βαθμολογία, πέφτοντας μία θέση, από 10ος… 11ο !

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ

Η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν η πρώτη του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Ακόμα και έτσι, όμως, το «τριφύλλι» δεν είχε χάσει την κορυφή. Ένα γύρο μετά, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η ομάδα βρίσκεται στη 2η θέση και εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Από τη μεριά του, ο Άρης  είχε νικήσει με το εμφατικό 3-1 και από την 9η θέση, σήμερα βρίσκεται στην 6η.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από τη 2η θέση, στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός ένα γύρο μετά έχει την ευκαιρία να ντουμπλάρει τις νίκες του φέτος σε βάρος του Παναιτωλικού (είχε νικήσει 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης) να «κλειδώσει» και μαθηματικά τον τίτλο. Καμία διαφορά στους Αγρινιώτες, οι οποίοι τότε και τώρα βρίσκονται 14οι με τη μεγάλη διαφορά, ότι πλέον τα περιθώρια για παραμονή έχουν στενέψει επικίνδυνα.

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΔΟΞΑ ΔΡ.

Στη Ξάνθη σίγουρα… αναπολούν τον πρώτο γύρο. Με το διπλό στην έδρα της Δόξα Δράμας (2-0), οι Ακρίτες χαίρονταν την 6η θέση, ενώ τώρα- και έπειτα από το τρομερά απογοητευτικό τους σερί- έχουν πέσει στην 10η. Για τους Δραμινούς, μια από τα ίδια. Τελευταίοι τότε, τελευταίοι και τώρα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Μία θέση παρακάτω βρίσκει τον Πανιώνιο η δεύτερή του αντάμωση με τον Λεβαδειακό (από 11οι, έπεσαν 12οι),  τη στιγμή που επίσης παρατηρείται πτώση μίας θέσης για τους «πράσινους» (από την 8η, στην 9η). Για την ιστορία, το ματς στη Λιβαδειά είχε λήξει ισόπαλο, χωρίς σκορ.
πηγή: sday.gr

FC: Ο Μπόλονι ενισχύει τη δημοκρατία!!

FC: Ο Μπόλονι ενισχύει τη δημοκρατία
Κύριε πρόεδρε, κύριε εισαγγελεύ, κυρίες και κύριοι ένορκοι,

Επιτρέψτε μου να παρουσιάσω στο αξιοσέβαστο δικαστήριό σας τα κάτωθι πειστήρια: Exhibit Α - Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου στον αγώνα Κέρκυρα-ΠΑΟΚ ο Λάζλο Μπόλονι επιχείρησε να κατευθυνθεί προς τα αποδυτήρια, με σκοπό να πάει στην τουαλέτα να «ξαλαφρώσει». Τέσσερις κύριοι που στέκονταν μπροστά από τη φυσούνα, συν κάποιοι αστυνομικοί που βρίσκονταν από πίσω τους, είχαν αντίθετη άποψη. Αποτέλεσμα: Ο μεν προπονητής του ΠΑΟΚ θα το σκεφτεί πολύ να ξαναπιεί νερό πριν από παιχνίδι ή/και κατά τη διάρκειά του, οι δε άνθρωποι που του απαγόρευσαν την είσοδο παραμένουν άφαντοι και ανέγγιχτοι από το νόμο (οι μισοί εξ’ αυτών, άλλωστε, «είναι ο νόμος»).
Σχολιάζει το Fight Club.
Κύριε πρόεδρε, με αφορμή τα ανωτέρω βρίσκω τη χρονική συγκυρία ιδανική για να επεκτείνουμε θεσμικά τις απαγορεύσεις εν ώρα ποδοσφαιρικού αγώνα. Παίρνω την πρωτοβουλία λοιπόν να θέσω υπόψιν σας μερικές προτάσεις, που φρονώ πως θα συμβάλλουν στον περαιτέρω ποδοσφαιρικό εκδημοκρατισμό: Πρώτον, να απαγορεύεται στους παίκτες να φτύνουν εντός αγωνιστικού χώρου. Το έχουμε δει πολλές φορές το θέαμα και είναι απαράδεκτο. Οι περισσότεροι βέβαια δικαιολογούνται λέγοντας ότι πρόκειται για φυσική κίνηση αποσυμφόρησης του αναπνευστικού, αλλά αυτά είναι φαιδρότητες. Προτείνω την αγορά ειδικών πτυελοδοχείων τα οποία θα εγκατασταθούν στα αποδυτήρια των ομάδων κι όποιος θέλει θα «ανακουφίζεται» εκεί και μόνο. Δεύτερον, το κακό με τους προπονητές που υπερβαίνουν τα όρια της τεχνικής περιοχής μπροστά από τον πάγκο τους, έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Προτείνω την άμεση εγκατάσταση ηλεκτροφόρων συρμάτων στην εν λόγω περίμετρο, να δούμε μετά ποιος θα κάνει τον μάγκα. Αν το βρίσκετε πολύ βάρβαρο, μπορούμε πάντα να σκεφτούμε και την περίπτωση της τάφρου με αλιγάτορες. Ό,τι χρειαστεί, αρκεί να μπει ένα τέλος σ’ αυτή την ασυδοσία.

Προχωράω παρακάτω. Exhibit B: Στον ίδιο αγώνα κάποιος κ. Προβατάς, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποιός βρισκόταν εντός του γηπέδου με την ιδιότητα του «ιατρικού συμβούλου», προκαλούσε καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τον κ. Μπόλονι (στα ρουμανικά) με εκφράσεις όπως «μείνε στη θέση σου», «σκάσε» και «βούλωσέ το». Όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ του απάντησε ο διαιτητής τον απέβαλε, με συνέπεια να κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Superleague και να δεχθεί επίπληξη. Αποτέλεσμα: Ω του θαύματος, ο άνθρωπος που προκάλεσε όλη τη φασαρία έμεινε στο απυρόβλητο!

Αυτό, κύριε πρόεδρε, ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των διαπιστεύσεων στα γήπεδα -και θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί τον κ. Μπόλονι, χωρίς την δημοσιοποίηση της ιστορίας του οποίου τίποτα από αυτά δεν θα ήταν εφικτό. Διότι, αξιότιμο δικαστήριο, αν μπορεί κάποιος να εισέρχεται σε γήπεδο ως «ιατρικός σύμβουλος» (με τι καθήκοντα άραγε; Να υποδεικνύει π.χ. στο γιατρό της ομάδας υπό ποια γωνία είναι καλύτερο να ρίξει το ψυκτικό στον αστράγαλο του τραυματισμένου παίκτη;...), τότε ποιος θα σταματήσει τον οποιονδήποτε από το να μπει σε γήπεδο ισχυριζόμενος λ.χ. ότι είναι «σαλεπιτζής παρά τω προέδρω», «μέγας κορδονοδέτης των παπουτσιών των αναπληρωματικών», «προϊστάμενος κουβαλητής ισοτονικών» κ.ο.κ.;

Κάθε ιστορία, κύριε πρόεδρε, έχει κάτι να μας διδάξει, εφόσον είμαστε έτοιμοι να το μάθουμε. Και πάντα έχει κάτι προς αξιοποίηση, αρκεί να έχουμε τα μάτια και το μυαλό μας ανοικτά. Ας είναι ο Λάζλο Μπόλονι και η εμπειρία του εφαλτήριο για τη διεύρυνση των θεσμών. Ας γίνει η ιστορία αυτή θεμέλιος λίθος για τη διαπλάτυνση και τον εκμοντερνισμό απαρχαιωμένων αθλητικών διαδικασιών. Κάθε νίκη του ποδοσφαίρου είναι και νίκη της δημοκρατίας, όπως ακριβώς κάθε φορά που η δικαιοσύνη απονέμεται ακριβοδίκαια ένα λουλούδι ανθίζει στην ξέρα της καθημερινής ανομίας που βιώνουμε. Ευχαριστώ που με ακούσατε.

πηγή: sportfm.gr

Νέος πρόεδρος στον ΟΦΗ!!

Νέος πρόεδρος στον ΟΦΗ
Σε ανασυγκρότηση προχώρησαν την Πέμπτη τα μέλη της ΔΕ του ΟΦΗ, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ξημέρη για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Ο Χρήστος Μιχαλόπουλος θα είναι ο νέος «ισχυρός» άνδρας του συλλόγου, ώστε να τρέξει τα βασικότερα θέματα που τον απασχολούν, ενόψει και της αδειοδότησης για την επόμενη χρονιά. Ο κ. Ξημέρης θα παραμείνει εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ.


Έτσι, τη Διοικούσα Επιτροπή την αποτελούν οι εξής:

Πρόεδρος: Χρήστος Μιχαλόπουλος
Α Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής προέδρου: Κώστας Τουγλής
Β Αντιπρόεδρος: Μανόλης Κουμαντάκης
Γ Αντιπρόεδρος: Σήφης Κορωνάκης
Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Νάρκετινγκ: Βαγγέλης Αποστολάκης, Γιώργος Καλουτσάκης, Γιώργος Χναράκης
Υπεύθυνος για την επικοινωνία με τους φιλάθλους: Γιώργος Χναράκης
Υπεύθυνος γηπεδικών εγκαταστάσεων: Γιώργος Καλουτσάκης
Υπεύθυνος ακαδημιών και τμημάτων υποδομής: Κώστας Τουγλής, Αντώνης Λυδατάκης, Βαγγέλης Αποστολάκης
Υπεύθυνοι για τις σχέσεις με τα επιμελητήρια: Μανώλης Κουμαντάκης, Αντώνης Λυδατάκης
Μέλη: Βασίλης Ξημέρης, Γιώργος Στεφανουδάκης, Αντώνης Κουτάντος

Ο Βασίλης Ξημέρης είναι ο εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στην ΠΑΕ.

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕ, μετά το τέλος της συνεδρίασης, τόνισε πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ξημέρη για τη μεγάλη του προσφορά στην οικογένεια του ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια και, ιδιαίτερα, από 4-1-12 έως και σήμερα. Ο κ. Ξημέρης, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του σαν πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, προσέφερε τα μέγιστα και θα εξακολουθήσει να συμμετέχει στην προσπάθεια της ΠΑΕ ΟΦΗ. Σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους οφείλεται η παραίτησή του.

Αναλαμβάνω αυτή τη θέση ευθύνης που αποτελεί και τιμή για μένα και θα προσπαθήσω, με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΔΕ για το καλό της αγαπημένης μας ομάδας».

« Οι καριέρες μας “κρέμονται ” από μία κλωστή»!!

« Οι καριέρες μας “κρέμονται ” από μία κλωστή»!
Έτοιμοι να δώσουν… μάχη για να παραμείνουν στην Πρέμιερ Λιγκ και να περισώσουν τις ποδοσφαιρικές τους καριέρες, είναι οι παίκτες της Κ.Π.Ρ. ενόψει του αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Τζόι Μπάρτον.

«Ο αγώνας κόντρα στην Άρσεναλ είναι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι ποδοσφαίρου. Τα επόμενα οκτώ ματς θα κρίνουν το μέλλον μας. Θα “παλέψουμε” για τους βαθμούς, τους οποίους χρειαζόμαστε για ευνόητους λόγους. Οι καριέρες όλων μας “κρέμονται ” από μία κλωστή», τόνισε ο 29χρονος μέσος.

Παράλληλα, ο Άγγλος πρώην μέσος της Νιούκαστλ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θέλουν τη νίκη τόσο η ομάδα του Βενγκέρ όσο και αυτή του Σισέ.

«Οι παίκτες της Άρσεναλ θέλουν να νικήσουν γιατί είναι επαγγελματίες και θέλουν να τερματίσουν στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο είναι το λιγότερο γι’ αυτούς» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Από την άλλη πλευρά μας υπάρχουν ποδοσφαιριστές , των οποίων οι καριέρες είναι στο… χείλος του γκρεμού. Όλοι μας πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Αν όχι θα το… πληρώσουμε». 


πηγή: sport-fm.gr
 

"Μισεί τον ΠΑΟ και θέλει να τον διαλύσει!"

Ανακοίνωση κατά του Βαρδινογιάννη εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας, κατηγορώντας για μίσος και εκδικητικότητα τον Τζίγγερ και ενημερώνοντας πως "έφτασε η ώρα που ο κόσμος θα επέμβει"!
"Μισεί τον ΠΑΟ και θέλει να τον διαλύσει!"
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα, που καλεί σε γενική συνέλευση των μελών όλους τους συνδέσμους την Κυριακή, στις 16.30, στον Τάφο του Ινδού. Αναλυτικά:
«Είναι φανερό πλέον ότι η παραίτηση των τριών μελών, από πλευράς, Γ.Β., εκ του διοικητικού συμβουλίου του Παναθηναϊκού, έχει φτάσει πλέον την ομάδα πλέον σε τραγικά επίπεδα. Και πως να μην φτάσει άλλωστε όταν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της εκ του μεγαλομετόχου της.
Χωρίς διοικητικό συμβούλιο, καμία απόφαση δεν μπορεί να παρθεί, ούτε η πιο απλή! Ακόμα και να υπήρχαν χρήματα, χωρίς υπογραφή δεν μπορεί να γίνει καμία πληρωμή. Το μίσος και η εκδικητικότητα του ”παρκαρισμένου” μεγαλομετόχου, οδηγεί έτσι την ομάδα μαθηματικά στην πτώχευση και την καταστροφή.
Την Κυριακή, 1 Απριλίου, στις 16.30, ο Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13, πραγματοποιεί στον “Τάφο του Ινδού” ανοιχτή συνέλευση των μελών όλων των συνδέσμων μας, Αθήνας και επαρχίας, με μοναδικό θέμα τις διοικητικές εξελίξεις. Μπορούν να παρευρεθούν, φυσικά και όσοι δεν είναι μέλη και θέλουν να εκθέσουν τις απόψεις τους. Η ώρα που ο κόσμος θα επέμβει έφτασε πια»!

Η σκόνη η λευκή του Ντιεγκίτο!!

Σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης και άρχισε η πτώση του.
Η σκόνη η λευκή του Ντιεγκίτο
Το γνώριζαν και οι πέτρες. Και όχι μόνο εκείνες που συσσωρεύονται αδιάφορα βρώμικες και διάσπαρτες γύρο από το «Σαν Πάολο», αλλά μέχρι και τα διάσημα μάρμαρα της Καράρα στον ιταλικό βορρά. Ο Ντιεγκίτο ήταν κοκάκιας. Κανείς δεν έπεσε λοιπόν από τα σύννεφα όταν έσκασε η είδηση. «Ο Μαραντόνα θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ», τιτλοφόρησαν οι εφημερίδες στις 29 Μαρτίου του 1991. Αν και δεν ανακοινώθηκε αμέσως η ουσία, κανείς δεν είχε απορία για το τι θα είχε καταναλώσει.

Το κοντρόλ το είχε περάσει στις 17 Μαρτίου έπειτα από μία αναμέτρηση της Νάπολι με τη Μπάρι και στις 2 Απριλίου ανακοινώθηκαν τα καθέκαστα. Ο Ντιεγκίτο είχε πάρει κοκαΐνη και η τιμωρία ήταν βαριά. 15 μήνες εκτός δράσης! Το σοκ ήταν τεράστιο για τον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο. «Μα καλά πως και τον έπιασαν τώρα; Από τότε που ήρθε... πίνει»! Αυτό ήταν το ερώτημα που ταλάνιζε τη θλιμμένη σκέψη των Ναπολιτάνων που έσπευσαν να ανάψουν ευλαβικά το καντηλάκι του δικού τους θεού, που σιγόκαιγε πλάι σε εκείνο της Μαντόνα.


Η σχέση με τη Μαφία
Τι να είχε συμβεί άραγε; Ηταν απλό. Ο Μαραντόνα δεν είχε πλέον την προστασία της Καμόρα. Η Μαφία τον είχε αφήσει εκτεθειμένο και ίσως και να είχε οδηγήσει κιόλας τις εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Κανείς δεν ξέρει γιατί και πως ο Ντιέγκο έμεινε... ακάλυπτος. Σίγουρα πάντως είχε για χρόνια υπάρξει το αγαπημένο παιδί για τα... θελήματα των μεγάλων οικογενειών του Νότου. Ακόμα βουίζει ο τόπος από την Πούλια έως και τη Σικελία για το χαμένο πρωτάθλημα του 1987-'88. Τότε λέει η Μαφία είχε αξιώσει από το -αθλητικό- πρωτοπαλίκαρο της να χαθεί εκείνος ο τίτλος, καθώς δεν είχε λέει να πληρώσει τα στοιχήματα σε περίπτωση που το σήκωναν οι Παρτενοπέι (προηγούνταν πέντε βαθμούς έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε και θα έκαναν το ριπίτ).


Επίσης ο Ντιέγκο λέει ήταν ακόμα και βαποράκι τους. Ολα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά και τα έχει καταθέσει επισήμως κάποιος Πιέτρο Πουλιέσε πρώην φίλος του Αργεντινού παικταρά επί των ημερών της Νάπολι, ο οποίος τον είχε... δώσει στεγνά ακόμα και σε δίκη. Οποιο και να ήταν το παρασκήνιο, η ουσία για όλους εμάς ήταν πως ο Μαραντόνα είχε τιμωρηθεί για τα καλά και αυτή ήταν η αρχή του τέλους.

Ραγισμένο είδωλο
Η αλήθεια είναι πάντως πως ακόμα και ίδια η διοίκηση της Νάπολι ήξερε και λίγο πριν τον πιάσουν στο αντιντόπινγκ, είχε δείξει πως δεν θα τον κάλυπτε ούτε εκείνη πια. Τον Φεβρουάριο, ένα μήνα πριν τα καθέκαστα δηλαδή, τον είχε τιμωρήσει με πρόστιμο 50.000 ευρώ για τις διαδοχικές καθυστερήσεις στην προπόνηση. Και ο Ντιεγκίτο βέβαια το είχε παρακάνει. Πλέον δεν πρόσεχε και εξέθετε τους προστάτες του. Η κατάσταση του έγινε ανεξέλεγκτη και τελικά την πάτησε.


Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ποινής των 15 μηνών δια στόματος Τζιόρτζιο Περινέτι (ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Ομοσπονδίας) ο Μαραντόνα επέστρεφε στο Μπουένος Αϊρες, όπου αντί για τη λυτρωση, θα έμπλεκε ακόμα πιο πολύ. Με το που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο της αργεντίνικης πρωτεύουσας, συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Τα όσα ακολούθησαν την καριέρα και την ζωή του είναι γνωστά. Μία μέρα σαν σήμερα ακριβώς 21 χρόνια πριν το μεγαλύτερο είδωλο του ποδοσφαίρου ράγισε...





πηγή: gazzetta.gr

Μπάσιμο Γιούβε για Τέβες!!

Μετά την Μίλαν, οι Μπιανκονέρι μπαίνουν στο κόλπο για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Σίτι. Ποιες οι εναλλακτικές.
Μπάσιμο Γιούβε για Τέβες
Παρά την πρόσφατη επιστροφή στους αγώνες των Citizens μετά την κόντρα με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην αρχή της σεζόν, ο 27χρονος είναι εξαιρετικά πιθανό να αποχωρήσει από το «Etihad» το καλοκαίρι και αφού το deal με τους Ροσονέρι χάλασε τον Ιανουάριο, τα ρεπορτάζ στην Ιταλία θέλουν την Γιουβέντους να ενδιαφέρεται και να ετοιμάζει πρόταση στο τέλος της σεζόν. Συγκεκριμένα, η Tuttosport, εφημερίδα του Τορίνο αναφέρει ότι αν η πρόταση για τον Απάτσι πέσει στο κενό οι εναλλακτικές είναι ο Γκονσάλο Ιγουαΐν της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ.

Από την άλλη, η Μίλαν φαίνεται απίθανο να επιστρέψει και να κυνηγήσει τον Τέβες τον οποίο ήθελε δανεικό τον Ιανουάριο και ενώ το deal είχε χαλάσει «εξαιτίας» της παραμονής του Πάτο στο «Σαν Σίρο» παρά την συμφωνία με την Παρί Σεν Ζερμέν. «Δεν υπάρχει τρένο που να περνάει για δεύτερη φορά. Είδα τον Καρλίτος μετά από έξι μήνες απραξίας, να βγαίνει στο γήπεδο σε μία δύσκολη στιγμή και να αλλάζει το ματς» είπε για τον Αργεντινό και την προσφορά του στον αγώνα με την Τσέλσι ο Γκαλιάνι και κατέληξε με... νεύρα που δεν μπόρεσε να τον φέρει στο Μιλάνο πριν μερικούς μήνες. «Τρελαίνομαι, ήμουν ερωτευμένος με τον Τέβες, όμως η μοίρα αποφάσισε διαφορετικά. Επίσης είμαι περισσότερο από χαρούμενος με τον Μάξι Λόπες».

πηγή: sportdog.gr

Ετοιμάζει το «αντίο» ο Μουρίνιο!!

Το έδαφος για να αποχαιρετίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν προετοιμάζει ο Πορτογάλος. Τρία τα «χτυπήματα» που τον φέρνουν εκτός «Μπερναμπέου».
Ετοιμάζει το «αντίο» ο Μουρίνιο
Το έδαφος για να αποχαιρετίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν προετοιμάζει ο Πορτογάλος. Τρία τα «χτυπήματα» που τον φέρνουν εκτός «Μπερναμπέου».Λίγες μέρες μετά την... πτώση της διαφοράς από την Μπαρτσελόνα στο -6 αλλά και την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για δεύτερη σερί σεζόν, ρεπορτάζ από την Ιβηρική αναλύουν τις κινήσεις του Special One και θεωρούν ότι έχει αποφασίσει να περάσει την πόρτα της εξόδου του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 30 Ιουνίου. Οπως προκύπτει από δημοσιεύματα, ο Πορτογάλος νιώθει ότι έχει χάσει τη στήριξη της διοίκησης, δεν θέλει να διακινδυνεύσει να απολυθεί και έχει αποφασίσει να φύγει από μόνος του για να αποφύγει πιθανό πλήγμα στην εικόνα του. Μόνο το νταμπλ με την κατάκτηση της Primera Division και του Champions League μπορεί να αλλάξει γνώμη στον Πορτογάλο και να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση από αυτή του Πέρεθ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που τον επέλεξε...

Χτύπημα 1: Τα σκηνικά με την Βιγιαρεάλ
Χρονολογικά, τα γεγονότα στον αγώνα με την Βιγιαρεάλ ξεκίνησαν να βάζουν τον Mou στο μάτι του κυκλώνα, με το ότι κανένας από την Ρεάλ δεν μίλησε στον Τύπο μετά το 1-1. Ο Εμίλιο Μπουτραγκένιο δικαιολόγησε αυτή την επιλογή σαν συμφωνία ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές, την επόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο Μουρίνιο το διέψευσε κατηγορηματικά, όμως μετά τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, Κακά και Πέπε έδωσαν το δίκιο στον πρώην παίκτη των Μερένγκες! «Ο νόμος της σιωπής ήταν απόφαση του τεχνικού επιτελείου και των παικτών» είπε ο Βραζιλιάνος, ενώ ο Πορτογάλος -εκ των 'σωματοφυλάκων του Μουρίνιο- εξήγησε: «Παίκτες και τεχνικό τιμ, μαζί αποφασίσαμε να μην μιλήσουμε για να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μας».

Χτύπημα 2: Το «δέκατο»
Ο Πορτογάλος μετά τη νίκη με το ΑΠΟΕΛ ρωτήθηκε για την πιθανή κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης. «Αν κατακτήσουμε το Champions League δεν θα είναι κάτι περισσότερο από την εκπλήρωση ενός στόχου». Για τους Μαδριλένους, οπαδούς αλλά και παράγοντες της Ρεάλ, το να σηκώσουν το «δέκατο» είναι ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα και με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, θα έδιναν τα πάντα για να το κάνουν πραγματικότητα. Ο Μουρίνιο το απαξίωσε λέγοντας απλά ότι είναι «η εκπλήρωση ενός στόχου» και όπως γίνεται κατανοητό δεν έπεσε απλά κάτω, αλλά αποτέλεσε νέο «χτύπημα» για τους ανθρώπους του συλλόγου.

Χτύπημα 3: Η Ιντερ
Ο 49χρονος τεχνικός ρωτήθηκε στην ίδια συνέντευξη Τύπου για το αν θα επιστρέψει στους Νερατζούρι. «Η επιστροφή στο σπίτι πάντα είναι πιθανή. Η Ιντερ είναι το σπίτι μου και μία μέρα θα μπορούσα να γυρίσω, είμαι οπαδός της ομάδας και γι' αυτό είμαι στεναχωρημένος, όμως ελπίζω την επόμενη σεζόν να τα πάνε καλύτερα. Αυτοί οι ίδιοι παίκτες μπορούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες. Η δική μου σεζόν εκεί δεν μπορεί να επαναληφθεί, ήταν φανταστική και αποτέλεσε βαρύ φορτίο για όποιον πήγαινε μετά εκεί». Η (εκ)δήλωση αγάπης προς την Ιντερ έχει γίνει συνήθεια για τον Μουρίνιο και αυτό είναι κάτι που έχει αρχίσει να ενοχλεί τους διικούντες την Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ δεν τον πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ακούνε για τους Νερατζούρι. Ο Μουρίνιο φάινεται πως έχει ανοίξει ήδη την πόρτα...

πηγή: sportdog.gr

Μία ενδεκάδα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις!!

Ο Ανδρέας Δημάτος απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις σας για την τιμωρία Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και συνολικά για την αδειοδότηση των ομάδων από ΕΠΟ και UEFA.
Μία ενδεκάδα απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις!
Τι θα συμβεί αν ΑΕΚ και ΠΑΟ τιμωρηθούν τελικά από την UEFA; Θα είναι τελεσίδικη η απόφαση; Θα μπορέσουν να την ξεπεράσουν; Θα πάρουν άδεια σε αυτή την περίπτωση για την επόμενη σεζόν; Ποιες είναι οι καθοριστικές ημερομηνίες; Πόσες... αδειοδοτήσεις υπάρχουν τελικά;
Μαζέψαμε όλες τις πιθανές ερωτήσεις και απορίες σας για την υπόθεση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αλλά και συνολικά για τη διαδικασία της αδειοδότησης των ελληνικών ομάδων από ΕΠΟ και UEFA για την επόμενη σεζόν και προσπαθήσαμε να τις απαντήσουμε.
Κάθε νέα ερώτηση δεκτή... Εδώ είμαστε!
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Αν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ξεπεράσουν το σκόπελο της UEFA και την ποινή του ενός έτους αποκλεισμού, αυτό σημαίνει ότι θα έχουν πάρει και την αδειοδότηση για συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης σεζόν;
Η διαδικασία της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού τον περασμένο Φεβρουάριο ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA και η παράταση που τους δόθηκε τελικά μέσω αναστολής μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν έχει καμία σχέση με την αδειοδότησή τους για την επόμενη σεζόν είτε από την UEFA είτε από την ΕΠΟ. Κακώς γράφεται αλλά και λέγεται ακόμα και από επίσημα χείλη ότι τώρα κρίνεται η αδειοδότησή τους.
Η ιστορία αυτή έχει να κάνει με παρατυπίες που παρουσιάστηκαν και οφειλές που προέκυψαν σχετικά με την αδειοδότησή τους για την τρέχουσα σεζόν. Προέκυψαν στις 30 Ιουνίου του 2011, δεν τακτοποιήθηκαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και αφορούν την τρέχουσα αδειοδότηση και όχι την επόμενη.
ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Για την UEFA είναι καταληκτική η ημερομηνία της 31ης Μαρτίου και ό,τι και να κάνουν από εκεί και πέρα ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα θεωρηθεί απλώς εκπρόθεσμο και δεν θα παίξει κανέναν ρόλο;
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ούτως ή άλλως είναι εκπρόθεσμοι και το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται (παράβαση των άρθρων 65 και 66 του κανονισμού financial fair play) είναι τετελεσμένο, ακόμα και αν έως την παράταση, που τους δόθηκε από την πειθαρχική επιτροπή, καταφέρουν να εξοφλήσουν... τα πάντα. Με άλλα λόγια αν το ζητούμενο για την UEFA ήταν να τους τιμωρήσει, θα το είχε ήδη πράξει, αφού η κλήση τους σε απολογία αφορά χρέη τους έως τις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου, που δεν τα τακτοποίησαν ως όφειλαν με βάση τον κανονισμό.
Τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια εφαρμογής του κανονισμού financial fair play αλλά και του break even rule (που μπαίνει σε εφαρμογή από αυτό το καλοκαίρι) είναι δεδομένο ότι η UEFA θα κινηθεί με το πνεύμα και όχι με το γράμμα του νόμου επιβάλλοντας στις ομάδες να ενδιαφερθούν πρώτα για το πώς θα καλύπτουν τα χρέη τους και μετά να ξοδεύουν αλλού τα έσοδά τους ή τα χρήματα των μετόχων τους.
Σε πρώτη φάση ο νέος κανονισμός ως προς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επιτελέσει στο ακέραιο την αποστολή του... Θυμάστε τα προηγούμενα χρόνια οι διοικήσεις των ομάδων να κάνουν τέτοιο ντόρο για τα χρέη τους και την τακτοποίησή τους; Η μήπως δεν είχαν μέχρι πέρυσι;
ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Τι περιθώρια αντίδρασης έχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, αν στις αρχές Απριλίου η UEFA άρει την αναστολή της ποινής τους και ισχύει ο ευρωπαϊκός τους αποκλεισμός για ένα χρόνο;
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν το περιθώριο να εφεσιβάλλουν την πρωτόδικη απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA για ένα χρόνο αποκλεισμό πρώτα στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων και στη συνέχεια σε τελευταίο βαθμό στο CAS. Είναι η τελευταία χρονιά με τρεις βαθμούς δικαιοδοσίας. Από του χρόνου με τα ζητήματα αυτά θα ασχολείται ένα παρακλάδι της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA, το Club Financial Control Body και το CAS θα αποτελεί το δεύτερο βαθμό για τις εφέσεις. Οσο τρέχουν οι προθεσμίες για τις εφέσεις τους, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα έχουν θεωρητικά το χρόνο (βασιζόμενοι και στην καλή θέληση της UEFA) να καλύψουν τα χρέη τους (αυτά για τα οποία θα έχουν καταδικαστεί) και να ρίξουν την ποινή τους.
ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Μετά τα έγγραφα εξόφλησης χρεών ή νέων διακανονισμών, που καλούνται έως τις 31 Μαρτίου (ή 4 Απριλίου) να προσκομίσουν στην UEFA, μέσω ΕΠΟ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, θα οριστεί εκ νέου συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής για την τελική απόφαση;
Δεν υπάρχει πλέον καμία νέα συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA για τις ομάδες μας. Η απόφασή της είναι δεδομένη και η υπόθεση έχει εκδικαστεί. Τους έχει επιβληθεί ένας χρόνος αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ποινή πήρε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και αν δεν προσκομίσουν όλα όσα τους έχουν ζητηθεί, θα πάψει να ισχύει η αναστολή.
ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Θα ξαναπάνε στην UEFA ΑΕΚ και Παναθηναϊκός μετά τις 4 Απριλίου;
Πολύ πιθανό, αλλά όχι για να βρεθούν και πάλι ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής. Είτε ξεπεράσουν το σκόπελο του αποκλεισμού (το ιδανικό σενάριο) είτε όχι είναι πολύ πιθανό να συζητήσουν με τα μέλη του Club Financial Control Panel για το τι πρέπει να κάνουν από εκεί και πέρα. Ακόμα κι αν ξεπεράσουν το σκόπελο της ποινής, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν μπει στο monitoring (επιτήρηση) της επιτροπής που θα παρακολουθεί το κάθε τους βήμα. Και ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ενώπιον της ίδιας επιτροπής μετά την απαλλαγή του από τον κίνδυνο αφαίρεση της άδειας, που του επέτρεψε να παίξει με την Ουντινέζε στους 32 του Europa. AEK και Παναθηναϊκός οφείλουν να επιδιώξουν την καθημερινή συνεργασία με το panel της UEFA. Ακόμα όμως και αν τιμωρηθούν, θα κληθούν να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στον... ίσιο δρόμο και τον επαναπατρισμό τους στα κύπελλα Ευρώπης
ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Αν ξεπεράσουν τον τωρινό σκόπελο με την UEFA ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, ποια είναι για εκείνους η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία για την αδειοδότησή τους;
Εκτός από τους... χωρίς λόγο πανηγυρισμούς που θα επακολουθήσουν σε μία τέτοια περίπτωση (ακριβώς γιατί τα δύσκολα θα είναι μπροστά τους), το επόμενο ραντεβού για την αδειοδότησή τους θα αφορά την επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, που σύμφωνα με τα ισχύοντα θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων, που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο πριν από τα πλέι οφ, δηλαδή πριν από τα τέλη Απριλίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Δηλαδή την αδειοδότησή τους για την επόμενη σεζόν θα την πάρουν από την ΕΠΟ ή από την UEFA;
Υπεύθυνη για τις αδειοδοτήσεις παραμένει η ομοσπονδία της κάθε χώρας με βάση τις προϋποθέσεις του Uefa Club Licensing που είναι κανονικά σε ισχύ. Ο κανονισμός του financial fair play, που αφορά μόνο τις σε... real time οικονομικές εκκρεμότητες των ομάδων και η εφαρμογή του εξετάζεται από το Club Financial Control Panel της UEFA, περιέχει 21 επιπλέον άρθρα που προστέθηκαν στο τέλος του ίδιου κανονισμού.
ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Και ποια είναι η διαφορά στο UEFA Club Licensing που θα κρίνει σε δύο βαθμούς η ΕΠΟ με το Financial Fair Play της UEFA;
Το UEFA Club Licensing περιέχει πολύ περισσότερα κριτήρια (όχι μόνο οικονομικά) και τις οφειλές των ομάδων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Πρόκειται για έλεγχο που αφορά την οικονομική κατάσταση των ομάδων σε μία δεδομένη χρονική στιγμή. Από εκεί και πέρα για τις ομάδες που θα μετάσχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα (και μόνο για αυτές) έρχεται το Club Financial Control Panel της UEFA για να ελέγξει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες έως τις 30 Ιουνίου σε πρώτη φάση και στη συνέχεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να διαπιστώσει αν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει.
ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αν τιμωρηθούν από την UEFA με ένα χρόνο αποκλεισμό ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα αδειοδοτηθούν και από την ΕΠΟ για το επόμενο ελληνικό πρωτάθλημα;
Καθαρά με το γράμμα του νόμου ενδεχόμενη τιμωρία ΑΕΚ και Παναθηναϊκού από την UEFA δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη διαδικασία αδειοδότησης για την επόμενη σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα! Και αυτό γιατί η τιμωρία τους θα αφορά οφειλές έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, και η αδειοδότηση από την ΕΠΟ θα ελέγξει τις οφειλές τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, που έως τα τέλη Απριλίου μπορεί να τις έχουν διακανονίσει. Αυτό που επίσης μπορεί να συμβεί, είναι μία ομάδα να αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ για την επόμενη σεζόν και τελικά να μην παίξει στην Ευρώπη!
Πολύ απλά γιατί η ΕΠΟ ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις των ομάδων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2011 και η UEFA για τις ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη εξετάζει (ζητώντας πιο αναλυτικά στοιχεία) τι συμβαίνει με τις οφειλές τους έως τις 30 Ιουνίου και στη συνέχεια έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ασχέτως του ότι είναι οξύμωρο αυτό που συνέβη με την ΑΕΚ για παράδειγμα. Πέρσι και σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε η ίδια προσκομίσει στην UEFA είχε οφειλές 2,2 εκατ. ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου και στη νεότερη ενημέρωση στα τέλη Σεπτεμβρίου μέσω ΕΠΟ πιστοποίησε οφειλές 8 εκατ. ευρώ και παλαιότερα διακανονισμένα χρέη άλλα 13 εκατ. ευρώ! Για αυτό άλλωστε κλήθηκε σε απολογία η ΑΕΚ και όχι η ΕΠΟ με την κατηγορία ότι κακώς της είχε παράσχει αδειοδότηση...
ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τι άλλαξε με την πρόσφατη απόφαση της Λίγκας για τις ομάδες που δεν θα πάρουν αδειοδότηση;
Μέχρι τώρα ίσχυε ότι ομάδες που δεν παίρνουν αδειοδότηση από την ΕΠΟ, υποβιβάζονται στη Football League. Τώρα πλέον ισχύει ότι ΠΑΕ της Super League η οποία δε θα αδειοδοτείται (κατά την επικείμενη διαδικασία αδειοδότησης της ΕΠΟ) δε θα υποβιβάζεται στη Football League, θα συμμετέχει κανονικά στο Πρωτάθλημα της Super League, αλλά δεν θα μπορεί να αποκτά ποδοσφαιριστές κατά τις μεταγραφικές περιόδους Ιουλίου – Αυγούστου 2012 και Ιανουαρίου 2013.
Εξαίρεση θα υπάρχει για ποδοσφαιριστές κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained), κάτω των 22 ετών. Παράλληλα, η εν λόγω ΠΑΕ, μέχρι και την 30/6/2013 δε θα δύναται να προβαίνει στην ανανέωση ή τροποποίηση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών της πλην της περίπτωσης ποδοσφαιριστών κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές Ομάδες της Ελλάδος και γηγενών (locally trained) κάτω των 22 ετών. Επίσης από τα ποσά που θα αναλογούν στην εν λόγω ΠΑΕ από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση θα παρακρατείται ποσό 20% το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της εν λόγω ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές, δυνάμει αμετάκλητων αποφάσεων των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.
ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Η UEFA μπορεί να εκφράσει αντιρρήσεις σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Λίγκας;

Δεν έχει κανένα λόγο να το πράξει αυτό. Η UEFA δίνει στις ομοσπονδίες μέχρι και το περιθώριο για λιγότερο αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης για τις εγχώριες διοργανώσεις σε σχέση με τις ευρωπαϊκές. Πρόσφατα η ισπανική Μαγιόρκα αποκλείστηκε με απόφαση της επιτροπής της UEFA από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά η ισπανική ομοσπονδία έκρινε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, χωρίς περαιτέρω εμπλοκή της UEFA.
Αντίθετα η Superleague εισηγήθηκε προς την ΕΠΟ τα κριτήρια αδειοδότησης να παραμείνουν, όπως και πέρυσι, πλήρως εξομοιωμένα με τα κριτήρια της UEFA, για το σύνολο των ΠΑΕ της Super League. Το τι θα ισχύσει από εκεί και πέρα για τις μη αδειοδοτηθείσες ΠΑΕ είναι ζήτημα που αποφασίζεται από κάθε ομοσπονδία και Λίγκα ξεχωριστά χωρίς καμία διάθεση εμπλοκής από την πλευρά της Νιόν.
Πηγή: Sentragoal.gr

Η Μπαρτσελόνα της ζωής μας!!

Τον περισσότερο καιρό της ζωής μου, τον έχω περάσει στα αποδυτήρια και στα γήπεδα, αγκαλιά με μια μπάλα. Γράφει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.
Η Μπαρτσελόνα της ζωής μας
Είχα φτάσει στο σημείο, να νιώθω σαν τον Τομ Χανκς στη ταινία «Ο ναυαγός», όπου καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, ζωγράφισε τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου πάνω σε μια μπάλα και συζητούσε μαζί της τα πάντα. Η δύναμη που μου ασκούσε ήταν τέτοια, που ένιωθα να κάνω ενεργητικό διαλογισμό, την ώρα της προπόνησης και του αγώνα.
Για τη δύναμη του ποδοσφαίρου στις μάζες, υπάρχει ένας μύθος. Ένας δικτάτορας σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Λατινικής Αμερικής, απαγόρευσε αρχικά στους κατοίκους να πραγματοποιούν συναυλίες και παραστάσεις. Εκείνοι μαζεύονταν κάθε απόγευμα, στην πλατεία του χωριού, και έπαιζαν ευτυχισμένοι ποδόσφαιρο. Αργότερα τους απαγόρεψε, να κυκλοφορούν τη νύχτα και να έχουν τα φώτα των σπιτιών τους αναμμένα. Εκείνοι συνέχισαν να μαζεύονται κάθε απόγευμα και να παίζουν ευτυχισμένοι ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια, τους απαγόρεψε να μιλάνε μεταξύ τους και να τρώνε πάνω από ένα πιάτο ρύζι την ημέρα, ο καθένας. Εκείνοι απτόητοι, στην πλατεία του χωριού, παίζανε ευτυχισμένοι ποδόσφαιρο. Τέλος τους απαγόρεψε το ποδόσφαιρο. Εκείνοι ξεσηκώθηκαν και έριξαν το καθεστώς, σκοτώνοντας τον δικτάτορα.
Αυτό που προσπαθώ να επισημάνω είναι ότι το ποδόσφαιρο ασκούσε πάντα τρομερή επιρροή και δύναμη, στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και στις μάζες γενικότερα. Οι κυβερνήσεις κατάλαβαν από νωρίς το «όπλο» που είχαν στα χέρια τους και το χρησιμοποίησαν, είτε σαν όπιο των λαών, είτε για να προβάλλουν την χάρτινη ανωτερότητα της χώρας τους, μέσα από το πιο λαοφιλές άθλημα στον κόσμο. Αναπόφευκτα, το ποδόσφαιρο και η κοινωνία, πορνευόντουσαν μαζί κρατώντας το ίδιο βήμα, για πολλές δεκαετίες.
Το ποδόσφαιρο όμως, μόλις ένιωσε ότι οι ταχύτητες της ζωής είναι τέτοιες που δεν σου επιτρέπουν να απολαύσεις τη διαδρομή, αλλά τίθεται ζήτημα επιβίωσης, προσαρμόστηκε, και πήρε τον δικό του δρόμο. Όσο οι άνθρωποι πανικοβάλλονταν και έτρεχαν να προλάβουν τον εαυτό τους, εκείνο άλλαζε τη δομή και τη λειτουργία του, με μοναδικό στόχο να βελτιωθεί και να εξελιχθεί. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής έπρεπε να ενεργεί με ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης, κάτω από την πίεση του χώρου, του χρόνου και του αντιπάλου. Με απλά λόγια, για τους μη μυημένους στο άθλημα, αυτό σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής πλέον, έχει ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του για να σκεφτεί τι θα κάνει και με ποιον τρόπο, ελάχιστο χώρο για να κινηθεί και στενό «μαρκάρισμα» από έναν τουλάχιστον αντίπαλο σε κάθε φάση.
Για να «επιβιώσει», κατήργησε τις έννοιες, αμυντικός – επιθετικός και τις ανέδειξε σε αμυνόμενος-επιτιθέμενος Δεν υπάρχει δηλαδή κάποιος συγκεκριμένα να κάνει τη δουλειά του χαμάλη, για να επωφεληθεί η πριμαντόνα της ομάδας. Όλοι τρέχουν, ιδρώνουν και μαρκάρουν το ίδιο, με μοναδικό σκοπό την επιτυχία της ομάδας. Ξέρουν ότι μόνο μέσα από αυτή, μπορούν να προβληθούν και να διατηρηθούν σε υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο. Τα συστήματα του και οι τακτικές του, κοιτάζουν αποκλειστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Ομοιόμορφο διαχωρισμό, ομοιόμορφη επιβάρυνση, και ομοιόμορφη συμμέτοχη στα καθήκοντα, όλων των παικτών στο γήπεδο.
Αν το τοποθετήσουμε αυτό ακριβώς στη ζωή μας, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στην σύγχρονη κοινωνία; Οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί. Οι εξελίξεις (οι πραγματικές και όχι οι κατασκευασμένες των καναλιών)μας προσπερνάνε. Ο χώρος που μας αφήνεται, για να δουλέψουμε και να δημιουργήσουμε, είναι σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Οι αντίπαλοι, μας πιέζουν ασφυκτικά, από όλες τις μεριές. Οπότε θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να μάθουμε να λειτουργούμε κάτω από αυτή την πίεση, όλοι μαζί και ενωμένοι.
Ίσως θα πρέπει να πάρουμε μαθήματα από το ποδόσφαιρο, γιατί όπως είπαμε αυτό τα κατάφερε και προσαρμόστηκε. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής, σε αυτόν τον ελάχιστο χωροχρόνο σκέψης και αντίδρασης, όχι μόνο δεν στερήθηκε κάτι, αλλά αντιθέτως μέσα σε αυτόν δημιουργεί ένα απέραντο χώρο έμπνευσης, έκφρασης και φαντασίας. Επενδύοντας ταυτόχρονα σε έννοιες όπως, αλληλοκάλυψη, συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη.
Όποτε το ερώτημα που απομένει, και αφορά το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας, είναι το εξής. Στην σκληρή σύγχρονη κοινωνία, θέλουμε να πορευτούμε με αυτές τις αρχές και να προσπαθήσουμε να τις εφαρμόσουμε για να γινουμε η Μπαρτσελόνα της ζωής μας; Ή δεν μας πολυπειράζει το να «παιζουμε» στη Β εθνική...;
Υ.Γ Αναφέρομαι στο ποδόσφαιρο αυτό καθ' αυτό και στη φιλοσοφία του. Η βία στα γήπεδα, οι νταβατζήδες παράγοντες και τα στημένα παιχνίδια, δεν είναι παιδιά του ποδοσφαίρου. Είναι τα υπολείμματα του χειροτέρου εαυτού της κοινωνίας, που βρήκαν την πόρτα ανοιχτή και μας βίασαν...
Πηγή: protagon.gr

ΟΠΑΠ: Αφήστε το στοίχημα, πιάστε το πόκερ!!

Με σημερινές του δηλώσεις ο Γιάννης Σπανουδάκης, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, ζήτησε από τις εταιρίες που έχουν πάρει άδεια στην ελληνική αγορά να …αφήσουν ήσυχο το μονοπώλιο του οργανισμού στο αθλητικό στοίχημα. Αντ’ αυτού, τους προτείνει να ασχοληθούν με το πόκερ και τα παιχνίδια καζίνο!
ΟΠΑΠ: Αφήστε το στοίχημα, πιάστε το πόκερ Ο ΟΠΑΠ, δια στόματος Σπανουδάκη, ζητάει να διατηρήσει το μονοπώλιό του ως το 2020, ενώ ψάχνει ανάμεσα στις Playtech, Intralot και Lottomaticha το συνεργάτη που θα τον βοηθήσει να κάνει το άνοιγμα στην αγορά του online στοιχήματος.
Όσο για το μονοπώλιο, η θέση του είναι ότι «μέχρι το 2020 ο ΟΠΑΠ διαθέτει το μονοπώλιο για την διεξαγωγή των 11 παιχνιδιών του τόσο στα online όσο και στα offline κανάλια», τουλάχιστον «σύμφωνα με τη δική μας ερμηνεία», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Σπανουδάκης.
ΠΗΓΗ: PokerLobby.gr

Εξαφάνισε κάθε απόπειρα αντεπίθεσης!!

Το αδιαφιλονίκητο φαβορί του ζευγαριού επιβεβαίωσε τη διαφορά κλάσης, κερδίζοντας εύκολα την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού. Ο έμπειρος Μουρίνιο δεν υποτίμησε τον ΑΠΟΕΛ, δεν επέτρεψε αμετροεπή επιθετικότητα στους ποδοσφαιριστές του και δεν έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να «χτυπήσουν στην κόντρα». Διαβάστε μια διαφορετική ανάλυση για το ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ.
Εξαφάνισε κάθε απόπειρα αντεπίθεσης
Οι Κύπριοι έχουν, πλέον, χάσει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού καθώς τα παθήματα των προηγούμενων αντιπάλων τους έχουν διδακτικό χαρακτήρα για τους επόμενους.
Η αναμέτρηση είχε την αναμενόμενη εξέλιξη και αποτέλεσε την τελευταία «χρυσή παράσταση» του ΑΠΟΕΛ μπροστά στο κοινό του. Η πορεία του ΑΠΟΕΛ ήταν ήδη απίστευτα επιτυχημένη τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό. Άλλωστε ο Δαϋίδ νίκησε τον Γολιάθ και έπειτα στέφθηκε βασιλιάς. Δεν του ζήτησαν να αντιμετωπίσει και τον Darth Vader…
Η συντηρητική (λογική) τακτική του Γιοβάνοβιτς
Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ παράταξε εξαιρετικά αμυντικογενές 4-4-2 με τα εξής χαρακτηριστικά:
  • οπισθοχωρημένες γραμμές, βάθος στην άμυνα
  • πολύ μικρό πλάτος στις πτέρυγες και καμία προώθηση των μπακ
  • διπλή ζώνη άμυνας στα 2/5 του γηπέδου και συνοχή μεταξύ των γραμμών
  • συμμετοχή των εξτρέμ στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, παίζοντας ρόλο «βοηθητικών μπακ»
  • οπισθοχώρηση του Τρισκόφσκι και ουσιαστικά μετατροπή σε 4-51 ή 5-4-1
Ο Γιοβάνοβιτς επεδίωξε να μειώσει το χώρο δράσης των αντιπάλων, στοχεύοντας στη δημιουργία υπεραριθμίας στο κέντρο και καταστάσεις «δύο εναντίον ενός» στον κάτοχο της μπάλας. Έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στο μαρκάρισμα του Ρονάλντο χωρίς τη μπάλα καθώς θεώρησε σημαντικό να ελαχιστοποιηθούν οι φάσεις που θα καταστεί αποδέκτης αυτής.
Η αμυντικογενής φιλοσοφία των γηπεδούχων είναι ιδιαίτερα απαιτητική καθώς η ορθή της εφαρμογή επιτάσσει συνεχές τρέξιμο, έμφαση στις προσωπικές μονομαχίες, τακτική αυτοσυγκέντρωση και οδηγεί, μοιραία, σε αυξημένη καταπόνηση. Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έτρεξαν 3χλμ περισσότερα από τους φιλοξενούμενους και πέτυχαν το «μπλοκάρισμα» της επιθετικής τους λειτουργίας μέχρι το 70ο λεπτό. Ωστόσο, ήταν ανέφικτο να συνεχίζουν την υπερπροσπάθεια μέχρι το τέλος και κατέρρευσαν σωματικά και ψυχολογικά μετά το 1-0.
Η στατιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ, ανά ημίχρονο
Σχόλιο: Όπως ήταν αναμενόμενο, το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά ποιότητας με την εξάντληση των σωματικών δυνατοτήτων και την ομαδικότητα. Η ανασταλτική υπερπροσπάθεια χρίζει συγχαρητηρίων, αλλά η παντελής απουσία επιθετικού πλάνου (0 σουτ) στέρησε το δικαίωμα στο όνειρο.
Απεικόνιση της αμυντικής αντίδρασης του ΑΠΟΕΛ, όταν δεχόταν σέντρες από τα πλάγια. Ο χαφ Μοράις (συνήθως) γινόταν ο 5ος αμυντικός και ο Τσισκόφκσι γινόταν χαφ. Η διάταξη αυτή που μοιάζει τελικά με 5-4-1, έκλεινε τους χώρους στην αδύναμη πλευρά (είτε του Ρονάλντο είτε του Μπενζεμά), αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που έχει η "στενή" διάταξη στην άμυνα και είχε αριθμητική υπεροπλία μέσα στη περιοχή.
Απεικόνιση της αμυντικής αντίδρασης του ΑΠΟΕΛ, όταν δεχόταν σέντρες από τα πλάγια. Ο χαφ Μοράις (συνήθως) γινόταν ο 5ος αμυντικός και ο Τσισκόφκσι γινόταν χαφ. Η διάταξη αυτή που μοιάζει τελικά με 5-4-1, έκλεινε τους χώρους στην αδύναμη πλευρά (είτε του Ρονάλντο είτε του Μπενζεμά), αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα που έχει η "στενή" διάταξη στην άμυνα και είχε αριθμητική υπεροπλία μέσα στη περιοχή.
Η ρεαλιστική τακτική του Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος επεδίωξε να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους αστέρες στη βασική 11αδα. Η εξαιρετική αμυντική γραμμή της Ρεάλ, με τον ταχύτατο Ράμος σε ρόλο στόπερ, εξαφάνισε κάθε περίπτωση αντεπίθεσης του ΑΠΟΕΛ. Έτσι η σωματική και ψυχολογική κούραση των Κυπρίων από ένα παιχνίδι που εξελισσόταν έξω και πλάγια από την περιοχή του, μοιραία οδήγησε στην επίτευξη του πρώτου γκολ από τη Ρεάλ, που ουσιαστικά διέλυσε κάθε ελπίδα του ΑΠΟΕΛ.
Ο Μουρίνιο αναλυτικότερα παρέταξε ψηλά τις γραμμές του και χρησιμοποίησε επιθετικογενές σύστημα με έμφαση:
  • στο ποδόσφαιρο κατοχής με έλεγχο του ρυθμού (70% – 30% κατοχή μπάλας)
  • στο short passing game
  • στις συχνές εναλλαγές θέσεων μεταξύ των επιτελικών στον άξονα
  • στην πίεση στα 4/5 του γηπέδου
  • στις σέντρες από το ύψος της περιοχής
Ποιοτική ανάλυση των σουτ της Ρεάλ, ανά ημίχρονο
Ποιοτική ανάλυση των σουτ της Ρεάλ, ανά ημίχρονο
Η βασίλισσα δεν υποτίμησε τον ΑΠΟΕΛ και παρουσίασε σοβαρό αγωνιστικό προφίλ, παρά τη διαφορά δυναμικότητας σε όλα τα επίπεδα. Οι ‘μερένγκες’ δεν επέδειξαν συμπεριφορά star και έκαναν ελάχιστες «περιττές» ενέργειες εντυπωσιασμού καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν η πιστή τήρηση της τακτικής του Πορτογάλου.
Σχόλιο: Η σοβαρότητα ακόμα και σε παιχνίδια απέναντι σε υποδεέστερους αντιπάλους αποδεικνύει ότι έχει μετατραπεί από «ομάδα βεντετών» σε «ομάδα του προπονητή». Οι ενέργειες των παικτών είναι «ελεγχόμενες», ενώ η πειθαρχία αποτελεί αξιοσημείωτο παράγοντα και έχει συμβάλλει στην επιτυχημένη πορεία της βασίλισσας.

Η στατιστική εικόνα της Ρεάλ, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα της Ρεάλ, ανά ημίχρονο

Οι αλλαγές καθόρισαν την εξέλιξη του αγώνα
Στόχος του Μουρίνιο ήταν να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, να κουράσει τον αντίπαλο, να τον ωθήσει σε αύξηση της συχνότητας των λαθών του και να τον «τελειώσει» μετά το 70ο λεπτό. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του προβαίνοντας στις ακόλουθες αλλαγές:
  • Κακά: για να βελτιώσει την ποιότητα των μεταβιβάσεων και να συμβάλλει στην αύξηση της επιθετικότητας
  • Μαρσέλο: για να παίξει ρόλο full-back με απολύτως επιθετικογενή προσανατολισμό και εντολή για overlap
Η διαφορά στο χώρο που κινήθηκε ο Κοεντράο (πάνω) και ο Μαρσέλο (κάτω)
Η διαφορά στο χώρο που κινήθηκε ο Κοεντράο (πάνω) και ο Μαρσέλο (κάτω)
Η διπλή αλλαγή κατέστησε ταχύτερη την ανάπτυξη της Ρεάλ, αύξησε περαιτέρω την πίεση στα καρέ του ΑΠΟΕΛ και συνέβαλλε στην επίτευξη του πρώτου τέρματος. Η αριθμητική υπεροχή των φιλοξενούμενων στα καρέ του Χιώτη αξιοποιήθηκε από την ποιότητα του Κακά και τις προωθήσεις του Μαρσέλο, ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία το πλάνο του Μουρίνιο.
Σχόλιο: Η ενεργή συμμετοχή των αλλαγών του Πορτογάλου στην επίτευξη των τερμάτων αλλά και η γενικότερη παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο αποδεικνύει την ορθότητα της απόφασης του προπονητή για τη χρησιμοποίησή τους.
Συμπέρασμα
Η κατάρρευση της ομάδας μετά το 0-1 ήταν φυσικό επακόλουθο της έντονης σωματικής κόπωσης και ψυχολογικής καταπόνησης. Ωστόσο, η αγωνιστική συμπεριφορά των γηπεδούχων μέχρι το 70ο λεπτό αποδεικνύει ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με σαφή ποδοσφαιρική ταυτότητα, αξιομνημόνευτη ομοιογένεια και καταπληκτική αίσθηση της ομαδικότητας. Αξίζουν, επομένως, συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ για τις στιγμές που χάρισε σε όλους τους φιλάθλους καθώς και για το μήνυμα που στέλνει στις ελληνικές ομάδες: ότι αν αλλάξουν την κενόδοξη νοοτροπία του ανούσιου εντυπωσιασμού και επενδύσουν στη μετριοπάθεια και τις value for money επιλογές μπορούν να πετύχουν το φαινομενικά ακατόρθωτο.

πηγή: overlap.gr

Η σέξι πλευρά της Μπαρτσελόνα (ΦΩΤΟ)

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κερδίσει τη Σιένα και προκριθεί στο Φάιναλ Φορ θα βρει απέναντί του την Μπαρτσελόνα.
Η σέξι πλευρά της Μπαρτσελόνα (ΦΩΤΟ)
Οι Καταλανοί είναι μια ομάδα με πολλά χαρίσματα και σέξι φιλάθλους, όπως η Frescia Casanova που λατρεύει τους Καταλανούς και τον Μέσι.
Εμείς λατρεύουμε το πανέμορφο μοντέλο.
ΠΗΓΗ: Superbasket.gr

Ψάχνεις για τον θησαυρό, Ίκερ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Την πιο... αηδιαστική πλευρά του έδειξε ο Κασίγιας στο παιχνίδι εναντίον του ΑΠΟΕΛ, στην Κύπρο, ξύνοντας τη μύτη του και χαϊδεύοντας στη συνέχεια το πρόσωπο ενός μικρού παιδιού!
Ψάχνεις για τον θησαυρό, Ίκερ; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το βίντεο είναι ο καλύτερος μάρτυρας...



 πηγή: sportdog.gr