Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Ο ΛεΜπρον στο... χωράφι!

jameslebron_xorafi.jpgΗ λατρεία των κατοίκων του Οχάιο για τον ΛεMπρόν Τζέιμς είναι λίγο-πολύ γνωστή. Κάποιοι ευφάνταστοι υποστηρικτές του, όμως, βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να εκδηλώσουν τον θαυμασμό τους για τον αστέρα των Καβαλίερς. «Κούρεψαν» ένα χωράφι με καλαμπόκια και το σχέδιο το οποίο δημιούργησαν είναι ο «King» να καρφώνει!



Το περιστατικό αυτό συνέβη στο κεντρικό Οχάιο σε ένα ετήσιο φεστιβάλ αγροτών. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης για να προσελκύσουν περισσότερο κόσμο και φυσικά για να δηλώσουν την λατρεία τους για τον παίκτη έκοψαν τα καλαμπόκια κατά τέτοιο τρόπο, ώστε, αν κανείς δει το χωράφι από ψηλά, να αντικρύσει τον ΛεΜπρον Τζέιμς να καρφώνει την μπάλα στο καλάθι!

Όπως είναι φυσικό, το εν λόγω εγχείρημα τράβηξε όλα τα βλέμματα των παρευρισκόμενων και των αμερικανικών ΜΜΕ. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ υποσχέθηκαν του χρόνου να πάρει σειρά ο έτερος «Ιππότης» Σακίλ Ο'Νιλ, για τον οποίο βέβαια θα χρειαστούν πολλά περισσότερα στρέμματα...

Ρεχάγκελ: "Ολα ή τίποτα"


Ο Ρεχάγκελ φεύγει από τη συνέντευξη Τύπου Ο Οτο Ρεχάγκελ παραχώρησε την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε φυσικά στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Λετονία. Ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε φυσικά στην σημασία της αναμέτρησης, τονίζοντας ότι είναι ένα ματς "όλα ή τίποτα". Παράλληλα έδωσε και ονόματα για την ενδεκάδα.

"Είναι ένα ματς ειδικών συνθηκών και σαν επαγγελματίες πρέπει να τα δώσουν όλα. Καλό θα είναι να έχουμε την στήριξη των φιλάθλων μας και πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Να καταλάβουν όλοι πως αυτό που μετράει περισσότερο από κάθετι είναι η νίκη. Θα δείτε μία Εθνική που θα είναι πολύ αποφασισμένη. Από το πρώτο λεπτό θα μπούμε για να κερδίσουμε. Το ποδόσφαιρο, βέβαια, είναι απρόβλεπτο. Μπορείς να δεχτείς μία κόκκινη ή να βάλεις κάποιο αυτογκόλ. Αυτά δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Αλλά εμείς πρέπει να ελαττώσουμε τα λάθη μας στο μίνιμουμ".

Παράλληλα ο Οτο Ρεχάγκελ δεν δίστασε να αναφερθεί σε κάποιους από τους παίκτες που υπολογίζει για την ενδεκάδα: "Αφού είναι το γούρι, τότε θα σας πω πέντε παίκτες. Θα είναι οι Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Καραγκούνης, Κατσουράνης και Μώρας. Αν δεν αγωνιστεί ο Παπασταθόπουλος, τότε θα παίξει κεντρικός αμυντικός ο Βύντρα. Αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, την ημέρα του παιχνιδιού θα αποφασίσουμε για τους παίκτες".

Οσο για το μεγάλο ζήτημα, αυτό του Γιούρκα Σεϊταρίδη και το αν είναι έτοιμος να προσφέρει, ο Ρεχάγκελ, τόνισε: "Αυτό που έχω δει είναι πως ο Γιούρκας είναι σε καλή κατάσταση. Αν κάναμε έναν αγώνα 100 μέτρων, αυτός που θα κέρδιζε θα ήταν ο Σεϊταρίδης".

Φυσικά ρωτήθηκε και για τις κλήσεις παικτών που δεν παίζουν στις ομάδες τους και ειδικά στον Μάντζιο: "Δεν θα χρησιμοποιηθεί από την αρχή, αλλά ίσως τον ρίξω πιο μετά αν παίζονται όλα για όλα. Δεν θέλω όμως να αναφερθώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις γιατί εμείς πρέπει να παρουσιαστούμε σαν μία ομάδα".

Για την απόφαση του Λυμπερόπουλου να αποχωρήσει από την Εθνική, σχολίασε: "Πρέπει να αποδεχτούμε την απόφαση του. Εχουμε δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να αποφασίσει ότι θέλει. Στην Εθνική καλούνται, μόνο όσοι έρχονται με χαρά. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να έρθει στην ομάδα".

Τέλος μίλησε και για την αντίπαλο της Ελλάδας, την Λετονία: "Για εμάς είναι μία μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε στα πλέι οφ. Σίγουρα θα είναι σημαντικό να υπάρχει υπομονή γιατί και αυτοί θα ψάξουν την πρόκριση".

Τέλος ο «Τεο», αρχή με Βρύζα!

zagor.jpgΤα όσα θλιβερά συνέβησαν στο ματς Νέων ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στην Σουρωτή την περασμένη Τετάρτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του «δικεφάλου» Θοδωρή Ζαγοράκη. Η απόφαση να παραιτηθεί βρίσκονταν εδώ και πολλές ημέρες στο μυαλό του και το βράδυ της Πέμπτης με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ απλά την έκανε γνωστή. Το Δ.Σ έκανε άμεσα πρόταση στον Ζήση Βρύζα για την... διαδοχή με τον ίδιο να είναι θετικός.

Η ανακοίνωση του Θοδωρή Ζαγοράκη αναφέρει:

"Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύντομα και συγκεκριμένα όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια - ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθεια μας για εξυγίανση και αναγέννηση - τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του προέδρου.

Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή. Με τιμή Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Νέα εποχή με Βρύζα;

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον ΠΑΟΚ. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, περίπου 300 φίλοι του «δικεφάλου» πήγαν στα γραφεία της ΠΑΕ στην Τούμπα για να πείσουν τον «Τεο» να μείνει.

Πάντως ο ίδιος είχε φύγει λίγο νωρίτερα από τα γραφεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη το Δ.Σ έκανε πρόταση στον Ζήση Βρύζα να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ. Αρχικά ο παλαίμαχος παίκτης ήταν αρνητικός καθώς είναι πολύ καλός φίλος του Ζαγοράκη και ίσως αποχωρήσει μαζί του, όμως δέχεται πιέσεις για να μην υπάρξει... κενό στην κεφαλή και με δεδομένο ότι είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Φωτο Ημέρας

Oλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

«Η FIFA σκοτώνει το ποδόσφαιρο»

trapatoni_eire2.jpgΗ απόφαση της FIFA να θεσπίσει δύο γκρουπ δυναμικότητας για τα μπαράζ των προκριματικών μπορεί να είναι ευεργετική για τις μεγάλες ομάδες, όμως παράλληλα έχει εξοργίσει και τις θεωρητικά πιο αδύνατες. Μία από αυτές είναι και η Ιρλανδία, με τον Τζιοβάνι Τραπατόνι και τον Σέι Γκίβεν να μην μπορούν να κρύψουν την έντονη οργής του για το σκεπτικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Μία λύση όπως αυτή σκοτώνει το ποδόσφαιρο. Κάθε Εθνική έχει τα ίδια δικαιώματα και επομένως μία κλήρωση με γκρουπ δυναμικότητας είναι ενάντια στην αρχή αυτή. Αλλά βέβαια, αυτοί που ελέγχουν τα πάντα είναι οι χορηγοί και οι εταιρίες των μεγάλων ομάδων», ήταν τα λόγια του Τραπατόνι.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον τεχνικό της Ιρλανδίας ήταν και ο τερματοφύλακας της Εθνικής, Σέι Γκίβεν: «Είναι απίστευτο που η FIFA έχει πάρει μία απόφαση σαν αυτή, ακριβώς την στιγμή που βλέπει ότι οι μεγάλες ομάδες κινδυνεύουν να αποκλειστούν. Είναι πραγματικά εξωφρενικό».

Η Ιρλανδία μετέχει στον όγδοο προκριματικό όμιλο και εκτός απίθανου απροόπτου θα τερματίσει δεύτερη. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρώτη Ιταλία, την οποία αν θέλει να ξεπεράσει, θα πρέπει να κερδίσει το Σάββατο και να περιμένει την τελευταία αγωνιστική γκέλα των «ατζούρι» που φιλοξενούν την Κύπρο. Παράλληλα, οι Ιρλανδοί δεν φαίνεται να κινδυνεύουν από τους τρίτους Βούλγαρους, καθώς είναι πέντε βαθμούς πιο μπροστά.

Στο πλευρό του Κατσικάρη ο Δέδας

zdovc_dedas_slovenia.jpgΤον περασμένο μήνα στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας βρέθηκε απέναντι στην Εθνική Ομάδα με το συγκρότημα της Σλοβενίας δίπλα στον Γιούρι Ζντοβτς. Πλέον, θα είναι και πάλι εντός συνόρων. Οι προβλέψεις δεν έπεσαν έξω κι ο Γιώργος Δέδας θα πλαισιώσει τους Φώτη Κατσικάρη και Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο του Άρη.



«Οφείλω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και στον πρόεδρό της, κ. Γιάννη Δαμιανίδη. Ευχαριστώ επίσης τον προπονητή της ομάδας, κ. Φώτη Κατσικάρη, όπως και τον βοηθό προπονητή, κ. Δημήτρη Πρίφτη, που με επέλεξαν ως συνεργάτη τους για αυτή τη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αποτελέσω μέλος μιας τόσο ιστορικής ομάδας, που έχει τόσους τίτλους στο παλμαρέ της. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε στο τέλος της περιόδου να είμαστε πετυχημένοι και ευτυχισμένοι» ήταν τα λόγια του 27χρονου τεχνικού (α' προπονητής σε ΜΕΝΤ και ΟΦΗ, βοηθός σε ΠΑΟΚ, ΜΕΝΤ, Ηρακλή και ΑΓΟΡ), που συνόδευσαν την ανακοίνωση της έναρξης της συνεργασίας του με την ομάδα.

Εμίλησε και ελάλησε

Μήπως τελικά, όσοι επιλέγουν την αποχή, το λευκό ή την ψήφο σε μικρά ανύπαρκτα κόμματα στις εκλογές, βγαίνουν… οφσάιντ;

Σχεδόν δέκα μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ. Ποιο, το ΠΑΣΟΚ που ακριβώς δύο χρόνια πριν προσπαθούσε να διατηρηθεί εν ζωή λόγω Παπανδρέου και Βενιζέλου. Δύο χρόνια δεν είναι μεγάλο διάστημα, έτσι; Και πολύ μικρό αν μιλάμε για τον στίβο της πολιτικής.

Η δική μου απορία είναι για το πώς μπορεί κάποιος να ψήφισε π.χ. ΝΔ το 2007 και ΠΑΣΟΚ φέτος. Σαφώς και γίνεται και είναι αυτοί που ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κόσμος όχι απλά… εμίλησε ή ελάλησε. Βροντοφώναξε, με τέτοια διαφορά. Αν νίκησε το ΠΑΣΟΚ ή έχασε η ΝΔ είναι ένα ερώτημα όπως το αν το αυγό κάνει την κότα και τούμπαλιν.

Τα «γιατί», πολλά. Και τα περισσότερα έχουν απαντήσεις, κυρίως αν προσπαθήσει κανείς να ερμηνεύσει τον καταποντισμό του Καραμανλή, τη διαφορά των δέκα μονάδων και την καθολική επικράτηση του ΠΑΣΟΚ.

Τη μαύρη αλήθεια είπε χθες ο Μιχαλολιάκος, από τους ελάχιστους ορθούς αναλυτές της βραδιάς. Πως οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τον Καραμανλή για τη λανθασμένη κατανομή εξουσίας, λανθασμένη βάσει των ατόμων που είχε επιλέξει για συνεργάτες του.

Κακά τα ψέματα, ένα χρόνο δεν είχε δίπλα του τον Ρουσόπουλο και καταποντίστηκε, τυχαίο δεν είναι. Στο κάτω κάτω της γραφής, όταν μιλάμε για πολιτική και εκλογές, μιλάμε κυρίως για επικοινωνιακή πολιτική, άνευ Ρουσόπουλου ο Καραμανλής ήταν ευάλωτος.

Κορυφαίο παράδειγμα; Κύριο επιχείρημα της ΝΔ προεκλογικά ήταν η διαχείριση της κρίσης, η οποία προφανώς δεν έχει κορυφωθεί στη χώρα μας. Αλλά είναι ο μόνος στην Ευρώπη που έχασε εκλογές λόγω της κρίσης!

Έκανε το σωστό που παραιτήθηκε; Προφανώς, άλλωστε προεκλογικά είχε δηλώσει πως δεν θα παραιτούνταν αν ένιωθε χρήσιμος για το κόμμα. Όπως «έφταιγε» για δύο εκλογικές νίκες, έτσι έφταιγε και για τον καταποντισμό. Και κυρίως επειδή δεν φρόντισε να προστατέψει τον εαυτό του. Και ότι μένουν εκτός Βουλής Ζαγορίτης, Παπακώστα, Αλογοσκούφης και Πετραλιά μόνο τυχαίο δεν είναι.

Ο Καραμανλής είναι μόλις 53 ετών, κακός πολιτικός φυσικά και δεν είναι. Θα είναι κρίμα αν αποσυρθεί ή εξελιχθεί σε ένα… δεξιό Σημίτη, ήτοι έναν πρώην πρωθυπουργό με ύπαρξη άνευ λόγου και αιτίας.

Η Ελλάδα έχει ξανά Παπανδρέου στην πρωθυπουργία ύστερα από σχεδόν έντεκα χρόνια. Αυτό σαφώς και δεν λέει κάτι σε όλους εμάς που σήμερα πήγαμε στην τράπεζα για να καταθέσουμε άλλη μια δόση σε δάνειο. Αλλά τουλάχιστον μπορεί να γεμίσει τα υπουργεία με νέα πρόσωπα, φρέσκα στην πολιτική.

Προεκλογικά, είχε γίνει κοινός τόπος ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει μηδενική περίοδο χάριτος. Ταυτόχρονα, επικράτησε η πεποίθηση ότι οι προσδοκίες των πολιτών είναι χαμηλές. Ακόμα κι αν οι δύο διαπιστώσεις διαψεύδονται από το αποτέλεσμα της κάλπης, το πρώτο στοίχημα για τον νικητή των εκλογών παραμένει να κερδίσει ξανά τους πολίτες στο όνομα της πραγματικής πολιτικής.

Οσο για την επικοινωνιακή του πολιτική; Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου μέσα σε ένα χρόνο έκαναν δουλειά και αυτό φάνηκε. Δουλειά αντίστοιχη του Ρουσόπουλου προ ετών, ελπίζω να μην έχουμε… Βατοπαίδια πάλι!

Το μεγάλο ρεύμα προς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προσμονή ότι η νέα κυβέρνηση θα μοιράσει χρήματα και θέσεις στο Δημόσιο. Η μάζα των πολιτών προσβλέπει σ’ ένα περιβάλλον δικαιοσύνης και ευημερίας.

Θυμίζω πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχασε τη δημοτικότητά του στις ΗΠΑ μέσα σε 200 μέρες, δεν είναι παράδοξο αν το ΠΑΣΟΚ αποτύχει σε δύο χρόνια να καταποντιστεί κι αυτό…





--

Koubanezos

Αραμπατζής: «Νίκη ψυχολογίας»

Αραμπατζής: «Νίκη ψυχολογίας»

Νίκη ανάτασης ηθικού και ψυχολογίας χαρακτήρισε το 1-0 επί του Ηρακλή ο Νίκος Αραμπατζής. Ο Σερραίος αμυντικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στο «Μetrosport», τόνισε ότι το «τρίποντο» αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον με άλλη ηρεμία τη συνέχεια. Μάλιστα, ο άσος του Δικεφάλου χαρακτήρισε θετική τη διακοπή του πρωταθλήματος για την ομάδα του, καθώς ο χρόνος κυλάει υπέρ τους και μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα, θα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο τα αγωνιστικά προβλήματα.

«Μας έλειπε το… γκολ»

Αυτό που έλειπε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια, το είχε ο ΠΑΟΚ τη Δευτέρα και ήταν αυτό που του έδωσε τη νίκη, το γκολ. Και ο Αραμπατζής στα λεγόμενά του επισήμανε ότι αυτό ήταν που χάρισε τους τρεις βαθμούς στο Δικέφαλο, δεδομένου ότι για τρίτο σερί ματς, η άμυνα κράτησε το μηδέν. «Αυτό που μας έλειπε ήταν το γκολ. Σε Νέα Σμύρνη και Περιστέρι δεν το είχαμε και μείναμε στην ισοπαλία, αφού τουλάχιστον δε δεχθήκαμε κιόλας κάποιο τέρμα από τους αντιπάλους» τόνισε ο δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ, προσθέτοντας: «Βεβαίως, και στα δύο αυτά ματς σκοράραμε, αλλά για κάποιο λόγο τα γκολ που πετύχαμε ακυρώθηκαν κι έτσι χάσαμε άδικα τους βαθμούς. Όμως, με τον Ηρακλή το γκολ του Ίβιτς μέτρησε κανονικότατα και πήραμε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, που τόσο πολύ χρειαζόμασταν».

«Πάντα καλύτεροι από τους αντιπάλους»

Ο Αραμπατζής στάθηκε όμως και σε άλλο σημαντικό στοιχείο, που διέκρινε την ομάδα του Σάντος στα επίσημα παιχνίδια. Στο ότι σε όλα τα μέχρι στιγμής επίσημα φετινά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον εκάστοτε αντίπαλό του, ακόμα κι όταν είχε μετριότατη απόδοση. «Αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι μέχρι τώρα σε κανένα ματς δεν ήμασταν χειρότεροι από αντίπαλο. Πλην του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ατρόμητο, σε όλους τους άλλους αγώνες ήμασταν καλύτεροι. Απλώς, είτε από ατυχία, είτε από αδικία και διαιτητικά λάθη, είτε από έλλειψη αποτελεσματικότητας και αυτοσυγκέντρωσης σε κρίσιμα σημεία, δε φτάναμε στη νίκη» σχολίασε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσαμε να είχαμε 13 με 15 βαθμούς. Δεν τους έχουμε όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η νίκη επί του Ηρακλή θα μας βοηθήσει στο να έχουμε καλύτερη συνέχεια».

«Καλύτερη η συνέχεια»

Η διακοπή του πρωταθλήματος σε συνδυασμό με τη νίκη στο ματς της Δευτέρας έχει επιφέρει μια ηρεμία στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο, με τους παίκτες του Δικεφάλου να προετοιμάζονται πια με άλλη ψυχολογία για το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα. «Ήταν μια νίκη ψυχολογίας και ανάτασης ηθικού. Πλέον, με πιο καθαρό μυαλό και με περισσότερη ηρεμία, θα εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τη διακοπή, για να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι και ακόμα καλύτεροι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος» σημείωσε ο Αραμπατζής, ο οποίος επισήμανε: «Σιγά-σιγά επιστρέφουν και όλοι οι τραυματίες και επιτέλους θα παρουσιαστούμε σχεδόν πλήρεις για πρώτη φορά φέτος. Τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά από το ξεκίνημα της σεζόν, ήμασταν πολύ άτυχοι έως τώρα, αλλά ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστούν και δε θα ξαναρθούν. Η συνέχεια θα είναι καλύτερη για τον ΠΑΟΚ».

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια

Παραγγελία για κατ’ επείγουσα έρευνα για τα όσα έγιναν στη Σουρωτή, στο ματς νέων Άρης-ΠΑΟΚ για το κύπελλο της ΕΠΣΜ διατάχθηκε. Βεβαίως, η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία, η οποία έχει στα χέρια υλικό, μέσω του οποίου αναζητεί τους δράστες των επεισοδίων.Πηγη Μετροσπορ

Διέψευσε η Μίλαν τις φήμες για πώληση


Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν το γκολ του Ζέεντορφ Η διοίκηση της Μίλαν διέψευσε ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία είναι σε επαφές με επιχειρηματικό και επενδυτικό όμιλο, για την πώληση του πλειοψηφικού μετοχικού της κεφαλαίου.

Με επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, διέψευσε την είδηση και η διοίκηση των "ροσονέρι" τόνισε ότι η ομάδα δεν είναι προς πώληση.

Ετοιμος να φύγει ο Τόνι


Απογοήτευση στην Μπάγερν Ο Λούκα Τόνι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον ρόλο του αναπληρωματικού και ξεκαθάρισε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου, εάν δεν ξαναγίνει βασικός, ύστερα από την επιστροφή του στην ενεργό δράση από τραυματισμό. Ο Ιταλός στράικερ επανέλαβε πως χρειάζεται να παίζει, προκειμένου να έχει ελπίδες ότι θα κληθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας του για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο ο Ιταλός σταρ παίκτης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Μπάγερν, με τις Γουέστ Χαμ και Νάπολι να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του. "Δεν ξέρω τι πρόκειται να γίνει τον Γενάρη. Νοιώθω πως δεν υπάρχει πολύ μεγάλη αισιοδοξία γύρω από το πρόσωπο μου. Θα σκεφτώ τι πρέπει να κάνω και θα αποφασίσω", δήλωσε σχετικά ο Τόνι.

Επίθεσης μέρος... δεύτερον


Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Δεν είναι μόνο ότι ο Νίκος Πασσιαλής γνωρίζει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης που έγινε εις βάρος του. Όπως δήλωσε, υπάρχαν αρκετοί που αποθανάτισαν τα όσα συνέβησαν με φωτογραφίες και βίντεο από τα κινητά τους.

Η χθεσινή εγκληματική επίθεση ξεπερνά και την πιο νοσηρή φαντασία και έβαψε με αίμα το παιχνίδι των ομάδων νέων Αρη και ΠΑΟΚ. Ο αγώνας αφορούσε το Κύπελλο της τοπικής ένωσης (ΕΠΣΜ), στο γήπεδο του Ορφέα Σουρωτής, 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και γίνεται με ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών.

Φορώντας, λοιπόν, κράνη, άγνωστοι με διακριτικά του ΠΑΟΚ, όρμισαν στην κερκίδα του ’ρη, μαχαίρωσαν τον προπονητή Νίκο Πασσιαλή και έστειλαν δύο φιλάθλους στο νοσοκομείο.

Έσπειραν τον τρόμο χτυπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους με λοστούς, μαχαίρια και κατσαβίδια. Στη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα που διεξάγονταν για το κύπελλο της ΕΠΣΜ, εμφανίστηκαν περίπου 30 άτομα με μηχανάκια.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον μια ακόμη αναφορά του Νίκου Πασιαλή, αργά χθες βράδυ, από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διακομίσθηκε:

"Ήταν το ημίχρονο του αγώνα... Εγώ ήμουν στο κέντρο εκείνη την ώρα. Οι μισοί ήταν με κράνη στην κερκίδα. Στην αρχή δεν μας κυνηγούσαν. Καθόμασταν εκεί, δεν περιμέναμε ότι θα μπουν μέσα. Είχαμε δυο άτομα της ασφάλειας του ’ρη, ξεκίνησαν να μαλώνουν με αυτούς και βάρεσαν κι όποιους άλλους βρήκαν μπροστά τους. Αφού μάλωσαν με κάποιους δικούς μας πιτσιρικάδες, τους έδειραν και τους έδιωξαν από την κερκίδα, πήδηξαν μέσα στο γήπεδο, οι πιο πολλοί για να γλιτώσουν, κάπου φάνηκε ότι σταματάνε τα επεισόδια... Όμως προτού να βγουν οι ομάδες έξω για το δεύτερο ημίχρονο όρμισαν, μπήκαν το γήπεδο καμιά δεκαριά από τους 20-30, οι οποίοι είχαν καδρόνια, μία αλυσίδα μεγάλη είχε ο άλλος, ενώ κάποιοι είχαν και μαχαίρια".

-Έφεραν διακριτικά του ΠΑΟΚ;
"Tι θα ήταν; Οπαδοί του ’ρη θα ήταν; Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν".
-Ενώ χτυπούσαν έλεγαν κάτι;

"Κάτι αντάλλαξαν με κάποιους δικούς μας της ασφαλείας, έβριζαν τον ’ρη, έβριζαν γενικά... Ήταν προσχεδιασμένη η ενέργεια".
-Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;

"Επειδή ήρθαν στο ημίχρονο και όχι στην αρχή τους ματς. Αυτοί ήρθαν για τα επεισόδια, έκαναν τα επεισόδια για ένα τέταρτο και έφυγαν όπως ήρθαν με τα μηχανάκια. Δεν ήρθαν για το ματς".
-Είχαν κουκούλες;

"Οι μισοί φορούσαν κράνη μηχανών, οι άλλοι όχι".
-Υπέπεσε κάτι στην αντίληψή σας που προκάλεσε την έκρηξη;

"Όχι, τίποτε".
-Αστυνομική δύναμη υπήρχε;

"Δύο άτομα... Δεν προσπάθησαν να επέμβουν... Ήταν μακριά. Ούτε καν πλησίασαν και ένα- δύο παιδιά τι να κάνουν;
-Τι ηλικία ήταν οι δράστες;

"Οι δράστες δεν ήταν μικροί. Αυτοί που δεν φορούσαν κράνη ήταν γύρω στα 40-45".
-Μπορείτε να τους θυμηθείτε;

"Αν δω κάποιον σίγουρα θα τον θυμηθώ, αλλά έβλεπα ότι κάποιοι τους τραβούσαν φωτογραφίες με τα κινητά".

Ένα ακόμη θύμα, ο υπεύθυνος του Αρη Στέφανος Γιώρης, διηγήθηκε: "Είχε τελειώσει το ημίχρονο και ο διαιτητής σφύριξε την λήξη. Κάποια στιγμή μαζεύτηκαν τα παιδιά στα αποδυτήρια και οι υπόλοιποι έκαναν ζέσταμα. Ξεκίνησε ένας πανικός. Νεαροί με κράνη και αλυσίδες χτυπούσαν τον κόσμο στις κερκίδες, ενώ μια μητέρα προστάτευσε να προστατέψει το μικρό κοριτσάκι της. Κάποια στιγμή μπροστά στον πάγκο μας εμφανίστηκαν τρία άτομα και τους παρακάλεσα να μην πειράξουν τα παιδιά. Ευτυχώς με άκουσαν".

Για να συμπληρώσει: "Ήταν τουλάχιστον 50 άτομα. Φορούσαν ασπρόμαυρες φανέλες. Χτύπησαν επίσης άλλους δύο φίλαθλους μας, ενώ ένας έσπασε το πόδι του. Επιτέθηκαν ακόμα και χτύπησαν στο κεφάλι τον αθλητή μας τον Μπουγαϊτη".

Και για το τέλος, κρατήσαμε το... "η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, διενεργεί έρευνα".Phgh Novasports

Τουρκική εισβολή!


Τιο σήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς Oλα τα είχε ο Aπόλλων Καλαμαριάς, μια ηλεκτρονική "εισβολή" του έλειπε. Τούρκοι χάκερς, τα μεσάνυχτα της Τρίτης, "βομβάριδσαν" την επίσημη ιστοσελίδα της ΠAE. Mέσα στα συνθήματα των "εισβολέων" ήταν τα: "H Eλλάδα είναι Tουρκική", "Nα πεθάνουν όλοι οι Eλληνες", "H Θεσσαλονίκη είναι η πόλη του Kεμάλ και δική μας", "Nα ψοφήσουν τα σκυλιά του Πόντου" και πολλά άλλα υβριστικού περιεχομένου που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και αγανάκτηση των φίλων του Aπόλλωνα.

H αντίδραση ήταν ακαριαία. Aπολλωνιστές ενημέρωσαν την αρμόδια υπηρεσία της Aστυνομίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος και παράλληλα έθεσε το θέμα υπόψη της Eισαγγελικής αρχής Θεσσαλονίκης.

Αποφασίζει ο Πιλάβιος για τα στημένα


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος έχει πλέον στα χέρια του τον φάκελο που του παρέδωσε ο εκπρόσωπος του νομικού τμήματος της ΟΥΕΦΑ, Πέτερ Λιμάχερ, σχετικά με τα στημένα παιχνίδια στην Β' Εθνική. Πλέον θα μελετήσει τα στοιχεία και αναλόγως θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας, θα έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους των τομέων διαιτησίας της Ομοσπονδίας (ΚΕΔ/ΕΠΟ και Διεύθυνση Ανάπτυξης), κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στον τομέα της διαιτησίας σε όλα τα επίπεδα (αγωνιστικά κλπ.).

Δουλειά και μεταγραφές...


Ό Γιάννης Κόντης... Ο Ιομάρ Μαζίνιο θα επιχειρήσει να δουλέψει πάνω στα σημεία που οι "κίτρινοι" έδειξαν να πονάνε. Θα έχει σειρά συναντήσεων με τους ποδοσφαιριστές τους με σκοπό να ενισχύσει το ηθικό τους και να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό. Μετά από τις πρώτες έξι αγωνιστικές Σούπερ Λίγκα θα προσπαθήσει να βελτιώσει ότι είναι προλαβαίνει στη διάρκεια της διακοπής. Ο Εργοτέλης στο Παγκρήτιο, περιμένει και είναι αποφασισμένος για όλα αν κρίνει κανείς από τις φετινές του εμφανίσεις.

Από την άλλη, περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες δεν υπάρχουν, αν και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Ωστόσο, ο Αρης, φέτος διατηρεί υψηλούς στόχους και δεν θα πρέπει να υποχωρήσει.

Απόντες από τις προπονήσεις μέχρι και την επόμενη εβδομάδα θα είναι οι Μιχάλης Σηφάκης και Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ενσωματώθηκαν στις Εθνικές ομάδες και θα βρίσκονται εκεί μέχρι την προσεχή Πέμπτη.

Υπάρχουν βέβαια και οι τραυματίες. Αυτοί μετράνε αντίστροφα για την επιστροφή τους στα γήπεδα, αν και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο κάποιοι από αυτούς να προλάβουν να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση του Ηρακλείου.

Στην Αργεντινή για μεταγραφές
Ανθρωπος των κιτρίνων θα ταξιδέψει στην Αργεντινή για τους Νασούτι, Κάμπορα. Δεν αποκλείεται ο Γιάννης Κόντης να βρεθεί στην Αργεντινή για να ολοκληρώσει τις μεταγραφές των δύο ποδοσφαιριστών και να αγωνίζονται για τα επόμενα χρόνια στο Κλεάνθης Βικελίδης. Παράλληλα θα προλειάνει το έδαφος για νέες μεταγραφές τις επόμενες σεζόν.

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς δεν εξετάζουν την πρόταση που τους απέστειλε η Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο ελλείψει εθνικών πρωταθλημάτων. Σίγουρα η κάτοχος του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (του τελευταίου με αυτή την ονομασία) είναι ένας πρώτης τάξεως αντίπαλος, ωστόσο οι "κίτρινοι" δεν προχωρούν σε φιλικό. Έτσι κι αλλιώς, η πρόταση που έγινε δεν ήταν επίσημη και κακώς δόθηκε έκταση.

Δεν ψάχνεται μόνο ο Ρέμος


Ο Ρέμος με τον Πουρσανίδη Τελικά η κατάσταση είναι πιο σοβαρή. Δεν είναι μόνον ο Αντώνης Ρέμος που ψάχνεται, το ίδιο συμβαίνει και με τους συνεργάτες του, στελέχη της διοίκησης και άτομα σε νευραλγικά πόστα της ομάδας. Την αποχώρησή τους από την ΠΑΕ σκέφτονται και ο Ηλίας Πουρσανίδης αλλά και ο Λεωνίδας Παπαβασιλάκης.

Με αφορμή μάλιστα αυτό που συνέβη την περασμένη Δευτέρα, φαίνεται να το σκέφτονται πιο σοβαρά. Θυμίζουμε ότι στήθηκε λαϊκό δικαστήριο το βράδυ της Δευτέρας, όταν οπαδοί περίμεναν την αποστολή στο ξενοδοχείο, μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Τα άκουσαν κανονικά όλοι τους.

Όσο για τους δύο παραπάνω, αμφότεροι είχαν πει ότι αν είναι αυτοί το πρόβλημα θα είναι προτιμότερο να αποχωρήσουν από την ομάδα. Υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία. Μεγάλη αναστάτωση θα μπορούσαμε να πούμε και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρουν να συνεχίσουν με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τους "κυανόλευκους" στο διοικητικό και οικονομικό τομέα.

Από την άλλη, όπως διαπιστώνεται δια γυμνού οφθαλμού, ο Αντώνης Ρέμος δεν εμφανίζεται πουθενά. Δεν έρχεται με την ίδια συχνότητα στη Θεσσαλονίκη και δεν. επισκέπτεται το γραφείο του στην ΠΑΕ. Κι αυτό κάτι προσθέτει στο γενικότερο πλάνο.

Διαπιστώνεται ότι πέρα από μια συνέντευξη Τύπου προ μηνών, δεν τοποθετείται για σοβαρά ζητήματα και προτιμά να παραμένει στην Αθήνα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν.

Όσο για τα οικονομικά δεδομένα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του μήπως δουλέψει εκείνο το τμήμα των χορηγήσεων-διαφημίσεων, μήπως και καλύψει κάποια τρύπα. Η φετινή αποτυχία με τις χορηγίες, δεν έχει προηγούμενο. Οι υπόλοιπες ΠΑΕ κατάφεραν να αυξήσουν τα έσοδά τους από χορηγικά προγράμματα και στην ΠΑΕ Ηρακλής έχουν υποχωρήσει εντυπωσιακά.

Αυτά μεταφέρουν στελέχη της διοίκησης ενώ οι υπάλληλοι έχουν να πληρωθούν από την περσινή σεζόν.

Χαριστέας: «Πώς να βοηθήσω από την εξέδρα;»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παράπονα για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του στη Νυρεμβέργη εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας. Ο 29χρονος επιθετικός μετρά μόλις πέντε συμμετοχές και 224 λεπτά στο γήπεδο στην Bundesliga και θεωρεί πως αξίζει καλύτερης μεταχείρισης.

«Δεν μπορώ να βοηθήσω κανέναν από την εξέδρα. Χρειάζεται να χρησιμοποιούμαι για να βοηθήσω τη Νυρεμβέργη. Σε όλο το διάστημα που βρίσκομαι στη Νυρεμβέργη δεν έχω πάρει ουσιαστικά καμία σημαντική ευκαιρία. Όπου κι αν έχω αγωνιστεί, όποτε μου έχει δοθεί η ευκαιρία, σκόραρα», δήλωσε ο διεθνής φορ, που λόγω βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας από έναν τραυματισμό: «Αυτή τη στιγμή είμαι στο 70% σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, αλλά μέχρι το επόμενο παιχνίδι (εντός 17/10 με Χέρτα) θα είμαι πανέτοιμος».

Η ομάδα της Βαυαρίας έχει συγκομιδή μόλις πέντε βαθμών μετά από οκτώ αγωνιστικές και είναι προτελευταία στη βαθμολογία. «Δεν θέλω να ξανανιώσω το συναίσθημα του υποβιβασμού. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», τόνισε ο «Χάρι», που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα απέναντι σε Λετονία και Λουξεμβούργο.

Τι λέει για τα παράπονα του Άγγελου Χαριστέα ο γενικός διευθυντής της Νυρεμβέργης, Μάρτιν Μπάντερ; «Οι παίκτες με αυτοπεποίθηση μπορούν να βοηθήσουν τη Νυρεμβέργη. Τώρα θα πρέπει ο ίδιος να κάνει πράξη τα λόγια του».

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου μπάσκετ

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής της Β’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ. Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αναμετρήσεων, ενώ υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη Τετάρτη (14/10) οι νικητές θα αναμετρηθούν για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της Β’ Φάσης. Ακολούθως θα γίνει η κλήρωση για την Γ’ Φάση (προημιτελικά), στην οποία θα μπουν και οι πρώτες έξι ομάδες του περασμένου πρωταθλήματος (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μαρούσι, Άρης, Πανιώνιος, Πανελλήνιος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16:00 ΑΕΠ Ολυμπιάς – ΓΣ Ηρακλής
16.00 ΑΣ Τρίκαλα – ΑΟΚ Ίκαροι ή ΑΟ Κολοσσός
17.00 ΑΟ Νήαρ Ηστ – ΑΚ Καβάλας
17.00 ΓΣ Λαυρίου – ΠΑΟΚ

Το γήπεδο τέλεσης του αγώνα ΑΣ Τρίκαλα – ΑΟΚ Ίκαροι ή ΑΟ Κολοσσός εξαρτάται από τον νικητή του σημερινού αγώνα ΑΟΚ Ίκαροι – ΑΟ Κολοσσός. Σε περίπτωση πρόκρισης του Ικάρου, θα είναι γηπεδούχος απέναντι στα Τρίκαλα. Αν προκριθεί ο Κολοσσός, το πλεονέκτημα έδρας θα έχουν τα Τρίκαλα.

"Ανάκριση" του Μουρίνιο από μικρά παιδιά


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν δίνει μόνο "ειδήσεις" σε πραγματικές συνεντεύξεις Τύπου αλλά και σε εικονικές. Ο τεχνικός της Ιντερ δέχτηκε περάσει από... ανάκριση στην αίθουσα συνεντεύξεων του Απιάνο Τζεντίλε από μικρά παιδιά, στο πλαίσιο της νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής "Ποιος παγίδεψε τον Πίτερ Παν;" με τον "special one" να απαντάει σε ερωτήσεις που ίσως να του τέθηκαν για πρώτη -και μοναδική φορά- στην καριέρα του.

"Εσύ κερδίζεις πολλά χρήματα, όμως σε πληρώνουν ακόμα και όταν δεν νικάς; ήταν μία από τις πιο "αφοπλιστικές" ερωτήσεις, με τον Μουρίνιο να αποκρίνεται με νόημα:

"Συνήθως οι προπονητές κερδίζουν περισσότερα όταν απολύονται παρά όταν δουλεύουν, όμως εγώ προτιμώ να εργάζομαι παρά να κερδίζω περισσότερα".

Ο 46χρονος τεχνικός έβαλε στη συνέχεια τα δυνατά του για να απαντήσει και σε άλλες απορίες των πιτσιρικάδων, με τους διαλόγους να είναι απολαυστικοί:

Κάποιες φορές θα μπορούσατε να έρθετε να με δείτε να παίζω ποδόσφαιρο;

"Θα μου άρεσε πάρα πολύ, είναι όμως μάλλον δύσκολο να τα καταφέρω. Και ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο, όμως δεν έχω καταφέρει ποτέ να πάω να τον δω. Στη ζωή μου είναι δύσκολο να βρω χρόνο να κάνω αυτά τα πράγματα, όμως μου αρέσει πολύ να βλέπω τα παιδιά να παίζουν".

Όταν ο Μουρίνιο κοιμάται, γελάει;

"Ποιος ξέρει, ίσως γελάω τόσο πολύ όταν κοιμάμαι που μετά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν έχω ανάγκη να το κάνω".

Εγώ παίζω τερματοφύλακας, ξέρω ότι ο πατέρας σας ήταν γκολκίπερ. Έχετε κάποιες συμβουλές να μου δώσετε;

"Ο τερματοφύλακας στον αγωνιστικό χώρο είναι ένας μοναχικός άνθρωπος. Είναι ένα άτομο που έχει διαφορετική φανέλα από όλους τους άλλους, έχει μία θέση διαφορετική από όλους τους συμπαίκτες του και μία τρομερή ευθύνη. Ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι πολύ ικανός, όχι μόνο από τεχνική άποψη αλλά και από ψυχολογική. Πρέπει να είναι πολύ δυνατός και αποφασισμένος".

Θα προπονούσατε και μία γυναικεία ομάδα;

"Πιστεύω ότι είναι δύσκολο να προπονείς άνδρες και ίσως να είναι ακόμα δυσκολότερο να προπονείς γυναίκες, όμως με την την προσωπικότητα που έχω δεν με βλέπω να μπορώ να προσαρμοστώ σε κάτι τέτοιο".

Ο Μουρίνιο είναι άξιος προπονητής, κάτι τέτοιο όμως δεν ίσχυε και ως παίκτη;

"Ναι, ως παίκτης δεν ήμουν σίγουρα φαινόμενο, όμως ευτυχώς δεν τα έχω πάει άσχημα ως προπονητής".

Όταν κοιμάστε ονειρεύεστε να παίζετε ποδόσφαιρο;

"Ονειρεύομαι τα παιχνίδια, αυτά που έχω ήδη παίξει και αυτά που πρέπει να δώσουμε".

Όσο για το τέλος, ο Μουρίνιο έκλεισε την ξεχωριστή αυτή συνέντευξη με ένα χαμόγελο και μία ατάκα: "Θα αντάλλαζα όλες τις συνεντεύξεις Τύπου με αυτή που έδωσα σε εσάς...", είπε χαρακτηριστικά.

Skoda Ξάνθη: Δυνατό τεστ με Άιντραχτ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λίγες μέρες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, η Ξάνθη δίνει δυνατό φιλικό παιχνίδι στα Πηγάδια(19:00-ΝΕΤ) με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η αποστολή της γερμανικής ομάδας βρίσκεται από την Τετάρτη στην ακριτική πόλη με τον...δικό μας Νίκο Λυμπερόπουλο να είναι μέλος της.

Ο Έλληνας άσος μάλιστα μαζί με μέλη της γερμανικής ομάδας θα βρεθεί το πρωί στο Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης ενώ πριν από το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί το μεσημέρι και συνέντευξη Τύπου στα Πηγάδια.

Στο αγωνιστικό μέρος εξάλλου ο προπονητής της Ξάνθης, Γιάννης Ματζουράκης θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο.

Ειπε...............

"Παίζω ποδόσφαιρο δέκα χρόνια και τα δέκα χρόνια ακούω τα ίδια. Πρέπει να είσαι δυνατός και πίστεψε με είμαι δυνατός"

Τζιμπρίλ Σισέ

(ο γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού για την κριτική που δέχεται...)

Ψιθυροι......................

  • Ο Κώστας Παταβούκας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, χωρίς όμως να αποκλείεται να επιλεγεί και ένα αμιγώς πολιτικό πρόσωπο, εκτός του χώρου του αθλητισμού.
  • Τα γενέθλιά του έχει σήμερα (7/10) ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, που συμπλήρωσε 33 χρόνια ζωής!

  • Εμπορικό άνοιγμα στο... αλκοόλ κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έκλεισε συνεργασία με την εταιρία "Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε." και σύντομα θα πωλείται στα καταστήματα κρασί και ούζο με το όνομα... ΠΑΟΚ!

Αθλητικός Τύπος 8/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

Γείτονας ο Μαντσίνι;

mancini2.jpgΗ αποτυχία της Βουλγαρίας να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ έχει αναγκάσει τους γείτονες μας να βγουν στην αγορά για την εύρεση ενός γνωστού τεχνικού που θα επαναφέρει την εθνική ομάδα της χώρας στο δρόμο των επιτυχιών. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε είναι αυτό του Ιταλού Ρομπέρτο Μαντσίνι με τον οποίο μάλιστα έχουν υπάρξει επαφές.

Όπως αποκάλυψε ο άλλοτε διεθνής Βούλγαρος άσος Νικολάι Ίλιεφ σε βουλγαρικά Μέσα, μίλησε με τον Ιταλό τεχνικό για το ενδεχόμενο να αναλάβει το πάγκο της Βουλγαρίας με τον Μαντσίνι να εμφανίζεται θετικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η "Tema Sport" αναφέρει ότι στον πρώην τεχνικό της Ίντερ οι Βούλγαροι θα προσφέρουν συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν τις 700.000 ευρώ καθώς και μπόνους για την επίτευξη συγκεκριμένους στόχους.

Σάμπα στο λιμάνι !

adriano9.jpgΟλοένα και θα μεγαλώνει η βραζιλιανική παροικία στον Ολυμπιακό. Η έλευση του Ζίκο έχει φέρει στο προσκήνιο αρκετά ονόματα Βραζιλιάνων παικτών για τους «ερυθρόλευκους». Ένα από αυτά είναι του άσου της Φλαμένγκο, Αντριάνο ο οποίος μετά την αποχώρησή του από την Ίντερ και την επιστροφή στην πατρίδα του έχει βρει τον καλό του εαυτό. Ο μάνατζερ του 28χρονου επιθετικού, Γκιλμάρ Ρινάλντι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Αντριάνου μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» για αυτό το θέμα

-Μετά την άφιξη του Ζίκο στον Ολυμπιακό, συχνά ακούγονται διάφορα ονόματα Βραζιλιάνων που θα μπορούσαν να αποτελούν μεταγραφική επιθυμία του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Ανάμεσά τους και αυτό του Αντριάνο. Ποια είναι η δική σας πρώτη αντίδραση. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο;

«Εάν του το ζητούσε ο Ζίκο πιστεύω πως ναι, θα μπορούσε να συμβεί. Γνωρίζεται τι είναι ο Ζίκο για τους Βραζιλιάνους».

-Δηλαδή, εννοείτε ότι ο Αντριάνο θα μπορούσε να σκεφτεί σε αυτή την ηλικία να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ναι, γιατί όχι. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό, έχει ποιότητα, παίζουν Βραζιλιάνοι και κυρίως δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Αυτό είναι σημαντικό. Εξάλλου ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα γνωστή, σπουδαία, με παρουσία στην Ευρώπη. Επίσης, έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν Βραζιλιάνοι, παίζουν και τώρα, που σημαίνει ότι είναι ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι ο Αντριάνο, όσο τον γνωρίζω, δεν θα είχε πρόβλημα να πάει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό του Ζίκο».

-Πότε λήγει το συμβόλαιό του με τη Φλαμένγκο;

«Τον ερχόμενο Μάη, αλλά υπάρχει μια ειδική συμφωνία με τη Φλαμένγκο που του επιτρέπει να φύγει χωρίς να πάρει λεφτά η ομάδα, σε περίπτωση που φτάσει πρόταση το Δεκέμβριο από κάποια ευρωπαϊκή ομάδα».

-Η δική του πρόθεση ποια είναι; Θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχει αποφασίσει να μείνει στη Βραζιλία;

«Η αλήθεια είναι ότι στη Βραζιλία περνάει πολύ καλά. Είναι χαρούμενος και ευχαριστιέται το ποδόσφαιρο. Αντίθετα με την Ιταλία. Εκείνο που θέλει πολύ είναι να πάει στο Μουντιάλ 2010 με τη Βραζιλία. Για αυτό προσπαθεί και νομίζω ότι το κάνει με επιτυχία να πείσει τον Ντούνγκα για αυτό. Ίσως να θέλει να παραμείνει εδώ μέχρι το Μάιο. Θα δείξει. Όταν έρθει η στιγμή θα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει».


Πάει για Ζέρσον

Επενδύουν στο μέλλον οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές με την Γκρέμιο για την απόκτηση του νεαρού αμυντικού Ζέρσον Φράγκα Βιέιρα. Ο 17χρονος άσος αναμένεται σύντομα να υπογράψει συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ του Ολυμπιακού καθώς θα συνεχίσει να αγωνίζεται για έναν ακόμη χρόνο στον βραζιλιάνικο σύλλογο.

Για... κλωτσιές ο Κάκος

kakos_kick.jpgΕγινε κι αυτό στην Ελλάδα !Παιχνίδι στο Διαδίκτυο έχει γίνει ο Τάσος Κάκος. Το πρόσωπο του Έλληνα διαιτητή βρίσκεται σε video game σε ρόλο άτακτου καουμπόι με τον σερίφη να τον διώχνει κλοτσηδόν από ένα σαλούν. Για να κερδίσεις στο παιχνίδι πρέπει να... σουτάρεις όσο πιο μακριά γίνεται τον καουμπόι που κάνει την φασαρία.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι εμπνευστές του παιχνιδιού είναι φίλοι της ΑΕΚ μετά την διαιτησία του Κακού στην Ξάνθη αλλά ο εκάστοτε παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει όποιο πρόσωπο επιθυμεί για να κάνει τον καουμπόι και να βγάλει το άχτι του.
Πάντως, ο διεθνής ρέφερι γράφτηκε στην ιστορία των video games μετά τους Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ντέιβτιν Μπέκαμ, Ματεράτσι, Ροναλντίνιο αλλά και πολλούς άλλους αστέρες που έχουν πρωταγωνιστεί σε παιχνίδια που περισσότερο διακωμωδούν τον πρωταγωνιστή.

Μεσίνα: «Φαβορί ''αιώνιοι'' και Μπαρτσελόνα»

messina2.jpgΤην προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης να συμπληρώσει το... καρέ των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, προβλέπει για την προσεχή σεζόν ο Ετόρε Μεσίνα. Ο τεχνικός της «Βασίλισσας» θεωρεί ότι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μπαρτσελόνα αποτελούν τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, για την κατάκτηση του τίτλου στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.


Ο Ιταλός προπονητής των Μαδριλένων, μιλώντας για τα φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας, τόνισε: «Κάποιες ομάδες ο κόσμος θεωρεί δεδομένο πως θα βρίσκονται στο φάιναλ φορ. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί. Αν τα καταφέρουν απομένει μία θέση για το φάιναλ φορ και θα παλέψουμε να την κατακτήσουμε. Στόχος μας είναι αρχικά η πρόκριση στο φάιναλ φορ. Αν φτάσουμε εκεί, μετά βλέπουμε τι μπορούμε να πετύχουμε».

Κλείνοντας εμφανίστηκε ικανοποιημένος, από τις φετινές προσθήκες στο ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ. Όταν ήρθα ζήτησα κάποια πράγματα και βλέπω ότι έγιναν. Αποκτήσαμε περισσότερο βάθος, μεγαλύτερα κορμιά και παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις. Θεωρώ πως έχουμε μία ομάδα-νικήτρια».

Μπράβο ρε μάγκες !

epeisodia_aris_paok.jpgΤελικά η βλακεία σε αυτό τον τόπο είναι βαρέλι δίχως πάτο. Και η λέξη βλακεία είναι τουλάχιστον επιεικής για όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Σουρωτής , όταν κάτι δεκάδες μαγκάκια (μην τους χαρακτηρίσω αλλιώς) θεώρησαν ως επίδειξη του ανδρισμού τους, να επιτεθούν με πέτρες, ρόπαλα και ...μαχαίρια σε αμούστακα παιδιά, σε γονείς, σε μαμάδες που πήγαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους να παίζουν μπάλα.

Δεν χωράει στο μυαλό μου πως σε μια εποχή με χιλιάδες άλλα ανοιχτά ζητήματα, κάποιοι μεταμορφώνονται σε επίδοξους φονιάδες, όταν βλέπουν μπροστά τους κίτρινα, μαύρα, κόκκινα, πράσινα ή κίτρινα κασκόλ. Στην πλειοψηφία τους νεαροί, αντί να προβληματίζονται για την οικονομική κρίση, το ποσοστό ανεργίας που χτυπάει κόκκινο, την καταστροφή του περιβάλλοντος, προτιμούν να περνούν την ώρα τους σε φονικές επιθέσεις, καμαρώνοντας μετά για το πόσους ...αντιπάλους χτύπησαν και σε πόσους άνοιξαν το κεφάλι.

Η ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι συνολική. Άτολμες κυβερνήσεις με ημίμετρα που δεν εφαρμόζονται ποτέ, ομάδες που αποποιούνται τις ευθύνες, αστυνομία σε ρόλο παρατηρητή. Ολο το σύστημα, ανίκανο να αντιμετωπίσει τους γνωστούς – αγνώστους, περιμένει το αίμα να κυλήσει ξανά...

Και μέσα σε όλα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκδίδει ανακοίνωση σε ρόλο σύγχρονου Πόντιου Πιλάτου, με την οποία προσπαθεί να μας τρελάνει, αναφέροντας ότι δεν γνωρίζει ποιοι έκαναν τη φονική επίθεση. «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση αγνώστων κατά φιλάθλων», αναφέρει στην αρχή και λίγο παρακάτω αυτοδιαψεύδεται τονίζοντας: «Όπως τους έχουμε αποβάλει από το γήπεδο μας, πρέπει να αποβληθούν και από την κοινωνία».

Αρα για να τους έχουν αποβάλει από το γήπεδο, γνωρίζουν ποιοι είναι! Ομολογώ ότι από τη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη, περίμενα κάτι παραπάνω, από μια δακρύβρεχτη ανακοίνωση η οποία τελικά κατηγορεί (το μόνιμο σάκο του μποξ) την αστυνομία επειδή δεν είχε προνοήσει να παρατάξει καμιά δεκαπενταριά διμοιρίες των ΜΑΤ σε ...ντέρμπι 20χρονων.

Φαίνεται ότι και αυτή – η διοίκηση του ΠΑΟΚ – είναι εγκλωβισμένη, πελάτης των σχέσεων με οπαδούς και μη, προκειμένου να γεμίζει πάντα η Τούμπα και να αναφέρονται όλοι με περηφάνεια στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Και απλώς είναι θέμα χρόνου να έχουμε ένα νέο θύμα, όπως έγινε με τον άτυχο Φιλόπουλο, πριν από 2,5 χρόνια στην Παιανία!Πηγη gazzeta.gr

Νέο συμβόλαιο σε Ζούλιο Σέζαρ

julio_cesar.jpgΈτοιμη να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ζούλιο Σέζαρ είναι η Ίντερ. Οι "νερατζούρι" βλέποντας τις φήμες για ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισαν να καλέσουν τον Βραζιλιάνο πορτιέρο για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους που λήγει το 2012.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα μιλώντας στη "Gazzetta dello Sport" ανέφερε ότι ήδη ο σύλλογος έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ανανέωση της συνεργασίας με τον βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Βραζιλίας. "Ήδη εργαζόμαστε ώστε να βρούμε μία λύση, και ετοιμάζουμε το συμβόλαιο. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα".

Οι πρωταθλητές Ιταλίας αποφάσισαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ανανέωση της συνεργασίας με τον 30χρονο πορτιέρο μετά τις φήμες ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βλέπει στο πρόσωπο του Σέζαρ τον αντικαταστάτη του Φαν ντερ Σάαρ ο οποίος ετοιμάζεται να κρεμάσει τα γάντια του.

Ιβιτς: "Νιώθαμε όλοι μας πολύ μεγάλη πίεση"


Ο Ιβιτς πανηγυρίζει με τον Κοντρέρας και τον Βιεϊρίνια Ενδιαφέρουσες έως και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς στην εφημερίδα "Μακεδονία". Ο Σέρβος σκόρερ του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται στη νίκη επί των "κυανόλευκων" ως μια από τις σημαντικότερες της φετινής περιόδου με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Στην ερώτηση, τι σκέφτηκες όταν σκόραρες και νίκησε τελικά ο ΠΑΟΚ, απάντησε: "Ότι σωθήκαμε όλοι μας. Φαντάζεσαι να μην είχαμε κερδίσει; Ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, νιώθαμε όλοι μας πολύ μεγάλη πίεση κι εμείς που ήμασταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ξέραμε ότι ήταν ένα παιχνίδι, που δεν είχαμε δικαίωμα να χάσουμε ούτε μισό βαθμό. Παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, φτάσαμε να χάνουμε γκολ, που δεν χάνονται. Γι' αυτό και πανηγυρίσαμε όλοι μας τόσο έντονα τη νίκη. Κάναμε σα να έβαλε ο καθένας από ένα γκολ".

Και συμπλήρωσε: "Ήθελα ένα τέτοιο γκολ, να μου δώσει λίγη ψυχολογία. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν και το καλύτερο. Τη Δευτέρα μπήκα στο παιχνίδι και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, όταν τη γύρισα πίσω, άκουσα σφυρίγματα. Γιατί;"

Πέρσι ήταν ο Μπαλάφας, που ήταν το εύκολο θύμα, φέτος μάλλον είσαι εσύ. Σε ενοχλεί;
"Και ποιον δεν θα τον ενοχλούσε; Δεν είναι και τόσο ωραίο πράγμα να ξέρεις ότι αν κάνεις λάθος, θα ακούσεις γκρίνια. Κι αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Ξέρεις τι γίνεται; Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών μας, μας σκλαβώνει. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν, αλλά βλέπεις ότι για 90 λεπτά τραγουδούν, φωνάζουν και δίνουν αγάπη στην ομάδα, την βοηθάνε πραγματικά. Βλέπεις τι γίνεται στη Θύρα 4; Σε κάθε ματς είναι γεμάτη και τα παιδιά τραγουδάνε μέχρι να τελειώσει το ματς. Υπάρχουν και κάποιοι, όμως, που δεν τους αρέσει τίποτα, δεν είναι ικανοποιημένοι ούτε με το 1-0, που κερδίσαμε και θέλουν να αλλάξουν τα πάντα. Δεν το αξίζει αυτό, αυτή η ομάδα. Δεν γίνεται με δύο άσχημα αποτελέσματα, να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Κανείς δεν θέλει τη νίκη περισσότερο από μας που παίζουμε μέσα στο γήπεδο".

Μεγάλη αμφισβήτηση γνώρισε κι ο Σάντος. Νιώθατε μέσα στην ομάδα, ότι ο προπονητής σας είναι αδύναμος και παίζει το κεφάλι του;
"Και γι' αυτόν δεν είναι δίκαιο αυτό, που γίνεται. Στο 85', όταν ο Παπάζογλου ζήτησε αλλαγή κι έβαλε τον Κοντρέρας, κάποιοι μπορεί και να τον έβρισαν και να πίστευαν ότι το κάνει για να μη χάσουμε. Ο Κοντρέρας έκανε μία φάση και μου έδωσε την πάσα στο γκολ. Κανένας προπονητής δεν είναι χαζός και κανείς δεν ξέρει την ομάδα καλύτερα απ' αυτόν. Εγώ τον Σάντος τον ξέρω από την ΑΕΚ, είναι ένας άνθρωπος που κάθε μέρα δουλεύει στο 100%. Και η διοίκηση τον ξέρει και τον στηρίζει και καλά κάνει, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα. Στην Ευρώπη τους κρατάνε δέκα και είκοσι χρόνια. Τον προπονητή δεν τον κρίνεις από δύο τρία παιχνίδια και ο προπονητής πρέπει να νιώθει ασφαλής για να είναι ο εαυτός του και να μπορεί να δημιουργήσει. Κι όλα αυτά σου τα λέει κάποιος, ο οποίος στα δύο τρία τελευταία ματς δεν είναι στην ενδεκάδα".

Μέχρι πέρσι ήσουν βασικός, στα τελευταία παιχνίδι όχι. Δύσκολη κατάσταση;
"Ξέρεις κανέναν, που να του αρέσει να κάθεται στον πάγκο; Ο κάθε παίκτης πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και πρέπει να παίζει, αλλά δε γίνεται να παίζουν και οι είκοσι. Το αποδέχομαι. Όταν ήμουν μικρός, μπορεί να με πείραζε πολύ, τώρα το βλέπω διαφορετικά. Ακόμη κι αν μπω στο 75', πρέπει να είμαι ζεστός και στα 15', που θα παίξω, να αλλάξω το ματς. Στο Περιστέρι δεν έκανα απολύτως τίποτα, τη Δευτέρα μου βγήκε. Αυτό που έχω μάθει, τόσα χρόνια στα γήπεδα, είναι ότι σε κάθε ματς κρινόμαστε όλοι κι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους άλλους και να λειτουργούμε σαν επαγγελματίες. Όταν είσαι στον πάγκο, πρέπει να σκεφτείς τι κάνεις λάθος. Αυτό προσπαθώ να κάνω".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε αυτό που μπορεί;
"Είναι μεγάλη συζήτηση. Από την αρχή όλα μας πήγαν στραβά, λες και μας μούντζωσε κάποιος. Θέλαμε πολύ να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι γι' αυτό κι ο αποκλεισμός ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους. Οι τραυματισμοί μας αποσυντόνισαν. Φτάσαμε σε σημείο να έχουμε στην ομάδα τρεις φορ και με τον Ατρόμητο να μη μπορεί να παίξει ούτε ένας. Αν εξαιρέσεις αυτό το παιχνίδι, δεν πιστεύω ότι στα άλλα δεν ήμασταν καλοί. Ήμασταν, όμως, πολύ άτυχοι. Με τον Πανιώνιο κερδίσαμε και πήραμε έναν βαθμό, στην Τρίπολη χάσαμε 4-5 γκολ, με τον Ολυμπιακό φάγαμε γκολ στο 91'. Αν αθροίσεις τους χαμένους βαθμούς, είναι 5. Τώρα θα είχαμε 14 και θα ήταν όλα καλά. Μιλάμε για τρία παιχνίδια, που πήραμε πολύ λιγότερα απ' όσα αξίζαμε. Στο ποδόσφαιρο θέλεις και λίγη τύχη κι εμείς φέτος δεν είχαμε καθόλου. Δεν κάναμε άσχημα παιχνίδια, αλλά τα αποτελέσματα ήταν άσχημα".

Όσο για την επόμενη μέρα:
"Η περσινή πορεία έδωσε δικαίωμα σε πολλούς να πιστεύουν ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Έχω πάρει πρωταθλήματα, έστω και στη Σερβία με την Παρτιζάν κι αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι το να πάρεις πρωτάθλημα, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Θέλει χρόνο να φτιάξεις μια ομάδα, θέλει υπομονή και ευτυχώς η δική μας διοίκηση την έχει, γιατί οι άνθρωποι έχουν παίξει ποδόσφαιρο. Για μένα, ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε κάθε ματς, να σταθεροποιηθούμε στις πρώτες θέσεις, να δείχνουμε ότι η ομάδα προοδεύει κι όσο περνάει ο καιρός να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο, να το χαιρόμαστε κι εμείς, να το χαίρεται κι ο κόσμος. Μπορεί βαθμολογικά να μην είμαστε ακόμη καλά, αλλά εγώ έχω καλό προαίσθημα γι' αυτή τη χρονιά. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι κι αυτό θα το δείτε στο μέλλον. Έχουμε πιο γεμάτο ρόστερ, είμαστε πιο δυνατοί".

Με κόσμο στο "Σπύρος Λούης"

Ο Παναθηναϊκός αποδέχθηκε το αίτημα του ΠΑΟΚ για την παρουσία των οπαδών του στην αναμέτρηση του "Σπύρος Λούης". Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα πάρουν εισιτήρια, αλλά, δεν είναι ακόμη βέβαιο πόσα. Βέβαια ζήτησε πέντε χιλιάδες, ωστόσο πολύ δύσκολα θα καταφέρει να τα εξασφαλίσει.
Αναμένεται ο Παναθηναϊκός να δώσει λιγότερα. Αν βέβαια καταφέρει να πλησιάσει αυτό τον αριθμό, θα είναι ευχάριστο για το "δικέφαλο" μετά από αρκετά χρόνια να έχει μαζί του, σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τη συμπαράσταση των οπαδών του.

Προς ανανέωση ΠΑΣ Γιάννινα-Σαϊτιώτης


Ο Σαϊτιώτης κοντρολάρει τη μπάλα, ενώ παρακολουθεί ο νεαρός Παριανός Τα δύο γκολ που σημείωσε ο Γιώργος Σαϊτιώτης στο παιχνίδι με την Καβάλα και η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, φαίνεται πως θα τον οδηγήσουν και στην ανανέωση του συμβολαίου του με την ομάδα της Ηπείρου. Ο έμπειρος παίκτης θα έχει όπως όλα δείχνουν συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας.

Στο μεταξύ, ο Γιώργος Παράσχος, στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να δουλέψει με τους παίκτες του σε ορισμένα σημεία που έχει διαπιστώσει ότι η ομάδα παρουσιάζει κενά. (7

Εκπλήξεις στο κύπελλο


Μεγάλη πρόκριση της Νήαρ Ηστ απέναντι στο Περιστέρι Αρκετές εκπλήξεις περιελάμβανε η πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του κυπέλλου. Η Νηαρ Ηστ απέκλεισε το Περιστέρι με σκορ 69-63, ενώ ο Ηρακλής άφησε εκτός συνέχειας τον Ηλυσιακό (69-60). Η Καβάλα δυσκολεύτηκε στο έπακρον απέναντι στον Αμύντα (69-66), ενώ το Λαύριο προκρίθηκε νικώντας τον Αίαντα Ευόσμου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Νήαρ Ηστ - Περιστέρι 69-63
Ίκαροι - Κολοσσός (08/10)
Ολύμπια - Τρίκαλα 57-82
Λαύριο - Αίας Ευόσμου 72-59
Ηρακλής - Ηλυσιακός 69-60
Ολυμπιάδα - Ίκαρος/Έσπερος 100-88
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 20-0 (ά.α.)
Αμύντας - Καβάλα 66-69

2η Αγωνιστική Β' φάσης (11/10/09)
Νήαρ Ηστ - Καβάλα
Λαύριο - ΠΑΟΚ
Τρίκαλα - Ίκαροι Σερρών ή Κολοσσός
Ολυμπιάδα Π. - Ηρακλής


  • Ολυμπιάδα Π. - Ίκαρος/Έσπερος 100-88
    Τα δεκάλεπτα: 28-27, 61-54, 79-72, 100-88
    ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. (Τσολάκης): Μουλάκης 3 (1), Τομαράς 5, Κούρτης, Σπανούλης 20 (3), Κοσάνοβιτς 16, Γεωργίτσης 2, Γκαγκαλούδης 21, Κακαρούδης 26 (2), Ορφανός 7 (1), Βλαχούλης.
    ΙΚΑΡΟΣ / ΕΣΠΕΡΟΣ (Λυκογιάννης): Λάκσα 2, Μάρτζος 7 (1), Φαλέκας 4, Καράμπουλας 4, Πολυτάρχου 11, Λιούις 26 (2), Κερασοβίτης 7, Καρασταμάτης 3 (1), Τζιάλας 4, Αγγελόπουλος, Κατούφας 14, Κατιάκος 6.

  • Λαύριο - Αίας Ευόσμου 72-59
    Τα δεκάλεπτα: 16-20, 40-29, 54-37, 72-59
    ΛΑΥΡΙΟ (Σερελής): Αθανασόπουλος, Καρβούνης 4, Μπάκας 15, Σίνης, Κασάνος, Κούσουλας 21 (5), Γιαννακόπουλος 9 (1), Μηλιώνης 1, Περάκης 5, Σταμάτης, Λυκογιάννης 2, Ψηλέας 15 (1).
    ΑΙΑΣ (Χατζούλης): Μάρουσιτς 2, Παρίσσης 6, Τριανταφυλλίδης 8 (1), Γιούδας 10 (2), Φιλιούσης 9, Χατζηβρέττας 5, Δανιηλίδης 2, Κόγιας, Τσιώλιος 6, Μπέλλος 8 (2), Παπαπέτρου 3 (1).

  • Ολύμπια - Τρίκαλα 57-82
    Τα δεκάλεπτα: 12-22, 32-41, 43-55, 57-82.
    Γ Σ. ΟΛΥΜΠΙΑ (Κουτσοκέρας): Μπάτλερ 8 (1), Καραγκιολίδης 5 (1), Θεοδωράκος, Παπαχρήστος 7 (1), Μπόγδανος 7 (1), Μάσι 12 (12ρ), Παπακώστας 5, Καραβανάς 8, Τζακόπουλος 5 (1).
    ΤΡΙΚΑΛΑ (Αγγέλου): Έιμπραμς 20 (4), Μπιγκς 10 (1), Νοέας, Κατσαρές 2, Τσαϊρέλης 2, Αποστολίδης 2, Πάουελ 9, Τζιγκάνοβιτς 6, Ζούπαν 10 (3), Σίμτσακ 11 (8ρ), Τσιντσάτζε 10.

  • Αμύντας - Καβάλα 66-69
    Τα δεκάλεπτα: 17-16, 38-27, 51-50, 66-69
    ΑΜΥΝΤΑΣ (Βλάχος): Ζούπας 7 (1), Μπάρμπας 11 (3), Σαμοθράκης 9 (1), Μούκας 5 (1), Μπούτρος , Τζέμης 6, Παγώνης 5, Δορκοφίκης 2, Αγγελόπουλος 4, Λαζαρίδης 7 (2), Μουμούρης 8 (2), Γιανναλέτσος 2.
    ΚΑΒΑΛΑ (Πιλαφίδης): Νίκου 2, Ουέιντ 6, Αλεξάντερ 3, Αγγελόπουλος 21 (1), Χαφ 13 (2), Τσέρανιτς 16, Γκούστας 8.

  • Νήαρ Ηστ - Περιστέρι 69-63
    Τα δεκάλεπτα: 17-20, 30-34, 53-57, 69-63
    ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης): Κεφαλάς 3, Κόκκαλης 9 (1), Κουτρούλιας 24 (1), Μαχαίρας 2, Μίχαλος 18 (4), Γκρούντμπεργκ 11 (1), Κούνας 1, Στανόγεβιτς 1, Ζούκας.
    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σκουρτόπουλος): Χάμοντς 8, Ντάνιελς 17 (1), Παπανικολόπουλος 2, Μάντζαρης Β., Μπράμος 16 (2), Μαργαρίτης, Τσιάκος 6, Αρνολντ 6, Φάιζον 8.

  • Ηρακλής - Ηλυσιακός 69-60
    Τα δεκάλεπτα: 17-15, 34-28, 47-40, 69-60.
    ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 9, Κέκελης 4, Ακεψιμαΐδης 3 (1), Λαμπρόπουλος 21 (1), Καραποστόλου 9 (3), Πέτροβιτς 8 (2), Τσαμάτος 3, Μπούτσι 10 (2), Δέσπος 2.
    ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Μπουτς 5 (1), Καρύδας 2, Παπανικολάου 13 (2), Χατζής 5 (1), Αθανασούλας 5 (1), Σιούτης, Πέτγουεϊ 9 (7ρ.), Ιωάννου 21 (1), Κασελάκης.
  • Περιμένει Παπασταθόπουλο ο Ρεχάγκελ


    Οτο Ρεχάγκελ και Σωκράτης Παπασταθόπουλος από προπόνηση της Εθνικής Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ακολούθησε και την Τετάρτη ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, καθώς δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τις ενοχλήσεις που αισθάνεται. Αποτέλεσμα φυσικά να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Λετονία το Σάββατο.

    Πάντως ο νεαρός διεθνής, θα προσπαθήσει μέχρι την Παρασκευή να είναι έτοιμος να τεθεί στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο τελευταίος δεν θέλει επ ουδενί να σκέφτεται ότι μετά τους Σωτήρη Κυργιάκο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, που έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τιμωρίας, θα χάσει κι άλλο αμυντικό.

    Μέχρι στιγμής, ο μόνος έτοιμος για το κέντρο της άμυνας είναι ο Βαγγέλης Μόρας, ο οποίος και προέρχεται από τραυματισμό. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν φυσικά και είναι οι Πατσατζόγλου, Βύντρα, Κατσουράνης, που μπορούν να αγωνιστούν και ως κεντρικοί αμυντικοί, όμως οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν προς το τέλος της εβδομάδας.

    Μετά το πέρας της προπόνησης οι διεθνείς υπέγραψαν αυτόγραφα και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τα παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα και το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, που βρέθηκαν στις κερκίδες των γηπέδων του Αγίου Κοσμά για να παρακολουθήσουν την προπόνηση.

    Ξανά για Καλάτζε - Ντούριτσα!

    \
    Ο Γιαν Ντούριτσα Δύο περιπτώσεις από το παρελθόν επανέρχονται στο μεταγραφικό προσκήνιο του Παναθηναϊκού. Πρώτα απ' όλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έρχονται απ' την Ιταλία, οι "πράσινοι" έχουν αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους για τον Κάχα Καλάτζε. Ο διεθνής Γεωργιανός άσος της Μίλαν, είχε απασχολήσει και το περασμένο καλοκαίρι το "τριφύλλι". Όμως, η υπόθεση "κόλλησε" στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κενή θέση ξένου, ενώ και ο ίδιος ο 31χρονος άσος είχε ενδοιασμούς. Πλέον, υπάρχει κενή θέση ξένου, αλλά και ο παίκτης το σκέφτεται διαφορετικά από τη στιγμή που οι "ροσονέρι" τον παραχωρούν. Κάτι προχωρημένο δεν υπάρχει, απλά οι επαφές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

    Από εκεί και πέρα, σκάουτερ του Παναθηναϊκού θα δουν αγωνιζόμενο τον Γιαν Ντούριτσα τόσο το ερχόμενη Σάββατο όσο και την ερχόμενη Τετάρτη. Πρώτα απ' όλα, ο Ρενέ Χένρικσεν θα δει το Σλοβακία-Σλοβενία (10/10), ενώ ο Κριστόφ Βαζέχα θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Πολωνία και την Σλοβακία. Ο λόγος είναι φυσικά να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας, που είχε επίσης απασχολήσει τον Παναθηναϊκό και τον περασμένο Γενάρη.

    Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τον Μάρτιν Γίρανεκ, παραμένει στη λίστα αλλά ο Τσέχος άσος της Σπαρτάκ Μόσχας έχει περάσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο.

    Έρχονται για "Σάλπι"
    Ένας από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Aλλωστε, ο διεθνής άσος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Έτσι, άνθρωποι της Κιέβο, της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπόχουμ και του Αμβούργου θα βρεθούν το Σάββατο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να τον δουν αγωνιζόμενο στο παιχνίδι με τη Λετονία.
    Φυσικά, το θέμα αυτό θα ξεκαθαρίσει μετά την επαφή που θα έχει και πάλι ο Παναθηναϊκός μαζί του, η οποία όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτώβρη.

    Δούναι και λαβείν
    Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καθόλου αρνητικός στο να ικανοποιήσει το αίτημα του ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος" ως γνωστόν ζήτησε να πάρει 5.000 εισιτήρια για το ματς της 8ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ. Για να γίνει αυτό όμως, θέλουν διαβεβαιώσεις οι "πράσινοι" ότι θα τους παραχωρηθούν "μαγικά χαρτάκια" στο παιχνίδι της Τούμπας στον δεύτερο γύρο. Όσο για τον αριθμό που εν τέλει θα πάρει (αν πάρει) ο ΠΑΟΚ, θα καθοριστεί από την αστυνομική διεύθυνση μετά την σύσκεψη που θα λάβει χώρα αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

    Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να ζητήσει επίσημα εισιτήρια από την Καβάλα για το ματς της 18ης Οκτωβρίου στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας. Τα εισιτήρια αυτά θα πάνε στους συνδέσμους και κυρίως σε αυτούς της Βορείου Ελλάδος. Όπως και να έχει οι "πράσινοι" θα έχουν τεράστια υποστήριξη στην Καβάλα.