Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συμφωνία Τέβες-Μίλαν!

Ένα βήμα πριν την συμφωνία βρίσκονται Μίλαν και Τέβες, όπως αναφέρουν ιταλικά ρεπορτάζ!
Συμφωνία Τέβες-Μίλαν!
Συγκεκριμένα, το Sky Italia αναφέρει ότι η Μίλαν έκανε σήμερα επίσημη πρόταση στην Σίτι για τον Αργεντινό επιθετικό για ελεύθερο δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς ύψους 20 εκατ. ευρώ!

Έτσι, λοιπόν, στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης (6/12), ο Αντριάνο Γκαλιάνι και ο μάνταζερ του Τέβες, υπήρξε συμφωνία και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες, ο αντιπρόεδρος των "ροσονέρι" να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ, προκειμένου να κλείσει τον 27χρονο Αργεντινό επιθετικό.

Της έσβησε τη... "φλόγα"!

Η Γκρόνινγκεν μπορεί να λέει πως είναι... φλόγα στο όνομα του χορηγού της (GasTerra Flames ), αλλά στο Αλεξάνδρειο μόνο αυτό δεν έδειξε με τον Άρη να «ξεσπάει» (79-58).
Της έσβησε τη... "φλόγα"!
Ο Άρης ήθελε να ξεχάσει τον τρόπο που ηττήθηκε από στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και φρόντισε να... ξεσπάσει στην Ολλανδική Γκρόνινγκεν. Η ήττα της Νίμπουρκ από την Ρουντούπις του ήρθε «κουτί» και πλέον χρειάζεται μία απλή νίκη για να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Άλλη Ρεάλ στο Άμστερνταμ!!


images

Μια διαφορετική Ρεάλ Μαδρίτης θα παρουσιάσει ο Ζοσέ Μουρίνιο στην αυριανή αναμέτρηση της ομάδας του στην Άμστερνταμ Αρένα κόντρα στον Άγιαξ.
Ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε στη Μαδρίτη ενόψει του «κλάσσικο» τους Ρονάλντο, Ράμος, Κασίγιας, Πέπε, Μαρσέλο, Κεντίρα και Ντιαρά.
Αναλυτικά η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Αδάν, Μεχίας, Πατσέκο
Αμυντικοί: Αρμπελόα, Κοεντράο, Βαράν, Αλμπιόλ, Μέντες
Μέσοι: Κακά, Οζίλ, Ντι Μαρία, Σαχίν, Αλτιντοπ, Καγιεχόν, Γκρανέρο, Αλόνσο
Επιθετικοί: Ιγουαΐν, Μπενζεμά, Χεσέ.


πηγή: metrosport.gr

Παραμένει στην Κορίνθιανς ο Αντριάνο!!


images

Για ακόμα μία σεζόν θα παραμείνει στην πρωταθλήτρια Κορίνθιανς ο Αντριάνο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρές Σάντσες.
«Προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία του. Δεν θα είμαι υποκριτής. Είχε έναν σοβαρό τραυματισμό και έπαιξε λίγο, αλλά είχε πετύχει ένα πολύ σημαντικό γκολ απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο. Την επόμενη σεζόν ελπίζω να είναι πολύ καλύτερος», είπε συγκεκριμένα.


πηγή: metrosport.gr

Μπίλης: «Δεν είναι τυχαίοι οι τραυματισμοί»


mpilis

Ο συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στα δύο πρώτα χρόνια του στην ομάδα του ΠΑΟΚ και νυν προπονητής του Τηλυκράτη Λευκάδας, Λεωνίδας Μπίλης σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Αθλητικού Metropolis, μίλησε για το επεισόδιο που είχε την Κυριακή με τον παίκτη του Αετού, Κώστα Μαργιορίδη, ενώ εξέφρασε την άποψή του και για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει φέτος ο «Δικέφαλος».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λεωνίδα Μπίλη:
«Πριν από δύο χρόνια είχα δηλώσει σε αυτόν τον σταθμό, πως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε τότε να κατακτήσει το πρωτάθλημα αν δεν είχε τραυματισμούς. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει σπουδαίους ποδοσφαιριστές με ακριβά συμβόλαια, οι οποίοι κατά καιρούς μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμών. Δυστυχώς στην ομάδα δεν υπάρχει πλήρες ρόστερ έτσι ώστε να αντικατασταθούν επάξια αυτοί οι παίκτες. Πιστεύω πως ο αριθμός των τραυματισμών είναι τεράστιος και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο, καθώς υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις και οι προπονήσεις είναι μεγάλης έντασης. Έχει γίνει κάποιο λάθος το οποίο πρέπει να το κοιτάξουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Βέβαια εμείς δεν είμαστε μέσα στην ομάδα για να γνωρίζουμε πολλά πράγματα, απλά ως άνθρωποι του ποδοσφαίρου μπορούμε να έχουμε άποψη για το ότι αποκλείεται τόσοι τραυματισμοί να ήταν τυχαίοι. Η χρονική διάρκεια και η ένταση της προπόνησης ποικίλει σε κάθε ποδοσφαιριστή, ανάλογα με την ηλικία, τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, την αγωνιστική του κατάσταση και το ιστορικό των τραυματισμών του. Κάτι δεν γίνεται σωστά όμως, καθώς δεν δικαιολογούνται τόσοι τραυματισμοί και σε τόσο τακτά χρονικά διαστήματα».
Για το επεισόδιο που είχε με τον ποδοσφαιριστή του Αετού, Κώστα Μαργιορίδη και είχε ως αποτέλεσμα να περάσει από το αυτόφωρο, δήλωσε:
«Αυτά είναι δυσάρεστα γεγονότα και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο,που όλοι υπηρετούμε. Πάνω στην ένταση της στιγμής μπορεί να συμβούν πολλά, για τα οποία μετά όλοι μετανιώνουν. Μερικές φορές πας να χωρίσεις κάποιους από τον καβγά και βρίσκεσαι να την πληρώνεις εσύ. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα είναι λήξαν και ότι δε θα δοθεί συνέχεια».


πηγή: metrosport.gr

Γεωργιάδης: «Ο Άρης που θέλει να βλέπει ο κόσμος»


gs


Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Γεωργιάδης (του Σάββα), μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», αναφέρθηκε στη νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού, αλλά και για το κακό ξεκίνημα της Δόξας Δράμας στο πρωτάθλημα. Ο Γεωργιάδης, ο οποίος αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη, του Παναθηναϊκού και της Δόξας, εκθείασε τον τρόπο παιχνιδιού των «κίτρινων».
Για το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είπε: «Ήταν αναμενόμενο πως άμα πίεζε ο Άρης, θα νικούσε. Η ομάδα μπήκε με πάθος στο παιχνίδι και πήρε τη νίκη δίκαια. Ήταν η καλύτερη του εμφάνιση για φέτος και ανταμείφθηκε κερδίζοντας την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά και πολύ κόσμο, ο οποίος θέλει να βλέπει την ομάδα του να αγωνίζεται όπως την κυριακή».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Φέτος οι ομάδες είναι καλύτερες και βλέπουμε πιο ωραίο ποδόσφαιρο. Επίσης λόγω της οικονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί τις ομάδες, βλέπουμε να αγωνίζονται και πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν πολλοί και καλοί Έλληνες και πρέπει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους. Όσο για τους προπονητές των ομάδων πιστεύω πως χρειάζονται πίστωση χρόνου για να φανεί η δουλεία τους».
Μιλώντας για την Δόξα Δράμας, από την οποία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Γιώργος Γεωργιάδης τόνισε: «Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ξέρουν τι σημαίνει Δόξα. Είναι μια ομάδα η οποία έχει μεγάλη ιστορία και είμαστε στεναχωρημένοι για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται».


πηγή: metrosport.gr

Αφιέρωμα στα 17 χρόνια του PlayStation!!

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν την τακτική της Sony σε διάφορους τομείς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το PlayStation ήταν και είναι το σύστημα που έδωσε στη βιομηχανία του gaming την απαραίτητη ώθηση, ώστε το «σπορ των λίγων» να γίνει το «χόμπι των πολλών».
Αφιέρωμα στα 17 χρόνια του PlayStation

Η οικογένεια των συστημάτων PlayStation κλείνει φέτος 17 χρόνια παρουσίας στην αγορά των video games και το Enternity ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα στην πορεία της, σημειώνοντας τις πιο σημαντικές στιγμές, βαδίζοντας προς την… ενηλικίωση.
Το PlayStation κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 στην αγορά της Ιαπωνίας και σήμανε την εμπλοκή της Sony στην αγορά της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, μία αγορά που δεν είχε αγγίξει μέχρι τότε. Η εμπορική επιτυχία που σημείωσε μεταφράστηκε σε 100 εκατομμύρια συστήματα μέσα σε 9,5 χρόνια διάθεσης, ρεκόρ που έσπασε με τη διάθεση του PlayStation 2. Το χειριστήριο που συνόδευσε όλα τα PlayStation είναι το DualShock που έχει πουλήσει μέχρι και τα τέλη του 2008 πάνω από 30 εκατομμύρια περιφερειακά.
Η γέννηση του PlayStation οφείλεται στη Nintendo, η οποία στράφηκε στη Sony όταν θέλησε να εμπλέξει την αποθήκευση των τίτλων του Super NES σε CD-Rom. Την ανάπτυξη του project από το 1986 επέβλεπε ο Ken Kutaragi και γι’ αυτό έμεινε γνωστός στη βιομηχανίας ως ο «πατέρας του PlayStation». Στις αρχές των 90s, η Nintendo αποκάλυψε στο πλαίσιο του Consumer Electronics Show την επέκταση του τότε συστήματός της στα ψηφιακά μέσα, με τη διανομή του Play Station (όπως ονομαζόταν τότε) να γίνεται από την ίδια. Ωστόσο η Sony αποδείχτηκε ισχυρός αντίπαλος και «επικίνδυνος» συνεργάτης για πολλά από τα στελέχη της εταιρίας του Kyoto και κυρίως του Hiroshi Yamauchi. Ο τότε ιθύνων νους της Nintendo διάβασε αναλυτικά εκ των υστέρων το συμφωνητικό των δύο πλευρών και αποφάσισε να ακυρώσει το project μυστικά. Ο βασικός λόγος ήταν ότι πρώτον η Nintendo δεν ήθελε συνεργάτης της να έχει πρόσβαση στα «εσωτερικά» του Super NES και δεύτερον ότι υπήρχαν έντονες διαφωνίες για το πώς θα μοιράζονταν τα κέρδη από το hardware.
ΠΗΓΗ: Enternity.gr

''Ελάτε, να μας συλλάβετε όλους''

Ανακοίνωση στήριξης στον πρόεδρο της ΚΑΕ Καβάλας, Κώστα Παπακωνσταντίνου, που συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο εξέδωσε η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας.
''Ελάτε, να μας συλλάβετε όλους''
Σε αυτή αναφέρεται:
Χαρακτηριστικό ενός παρακμασμένου κράτους είναι ότι γελοιοποιεί και τις πιο σημαντικές λειτουργίες του. Έτσι λοιπόν και η σημερινή προσαγωγή του προέδρου της ΕΚ Καβάλας και διευθύνοντος συμβούλου της Kavala oil μοιάζει περισσότερο με γκάφα του Mr Bean παρά με εκστρατεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος παράγοντας ξεχωρίζει για την ακεραιότητα του και την τιμιότητα του στον αθλητικό χώρο. Όταν οι πάντες στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης χρωστάνε παντού, οι αρμόδιοι φορείς επέλεξαν να συλλάβουν με αυτόφωρη διαδικασία τον ΚΟ Παπακωνσταντίνου!
Τι κι αν έχει γίνει πρόσφατα διακανονισμός της οφειλής; Τι και αν οφείλονται στην Kavala oil υπερδεκαπλάσια από το κράτος;
Πιθανώς να φταίει ο γεωγραφικός προσδιορισμός στην ομάδα και στην εταιρία που διευθύνει!
Κύριοι μην γελοιοποιείτε έτι περισσότερο την υπηρεσία και το κράτος που εκπροσωπείτε !
Ούτε τα πετρέλαια θα κλείσουν, ούτε η Καβάλα θα λυγίσει ούτε ο Καβαλιώτικος αθλητισμός θα χαθεί.
Ελάτε να μας συλλάβετε όλους, είμαστε όλοι ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

Παίρνει τη Νίκη Βόλου ο Δαλούκας;

Σημαντικές εξελίξεις ενδέχεται να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες στη Νίκη Βόλου, η οποία πιθανόν να περάσει στα χέρια του Γιώργου Δαλούκα!
Παίρνει τη Νίκη Βόλου ο Δαλούκας;
Το «σενάριο» αυτό θα επιβεβαιωθεί αν ο νυν εκτελεστικός διευθυντής της θεσσαλικής ΠΑΕ αποκτήσει τις μετοχές των Βαλαχή, Χρόνη και Τζώρτζη, οι οποίες βρίσκονται υπό παραχώρηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δαλούκας και άλλοι Νικιώτες εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν στα χέρια τους την πλειοψηφία των μετοχών. Πάντως, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις και επαφές προτού προκύψουν νεότερα σε ό,τι έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό.
Τέλος, νέα Γενική Συνέλευση θα προκηρυχθεί σε 25 ημέρες ώστε να εκλεγεί το νέο ΔΣ της ΠΑΕ.
Πηγή: novasports.gr

Υπάρχει πλανήτης κατοικήσιμος;

Οι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει το πρώτο κατοικήσιμο μπλε πλανήτη που είναι τροχιά γύρω ένα αστέρι παρόμοιο με τον Ήλιο. Η αποστολή της NASA με την ονομασία "Kepler" είναι η εξεύρεση νέων κόσμων, αλλά παρόλο ότι έχουν ανακαλυφθεί μερικοί αυτός ο πλανήτης είναι ο πρώτος που έχει παρόμοιες συνθήκες με τη γη.
Υπάρχει πλανήτης κατοικήσιμος;
Ο πλανήτης Kepler 22-b, βρίσκεται περίπου 600 έτη φωτός μακριά από τον πλανήτη μας και έχει μέγεθος 2,4 φορές μεγαλύτερο τη Γη, ενώ η μέση θερμοκρασία του είναι 22ο C, παρόμοια με τη θερμοκρασία της άνοιξης μας.
Οι επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη χρησιμοποίησαν φωτομετρικά δεδομένα από το τηλεσκόπιο Kepler της NASA στο διάστημα, το οποίο παρακολουθεί τη φωτεινότητα 155.000 αστεριών.
Προς το παρόν οι επιστήμονες δεν μπορούν να διακρίνουν εάν υπερισχύει το στοιχείο του νερού, του αέρα ή της γης.
Πηγή: shootandgoal.com

Κατάρρευση και συντριβή!!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Κίμκι στη Ρωσία, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ρωσική ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους Θεσσαλονικείς επικρατώντας με 89-65.
Κατάρρευση και συντριβή
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Κίμκι είναι ομάδα επιπέδου... Ευρωλίγκας. Έχει εξαιρετικό ρόστερ και πολλές επιλογές. Έτσι, μπορεί να κάνει ροτέσιον και κρατάει τον ίδιο ρυθμό και στα σαράντα λεπτά του ματς.
ΜVP: Ο Κρέσιμιρ Λόντσαρ. Ο Κροάτης φόργουορντ ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση και ουσιαστικά ήταν αυτός που...καθάρισε για την παρέα του στην τρίτη περίοδο, όταν και στο διάστημα 24'-32' κρίθηκαν όλα.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ντάντε Στίγκερς μάλλον… έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ δεν βοήθησε για ακόμη ένα ματς παρόλο πυ βρέθηκε στο παρκέ για περίπου δεκαπέντε λεπτά.
ΚΕΥ POINT: Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε (48-43), αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά η διαφορά έφτασε στο +21 με τους Ρώσους να κάνουν σερί 16-0 και κάπου εκεί οι Θεσσαλονικείς έριξαν λευκή πετσέτα.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Πάντα αξίζει κάποιος να πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει την Κίμκι, μια ομάδα επιπέδου Ευρωλίγκας. Από την άλλη και ο ΠΑΟΚ στάθηκε με αξιοπρέπεια στην Ρωσία.
Δεκάλεπτα: 22-18, 40-32, 69-45, 89-65
Κίμκι: Φριτζόν 14 (2), Βιάλτσεβ 3 (1), Λόντσαρ 13 (11ριμπ), Πουσκόφ 2, Ντουντού 5 (1), Κουίν 6, Μόνια 13 (3), Κοστόφ, Ζουκανένκο 2, Κελάτι 16 (5), Πλάνινιτς 13 (4ασ), Νίλσεν 2.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 5 (1), Στίγκερς 4, Αράπης, Γκορί 7 (3ριμπ), Ντικούδης 13 (2ριμπ), Καλαμπόκης 4, Αντριουσικεβίτσιους 5, Ράιτ 11 (2), Γιαννακίδης 8 (1), Καλλές 8, Καλαμπάκας, Τσακαλέρης.
Πηγή: gazzetta.gr

Clasico... ντε γκομενέκ (pics)!

Διαβάστε την ... ισπανική και οπίσθια κόντρα που συνοδεύει το μεγάλο ντέρμπι της Πριμέρα. Τα θηλυκά της Ρεάλ κάνουν πλακίτσα στα... μπάζα της Μπαρτσελόνα. Δείτε και θα καταλάβετε γιατί.
Clasico... ντε γκομενέκ (pics)!
Πίσω από κάθε μεγάλο ποδοσφαιριστή κρύβεται μία εντυπωσιακή γκόμενα. Η αλήθεια είναι πως αυτό το αξίωμα δεν βρίσκει παραδόξως πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα. Για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο οι παικταράδες των Μπλαουγκράνα δεν έχουν για το αντίθετο φύλλο την ίδια εκλεπτυσμένη φιλοσοφία που έχουν και για το πως παίζεται το καλό ποδόσφαιρο.
Στην προκειμένη περίπτωση και ενόψει clasico, οι Καταλανοί χάνουν με κάτω τα χέρια από τη μεγάλη αντίπαλο τους. Στη Ρεάλ που έχουν ούτως ή άλλως πιο ανεπτυγμένο το... φαίνεσθαι, έχουν αδιαμφισβήτητα καλύτερο γούστο στα κοριτσάκια που επιλέγουν για να έχουν στο πλευρό τους. Εμείς επιλέξαμε τα τέσσερα καλύτερα ζευγάρια και από τους δύο αντιπάλους και μόνο ντέρμπι δεν θεωρούμε πως θα μπορούσε να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες. Βλέπετε η Ρεάλ θα έκανε πλάκα και θα νικούσε με 4-2!

Διαβάστε το υπόλοιπο αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Πάει και η Arboris...!!

Ο Δημήτρης Γόντικας είπε μετά το ΔΣ του Παναθηναϊκού πως η πρόταση της εταιρίας δεν ισχύει πια, καθώς έκαναν πίσω, ενώ ο Θανάσης είπε "δεν βλέπω φως πουθενά"!
Πάει και η Arboris...
Γύρω στις 7 ολοκληρώθηκε το ΔΣ του Παναθηναϊκού και το "ρεζουμέ" ήταν η απόσυρση του ενδιαφέροντος από την Arboris!
Χαρακτηριστικά, ο Δημήτρης Γόντικας βγαίνοντας τόνισε μεταξύ άλλων: «Συζητήθηκαν διάφορα θέματα. Στο μετοχικό δεν υπάρχει καμία εξέλιξη όσο αφορά . Δεν έχουν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα από το προσύμφωνο. Από κει και πέρα η πληροφόρηση από την Arboris είναι ότι απέσυρε το ενδιαφέρον της και θα έχω μια επικοινωνία για να δω τι γίνεται».
Με τη σειρά του, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος επισήμανε: «Δεν βλέπω φως πουθενά για τον Παναθηναϊκό. Ούτε με τους Σουλτάνους και είμαι δικαιολογημένα απαισιόδοξος. Είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχει εξέλιξη και ένας Θεός ξέρει τι θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να εξετάζει κάτι πρόταση που του γίνεται. Θα σας τα πει όλα ο κ. Γόντικας».

πηγή: sportdog.gr 

Φαβορί και αουτσάιντερ!!

Αν και σε μία διαδικασία ψηφοφορίας, ποτέ δεν μπορείς να προδικάσεις ένα αποτέλεσμα, και ο εφετινός διαγωνισμός για την Χρυσή Μπάλλα της ΦΙΦΑ, έχει ένα μεγάλο φαβορί: ο Λίονελ Μέσσι, είναι πολύ κοντά στο να κάνει ρεκόρ με την τρίτη ανάδειξη του σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, διαδοχικά μάλιστα.
Φαβορί και αουτσάιντερ
Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Κάτι που μόνον ο νυν πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί έχει πετύχει, αφού Κρόιφ και Φαν Μπάστεν, που είναι οι άλλοι δύο με τρεις βραβεύσεις, δεν το έκαναν συνεχόμενα.

Πιθανότατα ο Αργεντινός, θα γίνει και ο πρώτος, που θα ξεπεράσει τον αριθμό κατακτήσεων, κάποια στιγμή, καθώς δεν αναμένεται να κόψει την μπάλλα πρόωρα. Επομένως με τα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο, και την Μπαρτσελόνα να συνεχίζει να είναι πρωταγωνίστρια (μαζί με την Ρεάλ Μ.), ο στόχος είναι εφικτός.

Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το αουτσάιντερ, έχει περισσότερες πιθανότητες να τον εκθρονίσει. Βέβαια αφού δεν το έκανε πέρυσι ο κορυφαίος μέσος του κόσμου, Τσάβι, που κατέκτησε, όσα και ο Αργεντινός, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την Ισπανία, πώς να το κάνει τώρα ο Κριστιάνο, με μοναδικά του όπλα ένα Κύπελλο και έναν τίτλο πρώτου σκόρερ;

Μην ξεχνάτε όμως, ότι σε έναν διαγωνισμό, όπου μπαίνει σε μεγάλο βαθμό ο υποκειμενικός παράγοντας, για το τι είναι «καλύτερο», αλλά και ένα ολόκληρο σταρ σύστεμ, λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση, τι τύχη μεγαλύτερη να είχε ο «αντιτηλεοπτικός» Τσάβι; Αντίθετα το 2011, ο αντίπαλος είναι επίσης «ροκ-σταρ» των γηπέδων. Το alter ego του «καλού παιδιού» Μέσσι, η «αλήτρα» Ρονάλντο. Και με μια εντονότατη αντιπαράθεση στο παρασκήνιο, ανάμεσα στους «αιωνίους» της Ισπανίας. Πέρυσι, όλος ο «οργανισμός Μπαρτσελόνα» «έπεσε» πάνω στον Λέο, όμως στην κόντρα των προπονητών, ο Μουρίνιο επικράτησε του Γκουαρντιόλα. Μέχρι τις 9 του Γενάρη, Καταλανοί και Καστεγιάνοι, θα δώσουν την δική τους μάχη, και σε αυτό το επίπεδο, που ουσιαστικά είναι για τις εντυπώσεις.

Αν ρωτάτε εμένα, οι προτιμήσεις μου είναι τελείως, κόντρα στα καθιερωμένα, αλλά και στις οπαδικές μου προτιμήσεις. Παρότι και οι δύο είναι τεράστιοι παίκτες, θα ψήφιζα δαγκωτό Τσάβι (αν και Ρεάλ), για να διορθωθεί η περυσινή αδικία. Εκεί όπου έπρεπε να πάρει το τρόπαιο ο «εγκέφαλος» των φούριας ρόχας, και όχι ο μικρός μάγος, που όμως απέτυχε παταγωδώς, για μία ακόμη φορά με την εθνική του. Όσο για τους πάγκους, είναι ιεροσυλία να συγκρίνεις τους δύο Ιβηρες (που στηρίζονται από τα εκατομμύρια των δύο συλλόγων για τις καλύτερες δυνατές επιλογές), αν και εξαιρετικοί προπονητές, με τον «παππού»: όσο και αν θέλω να τον παστελώνω στο Ανφιλντ, οφείλω να παραδεχθώ, ότι είναι εκπληκτικό να οδηγά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας και στον τελικό του Τσάμπιονς Ληγκ, μια ομάδα, βγάζοντας «λαγούς από το καπέλο», με ποδοσφαιριστές, πιο φθηνούς και άσημους, σε σχέση με τις πριμαντόνες των Ισπανικών συλλόγων.
Πηγή: pamesports.gr

Μπήκε ο Λίνο!!

Την  Πέμπτη ο Λίνο προπονήθηκε κανονικά και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο, αφού δεν αισθάνθηκε την παραμικρή ενόχληση.
Μπήκε ο Λίνο
Από εκεί και πέρα, ο  Βιεϊρίνια ξεκίνησε την προπόνηση με την ομάδα, όμως σε κάποια φάση δόθηκε εντολή να αποσυρθεί και να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους και την Πέμπτη θα προπονηθεί κανονικά.
Τέσσερις ποδοσφαιριστές έκαναν θεραπεία και δεν υπολογίζονται για το Σάββατο. Ο λόγος για τους Πάμπλο Κοντρέρας, Κώστα Χαλκιά, Γιώργο Γεωργιάδη και Θανάση Παπάζογλου.
Όσον αφορά σε αυτή καθ αυτή την προπόνηση, ο Μπόλονι έδωσε εντολή για χαλάρωμα σε όσους αγωνίστηκαν στα Γιάννενα, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν ασκήσεις τακτικής υπό τις οδηγίες του.
Πηγή: paok24.gr

Στο "σκαμνί" 9 ομάδες!!

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, κάλεσε σε απολογία εννέα ΠΑΕ για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 12η αγωνιστική.
Στο "σκαμνί" 9 ομάδες
υγκεκριμένα, κλήθηκαν να απολογηθούν την Πέμπτη οι ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Άρης, Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Πανιώνιος και οι Εργοτέλης (σ.σ. για την συμπεριφορά του κ. Λαμπράκη), Παναιτωλικός (σ.σ. για την συμπεριφορά του κ. Αλεξίου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 08/12/2011 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 12η αγωνιστική.
Αναλυτικά οι κλήσεις:
Α) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Κέρκυρα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης–ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Δ) ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ενωσις, Σ.Λαμπράκη (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του εκπροσώπου κ. Σ. Λαμπράκη στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ενωσις.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 11 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Ε) ΠΑΕ Λεβαδειακός:Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναιτωλικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Ζ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Η) ΠΑΕ Παναιτωλικός, Β.Αλεξίου (γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του γυμναστή κ. Β.Αλεξίου στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Παναιτωλικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 11 του Π.Κ. της ΕΠΟ".
Θ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ".
 

"Tώρα μας αποθεώνουν, αλλά..."

Ο Νίκος Κωστένογλου μετά την 20λεπτη συζήτηση των παικτών διακριτικά μπήκε στα αποδυτήρια να πει κάποια πράγματα στους παίκτες, λέγοντας τους οτι είναι αξιέπαινοι αλλά ταυτόχρονα φρόντισε να τους προσγειώσει.

"Tώρα μας αποθεώνουν, αλλά..."
«Συγχαρητήρια σε όλους σας για την πορεία της ομάδας. Είστε αξιέπαινοι για αυτό που έχετε καταφέρει, παρά τα τόσα προβλήματα που έχουμε. Και οικονομικά και αγωνιστικά. Είστε επαγγελματίες, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε, δεν θα σας υποδείξω εγώ.
Σας στηρίζω και το ξέρετε. Στο πρωτάθλημα έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα, αλλά δεν θέλω να πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Θέλω να συνεχίσουμε με ταπεινότητα και το κεφάλι χαμηλά. Τώρα μας αποθεώνουν, αλλά στην πρώτη στραβή μας θα υπάρχει γκρίνια και μιζέρια. Για αυτό αν είμαστε προσγειωμένοι θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο 41χρονος Ελληνας τεχνικός.
Πηγή: aek365.gr

Ο Κωστένογλου στην κορυφή (ΦΩΤΟ)

Το ''Κουρκούτι'' σατιρίζει πως η ΑΕΚ έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μήπως ο Νίκος Κωστένογλου έτριψε κάποιο... τζίνι (Μπέλεκ) που έκανε τα μαγικά του;
Ο Κωστένογλου στην κορυφή (ΦΩΤΟ)
Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση που δεν αντικατοπτρίζεται στο “φτωχό” 1-0, η ΑΕΚ με σκόρερ τον Beleck νίκησε την Κέρκυρα και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Superleague…
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

"Μου χρωστάνε, δεν χρωστάω"!

Το είδαμε κι αυτό... Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλα συνελήφθη για χρέος 780.000 ευρώ προς το δημόσιο, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως το κράτος του χρωστάει 12 εκατομμύρια ευρώ!
"Μου χρωστάνε, δεν χρωστάω"!
Η εταιρία που δραστηριοποιείτε ο ισχυρός πρόεδρος της Καβάλας σύμφωνα με το ΣΔΟΕ χρωστούσε 780.000 ευρώ στο Δημόσιο και το πρωί της Τρίτης (6/12) συνελήφθη.
Τελικά διαπιστώθηκε το αντίθετο, οτι δηλαδή το κράτος του οφείλει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ κι έτσι λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος!
Πηγή: gazzetta.gr

"Προσοχή στα στημένα"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε περιμένει από τους παίκτες του Ολυμπιακού να δώσουν μεγάλη έμφαση στα στημένα, κάτι το οποίο τους τόνισε. Εκτός των άλλων είχε τετ α τετ με ορισμένους από αυτούς.
"Προσοχή στα στημένα"
«Θέλω από εσάς να δώσετε μεγάλη προσοχή στα στημένα. Θα πρέπει να έχουμε την κατάλληλη αντίδραση μέσα στο παιχνίδι καθώς το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο».
Επίσης μίλησε με ορισμένους αμυντικούς του, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, αλλά και με τον Τζιμπούρ έτσι ώστε να τους εξηγήσει το τι θέλει από εκείνους να κάνουν μέσα στον αγώνα με την Άρσεναλ.
Πηγή: katimagiko.gr