Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Στήριξη Τέρι σε Αντσελότι

Η φετινή σεζόν δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για την Τσέλσι στην Αγγλία μιας και στο πρωτάθλημα έχει μείνει πολύ πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ήρθε και ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Έβερτον στα πέναλτι.
Μετά και από αυτή την αποτυχία βγήκε ο αρχηγός των «μπλε» Τζόν Τέρι για να στηρίξει τον προπονητή του, Κάρλος Αντσελότι. Ο αμυντικός της Τσέλσι τόνισε με δηλώσεις του: «Στηρίζουμε τον προπονητή 100%. Μας εμπιστεύεται απόλυτα και αυτό πρόκειται να αλλάξει. Το ίδιο εμπιστευόμαστε και εμείς τον προπονητή και τους εαυτούς μας».

Εγκεφαλικό επεισόδιο ο Κοπρίβιτσα!

Σε ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο αποδίδεται η λιποθυμία του Νίκολα Κοπρίβιτσα τη Δευτέρα. Ο 22χρονος σέντερ του Ηρακλή νοσηλεύεται στον «Άγιο Παύλο» σε σταθερή κατάσταση και την Τρίτη αναμένονται στη Θεσσαλονίκη οι γονείς του για να είναι στο πλευρό του.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από μία θρόμβωση και είχε μουδιάσει η αριστερή πλευρά του σώματός του. Ο άτυχος άσος έβγαλε αξονική τομογραφία, ενώ τον παρακολουθεί νευρολόγος

Ρέντναπ ο ιδανικός!!

Το Χάρι Ρέντναπ έχρισε ως ιδανικό αντικαταστάτη του Φάμπιο Καπέλο στην εθνική Αγγλίας όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, ο Ίαν Χόλογουεϊ.

Ο τεχνικός της Μπλάκπουλ βλέπει στο πρόσωπο του συναδέλφου του της Τότεναμ τον άνθρωπο που μπορεί να μεταλλάξει τη νοοτροπία των «τριών λιονταριών». Ο Χόλογουεϊ τονίζει ότι ο Ρέντναπ είναι απλά ο κατάλληλος:

«Θα δούμε πως θα τα φέρει ο καιρός, όμως προσωπικά εγώ θα το ήθελα πολύ να τον δω σε αυτό το πόστο. Νομίζω ότι θα τα πήγαινε εξαιρετικά και θα παρακινούσε τους παίκτες να αγωνιστούν με τον τρόπο που παίζουν και στην Τότεναμ. Με άκρως επιθετική διάθεση. Μοιάζει να είναι ο ιδανικός Άγγλος τεχνικός για αυτό το πόστο».

Με Μουσλίμοβιτς στην κορυφή

Τα αγωνιστικά του πλάνα για το αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στο «Λουζνίκι», φανέρωσε στη σημερινή τελευταία προπόνηση ο Μάκης Χάβος.
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ δοκίμασε σχήμα με τους τέσσερις της άμυνας τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Λίνο και αμυντικά χαφ τους Γκαρσία και Τσουκαλά, καθώς ο Βιτόλο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, θα απουσιάσει από το βασικό σχήμα του «Δικέφαλου». Ο Ιβιτς αγωνίστηκε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μουσλίμοβιτς, έχοντας στα αριστερά τους τον Βιεϊρίνια και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προπόνηση το παρών έδωσαν όλα τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Εκτός όμως από τα μέλη της «ασπρόμαυρης» διοίκησης το παρών έδωσαν και 20 περίπου φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες αγώνα, έτσι ώστε να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.

Θερέθο: «Ο Άρης μάς… σημάδεψε»

Η εντός έδρας ήττα από τον Άρη και ο συνεπαγόμενος αποκλεισμός από το Europa League αφήνει το στίγμα του στη φετινή πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως δήλωσε στον ισπανικό Τύπο ο πρόεδρος των «ροχιμπλάνκος», Ενρίκε Θερέθο.

«Η ήττα από τον Άρη και ο αποκλεισμός σημάδεψαν ολόκληρη τη φετινή χρονιά για μας», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των κατόχων του Europa League, που δεν κατάφεραν να προκριθούν στους «32» της φετινής διοργάνωσης μετά την ήττα τους από τους Θεσσαλονικείς με 3-2 στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Πιθανή η επιστροφή Τέβες στην Κορίνθιανς!

Πολύ πιθανόν μέσα στην επόμενη διετία να βρει τη φόρμουλα ο Κάρλος Τέβες ώστε να επιστρέψει στη Βραζιλία για λογαριασμό της Κορίνθιας, σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάνατζέρ του.

Ο Αργεντινός αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι αγωνιζόταν από το 2004 ως το 2006 για δύο σεζόν στην Κορίνθιανς όπου έχτισε το όνομά του. Ακολούθησε η ευρωπαϊκή του πορεία τα επόμενα 4,5 χρόνια σε Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μιλήσει για επιστροφή στα λημέρια.

Η απόσταση που τον χωρίζει από την οικογένειά του είναι ο σημαντικότερος λόγος αυτής του της επιθυμίας και ο ατζέντης του αφήνει να εννοηθεί ότι το σενάριο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σχετικά σύντομα:

«Θέλω να βοηθήσω την Κορίνθιας στον μεταγραφικό προγραμματισμό της. Είμαι σίγουρος ότι ο Κάρλος Τέβες θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος να επιστρέψει ξανά στην ομάδα. Θα ήθελα τη μετακίνηση αυτή να τη δω να συμβαίνει άμεσα, όμως το λογικότερο είναι να πραγματοποιηθεί σε περίπου δυο χρόνια».

Στη συνέχεια μάλιστα τονίζει ότι δεν θα είναι ο μόνος που ενδεχομένως να κάνει το ταξίδι Ευρώπη – Κορίνθιανς: «Επιπλέον θα ήθελα να πάω άλλους τρεις παίκτες στο σύλλογο ώστε να γίνει ο καλύτερος σε όλη την Αμερική. Τον Άντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), τον Εουρέλιο Γκόμες (Τότεναμ) και τον Νιλμάρ (Βιγιαρεάλ). Τα λεφτά δεν αποτελούν πρόβλημα για τον Κάρλος. Λατρεύει τη Βραζιλία και η συμφωνία θα επιτευχθεί εύκολα».

«ΠΑΟ», «ΟΣΦΠ», «ΑΕΚ» και «I Love Mar…» στη Βουλή!

Έκπληκτος έμεινε ο Νάσος Αλευράς όταν αντίκρισε στα πανάκριβα δερμάτινα καλύμματα των εδράνων της βουλής τα γνωστά... σχολικά συνθήματα «ΠΑΟ», «ΟΣΦΠ» και «ΑΕΚ», ενώ υπήρχε και ένα μισοτελειωμένο που έγραφε «I love Mar…». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδειξε
«ΠΑΟ», «ΟΣΦΠ», «ΑΕΚ» και «I Love Mar…» στη Βουλή!
στους συναδέλφους του τις φθορές και ρώτησε το προεδρείο τι προτίθεται να κάνει, μιας και πρόκειται για δημόσια περιουσία.
Όπως προέκυψε μετά από σύντομη έρευνα οι φθορές αποδόθηκαν σε… μαθητές, οι οποίοι συχνά επισκέπτονται το Κοινοβούλιο και κάθονται στα έδρανα, στο πλαίσιο της επίσκεψης.
Ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησε, να υπάρξει περισσότερη εποπτεία, δεδομένου ότι, για να έχουν χαραχτεί τα συνθήματα, πρέπει να έχει μπει στη Βουλή αιχμηρό αντικείμενο!

Ρανιέρι: «Ρόμα, σε ευχαριστώ»

Mε τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Ρόμα, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος πλέον αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της. Ο έμπειρος τεχνικός ευχαρίστησε τους πάντες στους «τζιαλορόσι» και ευχήθηκε τα καλύτερα…

Μετά την ήττα με 4-3 από τη Τζένοα ο Ρανιέρι υπέβαλε την παραίτηση του και οι διοικούντες έχουν ήδη τον αντικαταστάτη του, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Βιτσέντζο Μοντέλα. Οι ευχές του έμπειρου τεχνικού ξεκίνησαν απ’ αυτόν:

«Ελπίζω ο Μοντέλα να οδηγήσει τα παιδιά στις επιτυχίες, όχι μόνο για φέτος, αλλά για πολλά χρόνια. Παρά την απομάκρυνση μου από την ομάδα, λαμβάνω πολλά μηνύματα, αλλά διαβάζω κιόλας, πως ο κόσμος ακόμα με συμπαθεί. Νιώθω και εγώ το ίδιο. Ευχαριστώ τους πάντες στη Ρόμα, από τη διοίκηση μέχρι τους φροντιστές. Επίσης, ευχαριστώ τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι μας στήριζαν πάντα και δεν ήταν ποτέ πολύ σκληροί μαζί μας».

«Να φύγουμε από το πρωτάθλημα»

Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος ζήτησαν επιτακτικά να «πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε» αλλά μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, συμφώνησαν με τις κινήσεις που αποφασίστηκαν.


Αυτό που έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο Φάληρο πραγματικά δεν έχουν ξαναγίνει και στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν έξαλλοι και ζήτησαν την πιο ακραία αντίδραση. Να αποχωρήσει το «τριφύλλι» από το πρωτάθλημα.

«Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε από το πρωτάθλημα» επισήμαναν μεταξύ άλλων οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ που επέμεναν στην άποψη τους αυτή.

Σε εκείνο το σημείο ο Αντώνης Αντωνιάδης που εκπροσώπησε τον Νικόλα Πατέρα, τους εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση ο σύλλογος δεν έχει να κερδίσει τίποτα αλλά να χάσει πάρα πολλά και πως πρακτικά μια τέτοια κίνηση δεν θα μπορούσε να γίνει. Τα δύο αδέρφια έκαναν πίσω και συμφώνησαν στους τρόπους δράσης που ανακοίνωσε ο Δημήτρης Γόντικας.

Δεν κάνει έφεση η Μίλαν!

Η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών στον Γκατούζο για την επίθεση στον Τζόρνταν θα παραμείνει, καθώς η Μίλαν αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση.Οριστικά και αμετάκλητα, λοιπόν, η Μίλαν θα πορευτεί χωρίς τον Ρίνο Γκατούζο στα πέντε επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια (η ποινή μετράει μετά το ματς με την Τότεναμ, στο οποίο ο Ιταλός θα λείψει λόγω καρτών). Οι «ροσονέρι» ανακοίνωσαν ότι δεν θα κάνουν έφεση, χωρίς πάντως να γνωστοποιήσουν τους λόγους. Πάντως, λίγες μέρες μετά το επεισόδιο με τον Τζόρνταν, ο Γκατούζο είχε ξεκαθαρίσει πως θα δεχόταν όποια τιμωρία του επιβαλλόταν χωρίς να κάνει έφεση.

«Μην ξαναπαίξετε στην Εθνική»!

Αντιπροσωπεία του «Ενιαίου Φορέα» πήγε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα το απόγευμα και ζήτησε από τους διεθνείς της ομάδας να μην ξαναπαίξουν στην Εθνική Ελλάδας!
«Μην ξαναπαίξετε στην Εθνική»!
Όπως τους είπαν, πρέπει να το κάνουν «ως μέτρο πίεσης για την χωρίς τέλος αδικία και κοροϊδία».
Από τη μεριά τους οι διεθνείς παίκτες επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς.

«Δεν είναι λύση η διακοπή»

Η διακοπή του πρωταθλήματος δεν είναι λύση για τη βία αλλά η διακοπή της χρηματοδότησης (!) είναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο γγΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής στο MEGA.
«Δεν είναι λύση η διακοπή»
«Από τη πρώτη μέρα ως κυβέρνηση ανοίξαμε τρεις κλειστούς φακέλους αυτούς της βίας, των στημένων και το θέμα της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα χρόνο μετά έχουν γίνει πολλές ανακοίνωσης και συγκεκριμένες πράξεις».
«Το να διακοπεί το πρωτάθλημα δεν είναι λύση. Το συμπέρασμα από το ντέρμπι δεν είναι το θέμα της βίας, ο απολογισμός θα γίνει στο σύνολο όλων των αγώνα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να δούμε αν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να εξασφαλίσει από μόνο του την φερεγγυότητά του.
Εκτός από την αυστηροποίηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε θεσμικά αν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε θέση να οργανώσει το πρωτάθλημά του. Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε χειρότερα γεγονότα από τα φετινά και δεν διστάσαμε να κόψουμε την χρηματοδότηση από την πολιτεία. Πρέπει να εξετάσουμε για το αν θα κλείσει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης».
Για το τι έκανε ο εισαγγελέας που βρέθηκε στο ματς: «Έχει εισηγηθεί προκαταρτική εξέταση. Αυτή την ώρα διεξάγεται έρευνα με τον εισαγγελέα, αλλά η ουσία είναι η μη κρατική χρηματοδότηση».

Συνεδριάζει η Λίγκα την Παρασκευή!!

Την Παρασκευή (25/2, 14:00) συνεδριάζει το τακτικό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, με ένα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως να είναι τα «πρόσφατα γεγονότα στο Πρωτάθλημα της Super League ΟΠΑΠ»…
Συνεδριάζει η Λίγκα την Παρασκευή
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Πρόσφατα γεγονότα στο Πρωτάθλημα της Super League ΟΠΑΠ.
2. Ενημέρωση για συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
3. Καταβολή «οικονομικών ενισχύσεων» (Ν.3479/2006), εκ των Συμβάσεων Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων.
4. Εφαρμογή Προγράμματος Αδειοδότησης UEFA στη Super League ΟΠΑΠ.
5. Γυναικείο ποδόσφαιρο (πρόταση Ε.Π.Ο.).
6. Επιστολή Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα (Υπόθεση διαιτητή κ. Κάκου).
7. Τρόπος λειτουργίας των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών Πρωτοβάθμιων & Δευτεροβάθμιων της Ε.Π.Ο. (πρόταση Π.Α.Ε. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ).
8. Διάφορα.

«Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη»!

Μέχρι και γκρουπ στο facebook έχει δημιουργηθεί, για τους ...παίκτες που καλύπτουν τον Κατσουράνη στο γκολ του Παναθηναϊκού που δεν μέτρησε ποτέ!
«Κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη»!
Ο τίτλος είναι «Κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη» και φυσικά τα σχόλια είναι πάρα πολλά, τόσο για τη διαιτησία του Καλόπουλου και των βοηθών του, όσο και για τα δυσάρεστα γεγονότα που ακολούθησαν το ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.
Πολλά από αυτά τα μηνύματα είναι οργισμένα, αλλά και αρκετά άλλα με πολύ χιούμορ, όπως το ασύλληπτο, με τις υποτιθέμενες «δηλώσεις» του διεθνή μέσου του Παναθηναϊκού στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος του αγώνα:
«Κατσουράνης στους δημοσιογράφους: Δεν έχω να πω κάτι άλλο... Με ... καλύψατε»!
Φυσικά, υπάρχει και ανέκδοτο: «Ήταν ένας Γάλλος, ένας Γερμανός κι ένας Έλληνας. Και οι τρεις κάλυπταν τον Κατσουράνη»!

"Ζητάμε συγγνώμη, να ξαναγίνει το ματς"!!

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή της ζητά συγγνώμη από τον Παναιτωλικό για τη μη τήρηση του φερ πλέι στη φάση που πέτυχε το γκολ ο Φουρτάδο. Ακόμα κάνει την πρόταση να επαναληφθεί το παιχνίδι αν αυτό μπορεί να το κάνει η διοργανώτρια αρχή.
"Ζητάμε συγγνώμη, να ξαναγίνει το ματς"
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει λαμπρή ιστορία και τιμά την Ήπειρο. Δεν ανήκει ούτε στους παίκτες, ούτε στην διοίκηση. Η σημερινή διοίκηση και ο λαός του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν στόχο να κερδίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήνουν καμία σκιά για οποιοδήποτε θέμα.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι όχι μόνο δεν έχουμε κανένα παράπονο, αλλά ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση του Παναιτωλικού και ειδικότερα τον πρόεδρο κ. Κωστούλα για την άψογη φιλοξενία και συμπεριφορά μέχρι την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά και στο τέλος της αναμέτρησης.
Κατά συνέπεια, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και απογοήτευση και ζητούμε ευθέως συγγνώμη γιατί από ασυνεννοησία στον αγωνιστικό τομέα δεν τηρήθηκε το fair play στο οποίο ο ΠΑΣ Γιάννινα πιστεύει αταλάντευτα. Πόσο μάλλον αφού η συγκεκριμένη φάση προήλθε από τήρηση fair play η οποία τιμά την ομάδα του Παναιτωλικού.
Μακάρι να μπορούσε η διοργανώτρια αρχή να επαναλάβει τον αγώνα. Και προς αυτή την κατεύθυνση την παροτρύνουμε. Αισθανόμαστε την ανάγκη να τονίσουμε ξανά, ότι είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από την ασυνεννοησία που προήλθε και αυτό θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα. Για όποια απόφασή μας στον τομέα αυτό, η οποία αφορά το εσωτερικό μας, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Κατέθεσαν αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ για τα ύποπτα

Τέσσερις αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ ήρθαν σήμερα στην Ελλάδα και κατέθεσαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου για το θέμα των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων. Επρόκειτο για νομικούς και ειδικούς σε θέματα στοιχηματισμού (experts) της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Από την ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι επιτυχής ολοκλήρωση της προσπάθειας για έλευση και κατάθεση ειδικών της ΟΥΕΦΑ, επιβεβαιώνει τη βούληση της ΕΠΟ να χυθεί άπλετο φως στο συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα υπενθυμίζουν και σχετική δήλωση του κ. Πιλάβιου, ύστερα από συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. στην οποία ήταν παρών ο γ.γ.Α Π. Μπιτσαξής: «Πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες εκπρόσωποι της UEFA για να καταθέσουν και αυτοί την εμπειρία τους, τους τρόπους και τις τεχνικές που οδηγούν στο να στέλνονται φάκελοι στις Ομοσπονδίες».

Μοιρασιά Εθνικού Αστέρα και Λεβαδειακού

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Εθνικού Αστέρα με τον Λεβαδειακό με τελικό σκορ 1-1 στο κλείσιμο της 23ης αγωνιστικής.
Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 20΄ με σουτ του Ζουρούδη, όμως η ισοφάριση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 51΄ με τον Διαμάντη. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα την είχαν οι γηπεδούχοι στο 65΄ όταν ο Χανιώτης νικήθηκε από τον Κυριακίδη από την «άσπρη βούλα».
Το αξιοσημείωτο ήταν πως ο Λεβαδειακός τελείωσε με εννιά παίκτες μετά τις αποβολές του Τάσιτς στο 58΄ και Λισγάρα στο 63΄, ενώ ο Εθνικός Αστέρας έμεινε με δέκα στο 72΄ με τον Διαμάντη να βλέπει την κόκκινη κάρτα.
Εθνικός Αστέρας: Κοτταράς, Καρατζάς, Τραορέ, Σκάρος, Χωριανόπουλος, Τσιώλης, Διαμάντης, Σανόκο, Φραντζεσκί (88′ Βάσι), Χανιώτης, Παπαζούδης (70′ Μπενίσκος).
Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Σωτήρχος (71′ Κοτίτσας), Κορδονούρης, Αλεξίου, Λισγάρας, Τάσιτς, Ναπολεόνι (67′ Μπεγκόνια), Σοϊλέδης, Ντιμπαλά, Ζουρούδης (78′ Μπάρκογλου).

Επιβεβαίωσε πως γνώριζε για το ατύχημα ο Φ. Συρίγος

Επιβεβαίωσε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος ότι γνώριζε μία ημέρα πριν γίνει το επικείμενο τροχαίο που θα συνέβαινε στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο γνωστός δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, ύστερα από τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα έδρας, είπε στην κατάθεσή του ότι, σύμφωνα με όσα έγραψε κα στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» εκείνες τις μέρες είχε πληροφορηθεί από πρόσωπο του περιβάλλοντος των δύο αθλητών για το επικείμενο ατύχημα.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η φυγή των δύο Ελλήνων Ολυμπιονικών από το Ολυμπιακό Χωριό συνιστούσε αποφυγή ελέγχου ντόπινγκ που είχε διαταχθεί από τη ΔΟΕ και τον πρόεδρό της, Ζακ Ρογκ. Ο κ. Συρίγος υποστήριξε ότι η ΔΟΕ πιεζόταν από τις ανώτερες αρχές του στίβου για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο αθλητές, οι οποίοι «τελούσαν σε καθεστώς διαρκούς εξαφάνισης». Μάλιστα, όπως είπε, ο κ. Ρογκ τηλεφώνησε στον Λάμπη Νικολάου, μέλος της ΕΟΕ, προκειμένου να εμφανιστούν στο Ολυμπιακό Χωριό και να υποβληθούν σε έλεγχο οι δυο αθλητές. Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, η ΔΟΕ πίεζε για τη διενέργεια ελέγχου στους δύο, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις του στίβου απειλούσαν ότι αν δεν ελεγχθούν, «θα τίναζαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στον αέρα».

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε επίσης ότι το τροχαίο δεν οργανώθηκε και δε σχεδιάστηκε από τους ίδιους, αλλά από τον Χρήστο Τζεκο, που, επίσης, κατηγορείται και, ο οποίος, διέψευσε αυτό το γεγονός.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος των δυο αθλητών, πίεσε τον κ. Συρίγο να κατονομάσει την πηγή του, καθώς, όπως υποστήριξε, είναι ανύπαρκτο πρόσωπο και στην άρνηση του μάρτυρα ζήτησε από το δικαστήριο να τον διώξει, αίτημα που απερρίφθη.

Ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει δίκη προθέσεων και ότι κρίνει εκ του αποτελέσματος τη συμπεριφορά των δύο αθλητών. «Η εισαγωγή τους στο νοσοκομείο συνιστούσε αποφυγή του ελέγχου ντόπινγκ», επισήμανε.

Παρελθόν από τον Ηρακλή και ο Λαμπρόπουλος

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για την ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή. Μετά τους Ντρόμπνιακ, Παπανικολόπουλο και Πίτερς από τον «γηραιό» αποφάσισε να αποχωρήσει και ο Φώτσης Λαμπρόπουλος. Ο 28χρονος σέντερ βρέθηκε τη Δευτέρα στην προπόνηση των «κυανόλευκων» στο Ιβανώφειο, μάζεψε τα πράγματα του και αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του.

«Και με την Ατλέτικο αυτό λέγαμε»

Την πίστη του στις δυνατότητες του Άρη να κάνει νέα υπέρβαση, όπως στη Μαδρίτη και να αποκλείσει τη Σίτι μέσα στο Μάντσεστερ, εξέφρασε ο Κώστας Μενδρινός.

«Δεν είμαστε το φαβορί, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό. Και με την Ατλέτικο βέβαια αυτό λέγαμε, οπότε ας επαναληφθεί η ιστορία, να γελάσουμε κι εμείς λίγο», δήλωσε για τη ρεβάνς της Πέμπτης.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Έλληνας μέσος (μιλώντας στον «ΑΡΗΣ FM 92.8») για την νέα πρόκληση στο Europa League:

«Δεν είμαστε το φαβορί, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό. Και με την Ατλέτικο βέβαια αυτό λέγαμε, οπότε ας επαναληφθεί η ιστορία, να γελάσουμε κι εμείς λίγο.

Δεν θα ‘χουμε μια συγκεκριμένη τακτική. Η Σίτι είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να πάμε αποφασισμένοι, να τα δώσουμε όλα κι από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα θέλουμε όλοι, να έρθει. Είμαστε αισιόδοξοι.

Ό,τι έχουμε κατακτήσει μας δίνει αισιοδοξία ως τώρα. Θα μπούμε μέσα και θα δώσουμε τον καλύτερό εαυτό μας».


Την Κυριακή ο Άρης ήρθε ισόπαλος (χωρίς τέρματα) με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, βλέποντας το… τρένο που οδηγεί στα play-off να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο:

«Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο όμως πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο και αν μια από τις δυο ευκαιρίες (σ.σ. ισάριθμα δοκάρια) κατέληγε στα δίχτυα θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Αυτά συμβαίνουν όμως στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω την επόμενη φορά να μας κάνει η μπάλα το χατίρι.

Η σκοπιμότητα είναι πάντα μες το παιχνίδι. Κάνεις τα πάντα ώστε να μην χάσεις βαθμούς. Εμείς δεν κατεβήκαμε για την ισοπαλία αλλά για το “τρίποντο” που παρόλα αυτά δεν ήρθε.

Δεν είμαστε στην καλύτερη θέση. Πιστεύω στο τέλος να μπούμε στα play-off. Έχουμε τα ματς με την Λάρισα και τον Ηρακλή που ακολουθούν. Με τον Ολυμπιακό Βόλου θα παίξουμε στην έδρα μας. Πρέπει γενικότερα να κάνουμε ένα καλό ντεμαράζ».

Θέλουμε καλά αποτελέσματα και στο ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να μας δοθεί και πάλι η δυνατότητα να παίξουμε στην Ευρώπη».

Στα άκρα ο Παναθηναϊκός

Καμία διάθεση… συμφιλίωσης με τον Ολυμπιακό δεν δείχνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Μετά το ΔΣ της ΠΑΕ έγινε γνωστό πως οι «πράσινοι» πέραν της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη, αρνούνται την πρόσκληση σε διάλογο και θα καταθέσουν φάκελο με στοιχεία τα οποία θα διαβιβαστούν στην UEFA. « Οι παίκτες μας είναι ηθικοί νικητές. Γεμίστε το ΟΑΚΑ με τον Ατρόμητο», είπε ο Δημήτρης Γόντικας. «Δεν μπορεί κάθε τυχάρπαστος να παίζει με τον Παναθηναϊκό», ανέφερε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, εξερχόμενος από το ΔΣ, διάβασε τα σημεία στα οποία συμφώνησαν τα μέλη της διοίκησης:

1)Υπάρχει από το ΔΣ η έκφραση συγχαρητηρίων στους παίκτες μας, που τους θεωρούμε ηθικούς νικητές.

2) Έχουμε απαιτήσει την οριστική διαγραφή των διαιτητών, του παρατηρητή και του τέταρτου.

3) Θα σταλεί ένας πλήρης φάκελος στην ΕΠΟ, που θα περιλαμβάνει όλο το υλικό, που θα κοινοποιηθεί στην UEFA για να επιληφθεί του θέματος.

4) Θα συγκληθεί ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του προέδρου.

5) Θα καταθέσουμε σύντομα προτάσεις για το ποδόσφαιρο, με τη συνεργασία άλλων ΠΑΕ που έχουν δηλώσει πρόθεση να συμμετέχουν.

6) Ξεκίνησαν οι ποινικές διαδικασίες σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.

7) Όλο το ΔΣ, αλλά και οι παίκτες μας κάνουν έκκληση στον κόσμο να είναι συνολικά στο γήπεδο στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Είναι οι ηθικοί νικητές και αξίζουν την αναγνώριση από τους φιλάθλους μας».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Γόντικας, δεν αποδέχτηκε την πρόσκληση του Βαγγέλη Μαρινάκη σε διάλογο. «Κυκλοφόρησε κάποια ανακοίνωση του κυρίου Μαρινάκη. Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση με νεότερη ανακοίνωση δική μας, αλλά δεν θα υπάρξει καμία συνάντηση και απορούμε γιατί δεν έχει επέμβει ακόμη η επιτροπή φιλάθλου ιδιότητας. Αν δεν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, το ΔΣ της ΠΑΕ θα επανεξετάσει σύντομα τη στάση μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος με τη σειρά του δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δείξει πυγμή και 100χρονη ιστορία. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε τυχάρπαστος να παίζει με το σύλλογο. Πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να ψηφίζει νόμους και να μην τους εφαρμόζει. Το ίδιο έγινε και στο μπάσκετ, όπου άργησε η τιμωρία για κάποιους μήνες και όταν βγήκε προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ».

Στο ΔΣ της ΠΑΕ, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα, έδωσε το «παρών» ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (αποχωρώντας μετά από 45 λεπτά), ενώ αντίθετα απουσίαζαν ο Νικόλας Πατέρας, που εκπροσωπήθηκε από τον Αντώνη Αντωνιάδη, και ο Ανδρέας Βγενόπουλος που εκπροσωπήθηκε από τον Μάνο Μαυροκουκουλάκη και τη Μαίρη Λοβάρδου.

Τσουκαλάς: «Είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα, εμφανίστηκε ιδαίτερα αισιόδοξος.
Για τις καιρικές συνθήκες και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν την έκβαση του παιχνιδιού, τόνισε: «Σίγουρα είναι δύσκολες και διαφορετικές από την Ελλάδα. Όταν μπαίνουμε όμως στον αγωνιστικό χώρο, δε σκεφτόμαστε ούτε τον καιρό ούτε τίποτα. Και εμείς και η αντίπαλη ομάδα ξεκινάμε επί ίσοις όροις».
Για το αν ο ΠΑΟΚ αισθάνεται αουτσάιντερ, είπε: «Είδαμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς έχουμε αποδείξει πόσο δυνατοί μπορούμε να είμαστε σε μεγάλους αγώνες. Ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε».
Για το ποιοι ποδοσφαιριστές θα παίξουν σημαντικό ρόλο, ο μέσος του «δικεφάλου» υποστήριξε: «Πιστεύω ότι και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μπορεί, αλλά και κάποια άλλα παιδιά μπορούν να μας βοηθήσουν με την εμπειρία τους».

Μοιράστηκαν 200.000 ευρώ οι παίκτες

Η διοίκηση του Ηρακλή φρόντισε σήμερα να μοιράσει κάποια χρήματα (περίπου 200.000 ευρώ) στους ποδοσφαριστές της, κάτι που ανακοινώθηκε κι επίσημα από την ΠΑΕ.
Αυτή έχει ως εξής: «Το ποσό των 200.000 ευρώ μπήκε σήμερα (21/02) στους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών του ΗΡΑΚΛΗ, στο πλαίσιο κύκλου πληρωμών, που πραγματοποίησε η ΠΑΕ. Αυτό, καθώς συνεχίζεται με επιμονή η προσπάθεια αποπληρωμής και των χρεών του παρελθόντος, που αφορούν σε εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος οφειλές».

Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Κόκε

Ο Σέρχιο Κόκε επέστρεψε στις προπονήσεις του Άρη, καθώς μετά την αδικαιολόγητη φυγή του από το ξενοδοχείο παραμονή του αγώνα με την Μάντσεστερ Σίτι, του επιβλήθηκε σιωπηρή τιμωρία (δεν έπαιξε κόντρα στον Ατρόμητο) και είναι καθαρά στο χέρι Γιάννη Μιχαλήτσου το αν θα τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για τη ρεβάνς με τους Άγγλους.
Όσοι παίκτες του Άρη δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Ατρόμητο (ή δεν πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής) έπαιξαν στο φιλικό με την ομάδα Κ-20 των «κίτρινων» στο Νέο Ρύσιο, με τους «μεγάλους» να επικρατούν 1-0 με γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Εκτός, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο έμεινε ο Κώστας Μενδρινός (που αγωνίστηκε για ένα τέταρτο χθες στο Περιστέρι) χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του και οι Κουλουχέρης (τράβηγμα στους προσαγωγούς), Τσεζνάουσκις (ενοχλήσεις στον δικέφαλο) και Αραβίδης (έλειπε με άδεια).

Αναβλήθηκε η πρεμιέρα της F1

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του γκραν πρι του Μπαχρέιν αποφάσισαν να αναβάλλουν το εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν, λόγω της τεταμένης πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

«Αισθανόμαστε ότι είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε στα θέματα που μας απασχολούν. Η προτεραιότητα μας είναι να ξεπεράσουμε την τραγωδία και να ανακαλύψουμε τι ενώνει αυτή τη χώρα, ώστε να θυμήσουμε στον κόσμο τα καλά για τα οποία είναι ικανό το Μπαχρέιν», ανέφερε η ανακοίνωση του Αλ Καλίφα.

Η εν λόγω αναβολή σημαίνει πως η έναρξη της σεζόν θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στον αγώνα της Αυστραλίας. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν το γκραν πρι του Μπαχρέιν θα μετατεθεί για αργότερα μέσα στη σεζόν.

Συγνώμη από Μαρινάκη

Σε προσωπική δήλωση προέβη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού -Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τοποθετήθηκε για τα επεισόδια μετά τη λήξη, τη διαιτησία αλλά και τα όσα επακολούθησαν στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης".

Η δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν κρύφτηκα ποτέ.Στις δύσκολες στιγμές της ομάδας μας, ήμουν, είμαι και θα είμαι στην πρώτη γραμμή.Ο στόχος μου ήταν και παραμένει διπλός,να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή και να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο . Δεν είναι δυνατόν 6 μήνες μόλις μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, να επιχειρούν κάποιοι να μου χρεώσουν όλα τα κακώς κείμενα.
Το Σάββατο το βράδυ αμέσως μετα την λήξη του αγώνα κατέβηκα στα αποδυτήρια να συγχαρώ την ομάδα μου. Στην συνέχεια έκανα δηλώσεις, οι οποίες έγιναν κάτω απο έντονη συναισθηματική φόρτιση και χωρίς να έχω  ακόμη πλήρη εικόνα, κακώς, για το τι συνέβει μετά την λήξη του αγώνα.
Οι δηλώσεις μου αυτές ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ. Οπως έκανα μέχρι τώρα αναλαμβάνω τις ατομικές μου ευθύνες. Καλώ άμεσα τον προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού σε συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε κοινά σημεία ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και να προβούμε σε κοινή ανακοίνωση».
Βαγγέλης Μαρινάκης 
Πρόεδρος Ολυμπιακού

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Μετα το γεματο κουπονι του ΣΚ θα χαλαρωσουμε λιγο σημερα Δευτερα καθως μεσοβδομαδα ερχεται ενα γεματο κουπονι με Ευρωπαικους αγωνες. Δυο ζεστα σημεια θα κρατησουμε σημερα και ενα χικακι.
Να ξεκινησουμε με το ντερμπι που θα γινει στην Bundes Liga εκει που η Χερτα υποδεχεται την Κοτμπους. Οι γηπεδουχοι ερχονται απο νικη με 2-6 στην εδρα της Καρσλουη και βρισκονται στη πρωτη θεση της βαθμολογιας. Η Κοτμπους την στιγμη που προκριθηκε στα ημιτελικα του Κυπελλου, στο πρωταθλημα απογοητευει. Ερχεται απο ηττα στην εδρα της Γκροιτερ με 3-1 και μεσοβδομαδα ο προπονητης της ομαδας εκοψε τα ρεπο στους παιχτες. Η Κοτμπους σε 22 ματς εχει 15 over 2,5 την ειδια ωρα που στα πεντε τελευταια ματς της Χερτα εχουν μπει 25 γκολ, μεσο ορο 5 γκολ σε καθε ματς.
ΧΕΡΤΑ : OVER 2,5 (1,60)
Δευτερο ματς που θα κρατησω ζεστα ειναι το G-G στο ματς της Γοδοι Κρουζ με την Σαν Λορεντζο. Δευτερη αγωνιστικη στην Κλαουσουρα και χωρις να εχουμε συγκεκριμενη αποψη για τις ομαδες. Οι γηπεδουχοι ερχονται απο εκπληκτικο δυπλο με 1-4 στην εδρα της Μποκα και δεν θελουν να παει χαμενο το τριποντο. Η Σαν Λορεντζο στην εδρα της εφερε 1-1 με την Χιμνασια (με πεναλτι μαιμου και πολλες διαμαρτυριες απο την Σαν Λορεντζο) που θα αποφερους γερη καμπανα καθως ο μεσος Χιμενες ειπε καποια "γαλλικα" στο ρεφερι. Η προιστορια στα τρια τελευταια ματς λεει G-G, μακαρι να συνεχιστει η παραδοση.ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ : G-G (1,72)
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΧΕΡΤΑ : OVER 2,5 (1,60)
ΓΟΔΟΙ ΚΡΟΥΖ : G-G (1,72)
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,75)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΜΠΟΥΛΟΝ - ΛΕ ΜΑΝ : Χ (2,95)
Καλη τυχη στα δελτια σας, τα λεμε αυριο...!!!

Χάβος: «Πιστεύουμε στη πρόκριση»

Αποφασισμένος να παλέψει για την πρόκριση, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ αύριο το απόγευμα κόνρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με τον Μάκη Χάβο.
Ο τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε αρχικά στο πολικό ψύχος που επικρατεί: «Εκτός από τον αντίπαλο έχουμε να διαχειριστούμε και εξωγενείς παράγοντες, όπως ο συνθετικός τάπητας και το πολικό ψύχος. Εμείς σαν ομάδα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προετοιμαστούμε. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΤΣΣΚΑ έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά εμείς ήρθαμε εδώ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας».
Για το αν σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα με αλλαγές: «Ξέρουμε, ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Με τον Παναθηναϊκό κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τον Πανιώνιο κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι και με τη ΤΣΣΚΑ κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο 25λεπτο. Όταν έχουμε τη μπάλα αύριο θα κάνουμε επίθεση για γκολ και όταν δεν την έχουμε θα αμυνόμαστε».
Για το αν πιστεύει στην πρόκριση: «Βεβαίως και το πιστεύω»
Για το αν θα παίξει ο Βιτόλο: «Ξέρετε όλοι σας πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε. Στο πρώτο παιχνίδι αποφασίσαμε να παίξει, αλλά για αύριο έχουμε κάποιες σκέψεις λόγω του χλοοτάπητα και του πολικού ψύχους».
Για το αν πρόκειται ρισκάρει: «Γενικώς στο ποδόσφαιρο αν δεν πάρεις ρίσκο δεν πετυχαίνεις μεγάλα πράγματα. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θεωρώ ότι ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε αύριο το παιχνίδι θα είναι ο ιδανικός».
Για το αν υπάρξει εξήγηση για την αντίδραση της ομάδας, όταν δέχεται γκολ: «Μας έχει προβληματίσει όλους αυτό. Όταν κάνεις 25 καλά λεπτά απέναντι σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ, έχεις επιθετικότητα και δε βάζεις γκολ πέφτει η ψυχολογία. Είναι κάτι που μόνο μέσα από τα παιχνίδια μπορούμε να το λύσουμε».
Για το πιο δύσκολο κομμάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα αύριο: «Το πρώτο είναι η δυναμικότητα του αντιπάλου. Ειδικά, όταν πετυχαίνει μέσο όρο τέσσερα γκολ. Υπάρχουν και οι άλλοι παράγοντες, αλλά εμείς αυτό που πρέπει να κοιτάμε είναι το αγωνιστικό κομμάτι και φυσικά τη δυναμικότητα της αντιπάλου ομάδας».
Για το πόσο επηρεάζεται ένας παίκτης με κακές καιρικές συνθήκες: «Επηρεάζεται πάρα πολύ. Και δύο και τρεις μέρες να έρθεις πριν το παιχνίδι, δε μπορεί να γίνει προσαρμογή του σώματος στο κρύο, αλλά μόνο του μυαλού».
Για τα όσα διαδραματίστηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης: «Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά πόσο μάλλον από τη στιγμή που γινόμαστε ρεζίλι και στην Ευρώπη. Αλλά εγώ δε μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό».
Για την πορεία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να έχουμε καλή πορεία στην Ευρώπη. Σας είπα ότι για το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θέλω να σχολιάσω. Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

«Ο Ρονάλντο φορούσε πάνες»

Στους ύμνους για την ποδοσφαιρική του αξία, που ακολούθησαν την απόσυρση του Ρονάλντο από την ενεργό δράση, ήρθε να προστεθεί μία όχι και τόσο κολακευτική αποκάλυψη. Ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, προπονητής της Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα του 1999, αποκάλυψε πως το «φαινόμενο» φορούσε πάνες (!) στη διάρκεια της διοργάνωσης.

«Τότε ήταν ήδη υπέρβαρος και αναζητούσαμε τρόπους για να χάσει κάποια κιλά. Ο γιατρός της ομάδας τού έδωσε ένα φάρμακο, το οποίο ήταν μεν αποτελεσματικό, αλλά του προκαλούσε ακράτεια. Για να αποφύγει, λοιπόν, δυσάρεστες εκπλήξεις, χρειάστηκε να φορά πάνες, κάτι που τον έκανε να ντρέπεται», δήλωσε ο Λουξεμπούργκο.

Έστω και με πάνες, ο Ρονάλντο οδήγησε τη «σελεσάο» στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα της Παραγουάης και με πέντε γκολ μοιράστηκε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με τον Ριβάλντο.

Χωρίς Μιραλάς στην Τούμπα

Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα θα εκτίσει την ποινή των καρτών ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει: «Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Κέβιν Μιραλάς, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στον αγώνα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, που συνεπάγεται η συμπλήρωση των παραπάνω καρτών, στον αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. (26η αγωνιστική)».

Να ανασταλεί προσωρινά το εφετινό πρωτάθλημα ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ

Να ανασταλεί προσωρινά το εφετινό πρωτάθλημα ζήτησε η ΠΑΕ ΑΕΚ σε επικοινωνία που είχε με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Ένωση θέλει να ηρεμήσουν τα πνεύματα μετά τα όσα έγιναν στον ντέρμπι των «αιωνίων» και στην συνέχεια να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου.
Η διοίκηση της Ένωσης είχε επικοινωνία με τον κ. Μπιτσαξή και στην συνέχεια θα καταθέσει επίσημο υπόμνημα, προκειμένου να υποστηρίξει την προσωρινή αναστολή της πρωταθλήματος. Οι «κιτρινόμαυροι» δε δίστασαν να θέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων ακόμα και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ένωση τόνισε πως είχε υπογραμμίσει από τον Σεπτέμβριο πως το εφετινό πρωτάθλημα κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί.

Με τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ριέρα

Με τιμωρία μέχρι και τρεις αγωνιστικές κινδυνεύει ο Σίτο Ριέρα του Πανιωνίου για το εκτός φάσης χτύπημα στον Παντελή Καφέ στο 48 του αγώνα ΑΕΚ-Πανιώνιος.

 
Η ΑΕΚ, όπως αναμενόταν, κατήγγειλε την Δευτέρα, στον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, την ενέργεια του Ισπανού ποδοσφαιριστή. Ενέργεια η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή της αναμέτρησης Μάνταλο  και τους βοηθούς του  οπότε η ΑΕΚ θα στηριχθεί στο βίντεο τπυ αγώνα.


Η Ενωση ζητά την παραδειγματική τιμωρία του Ριέρα  στηριζόμενη στο βίντεο από το οποίο φαίνεται καθαρά ότι χτυπά από πίσω στο κεφάλι τον Καφέ. Ο Ισπανός επιθετικός θα κληθεί σε απολογία και βάσει κανονισμών η συγκεκριμένη ενέργεια τιμωρείται με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών.

Η κόρη της Ορνέλα Μούτι !!

Η κόρη της Ορνέλα Μούτι ήταν φιλοξενούμενη στο τηλεοπτικό σόου «Domenica 5» και τόνισε πως την αρέσουν πολύ και οι γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αισθάνεται το ίδιο για τους άνδρες.
«Ναι, είμαι αμφιφυλόφιλη. Μου αρέσουν πολύ οι άνδρες, αλλά μου αρέσουν και οι γυναίκες. Μου αρέσει να τις κοιτάζω, τις βρίσκω όμορφες και διασκεδαστικές», τονίζει χωρίς ταμπού η Ιταλίδα καλλονή.
«Τι γνώμη έχει γι’ αυτό η μητέρα σου;», τη ρώτησε η παρουσιάστρια. «Η μητέρα μου γνωρίζει τα πάντα για ‘μένα, γνωρίζει τις εμπειρίες μου και εκείνο που επιθυμεί είναι να είμαι ευτυχισμένη και γαλήνια», είπε η Νάικε.


http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2011_02/naike_rivelli_nude_63.jpg Στην μικρη φωτο η  Ορνέλα Μούτι

«Τελειώνει» ο Τρύφων

Tο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, πόσο μάλλον το κανονικό τέρμα του Κατσουράνη που ακύρωσε, μάλλον θα του μείνουν αξέχαστα για μια ζωή… Ο λόγος για τον βοηθό διαιτητή του ντέρμπι Τρύφωνα, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να «τελειώσει» από την ΚΕΔ, ακολουθώντας το δρόμο που είχε πάρει ο Γιώργος Δαλούκας, μετά το πέναλτι (;) που είχε δώσει στον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Μοντέλα στον πάγκο της Ρόμα!

Σε έναν άνθρωπο που αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Ρώμη, εμπιστεύτηκε τις τύχες της Ρόμα για το υπόλοιπο της σεζόν, η πρόεδρος των «τζιαλορόσι» Ροζέλα Σένσι. Συγκεκριμένα νέος τεχνικός της ομάδας ανέλαβε ο Βιτσέντζο Μοντέλα, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου και θα κληθεί να διαδεχθεί τον Κλαούντιο Ρανιέρι, που παραιτήθηκε μετά την ντροπιαστική ανατροπή από 0-3 σε 4-3 από τη Τζένοα.
Ο «Αεροπλανίνο» μόνο άγνωστος δεν είναι στους φίλους της Ρόμα, με τον άλλοτε επιθετικό να είναι κάτοικος «Ολίμπικο» για δέκα ολόκληρα χρόνια (1999-2009, 267 συμμετοχές-118 γκολ) και εδώ και λίγο καιρό να εργάζεται ως τεχνικός της ομάδας Νέων (Under-15).

Μέσι: "Όχι άλλο στραβοπάτημα"

Λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η Μπαρτσελόνα με γκολ του Λιονέλ Μέσι κατάφερε και επικράτησε της Μπιλμπάο και έτσι κράτησε τη διαφορά των πέντε βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο άσος της "Μπάρτσα" τόνισε πως "δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε άλλο στραβοπάτημα".
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Αργεντινός επιθετικός δήλωσε: "Δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε ακόμα ένα στραβοπάτημα καθώς η Ρεάλ ήταν κοντά. Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Έχει μείνει λίγο ακόμη στην σεζόν και κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο. Η Αθλέτικ πάντα δυσκολεύει τα πράγματα. Είναι μια σπουδαία ομάδα, πολύ οργανωμένη όταν πιέζει και παίζει πάντα καλά. Αυτά είναι τρία πολύ σημαντικά στοιχεία".

Παίρνει μέτρα η Πολιτεία

Ανακοίνωση για νομοσχέδιο κατά τις βίας που θα περιέχει αυστηροποίηση  των ποινών και ρήτρες βίας σε ΟΠΑΠ και τηλεοπτικούς σταθμούς εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο Στάδιο Καραϊσκάκη καθώς και όσα ακολούθησαν, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα στο πλαίσιο της πολιτικής της εναντίον της βίας:

Εντός του Μαρτίου βγαίνει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας, σε συνεργασία του ΥΠΠΟΤ με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης ποινών:
1. Ρυθμίζει τη σύσταση και τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων, ώστε να μπορούν να ελέγχονται και να μην αποτελούν κέντρα γέννησης βίας και εγκληματικότητας:
I. Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε αθλητικού σωματείου και αδειοδότηση της αστυνομίας για την ίδρυση λέσχης φίλων αθλητικού σωματείου.
II. Κάθε λέσχη θα υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ετησίως αντίγραφο του μητρώου μελών της και αντίγραφο του ποινικού μητρώου των μελών του διοικητικού της συμβουλίου.
III. Κάθε λέσχη υποχρεούται να τηρεί βιβλίο εσόδων-εξόδων.
IV. Σε περίπτωση που μέλος λέσχης μετέχει σε επεισόδια βίας, η λέσχη υποχρεούται να τον διαγράψει.
V. Η δράση των λεσχών θα ελέγχεται από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το Ελεγκτικό Συμβούλιο.
2. Ρυθμίζει τις οργανωμένες μετακινήσεις οπαδών καθιστώντας υπεύθυνες για αυτές τις διοικήσεις των ΠΑΕ και των ΚΑΕ.
3. Ανασυγκροτεί τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας με σκοπό να ενισχύσει το κύρος και τις αρμοδιότητές της.
4. Αυστηροποιεί το νομοθετικό καθεστώς όσων καταδικάζονται για παραβατικές πράξεις στα γήπεδα και καθιερώνει τον αποκλεισμό της παρουσίας τους από τα γήπεδα για 2 έως 5 χρόνια, καθώς και την υποχρεωτική παραμονή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής αγώνων των ομάδων τους.
5. Καθιερώνει υποχρεωτικώς το ηλεκτρονικό εισιτήριο με το οποίο θα δοθεί η δυνατότητα του ευκολότερου εντοπισμού παραβατικών συμπεριφορών στα γήπεδα, σε συνδυασμό με τη χρήση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.
6. Θεωρεί κακουργηματική πράξη τον σχεδιασμό προσυνεννοημένων αγώνων.
7. Ρυθμίζει το πλαίσιο συνεργασίας των ΠΑΕ και ΚΑΕ με τις εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης, απαιτώντας να διαπιστεύονται από την αστυνομία οι υπάλληλοι τους, τουλάχιστον 48 ώρες πριν.
8. Επεξεργάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης σε περίπτωση επεισοδίων στα γήπεδα.
Μετά από συνεννόηση με τον ΟΠΑΠ και σε εφαρμογή της πολιτικής επιβολής ρητρών βίας που ελήφθη πέρυσι την άνοιξη, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ ζήτησε:
1. Να επιβληθεί το μέγιστο της προβλεπόμενης ρήτρας βίας.
2. Να αυστηροποιηθούν περισσότερο οι ρήτρες βίας στις προσεχείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με αθλητικές εταιρείες και διοργανώτριες αρχές, στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν άμεσα.
3. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις ρήτρες να διατίθενται σε άλλα αθλήματα καθώς και στην βελτίωση των υποδομών.
4. Τα χρήματα αυτά να αφαιρούνται από το συνολικό ποσό που θα διαθέτει ο ΟΠΑΠ για το ποδόσφαιρο την επόμενη χρονιά
Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση της ΕΡΤ, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ ενημερώθηκε ότι η ΕΡΤ διεξάγει ένορκη διοικητική εξέταση αναφορικά με τη μετάδοση του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού αγώνα.

Ταυτόχρονα, το ΥΠΠΟΤ αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς -συμπεριλαμβανομένης και της ΕΡΤ -ώστε να μπουν ρήτρες βίας στις συμβάσεις παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που υπογράφουν με τις ομάδες".

Για πέντε αγωνιστικές ο Τοροσίδης

«Καίει» τον Βασίλη Τοροσίδη το φύλλο αγώνα του ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διαιτητής Καλόπουλος (Μακεδονίας) έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι χτύπησε με το κεφάλι του Λέτο, όπερ σημαίνει βιαιοπραγία και βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα τον περιμένει... καμπάνα τριών αγωνιστικών.

Όμως το χειρότερο είναι πως ο Τοροσίδης φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και η ποινή προσαυξάνεται κατά το ήμισυ με το κλάσμα να μετρά σε βάρος του. Αυτό σημαίνει ότι ο Τοροσίδης θα τιμωρηθεί με πέντε αγωνιστικές και θα μείνει εκτός από τους αγώνες με Πανιώνιο, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Καβάλα. Δηλαδή χάνει τα ντέρμπι με τους δυο «δικεφάλους».

Ανανέωσε ο Εβρά

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Πατρίς Εβρά έως το 2014 ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιο του Γάλλου έληγε τον Ιούνιο του 2012, ενώ οι οικονομικές απολαβές που προβλέπονται στο νέο του συμβόλαιο δεν έγιναν γνωστές.

Ο ίδιος ο Γάλλος αμυντικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις και στάθηκε στο κλίμα που επικρατεί στη Γιουνάιτεντ: «Από τη στιγμή που ήρθα στο Μάντσεστερ ένα όνειρο μου εκπληρώθηκε. Οι οπαδοί, οι συμπαίκτες μου, ο Σερ Άλεξ και όλο το προπονητικό τιμ, όλοι δουλεύουν για να κάνουν τη Γιουνάιτεντ το μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Έχω κερδίσει πολλά τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά θέλω ακόμη περισσότερα».

Όσον αφορά τον τεχνικό της Μάντσεστερ, ο Σερ Άλεξ μίλησε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον Εβρά. «Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον πλανήτη. Ο Πατρίς έχει εξελιχθεί σε έναν παίκτη-κλειδί, λόγω του χαρακτήρα του και της συμπεριφοράς του στα αποδυτήρια. Είναι υπέροχο που θα συνεχίσει στην ομάδα, καθώς το ταλέντο του και η εμπειρία του θα είναι σημαντικά για μας», τόνισε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

Ο 29χρονος αριστερός οπισθοφύλακας έχει πραγματοποιήσει 226 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» σκοράροντας 3 φορές, ενώ έχει πανηγυρίσει 3 πρωταθλήματα και ισάριθμα Λιγκ Καπ.

Αυγά στους παίκτες της Ρόμα

Οι οπαδοί της Ρόμα υποδέχτηκαν με αυγά τους παίκτες μετά την ήττα 4-3 από την Τζένοα. Η αλήθεια είναι τους είχαν προειδοποιήσει πως δεν θα ανεχτούν άλλο τις κακές εμφανίσεις τους. Αυτή την ήττα όμως που ήρθε ενώ η ομάδα τους είχε προηγηθεί 0-3 δεν μπόρεσαν να την αντέξουν.

Περίπου πενήντα άτομα πήγαν στο προπονητικό κέντρο των Ρωμαίων και υποδέχτηκαν με αυγά και μπουκάλια την αποστολή. Οι «τιφόζι» φώναζαν  «ανάξιοι μισθοφόροι δεν έχετε θέση στην ομάδα». Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης απέτρεψε τα χειρότερα. Οι παίκτες έμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα, πριν καταφέρουν να αποχωρήσουν για τα σπίτια τους.

Μενδρινός: «Με αισιοδοξία στο Μάντσεστερ»

Αισιόδοξος πως ο Άρης μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στην Αγγλία, εμφανίστηκε ο Κώστας Μενδρινός. Ο Έλληνας μέσος των «κίτρινων» τόνισε πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, ενώ συμπλήρωσε πως πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Μενδρινός μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aris FM».
Αρχικά, δήλωσε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο όμως πιέσαμε περισσότερο τον αντίπαλο και αν μια από τις δυο ευκαιρίες κατέληγε στα δίχτυα θα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι. Αυτά συμβαίνουν όμως στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω την επόμενη φορά να μας κάνει η μπάλα το χατίρι. Η σκοπιμότητα είναι πάντα μες το παιχνίδι. Κάνεις τα πάντα ώστε να μην χάσεις βαθμούς. Εμείς δεν κατεβήκαμε για την ισοπαλία αλλά για το τρίποντο που παρ' όλα αυτά δεν ήρθε. Δεν είμαστε στην καλύτερη θέση. Πιστεύω στο τέλος να μπούμε στα playoffs. Έχουμε τα ματς με την Λάρισα και τον Ηρακλή που ακολουθούν. Με τον Ολυμπιακό Βόλου θα παίξουμε στην έδρα μας. Πρέπει γενικότερα να κάνουμε ένα καλό ντεμαράζ».
Όσον αφορά στο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι τόνισε: «Δεν είμαστε το φαβορί, θα είναι ένας δύσκολος αγώνας και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό. Με τη Μαδρίτη βέβαια αυτό λέγαμε, οπότε ας επαναληφθεί η ιστορία, να γελάσουμε κι εμείς λίγο. Δεν θα 'χουμε μια συγκεκριμένη τακτική. Η Σίτι είναι πολύ καλή ομάδα και πρέπει να πάμε αποφασισμένοι, να τα δώσουμε όλα κι από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα θέλουμε όλοι να έρθει. Είμαστε αισιόδοξοι πάντως. Ό,τι έχουμε κατακτήσει μας δίνει αισιοδοξία ως τώρα. Θα μπούμε μέσα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Θέλουμε βέβαια και τα αποτελέσματα στο ελληνικό Πρωτάθλημα ώστε να μας δοθεί και πάλι η δυνατότητα να παίξουμε στην Ευρώπη. Προσωπικά δεν τα παρατώ ποτέ. Θέλω να αποδεικνύω πάνω από όλα στον εαυτό μου, ότι αξίζω να βρίσκομαι στην ομάδα».

Καταγγελία για Ριέρα

Σε καταγγελία προς τον αθλητικό εισαγγελέα για το θέμα του Σίτο Ριέρα προχώρησε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η Ένωση διαμαρτύρεται για το χτύπημα του Ισπανού επιθετικού στον Παντελή Καφέ, καταθέτοντας το βίντεο της συγκεκριμένης αναμέτρησης και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του Ισπανού ποδοσφαιριστή.
Από εκεί και πέρα, στις προπονήσεις της ΑΕΚ πήρε μέρος ο Ντένις Καλίνκοφ. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα εξεταστεί από τον Μανόλο Χιμένεθ τις επόμενες ημέρες και αν δείξει καλά στοιχεία, τότε θα αποκτηθεί από την Ένωση. Οι «κιτρινόμαυροι» προπονήθηκαν κανονικά τη Δευτέρα στα Σπάτα στις 10:30. Όσοι αγωνίστηκαν στο ματς με τον Πανιώνιο ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Ο Σανέλ Γιάχιτς ξεκίνησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας, ενώ ο Σάββας Γκέντσογλου έκανε ατομικό υπό τις οδηγίες του Πανταζή. Την Τρίτη είναι προγραμματισμένο ρεπό και την Τετάρτη η προπόνηση θα ξεκινήσει στις 10.30, στα Σπάτα.

«Μπέο, οι Βολιώτες έχουν αξιοπρέπεια»

Μερίδα οπαδών της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου μοίρασαν φέιγ βολάν στους δρόμους της πόλης, με τα οποία περνούν το μήνυμά τους στον πρόεδρο του συλλόγου, Αχιλλέα Μπέο.

Όσα αναφέρονται στα φέιγ βολάν υπογράφονται από την «Αδέσμευτη Θύρα 1», η οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι τσιφλίκι κανενός… Σεβάσου μας ή φύγε… Μπέο, θέλουμε ηγέτη, όχι υπάλληλο του Πειραιά».

Το μήνυμα της «αδέσμευτης θύρας 1»:

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι τσιφλίκι κανενός, όχι άλλος ηθικός ξεπεσμός. Μπέο, οι Βολιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Σεβάσου μας ή φύγε. Δεν θέλουμε μαγαζάκι του Μαρινάκη. Η ιστορία του Βόλου δεν είναι για πούλημα. Ο Βόλος ανήκει στο λαό του. Δεν θα γίνει παράρτημα κανενός. Μπέο, θέλουμε ηγέτη, όχι υπάλληλο του Πειραιά.

Αδέσμευτη Θύρα 1
».

Κορίτσι για... φίλημα!

Eίναι δηλωμένη φαν του Ολυμπιακού και αφοσιωμένη τόσο στην ομάδα της όσο και στον σύντροφό της… Αυτά, τουλάχιστον, δηλώνει η ίδια η Νατάσα Λυμπερίδου!
Κορίτσι για... φίλημα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το χαστούκι που έδιωξε τον Τσιώλη

Τρομερά πράγματα έγιναν στα αποδυτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου – Ηρακλή και αυτά οδήγησαν σε παραίτηση, τον πιο επιτυχημένο τεχνικό του φετινού πρωταθλήματος, Σάκη Τσιώλη.
Η ισοπαλία των ερυθρόλευκων με τον Ηρακλή, δυσαρέστησε τον Μπέο, που προφανώς πιστεύει ότι είναι πρόεδρος της Μπαρτσελόνα η οποία έχει την υποχρέωση να κερδίζει σε όλα τα ματς… Ετσι κατέβηκε στα αποδυτήρια, εισέβαλλε και άρχιζε να βρίζει με το χειρότερο τρόπο τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου.
Κάποια στιγμή, ο Μόνχε θέλησε να μιλήσει και να απαντήσει στον Μπέο, αλλά αντί διαλόγου, δέχτηκε ένα χαστούκι (!!!) από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου. Αυτό αναφέρουν και οι μαρτυρίες των συμπαικτών του που ήταν μέσα στα αποδυτήρια εκείνη τη στιγμή.
Στο χώρο έτρεξαν αμέσως και οι άλλοι Αργεντίνοι της ομάδας… Μόλις έμαθε τα γεγονότα ο Τσιώλης, δεν άντεξε… «Μέχρι εδώ ήταν… Φεύγω» είπε ο Ελληνας τεχνικός που τήρησε το λόγο του. Και μην κοιτάτε τι γράφει η ανακοίνωση που ειρωνεύεται τον Τσιώλη, αναφέροντας ότι μπορεί να ψάξει μεγαλύτερη ομάδα και καλύτερες συνθήκες. Παρουσιάστηκε με τέτοιο τρόπο από τη διοίκηση του Ολυμπιακού ώστε να λειτουργήσει κυματοθραυστικά στα χθεσινά γεγονότα. Ο «σκύλος» όμως, έμαθε και σας αναφέρει τι ακριβώς συνέβη.Πηγη sportdog.gr

Σλούτσκι: «Μη χαλαρώσουμε, δεν έχουμε πλεονέκτημα»

Μιλώντας στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Λέονιντ Σλούτσκι, τόνισε ότι ο πλαστικός χλοοτάπητας, αλλά και οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούν πλεονέκτημα της ομάδας του και έφερε σαν παράδειγμα την ήττα της Ρουμπίν Καζάν από την Τβέντε. Επίσης μίλησε για την κατάσταση του Χόντα και Βάγκνερ Λοβ και φυσικά για τον ΠΑΟΚ:
«Τέτοιες συνθήκες είναι πολύ κουραστικές για τους παίκτες. Οταν κάποιοι μιλούν για την ομάδα, η οποία παίζει σε συνθετικό χλοοτάπητα, λένε ότι δίνει ένα πλεονέκτημα, αλλά δεν είναι έτσι και υπάρχουν πολλά παραδείγματα για αυτό. Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα που είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα η Ρούμπιν Καζάν δεν είχε αυτό το πλεονέκτημα. Το παγωμένο γήπεδο επηρεάζει το ίδιο τις δύο ομάδες και δεν αυξάνουν ούτε μειώνουν τις πιθανότητες από καμία».
Για το πρώτο ματς στη Θεσσαλονίκη τόνισε: «Μου άρεσε που λειτουργικά ήμασταν καλοί, αλλά η κούραση που βγάλαμε στο τέλος ήταν κάτι το φυσιολογικό και γίνεται στην αρχή της σεζόν. Μου άρεσε που αντιδράσαμε με σύστημα, ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Αλλά δεν είμαι και πολύ ικανοποιημένος, αφού περιμέναμε να εφαρμόσουμε καλύτερα κάποια πράγματα για να νιώθουμε πιο άνετοι».
Για την φυσική κατάσταση των παικτών του: «Ο Βάγκνερ Λοβ κάνει προπόνηση μαζί με την ομάδα. Ο Κεϊσούκε Χόντα είναι καλά και έχει βελτιώσει και τη δύναμή του. Ωστόσο το ποιος θα παίξει στην αρχική ενδεκάδα δε μπορώ να το πω. Οι Σέκου Ολίσε, Οντία και Γκονζάλες είναι ακόμη πολύ μακριά από το να προπονηθούν με το σύνολο της ομάδας. Είναι αδύνατο να χαλαρώσουμε. Η κατάστασή μας είναι ασταθής και θα πρέπει να την προσέχουμε συνεχώς».
Για το τι περιμένει από τον ΠΑΟΚ: «Τον έχουμε διαβάσει πολύ καλά και ξέρουμε για το πως παίζει εντός και εκτός έδρας. Αλλά είναι δύσκολο να πούμε πως θα επιλέξει να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στη ρεβάνς. Δε νομίζω ότι ο αντίπαλος θα τρέξει να κάνει «απόσβεση» από το πρώτο λεπτό, αλλά μία αμυντική τακτική δεν είναι και η πλέον λογική σε ένα τέτοιο παιχνίδι».
Τέλος, σε αντίστοιχη ερώτηση αναφέρθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα οργανωμένη και ικανή, με πολύ συμπαγή άμυνα. Κατά την έναρξη του αγώνα, δεν άφησαν ελεύθερους χώρους και έτσι αρχικά δεν μπορούσαμε να αναπτυχθούμε επιθετικά. Ποιον μπορώ να ξεχωρίσω, εκτός από τον Βιεϊρίνια… Μάλλον τον Σαλπιγγίδη, τον Γκαρσία και τον Κοντρέρας».

Τα πλάνα του Χάβου για το «θαύμα»

Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να «πετάξεις» έξω από τη συνέχεια του Europa League την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην έδρα της και μάλιστα με το 1-0 εις βάρος σου, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τις πιθανότητες του. Άλλωστε η φετινή του πορεία στο θεσμό έχει αποδείξει περίτρανα πως δεν μπορεί να «ξεγραφτεί» από κανέναν. Κάτι το οποίο έγινε πριν το παιχνίδι με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ με τα γνωστά αποτελέσματα…
Το παιχνίδι στην Τούμπα δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν στον «Δικέφαλο» και για το λόγο αυτό ο τεχνικός Μάκης Χάβος έχει ήδη καταστρώσει το νέο πλάνο αντιμετώπισης της «ρώσικης αρκούδας». Με τους παίκτες να προσπαθούν να συνηθίσουν σε συνθήκες απίστευτα πρωτόγνωρες και το θερμόμετρο να βρίσκεται καθημερινά στους -20C, ο Χάβος «έδειξε» το σχήμα που πιθανότατα θα ξεκινήσει στο αυριανό παιχνίδι.
Κάτω από τα δοκάρια θα βρεθεί ο Κρέσιτς ελέω και του τραυματισμού του Χαλκιά, με το αμυντικό «καρέ» να απαρτίζεται από τους Σνάουτσνερ (δεξιά), Λίνο (αριστερά) και τους Τσιρίλο, Κοντρέρας ως κεντρικό δίδυμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δίδυμο στα αμυντικά χαφ αναμένεται να συνθέσουν εκ νέου οι Γκαρσία και Τσουκαλάς, μιας και ο Βιτόλο ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, ενώ ρόλο επιτελικού χαφ θα έχει ο Ίβιτς. Θέση-«κλειδί» στο αρχικό σχήμα θα έχει ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Βιεϊρίνια θα παραταχθεί ξανά στα αριστερά, ενώ αυτή τη φορά στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, προκειμένου να πιέσει περισσότερο το αμυντικό δίδυμο των Ρώσων.

Οριστικά αύριο στις 19:00 η ρεβάνς του ΠΑΟΚ

Πριν από λίγo η UEFA ενημέρωσε τον ΠΑΟΚ ότι το δεύτερο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ρωσία δεν θα αλλάξει ώρα και έτσι η σέντρα θα γίνει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Οι Ρώσοι πρότειναν να αλλάξει η ημέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης, αλλά οι εκρπόσωποι του «Δικεφάλου» δε δέχτηκαν το αίτημά τους. Συνεπώς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το παιχνίδι θα αρχίσει στην προγραμματισμένη ώρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες.
*Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι της Ρουμπίν Καζάν με την Τβέντε (την περασμένη Πέμπτη) την ίδια ημέρα άλλαξε η ώρα διεξαγωγής, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτή την εποχή στη Ρωσία.