Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καράογλου: «Προσπαθούμε να προλάβουμε»

Ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» σχετικά με το θέμα της τροπολογίας των Χορτατζήδων, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Έγιναν επαφές σε δύο επίπεδα σήμερα, για την τροπολογία των Χορτατζήδων και για τη βία στα γήπεδα» εξήγησε και τόνισε:

«Η τροπολογία έχει κατατεθεί εκ νέου. Την τελευταία στιγμή ο κ. Παπακωνσταντίνου επικαλέστηκε ότι έχει πολλές τροπολογίες μου είπε ότι ζητάμε πολλά και του απάντησα πως ζητάμε τα ίδια με την ΑΕΚ και δεσμεύτηκε πως θα το εξετάσει.

Του ανέφερα και του έδειξα το νόμο 40/42 όπου το άρθρο 64 λέει τα ίδια πράγματα που αναφέρει η τροπολογία για τον Ηρακλή, διαφέρει μονάχα το όνομα του Ηρακλή μ? εκείνο της ΑΕΚ, τίποτε παραπάνω, ακόμα και την ίδια… γραμματοσειρά έχουμε χρησιμοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Σήμερα έχουν κατατεθεί πολλές τροπολογίες, δύσκολα βλέπω ότι θα προλάβουμε, αλλά θα το προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε με 51 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν σε 2 ώρες να περάσει. Το έργο δεν είναι κρατικό, δεν θα συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ, θα είναι ιδιωτική προσπάθεια. Υπάρχει ενδιαφέρον από Ελληνική και Κυπριακή εταιρία».

Παράλληλα τόνισε για τη Μίκρα: «Στη Μίκρα ο Ηρακλής είχε ιδιοκτησία 37 στρέμματα και 38 στρέμματα πήρε από τη Γ.Γ.Α. με τις προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του γηπέδου. Χρήματα δεν υπάρχουν στην αγορά και δεν προχώρησε η ιστορία. Θα καταθέσουμε τροπολογία για μια πρώτη παράταση για άλλα 5 χρόνια όπου φιλοδοξούμε πως θα υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας και θα προκύψει ενδιαφέρον».

Για την αρμόδια επιτροπή για τα θέματα αθλητισμού για τη βία στα γήπεδα, τόνισε:

«Ήταν παρόντες οι κ.κ. Νικητιάδης και Μπιτσαξής. Πήρα το λόγο και τοποθετήθηκα κάνοντας μια ιστορική αναφορά. Είπα την άποψή μου πως η βία επηρεάζεται πολύ από τα κοινωνικά γεγονότα, την ανεργία, τη φτώχια και την οικονομία. Είπα πως πολλές φορές η βία εκκολάπτεται και προκαλείται από τους διοικούντες τον αθλητισμό.

Έφερα το παράδειγμα του Ηρακλή, τον αγώνα με το Αγιονέρι και τη διακοπή του αγώνα, όπου όμως δεν υπήρχε βιαιοπραγία. Ανέφερα στον κ. Μπιτσαξή πως έκανε λόγο για έξωση προς τον Ηρακλή, χωρίς όμως να κάνει την ίδια αναφορά και να δείξει την ίδια ευαισθησία στο ΟΑΚΑ. Το Καυτανζόγλειο είναι κληροδότημα, το ΟΑΚΑ είναι κρατική περιουσία.

Πέρσι σφαγιάστηκε ο Ηρακλής και εστάλη στη Δ? Εθνική τους υπενθύμισα. Τους ανέφερα και τις φετινές αποφάσεις για μη υποβιβασμό, ενώ ανέφερα και την περίπτωση του ΟΦΗ που χωρίς χαρτί παίζει στη Super League. Όλα αυτά, όπως και το θέμα του βόλεϊ, πυροδοτούν τη βία, τους τόνισα, όπως και ο κ. Λιάνης που τους… έσυρε επίσης τα εξ αμάξης και στο θέμα του βόλεϊ και τη στάση του Ολυμπιακού.
Δυστυχώς δεν ξέρω τις απαντήσεις που έδωσαν οι κ.κ. Μπιτσαξής και Νικητιάδης. Τα ερωτήματα είναι εύλογα πάντως».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: