Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Παραιτήθηκε ο Λυπηρίδης από τον Α.Σ.!

Με επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Άρη, ο Βασίλης Λυπηρίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθυντή των Ακαδημιών Μπάσκετ του συλλόγου.

Στην επιστολή του ο βετεράνος παίκτης των κίτρινων τονίζει:

«Μετά τιμής ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Α.Σ.ΑΡΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Α.Σ ΑΡΗ, υποβάλλω σήμερα 26/9/2014 την παραίτηση μου από τη θέση του Διευθυντή των Ακαδημιών Μπάσκετ του συλλόγου.

Μετά τιμής
Λυπηρίδης Βασίλης»

Ένοχος και στο Εφετείο ο Γούμενος!

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε στον Γιάννη Γούμενο, πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για χρέη ύψους 13 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκαν μέχρι το 2006.

Ένοχος και στο Εφετείο ο Γούμενος
Ένοχο έκρινε τον Γιάννη Γούμενο το Δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης για χρέη ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή, μειώνοντας εκείνη που πρωτόδικα του είχε επιβληθεί (πέντε χρόνια).

Παράλληλα, αποφασίστηκε να του επιστραφεί η εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ που είχε καταβάλει για να αποφύγει τη φυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στήριξη του ΠΑΟΚ στον μικρό Λουκά!!

unnamed-1
Με την αγορά ενός εισιτηρίου για τον αγώνα με τον ΟΦΗ, θα μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον μικρό Λουκά.
Όπως αναφέρει η ΠΑΕ:
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2014-2015 θα συνεχίσει τη φιλανθρωπική της δράση στους εντός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος, προσφέροντας ποσοστό των εισπράξεων των εισιτηρίων σε παιδιά τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.
Όσοι προμηθευτούν εισιτήριο για τον εντός έδρας αγώνα εναντίον του ΟΦΗ (Κυριακή 28/9 – 20:30) στηρίζουν ταυτόχρονα τον μικρό Λουκά, για την αντιμετώπιση του προβλήματός του. Συγκεκριμένα o 7χρονος Λουκάς πάσχει από τετραπληγία και συγγενή καρδιοπάθεια. Η μετακίνησή του Λουκά λόγω της πάθησής του είναι πολύ δύσκολη, καθώς το ποσοστό της αναπηρίας του είναι 100%.
Με την αγορά εισιτηρίου για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΟΦΗ συμβάλλουμε για την αγορά του συστήματος ανύψωσης καθίσματος free-STAIR για τις σκάλες ΑΜΕΑ.

Οι.. Ελβετοί επενδυτές, με τον Κοσοβάρο πρόεδρο!!

Ο ΑΣ Άρης χαρακτήρισε ως «μη έγκυρη» την πρόταση Ελβετών και όπως φαίνεται έχει δίκιο, διότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρείας είναι Κοσοβάρος, που παράγει… ισοτονικό ποτό.

Οι.. Ελβετοί επενδυτές, με τον Κοσοβάρο πρόεδρο
Όσοι φίλοι του Άρη έκαναν όνειρα για οικονομική ενίσχυση της ομάδας του από Ελβετία μεριά, μάλλον θα πρέπει να κρατάνε μικρό… καλάθι.

inner

Η «SAFIMM INVESTISSEMENTS SA» διοικείται από Κοσοβάρο πρόεδρο, που έχει δηλώσει ως τόπο διαμονής την Γενεύη και παράγει το ισοτονικό ποτό «Miami Beach Energy Drink». Πάντως, ο Ερασιτέχνης έδειξε με την επίσημη τοποθέτηση του ότι δεν ελπίζει σε κάτι... καλό.

inner

Η επιστολή της συγκεκριμένης εταιρείας προς τον ΑΣ Άρη αναφέρει:

«Αγαπητοί κύριοι,

Σας γνωστοποιούμε την πρόθεσή μας να αναλάβουμε το μάνατζμεντ του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΣ Άρη, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Football League 2, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2014-15.

Ο βασικός μας στόχος είναι η φυσιολογική λειτουργία της ομάδας και των οικονομικών της, ώστε με την άμεση πρόοδο να επιτευχθεί η συμμετοχή της στην Football League της περιόδου 2015-16. Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται για μακροπρόθεσμη εμπλοκή με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη και θα θέλουμε απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Άρης, όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος, όταν αυτή συσταθεί.

Η εταιρείας μας είναι εμπορική και στο πλαίσιο της εισαγωγής των προϊόντων μας στην ελληνική αγορά, θεωρούμε την εμπλοκή μας με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη ωφέλιμη.

Παρακαλούμε, πληροφορήστε μας για τις απαιτήσεις ας σε σχέση με αυτή τη συνεργασία.

Περιμένουμε την απάντησή σας με την ελπίδα μιας ειλικρινούς συνεργασίας».

Βασιλακόπουλος: «Υπάρχουν υπεύθυνοι για τον Πανιώνιο»

Για προσπάθεια αποποίησης ευθυνών και μετάθεσής τους σε άλλους έκανε λόγο ο Γιώργος Βασιλακόπουλος απαντώντας στα πυρά του Ηλία Λιανού.

Βασιλακόπουλος: «Υπάρχουν υπεύθυνοι για τον Πανιώνιο»
Ο μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου, Ηλίας Λιανός, επέρριψε ευθύνες για τη μη αδειοδότηση της ΚΑΕ στην ηγεσία της ΕΟΚ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ξεκαθάρισε πως δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης στη διαδικασία και απάντησε στον ισχυρό άνδρα των «κυανέρυθρων» πως γίνεται προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών για τη δύσκολη θέση της ομάδας του σε άλλους.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με το θέμα και δεν ρωτήθηκα και ποτέ από κανέναν για το τι θα γίνει με το όλο θέμα. Δεν είναι δυνατόν να παρέμβω και δεν έχω το δικαίωμα να παρέμβω. Η ΕΕΑ είναι η μόνη που μπορεί να πάρει αποφάσεις σε τέτοια θέματα. Είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται. Πού βρισκόμαστε; Υπάρχουν υπεύθυνοι για το πώς έφτασε ως εδώ ο Πανιώνιος και έχουν ονοματεπώνυμο. Και φυσικά δεν είναι η ΕΟΚ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Κανένας μας δεν ζήτησε από την ΕΕΑ να μην είναι ο Πανιώνιος στο νέο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Αποτελεί ντροπή να το λέει κάποιος αυτό για την ΕΟΚ. Ο καθένας, όμως, δυστυχώς λέει ό,τι θέλει αντί να αναλάβει τις ευθύνες του. Και μέσα σε όλα μεταθέτει και τις ευθύνες στους άλλους. Εμείς ζητήσαμε μόνο να τηρούνται οι νόμοι και φυσικά να μπορούν να διεξάγονται ομαλά τα πρωταθλήματα. Τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Goal.

Έκρηξη σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού!! (video, pics)!

Βόμβα τοποθέτησαν άγνωστοι σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Πάτρα και εξερράγη λίγο μετά τις 5 π.μ. Υλικές οι ζημιές στα γραφεία των φίλων των «ερυθρολεύκων», σε μια πολυκατοικία και δύο αυτοκίνητα.

Έκρηξη σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού (video, pics)!
Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής στην διασταύρωση των οδών Γούναρη και Χαραλάμπη στην Πάτρα.

Άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, αλλά ευτυχώς προέκυψαν μόνο υλικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων.

inner

Καταστράφηκε ολοσχερώς η είσοδος πολυκατοικίας που βρίσκεται απέναντι, ενώ την «πλήρωσαν» και δύο αυτοκίνητα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Εξετάσεις» για Μαδριλένους!!

Η Ρεάλ δοκιμάζεται στο «Μαδριγάλ» από τη Βιγιαρεάλ και η Ατλέτικο υποδέχεται την πρωτοπόρο Σεβίλλη για την έκτη αγωνιστική της Primera Division. Κόντρα στη Γρανάδα η Μπαρτσελόνα.

«Εξετάσεις» για Μαδριλένους
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξελίσσεται το πρωτάθλημα στην Ισπανία, αφού μετά από πέντε αγωνιστικές Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Βαλένθια συγκατοικούν στην κορυφή, ενώ από κοντά βρίσκονται Ατλέτικο και Ρεάλ.

Στην έκτη αγωνιστική ξεχωρίζει η μάχη των πρωταθλητών με τη Σεβίλλη. Οι «ροχιμπλάνκος», που την Τετάρτη υποδέχονται τη Γιουβέντους για το Champions League, έχουν ερωτηματικό τη συμμετοχή του… μασκοφόρου (μετά το κάταγμα μύτης που υπέστη) Μάντζουκιτς. Για τους κατόχους του Europa League εκτός παραμένουν οι Γκαμέιρο, Κριστόφορο και Μπαρμπόσα.

Η Ρεάλ δοκιμάζεται απέναντι στην πάντα αξιόμαχη στο «Μαδριγάλ» Βιγιαρεάλ με τον Ίκερ Κασίγιας να επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια αντί του Κέιλορ Νάβας και τον Κάρλο Αντσελότι να μην προφυλάσσει παίκτες, αφού ακολουθεί το εύκολο ματς με τη Λουντογκόρετς την Τετάρτη στη Βουλγαρία.

Η Μπαρτσελόνα μετά την πρώτη φετινή της απώλεια (0-0 στη Μάλαγα), αλλά συνεχίζοντας να διατηρεί το μηδέν σε έξι επίσημα ματς, φιλοξενεί τη Γρανάδα. Δεν αποκλείεται εν όψει του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία ο Λουίς Ενρίκε να κάνει ένα περιορισμένο ροτέισον. Σίγουρα απών θα είναι ο τιμωρημένος Σουάρες, ενώ διαθέσιμος είναι πλέον και ο Τόμας Βερμάελεν.

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ματς, η Ρεάλ Σοσιεδάδ φιλοξενεί τη Βαλένθια στο «Ανοέτα», ενώ η Μπιλμπάο την Εϊμπάρ στο «Σαν Μαμές».

Αναλυτικά η έκτη αγωνιστική

Παρασκευή 26/9
Έλτσε-Θέλτα (22:00)

Σάββατο 27/9
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Μπαρτσελόνα-Γρανάδα (19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (21:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εϊμπάρ (23:00)
Λεβάντε-Ράγιο Βαγεκάνο (23:00)

Κυριακή 28/9
Χετάφε-Μάλαγα (13:00)
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Αλμερία (18:00)
Σοσιεδάδ-Βαλένθια (20:00)
Κόρδοβα-Εσπανιόλ (22:00)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική

Παρασκευή 3/10
Χετάφε-Κόρδοβα (22:00)

Σάββατο 4/10
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα (19:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (21:00)
Αλμερία-Έλτσε (23:00)
Μάλαγα-Γρανάδα (23:00)

Κυριακή 5/10
Σεβίλλη-Λα Κορούνια (13:00)
Θέλτα Βίγκο-Βιγιαρεάλ (18:00)
Εσπανιόλ- Ρεάλ Σοσιεδάδ (20:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπιλμπάο (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «αδυναμίες» του Λουτσέσκου!

Τις πρώτες σκέψεις για την μεταγραφική ενίσχυση της Ξάνθης στην χειμερινή περίοδο κάνει ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Στη λίστα βρίσκονται παίκτες που ξέρει πολύ καλά, μεταξύ των οποίων και οι Λάζαρ, Άλβες.

Οι «αδυναμίες» του Λουτσέσκου

Ο Ρουμάνος προπονητής, που ανακοινώθηκε από την ακριτική ομάδα την Τετάρτη δεν έχει μάθει ακόμη καλά-καλά την νέα του ομάδα, αλλά ήδη ετοιμάζει την λίστα του ενόψει του χειμώνα, όπως αναφέρεται στον «Τρελό του χωριού» της «SportDay». Πρόκειται κατά βάση για παίκτες που γνωρίζει πολύ καλά και έχει συνεργαστεί μαζί τους. Έχει ξεχωρίσει τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, Φιλίπε Τεϊσέιρα που παίζει στην Πετρολούλ, στην οποία ήταν μέχρι πρόσφατα ο 45χρονος κόουτς.

Επιπλέον, έχει κυκλώσει τα ονόματα τριών συμπατριωτών του… Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ, Κοστίν Λαζάρ, ο Κριστιάν Σαπουνάρου, που έχει περάσει από την Πόρτο και πέρυσι έπαιξε στην Έλτσε, αλλά και ο Ντάνιελ Νικουλάε είναι πιθανό να απασχολήσουν στο μέλλον.

Υπάρχουν κάποιοι παίκτες της Πετρολούλ, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην… πόρτα της εξόδου και δεν θα έλεγε «όχι» ο Λουτσέσκου σε ενδεχόμενη συνεργασία, όπως ο Πεσάνια, ο Αλσενάτ, ο Ντε Λούκας. Όπως και ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Ζεράλδο Άλβες και ο αδερφό του Μπρούνο Άλβες, που επίσης έχει παίξει στην Ένωση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η κοιλάδα των πληγωμένων!!

Σάλκε και Ντόρτμουντ αναμετρώνται στο σούπερ ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ αναζητώντας παρηγοριά μετά τα αρνητικά τους αποτελέσματα. Δοκιμασίες εκτός για Μπάγερν και Λεβερκούζεν.

Η κοιλάδα των πληγωμένων
Το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ δεσπόζει στο πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής της Bundesliga. Η Σάλκε φιλοξενεί τη Ντόρτμουντ, με τις δύο «γειτόνισσες» να προέρχονται από αρνητικά αποτελέσματα και να απογοητεύουν στο πρωτάθλημα.

Οι μεν «βασιλικοί μπλε» έχουν μόλις πέντε βαθμούς σε ισάριθμα ματς, αλλά πάντως προέρχονται από το 3-0 στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ. Ο τιμωρημένος Ντράξλερ και οι τραυματίες Φαρφάν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Φελίπε Σαντάνα, Γκίφερ και Γκορέτσκα θα απουσιάσουν. Ανάλογα προβλήματα έχει και η Ντόρτμουντ, που μετά το 2-2 με την ουραγό Στουτγκάρδη έχει μόλις δύο βαθμούς περισσότερους. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν υπολογίζει σε Ρόις, Γκουντογκάν, Σαχίν, Μχιταριάν και Μπλαστσικόφσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως σε επίπεδο Bundesliga υπάρχει απόλυτη ισορροπία στην προϊστορία, με τις δύο ομάδες να έχουν από 29 νίκες και 21 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Πάντως την τελευταία τετραετία η Μπορούσια έχει τέσσερις νίκες στο «άντρο» του εχθρού.

Η πρωτοπόρος Μπάγερν δοκιμάζεται στην Κολωνία με τις γνωστές απουσίες των Ριμπερί, Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ, Τιάγκο και Μπαντστούμπερ, ενώ η Λεβερκούζεν παίζει στην έδρα της Φράιμπουργκ και πάλι χωρίς τον τραυματία Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή, 26/9
Μάιντς-Χόφενχαϊμ 21:30

Σάββατο, 27/9 (16:30)
Σάλκε-Ντόρτμουντ
Φράιμπουργκ-Λεβερκούζεν
Στουτγκάρδη-Ανόβερο
Κολωνία-Μπάγερν
Πάντερμπορν-Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 19:30

Κυριακή, 28/9
Άουγκσμπουργκ-Χέρτα Βερολίνου 16:30
Αμβούργο-Άιντραχτ 18:30

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/10
Χέρτα Βερολίνου-Στουτγκάρδη 21:30

Σάββατο, 4/10 (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε
Λεβερκούζεν-Πάντερμπορν
Μπάγερν Μονάχου-Ανόβερο
Ντόρτμουντ-Αμβούργο
Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνία 19:30

Κυριακή, 28/9
Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 16:30
Γκλάντμπαχ-Μάιντς 18:30*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανάσα» για τον ΟΦΗ!

Δεκτό έγινε το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ για παράταση της προσωρινής διαταγής μέχρι να εκδοθεί απόφαση για υπαγωγή στο άρθρο 99. «Ανάσα» στο σύλλογο, που δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών.

«Ανάσα» για τον ΟΦΗ
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η συζήτηση για το αίτημα υπαγωγής της ΠΑΕ ΟΦΗ στο άρθρο 99. Η έκδοση της απόφασης, που θα κρίνει αν το δυσβάσταχτο χρέος της «εταιρείας» θα μειωθεί σημαντικά, είναι άγνωστο πότε αναμένεται, ωστόσο τα ευχάριστα για την ομάδα του Ηρακλείου είναι πως έγινε δεκτό το αίτημα για παράταση της προσωρινής διαταγής. Έτσι αποφεύγεται μέχρι την έκδοση απόφασης ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών, ενώ οι Κρητικοί περιμένουν από την ΕΠΟ την άρση της απόφασης για ανάκληση της άδειας συμμετοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως Η ΠΑΕ, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Μάνθος Πουλινάκης, δεν συμπεριέλαβε στην αίτηση υπαγωγής τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για το «κούρεμα» των οφειλών τους. Ο ΟΦΗ πέρα από τον πρόεδρό του εκπροσωπήθηκε από τους οι δικηγόρους Aλέξη Μαυροκουκουλάκη και Βασίλη Κατσίκη, ενώ το «παρών» από πλευρά της ΠΑΕ έδωσαν επίσης ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Μανουσάκης και οι Κώστας Τουγλής και Παναγιώτης Σπυριδάκης.

Στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» ο δικηγόρος των Ταυλαρίδη και Γεωργίου, καθώς κι ένας ακόμη νομικός εκπροσωπώντας άλλους έντεκα πρώην παίκτης της ομάδας, με στόχο να προσβάλουν την απόφαση. Επίσης υπάλληλοι της εκπροσωπήθηκαν μέσω δικηγόρου και έκαναν παρέμβαση υπέρ της υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99.

«Έχει γίνει μείωση εξόδων πάνω απο 55% ενώ την τελευταία λογιστική περίοδο η ΠΑΕ είχε κέρδη 255.000 ευρώ. Κατατέθηκαν οι τελευταίοι ισολογισμοί. Δεν έχουμε σκοπό να χρεώνουμε κανέναν. Μέσω των ισολογισμών αποδεικνύεται τι ο ΟΦΗ τα τελευταία δυο χρόνια οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν πάρει τόσα χρήματα που δεν είχαν πάρει όταν έπαιζαν. Εμείς ζητάμε την επιμήκυνση των δόσεων και την ευκολία στην αποπληρωμή των οφειλών», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μανώλης Βασιλάκης, απευθυνόμενος προς την έδρα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μίτσελ αλήθεια, εμείς λάσπη…!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την αλήθεια που λέει ο Μίτσελ, αλλά και για την…λάσπη που προτιμάμε εμείς!
Σε κάθε συνέντευξή του, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, ο Μίτσελ λέει στερεότυπα ένα πράγμα: ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο, τουλάχιστον υψηλότερο απ΄ότι πιστεύει ο πολύς κόσμος.
ADVERTISEMENT
Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Ισπανία είχε πει ότι π.χ. σε σύγκριση με το ολλανδικό, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Και δεν ήταν ασήμαντη εκείνη η τοποθέτηση, αν σκεφθούμε ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με Άγιαξ, ΠΣΒ, Φέγενορντ, αλλά και δυνατές ομάδες όπως οι Τβέντε, Φιτέσε, Άλκμααρ και Χέρενβεν.
Ο Μίτσελ λέει αυτό που πιστεύει, λέει την αλήθεια που πιστεύει, αλλά εμας εδώ δεν μας αρέσει η αλήθεια. Μας αρέσει να λέμε, σε πολλούς δηλαδή, ότι το πρωτάθλημα μας είναι χάλια, υποβαθμισμένο, με στημένα παιχνίδια, με όλες τις ομάδες ψόφιες, με τους διαιτητές κατευθυνόμενους κλπ, κλπ. Προτιμάμε την λάσπη και την μιζέρια.
Το ότι ο Ολυμπιακός στέκεται κάθε χρόνο εδώ από το 2008 σε τόσο αξιοπρεπές επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ότι ο ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ είναι μία ομάδα υπολογίσιμη επίσης εδώ και κάποια χρόνια. Το ότι ο Αστέρας αποκλείει γερμανική ομάδα και ξεκινάει με ισοπαλία μέσα στην Τουρκία με την Μπεσίκτας, δεν μας λέει τίποτα.
Δηλαδή, επειδή έχει τύχει και περνάνε κάποια πολύ δύσκολη περίοδο ιστορικά τόσο η ΑΕΚ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός ακόμη, δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο και ελληνικό πρωτάθλημα; Και γιατί η εθνική Ελλάδας με τόσους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα στάθηκε έτσι στο Παγκόσμιο κύπελλο; Γιατί η Ελλάδα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ είναι σταθερά μέσα στις 11-13 πρώτες χώρες της Ευρώπης;
Όλα αυτά δεν μας λένε τίποτα; Μήπως εν τέλει δικαιώνουν τον Μίτσελ; Κι όχι τους υπόλοιπους που προτιμάνε μόνο να πυροβολούν το ελληνικό πρωτάθλημα;…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚ ξαναβρίσκει το κέφι να μιλά για ποδόσφαιρο!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την ΑΕΚ που δείχνει ο Τραϊανός Δέλλας και το διπλό στοίχημα μιας ομάδας που θέλει να επιστρέψει και να κάνει πρωταθλητισμό σε χρόνο dt.
Για την ΑΕΚ η σύμπτωση είναι φοβερή. Με τον Πανθρακικό ήταν που, τον Απρίλιο του 2013, έκοψε κάθε συζήτηση για ποδόσφαιρο και υποχρεώθηκε να συζητά για άλλα πράγματα και κυρίως για την επανεκκίνηση και την ανασυγκρότησή της. Με τον Πανθρακικό είναι που, σήμερα, άρχισε να ξαναβρίσκει διάθεση να συζητά για ποδόσφαιρο. Διότι περίπου 17 μήνες αργότερα μπορεί ακόμη να ζει σε χαμηλότερη κατηγορία αλλά η πρώτη επίσημη αναμέτρησή της με μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας την βρήκε μπροστά στη διαπίστωση ότι πορεύεται ποδοσφαιρικά προς τη σωστή κατεύθυνση.
ADVERTISEMENT
Εχει ειπωθεί πολλάκις, για την ΑΕΚ το ζητούμενο δεν είναι μόνο αυτό που για το όνομά της θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή η επιστροφή στη Superleague. Είναι και η προοπτική, δηλαδή η δημιουργία μιας βάσης ποδοσφαιριστών που θα αποδειχθούν έτοιμοι σε ποιότητα και νοοτροπία για να σηκώσουν στην πλάτη το βάρος του στόχου να κάνουν πρωταθλητισμό “με την πρώτη” την επόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Αυτή η κουβέντα ήταν αρκετά έντονη, σε επίπεδο προσδοκιών, και πέρσι. Φέτος όμως είναι αλλιώς, διότι ο χρόνος λιγοστεύει. Το πρωτάθλημα της Football League, που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, θα ολοκληρωθεί στη μέση του καλοκαιριού. Ο χρόνος για να μοντάρει η ΑΕΚ την ομάδα της επόμενης σεζόν, εφόσον έχει επιτύχει τον στόχο της ανόδου, δεν θα είναι πολύς. Και η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει σε ακόμη ένα καλοκαίρι πλήρους αλλαγής του ρόστερ της.
Ολα αυτά τα δεδομένα είναι “σεταρισμένα” στον σκληρό δίσκο του προπονητή της, ο οποίος δουλεύει σήμερα με το μυαλό στο αύριο και την ανησυχία να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν ποδοσφαιριστές που δεν ήταν μαθημένοι να φορούν φανέλα μεγάλης ομάδας. Η δουλειά του, η αποστολή του είναι πολύ πιο σύνθετη και απαιτητική από αυτή που κάνει ο μέσος προπονητής μιας ομάδας της Football League. Γι' αυτό και δεν μπορεί να του αρκεί του Τραϊανού Δέλλα η σημερινή εικόνα μιας ΑΕΚ που κατορθώνει να βγάζει εικόνα υπεροχής έναντι του Πανθρακικού για 45' λεπτά, ή για 20' λεπτά στο φιλικό με τη Ρόμα.
Το στοίχημα μέσα στο στοίχημα της άμεσης επιστροφής στην Superleague για την ΑΕΚ είναι η έναρξη της επόμενης προετοιμασίας να τη βρει με περισσότερους από πέντε “περσινούς” ποδοσφαιριστές που θα είναι έτοιμοι, κατάλληλοι και επαρκείς για μια ΑΕΚ που θα βάζει στόχο να κάνει πρωταθλητισμό.
Το καλό για την ΑΕΚ είναι ότι ο κόσμος της ξαναβρίσκει σιγά σιγά διάθεση να παρακολουθήσει τα παιχνίδια της, κι ας βρίσκεται ακόμη σε χαμηλότερη κατηγορία και μακριά από τον πρωταθλητισμό και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι η σημερινή ομάδα δυσκολεύεται πολύ να βρει ρυθμό, επειδή δεν βρίσκει παιχνίδια, με συνέπεια να της γίνεται πολύ δύσκολο να προετοιμάζεται για τα ματς του κυπέλλου, αυτά που ο κόσμος της τα περιμένει πώς και πώς για να παίρνει ενέσεις ηθικού και κουράγιο για να αντέξει και την φετινή δοκιμασία μέχρι την επιστροφή της ΑΕΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έρχεται η λύση!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ με την Καλαμαριά και για το σχέδιο της κυβέρνησης που μπορεί να λύσει το θέμα του «δικέφαλου». 
Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα, υπάρχουν οι κακές εμφανίσεις, υπάρχουν οι ομάδες που κάνουν εκπλήξεις και οι μικροί τους ήρωες. Κάπως έτσι, την πάτησε σήμερα ο ΠΑΟΚ από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και έχασε, έμπλεξε στο κύπελλο και θα πρέπει να ξεμπλέξει.
ADVERTISEMENT
Για εμένα ένα αποτέλεσμα σαν και αυτό ήταν αναμενόμενο. Έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους και οι λόγοι είναι καθαρά ποδοσφαιρικοί. Δεν είναι ούτε για να γκρινιάζεις, ούτε για να αναθεματίζεις, ούτε για να χάσεις τον ύπνο σου το βράδυ.
Ο ΠΑΟΚ έχασε γιατί το βάθος του ρόστερ του δεν δίνει την δυνατότητα για ποιοτικό ροτέισον στον προπονητή του. Και εγώ και εσείς, θα κάναμε το ίδιο πράγμα με τον Αναστασιάδη σήμερα. Με τον βασικό κορμό να έχει φορτωθεί ήδη παιχνίδια, η μαζική χρησιμοποίηση των ανενεργών ήταν μονόδρομος. Για εμένα μάλιστα αποτέλεσμα έκπληξη το γεγονός πως ο Αναστασιάδης άφησε τον Τζιόλη εκτός ενδεκάδας στο Αγρίνιο, σκεπτόμενος πως δεν έχει στόπερ για τον αγώνα κυπέλλου.
Έτσι λοιπόν για μία ομάδα που δεν είχε ίχνος ομοιογένειας, το γκολ που δέχτηκε αποτέλεσε καταλυτικό παράγοντα για να χάσει το παιχνίδι. Ο αγώνας στράβωσε και δεν βρέθηκε ποτέ ο τρόπος να αλλάξει η ροή του. Οι όποιες φάσεις βγήκαν δεν ήταν αρκετές για να πει κανείς πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει.
Εγώ προσωπικά εκτιμώ πως δεν είναι τόσο κακοί οι παίκτες όσο έδειξαν σήμερα. Υπάρχουν κάποιοι που είναι ντεφορμέ, κυρίως ο Κίτσιου, υπάρχουν κάποιοι που προέρχονται από τραυματισμό – Γκολάσα – υπάρχουν κάποιοι που πιέζονται για να δείξουν περισσότερα από αυτά που μπορούν – Κουλούρης, Σαββίδης, Πόζογλου, Ποζατζίδης.
Αυτά τα απογεύματα για εμένα είναι αναμενόμενα και αν ανατρέξετε στα προηγούμενα κείμενά μου θα το διαπιστώσετε.
Από εκεί και πέρα ποδοσφαιρικά σκεπτόμενος, νομίζω πως το δίδυμο Αθανασιάδη – Παπαδόπουλου θα παίξει πολύ, ενώ ο Γκολάσα είναι λάθος να βγει από την ομάδα μέχρι να φτάσει στον ρυθμό που πρέπει. Έχει στοιχεία και είναι παίκτης που δεν υπάρχει άλλος σαν και αυτόν στο ρόστερ.
Για να κλείσω την παρένθεση με το αγωνιστικό, θα πρέπει να παραδεχτώ πως με αιφνιδίασε η συγνώμη του Αναστασιάδη προς τους δημοσιογράφους – ευχάριστα είναι η αλήθεια – και μου δείχνει πως αν μη τι άλλο προσπαθεί. Ο συνάδελφος που τον ανάγκασε στη συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτηση είχε δίκαιο από την πλευρά του – μας – έτσι σκεφτόμαστε όταν απευθύνεται σε εμάς, όμως το γεγονός πως ζήτησε συγνώμη δείχνει ουσιαστικά έναν άνθρωπο που προσπαθεί αναγνωρίζοντας πως μία από τις βασικές του αδυναμίες είναι η σχέση σεβασμού με τους εκπροσώπους του Τύπου η οποία είναι κτισμένη σε λάθος βάσεις. Με ευθύνη και των δύο πλευρών πάντα.
Όπως και αυτός, έτσι κι εμείς, είμαστε επαγγελματίες και έχουμε έναν συγκεκριμένο ρόλο να παίξουμε. Ρόλο σημαντικό για πολλούς λόγους, κυρίως για την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει σε έναν οργανισμό. Όταν αυτό γίνει κατανοητό απ όλους, τότε θα έχει γίνει ένα βήμα προς τα μπρος.
Πάμε στο σημαντικό θέμα της ημέρας κατ εμέ και νομίζω απ όλους όσους κινούνται γύρω από τον ΠΑΟΚ. Το  σχέδιο της κυβέρνησης που διέρρευσε για τα χρέη των ΑΕ είναι ιδανικό για να λυθεί το θέμα του ΠΑΟΚ. Μαθαίνω από τις όποιες πηγές μου πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση και εκτιμώ πως αν ο επιχειρηματίας που θα πληρώσει όλο το πρωτογενές κεφάλαιο επιβαρυνθεί μόλις με το 10% των προσαυξήσεων, τότε ο ΠΑΟΚ θα είναι ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη.
Για να είμαι σίγουρος, θα πρέπει να γνωρίζω και τι πιστεύει ο Σαββίδης, όμως κάνοντας μία εκτίμηση νομίζω πως δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία. Και τότε ο ΠΑΟΚ θα έχει διώξει τον βασικό του βραχνά πάνω από το κεφάλι του.
ΥΓ. Βλέποντας τον διαιτητή Μήτσιο, έναν άνθρωπο που έχει εμπνευστεί το μαλλί του από τα playmobil, αισθάνθηκα θλίψη. Ένα άβουλο ον, να περιφέρεται σε έναν αγωνιστικό χώρο με σκοπό να ικανοποιήσει τα κλιμάκια της ΕΠΟ που επιθυμούν την κρίση στον ΠΑΟΚ. Ο Μήτσιος και όλο αυτό το παρεάκι, να γνωρίζει πως θα βγάζει μεροκάματο από αυτή την παρωδία μέχρι τον Δεκέμβρη. Τότε θα τελειώσει το παραμύθι για αυτά τα όντα τα οποία νομίζουν πως μπορούν να παίζουν παιχνιδάκια εις βάρος μεγάλων συλλόγων που εκφράζουν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.
Ο ΠΑΟΚ ήταν τραγικός, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Εξίσου τραγικός όμως ήταν και αυτός ο τύπος που εκτέθηκε μόνο και μόνο για να παραμείνει στο αλισβερίσι. Το παραμύθι τελειώνει όμως και πραγματικά δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει.
Όσο και να επιθυμεί αυτός και το παρεάκι του την κρίση στον ΠΑΟΚ, δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Για να είμαι ακριβής, θα προσπαθήσουμε να μην του την κάνουμε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καραγκούνης: Η ιδανική λύση...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εκτιμά ότι ίσως να είναι νωρίς για τον “Κάρα” να κάνει το επόμενο βήμα, ίσως και να μην είναι έτοιμος, αλλά για την Εθνική ομάδα καλύτερη λύση από αυτόν δεν υπάρχει...
Ο Γιώργος Καραγκούνης με κουστούμι και γραβάτα να κάθεται στον πάγκο δίπλα στον Ρανιέρι στο Ελσίνκι στο ματς με τους Φινλανδούς... Μία εικόνα που σήμερα που την φαντάζομαι μοιάζει πολύ πρώιμη, πολύ βιαστική, σχεδόν απότομη. Και για τον ίδιο και για την ίδια την ομάδα...
Από την άλλη υπάρχει στην Εθνική ομάδα ένα κενό, το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον, όχι καλύτερο από τον Καραγκούνη, κάποιον γενικά, να το καλύψει...
ADVERTISEMENT
Προσοχή, δεν υποστηρίζω ότι ο Καραγκούνης είναι βάση προσόντων ο ιδανικότερος για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον Ρανιέρι και τους παίκτες. Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που θα είχαν περισσότερα τεχνοκρατικά προσόντα για να παίξουν αυτόν τον ρόλο. Οταν όμως έχεις την δυνατότητα ή πιθανότητα, όπως θέλετε πείτε το να έχεις ξανά στους κόλπους της Εθνικής τον φυσικό ηγέτη της, τότε δεν το συζητάς, δεν το διαπραγματεύεσαι, το κάνεις και μάλιστα με κλειστά μάτια.
Η ατμόσφαιρα στους κόλπους της Εθνικής είναι τέτοια που μόνο μία επιλογή σαν αυτή του Καραγκούνη, θα διώξει τα σύννεφα ή έστω κι' αν κάποιοι δεν τα θεωρούν τέτοια, τις θεωρίες συνωμοσίας. Διότι ο παίκτης που παίζει σήμερα στην Εθνική οτιδήποτε τον ενοχλεί στην ομάδα, θα ξέρει ότι έχει κάποιον στον οποίο μπορεί να απευθυνθεί με κλειστά μάτια. Θα ξέρει ότι έχει κάποιον να τον ακούσει και να του δώσει λύση, κυρίως θα ξέρει ότι θα υπάρχει κάποιος μέσα στην ομάδα που αν μη τι άλλο δεν θα επιτρέπει σε κανέναν μάνατζερ ή παρατρεχάμενο
να κάνει βόλτες στο ξενοδοχείο και να επικοινωνεί με τους παίκτες προκειμένου να μάθει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται προκειμένου να ενημερώσει τον προπονητή.
Ο Καραγκούνης είναι για τα παιδιά που στελεχώνουν σήμερα την Εθνική ομάδα κάτι παραπάνω από αρχηγός και συμπαίκτης. Είναι κάτι σαν μεγάλος αδερφός και όταν στην επόμενη ημέρα της ομάδας δεν υπάρχει κανένα κοινό πρόσωπο με την προηγούμενη, είτε στον πάγκο, είτε στις σημαντικές θέσεις, η παρουσία του Γιώργου Καραγκούνη σε ρόλο τιμ μάνατζερ θα αποτελέσει για αυτούς την ασφάλεια που αναζητούν. Διότι κακά τα ψέματα, το βασικό ζητούμενο, όχι μόνο στην Εθνική Ελλάδας, αλλά σε κάθε Εθνική ομάδα είναι οι ποδοσφαιριστές της. 
Ακόμη και για τον ίδιο τον Καραγκούνη όμως που λατρεύει παθολογικά την Εθνική ομάδα, αυτή η προοπτική είναι η καλύτερη. Δεν ξέρω τι προτάσεις έχει στα χέρια του προκειμένου να παίξει μπάλα για έναν ακόμη χρόνο, αλλά νομίζω ότι η προοπτική του να σταματήσει το ποδόσφαιρο σήμερα και αύριο (κυριολεκτικά) να κάτσει στον πάγκο της Εθνικής με το κουστούμι του, όχι απλώς δεν είναι άσχημη, αλλά ενδεχομένως αποτελεί ταυτόχρονα ένα ιδανικό φινάλε σε μία σπουδαία καριέρα και ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σε μία άλλη...
Να είναι το τελευταίο ματς της καριέρας σου ένας νοκ άουτ αγώνας στην φάση των 16 ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα παράσημο όπως και να το κάνουμε... Οπως είναι ιδανικό ξεκίνημα για την επόμενη ημέρα από αυτήν που κρέμασες τα παπούτσια σου, το να βάλεις την γραβάτα σου και να καθίσεις στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ελπίδα και για τις ΠΑΕ!!

Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για όλες τις ανώνυμες εταιρείες μπορεί να βοηθήσει τις ΠΑΕ και να δώσει λύση στο θέμα του ΠΑΟΚ.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το οικονομικό ρεπορτάζ η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για ανώνυμες εταιρίες, αλλά και φυσικά πρόσωπα που θα δώσει ανάσα σε όσους οφείλουν στο δημόσιο. Συγκεκριμένα για χρέος έως 15.000 ευρώ θα προβλέπονται έως 100 δόσεις, ενώ για χρέος άνω των 15.000 ευρώ θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής των χρημάτων μέχρι και με 72 δόσεις. Επίσης θα δώσει την δυνατότητα σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στην εφάπαξ εξόφληση των χρεών τους προς το δημόσιο να πάρουν ένα μπόνους. Το ποσοστό της έκπτωσης από τις προσαυξήσεις ενδεχομένως να φτάσει στο 90%. Βέβαια θα φανεί αν αυτό το σχέδιο που επεξεργάζονται στο Υπουργείο Οικονομικών πάρει το «ΟΚ» της τρόικας και φτάσει ποτέ προς ψήφιση στην βουλή. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μία εξέλιξη που μπορεί να δώσει λύσεις για τις ΠΑΕ αλλά και για τον ΠΑΟΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από πρωταγωνιστές... κομπάρσοι!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τους τερματοφύλακες που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έχουν θέση βασικού στους συλλόγους τους.
Ο Γερμανός Μάνουελ Νόιερ ψηφίστηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του Μουντιάλ, όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διεκδίκησαν (και ενδεχομένως δικαιούνταν) το «Χρυσό Γάντι». Οι τερματοφύλακες από την Κεντρική και Λατινική Αμερική ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που πήραν... από το χέρι την εθνική τους ομάδα.
ADVERTISEMENT
Κέιλορ Νάβας, Γκιγιέρμο Οτσόα, Νταβίντ Οσπίνα και Σέρχιο Ρομέρο αποτέλεσαν τα «κλειδιά» στην πορεία της Κόστα Ρίκα, του Μεξικού, της Κολομβίας και της Αργεντινής, αντίστοιχα, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Οι τρεις πρώτοι, μάλιστα, «εξαργύρωσαν» τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μεταγραφές σε κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Τι έκαναν όμως στο Μουντιάλ και τις κάνουν στο ξεκίνημα της σεζόν;
Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα-Ρεάλ Μαδρίτης)
Ποιος δε θυμάται τα κατορθώματα του Κοσταρικανού πορτιέρο στη Βραζιλία; Στα «θύματα» του Νάβας βρισκόμαστε κι εμείς οι Έλληνες, αφού ακόμη μας πονάει η απόκρουση στο χτύπημα πέναλτι του Γκέκα. Σχεδόν μόνος του έστειλε την Κόστα Ρίκα μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία. Στα τρία από τα πέντε ματς κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ τρεις φορές αναδείχθηκε MVP του παιχνιδιού.
Αυτές οι εμφανίσεις του Κέιλορ Νάβας... ανάγκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης να δώσει 10 εκατομμύρια ευρώ στη Λεβάντε, προκειμένου να τον κάνει δικό της. Παρά τις μέτριες εμφανίσεις του Κασίγιας και τη «μουρμούρα» γύρω από το πρόσωπό του Ισπανού γκολκίπερ, ο Κάρλο Αντσελότι δεν εμπιστεύεται ακόμη τον Κοσταρικανό. Μόνο στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Έλτσε πήρε φανέλα βασικού ο Νάβας. Στα υπόλοιπα ματς κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κασίγιας.
Γκιγιέρμο Οτσόα (Μεξικό-Μάλαγα)
Ο «εξαδάχτυλος» πήρε από το χέρι το Μεξικό και το έφτασε μέχρι τους 16, όπου αποκλείστηκε από την Ολλανδία. Ακόμη και σε εκείνο το ματς, ο Οτσόα ήταν MVP, όπως και σε αυτό των ομίλων απέναντι στη Βραζιλία, όπου ύψωσε τείχος μπροστά από την εστία του, σταματώντας με εντυπωσιακές επεμβάσεις τους οικοδεσπότες.
Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο να αποκτήσουν τον «ελεύθερο» από την Αζαξιό, Οτσόα, με τη Μάλαγα να αποσπά την υπογραφή του Μεξικανού. Παρόλα αυτά, ο Καμερουνέζος Κάρλος Καμενί είναι αυτός που έχει κερδίσει τη θέση βασικού στα πέντε πρώτα παιχνίδια της Μάλαγα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τον Οτσόα να μένει ισάριθμες φορές στον πάγκο.
Σέρχιο Ρομέρο (Αργεντινή-Σαμπντόρια)
Ποιος θα πίστευε πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο ότι ο Ρομέρο θα έκλεβε τη δόξα των Μέσι και Ντι Μαρία; Κι όμως ο Αργεντινός τερματοφύλακας δικαίωσε τον Αλεχάντρο Σαμπέγια για την επιλογή του. Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλα τη διάρκεια της διοργάνωσης και αποκορύφωμα τις αποκρούσεις πέναλτι στον ημιτελικό με την Ολλανδία, που έστειλαν την Αργεντινή στον τελικό, ο 27χρονος πορτιέρο έγινε «μήλον της έριδος» για τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.
Παρά το ασφυκτικό πρέσινγκ, ο Ρομέρο αποφάσισε να παραμείνει στην Σαμπντόρια, όπου ενδεχομένως να πίστευε ότι είχε εξασφαλισμένη θέση βασικού κάτω από τα δοκάρια. Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς όμως εμπιστεύεται τον Εμιλιάνο Βιβιάνο, με τον Αργεντινό (που ήταν τιμωρημένος βέβαια σε δύο ματς) να μην έχει αγωνιστεί ούτε δευτερόλεπτο στο φετινό Καμπιονάτο.
Νταβίντ Οσπίνα (Κολομβία-Άρσεναλ)
Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι «κανονιέρηδες» στη γαλλική Νις, προκειμένου να κάνουν δικό τους το βασικό τερματοφύλακα της εθνικής Κολομβίας. Οι εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στον Οσπίνα.
Ο Κολομβιανός, βέβαια, ταλαιπωρήθηκε από μυϊκό τραυματισμό, μένοντας για αρκετό διάστημα εκτός προπονήσεων. Έχει επιστρέψει εδώ και δύο εβδομάδες στην ενεργό δράση, όμως ο Αλσατός τεχνικός εμπιστεύεται ακόμη στο πρωτάθλημα τον Σέζνι. Ο Οσπίνα έκανε ντεμπούτο... με το αριστερό αυτή την εβδομάδα, καθώς αγωνίστηκε για το Λιγκ Καπ απέναντι στη Σαουθάμπτον, από την οποία η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-1.

*Πηγή: gazzetta.gr*

O πρωτάρης που έγινε «Κύκνος»

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Γκάρι Μονκ στον πάγκο της Σουόνσι και για τα δείγματα που δείχνουν ότι μπορεί να φτάσει ψηλά.  

Η αλήθεια είναι πως η Σουόνσι τα τελευταία χρόνια μας έχει παρουσιάσει κάποια εξαιρετικά προπονητικά πρότζεκτς. Πρώτα με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος δείχνει τη δουλειά του και με την Έβερτον. Στη συνέχεια, με τον Πάουλο Σόουζα, όπου τερμάτισε στην υψηλότερη θέση (7η) των τελευταίων 27 χρόνων. Ακολούθως με τον Μπρένταν Ρότζερς, όπου έπαιξε το δικό της προσαρμοσμένο tiki-taka και έδωσε στον Βορειοιρλανδό την προϋπηρεσία για να πάει στη Λίβερπουλ. Ο Μίκαελ Λάουντρουπ, εκμεταλλευόμενος το τρομερό deal που έκανε με τον Μίτσου, έδειξε επίσης καλά στοιχεία, αλλά δεν είχε διάρκεια και δεν έπιασαν οι καινοτομίες του. Ο Γκάρι Μονκ, «στρατιώτης» της ομάδας από το 2004 μέχρι το 2014 και αρχηγός της σε όλες τις κατηγορίες, πήρε το χρίσμα από τον Χιου Τζένκινς για τη θέση του υπηρεσιακού, ως παίκτης-προπονητής μετά την απομάκρυνση του Δανού, που είχε φέρει τους «κύκνους» ένα βήμα από τον υποβιβασμό.
Ο στρατιώτης λοιπόν έγινε στρατηγός και η πρώτη του αποστολή ήταν το ντέρμπι της Ουαλίας με την Κάρντιφ. Η Σουόνσι επικράτησε 3-0. Πρώτη του δουλειά, πριν την αναμέτρηση, ήταν να δείξει στους παίκτες του ένα φιλμάκι με την ιστορία της ομάδας. «Βρίσκομαι εδώ για 10 χρόνια και ξέρω καλά τις αρχές του συλλόγου», τόνιζε στη συνέχεια. Αυτές οι αρχές, του «σωστού» ποδοσφαίρου, της κατοχής και του πάσινγκ-γκέιμ, της ομαδικότητας και του μαχητικού πνεύματος για το σύνολο και όχι για το άτομο που είχαν χτίσει οι προκάτοχοί του, αποτέλεσε την βάση της δουλειά του. Ο Λάουντρουπ είχε αρχίσει να αγνοεί τις αρχές αυτές και να δουλεύει περισσότερο το γρήγορο τρανζίσιον, τη λιγότερη υπομονή  και τις αντεπιθέσεις. Έφερε τίτλο, αλλά δεν μακροημέρευσε.

Από τη στιγμή που δόθηκε το χρίσμα στον Μονκ, η εργατικότητά του χτύπησε κόκκινο. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί ότι είναι τελειομανής, πολλές φορές σε βαθμό που προκαλεί... πανικό στους υπόλοιπους! Καθημερινές συζητήσεις με τον πρόεδρο, πρόσληψη ψυχολόγου και αλλαγή νοοτροπίας. Οι τέσσερις νίκες στα τελευταία επτά ματς την περσινή σεζόν έφεραν τη σωτηρία και το μόνιμο συμβόλαιο. «Αρκετοί περιμένουν να αποτύχω, λόγω διάφορων στοιχείων και κυρίως της απειρίας. Πέρσι ήταν ο μήνας του μέλιτος για μένα με την ομάδα. Τώρα είναι το πραγματικό τεστ», έλεγε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, γνωρίζοντας απόλυτα τις δυσκολίες που τον περιμένουν. Ωστόσο, είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στη δουλειά του...
Ο 35χρονος έχει βιώσει την εξέλιξη των Ουαλών τα τελευταία χρόνια. Από τα χαμηλά, στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχει δουλέψει με προπονητές που είχαν εξαιρετικές ιδέες, γνωρίζει καλά τη νοοτροπία της διοίκησης και ενσαρκώνει το όραμα για τα επόμενα χρόνια. Στις μέχρι στιγμής παραστάσεις του ως προπονητής, δείχνει ότι έχει υιοθετήσει ιδέες από Μαρτίνεθ και Ρότζερς. Ίσως και κάποιες του προκατόχου του, του Λάουντρουπ. Το πείραμα αποδεικνύεται άκρως ενδιαφέρον και στο Old Trafford αρκετοί μίλησαν για την καλύτερη Σουόνσι που έχουν δει ποτέ. Η αύρα του συμπαρασύρει και τους παίκτες.
Ο Μονκ έδωσε μάχη και για τις μεταγραφές. Επέμεινε στον Γκίλφι Σίγκουρτσον, ο οποίος στο διάστημα που είχε παίξει δανεικός στους «Κύκνους»  το 2012 είχε ταιριάξει απόλυτα με τη φιλοσοφία της ομάδας. Η φυγή του Μίτσου του έδωσε ελευθερία πίσω από τον επιθετικό και ο Ισλανδός ανταποκρίνεται πλήρως στο ρόλο του, παρότι στην προετοιμασία δοκιμάστηκε αρκετά και στα δεξιά. Ο Ντάιερ δίπλα ου δείχνει σαφώς πιο προσηλωμένος και πιο παθιασμένος από πέρυσι, έχοντας την πολύτιμη στήριξη του Κι που επέστρεψε από τη Σάντερλαντ και του Σέλβι που ανταποκρίνεται σε διάφορους ρόλους. Με τη Γιουνάιτεντ, για παράδειγμα, μετατρεπόταν σε anchorman και το σύστημα γινόταν ένα 4-1-4-1.

Οι αποχωρήσεις του Βορμ και του Ντέιβις προκάλεσαν ερωτηματικά για την άμυνα, αλλά ο Φαμπιάνσκι και ο Τέιλορ αποδεικνύονται σταθερότατοι. Ο Μπονί έμεινε και απέκτησε άξιο συμπαραστάτη στην επίθεση τον Γκομίς, ενώ ο Μοντέρο αποτελεί μία ακόμα σημαντική ενίσχυση που προσθέτει το στοιχείο του απρόβλεπτου. Σίγουρα οι αποχωρήσεις ήταν αρκετές, αλλά μέχρι στιγμής ο νεαρός manager δείχνει ότι χτύπησε διάνα στις αντικαταστάσεις. Η τακτική του είναι βασισμένη στα όσα έμαθε στο σύλλογο, έχοντας ωστόσο κάποια έξτρα. Προσαρμόζεται στον αντίπαλο, ανεβάζει τα μπακ του, θέλει συνεχή κίνηση στην επίθεση και ανά διαστήματα περισσότερο πρέσινγκ. Το βραβείο του manager of the month τον Αύγουστο ήταν λογική συνέπεια των αποτελεσμάτων και του θεάματος. Οι δύο συνεχόμενες ήττες στο Πρωτάθλημα από Τσέλσι και Σαουθάμπτον δεν διαγράφουν την καλή εικόνα. Ειδικά απέναντι στους επίσης φορμαρισμένους «Άγιους», οι «Κύκνοι» έκαναν καταπληκτικό πρώτο μέρος, έλεγξαν το ρυθμό, αλλά έμειναν με δέκα παίκτες και λύγισαν.
Πέραν του ότι φέτος πέτυχαν την πρώτη νίκη στην ιστορία τους στο Old Traford, ο Μονκ απέκλεισε με το εμφαντικό 3-0 στο League Cup την Έβερτον του μέντορά του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ο... μαθητής ξεκίνησε τη χρονιά αγριεμένος και αν συνεχίσει έτσι, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει μια ακόμα «εξαγωγή» σε μεγαλύτερο όνομα της Premier....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπαρτσελόνα... Μπράβο άμυνα!!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τη στροφή της Μπάρτσα στην ανασταλτική προσήλωση, το απαραβίαστο ρεκόρ που έρχεται και τη συνεισφορά των Μπράβο, Ράκιτιτς.
Καθώς... έπνιγε το μακρινό σουτ του Ντζεμαϊλί στη φιλική ήττα από τη Νάπολι, η κουβέντα φούντωνε για το πόσο θα λείψει ο Βίκτορ Βαλδές. Ενα μήνα και κάτι πιο μετά, κανείς δεν ασχολείται καν με τον τέως τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Αντιθέτως, ο αντικαταστάτης του αποθεώνεται. Επειτα από πέντε αγωνιστικές χωρίς να έχει δεχτεί γκολ, ο Κλαούδιο Μπράβο έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να βρεθεί αήττητη (έστω πλέον και με συγκάτοικο τη Σεβίλλη) η νέα ομάδα του στην κορυφή της Primera Division. Ακόμα σημαντικότερο όμως είναι ότι ο Χιλιανός πορτιέρο το πράττει με κλάση και ροπή προς το ρεκόρ, μιας και στο παρελθόν οι Καταλανοί είχαν κάνει τέτοιο ξεκίνημα, δίχως να έχουν δεχτεί γκολ μόνο σε μία περίπτωση αν και τότε είχαν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες (τώρα είναι αντίστοιχα 4-1).
Η αλήθεια είναι πως ο Μπράβο ναι μεν έχει επιτύχει τη σούπερ προσαρμογή (σε αυτό προσθέστε και το 70,1% στις επιτυχημένες πάσες που είναι εξαιρετικό για τερματοφύλακα), αλλά τα εύσημα για αυτό το τρελό ξεκίνημα δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε εκείνον. Τα στατιστικά άλλωστε υποστηρίζουν πως ο 31χρονος τερματοφύλακας δεν έχει περισσότερη από 1,5 απόκρουση μέσο όρο ανά ματς. Πως όμως έχει διατηρήσει την εστία του απαραβίαστη στο πρωτάθλημα για 450 λεπτά και κοιτάζει το απόλυτο σχετικό ρεκόρ του συλλόγου; Δηλαδή τη σεζόν 1977-'78, όταν με τον θρυλικό Ρίνους Μίχελς στον πάγκο, ο Πέδρο Μαρία Αρτόλα δεν δέχτηκε γκολ για 560 λεπτά (τις 6 πρώτες αγωνιστικές και 20 λεπτά από την 7η).
Αναμφίβολα όλα αυτά τα χρόνια ο Βαλδές έκανε και τις γκάφες του και ταλαιπωρούσε την ομάδα, μα φέτος τη μεγάλη διαφορά την κάνει η συνολική ανασταλτική λειτουργία που έχει καταφέρει να στήσει ο Λουίς Ενρίκε. Οποιος είδε το ματς με τη Λεβάντε την Κυριακή, υπάρχει μία φάση πιο ενδεικτική από κάθε άλλη για να εξηγήσει το φαινόμενο. Κάποια στιγμή ο Μέσι χάνει τη μπάλα και κυνηγάει σαν τρελός στο μισό γήπεδο τον Τόνιο Γκαρθία, έως ότου του την ξαναπαίρνει. Εάν λοιπόν ο Μέσι βγάζει τέτοιο πείσμα και πάθος για να κερδίσει μία χαμένη μπαλιά, καταλαβαίνεται πως θα συμπεριφέρονται οι υπόλοιποι.
Καθαρά στην άμυνα δεσπόζει η απουσία του Πικέ. Μέχρι στιγμής ο Ενρίκε προτιμάει Ματιέ-Μασεράνο και τον Καταλανό σέντερ μπακ τον έβαλε μόνο κόντρα στη Βιγιαρεάλ (σ.σ.: για το πρωτάθλημα πάντα), επειδή ο Μασεράνο ήταν τραυματίας, αλλά και την Τετάρτη στη Μάλαγα, όπου έκανε rotation. Σε αυτά τα δύο ματς λοιπόν ο Μπράβο είδε όλη την τύχη του μαζεμένη να του χαμογελά, καθώς με τη Βιγιαρεάλ η μπάλα χτύπησε τρεις φορές στα δοκάρια του και με τη Μάλαγα μία. Σε κανένα από τα άλλα τρία παιχνίδια δεν απειλήθηκε τόσο ξεκάθαρα.
Οποιος θέλει να επεξεργαστεί τη φετινή γενικότερη ανασταλτική λειτουργία, οφείλει να σταθεί σε τρία ευδιάκριτα χαρακτηριστικά που έχουν μεταβάλει το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν επιτίθεται αχαλίνωτα. Ναι μεν διατηρεί σε εκπληκτικά ποσοστά την κατοχή της μπάλας (63%), αλλά ταυτόχρονα βγαίνει μπροστά πιο μαζεμένα. Το δεύτερο δεδομένο που έχει σχέση με την συγκρατημένη επιθετικότητα, είναι ότι ο Ντάνι Αλβες έχει οδηγία να ανεβαίνει λιγότερο. Ως εκ τούτου δημιουργεί πέντε φάσεις ανά ματς και καθαρίζει τρεις στην άμυνα, ενώ πέρσι το νούμερο ήταν 7-1. Σε αυτό προσθέστε και την εντολή που έχει ο Ινιέστα να μην ξεχνιέται και να μετατρέπεται ουσιαστικά σε κάτι σαν 8αρο-10άρι (φέτος 2 κλεψίματα, πέρσι 1 ανά ματς).
Ωστόσο, εκείνος που μετά τον Κλαούδιο Μπράβο έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στη διατήρηση του απαραβίαστου της εστίας, είναι ο Ιβάν Ράκιτιτς. Για τον Κροάτη η σύγκριση γίνεται με τον Τσάβι (σ.σ.: όχι με τον Φάμπρεγας που έπαιζε πολλές φορές στην επίθεση και μπερδεύει τα στατιστικά). Ο Τσάβι λοιπόν αμυντικά ήταν λιγότερο αποτελεσματικός από τον αντικαταστάτη του. Εκείνος πέρσι ναι μεν ήταν πιο δημιουργικός, αλλά είχε μόλις ένα κλέψιμο ανά ματς, 47% επιτυχημένα τάκλιν και πήρε το 40% των κεφαλιών. Την ίδια στιγμή ο Ράκιτιτς έχει 2,5 κλεψίματα, 51% επιτυχημένα τάκλιν και έχει πάρει το 47% των κεφαλιών. Επίσης ο τελευταίος έχει αυτά τα νούμερα, δίχως να πουλάει τη μπάλα και να χαρίζει κόντρα επιθέσεις στον αντίπαλο (σ.σ.: ο Τσάβι είχε 93% σωστών πασών, με τον Ράκιτιτς να έχει 91%).
Ολα τα παραπάνω μαρτυρούν ότι η Μπαρτσελόνα αλλάζει πρόσωπο. Δεν πρόκειται για ριζική μετάλλαξη. Περισσότερο για μία προσαρμογή ή καλύτερα μεταστροφή σε μία διαφορετική πιο ρεαλιστική πραγματικότητα. Αυτή που προφανώς είχε ανάγκη, καθώς πλέον την διάβαζαν, την είχαν μάθει, την εξουδετέρωναν. Μετά την προπερυσινή σφαλιάρα από τη Μπάγερν και την περσινή διόλου ελκυστική εικόνα με τον Τάτα, το βέβαιο ήταν πως κάτι θα έπρεπε να γίνει. Αυτό το κάτι αρχίζει και διαμορφώνεται από τον νέο προπονητή. Είναι τα όσα γράψαμε για την άμυνα, η μετατόπιση του Μέσι σε κάτι σαν 10άρι και άλλα πολλά που είτε ακόμα δεν έχουν φανεί στο παιχνίδι της ή δεν τα έχουμε εντοπίσει εμείς. Εκείνο πλέον που θα μένει να φανεί, είναι το εάν τούτο το μονοπάτι που φαίνεται να επιλέγει ο Λουίς Ενρίκε, είναι το σωστό και εκείνο που θα φέρει τους τίτλους...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έδενε ή έλυνε τα κορδόνια του στη σέντρα;

Ο Δημ. Καρμοίρης ψάχνει τον... Χάρρυ Κλυνν για να αποδώσει το σκεπτικό μένους και έκφρασης κατά του Ολυμπιακού, αναλύοντας ταυτόχρονα τους ειδικούς λόγους που το ματς στο Περιστέρι είναι ντερμπάρα. Το τρέχον δίμηνο κατά την εκτίμηση του Μίτσελ - που κάνει βεβαίως πιο πρακτικούς και ολοκληρωμένους υπολογισμούς συμπεριλαμβάνοντας στις προσθαφαιρέσεις του και τις παράπλευρες απώλειες των (θεωρητικά) ανταγωνιστών του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα - τούτο το άμεσο χρονικό διάστημα των 30 ημερών, ώσπου να “βγει” ο Οκτώβρης, θα κρίνουν εν πολλοίς τον τίτλο κατά τη δική μου γνώμη.
Καλά τα είπε ο Ισπανός προπονητής για το επίπεδο της SuperLeague, το οποίο προφανώς και είναι υποτιμημένο περισσότερο από όσο του... αρμόζει (ειδικά με την... μανία που πασχίζουν να το απαξιώσουν τα γνωστά 'κέντρα αποσταθεροποίησης', που αρέσκονται και στον χαρακτηρισμό 'αντί-συστημικοί'! - ωστόσο δεν χωράει αμφιβολία ότι η ανταγωνιστικότητα του σε “υψηλές ταχύτητες” δεν γίνεται να το καταστήσει δυστυχώς και συναρπαστικό.
Η απόσταση του Ολυμπιακού από τους άλλους είναι τόση που ναι μεν ο τίτλος δεν μπορεί να είναι μια φράση: “Φύγαμε για να τον πανηγυρίσουμε και φέτος”, η οποία θα υλοποιηθεί το... επόμενο δευτερόλεπτο, όμως όλοι παραδέχονται ότι ακόμα ένας γύρος θριάμβου δεν απέχει πολύ από τις πραγματικές συνθήκες και τα δεδομένα ανωτερότητας των Ερυθρολεύκων.
Αρκεί φυσικά οι παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν την μπάλα τους, να φαίνονται δηλαδή αντάξιοι της κλάσης τους, αλλά και αυστηροί επαγγελματίες που δεν διαλέγουν αγώνες, τραβάνε μια ευθεία γραμμή στο βαθμό δυσκολίας κάθε αναμέτρησης που έπεται της άλλης και στάζουν ιδρώτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, ανεξαρτήτως αντιπάλου και διοργάνωσης.
Μην το κουράζουμε: Να μπαίνουν στο γήπεδο και να κάνουν τη δουλειά τους.
Να παίζουν αυτό που η ποιότητά τους υπαγορεύει και ο εγωισμός τους επιβάλλει.
Έτσι η φετινή σεζόν δεν πρόκειται να διαφέρει ιδιαίτερα από το “έργο” που παρακολουθήσαμε πέρσι και γενικά βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και αυτό που επί της ουσίας εννοεί ο Μίτσελ: Ότι πιθανά κάπου στις γιορτές ίσως και να έχει διαφανεί η κατάληξη της χρονιάς, αντικατοπτρισμένη στην εικόνα του βαθμολογικού πίνακα, που κυνικά και αφοπλιστικά θα παρουσιάζει την αριθμητική διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους.
Επιμένω ότι ο αγωνιστικός μήνας που αρχίζει από το Σάββατο στο Περιστέρι θα σταθεί εν πολλοίς καθοριστικός, αφού περιλαμβάνει τα τρία γερά ντέρμπι του 1ου γύρου, καθώς και τις ευρωπαϊκές αποστολές των πρωταθλητών, σε Μάλμε και Τορίνο, που σε συνάρτηση με τη “φιλοξενία” της Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη ενδιάμεσα, θα κρίνει ταυτόχρονα και το μέλλον των Ερυθρολεύκων στο Champions League.
Σημειωτέο ότι αυτό το εξοντωτικό και κρίσιμο - για Ελλάδα και Ευρώπη - αγωνιστικό πρόγραμμα είναι στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού ουσιαστικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Προτού ζεσταθούν οι μηχανές και επιτευχθεί η ομοιογένεια της ομάδας.
Γιατί μην αυταπατάται κανείς... Με ένα υπέροχο ματς κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν επιτεύχθηκε ως δια μαγείας η χημική σχέση 8 ή και 9 καινούργιων προσώπων στην 11άδα!
Ο αγώνας του Περιστερίου, σε ένα γήπεδο και με έναν αντίπαλο που κατά κανόνα δυσκολεύουν τον Ολυμπιακό, ορίζουν ένα “κανονικό ντέρμπι” το Σάββατο.
Δυσκολότερο μάλιστα των εξ ορισμού χαρακτηριστικών του. Όχι γιατί λίγα 24ωρα μετά είναι προγραμματισμένο το ταξίδι στη Σουηδία και η συγκέντρωση όλων θα βρίσκεται εκεί.
Ο Ολυμπιακός έδειξε ξεκάθαρα και κατά την περσινή σεζόν ότι δεν διακατέχεται από τέτοια παρωχημένα σύνδρομα. Διαχωρίζει με επαγγελματική ακρίβεια τους στόχους του.
Να πάρει αυτό που αξίζει
Αλλού είναι το ζήτημα. Στον Ατρόμητο. Που παρουσιάζεται “δυσκοίλιος” στις πρώτες αγωνιστικές, ένιωσε η διοίκηση του την ανάγκη μιας ανατρεπτικής αλλαγής – αφού προφανώς ο Γιώργος Παράσχος είχε πιάσει ταβάνι, είχε κλείσει ακόμα ένα κύκλο του σ' αυτό το σύλλογο, μη έχοντας να δώσει στην ομάδα κατιτίς παραπάνω – προσλαμβάνοντας έναν αξιόλογο νέο προπονητή με προοπτική βάθους.
Γιατί ο 41χρονος και θεμιτά φιλόδοξος, Ρικάρντο Σα Πίντο, έκανε στον ΟΦΗ με... υπερβολική επιτυχία το δεύτερο (μετά το πέρασμα από τον Ερυθρό Αστέρα) “αγροτικό του” στην εκτός Πορτογαλίας προπονητική αναζήτηση και τώρα καθιστά μια ειδική παράμετρο δυσκολίας για τους Πειραιώτες.
Ξέρουμε ότι σχεδόν πάντα οι αλλαγές στους πάγκους δρουν θετικά στις ομάδες, ανεβάζοντας την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και συντελώντας στην ύπαρξη νέου, αναζωογονημένου, υγιέστερου περιβάλλοντος.
Ταυτόχρονα ο Ατρόμητος προέρχεται από κακή εμφάνιση και ήττα στο Ηράκλειο, δείχνει σύνολο χωρίς νεύρο και διάθεση για μπάλα, παίζει μονότονο, αργό στατικό ποδόσφαιρο και βάζει γκολ... με αίτηση. Δεν είναι αυτές οι δυνατότητες του σε καμιά περίπτωση!
Οπότε οι προσδοκίες άμεσης αφύπνισης με την ανάληψη καθηκόντων του Σα Πίντο είναι αυξημένες στο Περιστέρι, σε συνδυασμό με το κίνητρο που λέγεται Ολυμπιακός.
Εντάξει όλα αυτά και αφού τα αναλύσαμε όμως θα επαναλάβω το τετριμμένο, το οποίο πάντως δεν παύει να είναι και το ρεαλιστικό της ιστορίας: Ζήτημα Ολυμπιακού θα είναι το κορυφαίο ματς του προγράμματος της 5ης αγωνιστικής.
Από την απόδοση των Ερυθρολεύκων, όπως και σε κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα, εξαρτάται η κατάληξη του. Οι πρωταθλητές από την απόδοση τους “κρίνουν” την τύχη τους στις εσωτερικές υποχρεώσεις.
Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα μπει το Σάββατο στον αγώνα αποφασισμένος για μιας εικονικής πραγματικότητας αναμέτρηση με την Μάλμε (απαιτήσεων Champions League), θα έχει πάρα πολλές; πιθανότητες να βγει νικητής.
Ειδάλλως, με μέτριες έως αδιάφορες ή κακές εμφανίσεις όπως στο Αγρίνιο, δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Εκτός κι αν... από σπόντα σου ανθίσει ρόδο, σαν πως έγινε με τον ΠΑΟΚ στην αρχή της εβδομάδας. Που χωρίς να πιάσει απόδοση νίκησε με ένα γκολ από πέναλτι και από το “καλησπέρα”.
Αυτά όμως είναι έκτακτα οφέλη στο ποδόσφαιρο. Συνήθως παίρνεις ό,τι αξίζεις...
Αυτογκόλ λασπολογίας
Έχει καταστρατηγηθεί κάθε κανόνας δημοσιογραφικής λειτουργίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Έχει καταργηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, επιπέδου λόγου και γραφής! Έχουν καταπατηθεί φαίνεται μέχρι και τα ανθρώπινα όρια ηθικής!Ερωτάται ποδοσφαιριστής, στο ραδιοφωνικό αέρα, αν ήταν “στημένος”;
Ευθέως!
Αν τα... είχε πάρει από τους “άλλους” για να βλάψει την ομάδα του; Αν “μιλήθηκε” προς όφελος του αντιπάλου;
Τον πιάσανε “νέο” αυτό τον δύσμοιρο τον Κάργα και τον αποκάλεσαν “ατιμασμένο”, να λέμε τα πράματα όπως είναι.
Βαριά η κατηγορία. Σε ένα παιδί που του συνέβη το χειρότερο απρόοπτο μέσα στο ματς και από αυτογκόλ του έχασε η Παναχαϊκή ένα παιχνίδι εξαιρετικό γι' αυτήν απέναντι στον Ολυμπιακό.
Το τι θέλανε να πούνε και να “βγάλουν” είναι ξεκάθαρο. Σαν την ερώτηση που υποβλήθηκε στον παίκτη της Πατρινής ομάδας: “Ήσουνα στημένος;”. Ενήργησες για λογαριασμό του Ολυμπιακού, δηλαδή!
Που επειδή δεν έπιασε καλή απόδοση, του ήταν απαραίτητος αυτός ο τρόπος να πάρει το παιχνίδι για... να μην αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Με το σύστημα των ομίλων!
Και που με αυτή τη λογική του...ανισόρροπου παραλόγου, τα δεκάδες αυτογκόλ που μπαίνουν κάθε σαββατοκύριακο σε όλο τον κόσμο, θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει εξονυχιστικές έρευνες για τη... γνησιότητα τους.
Και που, εξάλλου, αν ήτανε να κριθεί ένας αγώνας τέτοιας σημασίας... τελικού και ο ποδοσφαιριστής θα... έδενε ή θα έλυνε - αναλόγως με το... συνθηματικό της συνωμοσίας του πατσά - τα παπούτσια του στη σέντρα (πού 'σαι μεγάλε Χάρρυ Κλυνν με τις αθάνατες ατάκες σου!), θα σημειωνόταν το αυτογκόλ-δώρο με αυτό τον τρόπο.
Με τέτοιο “ξεμπρόστιασμα”. Σαν του “στημένου Κάργα”!
Ε, ναι όμως. Ουάου. Δεν είπαμε; Για όλα φταίει ο Ολυμπιακός...
Και που είναι στα αστέρια και η θέα από κάτω, από τα έγκατα, δεν διακρίνεται ει μη μόνο με τηλεσκοπικό φακό... 
*Πηγή: sportdog.gr*

Όταν το παιχνίδι παίζεται καθαρά…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχασε καθαρά και εξηγεί πως είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που ηττάται από σύλλογο που δίνει δανεικούς... Οι εκπλήξεις στην Ελλάδα λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις, μια και είναι σπάνιες! Συνήθως απαγορεύονται! Ένα πέναλτι… Μία αποβολή! Δέκα-δεκαπέντε ανάποδα σφυρίγματα! Πέντε-δέκα περίεργοι εύσωμοι στο ημίχρονο που γυρνάνε στα αποδυτήρια… Φιλικές σχέσεις… Ομάδες που παρατάνε τέτοια ματς γιατί «ξέρουν» ότι δεν έχουν τύχη. Και πολλά άλλα που έχουν χαλάσει το παιχνίδι στην χώρα μας…

Γι’ αυτό και έχει μειωθεί η χαρά του φιλάθλου! Γιατί πολλοί ξέρουν τι θα δουν πηγαίνοντας στο γήπεδο και έτσι… δεν πάνε! Να μην μπούμε σε παραδείγματα…

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη Ελληνική ομάδα που έχει συνεργασία με άλλο σύλλογο της πόλης του, με ομάδα που κάθε χρόνο τροφοδοτεί με δανεικούς και παρολ’ αυτά μπορεί να χάσει σε επίσημο παιχνίδι κυπέλλου! (Αυτό το αυτονόητο τονίζουμε, μια και στην χώρα μας αυτό σπανίζει…).

Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που παίζει σε ουδέτερο με τον κόσμο μαζί του απέναντι σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας και όχι μόνο δεν έχει «σπρώξιμο» με μεγάλα και μικρά σφυρίγματα, αλλά με κατοχή μπάλας 75-25 χρεώνεται περισσότερα φάουλ, τιμωρείται με διπλάσιες κίτρινες κάρτες και πέρα από τους αντιπάλους που δικαιολογημένα κάνουν καθυστέρηση, έχει και ένα διαιτητή που επιβραβεύει και συμμετέχει στις καθυστερήσεις! Αυτός ήταν ο Μήτσιος που ξέρει ότι όποιος παίζει 50-50 τον ΠΑΟΚ (ή και 40-60) επιβραβεύεται με πολλά μεροκάματα στην πορεία!

Ο ΠΑΟΚ έχασε ΔΙΚΑΙΑ από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, γιατί πολλοί παίκτες του έπαιξαν κάτω από τις δυνατότητές του, γιατί βρέθηκε πίσω στο σκορ και αγχώθηκε να διασπάσει μια κλειστή άμυνα, γιατί ο προπονητής του χρησιμοποίησε ένα ασύνδετο σύνολο με πολλούς παίκτες που μέχρι τώρα έχουν παίξει μισό ή ένα παιχνίδι! Όλα αυτά όμως είναι φυσιολογικά! Όπως φυσιολογική ήταν και η έκπληξη με την Ζίμπρου! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο! Αρκεί να μην γίνονται λάθη που ΔΕΝ διορθώνονται και αρκεί να μαθαίνεις από τα λάθη σου.
(Στον ΠΑΟΚ βέβαια δεν μπορούν και να χαίρονται επειδή αυτοί χάνουν καθαρά! Σήμερα που έχασαν κανονικά δεν γίνεται να κοιμάται κανείς...)

Σε κάθε περίπτωση αυτή η σφαλιάρα πρέπει να κάνει καλό! Και στον Αναστασιάδη που καλά κάνει και λέει δημοσίως για 27 ισάξιους παίκτες, αλλά στο μυαλό του πρέπει να αναθεωρήσει! Καλό πρέπει να κάνει και στους ψηλωμένους ποδοσφαιριστές που βλέπουν ότι δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επίπεδο να γυρίσουν μία εις βάρος τους κατάσταση. Δεν το κατάφεραν ούτε με την Ζίμπρου, ούτε με την Καλλονή, ούτε απόψε!

Σε κάτι άλλο…

Στο περασμένο blog (και όχι μόνο) άνοιξε θέμα -με εκατοντάδες μηνύματα- για τον αγώνα Παναχαϊκής-Ολυμπιακού! Έχουμε την αίσθηση ότι δεν το «πιάσατε» σωστά! Το αυτογκόλ δεν μπορεί να αποτελεί απόδειξη για κάτι… Δεν μπορείς π.χ. να γράψεις «γατάκια Πάτρας», για μία στραβοκλωτσιά. Αυτά είναι ασόβαρα, για το καφενείο…
Ούτε η βράβευση του Μίτσελ είναι κάτι παράξενο… Ούτε η «επίθεση» Κούγια στον Θωμαϊδη ότι… πυροδοτεί το κλίμα του συγκεκριμένου αγώνα δημοσιοποιώντας την κατάθεση του στον Κορέα! Ούτε η μεταγραφή Πλέγα «λέει» κάτι…  Όλα αυτά γίνονται. Έστω και μαζεμένα, σε μικρό χρονικό διάστημα!
Αυτό που θα σημάνει πολλά, θα έχει να κάνει με μία… άλλη διαφορετική κατάθεση, που θα ανακαλεί την πρώτη! Αυτό θα σημάνει τον ορισμό της κωλοτούμπας! Αλλά αυτό δεν γίνεται… Ή μήπως όχι…
Για να δούμε…*Πηγή: sportdog.gr*

Η ώρα των πανθήρων!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τον υπερπλήρη φάκελο που ετοίμασε ο Ηλίας Λιανός, τον Πανιώνιο που ΑΠΑΙΤΕΙ τη συμμετοχή του στην Α1 και τον ξεχωριστό κόσμο του.Ο Ηλίας Λιανός, με τις όποιες ευθύνες έχει για την καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλίας, προκειμένου για τη σωτηρία του Πανιωνίου, έκανε το "χρέος του. Και το έκανε στο ακέραιο. Ετοίμασε έναν ΥΠΕΡΠΛΗΡΗ φάκελο, τον οποίο θα καταθέσει τη Δευτέρα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική: Να συνεχίσει ο Πανιώνιος την πορεία του στην Α1 κατηγορία.

Οι όποιες ενστάσεις περί καθυστέρησης κατάθεσης του φακέλου, αναγάγουν το θέμα σε γραφειοκρατικής διαδικασίας πρόβλημα, αποστειρώνοντάς το από την ουσία. Κι η ουσία είναι πως στη "μεγάλη" κατηγορία πρέπει να αγωνίζονται οι "μεγάλες" (κατά τεκμήριο) ομάδες, αυτές που έχουν τις προϋποθέσεις, αυτές που κατέκτησαν στο γήπεδο τη συμμετοχή τους, αυτές που θα συνθέσουν ένα απολύτως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Αν ο Πανιώνιος δεν ανήκει σε αυτές, τότε το πρωτάθλημα έπρεπε να γίνεται με δύο ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η "δουλειά" για τον Ηλία Λιανό τέλειωσε. Ενδεχομένως τέλειωσε και η ενασχόλησή του με τον "ιστορικό". Παρότι προσωπικά σέβομαι την όποια απόφαση πάρει, για μένα θα είναι (αν είναι) πρώην πρόεδρος και όχι τέως πρόεδρος. Αντιλαμβάνεστε εύκολα τη διαφορά…

Εδώ που "τελειώνει" ο Ηλίας Λιανός, πρέπει να αρχίσει να δουλεύει ο κόσμος του Πανιωνίου. Αυτός που αποτελεί τον έναν (εκ των σημαντικότερων) από τους προφανείς λόγους, για τους οποίους ο "ιστορικός" ΠΡΕΠΕΙ να παίξει στην Α1. Κι ο κόσμος του Πανιωνίου είναι και μεγάλος σε όγκο, και ξεχωριστός. Αποτελεί ένα από τα πιο "μπασκετικά κοινά" της χώρας κι αυτό έχει την ιδιαίτερη αξία του για όλους εμάς.

Ο κόσμος του Πανιωνίου πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του κι είναι πρόδηλο ότι δεν προτρέπω σε ασχήμιες και δημιουργία ασφυκτικής ατμόσφαιρας, ως μέσο πίεσης. Κι όποιος το υπονοήσει, παραπέμπεται στον αγγλικό θυρεό, που θέλει "να είναι ντροπιασμένος όποιος σκέφτεται βρώμικα".

Είναι διαφορετικό τη Δευτέρα το πρωί να πάει μόνος του ο Ηλίας Λιανός στην Επιτροπή και διαφορετικό να συνοδεύεται από πολυάριθμους φίλους του "ιστορικού".
Είναι διαφορετικό στο γήπεδο την επαύριον να υπάρχουν 500 άτομα και διαφορετικό να είναι "τίγκα", όπως έλεγε κι ένα παλιότερο σύνθημα των "πανθήρων" ("και το κλειστό του χρόνου θα 'ναι τίγκα, κι εμείς θα παίζουμε στην Ευρωλίγκα").

Είναι διαφορετικό να πουληθούν 100 διαρκείας και διαφορετικό να είναι τα 2/3 του γηπέδου με προπωλημένα διαρκείας.
Είναι διαφορετικό να έχει μια άδεια (από ρεκλάμες) φανέλα και διαφορετικό ένα γεμάτο από διαφημιστικές (έστω και μικρού κέρδους για τον σύλλογο) ταμπέλες γήπεδο.

Είναι σημαντικό, ακόμα κι αυτό το τριήμερο που ακολουθεί, ή που προηγείται -αν προτιμάτε- της απόφασης της ΕΕΑ, να υπάρχει διαρκής και κλιμακούμενη "διαδικτυακή παρουσία" στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης από τους φίλους του συλλόγου.

Γιατί ο Πανιώνιος δεν επαιτεί την παρουσία του στην Α1. Την ΑΠΑΙΤΕΙ. Δεν είναι ένα… στοίχημα, αλλά ένας όρκος τιμής όλων (ακόμα και την μη Πανιωνίων, όπως ο υπογράφων) απέναντι στα 124 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου, απέναντι στις ιστορικές ρίζες του, απέναντι στον "ογκόλιθο" Φάνη Χριστοδούλου και τα άλλα παιδιά, που (ξανά) βγήκαν μπροστά, γιατί όπου κι αν πήγαν στην καριέρα τους, παρέμειναν Πανιώνιοι.
Πάνω απ' όλα είναι υποχρέωση απέναντι στα τμήματα υποδομής που γεννοβολούν ταλέντα, απέναντι στον οραματιστή Ανδρέα Βαρίκα, το όνομα του οποίου φέρει το γηπεδάκι, στο οποίο επωάζονται οι αυριανοί "ήρωες της πλατείας".

Τα όμορφα (μπασκετικά) χωριά, όμορφα… καίγονται και η Νέα Σμύρνη πρέπει να πάρει… φωτιά, για τη δικαίωση τη Δευτέρα, γιατί κάποιος πρέπει να μπορέσει να πει, χωρίς να σκύψει το κεφάλι από ντροπή, "Μπόμπαν, έμαθες τα νέα…".*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Δύο… Μπου στην Μπόκα!! (videos)

Βρέθηκε μπροστά με 1-0 πριν από… δέκα ημέρες, αλλά η Μπόκα Τζούνιορς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ρασίνγκ Κλουμπ.
Το παιχνίδι διακόπηκε λόγω βροχόπτωσης και συνεχίστηκε σήμερα με τον Γκουστάβο Μπου να εκπληρώνει παιδικό όνειρο σκοράροντας δύο φορές στο «Bombonera». Την ίδια ημέρα επρόκειτο να γίνει το ματς της πρωτοπόρου της Inicial της Αργεντινής, Ρίβερ Πλέιτ, στην έδρα της Άρσεναλ Σαραντί, αλλά οι δύο ομάδες κάλυψαν το κενό με 1-1.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μπόκα Τζούνιορς – Ρασίνγκ Κλουμπ 1-2 (25’ Χοναθάν Καγιέρι – 62’ Γκουστάβο Μπου, 72’ Γκουστάβο Μπου)
Άρσεναλ Σαραντί – Ρίβερ Πλέιτ 1-1 (49’ πεν. Ούγκο Νέρβο – 50’ Λεονάρντο Πισκουλίτσι)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
8
20
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
8
16
Ιντεπεντιέντε
8
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
14
Ροζάριο Σέντραλ
8
13
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
13
Ρασίνγκ Κλουμπ
8
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
10
Σαν Λορένζο
7
10
Μπόκα Τζούνιορς
8
10
Άρσεναλ Σαραντί
8
10
Μπελγκράνο
8
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
8
8
Τίγκρε
7
7
Ολίμπο
7
7
Μπάνφιλντ
8
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
8
7
Κίλμες
8
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: «Καθάρισε» ο Λούτσιο για την Παλμέιρας!! (videos)

Παρέμεινε στη ζώνη υποβιβασμού, αλλά η Παλμέιρας επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα με 2-0 επί της Βιτόρια.
Μάλιστα, ο 36χρονος Λούτσιο πέτυχε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της Παλμέιρας ανοίγοντας το σκορ, ενώ σε άλλο σημερινό ματς του Brasileiro η Μποταφόγκο κατέβαλε την Γκοΐας με 1-0 και ξέφυγε από τη ζώνη υποβιβασμού. Από την πλευρά τους, η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε με 3-2 τη Σάντος χάρη σε δύο γκολ του Ντιέγκο Ταρντέλι και δημιούργησε σερί τριών νικών.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μποταφόγκο – Γκοΐας 1-0 (61’ Μπολίβαρ)
Παλμέιρας – Βιτόρια 2-0 (25’ Λούτσιο, 62’ Ενρίκε)
Ατλέτικο Μινέιρο –Σάντος 3-2 (11’ Ντιέγκο Ταρτνέλι, 23’ αυτ. Σισίνιο, 53’ Ντιέγκο Ταρντέλι – 59’ Τιάγκο Ριμπέιρο, 83’ Ζεοβάνιο)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
24
52
Ιντερνασιονάλ
24
44
Σάο Πάολο
24
43
Ατλέτικο Μινέιρο
24
40
Γκρέμιο
24
40
Κορίνθιανς
24
40
Φλουμινένσε
24
37
Σπορτ Ρεσίφε
24
35
Σάντος
24
33
Φλαμένγκο
24
31
Γκοΐας
24
30
Φιγκουιρένσε
24
29
Ατλέτικο Παραναένσε
24
28
Σαπεκοένσε
24
27
Μποταφόγκο
24
26
Μπαΐα
24
26
Παλμέιρας
24
25
Βιτόρια
24
24
Κοριτίμπα
24
23
Κρισιούμα
24
23
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Επική πρόκριση για Ατλέτικο Νασιονάλ! (videos)

Αν και έμεινε με δέκα παίκτες από το 27ο λεπτό, η Ατλέτικο Νασιονάλ ανέτρεψε εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Τζένεραλ Ντίαζ με 3-1 στην Παραγουάη.
Ο 21χρονος Έντουιν Καρντόνα άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τρομερό σουτ, αλλά στο 27ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ρομπέρτο Γκαμάρα στο 58ο, αλλά στο 61ο ο Ουίλντερ Γκουισάο και στο 87ο ο 24χρονος φορ, Σαντιάγκο Τρέγιεζ σκόραραν, ώστε να χαρίσουν την πρόκριση στους Κολομβιανούς, που στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα θα αντιμετωπίσουν τη Βιτόρια Μπαΐα. Με δέκα παίκτες έμεινε η Έμελεκ από το 81ο λεπτό, αλλά πήρε 1-1 στο Μοντεβιδέο απέναντι στη Ρίβερ Πλέιτ και έκλεισε ραντεβού με την Γκοΐας στην επόμενη φάση της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ρίβερ Πλέιτ – Έμελεκ 1-1 (34’ Λεάντρο Ροντρίγκεζ – 26’ Άνχελ Μένα / 81’ ΚΟΚ., Γκαμπριέλ Ατσιλιέρ)
Τζένεραλ Ντίαζ – Ατλέτικο Νασιονάλ 1-3 (58’ Ρομπέρτο Γκαμάρα – 13’ Έντουιν Καρντόνα, 62’ Βίλντερ Γκουισάο, 87’ Σαντιάγκο Τρέγιεζ / 27’ ΚΟΚ. Έντουιν Καρντονά)
Και ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΚΑΠΙΑΤΑ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) – Καράκας (Βενεζουέλα) 1-1 & 3-1
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-1 & 0-2
4 – ΟΥΑΤΣΙΠΑΤΟ (ΧΙΛΗ) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 2-0 & 0-1
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 – ΠΕΝΙΑΡΟΛ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 2-2 & 1-0
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – ΟΥΝΙΒΕΡΣΙΔΑΔ ΒΑΓΙΕΧΟ (ΠΕΡΟΥ) 2-2 & 0-3
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – ΜΠΑΪΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-2 & 1-1
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 1-0 & 0-3
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-0 & 0-1
11 – ΕΜΕΛΕΚ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 2-1 & 1-1
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-2
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 1-0 & 0-2
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 1-1 & 0-3
15 – ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 0-2 & 3-1
Τρίτος γύρος
16 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)  – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη)
18 – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)
19 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Ουατσιπάτο (Χιλή)
20 – Έμελεκ (Εκουαδόρ)  – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Πενιαρόλ (Ουρουγουάη)
22 – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Ουνιβερσιδάδ Βαγιέχο (Περού)
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29





*Πηγή: onsports.gr*

Ήρθε πρόταση για Άρη από Ελβετία!!

harilaou_panorama
Στα χέρια του Ερασιτέχνη Άρη βρίσκεται ένα έγγραφο κοινοποίησης ενδιαφέροντος επένδυσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από Ελβετική εταιρεία.
Πρόκειται για την εταιρεία SAFIMM INVESTISSEMENTS Sa η οποία έχει έδρα στην Ελβετία και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενεργειακού ποτού.
Περισσότερα ρεπορτάζ για την βραδινή συνάντηση των ανθρώπων του Άρη αλλά και για την πρόταση από την Ελβετία, στο σημερινό (26/9) φύλλο της εφημερίδας ArenaPress.

«Παίζεται» του Ιμπαγάσα!

Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Αριέλ Ιμπαγάσα για το παιχνίδι του Πανιώνιου με την Ξάνθη, καθώς νιώθει ενοχλήσεις, αλλά είναι πολύ πιθανόν να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το προσεχές παιχνίδι.

«Παίζεται» του Ιμπαγάσα
Βελτίωση σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στην κατάσταση του Αριέλ Ιμπαγάσα, αλλά είναι ακόμη αμφίβολη η συμμετοχή του Αργεντινού στο σαββατιάτικο (27/9, 18:15) παιχνίδι του Πανιώνιου με την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη.

Ο 38χρονος μέσος έχει ενοχλήσεις στην γάμπα και δεν πήρε μέρος στις τελευταίες προπονήσεις των «κυανέρυθρων», αλλά υπάρχουν πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή που θα ανακοινώσει ο Δημήτρης Τερεζόπουλος μετά την προπόνηση της Παρασκευής.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Χατζηισαΐας αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στην ακριτική ομάδα, καθώς ξεπέρασε τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε. Ο νεαρός αμυντικός δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Φωστήρα για το Κύπελλο, καθώς εκτός από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ήταν και τιμωρημένος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πεδουλάκης: «Όταν βάλαμε… μυαλό»

Το μυαλωμένο παιχνίδι της Ούνιξ στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο έκανε τη διαφορά κι έφερε την πρόκριση στον τελικό των προκριματικών της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Πεδουλάκης: «Όταν βάλαμε… μυαλό»
Από το -10, η Ούνιξ έφτασε τελικά να κυριαρχεί στο δεύτερο ημίχρονο και να κερδίζει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ εξασφαλίζοντας με 82-71 την πρόκριση στον τελικό των προκριματικών της Ευρωλίγκας, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε τη Βιλερμπάν.

«Είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε χωρίς μυαλό, κάναμε γρήγορες επιθέσεις και αυτό μας προκαλούσε νευρικότητα. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου πως δύο πράγματα υα έκαναν τη διαφορά, η υπομονή και η καλή κυκλοφορία. Στο δεύτερο μέρος λειτουργήσαμε σωστά, μοιράσαμε 13 ασίστ, ελέγξαμε τα ριμπάουντ και βελτιωθήκαμε στην άμυνα. Όλοι έπαιξαν καλά. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, αλλά βελτιωνόμαστε», δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.