Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν υπάρχουν συμφωνίες σε επίπεδο Σαββίδη - Μελισσανίδη όπως αποδείχτηκε»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου.
Αναλυτικά

Για την ΕΠΟ: «Νομίζω ότι το συναίσθημα  που διαρρέει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι σφίγγει κλοιός γύρω από αυτή τη διοίκηση. Γιατί όπως καταλαβαίνει και γνωρίζει ο κόσμος ήταν μία από τις πιο αποτυχημένες διοικήσεις. Διότι όλες οι ενέργειες που έχει κάνει αυτή η διοίκηση , δεν ξέρω αν έχουν το  στοιχείο της ανωριμότητας ή της επιπολαιότητας, πάντως το δεν έχουν το στοιχείο  της ανάπτυξης που επαίρονταν  πριν από  τις εκλογές.  Δυστυχώς οι πράξεις τους καθημερινά καταδεικνύουν ότι αντί να πάμε μπροστά πάμε πίσω. Αντί να κάνουμε το ποδόσφαιρο αξιόπιστο το κάνουμε πιο αναξιόπιστο. Με διάφορες ενέργειες που έχει κάνει το δ.σ και ειδικά προσωπικά ο  πρόεδρος. Δυστυχώς ο πρόεδρος έχει απογοητεύσει όχι μόνο εμάς αλλά και αυτούς που τον στήριξαν και τον έβαλαν σε αυτή τη θέση».

Για το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου να αντικατασταθεί ο Σαρρής και τα μέλη του δ.σ της ΕΠΟ: «Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει αυτό σε καμία δραστηριότητα. Να θιγεί κάποιος και να παραιτηθεί από το πόστο που έχει. Αυτοί τώρα επικαλούνται ότι όλα αυτά είναι προκαδικαστικά , δεν έχουν βγει και δικαστικές αποφάσεις για να βγουν και τελεσίδικες αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχει βιασύνη. Δεν υπάρχει περίπτωση να θιγούν και να παραιτηθούν. Αυτό ας το ξεχάσουμε. Εάν κάτι γίνει , επειδή πραγματικά σφίγγει ο κλοιός με το βούλευμα του κ.Κορέα  του εισαγγελέα κάποιοι να  αναγκαστούν να παραιτηθούν. Για αυτό και ετοιμάζονται κάποιοι να τους διαδεχτούν. Ή αυτοί που τους είχαν και τους προστατεύανε να βάλουν κάποιους άλλους, αφού ελέγχουν τις ενώσεις ακόμα, αν τις ελέγχουν, να βάλουν κάποιους δικούς τους για να κάνουν τη δουλειά τους. Εκείνο που προέχει είναι τι πρέπει να γίνει με το βούλευμα του Κορέα. Γιατί δεν  είναι μόνο η περίπτωση υποκλοπών της ΕΥΠ , βάσει της οποία στοιχειοθετούνται όλα αυτά που επικαλείται ο εισαγγελέας για   ποδοσφαιρική  εγκληματική οργάνωσης κτλ.

Το θέμα  είναι ότι στο  κομμάτι που αφορά τους στημένους πίνακες θα έπρεπε να είχε  ήδη παρέμβει ο  ποδοσφαιρικός εισαγγελέας  ο κ.Πετρόπουλος ή ο αναπληρωτής ο  κ.Καρράς. Γιατί εκεί υπάρχουν  απτά στοιχεία , περιγραφές, καταγγελίες και μαρτυρίες από παρατηρητές, διαιτητές και παράγοντες παράγοντες. Εκεί θα έπρεπε ο κ. Πετρόπουλος να είχε ήδη παρέμβει γιατί υπάρχουν πράξεις μελών. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν είναι ομπρέλα να προστατεύει τα μέλη. Μπορεί να προστατεύει τις αποφάσεις τις ΕΠΟ αλλά όχι και τις πράξεις των μελών του. Άρα θα έπρεπε να καλέσει και τον  κ.Σαρρή και τα άλλα μέλη. Αλλά είναι δυνατό κάποιος να καλέσει τον εργοδότη του;»


Για τη συμμαχία μεταξύ Σαββίδη -Μελισσανίδη που ακούγεται για την ΕΠΟ: «Τουλάχιστον έτσι διαβάζω και ακούω. Και το πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνεται. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι και η κυβέρνηση να βλέπουν αυτή την κατάσταση  να βλέπουν αυτή την κατηφόρα του ποδοσφαίρου και να μην  ετοιμάζουν κάτι. Άρα κάτι γίνεται και θα φανεί σύντομα.  Όλοι αυτοί που  αγωνιούν  θα πρέπει να κάνουν μια συμφωνία για να εξυγιάνουν το ποδόσφαιρο».

Για το αν υπήρχε έμπρακτη στήριξη του Σαββίδη στον Γκαγκάτση στις εκλογές τις ΕΠΟ του 2012: «Είχαμε την ηθική του συμπαράσταση, τις ευλογίες του. Δεν υπήρχε έμπρακτη στήριξη όπως δουλεύουν οι άλλοι. Δηλαδή να μας βοηθήσει με τις Ενώσεις. Δυστυχώς δεν είχαμε τέτοια βοήθεια. Ίσως και δεν την  επικαλεστήκαμε και εμείς. Αλλά σήμερα αυτές οι δύο ΠΑΕ πιστεύω ότι έχουν αφυπνιστεί και κάτι θα γίνει.

Για το αν πιστεύει στις συμμαχίες στο υψηλότερο  επίπεδο του ποδοσφαίρου: «Δεν το νομίζω. Αν αναλογιστούμε τη συμμαχία  Σαββίδη -Αλαφούζου θα δούμε ότι και ο μεν και ο δε  υστερόβουλα σκέφτηκαν κάποια στιγμή ο μεν ένας να του πάρει τη θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο δε αφού τον κέρδισε μέσα στη Θεσσαλονίκη, προσέφυγε στο CASO ένας δηλαδή πήγε να ρίξει τον άλλον. Όποιοι θέλουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα προσωπικά τους».



Η Πολιτεία να είναι κοντά στην Ομοσπονδία. Αλλά την Πολιτεία την βόλεψε το αυτοδιοίκητο. Δεν δίνουν φράγκο στην Ομοσπονδία. Την βολεύει την Πολιτεία να υπάρχει αυτή η κατάσταση και η ΕΠΟ να πληρώνει τις Ενώσεις και να τις έχει οικονομικά όμηρους. Αν δεν την βόλευε θα έβαζε έναν Υπουργό Αθλητισμού που θα ήξερε τα πράγματα και θα είχε λύσει το ζήτημα αυτό».
*Πηγή:metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: