Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΕΛΙΟ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι πενθούν τον πρόωρο χαμό του δημιουργού τους Στέλιο Γελαστό ο οποίος "έφυγε" αιφνιδίως τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Αυγούστου!! Αναπαύσου εν ειρήνη Στέλιο!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει!

Μάρκεβιτς: «Προετοιμαζόμαστε για τη Σάλκε»!

Δεν χάνει τις ελπίδες του ο τεχνικός της Μέταλιστ, που δήλωσε ότι προετοιμάζει την ομάδα του για να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στη Σάλκε!
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει πλέον στρέψει την προσοχή του αποκλειστικά στον αγώνα της Τετάρτης με τη Σάλκε, όπως φαίνεται όμως το... ίδιο έχει κάνει και η Μέταλιστ! Ο Μίρον Μάρκεβιτς μετά το παιχνίδι της ομάδας του με την Γκοβέρλα, δήλωσε ότι η κατάσταση σχετικά με τον αποκλεισμό της ουκρανικής ομάδας θα ξεκαθαρίσει σε τρεις ημέρες, διατηρώντας τις ελπίδες του μέχρι και την τελευταία στιγμή!
«Ήδη έχει αποφασιστεί κάτι. Νομίζω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε μια-δυο μέρες και θα καταλάβουμε ακριβώς αν παίξουμε ή δεν παίξουμε την Τετάρτη" είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: "Εμείς προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά ίσως αυτή η ερώτηση είναι περισσότερο για τους δικηγόρους μας, που γνωρίζουν την κατάσταση καλύτερα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι την Τετάρτη θα παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Ουκρανών.


Αυτό το ματς πέρυσι θα ήταν 1-1, όχι 2-0!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τη νίκη του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα. Η Λεωφόρος, η πειθαρχία, οι φοβισμένοι και η απογοήτευση... Ο προπονητής του Παναθηναϊκού άλλαξε. Το ίδιο κι όλοι σχεδόν οι παίκτες της ενδεκάδας. Το μπάτζετ μειώθηκε. Ο πήχης των προσδοκιών δεν είναι πια τόσο υψηλός. Παρά ταύτα οι πράσινοι, έστω κι αν δεν εντυπωσίασαν, νίκησαν στην πρεμιέρα. Μπήκε, δηλαδή, το πρώτο τρίποντο στο σακούλι.
Πιο «ακριβούς»
Ο Παναθηναϊκός πέρυσι είχε μεγαλύτερο μπάτζετ. Με ρόστερ από παίκτες πιο έμπειρους, πιο «ακριβούς». Ωστόσο, αν το Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός γινόταν την περασμένη σεζόν, μάλλον θα έληγε 1-1 κι όχι 2-0. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αν γίνει η άμεση σύγκριση με την περίοδο 2012-13.
Σκέτη απογοήτευση
Ο Παναθηναϊκός πέρυσι στο ΟΑΚΑ πέταγε τους βαθμούς τον έναν μετά τον άλλον. Όλο ισοπαλίες και ήττες. Νίκες; Με το σταγονόμετρο. Σκέτη απογοήτευση η σεζόν για τους πράσινους.
Πάλι ισοπαλία
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα κι όταν προηγούταν, ακόμα κι όταν έμεναν με παίκτη λιγότερο οι αντίπαλοί του, πάλι ισοπαλία θα ερχόταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Και γι’ αυτό όλοι μιλάνε για την πιο τραγική σεζόν στην σύγχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού.
Τρέχουν
Αν κρίνουμε, λοιπόν, απ’ αυτό που είδαμε απόψε, ο φετινός Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να έχει υπεροψία, αλλά ούτε κι έλλειψη φιλοδοξίας. Ξέρει τις δυνατότητές του. Και γι’ αυτό οι παίκτες τρέχουν όλη την ώρα. Παλεύουν. Είναι σε εγρήγορση.
Πειθαρχία
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, μπορεί να μην έχει τους παικταράδες, αλλά έβγαλε υγεία. Είχε τρεξίματα, είχε φιλότιμο, είχε αυτοσυγκέντρωση και αγωνιστική πειθαρχία. Ούτε παράτησε το παιχνίδι, ούτε πίστεψε ότι στο 1-0 τελείωσε, για να το πληρώσει με μια ισοφάριση στο τέλος, όπως πέρυσι.
Στήριζε
Και, βέβαια, σίγουρα έπαιξε ρόλο η Λεωφόρος. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην έδρα του και ο κόσμος της ομάδας έδειξε ενθουσιασμένος. Στήριζε συνεχώς και παθιασμένα σε κάθε προσπάθεια.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια. Να έχει τουλάχιστον την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος.
Φοβισμένος ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός δεν έδειξε πολλά πράγματα. Ήταν αρκετά τρακαρισμένος στην πρεμιέρα. Θα έλεγα, ότι μου φάνηκε και φοβισμένος. Πολύ διστακτικός. Όταν έμεινε με δέκα παίκτες, η κατάσταση έμοιαζε πια μη αναστρέψιμη. Γενικά, πολλά πράγματα πήγαν στραβά για τον Παναιτωλικό απόψε.
Μηνύματα από ΠΑΟΚ
Όσο για τα άλλα παιχνίδια της πρεμιέρας, θα σταθώ λίγο περισσότερο για σήμερα στο ματς της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ έδειξε τα δόντια του με το καλημέρα και πέρασε τα μηνύματά του. Ακόμα και 0-0 που ήταν το παιχνίδι στο α’ μέρος, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα το πάρει το ματς. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημείο προόδου για τον δικέφαλο. Ο Στοχ έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και πάλι, ενώ ο Λούκας έκανε μια εμφάνιση που θα τον βοηθήσει πολύ προσεχώς για να ανέβει κι άλλο.
Πηγή: sportdog.gr

Επιμένει για Ρούνεϊ ο Μουρίνιο!

Ο πορτογάλος τεχνικός θα επανέλθει με τρίτη πρόταση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Επιμένει για Ρούνεϊ ο Μουρίνιο
Δεν το βάζει κάτω στο θέμα του Γουέιν Ρούνεϊ ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουναίτεντ παραμένει ο νούμερο 1 στόχος του πορτογάλου που τον θέλει οπωσδήποτε στην δεύτερη παρουσία του στον πάγκο της Τσέλσι.

Παρά το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έχει ήδη απορρίψει δύο προτάσεις της Τσελσι για τον 27χρονο επιθετικό, η Daily Mail στο φύλλο της Δευτέρας αναφέρει ότι ο Μουρίνιο θα επανέλθει με τρίτη πρόταση μέχρι το τέλος των μεταγραφών.

Αν και πάλι δεν τα καταφέρει ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα επιστρέψει στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ελπίζοντας βέβαια ότι τα πράγματα για τον Ρούνεϊ και τον χρόνο συμμετοχής που θέλει να έχει στη Γιουνάιτεντ δεν θα έχουν φτιάξει.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σίφουνας» η Ατλέτικο!!

Πολύ καλή εμφάνιση για την Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που πέρασε με 3-1 από την έδρα της Σεβίλλης.

«Σίφουνας» η Ατλέτικο (video)
Πήγε, πήρε το διπλό και επιστρέφει στην Μαδρίτη με τους τρεις βαθμούς στην… τσεπούλα.

Η Ατλέτικο επικράτησε 3-1 της Σεβίλλης μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως και φέτος θα παλέψει για ό,τι καλύτερο.

Ο Ντιέγκο Κόστα έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μαδριλένους στο 35’, όμως μόλις για δύο λεπτά το χάρηκαν, αφού οι Ανδαλουσιάνοι ισοφάρισαν άμεσα με εκπληκτικό τέρμα του Περότι.

Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα, οι «ροχιμπλάνκος» βρήκαν τα «κλειδιά» της νίκης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός χτύπησε για δεύτερη φορά στο ματς και στο 79’ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στην εκπνοή ο Κρίστιαν Ροντρίγκεθ.



Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Σάββατο 17/08
Σοσιεδάδ-Χετάφε 2-0
Βαγιαδολίδ-Μπιλμπάο 1-2
Βαλένθια-Μάλαγα 1-0
(64' Ρικάρντο Κόστα)

Κυριακή 18/08
Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 7-0
(3' Αλέξις, 12', 42' πεν. Μέσι, 23' Ντάνι Άλβες, 26' Πέδρο, 45' Τσάβι, 73' Πέδρο)

Οσασούνα-Γρανάδα 1-2
(58’ Πουνάλ – 38’ Ελ Αράμπι, 45’ Γιέμπντα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπέτις 2-1
(26' Μπενζεμά, 87' Ίσκο - 14' Μολίνα)

Σεβίλλη-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
(37' Περότι - 35', 79' Ντιέγκο Κόστα, 90' Ροντρίγκεθ)

Δευτέρα 19/8
Ράγιο Βαγεκάνο-Έλτσε (21:00)
Αλμερία-Βιγιαρεάλ (23:00)
Θέλτα-Εσπανιόλ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Παρασκευή, 23/8
Χετάφε-Αλμερία (21:00)
Μπιλμπάο-Οσασούνα (23:00)

Σάββατο, 24/8
Έλτσε-Σοσιεδάδ (20:00)
Εσπανιόλ-Βαλένθια (22:00)
Βιγιαρεάλ-Βαγιαδολίδ (00:00)

Κυριακή, 25/8
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ράγιο Βαγιεκάνο (20:00)
Λεβάντε-Σεβίλλη (22:00)
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα (22:00)
Μπέτις-Θέλτα (00:00)

Δευτέρα, 26/8
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Αυγουστιάτικη «καταιγίδα» στη Σούπερ Λίγκα!!

Φουριόζες μπήκαν οι ομάδες στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, με τους παίκτες να είναι αποφασισμένοι να μας χορτάσουν γκολ και να «κομματιάσουν» τα δίχτυα. Στα 26 γκολ ο «σεφτές» της πρώτης σέντρας.

Αυγουστιάτικη «καταιγίδα» στη Σούπερ Λίγκα
«Άνοιξαν» οι ουρανοί και… έβρεξε γκολ στην 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο απολογισμός της πρεμιέρας ήταν άκρως εντυπωσιακός αφού η μπάλα πέρασε τη γραμμή 26φορές.

Παρότι, απομένει το παιχνίδι της Καλλονής απέναντι στον Ολυμπιακό για την ολοκλήρωση της πρώτης «στροφής», το… πείραμα των 18 ομάδων σε ότι αφορά το σκοράρισμα αποδείχτηκε απόλυτα πετυχημένο.

Τα αποτελέσματα έγιναν απολύτως εμφανή από το ξεκίνημα. Συγκεκριμένα, η περσινή πρεμιέρα «έβγαλε» μόλις 9 γκολ σε συνολικά 8 αναμετρήσεις, τη στιγμή που φέτος τα 8 παιχνίδια μέχρι και την Κυριακή έδωσαν 26. Μάλιστα, το φετινό «ρεσιτάλ» σκοραρίσματος έσπασε και το ρεκόρ των 21 τερμάτων της παραγωγικότερης πρεμιέρας στα 8 χρόνια ζωής της Σούπερ Λίγκας, τη σεζόν 2008-09.

Επίσης, την περσινή σεζόν ο αριθμός των αναμετρήσεων που «έπιασαν» από 20άδα τερμάτων και πάνω ήταν οκτώ με την αρχή να γίνεται την 4η αγωνιστική (21).

Όσον αφορά τις παραγωγικότερες αγωνιστικές, δεν αποκλείεται το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της πρώτης αγωνιστικής να τις ξεπεράσει. Πέρσι, η παραγωγικότερες είχαν από 28 τέρματα (24η και 28η).

Τέλος, η πρεμιέρα ισοφάρισε το περσινό ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα σε ένα παιχνίδι, καθώς το 3-3 στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα έπιασε τα έξι, που είχαν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Πανιώνιος (4-2) και Άρης – Αστέρας Τρίπολης (5-1). Πηγή: sport-fm.gr

Από το ζην στο ευ ζην...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Από το ζην στο ευ ζην...
Αυτογνωσία είναι η γνώση που έχει κάποιος για τον εαυτό του στο σύνολό του. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι την διαθέτει. Ξέρει τι μπορεί και κυρίως τι δεν μπορεί. Ο κόσμος του προσπαθεί να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση.

Δεν είναι εύκολο να περιορίσεις τις απαιτήσεις σου. Ειδικά όταν έχεις μάθει στα πολλά και στα ωραία, τα απολύτως απαραίτητα σε περιορίζουν. Σημεία των καιρών. Οι «πράσινοι» νίκησαν. Αυτό έχει σημασία. Δεν έπαιξε καλά; Μικρή σημασία έχει. Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει. Αυτό μπορεί. Είναι μια νέα ομάδα με διαφορετικό - προς τα κάτω - ρόστερ και λίγα χρήματα. Δεν αλλάζει η κατάσταση. Εκείνο που έχει αξια πια είναι η νίκη. Πάντα είχε. Τώρα όμως έχει αλλάξει και η ψυχολογία.

Γύρισε σελίδα. Εχει στόχο κάποια στιγμή να γίνει απόλυτα ανταγωνιστικός. Δεν βάζει υψηλούς στόχους, δεν τάζει πολλά. Πάει βήμα βήμα. Δεν άρεσε κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά λίγοι περίμεναν κάτι καλύτερο. Συμβιβάζεσαι για να προχωρήσεις. Το να ψάξεις να βρεις ψεγάδια είναι εύκολο.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά. Δεν έχει εμπειρία, έχει χαμηλή ποιότητα, δεν έχει μεγάλους παίκτες, δεν μπορεί να παίξει ακόμη καλή μπάλα, δύσκολα βγάζει φάσεις. Ναι, αλλά νίκησε. Μια τέτοια ομάδα αν αρχίσει να κερδίσει τότε μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από όσα (λίγα) την υπολογίζουν οι πολλοί.

Αυτό είναι και το όπλο του ΠΑΟ. Κανείς δεν του δίνει σημασία. Δυσφορείς με το θέαμα, αλλά ο Αναστασίου και οι παίκτες του αν καταφέρουν να βρουν, όπως τώρα, τον τρόπο να κερδίζουν λίγο θα τους νοιάζει τι θα λέει ο κόσμος. Κερδίζεις; Προχωράς. Οσο το κάνεις, είσαι ψηλά και κάνεις όνειρα για μεγάλα πράγματα. Χαμηλά ο πήχυς και όπου βγει. Το πρόβλημα δεν το έχει ο μνημονιακός Παναθηναϊκός. Οσο δουλεύει και μαθαίνει να ζει με τα λίγα τότε θα ελπίζει όχι απλά για το ζην, αλλά για το ευ ζην...
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Ελλάδα ο Μπονγκ για τον Ολυμπιακό!

Ο παίκτης έφτασε στη χώρα μας αργά τα μεσάνυχτα και τη Δευτέρα θα έχει τις τελικές επαφές με τον Ολυμπιακό.

Στην Ελλάδα ο Μπονγκ για τον Ολυμπιακό
Στην Ελλάδα έφτασε λίγο μετά τη 01.00 το βράδυ ο Γκαετάν Μπονγκ. Ο Καμερουνέζος αριστερός μπακ θα έχεις τις τελικές επαφές με τον Ολυμπιακό, θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά αναμένεται να υπογράψει στους ερυθρόλευκους.

Το συμβόλαιο του παίκτη αναμένεται να είναι τριετές ενώ στη Γαλλία έγραφαν το Σάββατο ότι η συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Βαλενσιέν για την παραχώρηση του φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Τα τυπικά της υπόθεσης αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα.Πηγή: sport-fm.gr

«Είχαμε πάθος και προσπαθήσαμε»

Στο πάθος και την προσπάθεια των παικτών του Πανθρακικού στάθηκε ο Απόστολος Μάντζιος μετά την ισοπαλία στη Λιβαδειά.

«Είχαμε πάθος και προσπαθήσαμε»
Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε καλό το ματς, όμως θεωρεί λάθος που οι παίκτες του μπήκαν στο ματς μετά το 25’ και περίμενε ένα τρίτο γκολ πριν την αποβολή του Ντιόγκο, ενώ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες πιστεύει πως θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του.

Αναλυτικά: «Έγινε καλό παιχνίδι για πρεμιέρα, με τέσσερα γκολ. Είμαι ικανοποιημένος από το πάθος και την προσπάθεια των παικτών μου, όμως μπήκαμε στο παιχνίδι μετά το 25'. Μέχρι την αποβολή, ήμασταν καλύτεροι και μπορούσαμε να έχουμε ‘κλειδώσει’ τη νίκη με ένα τρίτο γκολ.

Είμαστε νέα ομάδα. Είναι θετικός ο βαθμός, ό,τι παίρνεις εκτός έδρας είναι καλό. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη, εκτός από αυτές που παίζουν στην Ευρώπη. Μετά τη διακοπή, θα φανεί η δυναμικότητα των ομάδων».


«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα»

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία κόντρα στον Πανθρακικό ο Τάκης Λεμονής.

«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα»
Ο τεχνικός του Λεβαδειακού τόνισε πως οι παίκτες του ήταν εκνευρισμένοι στο πρώτο ημίχρονο και ενοχλήθηκε από την αδράνεια στο τρίλεπτο που ήρθαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, ζητώντας συνοχή για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά: «Είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ευχαριστεί. Θέλαμε τη νίκη. Μέχρι το 35', είχαμε εκνευρισμό που μας επηρέασε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο δεύτερο μέρος, μέσα σε ένα τρίλεπτο, δεχτήκαμε δύο γκολ κι αυτό μας πείραξε.

Πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά την αποβολή, προσπαθήσαμε. Υπάρχει θέμα συνοχής, δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι σαν ομάδα».

«Να βγάζει υγεία ο Παναθηναϊκός»

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να βγάζει «υγεία» εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων, όπως σχολίασε ο ικανοποιημένος Γιάννης Αναστασίου μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού.

«Να βγάζει υγεία ο Παναθηναϊκός»
Σαφώς ευχαριστημένος από την εικόνα και το αποτέλεσμα της ομάδας του κόντρα στον Παναιτωλικό, εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για την παρουσία τους στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του και ξεκαθάρισε πως στόχος είναι το τριφύλλι να βγάζει «υγεία».

Επιπλέον αναφέρθηκε στα μεταγραφικά, αφήνοντας παράθυρο ενίσχυσης –κάτι που θα χειριστεί η διοίκηση- εφόσον υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια. Τέλος μίλησε για τον Μπεργκ, που σκόραρε και το πότε θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει βασικός.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, μετά από χρόνια η ομάδα επέστρεψε στην Λεωφόρο και υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται, καθώς δεν δουλέψαμε όπως θέλαμε λόγω των πολλών απουσιών που είχαμε με την Εθνική Ελπίδων και κάποιους μικρότραυματισμούς. Όλοι προσπάθησαν για το καλύτερο παρά το άγχος που είχαν, κρατάμε το αποτέλεσμα όπως και το γκολ του Μπεργκ που άνοιξε λογαριασμό, καθώς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Για το γρήγορο γκολ: «Το γρήγορο γκολ μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί και να σε αποσυντονίσει. Κάποιες φορές δεν κάναμε αυτό που έπρεπε και έπρεπε να τους κρατήσουμε σε εγρήγορση, γι’ αυτό και δεν ηρεμήσαμε στο πρώτο ημίχρονο».

Για την στήριξη του κόσμου: «Από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουμε πει ότι ο Παναθηναϊκός θέλουμε να βγάζει υγεία και να παίζει κάθε παιχνίδι με σκοπό να κερδίζει. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και αυτά τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη του κόσμου, όχι μόνο στα καλά, αλλά και στη συνέχεια, γιατί σίγουρα μέσα στη χρονιά θα έρθουν και δύσκολες στιγμές και εκεί τους χρειαζόμαστε ακόμα πιο πολύ. Τους ευχαριστούμε για την στήριξή τους σήμερα».

Για το πως θα είναι μακριά από την Λεωφόρο: «Αυτή τη στιγμή όπως όλοι έχετε δει η ομάδα είναι νέα και προσπαθεί να δημιουργηθεί. Από την άλλη, το πρωτάθλημα ξεκίνησε και η εικόνα πρέπει να είναι αυτή που πρέπει. Υπομονή, έχουμε δρόμο ακόμα, αλλά τα ματς δεν μπορούν να περιμένουν και πρέπει κάθε φορά να παρουσιαζόμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα είναι διαφορετικό να παίζεις στην Λεωφόρο, αλλά και εκτός έδρας με σωστή νοοτροπία μπορεί να έρθει το αποτέλεσμα».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Υπάρχουν ακόμα δύο εβδομάδες και όπως πάντα κάτι ακούγεται, κάτι ψιθυρίζεται! Ο στόχος μας είναι αυτή την στιγμή η ατομική και ομαδική βελτίωση. Για τα μεταγραφικά, υπάρχει η διοίκηση και ο τεχνικός διευθυντής που τα ρυθμίζει αυτά. Αν υπάρχει κάποιο περιθώριο, λόγω μπάτζετ, τότε θα μπορέσουμε να κινηθούμε για κάποιο ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν στόχοι, και αν μπορέσουμε θα προχωρήσουμε σε κάποια κίνηση».

Για την αμυντική λειτουργία: «Ήταν εντελώς διαφορετική από όλα τα φιλικά. Βοήθησε σε αυτό ο Σίλντενφελντ που πλέον γνωρίζει καλύτερα την ομάδα, όπως και το γεγονός ότι πλέον είχαμε περισσότερο χρόνο και δουλέψαμε ακόμα πιο σκληρά στην αμυντική λειτουργία. Η άμυνα ξεκινάει από μπροστά. Εκεί χρειάζεται η εμπειρία που δεν είχαμε σε κάποια σημεία απόψε. Το γεγονός ότι ο Σίλντενφελντ βρίσκεται περισσότερο πλέον στην ομάδα και γνωρίστηκε καλύτερα με τα παιδιά είναι το πιο θετικό».

Για την κατάσταση του Σίλντενφελντ: «Δεν έχει κάποιο πρόβλημα, είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για εμάς. Είδαμε ότι μπορούσαμε να τον προστατέψουμε όταν το σκορ ήταν στο 2-0 και ο Παναιτωλικός με δέκα και αυτό κάναμε».

Για την κατάσταση του Μπεργκ: «Θα μιλήσω με τον γυμναστή και τον γιατρό να δούμε αν μπορεί να αγωνιστεί και από την αρχή. Είναι έτοιμος, αυτό μετράει. Σημαντικό για τον ίδιο που σημείωσε γκολ. Ο στόχος μας είναι ο κάθε παίχτης να είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή γιατί μπορεί να χρειαστεί και δεν θα διστάσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε».

Μεταγραφή, αλλαγή και… γκολ!

Μόλις τριάντα δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Χουάν Κιντέρο ώστε να σκοράρει για λογαριασμό της Πόρτο στο ντεμπούτο του και να ολοκληρώσει την ανατροπή για τη νέα του ομάδα.

Μεταγραφή, αλλαγή και… γκολ
Πρέπει να κοιτάξουμε πολύ «βαθιά» μέσα στην ποδοσφαιρική ιστορία για να δούμε ποιο είναι το γρηγορότερο γκολ μεταγραφής, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Χουάν Κιντέρο έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για το Top-3.

Ο Κολομβιανός έκανε το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα για λογαριασμό της Πόρτο στο παιχνίδι κόντρα στη Σετούμπαλ και χρειάστηκε μόλις 30 δευτερόλεπτα για να βρει δίχτυα, να ολοκληρώσει την ανατροπή και να δείξει τον δρόμο στους «δράκους» για τη νίκη με σκορ 3-1.

Και επειδή είναι πολύ… mainstream να βάλεις το πρώτο σου γκολ με τη νέα σου ομάδα σε 30 δεύτερα, ο Κιντέρο το έκανε και με «συστημένο» σουτ.

Γιατί αν είσαι Πόρτο, στις μεταγραφές... ξέρεις.



Πηγή: sport-fm.gr

Δυνατή Κροατία

Η Κροατία επικράτησε εύκολα της Λετονίας στο Ντουμπρόβνικ με 81-66.

Δυνατή Κροατία
Τα… δόντια της εν όψει Ευρωμπάσκετ έδειξε πάλι η Κροατία νικώντας εύκολα στο Ντουμπρόβνικ τη Λετονία με 81-66.

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 17 και ο Άντε Τόμιτς με 15 πόντους ήταν οι καλύτεροι παίκτες της «χρβάτσκα», ενώ 8 πόντους πέτυχε ο Ρόκο-Λένι Ούκιτς.
Πηγή: sport-fm.gr

Σαρωτική η Πολωνία, χαμηλά ο Λοτζέσκι!

Η Πολωνία επικράτησε 66-52 του Βελγίου στην Αντβέρπη. Στους 7 πόντους έμεινε ο Ματ Λοτζέσκι.

Σαρωτική η Πολωνία, χαμηλά ο Λοτζέσκι
Με κορυφαίο τον Μάρτσιν Γκορτάτ που έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι με 20 πόντους, η Πολωνία επικράτησε 66-52 του Βελγίου στο τουρνουά της Αντβέρπης. Ο Ματσέι Λάμπε πρόσθεσε 11 πόντους και 8 ριμπάουντ για τους νικητές.

Ο Ματ Λοτζέσκι μετά τους χθεσινούς 19 πόντους επί της Ιταλίας έμεινε αυτή τη φορά στους 7. Ο Σαμ Βαν Ρόσομ και ο Κριστόφ Μπέγκιν με 11 πόντους ξεχώρισαν από τους οικοδεσπότες. Πηγή: sport-fm.gr

«Δράκοι» ενός ημιχρόνου!

Στο δεύτερο ημίχρονο θυμήθηκε πως είναι μεγάλη ομάδα η Πόρτο κόντρα στη Σετούμπαλ.

«Δράκοι» ενός ημιχρόνου
Οι «δράκοι» επικράτησαν με 3-1 στην έδρα της αντιπάλου τους, ενώ έχαναν με 0-1 στο ημίχρονο, στον αγώνα που ολοκλήρωσε την πρεμιέρα της Superliga και βρέθηκαν στην κορυφή από νωρίς, δείχνοντας πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, σε σχέση με την Μπενφίκα και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα χρειαστεί προσπάθεια στη συνέχεια, ώστε να αποκτήσουν μια σταθερότητα ως ομάδα.

Πάντως, η Σετούμπαλ στο πρώτο ημίχρονο αιφνιδίασε τους παίκτες του Φονσέκα και προηγήθηκε με τον Μάρτινς στο 13’. Όμως, η αποβολή του Κιέζεκ στο 49’ βοήθησε στην «ανατροπή», που ήρθε με τα γκολ των Ζόσουε με πέναλτι στο ίδιο λεπτό, Κιντέρο στο 61’ και Τζάκσον Μαρτίνεζ στο 88’.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Οταμέντι, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Λούτσο Γκονζάλεζ (82’ Ερέσα), Ζόσουε, Ντεφούρ (60’ Κιντέρο), Τζάκσον Μαρτίνεζ, Λίκα (95’ Ρικάρντο)



Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:


Παρασκευή 16/8

Πάκος Φερέιρα-Μπράγκα 0-2
(27’ Βινίσιους, 66’ Πάρντο)

Σάββατο 17/8

Εστορίλ-Νασιονάλ 3-1

Γκιμαράες-Ολιανένσε 2-0


Κυριακή 18/8

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αρούκα 5-1

Μπελενένσες-Ρίο Άβε 0-3

Ζιλ Βιθέντε-Ακαντέμικα 2-0

Μαρίτιμο-Μπενφίκα 2-1

Σετούμπαλ-Πόρτο 1-3 Πηγή: sport-fm.gr

Τους κάνει «πλάκα» με το…καλημέρα!

Το ποιος θα είναι και φέτος το… αφεντικό στην Ιταλία φρόντισε να ξεκαθαρίσει στους αντιπάλους της η Γιουβέντους, καθώς επικράτησε 4-0 της Λάτσιο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Τους κάνει «πλάκα» με το…καλημέρα
Τώρα αν οι αντίπαλοί της δεν… τρόμαξαν, τότε μάλλον κακό του κεφαλιού τους.

Ο πρώτος που βρέθηκε απέναντί της έφυγε με τέσσερα γκολ στην… πλάτη και η Γιουβέντους έδειξε ότι και φέτος θα είναι το αφεντικό.

Η «γηραιά κυρία» επικράτησε 4-0 της Λάτσιο και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ιταλίας, παίρνοντας παράλληλα και εκδίκηση από τους «λατσιάλι» που την απέκλεισαν πέρυσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Κόντε, ειδικά στο δεύτερο μέρος, έκανε… πάρτι και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Λάτσιο, πανηγυρίζοντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Το σκορ για την Γιουβέντους άνοιξε στο 23ο λεπτό ο Πογκμπά, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος οι «μπιανκονέρι»… αγρίεψαν και πέτυχαν τρία γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 52’ ο Κιελίνι έκανε το 2-0, ενώ στο 54’ ο Λιχστάινερ έδωσε «αέρα» τριών γκολ στην «γηραιά κυρία». Από το…πάρτι δεν θα μπορούσε να λείπει ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.




Πηγή: sport-fm.gr

«Κηδεία» απ’ τις λίγες στο Παρίσι!!

Ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν θα ‘θελε να συμβεί αυτό. Με 39(!) τελικές η Παρί, έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Αζαξιό, που είχε μόλις μία ευκαιρία (το γκολ)! «Σεφτέ» για Καβάνι.

«Κηδεία» απ’ τις λίγες στο Παρίσι!
Απίστευτα πράγματα έγιναν στο Παρίσι.

Οι παίκτες του Μπλαν προσπαθούσαν, είχαν πάνω από 80% κατοχή, είχαν συνολικά 39 τελικές (ρεκόρ στην Ligue 1), αλλά είδαν την Αζαξιό της μιας ευκαιρίας να τους στερεί δύο βαθμούς, με το τελικό 1-1! Βέβαια, πέραν της προφανούς αστοχίας της Παρί Σεν Ζερμέν, μερίδιο για την «κηδεία» οφείλεται και στον Οτσόα, που σε πολλές περιπτώσεις «κατέβασε ρολά»!

Το «Παρκ Ντε Πρενς»… πάγωσε νωρίς-νωρίς, αφού ο Πεντρετί έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους μόλις στο 9’. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν, έπαιζαν μονότερμα, δεν απειλήθηκαν λεπτό, αλλά το μόνο που κατάφεραν, ήταν απλώς να ισοφαρίσουν. Κι αυτό μάλιστα ήρθε αργά, με τον Καβάνι στο 86’ να ανοίγει λογαριασμό με ωραίο τρόπο και να διαμορφώνει το τελικό 1-1.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/08
Σοσό-Λιόν 1-3
(4’ Μπουντεμπούζ – 35’ Μπενζιά, 44’ Λακαζέτ, 48’ Γκουρκίφ)

Σάββατο 17/08
Μαρσέιγ-Εβιάν 2-0
(16΄Ζινιάκ, 67΄ Παγιέ)
Μπαστιά-Βαλενσιέν 2-0
(77’ Μπρούνο, 80’ Μπα)
Νις-Ρεν 2-1
(21’ Ζβίτανιτς, 51’ Πιέντ- 45’ Ολιβέιρα)
Ρεμς-Λιλ 2-1
(8’ Αλμπάκ, 89’ Μπασά- 67’ Γκλομπάρντ)
Σεντ Ετιέν-Γκινγκάμπ 1-0
(53’ Λεμουάν)
Τουλούζ-Μπορντό 1-1
(45’ Μπεν Μπασά-43’ Ντιαμπατέ)

Κυριακή 18/08
Μονακό-Μονπελιέ 4-1
(18' πεν. Φαλκάο, 44', 57', 81' Ριβιέρ - 24' Μοντανό)
Λοριάν-Ναντ 2-1
Παρί Σεν Ζερμέν-Αζιαξιό 1-1
(86’ Καβάνι – 9’ Πεντρετί) Πηγή: sport-fm.gr

Έξαλλος με την διαιτησία ο Χάβος!

Έντονα παράπονα για την διαιτησία του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είχε ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Μάκης Χάβος.

Έξαλλος με την διαιτησία ο Χάβος
Ο Παναιτωλικός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο Μάκης Χάβος τα έβαλε με την διαιτησία μετά το τέλος του αγώνα…

Συγκεκριμένο ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου στάθηκε στην φάση που καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ των «πράσινων» αλλά και στην αποβολή του Δάρλα.

«Δεν αποδιοργανωθήκαμε μετά το πρώτο γκολ. Όταν από ένα επιθετικό φάουλ συμβαίνει πέναλτι, τότε τι να πούμε. Τα παιδιά στάθηκαν καλά. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία. Όταν στο δεύτερο μέρος μάλλον έπρεπε να τελειώσουμε με δέκα παίκτες, είδατε το αποτέλεσμα», ήταν τα λόγια του Χάβου.

Απ’ του... χάρου τα δόντια η Ρεάλ!!

Η πίεση επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα στην Μαδρίτη! Η Ρεάλ γλίτωσε το «εγκεφαλικό» στο φινάλε, με τον Ίσκο να της χαρίζει τη νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στη Μπέτις.

Απ’ του... χάρου τα δόντια η Ρεάλ!
Παραλίγο να δει «πλάτη» με το… καλημέρα. Ευτυχώς για την Ρεάλ Μαδρίτης και τους φίλους της, ο Ίσκο λύτρωσε την ομάδα του στο φινάλε και η «βασίλισσα» κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, απέναντι στην Μπέτις.

Η άμυνα των Μαδριλένων ήταν ολίγον τι «αστεία» στο ξεκίνημα, με τον Μολίνα να το επωφελείται και να κάνει το 1-0 μέσα στο «Μπερναμπέου». Λίγο έλειψε ο Βερδού να της δώσει και μεγαλύτερο αέρα, την ώρα που η Ρεάλ σκόραρε, αλλά τα γκολ της ακυρώνονταν σωστά ως οφσάιντ. Έστω και δύσκολα, ο Μπενζεμά βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 26’ για το 1-1, με τους Ανδαλουσιάνους να ‘χουν δοκάρι και να χάνουν την ευκαιρία να μπουν εκ νέου σε θέση οδηγού, λίγο αργότερα.

Τα «ζόρια» είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην ισπανική πρωτεύουσα και ο Κριστιάνο με την έναρξη του δεύτερου μέρους φρόντισε να τα επιβεβαιώσει, σημαδεύοντας το δοκάρι της Μπέτις. Τα λεπτά περνούσαν, η Ρεάλ δεν μπορούσε να σκοράρει –παρά τις ευκαιρίες που είχε- οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν άνετα την ισοπαλία, όμως ο Ίσκο κρατούσε το καλό για το τέλος! Έτσι, έστω και στο 87’ ο νεοαποκτηθείς άσος της «βασίλισσας» σκόραρε, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και οδήγησε την ομάδα του σε ιδανικό ξεκίνημα (ως προς το αποτέλεσμα). Πηγή: sport-fm.gr

Στα «σκοτάδια» για Τσάμπιονς Λιγκ και ΕΔΤ...!

Το απόλυτο ερωτηματικό είναι ο τρόπος που ΕΔΤ θα διαχειριστεί την βραδιά των πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της Τετάρτης.

Στα «σκοτάδια» για Τσάμπιονς Λιγκ και ΕΔΤ...
Η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση επέλεξε να μεταδώσει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Σάλκε στην Γερμανία, αλλά μέχρι σήμερα (ως απόψε, για την ακρίβεια) δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο, για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΔΤ θα λειτουργήσει την Τετάρτη όχι μόνο στο θέμα της μετάδοσης του αγώνα, αλλά και στο αν να βγει εκπομπή με τα highlights των υπόλοιπων παιχνιδιών.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί, το πιο πιθανό είναι να υπάρξει απεσταλμένος στην Γερμανία, αλλά όλα αυτά δεν αποτελούν παρά μόνο λογικές υποθέσεις (αναφερόμαστε στο δεύτερο, καθώς το πρώτο δεν τίθεται σε αμφιβολία).

Την Δευτέρα (19/8) θα γίνουν γνωστές οι ακριβείς προθέσεις, ενώ μένει να δούμε και κάτι άλλο σημαντικό. Αν και σε ποιό βαθμό θα δούμε διαφημίσεις στην βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, με την προβολή των χορηγών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κεφάλαιο «Τσάμπιονς Λιγκ» είναι εξαιρετικά σύνθετο, απαιτεί προετοιμασία μηνών, στην ΕΔΤ έχουν την λογική αιτιολογία ότι μόλις την Τρίτη έγιναν οι προσλήψεις (και την ερχόμενη Παρασκευή αυτοί που επιλέχτηκαν θα προσκομίσουν τα δικαιολογητικά), αλλά η κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν μπορεί να περιμένει.

Και ευτυχώς, να λέτε, που ο ΠΑΟΚ παίζει πρώτα εκτός με την Σάλκε και δεν απαιτείται η ΕΔΤ να κάνει τηλεοπτική παραγωγή.
Πηγή: sport-fm.gr

Παντελίδης: «Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό»

Ικανοποιημένος έμεινε σε γενικές γραμμές ο Σάββας Παντελίδης από την εικόνα των παικτών του ΠΑΣ Γιάννινα στην εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολη.

Παντελίδης: «Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό»
Καλή εικόνα άφησαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα στον Σάββα Παντελίδη στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου τόνισε πως η ομάδα του δεν είναι ακόμη 100% ενώ χαρακτήρισε κομβικό το επόμενο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα.

«Καλή χρονιά σε όλους μας. Ήρθαμε γνωρίζοντας τη μεγάλη ποιότητα και τις ικανότητες του Αστέρα. Ο αντίπαλος μας είναι ιδιαίτερα δυνατός στην έδρα του. Μέχρι το 60' παίξαμε καλά, ελέγχαμε τον αγώνα. Μετά το 3-2 πιεστήκαμε πολύ. Ήταν λάθος μας το ότι γυρίσαμε τόσο πίσω. Αυτό οφείλεται και στο ότι δεν είναι έτοιμες οι ομάδες να πιέσουν 90 λεπτά. Σαν ομάδα από το 60' και μετά, είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά που έπαιξαν. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Το επόμενο ματς με τον Απόλλωνα είναι κομβικό».

Για το ότι γύρισε πίσω η ομάδα τόνισε: «Δεν έδωσα εντολή να γυρίσουμε πίσω. Όταν παίρναμε την μπάλα δεν καταφέρναμε να την κρατήσουμε για να βάλουμε ένα τέταρτο γκολ. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα».

Με τον Νάχμπαρ οδηγό!!

Η Σλοβενία επικράτησε 84-80 της Ρωσίας σε φιλικό στο Γεσένιτσε με ηγέτη τον Μπόστιαν Νάχμπαρ.

Με τον Νάχμπαρ οδηγό
Με 18 πόντους του Μπόστιαν Νάχμπαρ η Σλοβενία επικράτησε 84-80 της Ρωσίας σε φιλικό που έγινε στο Γεσένιτσε. Δίπλα στον νέο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα ήταν ο Γιάκα Μπλάζιτς με 14 πόντους, ενώ 9 πρόσθεσε ο Μίρζα Μπέγκιτς.

Πάντως οι ηττημένοι, εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, παρουσίασαν βελτιωμένο πρόσωπο και είχαν κορυφαίους τους Αλεξέι Σβεντ και Σεργκέι Μόνια με 19 και 17 πόντους αντίστοιχα.Πηγή: sport-fm.gr

Το σήκωσε η Ισπανία στους Παίδες!!

Η Ισπανία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων νικώντας 65-63 στον τελικό τη Σερβία.

Το σήκωσε η Ισπανία στους Παίδες
Πρωταθλήτρια Ευρώπης σε επίπεδο Παίδων για τρίτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε η Ισπανία νικώντας με 65-63 τη Σερβία στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Κίεβο.

Ο Σαμουέλ Ροντρίγκεθ με καλάθι 7’’ πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος για τους «πλάβι», που είχαν πρωταγωνιστή τον Νίκολα Ρακίτσεβιτς με 19 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Εδώ είναι Λεωφόρος!!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ξεκάθαρο από την αρχή ότι η Λεωφόρος θα είναι το φρούριό του για φέτος και ξεκίνησε με το δεξί στη νέα σεζόν, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού! Με δέκα από το 50’ οι Αγρινιώτες.

Εδώ είναι Λεωφόρος!
Η αρχή, τελικά, ήταν το… ήμισυ του παντός για τον Παναθηναϊκό που σκόραρε… σχεδόν απ’ τα αποδυτήρια και με την έναρξη του δευτέρου μέρους, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή του.

Ο Νάνο με πέναλτι που κέρδισε ο Κουτρουμπής στο 3ο λεπτό πέτυχε το πρώτο γκολ της σεζόν για τους «πράσινους», γκολ και για τον Μάρκους Μπεργκ που χρειάστηκε έξι λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στο γήπεδο για να βρει δίχτυα.

Δίκαιη η αποβολή του Δάρλα στο 50ο λεπτό, καθώς σταμάτησε τον Λαγό που βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Θετικότατο για τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως κράτησε ανέπαφη την εστία του, δείγμα της δουλειάς που έχει κάνει όλο αυτό τον καιρό ο Γιάννης Αναστασίου για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στα μετόπισθεν.

Το ματς:


Κάθε αρχή και… δύσκολη λένε, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να ισχυριστούν το αντίθετο. Χρειάστηκε να περάσουν μόλις τρία λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για να βρουν οι «πράσινοι» το δρόμο για τα δίχτυα. Ο Κουτρουμπής ανατράπηκε από τον Μπόγιοβιτς στο πρώτο «γέμισμα» στην περιοχή των Αγρινιωτών και ο Νάνο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Το γκολ, αποσυντόνισε τελείως την ομάδα του Μάκη Χάβου, που φάνηκε επικίνδυνη μονάχα στο 33’, με ένα σουτ του Γοδόι που έφυγε πολύ ψηλά και λίγο αργότερα με τον Μπόγιοβιτς από πλάγια θέση.

Με σωστές τοποθετήσεις από τους Κουτρουμπή και Σίλντενφελντ στην άμυνα, συνεχή κίνηση των Αμπεΐντ και Λαγού στη μεσαία γραμμή και την «τριπλέτα» των Ντίνα, Καρέλη και Μπαϊράμι ορεξάτη, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του στο πρώτο μέρος.

Όσο θετικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, άλλο τόσο έγινε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκαν τρία, αλλά πέντε λεπτά, για να αποβληθεί ο Δάρλας ανατρέποντας τον Λαγό λίγο έξω από την περιοχή αλλά σε προφανή θέση για γκολ και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους «πράσινους». Ο Μάρκους Μπεργκ χρειάστηκε έξι λεπτά από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι (59’) και στο 65’ από σέντρα του Μαρινάκη, έγραψε το 2-0! Το «τριφύλλι» έκανε πλέον ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, στο 73’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπεργκ για οφσάιντ και η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κράτησε το προβάδισμα με άνεση μέχρι το τέλος.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ (69’ Τριανταφυλλόπουλος), Μαρινάκης, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Αμπεΐντ (83’ Μουζακίτης), Καρέλης (59’ Μπεργκ), Ντίνας, Μπαϊράμι

Παναιτωλικός: Ράφαελ, Κούσας, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (56’ Γκόλιας), Πασάς (65’ Μύγας), Γοδόι, Καλογέρης, Γκάλο, Δάρλας, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (76’ Παπουτσογιαννόπουλος) Πηγή: sport-fm.gr

«Έτσι, ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Ευχαριστήρια ανακοίνωση προς τους φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν το «Γεντί Κουλέ» στην πρεμιέρα απέναντι στον Πανιώνιο, εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ.

«Έτσι, ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»
«Θερμό» ευχαριστώ στους οπαδούς του ΟΦΗ που βρέθηκαν στο «Γεντί Κουλέ» στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας απέναντι στον Πανιώνιο, έστειλε η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της. Οι Κρητικοί τονίζουν πως με ανάλογη παρουσία από τον κόσμο και στα επόμενα παιχνίδια η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί θερμά τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ για την σημερινή του συγκλονιστική παρουσία στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Με τέτοιο κατάμεστο γήπεδο και τέτοιο παλμό ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι φίλαθλοι μας δείχνουν τον… δρόμο για την «απογείωση» της ομάδας…».







«Σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη 2-1 επί του Άρη στην πρεμιέρα, ήταν ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης, Αλέκος Βοσνιάδης.

«Σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα»
Από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους ήταν ο Αλέκος Βοσνιάδης μετά την σπουδαία, όπως την χαρακτήρισε, νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα.

Ο τεχνικός της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στάθηκε στην συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του και στην προσήλωση που έδειξαν στο πλάνο που είχαν ετοιμάσει ενόψει της αναμέτρησης».

«Πετύχαμε μία σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα μας στη Σούπερ Λίγκα μετά από 13 χρόνια. Όπως ακριβώς είχαμε σχεδιάσει το παιχνίδι μας, έτσι ακριβώς μας πήγε, καθώς δείξαμε συγκέντρωση, διάθεση και ήμασταν προσηλωμένοι στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε πάρα πολύ μεγάλη υπομονή στο παιχνίδι μας και καταφέραμε να κρατήσουμε τον Άρη μακριά από την περιοχή μας, χωρίς μάλιστα να δυσκολευτούμε πάρα πολύ. Ωστόσο, μετά το 2-0 χαλαρώσαμε, μείωσε ο Άρης, αλλά καταφέραμε με αρκετό άγχος και πολύ προσπάθεια να πάρουμε τη νίκη», ήταν αρχικά τα λόγια του Βοσνιάδη.

Όσον αφορά την εικόνα του Απόλλωνα στο μέλλον: «Εμάς το πλάνο μας είναι κυρίως να έχουμε καλή αμυντική λειτουργία. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε και μεσοεπιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι μας, ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».


Πετρόπουλος: «Σημαντική νίκη»

Έλληνας επιθετικός και σκόρερ του δεύτερου τέρματος της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ξεκαθάρισε πως στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας.

«Είμαστε νέα ομάδα και θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Είχαμε αρκετά κενά διαστήματα αλλά προσπαθήσαμε και πήραμε τη νίκη και ξεκινήσαμε με το δεξί το πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς με νίκη. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και πρώτος στόχος είναι η σωτηρία και δεν ξεφεύγουμε απ' αυτό. Ματς με ματς θα πηγαίνουμε και έχουμε μία πολύ καλή έδρα που είναι και η δύναμή μας.

Στον ποδοσφαιριστή μετράει η διάρκεια και προσπαθώ να αποδώσω τα μέγιστα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»
, είπε χαρακτηριστικά.

Τους «έκοψε τα φτερά»

Η περυσινή απογοήτευση για την απώλεια του τίτλου στην Πορτογαλία φαίνεται πως επηρέασε την Μπενφίκα στην πρεμιέρα της Superliga.

Τους «έκοψε τα φτερά»
Η Μαρίτιμο νίκησε τους «αετούς» με 2-1 στην έδρα της, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής και τους «έκοψε» τη φόρα στην προσπάθεια να μπουν δυνατά και να δείξουν πως μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο, ενώ από την πλευρά τους έδειξαν πως μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο στην Ευρώπη.

Οι νικητές είχαν τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους στο δεύτερο, όμως ο Ντέρλεϊ στο 45’ +2’ άνοιξε το σκορ για τη Μαρίτιμο και ο Σάμι της έδωσε τη νίκη, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Μορένο στο 51’ για τους Λουζιτανούς.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Αρτούρ, Εντζο Πέρεζ, Λουιζάο, Γκαράι, Μπρούνο Γκόμεζ, Μάτιτς, Γκαϊτάν, Ρούμπεν Αμορίμ (45’ +2’ Όλα Τζον), Τζούριτσιτς (45’ +2’ Ροντρίγκο), Μάξι Περέιρα (85’ Σουλεϊμάνι), Λίμα


Αναλυτικά η πρώτη αγωνιστική:


Παρασκευή 16/8

Πάκος Φερέιρα-Μπράγκα 0-2
(27’ Βινίσιους, 66’ Πάρντο)

Σάββατο 17/8

Εστορίλ-Νασιονάλ 3-1

Γκιμαράες-Ολιανένσε 2-0


Κυριακή 18/8

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αρούκα 5-1

Μπελενένσες-Ρίο Άβε 0-3

Ζιλ Βιθέντε-Ακαντέμικα 2-0

Μαρίτιμο-Μπενφίκα 2-1


Σετούμπαλ-Πόρτο (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr

«Καλή αρχή σε τέτοια έδρα…»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον βαθμό που απέσπασε η ομάδα του σε μια δύσκολη έδρα, όπως είναι αυτή του ΟΦΗ, παρουσιάστηκε ο Νίκος Παντέλης.

«Καλή αρχή σε τέτοια έδρα…»
Επιτυχία για τον Πανιώνιο χαρακτήρισε την ισοπαλία (0-0) στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ ο Νίκος Παντέλης.

Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» μίλησε για έναν πολύ σημαντικό πόντο, δεδομένου ότι αυτός κατακτήθηκε σε μια δυνατή έδρα όπως το «Γεντί Κουλέ» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να γίνει βάση για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

«Θεωρώ ότι ο βαθμός που πήραμε είναι πολύ σημαντικός. Κάναμε μια καλή αρχή μέσα σε μια πολύ δυνατή έδρα όπως το “Γεντί Κουλέ”. Αν δεν είχαμε την αποβολή -γιατί είπαμε στο ημίχρονο ότι ο ΟΦΗ θα ανοιγόταν μετά το 70?- θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι», ανέφερε ο Παντέλης.

Κι αφού τόνισε ότι «δίκαια πήραμε αυτόν τον βαθμό», κατέληξε: «Θεωρώ ότι μόλις γυρίσουν κάποια παιδιά, τότε θα παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε συνέχεια στην καλή εμφάνιση μας. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο και συγχαρητήρια στον κόσμο του ΟΦΗ που βοήθησε πολύ την ομάδα του».

«Θέλαμε τον Γκαλέτι όταν θα έκανε διαφορά»

Τον λόγο που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο εξήγησε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

«Θέλαμε τον Γκαλέτι όταν θα έκανε διαφορά»
Τη δική του εκδοχή για τον λόγο που ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν συμπεριλήφθηκε στη βασική ενδεκάδα του ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (0-0) έδωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Ο τεχνικός των Κρητικών παραδέχθηκε πως η παρουσία του Αργεντινού (αλλά και του Ζε Εντουάρντο) έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα του όταν μπήκε στο γήπεδο.

Δεδομένου ωστόσο ότι δεν είναι έτοιμος 100%, τόνισε πως κρίθηκε προτιμότερο να μπει στο παιχνίδι σε σημείο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

Όπως και να ‘χει, ο Δερμιτζάκης δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και αισιόδοξος ότι το γκολ που τους έλειψε σήμερα θα έρθει στα επόμενα ματς. Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει τον κόσμο για την παρουσία του και να εκφράσει την άποψη πως με τέτοια συμπαράσταση, ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δερμιτζάκης

Για το σημερινό παιχνίδι: «Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών γιατί πραγματικά σήμερα δουλέψαμε πάρα πολύ για να μπορέσουμε να πετύχουμε την πρώτη νίκη και να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα και γενικά να πάρουμε αυτό που μας αναλογούσε στο παιχνίδι.

Γνωρίζαμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα έπαιζε κλειστά και με ομοιογένεια γιατί έκανε ελάχιστες μεταγραφές σε σχέση με πέρυσι. Έπρεπε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κατοχή της μπάλας για να διασπάσουμε μια μαζική άμυνα του αντιπάλου. Θα έλεγα ότι και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πολύ περισσότερο στο δεύτερο και μετά τις αλλαγές των Γκαλέτι, Ζε Εντουάρντο, η ομάδα πίεζε περισσότερο»
.

Για τους λόγους που δεν σκόραρε ο ΟΦΗ: «Προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες από τα άκρα, δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε κάποιο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. Θέλω να πω ότι είμαστε μια νέα ομάδα, με το 50% του ρόστερ να αποτελείται από νέους παίκτες. Θέλουμε υπομονή και επιμονή. Αρκεί να δείχνουμε μια εικόνα όπως η σημερινή των παικτών, με δύναμη, επιμονή και πάθος.

Μας έλειψε το γκολ, αλλά νομίζω ότι μέσα από την δουλειά θα μπορέσουμε να το πετύχουμε ώστε να παίρνουμε αυτό που μας αναλογεί. Δεν μπορώ να μην πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο και να πω ότι με την παρουσία του αυτή η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα καλύτερες»
.

Για την ομοιογένεια της ομάδας και τους νέους παίκτες: «Δεν είμαστε ακόμα αυτοί που πρέπει γιατί δεν έχουμε δέσει ακόμα. Αυτό θα γίνει μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Πάνω-κάτω έτσι είναι όλες οι ομάδες. Μετά τις αλλαγές η ομάδα άλλαξε εικόνα και γι’ αυτόν τον λόγο αυτοί οι παίκτες είναι πιο βασικοί από τους βασικούς.

Ο Ζε θεωρώ ότι είναι ακόμα ανέτοιμος για να βγάλει ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Ο Γκαλέτι είχε κάνει τέσσερις προπονήσεις και θεωρήσαμε σκόπιμο να τον χρησιμοποιήσουμε σε ένα σημείο που θα έκανε την διαφορά. Όπως και την έκανε. Είχαμε ένα ξαφνικό πρόβλημα με τον Παπάζογλου. Είχε μια κύστη στην μέση και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε με θεραπευτική αγωγή, εκτός και αν είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα, οπότε και θα χρειαστούμε μια προσθήκη. Αν είναι σοβαρό το πρόβλημα, μπορεί να μείνει εκτός και για 2 μήνες».

Τσιώλης: «Δεν τα παρατήσαμε»

Παρά το γεγονός πως ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε τρεις φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να τσιμπήσει το βαθμό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Σάκης Τσιώλης στάθηκε στην προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του.

Τσιώλης: «Δεν τα παρατήσαμε»
Ικανοποιημένος από την αντίδραση των παικτών του, που κατάφερε να ισοφαρίσει τρεις φορές για το τελικό 3-3 του Αστέρα Τρίπολης με τον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης. Ο τεχνικός των Αρκάδων ξεκαθάρισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο κι έδωσε σύνθημα για διόρθωση των λαθών και ακόμη καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για τον αγώνα: «Θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη. Βρεθήκαμε τρεις φορές πίσω στο σκορ. Συγχαρητήρια στα παιδιά που κυνήγησαν τρεις φορές το σκορ. Ήμασταν καλύτεοι από τον ΠΑΣ, αλλά σε τρεις φάσεις δεχθήκαμε εύκολα γκολ. Τα Γιάννινα δεν μπήκαν άλλες φορές στην περιοχή μας. Τα παιδιά δεν άφησαν το παιχνίδι σε καμία στιγμή. Συνεχίζουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας για να βρούμε το ρυθμό μας».

Για τα τρία γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας: «Το πρώτο και το τρίτο γκολ δεν ήταν θέμα άμυνας. Ήταν θέμα ότι δεν έγιναν σωστά μπλοκαρίσματα. Δεν είχαμε πρόβλημα στην αμυντική μας συμπεριφορά».

Για τον τρόπο ανάπτυξης του Αστέρα: «Θέλαμε περισσότερη πίεση στην αρχή. Δεν κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε. Για τη διάσπαση τέτοιας άμυνας θα πρέπει να πας από τα πλάγια. Μετά το 60' ο ΠΑΣ έκανε μαζική άμυνα στον άξονα και ο καλύτερος τρόπος ήταν η ανάπτυξη από τα πλάγια. Το παιχνίδι πήγε όπως το θέλαμε. Ο Ναβάρο και ο Ζαραδούκας έκαναν καλή δουλειά. Σε 2-3 περιπτώσεις προς το τέλος δεν μπορέσαμε να σπρώξουμε την μπάλα στα δίχτυα και να πάρουμε τη νίκη. Κρατάμε το πάθος και τη θέληση των παικτών μας. Στο πρώτο, όμως, ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί».

Για το πότε θα φτάσει στο 100% ο Αστέρας: «Πρέπει να είσαι έτοιμος από το πρώτο επίσημο ματς. Θα βάζουμε όλους τους παίκτες σιγά σιγά στην ενδεκάδα, προκειμένου να να διαμορφώσουμε το τελικό μας πλάνο».

Για τον Γκρατσίνι: «Ο Γκρατσίνι είναι ποιοτικός με την μπάλα στα πόδια. Δεν είχε εύκολη δουλειά σήμερα γιατί έπεσε σε δύο σκληρά αμυντικά χαφ. Σε αυτές τις περιπτώσεις έπερεπε να ζητήσουμε την επίθεση από τα άκρα».

Για τον Γεωργακόπουλο: «Ο Γεωργακόπουλος έπαιξε γιατί είναι ισάξιος με τους άλλους δύο γκολκίπερ. Θα πρέπει να δούμε πιο αντικειμενικά τα πράγματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Μπαντή, απλώς έπρεπε να δώσουμε την ευκαιρία και στο Γεωργακόπουλο. Από αύριο υπολογίζεται κανονικά και ο Ερνάντεζ. Είναι τρεις γκολκίπερ που δουλεύουν πολύ...».

Με άνεση Ιντερ, Αταλάντα!!

Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο να προκριθούν στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας οι Ιντερ και Αταλάντα.

Με άνεση Ιντερ, Αταλάντα
Οι «νερατζούρι» σάρωσαν με 4-0 την Τσιταντέλα της δεύτερης κατηγορίας στο «Μεάτσα», στο πλαίσιο του τρίτου γύρου της διοργάνωσης και περιμένουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση. Σκόρερ των Μιλανέζων ήταν οι Τζόναθαν στο 18’, Παλάσιο στο 30’ με πέναλτι και 58’ και Ρανόκια στο 62’. Αποβλήθηκε στο 30’ ο Πετσορίνο για τους φιλοξενούμενους.


Η σύνθεση της Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο (65' Περέιρα), Ρανόκια, Ζουάν, Τζόναθαν, Γκουαρίν (60' Κόβατσιτς), Καμπιάσο, Ρίκι Αλβαρεζ, Ναγκατόμο, Παλάσιο, Ικάρντι


Όσον αφορά τους «μπεργκαμάσκι», νίκησαν με 3-0 στο «Ατζούρι Ντ’ Ιτάλια» την Μπάρι της δεύτερης κατηγορίας και έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενόψει της έναρξης της Serie A την επόμενη εβδομάδα. Σκόρερ των νικητών ήταν οι Λιβίγια στο 8’ και 32’ και Ντε Λούκα στο 75’. Πηγή: sport-fm.gr

Τρινκιέρι: «Μη μας βάζετε έξτρα πίεση»

Να μην καλλιεργούνται υπερβολικές προσδοκίες για την Εθνική ζήτησε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας.

Τρινκιέρι: «Μη μας βάζετε έξτρα πίεση»
Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν θέλει οι παίκτες του να φορτωθούν με το άγχος του φαβορί εν όψει Ευρωμπάσκετ και το κατέστησε σαφές μετά τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας στο Ηράκλειο.

«Υπάρχουν τρία πράγματα που κρατάμε. Πρώτον τη συγκέντρωση, στο οποίο θα δουλέψουμε, δεύτερον ότι δεν είμαστε για 40 λεπτά σταθεροί στην άμυνα και τρίτον η έξτρα πίεση που όλοι θέλουν να μας βάλουν. Για το πρώτο και το δεύτερο εγώ πρέπει να κάνω κάτι, για το τρίτο θέλω τη βοήθεια όλων. Οι παίκτες μου έχουν μεγάλη αφοσίωση για την Εθνική ομάδα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ζητώ, λοιπόν, να μη μας βάζετε έξτρα πίεση. Είμαστε καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλες καλές ομάδες», τόνισε.

«Θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στις 4 Σεπτεμβρίου. Έχουμε έξι ματς σε μια εβδομάδα και πρέπει να μείνουμε σε φόρμα. Μπαίνουμε πλέον σε έναν άλλο ρυθμό», πρόσθεσε.

Τέλος, για τη μαζική παρουσία του κόσμου στα δύο ματς στο Ηράκλειο, είπε: «Είναι πολύ ωραίο να παίζεις με τόσο κόσμο στο γήπεδο. Πολλοί φίλαθλοι ήρθαν στο γήπεδο, το οποίο είναι καταπληκτικό. Περάσαμε καλά και θα δούμε για το μέλλον».

Επικράτησαν τα φαβορί!!

Τα φαβορί, Σταντάρ Λιέγης και Άντερλεχτ, επικράτησαν στους αγώνες που ολοκλήρωσαν την τέταρτη αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Επικράτησαν τα φαβορί
Η Σταντάρ Λιέγης μπορεί να αντιμετώπιζε την ουραγό της βαθμολογίας, Λέουβεν, και μάλιστα εντός έδρας στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του βελγικού πρωταθλήματος, ωστόσο τα βρήκε σκούρα.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας πανηγύρισε μία αγχωτική νίκη (1-0), η οποία κρίθηκε από το αυτογκόλ του Μπάουσενς μόλις τρία λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου.

Έτσι, η Σταντάρ συνεχίζει να τρέχει το σερί των νικών – έχει το απόλυτο, τέσσερα στα τέσσερα- και να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος , έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Λόκερεν.

Πήρε φόρα στο τέλος!

Κάτι παραπάνω από μία ώρα χρειάστηκε η Άντερλεχτ για να διασπάσει την άμυνα της Μπέβερεν και να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 2-0.

Οι γηπεδούχοι λίγο ήθελαν να παρασύρουν την Άντερλεχτ σε ισοπαλία – η Μπέβερν είχε τρεις ισοπαλίες, στις τρεις πρώτες αγωνιστικές- ωστόσο ο Κιεσταν στο 74΄λεπτό έκανε την αρχή και άνοιξε το σκορ για την Άντερλεχτ.

Το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Άκεμπονγκ οχτώ λεπτά αργότερα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα 3-0 διαμόρφωσε ο Ζιλέ στις καθυστερήσεις (90+2).

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Άντερλεχτ.

Αναλυτικά η 4η αγωνιστική

Μαλίν-Μπριζ 1-2
(71’ πεν. Ντε Βίτε- 39’ Ντε Σούτερ, 85’ πεν. Σίμονς)

Σερκλ Μριζ-Οστάνδη 2-0
(26’ Μέρτενς, 35’ Μπόι)

Σαρλερουά-Κορτράικ 1-2
(32’ Πογιέ- 28’ Σανό, 33’ Ραμάν)

Γάνδη-Λιρς 2-1
(90+3’ Λεπουάν. 90+4’ Γκανασί- 4’ Λοσάντα)

Λόκερεν-Γκενκ 3-1
(9’ Χαρμπαουί, 77’ Σόλτζ, 90+3’ Βανάκεν- 61’ Κουμορτζί)

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μονς 2-0
(4’ πεν, 90+3’ Αζάρ)

Κυριακή 18/8

Σταντάρ Λιέγης - Λέουβεν 1-0
(Μπάουσενς αυτογκόλ 48')

Μπέβερεν - Άντερλεχτ 0-3
(Κιεσταν 74’, Άκεμπονγκ 82’, Ζιλέ 90+2 )
Πηγή: sport-fm.gr

Χελντ: «Νέα αρχή με ΠΑΟΚ»

Μετά το απογοητευτικό ξεκίνημα στην Bundesliga, ο αθλ. διευθυντής της Σάλκε, Χορστ Χελντ, βλέπει σαν ευκαιρία για εξιλέωση τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Χελντ: «Νέα αρχή με ΠΑΟΚ»
Απογοητευμένος από το πρόσωπο που έχει παρουσιάσει ως τώρα η Σάλκε, με αποκορύφωμα το 4-0 από τη Βόλφσμπουργκ, εμφανίστηκε ο Χορστ Χελντ. Ωστόσο ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη στη «Φέλτινς Αρένα» για τα play offs.

«Όταν χάνεις με 4-0, έχεις κάνει πολλά πράγματα λάθος. Τα γκολ που δεχτήκαμε ήταν από ατομικά λάθη, ενώ πρέπει να βελτιωθούμε στην αντιμετώπιση των στημένων φάσεων. Η συγκομιδή ενός βαθμού στις δύο πρώτες αγωνιστικές ασφαλώς και δεν μας ικανοποιεί. Πολλοί παίκτες δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ατού μας και να δουλέψουμε πάνω στις αδυναμίες μας. Έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία νέα αρχή την Τετάρτη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο γήπεδό μας», δήλωσε.

Άρχισαν να «βρυχώνται» από νωρίς…!!

Η φετινή Σπόρτινγκ δε θα έχει καμία σχέση με την περυσινή…

Άρχισαν να «βρυχώνται» από νωρίς…
Τα «λιοντάρια της Λισαβόνας σάρωσαν 5-1 τη νεοφώτιστη Αρούκα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν κατευθείαν στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας τι θα κάνουν αργότερα οι μεγάλοι του αντίπαλοι, Μπενφίκα και Πόρτο. Έτσι, έδειξαν πως θα αποτελέσουν ξανά ισχυρό αντίπαλο και θα μπορέσουν να διεκδικήσουν την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που απέτυχαν να κάνουν πέρυσι.

Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι απογοήτευσαν και θα χρειαστούν προσπάθεια να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί να αιφνιδιάστηκαν στην αρχή με το γκολ του Αμάρο στο 19’, όμως στη συνέχεια δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης, σκοράροντας με τους Μαουρίτσιο στο 30’, Μοντέρο στο 38’, 70’ και 86’ και Εντουάρντο στο 66’.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Σέντριτς, Μαουρίτσιο, Ρόχα, Τζέφερσον, Αντριέν Σίλβα (84' Ρινάουντο), Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μαγκράο (39' Αντρέ Μάρτινς), Εντουάρντο, Φρέντι Μοντέρο, Καρίγιο (69' Καπέλ)


«Περίπατος» για τη Ρίο Αβε, που νίκησε με 3-0 στην έδρα της άλλης νεοφώτιστης Μπελενένσες και έδειξε ικανή για μια καλή πορεία.

Με το «δεξί» ξεκίνησε η Ζιλ Βιθέντε τη χρονιά, αφού νίκησε στην έδρα της με 2-0 την Ακαντέμικα. Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε και από το Ισραήλ η Ιταλία!

Μετά τη συντριβή από το Βέλγιο, η Ιταλία έχασε με 78-74 και από το Ισραήλ στο τουρνουά της Αντβέρπης.

Έχασε και από το Ισραήλ η Ιταλία
Προβληματικό πρόσωπο παρουσιάζει εν όψει Ευρωμπάσκετ η Ιταλία. Η εκ των αντιπάλων της Ελλάδας στην πρώτη φάση έχασε με 78-74 από το Ισραήλ για το τουρνουά της Αντβέρπης.

Ο Όμρι Κάσπι με 17 και ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 13 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ 11 είχε ο Λιόρ Ελιάχου.Πηγή: sport-fm.gr

Πω, πω μια Μπαρτσελόνα!!

Τι είδαν τα μάτια μας πάλι! Η Μπαρτσελόνα με έξι γκολ σε ένα ημίχρονο, διέλυσε την… όποια Λεβάντε εμφανίστηκε στο «Καμπ Νου» με το υπέρ της 7-0!

Πω, πω μια Μπαρτσελόνα!
Τι πρεμιέρα ήταν αυτή για τη Μπαρτσελόνα; Φοβερό show από τους παίκτες του Τάτα Μαρτίνο. Οι Καταλανοί «έπαιξαν» με την Λεβάντε μέσα στο «Καμπ Νου» και με έξι γκολ στο πρώτο μέρος και συνολικά 7-0, έκαναν σεφτέ στο νέο πρωτάθλημα.

Στα πρώτα 45 λεπτά, δεν προλάβαινες να μετρήσεις και να δεις τους πανηγυρισμούς. Αλέξις Σάντσες στο 3’ και Μέσι στο 12’ έδωσαν μπαμ-μπαμ προβάδισμα δύο γκολ στους Καταλανούς. Σε διάστημα τριών λεπτών (23-26’) Ντάνι Άλβες και Πέδρο βρήκαν δίχτυα, με αποτέλεσμα το σκορ να ξεφύγει… με το καλημέρα. Όμως όχι, δεν είχαμε τελειώσει με το πρώτο μέρος. Γιατί ο «Λέο» με πέναλτι στο 42’ και ο Τσάβι, τρία λεπτά αργότερα, διαμόρφωσαν το 6-0 απέναντι στην δύσμοιρη Λεβάντε, που είχε τους Βύντρα και Λεβάντε στον πάγκο.

Όταν βάζεις έξι στο πρώτο μισό του αγώνα, δύσκολα να βάλεις άλλα τόσα στο δεύτερο. Αναμενόμενα, η Μπαρτσελόνα έριξε ρυθμό και αρκέστηκε σε ακόμη ένα τέρμα με τον Πέδρο στο 73’, ύστερα από τραγικό λάθος στην «αστεία» άμυνα των φιλοξενούμενων. Έτσι, οι φίλοι της Μπάρτσα χάρηκαν το εκκωφαντικό 7-0 και οι… εχθροί της τρόμαξαν ολίγον τι!



Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη… Ελλάδα!!

Μία εντυπωσιακή στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο Εθνική συνέτριψε τη Μ. Βρετανία με 95-62 στο Ηράκλειο. Κορυφαίος με 16π. ο… μασκοφόρος Καϊμακόγλου, που επανεμφανίστηκε μαζί με Σπανούλη-Μπουρούση.

Μεγάλη… Ελλάδα
Μετά την… αγγαρεία απέναντι στη Φλόριντα Στέιτ, η Εθνική υπενθύμισε τη δυναμική της και «σκόρπισε» τη Μεγάλη Βρετανία στο Ηράκλειο με 95-62 ενθουσιάζοντας με την απόδοσή τους 4.000 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια».

Άριστη επιθετικά σε όλο το ματς και πολύ καλή αμυντικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που εμφανίστηκε ενισχυμένη με την επανεμφάνιση των μέχρι πρότινος τραυματιών Σπανούλη, Μπουρούση και Καϊμακόγλου. Κορυφαίος ο τελευταίος με 16 πόντους.

Επιστροφή τη Δευτέρα στη βάση για την ελληνική αποστολή που 23-25 Αυγούστου θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Ουλμ, όπου θα αντιμετωπίσει ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Γερμανία.

Η επιστροφή των τραυματιών

Η πρώτη εμφάνιση των Σπανούλη και Μπουρούση στη φετινή Εθνική έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στην πρώτη πεντάδα, την οποία συμπλήρωσαν Σλούκας, Παπανικολάου και Φώτσης. Ο Λαρισαίος γκαρντ ξεκίνησε ορεξάτος και πέτυχε τους πέντε από τους επτά πρώτους πόντους της ελληνικής ομάδας. Οι Βρετανοί εκμεταλλευόμενοι τις αμυντικές αδυναμίες των διεθνών ήταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι (15-16), την ώρα που ο Αντρέα Τρινκιέρι έριχνε νωρίς στη μάχη και τον τρίτο των τραυματιών, τον… μασκοφόρο (λόγω κατάγματος στη μύτη) Καϊμακόγλου και όπως και στα προηγούμενα φιλικά προχωρούσε σε πολλές αλλαγές. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα διάστημα καλής απόδοσης για την Εθνική, που ήταν αρκετό να τη φέρει για πρώτη φορά στο +6, 24-18.

Σαν… Εθνική

Ζήσης, Μπράμος, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Καββαδάς ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο για την Εθνική. Ο φόργουορντ της Ούνιξ ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» και με τη βοήθεια της ελληνικής άμυνας που ήταν αισθητά βελτιωμένη το ελληνικό συγκρότημα έφτασε σε διψήφια διαφορά (30-20). Η πολύ καλή παρουσία του Βουγιούκα έδωσε την ευκαιρία στους διεθνείς να ξεφύγουν ακόμη και με +20 (46-26), προτού το ημίχρονο κλείσει στο 46-29 με τον Αντρέα Τρινκιέρι να έχει χρησιμοποιήσει και τους δώδεκα διαθέσιμους παίκτες.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

Μουδιασμένα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική (πρώτη πεντάδα οι Ζήσης, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Φώτσης και Μπουρούσης) επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους δώδεκα, 46-34. Δεν έλειψε και η ένταση, με τους Έλληνες διεθνείς να διαμαρτύρονται για το συχνά υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των Βρετανών. Η απάντηση ήρθε στο… παρκέ, με την ελληνική ομάδα να αποσπάται ξανά και να φτάνει στο 70-42 με γκολ-φάουλ από Παπανικολάου και Καϊμακόγλου και τρίποντα από Σπανούλη και Μπράμο. Το πιο χορταστικό δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μία ακόμη «βόμβα», του Καϊμακόγλου, για το 77-45.

Χαλαρά μέχρι το τέλος

Οι Σλούκας, Μπράμος, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης αποτέλεσαν την πρώτη πεντάδα της τελευταίας περιόδου. Δίχως να είναι τόσο εντυπωσιακή όσο στα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα, η Εθνική διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και τη διαφορά ασφαλείας (79-51) παρά τις συνεχείς αλλαγές και τα πειράματα του τεχνικού τιμ. Η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι και το +35 (93-58) εισπράττοντας το θερμότατο χειροκρότημα από το φιλόξενο κοινό του Ηρακλείου.

Δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 77-45, 95-62.

Ελλάδα: Μπουρούσης 3, Ζήσης 6, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 11, Φώτσης 11, Παπανικολάου 6, Καββαδάς 8, Βουγιούκας 12, Καϊμακόγλου 16, Μπράμος 8, Γιάνκοβιτς 4.

Μ. Βρετανία: Αντεγκμπόγιε 2, Βαν Όστρουμ 12, Ρόμπινσον 9, Μάρεϊ 7, Πότερ 4, Φρέιζερ 2, Τζόνσον 2, Μπόατενγκ 10, Ατσάρα 15.

* Εκτός δωδεκάδας έμειναν για λόγους τακτικής οι Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης και Βασιλειάδης, όπως και ο τραυματίας Κατσίβελης.Πηγή: sport-fm.gr

“Δεν χάσαμε από καλύτερο αντίπαλο”

Την πεποίθησή του πως ο Άρης έχασε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από αυτόν, εξέφρασε ο Γιάννης Χατζηνικολάου μετά την ήττα με 2-1 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι σήμερα. Δεν γίνονταν φάσεις στις περιοχές, ο Απόλλων όμως ευτύχησε και έβαλε πρώτος γκολ, σε μια αντεπίθεση έβαλε και δεύτερο, και ειδικά αυτό μας στοίχισε.  Οι ομάδες τώρα ξεκινάνε, χρειάζεται υπομονή και να περιορίσουμε τα λάθη μας. Θα έπρεπε να είχαμε περισσότερη συγκέντρωση και προσοχή σήμερα», τόνισε αρχικά ο Σερραίος τεχνικός.
Ενώ πρόσθεσε: «Το παιχνίδι αυτό τέλειωσε, κοιτάμε μπροστά και πάμε την επόμενη Κυριακή  για το τρίποντο στην έδρα μας».
Οσο για το λόγο που έγιναν τόσα λάθη στις μεταβιβάσεις, είπε: «Οι πολλές λάθος πάσες και γενικά τα εύκολα λάθη που κάναμε, θεωρώ πως ήταν κυρίως λόγω του δεύτερου γκολ. Κάποιοι παίκτες βιάζονταν, ο Απόλλων κλείστηκε πίσω, έβαλε το γκολ, και τότε η πίεση και το άγχος αυξήθηκε. Θεωρώ ότι  χάσαμε ένα παιχνίδι χωρίς να είναι καλύτερος ο αντίπαλος».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας. Σήμερα προσπάθειες έγιναν, φέραμε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ωστόσο έπρεπε να έχουμε πιο καθαρό μυαλό και υπομονή. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι».
Για την ετοιμότητα ορισμένων παικτών: «Κάποιοι παίκτες σίγουρα ήταν ανέτοιμοι. Περιμένουμε μέσα από τα παιχνίδια να ανέβουν, για να δείξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα την αξία τους. Είναι νωρίς ακόμα, υπάρχει δρόμος και ελπίζω να αποκτήσουν ρυθμό το συντομότερο γιατί είναι λίγες μέρες στην ομάδα».
Για τις αλλαγές που έκανε: «Η πρώτη αλλαγή έγινε αμέσως και η δεύτερη εγκαίρως. Σαράντα λεπτά φθάνουν να γυρίσεις ένα παιχνίδι, ωστόσο δεν είχαμε συγκέντρωση όταν θα έπρεπε».



“Σηκώνουμε κεφάλι και συνεχίζουμε”
Απογοητευμένος από την ήττα του Άρη με 2-1 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος των “κιτρινόμαυρων”, Νίκος Αγγελούδης.
Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:
«Δεν ήμασταν καλοί στην πρεμιέρα. Ήταν η πρώτη αγωνιστική για εμάς, δεν μπήκαμε καλά, στη συνέχεια παλέψαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι, όμως στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Υπάρχει δρόμος, ξεχνάμε το παιχνίδι, σηκώνουμε κεφάλι και κοιτάμε τη συνέχεια».


“Μας κόπηκαν τα πόδια”

Ο Ανδρέας Ηρακλής τόνισε πως ο Άρης ήταν καλύτερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό λόγω του γρήγορου γκολ που δέχτηκε από στημένη φάση.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Ξεκινήσαμε με μια ήττα. Είχαμε πει ότι πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό του αντιπάλου που σαν νεοφώτιστος θα έμπαινε δυνατά. Δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Στη συνέχεια ήταν δύσκολο για μας. Αν και κατεβάσαμε την μπάλα κάτω δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ και εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα».
Πρόσθεσε πως: «Όταν μπαίνεις με σκοπό να κερδίσεις και δέχεσαι ένα γκολ από λάθος σου στο ξεκίνημα του ματς κατά κάποιο τρόπο σου κόβονται τα πόδια. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε κάθε πρεμιέρα υπάρχει άγχος και πίεση. Παίξαμε καλύτερα από τον Απόλλωνα αλλά δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι θετικό. Θα προσπαθήσουμε με την Καλλονή να κάνουμε σεφτέ. Θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και θα το κάνουμε.
Καταλήγοντας είπε: «Πρέπει να ηρεμήσουμε. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».


UEFA και τηλεοπτικά δίκτυα στην Τούμπα!

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδο της Τούμπας των ανθρώπων της UEFA και των υπευθύνων παραγωγής των τηλεοπτικών δικτύων που έχουν τα δικαιώματα μετάδοσης του επαναληπτικού αγώνα των Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σάλκε που θα διεξαχθεί την Τρίτη 27/08.
Οπως είναι γνωστό οι απαιτήσεις των αγώνων για τα Play-off του Τσάμπιονς Λιγκ είναι εξίσου υψηλές με αυτές της φάσης των ομίλων της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, εισιτηρίων, κέντρου Τύπου, δημοσιογραφικών θεωρείων, τηλεοπτικών στούντιο και λοιπών αναγκών μιας αναμέτρησης τέτοιου επιπέδου.
Στο γήπεδο της Τούμπας βρέθηκαν εκτός απ’ τον εντεταλμένο της διεθνούς ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, οι υπεύθυνοι παραγωγής του συνδρομητικού δικτύου της Nova, καθώς επίσης και άνθρωποι της παραγωγής του δεύτερου προγράμματος της κρατικής τηλεόρασης της Γερμανίας (ZDF), αλλά και του δικτύου SkySports, οι οποίοι κατέγραψαν τις λεπτομέρειες που τους ενδιέφεραν αναφορικά στις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Τούμπας, όπως για παράδειγμα τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάμερες, τα στούντιο με θέα τον αγωνιστικό χώρο, τα τηλεοπτικά στούντιο εντός γηπέδου απ’ όπου θα βγουν οι εκπομπές μετά την αναμέτρηση κ.α..
Από την πρώτη επιθεώρηση που είχε γίνει στο γήπεδο της Τούμπας οι εγκαταστάσεις είχαν κριθεί επαρκείς και τα πάντα θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα για τον αγώνα που οδηγεί στη φάση των ομίλων του σημαντικότερου διασυλλογικού θεσμού.
Πηγή: arenafm.gr

Πρόβλημα με Μανιά!!

Τραυματίας αποχώρησε ο Μιχάλης Μανιάς από την αναμέτρηση του Άρη στην έδρα του Απόλλων Σμύρνης με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για διάστρεμμα στο δεξί πόδι.
Ο Έλληνας επιθετικός αποχώρησε στο 64ο λεπτό με πόνους στο πόδι με τον γιατρό των “κιτρινόμαυρων” να διαπιστώνει πως υπέστη διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική.
Αν στις αυριανές εξετάσεις επαληθευτεί η πρώτη διάγνωση τότε η συμμετοχή του Μανιά για τον αγώνα με την Καλλονή είναι αμφίβολη.
Πηγή: arenafm.gr

Πρώτος «μάγκας» ο Ναδάλ!!

Τι άλλο να κάνει φέτος; Ο μεγάλος Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 2-0 σετ του Τζον Ίσνερ στον τελικό του Σινσινάτι και κατέκτησε τον ένατο τίτλο του μέσα στο 2013!

Πρώτος «μάγκας» ο Ναδάλ!
Δεν παίζεται. Δεν υπάρχει φέτος. Είναι ανίκητος! Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 2-0 σετ (7-6, 7-6) του Τζον Ίσνερ στον μεγάλο τελικό του Σινσινάτι, μετά από σχεδόν δύο ώρες αγώνα και έφτασε τους εννιά τίτλους μέσα στο 2013.

9 τρόπαια, σε 11 τελικούς, σε 12 τουρνουά. 26ος(!) τίτλος σε Masters και 59ος στην καριέρα του. Δηλαδή τι άλλο να κάνει φέτος για να αποδείξει πως είναι ασταμάτητος και ο πιο φορμαρισμένος τενίστας στον κόσμο; Θα μας πείτε να κατακτήσει το US Open. Σωστό, θα το δούμε σε λίγες ημέρες αν μπορεί να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο.

Το δεδομένο είναι πως από την Δευτέρα, ο αριστερόχειρας τενίστας από την Μαγιόρκα ανεβαίνει στο νούμερο δύο στον κόσμο. Και πλέον βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την κορυφή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά στον σημερινό τελικό, ο Ράφα κατάφερε να πάρει και τα δύο σετ στο tie break, απέναντι στον Αμερικανό γίγαντα, που στην «ρώσικη ρουλέτα» είναι σχεδόν μόνιμος νικητής. Ο Ίσνερ μπορεί να μην κατάφερε να σηκώσει την κούπα, όμως από αύριο «σκαρφαλώνει» στο νούμερο «13» στον κόσμο. Πηγή: sport-fm.gr

Απροετοίμαστος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την εμφάνιση του Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Απροετοίμαστος να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία
Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Αυτός είναι ο Άρης που παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αν δεν ήταν μάλιστα απροετοίμαστος, αλλά, ο πραγματικός του εαυτός, τότε είναι που τα… γλέντια θα ξεκινήσουν νωρίς.


Ο Άρης θα γίνει από τις πρώτες αγωνιστικές, σε αναμετρήσεις που θα έπρεπε να έχει μαζέψει –υπό κανονικές συνθήκες- πολύτιμους βαθμούς, για να δημιουργήσει ένα «μαξιλαράκι», μια από τις ομάδες που θα παλεύουν. Προφανώς όλα γίνονται πιο δύσκολα, όταν αποκτάς τον τίτλο του «παλεύω να σωθώ» με το που ξεκινά το πρωτάθλημα. Ο Άρης γίνεται αυτό που λέμε, το εύκολο θύμα.

Με τον Απόλλωνα να μην έχει παρουσιάσει τίποτε το σπουδαίο, να μην έχει δημιουργήσει κάτι εντυπωσιακό, ώστε να αξίζει το 2-0, με ελάχιστες τελικές και ακόμη λιγότερες εμπνεύσεις, ο Άρης έμοιαζε να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Βαθμός μακριά από την έδρα του, είναι από πέρσι φετίχ της ομάδας. Με το σταγονόμετρο μαζεύτηκαν πέρσι, 7-8 βαθμοί που στο τέλος του κλείδωσαν τη σωτηρία (μοναδική νίκη στο Περιστέρι).

Ο Χατζηνικολάου εμπιστεύθηκε μερικούς ποδοσφαιριστές που δεν έδεσαν ακόμη στον Άρη και είναι προφανές ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί όλες τις θέσεις των ξένων, που είναι μετρημένες και υπερπολύτιμες στην φετινή προσπάθεια.

Δεν εμπιστεύεται τον Έλσερ, ο Ίμπε δεν είναι ακόμη ποδοσφαιριστής για να στηρίξεις τα αγωνιστικά πλάνα. Όσα καταφέρνει ο Τάτος δεν είναι πολλά, όσα θα αποφέρει η παρουσία του αποτελεσματικού Αγγελούδη δεν φτάνουν. Χρειάζονται αρκετά παραπάνω για να μετουσιώσεις την κατοχή της μπάλας σε ευκαιρίες, χρειάζονται επίσης διορθώσεις στο κέντρο της εγκληματικής αμυντικής γραμμής.
Όσοι περίμεναν κάτι καλύτερο σε σύγκριση με την περσινή του εικόνα, όσοι Αρειανοί αισιοδοξούσαν ότι η εκκίνηση της φετινής πορείας θα είναι πολύ διαφορετική και θα γίνει εφαλτήριο για να λείψουν οι περιπέτειες, απογοητεύτηκαν.

Ο «ευκολοδιάβαστος» Άρης, που βραχυκυκλώνει όσο ο Τάτος απομονώνεται από τις αμυντικές τακτικές των αντιπάλων κι ο Παπαδόπουλος αναζητεί ρόλο πρωταγωνιστή στη μεσαία γραμμή, χωρίς επιτυχία, έχει ανάγκη από καλύτερο Ουντόντζι και βοήθεια από τις πτέρυγες.

Όποιος αντιλήφθηκε πόσο ευάλωτος είναι ο Απόλλωνας, έτσι όπως παρουσιάστηκε χθες, όταν με δύο ευκαιρίες έβγαλε δύο γκολ και ανήκει στο τιμ των κίτρινων, θα πρέπει να νοιώθει χαζός που δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστο με την ισοπαλία. 
Πηγή: sport-fm.gr

Δυσκολεύεται, αλλά δεν αστειεύεται!!

Η Ντόρτμουντ διπλασίασε τις νίκες της στην Bundesliga με 2-1 απέναντι στην Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ παρότι δυσκολεύτηκε αρκετά. Βασικός ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Δυσκολεύεται, αλλά δεν αστειεύεται
Το 2/2 έκανε στην Bundesliga η Ντόρτμουντ συμπληρώνοντας δίπλα σε Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Μάιντς και Βέρντερ μια πεντάδα ομάδων με έξι βαθμούς. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε 2-1 της σκληροτράχηλης Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, που κρατούσε το μηδέν μέχρι το 75’.

Ο Γιόνας Χόφμαν άνοιξε το σκορ σε εκείνο το λεπτό κι έντεκα λεπτά μετά κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Μάρκο Ρόις διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Στο 89’ η κεφαλιά του Κέβιν Κρατς κατέληξε με παρέμβαση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα δίχτυα της Μπορούσια, που όμως υπερασπίστηκε μέχρι τέλους το προβάδισμά της.

Σε όλο το ματς αγωνίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελώντας τον παρτενέρ του Ματς Χούμελς στο κέντρο της άμυνας.

Αναλυτικά η δεύτερη αγωνιστική:

Σάββατο 17/8

Στουτγκάρδη-Λεβερκούζεν 0-1
(42’ αυτ. Σβάαμπ)

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 4-0
(55’ Κνόχε, 61’ Βιεϊρίνια, 68’ Νάλντο, 91’ Κλούτσκε)

Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ 1-0
(63’ Εκίτσι)

Φράιμπουργκ-Μάιντς 1-2
(71’ Φράις-64’ Τσίμλινγκ, 68’ Μίλερ)

Αμβούργο-Χόφενχαϊμ 1-5
(44’ πεν. Φαν Ντερ Φάαρτ-5’, 78’ Φιρμίνο, 55’ Φόλαντ, 68’, 74’ Μοντέστ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν 0-1
(13’ Μάντζουκιτς)

Γκλάντμπαχ-Ανόβερο 3-0
(21' Κρούζε, 53' Κράμερ, 66' πεν. Ντάεμς)

Κυριακή 18/8

Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-2
(40’ Ντρμιτς, 89’ Κιγιοτάκε-61’ αυτ. Νταμπανλί, 79’ πεν. Ρόνι)

Ντόρτμουντ-Μπράουνσβαϊγκ 2-1
(75’ Χόφμαν, 86’ Ρόις-89’ αυτ. Λεβαντόφσκι)Πηγή: sport-fm.gr

Έτσι πανηγύρισε ο Μουρίνιο το γκολ της Τσέλσι!!

Δείτε το βίντεο με τον πανηγυρισμό του Πορτογάλου τεχνικού.

Έτσι πανηγύρισε ο Μουρίνιο το γκολ της Τσέλσι
(gettyimages/idealimages)
Είναι ευτυχισμένος που γύρισε στον πάγκο της Τσέλσι και δεν το κρύβει. Στο πρώτο ματς πρωταθλήματος για την ομάδα του (νίκη 2-0 επί της Χαλ), ο Πορτογάλος είδε τους παίκτες του να παίρνουν το προβάδισμα νωρίς με γκολ του Όσκαρ στο 13ο λεπτό.

Και το πανηγύρισε με σφιγμένες γροθιές προς την εξέδρα που τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπο του.

Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για το κοινό του Μπερναμπέου βέβαια.
ReactMou από sph21
Πηγή: sport-fm.gr

Στη Σαουθάμπτον ο Οσβάλντο!!

Παίκτης της Σαουθάμπτον θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Πάμπλο Οσβάλντο. H Ρόμα αποδέχθηκε την πρόταση των «αγίων», ύψους 20 εκ. ευρώ και ο αγγλικός σύλλογος τον ανακοίνωσε μέσω Twitter.

Στη Σαουθάμπτον ο Οσβάλντο
Αίσιο τέλος πήρε το σήριαλ της μεταγραφής του Πάμπλο Οσβάλντο στη Σαουθάμπτον.

Η πίεση του Μαουρίσιο Ποκετίνο προς τον Ιταλό, γεννημένο στο Μπουένος Άιρες, επιθετικό απέδωσε καρπούς και ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 3 εκ. ευρώ, ενώ στη Ρόμα καταβλήθηκαν 18 εκατομμύρια συν δύο που θα πάρει ο ιταλικός σύλλογος ως μπόνους συμμετοχών. 
Southampton FC         @SouthamptonFC
Osvaldo has agreed a four-year deal at St Mary's, and will be officially presented as a player tomorrow. Full story to follow.
Πηγή: www.england365.gr 

Με τον Μουρίνιο δεν φοβάται τίποτα!!

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στα πρώτα 45', η Τσέλσι επικράτησε με σκορ 2-0 της Χαλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κατά την επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της.

Με τον Μουρίνιο δεν φοβάται τίποτα
Χωρίς να δυσκολευτεί σχεδόν καθόλου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Τσέλσι πήρε το πρώτο της τρίποντο στην 22η Πρέμιερ Λιγκ με τον Ζοσέ Μουρίνιο να μένει ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, που επικράτησαν των αντιπάλων τους με 2-0.

Το σκορ άνοιξε ο Όσκαρ στο 13’ μετά από πολύ όμορφη συνεργασία των Αζάρ και Ντε Μπρόυιν. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει ήδη κεφάλι στο σκορ 10 λεπτά νωρίτερα, αλλά ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε το πέναλτι του Φρανκ Λάμπαρντ.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, με το τελικό 2-0 να έρχεται έπειτα από υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ, που πήρε εκδίκηση από τον πορτέρο της Χαλ για το πέναλτι, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/8

Λίβερπουλ-Στόουκ 1-0
(37' Στάριτζ)

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 1-3
(6' Ζιρού - 22', 61' πεν. Μπεντεκέ, 85' Λούνα)

Νόριτς-Έβερτον 2-2
(51' Γουιτάκερ, 72' Φαν Βολφσβίνκελ - 61' Μπάρκλεϊ, 65' Κόλεμαν)

Σάντερλαντ-Φούλαμ 0-1
(52' Κασάμι)

Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον 0-1
(90' πεν. Λάμπερτ)

Γουέστ Χαμ-Κάρντιφ 2-0
(13' Κόουλ, 76' Νόλαν)

Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4
(34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 92' Γουέλμπεκ - 82' Μπονί)

Κυριακή 18/8

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 0-1

Τσέλσι-Χαλ 2-0
(13' Όσκαρ, 25' Λάμπαρντ)

Δευτέρα 19/8

Μάντσεστερ Σίτι-Νιούκαστλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (2η)

Σάββατο 24/8 (17:00)

Φούλαμ-Άρσεναλ (14:45)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ
Χαλ-Νόριτς
Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ
Σαουθάμπτον-Σάντερλαντ
Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 25/8

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Σίτι (18:00)
Τότεναμ-Σουόνσι (18:00)

Δευτέρα 26/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι (22:00)

Πηγή: www.england365.gr 

Μανουσέλης: «Δεν είναι λίγο πράγμα…»

υγχαρητήρια μοίρασε στους παίκτες της Εθνικής Παίδων για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Μάνος Μανουσέλης.


Μανουσέλης: «Δεν είναι λίγο πράγμα…»
Περήφανος για τους παίκτες του-έστω κι αν με τα μπουγέλα τους τον υποχρέωσαν να τρέξει στο ξενοδοχείο για να αλλάξει εν όψει της απονομής-δήλωσε ο Μάνος Μανουσέλης μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κιέβου.

«Τι να πεις; Τα παιδιά το χάρηκαν και το πανηγύρισαν με την ψυχή τους... Τα τραγούδια ακούγονταν και έξω από τα αποδυτήρια. Δεν ήταν και λίγο να επιστρέψουν μετά τη χθεσινή βαριά ήττα, αλλά και μετά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί κάποιοι από τους παίκτες το τελευταίο τριήμερο. Όταν μιλάμε για παιδιά 16 χρονών, καταλαβαίνουμε όλοι ότι δύσκολες αυτές οι καταστάσεις. Κι εμείς οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για τη σωστή αντίδραση σε μικρούς τελικούς. Τα παιδιά όμως έχουν χαρακτήρα και φάνηκε», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Παράλληλα αποκάλυψε πως λόγω γαστρεντερίτιδας οι Χαραλαμπόπουλος και Μουράτος χρησιμοποίησαν χθες βράδυ ορό. «Σήμερα ήμασταν υγιείς και φάνηκε στο κομμάτι της ενέργειας, κάτι που στον αγώνα με τη Σερβία ήταν φανερό ότι μας έλειπε και ηττηθήκαμε κατά κράτος. Σήμερα ήμασταν η εθνική ομάδα που ξέρουμε και θέλουμε να βλέπουμε: Με καρδιά, να πολεμάει κάθε φάση, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό».

Όσο για το μέλλον, είπε: «Εγώ πιστεύω ότι επειδή οι 96άρηδες έχουν αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν και καλοί 94αρηδες και πιστεύω ότι μπορούν να δημιουργήσουν σταδιακά μια καινούρια βάση για την Εθνική Ομάδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά πήραν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17, οπότε θα αγωνιστούν και του χρόνου και θα έχουν μια συνέχεια. Δεν ήταν εύκολο αυτό, μέσα από ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με ομάδες όπως η Κροατία, που είχε πέντε παίκτες πάνω από τα 2.10 να μένουν εκτός. Αξίζουν συγχαρητήρια και μόνο στα παιδιά».