Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οταν έχεις το κουσούρι, δεν ησυχάζεις ποτέ!!

ΣΟΚ στο πανελλήνιο, δέος στη μικρή κοινωνία του Ρεθύμνου. Από τις ακατονόμαστες δραστηριότητες του 47χρονου κωλομπαρά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Οταν έχεις το κουσούρι, δεν ησυχάζεις ποτέ
Τριάντα περίπου τον αριθμό είναι τα ανήλικα αγοράκια που είχαν πέσει θύματα των ανώμαλων ορέξεών του. Κι ο περί ου ο λόγος δεν ήταν κανένας περιθωριακός τύπος. Το αντίθετο μάλιστα.
Καθηγητής φυσικής αγωγής, παρακαλώ. Για χρόνια προπονητής στα τμήματα υποδομής μπάσκετ του Ρεθύμνου και με θητεία στα περιφερειακά και ομοσπονδιακά κλιμάκια της ΕΟΚ. Οπως αναφέρει ο Βασίλης Σκουντής, ασίσταντ κόουτς της ομάδας που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 στην Πεσκάρα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι τοπικές κοινωνίες πέφτουν από τα σύννεφα.
Μέχρι και οι δημοσιογράφοι περιγράφουν με απορία και κατάπληξη ανάλογες συλλήψεις για τέτοιες δραστηριότητες. Σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μετείχαν ένας γιατρός κι ένας δικηγόρος! Και τι έγινε; Πού είναι δηλαδή το περίεργον; Μόνο οι κατώτερες τάξεις έχουν ανώμαλες ορέξεις; Στους γιατρούς και στους δικηγόρους απαγορεύεται; Κι αφού είναι έτσι, γιατί κάποιοι παπάδες και όχι και λίγοι μάλιστα με το ένα χέρι κρατάνε το ιερό ευαγγέλιο και με το άλλο χαϊδεύουν τα νεαρά παπαδάκια στο ιερό;
Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις στα βίτσια. Για να είσαι κωλόμπα δηλαδή πρέπει να είσαι του δημοτικού; Αν είσαι του πανεπιστημίου, δεν το επιτρέπει η μόρφωσή σου; Για να σου αρέσουνε τα αγοράκια πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις «ταπεινά» επαγγέλματα; Να είσαι φορτηγατζής, αχθοφόρος ή βοηθός σερβιτόρου; Μαλακίες. Και πώς γίνεται οι περισσότεροι απ' αυτούς που τουρλοκωλιάζονται να κάνουν ευγενή επαγγέλματα που εντάσσονται στους καλλιτεχνικούς κλάδους;
Δεν υπάρχουν λοιπόν εξ ορισμού «καλοί» ή «κακοί» άνθρωποι ανάλογα με την κοινωνική τάξη που ανήκουν και τη μόρφωση που διαθέτουν. Αλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το βίτσιο είναι σαν το χρήμα. Δεν έχει πατρίδα. Το μόνο σίγουρο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το τεράστιο μέγεθος του πάθους. Αυτός που έχει το κουσούρι, όπως έλεγε κι ο μακαριστός ο Χριστόδουλος (φωτό), δεν μπορεί να ησυχάσει με τίποτα. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, το μυαλό του είναι εκεί. Αν θα τον δώσει ή αν θα τον πάρει.
Ο βιτσιόζος πάντα ψάχνει και ψάχνεται
Ο έχων νορμάλ σεξουαλική δραστηριότητα, είτε άντρας είναι αυτός είτε γυναίκα, μπορεί να πάει για λίγο πάσο. Μπορεί να κάνει ρεπό. Ο βιτσιόζος είναι σε 24ωρη βάση σε πλήρη διέγερση. Πάντα ψάχνει και ψάχνεται. Δεν σταμάτησε στους πέντε ή τους δέκα πιτσιρικάδες η κωλόμπα ο προπονητής στο Ρέθυμνο. Εφτασε τους 30, μπορεί και περισσότερους. Οι αρρενομίκτες αυτοί ανέκαθεν δραστηριοποιούνταν πλησίον της νεολαίας. Τα παλιά χρόνια άνοιγαν περίπτερα δίπλα σε σχολεία.
Ή ασκούσαν το επάγγελμα του ποδηλατά. Και βρίσκανε τους τρόπους για να έλθουν σε περαιτέρω επαφές με τα αθώα θύματά τους. Δίνοντας δωρεάν σοκολάτες και καραμέλες ή να κάνουν μια βόλτα με το ποδήλατο τζάμπα. Ιστορία έχει γράψει σχετικά με τους κωλομπαράδες το Σινεάκ (φωτό). Ο κινηματογράφος επί της Πανεπιστημίου που έπαιζε για δεκαετίες παιδικές ταινίες. Πάντα ήταν γεμάτος από κωλομπαράδες που προσέρχονταν σε καθημερινή βάση προς άγραν τρυφερών νέων. Κάποιοι πονηροί πιτσιρικάδες όμως είχαν καταστρώσει ένα πανούργο και σατανικό σχέδιο.
Εβαλαν να κάθεται μόνος του στην αίθουσα κάποιον από την παρέα τους. Κατά το δυνατόν χοντρούλης, με ωραία μπουτάκια κι από φάτσα αγαθός έως βλάκας. Με το που τον έβλεπε μόνο του η κωλόμπα πήγαινε στο διπλανό κάθισμα και τον πλεύριζε. Στο κόλπο ο πιτσιρίκας, πριν ακόμα αρχίσει να τον χαϊδεύει, άρχιζε να φωνάζει με όλη του τη δύναμη: «Κωλόμπα, κωλόμπα! Βοήθεια. Κωλόμπα!».
Ορμάγανε οι άλλοι πιτσιρικάδες για βοήθεια, βάζανε τις φωνές οι μαμάδες και οι νταντάδες των άλλων παιδιών ανάβανε τα φώτα και γινότανε της πουτάνας το μαγκάλι. Αυτά μισό αιώνα πριν, τη δεκαετία του '60. Πάντα δηλαδή η σχετική ενασχόληση είχε τους κινδύνους της. Σε καμία περίπτωση όμως οι κίνδυνοι αυτοί δεν ήταν και δεν είναι ικανοί να δαμάσουν τις ακατονόμαστες ορέξεις των κωλόμπων. Χαίρετε.
Αυτή η ΑΕΚ δείχνει ότι αντέχει
ΤΣΟΥΚΟΥ τσούκου η ΑΕΚ σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση. Εστω κι αν έχει δύο παραπάνω παιχνίδια από τον Ολυμπιακό κι ένα από τον Παναθηναϊκό. Τα έχει κερδίσει όμως. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει να βάλουν τη βαθμολογία σε μια κορνίζα και να την κρατήσουν για ενθύμιο. Δεν είναι έτσι όμως. Το να κάνει ένα σερί νικών μια ομάδα στην κατάσταση που είναι η ΑΕΚ δεν είναι καθόλου εύκολο. Χωρίς διοίκηση, με τον πρόεδρο εξαφανισμένο, χωρίς λεφτά, χωρίς κόσμο. Και με μέτριο υλικό. Κι όμως, αυτή η ΑΕΚ αντέχει. Και ποιο είναι το οξύμωρο; Οι εφημερίδες που πανηγυρίζουν: «Επιτέλους κόσμος στο γήπεδο» αναφέροντας για δέκα χιλιάδες που παρότρυναν συνεχώς την Ενωση στο ματς με την Κέρκυρα). Με τα εισιτήρια ωστόσο να είναι μόλις κάτι παραπάνω από τις επτά χιλιάδες.
Σε κάθε ομάδα υπάρχουν στάνταρ
Θεωρείται δηλαδή επίτευγμα το ότι η ΑΕΚ κατάφερε να κόψει εφτά χιλιάδες εισιτήρια. Ή ότι μαζί με τους τζαμπατζήδες μάζεψε δέκα χιλιάδες κόσμο. Δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά. Θα μου πείτε τώρα, ποια ΑΕΚ; Ενα παρατημένο μαγαζί είναι χωρίς καμιά απολύτως δυνατότητα και πιθανότητα διάκρισης. Δεν είναι έτσι όμως. Αν θεωρείσαι φίλαθλος ή οπαδός, έχεις την υποχρέωση να είσαι κοντά στην ομάδα σου. Εχεις από μόνος σου αυτή την ανάγκη. Χωρίς να στο επιβάλλει κανείς. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο παντού σ' όλο τον κόσμο. Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι επιτυχίες και οι νίκες για να πάει κάποιος στο γήπεδο. Σαφώς και οι διακρίσεις φέρνουν περισσότερο κόσμο. Οπως αντίθετα λιγοστεύουν τον κόσμο οι αποτυχίες. Σε κάθε ομάδα όμως υπάρχουν κάποια στάνταρ. Που σε καμιά περίπτωση για την ΑΕΚ δεν είναι οι επτά χιλιάδες εισιτήρια.
Οι περιπτώσεις Κωστένογλου πάντα βοηθούν
ΚΑΙ δεν είναι τυχαίο ότι την ανάκαμψη αυτή την έκανε η ΑΕΚ με Ελληνα στον πάγκο. Ενα χρόνο σε πάγκο ομάδας δεν έχει κλείσει ο Κωστένογλου. Προσωπικά, τέτοιες περιπτώσεις δεν τους θεωρώ καν προπονητές. Κάτω από τέτοιες συνθήκες όμως οι περιπτώσεις Κωστένογλου βοηθάνε τις ομάδες. Το πάνε στο φιλότιμο, συσπειρώνουν τους Ελληνες παίκτες, βοηθάνε στο να γίνει καλό το κλίμα μέσα στην ομάδα. Στη διάρκεια βέβαια και οι αδυναμίες θα βγουν και τα προβλήματα. Αλλά σε σχέση με τεχνικούς που έχουν μάθει να δουλεύουνε επαγγελματικά, οι πατριώτες Κωστένογλου κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι σαφώς πιο χρήσιμοι στις ομάδες. Εστω και προσωρινά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Tο ότι φωνάζουν όλοι για τη διαιτησία μήπως πάει να πει ότι ο Bασάρας κάνει τη δουλειά του;
Δύο κίναιδοι μαλώνανε σε ξένο γαμιστρώνα κι ο Νίκος ο κωλομπαράς την έχει σαν βελόνα.
-Ζωρζ Πιλαλί

Δεν υπάρχουν σχόλια: