Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Πασάρει, φτιάχνει, σκοράρει

Οι στατιστικές επιδόσεις του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα πιστοποιούν ότι έχει γίνει μία σαφώς πιο επιθετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.
Πασάρει, φτιάχνει, σκοράρει
Δια γυμνού οφθαλμού, ένας απλός φίλος του ΠΑΟΚ, μπορεί να διαπιστώσει πώς η ομάδα του παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στην οργάνωση του παιχνιδιού και την παραγωγή των φάσεων.
Συγκεκριμένα, επί Μπόλονι ο ΠΑΟΚ δουλεύει πάρα πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά της ομάδας.
Η σύγκριση με την περσινή περίοδο είναι αποκαλυπτική: Την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 ο ΠΑΟΚ είχε στο τέλος του πρωταθλήματος μέσο όρο 78,9 πάσες/αγώνα, ενώ φέτος το αντίστοιχο νούμερο έχει φθάσει στις 90,34 μετά από 26 αγωνιστικές.
Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ έχει δύο παίκτες, τον Φωτάκη και τον Γκαρσία μέσα στην πρώτη τριάδα των πασέρ του πρωταθλήματος. Η επιθετική βελτίωσή του δεν σταματά εκεί. Η καλύτερη κυκλοφορία μπάλας έχει φέρει και μεγαλύτερη παραγωγή φάσεων.
Τη φετινή περίοδο ο ΠΑΟΚ δημιουργεί 11,8 τελικές προσπάθειες ανά αγώνα, ενώ πέρσι, με το τέλος του πρωταθλήματος, ο αντίστοιχος δείκτης ήταν στο 9,9.
Κατά συνέπεια, είναι απόλυτα λογικό ο ΠΑΟΚ να σημειώνει και περισσότερα γκολ σε κάθε ματς. Από το 1,06 ανά ματς της περσινής περιόδου, έχουμε φθάσει στα 1,5 φέτος.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: