Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Μεγάλη… Ελλάδα!!

Μία εντυπωσιακή στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο Εθνική συνέτριψε τη Μ. Βρετανία με 95-62 στο Ηράκλειο. Κορυφαίος με 16π. ο… μασκοφόρος Καϊμακόγλου, που επανεμφανίστηκε μαζί με Σπανούλη-Μπουρούση.

Μεγάλη… Ελλάδα
Μετά την… αγγαρεία απέναντι στη Φλόριντα Στέιτ, η Εθνική υπενθύμισε τη δυναμική της και «σκόρπισε» τη Μεγάλη Βρετανία στο Ηράκλειο με 95-62 ενθουσιάζοντας με την απόδοσή τους 4.000 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στα «Δύο Αοράκια».

Άριστη επιθετικά σε όλο το ματς και πολύ καλή αμυντικά μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που εμφανίστηκε ενισχυμένη με την επανεμφάνιση των μέχρι πρότινος τραυματιών Σπανούλη, Μπουρούση και Καϊμακόγλου. Κορυφαίος ο τελευταίος με 16 πόντους.

Επιστροφή τη Δευτέρα στη βάση για την ελληνική αποστολή που 23-25 Αυγούστου θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Ουλμ, όπου θα αντιμετωπίσει ΠΓΔΜ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Γερμανία.

Η επιστροφή των τραυματιών

Η πρώτη εμφάνιση των Σπανούλη και Μπουρούση στη φετινή Εθνική έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στην πρώτη πεντάδα, την οποία συμπλήρωσαν Σλούκας, Παπανικολάου και Φώτσης. Ο Λαρισαίος γκαρντ ξεκίνησε ορεξάτος και πέτυχε τους πέντε από τους επτά πρώτους πόντους της ελληνικής ομάδας. Οι Βρετανοί εκμεταλλευόμενοι τις αμυντικές αδυναμίες των διεθνών ήταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι (15-16), την ώρα που ο Αντρέα Τρινκιέρι έριχνε νωρίς στη μάχη και τον τρίτο των τραυματιών, τον… μασκοφόρο (λόγω κατάγματος στη μύτη) Καϊμακόγλου και όπως και στα προηγούμενα φιλικά προχωρούσε σε πολλές αλλαγές. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα διάστημα καλής απόδοσης για την Εθνική, που ήταν αρκετό να τη φέρει για πρώτη φορά στο +6, 24-18.

Σαν… Εθνική

Ζήσης, Μπράμος, Περπέρογλου, Καϊμακόγλου και Καββαδάς ξεκίνησαν το δεύτερο δεκάλεπτο για την Εθνική. Ο φόργουορντ της Ούνιξ ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» και με τη βοήθεια της ελληνικής άμυνας που ήταν αισθητά βελτιωμένη το ελληνικό συγκρότημα έφτασε σε διψήφια διαφορά (30-20). Η πολύ καλή παρουσία του Βουγιούκα έδωσε την ευκαιρία στους διεθνείς να ξεφύγουν ακόμη και με +20 (46-26), προτού το ημίχρονο κλείσει στο 46-29 με τον Αντρέα Τρινκιέρι να έχει χρησιμοποιήσει και τους δώδεκα διαθέσιμους παίκτες.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει

Μουδιασμένα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Εθνική (πρώτη πεντάδα οι Ζήσης, Σπανούλης, Καϊμακόγλου, Φώτσης και Μπουρούσης) επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στους δώδεκα, 46-34. Δεν έλειψε και η ένταση, με τους Έλληνες διεθνείς να διαμαρτύρονται για το συχνά υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι των Βρετανών. Η απάντηση ήρθε στο… παρκέ, με την ελληνική ομάδα να αποσπάται ξανά και να φτάνει στο 70-42 με γκολ-φάουλ από Παπανικολάου και Καϊμακόγλου και τρίποντα από Σπανούλη και Μπράμο. Το πιο χορταστικό δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μία ακόμη «βόμβα», του Καϊμακόγλου, για το 77-45.

Χαλαρά μέχρι το τέλος

Οι Σλούκας, Μπράμος, Περπέρογλου, Φώτσης και Μπουρούσης αποτέλεσαν την πρώτη πεντάδα της τελευταίας περιόδου. Δίχως να είναι τόσο εντυπωσιακή όσο στα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα, η Εθνική διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και τη διαφορά ασφαλείας (79-51) παρά τις συνεχείς αλλαγές και τα πειράματα του τεχνικού τιμ. Η ελληνική ομάδα έφτασε μέχρι και το +35 (93-58) εισπράττοντας το θερμότατο χειροκρότημα από το φιλόξενο κοινό του Ηρακλείου.

Δεκάλεπτα: 24-18, 46-29, 77-45, 95-62.

Ελλάδα: Μπουρούσης 3, Ζήσης 6, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 11, Φώτσης 11, Παπανικολάου 6, Καββαδάς 8, Βουγιούκας 12, Καϊμακόγλου 16, Μπράμος 8, Γιάνκοβιτς 4.

Μ. Βρετανία: Αντεγκμπόγιε 2, Βαν Όστρουμ 12, Ρόμπινσον 9, Μάρεϊ 7, Πότερ 4, Φρέιζερ 2, Τζόνσον 2, Μπόατενγκ 10, Ατσάρα 15.

* Εκτός δωδεκάδας έμειναν για λόγους τακτικής οι Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης και Βασιλειάδης, όπως και ο τραυματίας Κατσίβελης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: