Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Θεωρίες και πράξεις!!

«Η θεωρία καταρρέει, οι χοντροί είναι ωραίοι…», τραγουδούσαν πριν από χρόνια οι Άγαμοι Θύται και μπορεί το θέμα μας να είναι σήμερα καθαρά αθλητικό, αλλά έχει να κάνει και με θεωρίες, που καταρρέουν ώρες-ώρες σαν χάρτινοι πύργοι.
Θεωρίες και πράξεις
Γράφει ο Γιώργος Τραπεζανίδης...
Ο Άρης είχε την ευκαιρία να ζήσει μια «πολύ μεγάλη Κυριακή». Με νίκες επί του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο και επί του Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Την έχασε στις λεπτομέρειες, σ’ ότι αφορά το δεύτερο μισό, παίζοντας ως αουτσάιντερ και στα δύο ταμπλό.
Στο ποδόσφαιρο, το τελικό 3-1 μπορούσε να είναι ευρύτερο, αν ο Καστίγιο δεν το έπαιρνε εγωιστικά στο τέλος, δικαιώνοντας ουσιαστικά εκείνους που επιμένουν ότι αδικεί το ταλέντο και τις δεδομένες ικανότητες του. Η θεωρία ότι ο φετινός Άρης στήθηκε πάνω στον Μεξικανό (και τον Σολτάνι…) κατέληξε στο «αρχείο», μαζί με μια άλλη, που υποστήριζε από την αρχή της σεζόν ότι ο Άρης έχει σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα. Έβαλε τρία στον πρωτοπόρο, μπορούσε να βάλει άλλα τρία, άρα το πρόβλημα είχε να κάνει με την έως τώρα αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας, που το βράδυ της Κυριακής χωρίς να είναι τέλεια έφτασε σε αξιομνημόνευτο επίπεδο. Μια άλλη θεωρία ότι «ο Τόχα δεν κάνει», διαψεύστηκε από την εικόνα του Κολομβιανού, που δεν είναι κόφτης σε καμία περίπτωση, αλλά ένας χαφ με ικανότητα στη δημιουργία φάσεων.
Στο μπάσκετ, περίπου δύο μήνες μετά την συντριβή από τον ίδιο αντίπαλο στο ίδιο γήπεδο αλλά σε αγώνα κυπέλλου, ο Άρης έχασε μια σημαντική (για πολλούς λόγους…) νίκη από δικά του λάθη. Στο τρίποντο που έκρινε τον αγώνα, ο… Μάλντροου είναι αυτός που μαρκάρει τον Σπανούλη, ενώ πιο πριν ο Ταπούτος αστόχησε σε μια βολή, που αν έβαζε θα «τελείωνε» το ματς. Γιατί δεν έγινε φάουλ πριν το τρίποντο του V-Span, νομίζω το απάντησε ο Αλεξανδρής, αν και η θεωρία της γιουγκοσλαβικής σχολής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι διαφορετική.
ΥΓ: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι και Τσάβι υποψήφιοι για την Χρυσή Μπάλα 2011. Γιατί νομίζω ότι την δικαιούται ξανά ο Αργεντινός, αλλά θα την δώσουν φέτος στον Πορτογάλο;
Πηγή: Metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: