Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Αύριο το δάνειο ή τέλος!

Μέχρι να κλείσουν αύριο οι τράπεζες θα πρέπει η ΑΕΚ να πληρώσει τους πρώην ποδοσφαιριστές, ειδάλλως χάνει τις προθεσμίες και δεν παίρνει αδειοδότηση.
Αύριο το δάνειο ή τέλος!
Ένα από τα μεγαλύτερα σήριαλ στην ιστορία της ΑΕΚ βαδίζει προς το τέλος του. Για την ακρίβεια απομένουν λιγότερες από 24 ώρες προκειμένου να μάθουμε αν η Ένωση θα πάρει την αδειοδότηση για τη νέα χρονιά ή θα αποκλειστεί (σε πρώτη φάση) από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και του χρόνου θα... φυτοζωεί στη Σούπερ Λίγκα. Συγκεκριμένα, όπως έγινε πλέον γνωστό, οι διακανονισμοί που έχει πετύχει (και ελπίζει πως θα πετύχει με τους υπόλοιπους) η διοίκηση της ΑΕΚ για οφειλές προς παίκτες, προπονητές και μάνατζερ, πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι, όταν κλείνουν και οι τράπεζες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν στην ΠΑΕ, παρότι η 31η Μαρτίου πέφτει Σάββατο, δεν δίνεται το δικαίωμα να υπάρξει πληρωμή την Δευτέρα και αλλά όλα θα πρέπει να γίνουν μέχρι αύριο Παρασκευή.
Το μεγάλο πρόβλημα έγκειται σε όσους οφείλονται χρήματα και βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Η εντολή θα πρέπει να δοθεί μέχρι το κλείσιμο των τραπεζών και η ΑΕΚ να έχει στην κατοχή της τα παραστατικά που αποδεικνύουν τη συνέπειά της στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η ΟΥΕΦΑ. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να εκταμιευτεί το 1,5 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στην Κύπρο και προέρχεται από το δάνειο που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης, μέσω του Αλ Σουνταϊρί.
Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έχει ενημερώσει πως τα λεφτά είναι διαθέσιμα και πλέον όλο το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο ο Χάρης Οικονομόπουλος. Η επικοινωνία του αντιπροέδρου της ΠΑΕ με τον Ανδρέα Δημητρέλο είναι συνεχής, ωστόσο αυτά τα χρήματα δεν είναι ακόμα στη διάθεση της ομάδας ώστε να προχωρήσει σε πληρωμές. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο λόγος που δεν είναι διαθέσιμο αυτό το ποσό, έχει να κάνει με τον δεσμευμένο -κατά το ήμισυ- λογαριασμό της ΑΕΚ από την εφορία και σε ενδεχόμενο που θα γινόταν η μεταφορά, θα υπήρχε κίνδυνος να... χαθούν 750.000 ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την διοίκηση, η λύση έχει βρεθεί και σε αυτή την περίπτωση. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των ποδοσφαιριστών στους οποίους η ΑΕΚ οφείλει χρήματα και η πληρωμή τους μπορεί να γίνει απευθείας από την Κύπρο, χωρίς τα λεφτά να περάσουν από τον λογαριασμό της Ένωσης. Θα πρέπει να διευκρινιστεί μάλιστα, πως το θέμα που «καίει» αυτή τη στιγμή, δεν είναι η εφορία, αλλά οι πληρωμές των παικτών και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί. Ο δρόμος λοιπόν που πρέπει να ακολουθήσει η ΑΕΚ είναι ένας και μοναδικός. Ο Χάρης Οικονομόπουλος να δώσει μέχρι αύριο το πρωί, το αργότερο, εντολή ώστε να ξεκινήσουν οι πληρωμές (είτε μέσω Κύπρου, είτε με κάποιον άλλον τρόπο) και η ομάδα να ξεπεράσει τον... σκόπελο της αδειοδότησης. Ειδάλλως, οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα βάζει... ταφόπλακα στην ομάδα.
Τι συμβαίνει με την εφορία
Το πρόβλημα που υπάρχει με την εφορία είναι εξίσου σημαντικό με τις πληρωμές των παικτών, ωστόσο έρχεται σε δεύτερη... μοίρα, λόγω των προθεσμιών που υπάρχουν. Παρότι αύριο θα είναι εξαιρετικά σημαντική ημέρα και για το συγκεκριμένο θέμα, ακόμα και αν δεν έρθει η απάντηση του εφόρου μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, η ΑΕΚ δεν χάνεται. Η φορολογική ενημερότητα μπορεί να συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα δοθεί στην ΕΠΟ, μέχρι και την Τρίτη-Τετάρτη (θα εξαρτηθεί πότε θα φύγουν από την ΕΠΟ για την ΟΥΕΦΑ όλοι οι φάκελοι για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων), κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν η εφορία δεν δεχτεί τον διακανονισμό και ζητήσει όλο το 1,2 εκατ. ευρώ που αξιώνει για το άρθρο 44, η ΑΕΚ θα έχει περιθώριο 2-3 ημερών να αναζητήσει από άλλες πηγές το συγκεκριμένο ποσό.
Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και με νέα σύναψη δανείου, με εκχώρηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας σεζόν. Κάτι που είχε παραδεχτεί και ο Ανδρέας Δημητρέλος, όταν έλεγε πως η ΑΕΚ έχει... διαθέσιμα 3 εκατ. ευρώ (από το τηλεοπτικό συμβόλαιο) εξαιτίας της απόφασης της Σουπερ Λιγκ για μη υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα αδειοδοτηθούν. Παρόλα αυτά, στην ΑΕΚ είναι αισιόδοξοι και για την εφορία, καθώς το περίπου 1 εκατ. ευρώ που ήδη έχει δώσει τον τελευταίο μήνα, σε συνδυασμό με τα χρήματα που θα καταθέσει και αύριο, θα της δώσουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την φορολογική της ενημερότητα. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό, το 1,5 εκατ. ευρώ του δανείου είναι αυτό που «καίει» την ΑΕΚ και το θέμα θα πρέπει να έχει λυθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι.
Τι συμβαίνει με τους διακανονισμούς
Ήταν και αυτό ένα από τα σημαντικά κεφάλαια που έπρεπε να διευθετήσει η διοίκηση και σε μεγάλο βαθμό το έχει πετύχει, ενώ εντός της ημέρας μπορεί να έχει αποσπάσει τις υπογραφές από όλους όσους όφειλε χρήματα. Αναφορικά με τους Κάρλος, Βάργκας και Μπέλεκ, που από χθες αντέδρασαν και δεν δέχτηκαν τον διακανονισμό (ο Κοντοές τελικά δέχτηκε) που τους προτάθηκε, το συνολικό ποσό που τους οφείλει η Ένωση δεν ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ και θα καλυφθεί εξολοκλήρου. Ανοιχτά... μέτωπα μέχρι στιγμής υπάρχουν με τον Μανόλο Χιμένεθ, με τον νομικό του εκπρόσωπο να μην είχε απαντήσει στον Γκρέταρσον μέχρι νωρίς το πρωί, όπως και με τον Γκουστάβο Οναΐντια, για οφειλές από τις μεταγραφές των Μπλάνκο και Νασούτι (οι παίκτες έχουν δεχθεί).
Πηγή: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: