Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Έδιωξαν τον Ποντίφικα από τα αποδυτήρια!!

Πόρτα… είχε φάει ο Πάπας Φραγκίσκος στο παρελθόν από τα αποδυτήρια της αγαπημένης του ομάδας, Σαν Λορέντσο. Διαβάστε τι είπε ο άνθρωπος που τον… πέταξε έξω!

Έδιωξαν τον Ποντίφικα από τα αποδυτήρια!
Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι γνωστό πως είναι και καλός… και χρυσός.

Δεν υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από την πόρτα που… έφαγε στο παρελθόν από τα αποδυτήρια της αγαπημένης του ομάδας, Σαν Λορέντσο. Διότι ο πιο διάσημος οπαδός της ομάδας από την Αργεντινή αν και είχε δεχθεί μία αγενέστατη συμπεριφορά από τον τότε προπονητή του συλλόγου όχι μόνο παραμένει θερμός φίλαθλος, αλλά δεν κρατά κακία σε κανέναν.

Το έτερο πρόσωπο της ιστορίας είναι ο τότε τεχνικός της Σαν Λορέντσο, Άλφιο Μπασίλε, ο οποίος είναι αυτός που… αμάρτησε και απαίτησε από τον τότε πρόεδρο, Φερνάντο Μιέλε, να μην επιτρέψει στον άσημο ιερέα να εισέλθει στα αποδυτήρια.

Όλα αυτά συνέβησαν στο μακρινό 1998, όταν ο σημερινός Πάπας δεν είχε κάποιο υψηλό αξίωμα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και κυκλοφορούσε ακόμη με το κανονικό του όνομα, δηλαδή Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο. Ο Ποντίφικας ήθελε να ευλογήσει τους ποδοσφαιριστές λίγο πριν από έναν αγώνα για το Copa Libertadores.

Την αποκάλυψη της ιστορίας έκανε ο ίδιος ο Άλφιο Μπασίλε, σε συνέντευξη του, λέγοντας: «Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση οι ποδοσφαιριστές μου να χάσουν συγκέντρωση τους. Εάν η ομάδα μου δεν κέρδιζε κανέναν, γιατί να υποδεχτεί ένα ιερέα; Ο πρόεδρος μίλησε μαζί του και ο εκείνος έφυγε».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε: «Θα πάω στο Βατικανό να τον δω και να του τα διηγηθώ όλα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: