Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

"Άδειασέ μας τη γωνιά", λέει ο ΠΑΟΚ στον Βασάρα!!

Οι άνθρωποι του Δικεφάλου θεωρούν ότι η ομάδα είναι στοχοποιημένη από την ΚΕΔ, ενώ κρίνουν αποτυχημένο τον Θεσσαλονικιό πρώην διεθνή ρέφερι και του καταλογίζουν ότι με τις αποφάσεις του περνάει μηνύματα στους διαιτητές. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
"Άδειασέ μας τη γωνιά", λέει ο ΠΑΟΚ στον Βασάρα
Στον ΠΑΟΚ βρίσκονται πλέον στα όριά τους με τη διαιτησία, όχι μόνο όσον αφορά τα παιχνίδια της ομάδας, αλλά και τα όσα βλέπουν να συμβαίνουν αλλού. Η επίθεση στον Κύρο Βασάρα μόνο τυχαία δεν είναι, αφού οι επιλογές του Θεσσαλονικιού αρχιδιαιτητή δεν θέλουν πολύ για να τινάξουν το πρωτάθλημα στον αέρα.
Στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θεωρούν αποτυχημένο τον Βασάρα, ο οποίος δεν φαίνεται να ξεχωρίζει από τους προκατόχους του. Και το γεγονός αυτό λυπεί τους ανθρώπους του Δικεφάλου, που ήλπιζαν πως ο Βασάρας θα μπορούσε να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, αυτό το… όνειρο μάλλον γκρεμίστηκε με τον πλέον υποτιμητικό τρόπο για τον πρώην διεθνή διαιτητή.

Σχετικά με τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, στην ΠΑΕ θεωρούν πως οι ορισμοί είναι έτσι μελετημένοι ώστε να μη δημιουργηθούν κατάλληλες συνθήκες για να πάρει τα παιχνίδια. Και αυτό φαίνεται παραθέτοντας απλά γεγονότα.
Κατ’ αρχάς, οι ορισμοί στα εντός έδρας παιχνίδια έχουν διαφορετική «αύρα» από τα εκτός. Στα εντός ορίζονται μονίμως έμπειροι διαιτητές που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Μοναδική εξαίρεση ο αγώνας με τον Παναιτωλικό, όπου ορίστηκε ο άπειρος Δημητρόπουλος, ο οποίος έχασε αρχικά τη φάση του Αντι, στη συνέχεια τον έσωσε ο βοηθός του, αλλά και πάλι αντί να βγάλει κόκκινη κάρτα έβγαλε αρχικά κίτρινη.
Στα εκτός έδρας παιχνίδια του, ο ΠΑΟΚ έχει ζήσει με διαιτητές τύπου Στυλιάρα, δύο φορές Αρετόπουλο, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό του έστειλαν τον Κουκουλάκη και ο μόνος που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων ήταν ο Κωνσταντινέας σε Νέα Σμύρνη και Χαριλάου. Το πόσο στοχοποιημένος είναι ο ΠΑΟΚ φαίνεται και από βοηθούς, όπως για παράδειγμα τον Δημητριάδη, που στα Γιάννενα δεν είδε το οφσάιντ του Μπακαγιόκο στο δεύτερο γκολ και άφησε τη φάση να εξελιχθεί. Είναι ο ίδιος βοηθός που στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος εναντίον της Ξάνθης ακύρωσε καθαρό γκολ του Βιεϊρίνια ως οφσάιντ.
Μέσα από την ανακοίνωση που έβγαλε, ο ΠΑΟΚ θεωρεί πως δεν γίνεται όλα τα παραπάνω να οδηγούν τους διαιτητές σε ανθρώπινα λάθη, αλλά πως υπάρχει μία στόχευσή του από την ΚΕΔ και τους γνωστούς κύκλους που υποστηρίζουν το… θεάρεστο έργο της. Με τον Βασάρα βέβαια στον ΠΑΟΚ δεν είναι έξαλλοι μόνο για τα παιχνίδια της ομάδας τους, αλλά και για τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τον διαιτητή Κύρκο. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και ο Ζήσης Βρύζας είχαν παρακολουθήσει τον περιβόητο αγώνα Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός και δεν διαπίστωσαν τίποτα παραπάνω από μία «50ρίσια» διαιτησία του Ηπειρώτη ρέφερι.
Οταν έμαθαν στο Λονδίνο, όπου βρίσκονταν, πως υποβιβάστηκε ο συγκεκριμένος διαιτητής έπεσαν από τα σύννεφα, ενώ ο Ζαγοράκης άλλαξε κανάλι όταν έβλεπε το Ολυμπιακός - Παναιτωλικός το περασμένο Σάββατο κοντά στο 35’, εμφανώς αηδιασμένος από τα όσα έκαναν ο διαιτητής Παππάς και ο πρώτος βοηθός του.
Και να φανταστεί κανείς πως ο Ζαγοράκης είναι από τους υπέρμαχους της επιστροφής Δαλούκα στους πίνακες, κάτι που μόλις τίθεται ως θέμα όλο και κάτι συμβαίνει με τον Θεσσαλό ρέφερι. Αυτήν τη φορά ήταν μία βόμβα στο αυτοκίνητό του, την επόμενη μπορεί και να είναι κανένα… μπαζούκας. Ποιος ξέρει…
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: