Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Gracian στον Άρη !

Παίκτης του Άρη είναι και επίσημα ο Λεάντρο Γκρασιάν. Πριν από λίγα λεπτά η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου Leandro Gracian από την Boca Juniors για ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς. Ο Leandro Gracian, γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1982 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και αγωνίστηκε από το 2000 ως το 2007 με την φανέλα της Velez Sarsfield όπου συνολικά είχε 148 συμμετοχές και 28 γκολ. Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Monterrey του Μεξικό. Αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια και σκόραρε 9 φορές. Η Boca Juniors διέκρινε τις ικανότητές του και του έδωσε την ευκαιρία της επιστροφής στην Αργεντινή. Με το νούμερο 11 στην πλάτη αγωνίστηκε 48 φορές και πέτυχε 8 γκολ.. Συνολικά έχει 231 συμμετοχές και 45 γκολ. Έχει κατακτήσει την Clausura το 2005 με την Velez Sarsfield, το κύπελλο Sudamericana, αλλά και την Apertura το 2008 με την Boca Juniors.

Πλήρες όνομα:………….Leandro Gracian
Ημερομηνία γέννησης:…06/08/1982
Τόπος γέννησης:……….Μπουένος Άιρες
Ύψος:……………………1.72m
Βάρος:……………………71kg
Θέση:…………………….Επιτελικός μέσος

Γκρατσιάν: «Ανυπομονώ να αγωνιστώ με την φανέλα του Άρη»

Ο Leandro Gracian στις πρώτες του δηλώσεις στο επίσημο site της ΠΑΕ Άρης εξέφρασε την ανυπομονησία του να ντυθεί στα χρώματα του «Θεού του Πολέμου»: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Πραγματικά ανυπομονώ να έρθω στην Θεσσαλονίκη και να αγωνιστώ με την φανέλα της νέας μου ομάδας. Έχω πληροφορηθεί αρκετά πράγματα για τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη και ειδικά τον κόσμο της ομάδας. Οι κερκίδες του γηπέδου και η ατμόσφαιρα θυμίζουν πολύ την Αργεντινή και το «Μπομπονέρα». Εύχομαι να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των ανθρώπων του Άρη και να δώσουμε πολλές χαρές στους φιλάθλους της ομάδας».

Κοπάνα έκανε ο Αντριάνο



Ο Αντριάνο επέστρεψε στη Φλαμένγκο Δεν "λέει" να... ξημερώσει άσπρη μέρα για τους προπονητές του Αντριάνο! Μόλις 48 ώρες μετά το ντεμπούτο του και το νικητήριο γκολ που πέτυχε στον αγώνα της Φλαμένγκο εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε, ο Βραζιλιάνος απουσίασε αδικαιολογήτως από την προπόνηση της ομάδας του.

"Δεν μπορώ να καταλάβω... Η απουσία του δεν ήταν προγραμματισμένη" μονολογούσε μπροστά στις κάμερες ο προπονητής της Φλαμένγκο, Κούκα. Ο αγώνας έγινε την Κυριακή και χθες οι παίκτες είχαν ρεπό. Σήμερα το πρωί συγκεντρώθηκαν ξανά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, αλλά ο Αντριάνο... άφαντος. "Θα περιμένουμε και την απογευματινή προπόνηση, να δούμε τί θα γίνει. Ελπίζω να έχει μια καλή δικαιολογία" πρόσθεσε ο Κούκα.

Ο 27χρονος επιθετικός εντάχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Φλαμένγκο, μόλις λίγες ημέρες μετά την αποδέσμευσή του από την Ιντερ και αφού είχε δηλώσει ότι δεν "διάσκεδάζει πλέον το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη". Ηθελε να γυρίσει στην πατρίδα του, για να προσπαθήσει να βάλει σε μια σειρά την καριέρα (και τη ζωή) του, η οποία αμαυρώθηκε από πολλά, μεταξύ των οποίων και πρόβλημα αλκοολισμού.

Στη Ρεάλ ο Κακά!

Στη Ρεάλ ο Κακά! kaka_1.jpgΤο μεγάλο μπαμ του καλοκαιριού έγινε. Όπως αναφέρει η Marca, η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε σε συμφωνία με τη Μίλαν για την απόκτηση του Ρικάρντο Κακά για το ποσό των 65 εκατ. ευρώ με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα εννιά εκατ. ευρώ. Η παρουσίαση του Βραζιλιάνου σταρ έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα και φαίνεται πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι αποφασισμένος να μετατρέψει τη "βασίλισσα" ξανά σε μεγάλη ομάδα, και ήδη ξεκίνησε με την απόκτηση του αστέρα της Μίλαν.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινάει η προεδρία του Φλορεντίνο Πέρεθ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως αναφέρει σύσωμος ισπανικός και ιταλικός Τύπος, Ρεάλ και Μίλαν έφτασαν σε συμφωνία για την απόκτηση του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ για το ποσό των 65 εκατ. ευρώ, με τον ποδοσφαιριστή να βάζει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να φτάνουν τα εννιά εκατ. ευρώ.

NBA Ένας... Γκραντ "πολεμιστής"

Ο Μπράιαν Γκραντ συνήθιζε να βγάζει το... ψωμί του σπρώχνοντας τους αντίπαλους ψηλούς έξω από τη ρακέτα. Δεν φοβήθηκε να μπει στη φωτιά ακόμη κι όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει αντιπάλους που είχαν... διπλάσιο μέγεθος από αυτόν, όπως ο Σακίλ Ο’Νιλ.

Τώρα στα 37 του χρόνια αντιμετωπίζοντας την ασθένεια Πάρκινσον, τα μάτια του γεμίζουν δάκρυα όταν μιλάει για το πρόβλημα του. Φοβάται. Αλλά δεν σταματάει να παλεύει.

Από το Νο8 του ντραφτ (από το άσημο Κολόμπους) έπαιξε στους Κινγκς και στη συνέχεια στους Μπλέιζερς, την ομάδα με την οποία συνέδεσε το όνομα του. Από το 2000 ως το 2004 "μετακόμισε" στους Χιτ, πριν παίξει ακόμη στους Λέικερς, στους Σανς και στους Σέλτικς. Τελικά αποσύρθηκε το 2006 έχοντας πετύχει 7.933 πόντους και 5.622 πόντους στην 12χρονη καριέρα του.

Αν και το μπόι του δεν ξεπερνούσε τα 2.06 είχε καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς του ΝΒΑ. Έβγαζε στο παρκέ μεγάλη ενέργεια και δύναμη κι ήταν ένας εντυπωσιακός ριμπάουντερ. Όσο για τις μάχες του με τον "Σακ" στους τελικούς της Δύσης; Έχουν περάσει στην ιστο

Το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να τρέμει το χέρι του. Μπήκε σε υποψίες και επισκέφτηκε έναν νευρολόγο για να διαπιστώσει τι συμβαίνει. "Πάρκινσον" ανέφερε η σκληρή ιατρική γνωμάτευση. Πρόκειται για μια εγκεφαλική πάθηση, που "χτυπάει" σπάνια (αλλά αρκετά συχνότερα τα τελευταία χρόνια) νέους ανθρώπους.

Σαν να ήταν σήμερα το Γουέμπλευ

Πέρασαν 38 χρόνια, αλλά δεν έχει ξεχαστεί. Πώς γίνεται, άλλωστε, όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη επιτυχία σε συλλογικό επίπεδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν 2 Ιουνίου του 1971 όταν ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι του θρυλικού Γουέμπλεϊ και έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα, που συμμετείχε σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Η ήττα 0-2 από τον μεγάλο Αγιαξ, των Κρόιφ, Νέεσκενς, Κάιζερ, Κρολ και τόσων άλλων, φαντάζει φυσιολογική, αλλά δε μειώνει σε τίποτα το μέγεθος της επιτυχίας, που δεν κατάφερε να βρει μιμητές μέχρι τις μέρες μας.

Στικούδη: «Ένα πρωτάθλημα βρε παιδιά!»

stikoudi.jpgΈχει φορέσει και αγαπήσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ (για τα ακρίβεια το μαγιό) και δεν θα σταματήσει ποτέ να θέλει το καλό της συγκεκριμένης ομάδας. Ο λόγος για την Κατερίνα Στικούδη, η οποία δεν έκρυψε πως θέλει όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος από τον «δικέφαλο του βορρά», ενώ δεν ήταν καθόλου φειδωλή αναφερόμενη στον Θοδωρή Ζαγοράκη, τον οποίο και χαρακτήρισε ήρωα.

Η μεταγραφική λίστα του Αντσελότι


Ο Πάτο σε προσπάθειά του κόντρα στην Αταλάντα Δεν πρόλαβε καλά-καλά να πατήσει το πόδι του στην Αγγλία ο Κάρλο Αντσελότι και ξεκίνησαν τα μεταγραφικά σενάρια... Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Sun", οι "μπλε" ενδιαφέρονται για την απόκτηση του νεαρού Βραζιλιάνου επιθετικού της Μίλαν, Αλεχάντρε Πάτο, ο οποίος κοστολογείται περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ. Αλλες εφημερίδες αναφέρουν ότι στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από τη διοίκηση, περιλαμβάνονται οι Αντρέα Πίρλο και Κλάρενς Σέεντορφ. Από την πλευρά της, η "Daily Mail" κάνει λόγο για τους Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, Τσάμπι Αλόνσο και τον μπακ της Πόρτσμουθ, Γκλεν Τζόνσον.

Ανακοίνωσε Κόλμπας και Στρμπα η Skoda Ξάνθη



Ο Γιάροσλαβ Κόλμπας με τη φανέλα της Κόζιτσε Με μία... μακροσκελή ανακοίνωση η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιάροσλαβ Κόλμπας. Πρόκειται για τον 24χρονο μέσο της Κόζιτσε, στην οποία αγωνίζεται από τον Αύγουστο του 2005. Έχει ύψος 1,81 μ. ενώ είναι δύο φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβακίας. Τη σεζόν 2008-2009 είχε 22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πέτυχε 5 γκολ.

Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή JAROSLAW KOLBAS.

Λίγη λεπτά αργότερα η Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε και την απόκτηση του Ζντένο Στρμπα. Πρόκειται για τον 33χρονο μέσο της Ζίλινα στην οποία αγωνίζεται από το 2002. Έχει ύψος 1,78 μ. και είναι επίσης διεθνής (12 φορές) με την Εθνική Σλοβακίας.

Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ απέκτησε από την Zilina και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή ZDENO STRBA.


Επένδυση οι Σλοβάκοι!
Η Σκόντα Ξάνθη, μετά τον Πέτερ Στίβαρ, έφερε και δεύτερο Σλοβάκο, τον μέσο Γιάροσλαβ Κόλμπας. Στην ιστορία της στην Α' Εθνική, η Σκόντα Ξάνθη έφερε δύο Σλοβάκους, τους οποίους μάλιστα μοσχοπούλησε!
Το 1997 απέκτησε τον τερματοφύλακα Γιουράι Μπούτσεκ από την Χέμλον Ούμενε, που μετά από καριέρα έξι ετών πουλήθηκε στον Ολυμπιακό το 2003.
Τον Ιανουάριο του 2000 έφερε τον μέσο Βλαντιμίρ Γιανότσκο από την Κόζιτσε, την ίδια ομάδα που έπαιζε και ο Κόλμπας, και μετά από ενάμισι χρόνο τον πούλησε στην Αούστρια Βιέννης για ένα μεγάλο ποσό.

Αστέρας Τρίπολης Ανακοίνωσε Ντεγκρά

Ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε στην απόκτηση του Αργεντινού τερματοφύλακα, Ματίας Ομάρ Ντεγκρά, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου γκολκίπερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Βέροια, ενώ μετρά συνολικά στη Β' εθνική 13 συμμετοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε στην απόκτηση του Αργεντινού τερματοφύλακα Ματίας Ομάρ Ντεγκρά. Ο Ντεγκρά είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου και η διάρκεια του συμβολαίου του με τον Αστέρα είναι δύο χρόνια.

Ο Ντεγκρά γεννήθηκε στη Σάντα Φε στις 18 Ιουνίου 1983, έχει ύψος 1.91, ζυγίζει 86 κιλά και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί στις Αργεντίνικες Ταγιέρες, Ντε Τζούλιο, Μπελγκράνο, ενώ στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί 13 φορές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής υπερασπιζόμενος την εστία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της Βέροιας".

Οι πρώτοι σκόρερς όλων των πρωταθλημάτων

Κορυφαίος "κανονιέρης" αναδείχθηκε ο Ντιέγκο Φορλάν της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος είναι πλέον ο κάτοχος του "χρυσού παπουτσιού".

Ο Ουρουγουανός πέτυχε 32 γκολ με τους "ροχιμπλάνκος", αλλά ο πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη είναι Μαρκ Γιάνκο της Σάλτζμπουργκ, ο οποίος πέτυχε 39.

Βέβαια, το πρωτάθλημα της Αυστρίας έχει συντελεστή 1,5, ενώ τα... σοβαρά πρωταθλήματα, όπως αυτό της Ισπανίας εχουν συντελεστή 2.

Το καλύτερο επιθετικό δίδυμο είναι φυσικά αυτό που συνθέτουν στην Βόλφσμπουργκ οι Γκραφίτε και Έντιν Ντζέκο, αφού ο Βραζιλιάνος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Γερμανία με 28 γκολ και ο Βόσνιος ήταν δεύτερος με 26.

Προσπάθεια για νίκη

Με στόχο την απόκτηση εμπειριών αλλά και να διεκδικήσει την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, η ανανεωμένη εθνική ομάδα γυναικών βρίσκεται ήδη στο Αλμπαθέτε, προκειμένου την Παρασκευή (29/5) και το Σάββατο (30/5) να αντιμετωπίσει την Ισπανία στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Α΄ προκριματικού Ομίλου.








Επειτα από ένα κουραστικό ταξίδι το οποίο κράτησε περισσότερο από 7 ώρες, η εθνική βρίσκεται ήδη στο Αλμπαθέτε, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη και τις? αντοχές της απέναντι στην οικοδέσποινα Ισπανία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Λυκούδης, έχοντας αφήσει εκτός αποστολής αρκετές έμπειρες παίκτριες, όπως τις Κιόση, Μυλωνά, Χατζηνικολάου, Παπαγεωργίου, θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής στις αρκετές νεαρές και πολλά υποσχόμενες αθλήτριες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, προκειμένου αυτές να αποκτήσουν παραστάσεις και εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας αναφερόμενος στους αγώνες με την Ισπανία τόνισε: "Μας δίνεται η ευκαιρία μέσα από τα παιχνίδια του ευρωπαϊκού λιγκ να αναδείξουμε τα νέα παιδιά που θα πάρουν εμπειρίες. Έχουμε την ευκαιρία να δούμε την κατάσταση που βρισκόμαστε και να διαπιστώσουμε το κατά πόσο μπορούν να προσαρμοστούν οι νεαρότερες αθλήτριες στην εθνική και αυτές να αποτελέσουν το μέλλον της. Σ΄ αυτό ποντάρουμε".

Ο Γιώργος Λυκούδης σχολιάζοντας ανανέωση της εθνικής σε σχέση με τους αγώνες κόντρα στην Σερβία δήλωσε: "Την προηγούμενη εβδομάδα στη Σερβία είχαμε περισσότερες έμπειρες αθλήτριες στο ρόστερ μας, σε αντίθεση με την σημερινή ομάδα που αποτελείται από νέες. Εγώ θέλω να βλέπω αυτά τα νέα παιδιά να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και στην πίεση των αγώνων, προκειμένου να έχουν σιγά-σιγά τα θετικά αποτελέσματα, να ωριμάσουν και κυρίως να αποκτήσουν την εμπειρία" και συμπλήρωσε λέγοντας: "Πρέπει να δώσουμε στις νεαρές παίκτριες την ευκαιρία μέσα από αγώνες για να δούμε το τί μπορούμε να περιμένουμε στο μέλλον. Εκεί όπου μαζί με τις υπόλοιπες έμπειρες παίκτριες θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι νέο. Είναι δυνατό κίνητρο για προπονητές και όσους ασχολούνται με το βόλεϊ να περιμένουμε και να σταθούμε δίπλα τους".

Η Νικολέτα Κουτουξίδου, μια από τις έμπειρες παίκτριες που θα συμμετάσχουν στους αγώνες κόντρα στην Ισπανία, αναφερόμενη στον στόχο της εθνικής υπογράμμισε: "Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, εμάς όμως ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: να παίρνουμε εμπειρίες από κάθε αγώνα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Χρόνο με τον χρόνο θέλουμε να αποκτούμε περισσότερο ομοιογένεια και γι΄ αυτό πιστεύω πως όσο περνά ο καιρός, η εθνική θα γίνεται και καλύτερη. Υπάρχουν πολλές καλές νέες αθλήτριες που είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν την απαιτούμενη εμπειρία και μια τέτοια διοργάνωση θα τις βοηθήσει".

Αρνητική εντύπωση σε όλους τους ανθρώπους της αποστολής προκάλεσε η συμπεριφορά των Ισπανών διοργανωτών, οι οποίοι φρόντισαν να βάλουν στις 16:30 το απόγευμα την προπόνηση της εθνικής, δηλαδή μιάμιση ώρα μετά την άφιξη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο ξενοδοχείο κι ενώ οι αθλήτριες ταξίδευαν προς το Αλμπαθέτε από τις 07:00 το πρωί. Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η προπόνηση κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς περιοριζόμενη μόνο στα τυπικά με διατάσεις για? ξεμούδιασμα.

H 12άδα της εθνικής ομάδας απαρτίζεται από τις Ευαγγελία Κυριακίδου, Ευαγγελία Χαντάβα, Νικολέτα Κουτουξίδου, Γεωργία Τζανακάκη, Άννα Καρπουζά, Ιωάννα Βλάχου, Νίκη Μουζάκη, Αρετή Τέζα, Ευαγγελία Χρήστου, Χρυσούλα Παρασκευοπούλου, Ουρανία Γκούζου και Άννα Καβαθά.

Το πρόγραμμα:
Παρασκευή 29.05: Ισπανία-Ελλάδα (20:30)
Σάββατο 30.05: Ισπανία-Ελλάδα (20:30)

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
Θ. ΟΜΑΔΑ ΒΑΘ. ΣΕΤ
1. Σερβία 4 6-1
2. Ισπανία 3 4-3
3. Βουλγαρία 3 3-4
4. Ελλάδα 2 1-6

Διαλύεται το μπάσκετ του ΠΑΟΚ

...και ο Α.Σ. σφυρίζει αδιάφορα...
Τη στιγμή που όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ, πανηγυρίζουν για την αγωνιστική χρονιά στο ποδόσφαιρο, με την επιστροφή της ομάδας στα ευρωπαϊκά σαλόνια-αν και οι 0 νίκες σε 10 ντέρμπυ σηκώνουν συζήτηση...- το μοναδικό τμήμα του Δικεφάλου που έφερε 2 ευρωπαικά τρόπαια βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυσή του, χωρίς κανείς να ενοχλείται και με την νέα (???) διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ να σφυρίζει αδιάφορα! Αναφέρομαι στο μπάσκετ ή μπασκετάκι όπως κάποιοι το κατήντησαν μετά το 2000...που εδώ και χρόνια το "βιάζουν" ασύστολα οι ίδιοι οι Παοκάρχες, που βρίσκουν και κάνουν, καθώς βλέπουν ότι ο πυρήνας της μαχητικής μάζας του Παοκτσήδικου κόσμου, αυτοί που ήταν έτοιμοι να χωρίσουν την χώρα στα δύο και όχι μόνο όταν αισθάνθηκαν ότι υπάρχει έστω και η υπόνοια ότι πάει για διάλυση η ΠΑΕ, πριν την αναλάβει ο Ζαγοράκης, αδιαφορούν για την διαφαινόμενη καταστροφή του τμήματος, που στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου το '90, κράτησε "ζωντανό" τον κόσμο του συλλόγου με τίτλους εντός και εκτός των συνόρων!!! H κοινωνία του Π.Α.Ο.Κ. δεν μαθαίνει από τα λάθη της . Γι' αυτό και θα ζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας όπως ακριβώς συμβαίνει με το μπάσκετ.

Την στιγμή που η μοναδική πρόταση που υπήρχε στην διάθεση του Ερασιτέχνη, για δημιουργία μιας διοίκησης πρωτοδικείου ήταν αυτή του Μπάνε Πρέλεβιτς και η αντίστοιχη της ομάδας Πατρίδα αποσύρθηκε περιέργως πριν καν κατατεθεί επίσημα κι ενώ κανείς δεν καταθέτει κάποια καλύτερη πρόταση για συζήτηση και ενεργοποίηση για την σωτηρία του μπάσκετ του Δικεφάλου, περιέργως η πενταμελής επιτροπή για την σωτηρία (???) της ΚΑΕ, που της ανέθεσε ο Ερασιτέχνης να βρει λύση όχι μόνο ακυρώνει τον Μπάνε, που κατέθεσε την πλέον ρεαλιστική πρόταση και σε τελική ανάλυση είναι ο πιο κοντινός που υπάρχει στον ΠΑΟΚ, για να εφαρμόσει το μοντέλο του Ζαγοράκη στην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ, ξεκινόντας πρώτα από όλα από την εξυγίανση τησ ΚΑΕ, που την χρεωκόπησαν οι διοκήσεις Πανελούδη και όσων ακολούθησαν, αλλά μέσω φημών που δεν τιμούν αυτούς που τις διαδίδουν, λοιδωρεί τον άνθρωπο που όταν αγωνίζονταν με την ασπρόμαυρη φανέλλα έκανε τους Παοκτσήδες να δακρύζουν από χαρά και υπερηφάνεια!
Θεωρώ λάσπη όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, όλα αυτά που ακούστηκαν και είναι ντροπή!!! Ακόμα και αλήθεια να ήταν όμως, για την οικονομική κατάσταση του μεγάλου, του θρύλου, του τίγρη του Π.Α.Ο.Κ. του Μπάνε Πρέλεβιτς, είναι ανεπίτρεπτο να λέγονται δημόσια τέτοια πράγματα.

Και αναρωτιέμαι: Αφού κύριοι (που έχετε αποδείξει δεκάδες φορές ότι είστε ανύπαρκτοι) που υποτίθετε ότι νοιάζεστε μόνο για το καλό του Π.Α.Ο.Κ. δεν θέλετε τον Μπάνε γιατί είναι… τυχοδιώκτης και θέλει να φάει από τον Π.Α.Ο.Κ. (αλήθεια τι μπορεί να κλέψει κάποιος από ένα χρεωκοπημένο σύλλογο. Και αλήθεια δεν μπορείτε να ελέγξετε τον καθένα που θα αναλάβει;) γιατί λοιπόν δεν δίνετε την ομάδα αλλού;

Γιατί λοιπόν δεν την δίνετε στην ομάδα Πατρίδα; Τι περιμένετε; Δρομολογήστε επιτέλους τις εξελίξεις!

Στον ΤΖΟΓΑΔΟΡΟ- ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΤΖΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΤΑΣ πώς δώσατε την ομάδα μέσα σε λίγα 24ώρα…;; Αλήθεια που κρύβονται αυτοί που αφού τορπίλισαν όλες τις άλλες λύσεις πριν αυτή του Δρόσου, "έσπρωξαν" την ΚΑΕ τελικά τόσο εύκολα σε αυτόν??? Και αλήθεια που είναι τώρα ο λαλίστατος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, που τον ευχαρίστησε και δημόσια το περασμένο καλοκαίρι ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη για την συμβολή του στο να αναλάβει το μπάσκετ ο Δρόσος? Γιατί δεν εμπλέκεται εκ νέου στο να βρει λύση για τον...αγαπημένο του ΠΑΟΚ? Ή μήπως τώρα που δεν υπάρχει ο κίνδυνος εμπλοκής στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ, του Λιανού, που ήταν πέρσι ο αντίπαλός του στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ, δεν υπάρχει λόγος εμπλοκής του με το μπασκετάκι του ΠΑΟΚ...?

Αν ο Μπάνε είναι όπως ανέφεραν σε εκπομπές ακόμα και γνωστοί οργανωμένοι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. δηλαδή, ένας άνθρωπος μη εμπιστοσύνης που χρωστάει παντού (δικά τους λόγια αυτά), γιατί δεν δίνετε την ομάδα αλλού να σωθεί ο μπασκετικός Π.Α.Ο.Κ;

Δεν με νοιάζει ο Μπάνε. Με νοιάζει ο Π.Α.Ο.Κ.
Ο Μπάνε ήταν το τελευταίο χαρτί του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. ένα όνομα στο οποίο από κάτω του θα μπορούσε να συσπειρωθεί όλη η οικογένεια του Δικεφάλου.

Αλλά εμάς μας νοιάζει ο Π.Α.Ο.Κ. κύριοι του ΑΣ και ο Π.Α.Ο.Κ. αυτή την στιγμή βρίσκεται ένα βήμα από το ΤΕΛΟΣ. H oμάδα Πατρίδα είναι εδώ, το ίδιο και ο Μπάνε. Δώστε λύση!!!

Και εσείς τι κάνετε; Παίζετε ένα μήνα τώρα την κολοκυθιά. Και ενώ ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε μέρα που περνάει χάνεται και σημαντικό οξυγόνο από τον ετοιμοθάνατο Π.Α.Ο.Κ.

Δώστε λύση τώρα!


Επιμέλεια : Γιώργος Βένης

Ντάουμ αντί Αραγονές στη Φενέρμπαχτσε


Η απογοητευτική σεζόν της Φενέρμπαχτσε τη φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε με την απόλυση του πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας Λουίς Αραγονές το βράδυ της Δευτέρας.

Αξιζει...το ρισκο.... ΤΕΝΟRIO!

Επιμελεια-TENORIO !

Καλησπερα !

Τρια ρισκαδορικα διπλα, και σημερα οι επιλογεs μας!

Στο ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ-ΜΠΡΑΝ επιλογη μου το ΔΙΠΛΟ, λογο της γενικοτερης φορμας των δυων ομαδων, και της παραδοσης που εχει η ΜΠΡΑΝ εναντι της γηπεδουχου, αφου σε 18 αγωνες ανεξαρτητου εδρας 2-2-14 20/41 τα τερματα για ΜΠΡΑΝ. Πληρης η ΜΠΡΑΝ στο σημερινο παιχνιδη. (2,05 οππαπ) (2,20 εκτος).

Στο ΝΑΙΜΠΕΡΓΚΣΟΥΝΤ-ΚΟΝΓΚΣΒΙΝΓΚΕΡ, επιλογη μου και εδω το ΔΙΠΛΟ αφου η γηπεδουχος εχει 1 νικη στα τελευταια 5, εχοντας δεχτει 10 τερματα, 2 σερι ηττες η φορμα της! η ΚΟΝΓΣΒΙΓΚΕΡ σε 6 ματς η φορμα της 5-0-1 με τερματα 9/6!! (2.20 οππαπ) (2,45 εκτος)

Και κλεινω την συντομη αναφορα μου στα σημερινα, με το ΔΙΠΛΟ της ΣΛΙΓΚΟ στο πρωταθλημα Ιρλανδιας. Φορμα-νεα-παραδοση, ειναι υπερ της ΣΛΙΓΚΟ, μαζι της η
σημαντική επιστροφή από τιμωρία για τον πρώτο σκόρερ Ράφαελ Κρετάρο (12/4).μαζι της και εμεις λοιπον!! (2,20 οππαπ) (2,35 εκτος)

Αρκετα δυσκολα και σημερα τα σημεια μας, αλλα οπως εχουμε πει ξανα, μας αρεσουν τα δυσκολα!!!

Καλο απογευμα, καλα να περνατε με υγεια, τα σεβη μου TENORIO !!

Συμφωνία με Μπόκα για Γκρατσιάν

Ο Λεάντρο Γκρατσιάν

O Aρης ήρθε σε συμφωνία με την Μπόκα Τζούνιορς για την παραχώρηση του Αργεντίνου επιτελικού χαφ, Λεάντρο Γκρατσιάν, με τη μορφή δανεισμού, για τον επόμενο χρόνο. Η περίπτωση του Ιπμραίμα Μπακαγιόκο εξετάζεται από τους "κίτρινους", οι οποίοι χτύπησαν την πόρτα και του Κλέιτον.

"Θέλει Ματεράτσι ο Ολυμπιακός"

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μάρκο Ματεράτσι έχει δείξει ο Ολυμπιακός αλλά ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στο Μιλάνο και την Ίντερ, σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα.

Οι "ερυθρόλευκοι" όπως αναφέρεται θέλουν ένα έμπειρο αμυντικό ενόψει της συμμετοχής τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και ο Τιμούρ Κετσπάγια επιθυμεί την απόκτηση του Ιταλού αλλά υπάρχουν δυσκολίες.

Ο 36χρονος αμυντικός που έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Ίντερ, θέλει να παραμείνει στο Μιλάνο και μάλιστα ευελπιστεί ότι θα του γίνει πρόταση για νέα συνεργασία, κάτι που δεν φαίνεται στον...ορίζοντα από πλευράς της διοίκησης των "νερατζούρι".

Άλλωστε δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής επί Ζοσέ Μουρίνιο στην ομάδα. Όπως καταλήγει το δημοσίευμα, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμος να κάνει κίνηση αν αποφασίσει ο τεχνικός της Ίντερ ότι επιθυμεί την αποχώρηση του Ματεράτσι.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΑΔΑΜΙΔΗΣ-ΤΟ ΕΛΕΙΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Ο αντιπρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Τάσος Αδαμίδης, φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και σχολίασε μεταξύ άλλων τα στοιχεία του οικονομικού απολογισμού και το έλλειμμα στα ταμεία του Ερασιτέχνη.
Αρχικά, ο Τάσος Αδαμίδης δήλωσε: «Αυτό το έλλειμμα είναι από το έτος 1908. Aφορά και παλιότερες χρήσεις. Παλιές οφειλές του τμήματος μπάσκετ, του βόλεϊ, παλιές οφειλές σε εφορίες και σε ρυθμίσεις. Αν κάποιος ενδιαφερόταν να πάρει τον σύλλογο και να εξοφλήσει τα χρέη του, θα έπρεπε να καταβάλει αυτό το ποσό. Δεν είναι αυτής της χρονιάς. Είναι ένα νούμερο το οποίο δεν έχει βγει ποτέ άλλοτε στο φως της Γενικής Συνέλευσης. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να κοιταζόμαστε στα μάτια, δυστυχώς πρέπει να βγαίνουν αυτά τα νούμερα. Το μηδέν που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν πλασματικό. Αν θέλαμε να παρουσιάσουμε ένα μηδενικό, θα ήταν το μόνο εύκολο. Σαφώς και υπάρχουν οι δυνατότητες αυτό το ποσό να μηδενιστεί.
Αρχικά, μέσω της εκμετάλλευσης των γηπεδικών του εγκαταστάσεων αλλά πέρα από αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν κάποιοι άνθρωποι ώστε, το αρνητικό πρόσημο που έχουν κάποια τμήματα του συλλόγου, να γίνει θετικό. Όσον αφορά το βόλεϊ που είχε ένα μεγάλο νούμερο, σκεφτείτε ότι κουβαλάει κάποια προπέρσινα, τα οποία καλύφτηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Επίσης στο μπάσκετ, καλύφτηκαν οφειλές προηγούμενων ετών, ενώ μέσα είναι οι οφειλές που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 31/5».
Σχετικά με την αυριανή παρουσίαση της προμελέτης του ποδοσφαιρικού γηπέδου από την αρμόδια εταιρεία στην επιτροπή του Ερασιτέχνη, ο αντιπρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής διευκρίνισε: «Αύριο οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μας παρουσιάσουν τα πρώτα στοιχεία και το τι σκοπεύουν να κάνουν στη Μίκρα. Μπορεί να υπάρξουν κάποια ερωτήματα που θέλουν να απαντηθούν. Από εκεί και πέρα προχωράμε κανονικά, ώστε στις 30 Ιουλίου να παραδοθεί ο φάκελος».
Στη συνέχεια, ο Τάσος Αδαμίδης μίλησε για την προσπάθεια επάνδρωσης της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, ώστε την προσεχή σεζόν να κατακτήσει την άνοδο στην Α1 κατηγορία: «Ο πρώτος στόχος είναι να γίνει πραγματικότητα και να μη μένουμε στα λόγια. Έχουν γίνει επαφές με μάνατζερ και παίκτες και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο Λευτέρης Κακιούσης είναι ένα κομματάκι του παζλ και περιμένουμε, όπως κι εκείνος, να δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι δεν θα είναι αρνητικός στο να αναλάβει. Για να γυρίσεις σελίδα από τη μία ημέρα στην άλλη, δεν είναι εύκολο. Ο Ηρακλής δεν έχει την ευχέρεια και την πολυτέλεια να διώχνει ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν».
Τέλος, ο Τάσος Αδαμίδης τόνισε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την προσέλευση των μελών του Ερασιτέχνη Ηρακλή κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον αριθμό των μελών που παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Πρέπει να κάνουμε κι εμείς τις κινήσεις μας, να αναδείξουμε το όραμα των Ηρακλειδέων και να τον πείσουμε να επιστρέψει κοντά μας».

ΠΑΟΚ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΦΩΤΑΚΗ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Γιώργο Φωτάκη για συνεργασία τεσσάρων ετών. Η μεταγραφή αυτη ειναι η πέμπτη για τον “Δικέφαλο” μετά τους Βασίλη Κουτσιανικούλη, Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί, Ντάριο Κρέσιτς, Θανάση Παπάζογλου. Ο Γιώργος Φωτάκης αγωνιζόταν τα τελευταια χρονια στην Λάρισα.

HΡΑΚΛΗΣ:ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Για ακόμα μια φορά η ΠΑΕ Ηρακλής διέψευσε τις φήμες περί ενδιαφέροντος του γηραιού για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Ιμπραχίμ Μπακαγιόκο.Ο Ηρακλής κινήται με απόλυτη μυστικοπάθια την μετραγραφική περίοδο και δεν αποκλείεται μέσα στην εβσομάδα να ανακοινώση παίκτη.

QUIZ

Εδω σε θελω μαγγα!
Ποιος διοικητικος ειναι συναιτερος,με ελληνα ,αλλα και ξενο,σε ιδιο χωρο και τοπο,
αλλα σε διαφορετικες χωρες,και διαρεουν ,βομβες χωρις κεφαλες,και ειδησεις,σαν επιταγες χωρις αντικρυσμα?
Παντως οταν θα σκανε οι βομβες των βομβων θα ριχνω πολυ γελιο,γιατι θα πεφτουν και πολλες μαπες(μαρουλια)


με τιμη

λαμπρος κοκκαλης

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ




Σε αυτο το αρθρο μου θα αφιερωθω σε ενα νεο μεγαλο μπαμ που ετοιμαζεται να κανει ο Αρης και ακουει στο ονομα Σεμπαστιαν Αμπρεου,γεννημενος τον οκτωμβριο του 1976 στην γειτονια του Σεν Μαρτιν της Ουρουγαης.Ειναι υψηλοσωμος επιθετικος,το βαρυ κορμι της επιθετικης γραμμης σε ολες τις πρωην ομαδες που αγωνιστικε και αυτες δεν ειναι λιγες.Κρουζ αζουλ,Σαν λορετζο,ντεπορτιβο λακορουνια και σαν λουις ειναι μερικα απο τα σωματια με τα οποια συνεργαστηκε οπως και με την μεγαλυτερη ομαδα της λατινικης Αμερικης και οχι μονο την Ριβερ πλαιτ.Την τελευταια χρονια αγωνιστηκε στην Ρεαλ σοσιεδαδ με την οποια δεν τα βρηκε για την συνεχεια της καριερας του για πολλους λογους.Ενας απο αυτους εχει να κανει με την φυγη του προπονητη της ομαδας με τον οποιο ο Ουρουγανος διατηρουσε πολυ καλες σχεσεις και οι υπολοιποι ειναι η δελεαστικη χρηματικη προσφορα του Αρη και η συνεργασια του με μεγαλα ονοματα στην Βραζιλια και Ισπανια που ηγουνται της προσπαθειας του Αρη Ντονατο και Ινομαρ Μαζινιο.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΙΜΠΡΑΧΙΜΑ ΜΠΑΚΑΓΙΟΚΟ


Τον ιμπραχιμα μπακαγιοκο εχουν βαλει στο στοχαστρο τους πολλες ομαδες της SUPERLEAGUE οπως Αρης,Ηρακλης,Πας Γιαννενα,Εργοτελης,Πανιωνιος και αλλες.Ο Αρης ομως φαινεται να εχει το προβαδισμα για την μεταγραφη του Ιβοριανου μεσοεπιθετικου λογω της καλυτερης προσφορας που εχει κανει στον σκουρο πρωην παιχτη του Παοκ και λογω του ονοματος του σε σχεση με τις αλλες ανταγωνιστριες ομαδες που εχουν βαλει στο ματι τον Μπακαγιοκο.Συμφωνα με πληροφοριες ο Ιμπραχιμα Μπακαγιοκο δηλωσε ιδιαιτερα απογοητευμενος απο την μη ανανεωση του συμβολαιου του στην ομαδα του Δικεφαλου του Βορρα και τωρα θα αναζητησει αλλου την συνεχεια της καρριερας του.Ο Μπακαγιοκο ειναι γεννημενος το 1976 στην ακτη ελεφαντοστουν και εχει ιταλικο διαβατηριο,επομενως δεν πιανει θεση ξενου.Επιπροσθετα εχει αγωνιστει σε μεγαλες ομαδες οπως στην Ισπανικη Οσασουνα,Ιταλικη Ασκολι,Γαλλικη Μαρσειγ,οπως και στις Εβερτον,Λιβορνο,Μεσσινα,Μομπελιε,Λαρισα.ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

HΡΑΚΛΗΣ:ΠΡΟΤΑΣΟΦ-ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΥΛ ΝΤΙΚΑ!


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
«Ψάχνουμε κι άλλους παίκτες σαν τον Οπερ και τον Ντίκα. Με ποδοσφαιριστές αυτού του επιπέδου ο Ηρακλής μπορεί να αλλάξει ταχύτητα και αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε», τόνισε ο προπονητή του Γηραιού για να προσθέσει: «Υπάρχει πλάνο και το ακολουθούμε πιστά, σύμφωνα και με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Παίκτες εκατομμυρίων δεν θα πάρουμε, αλλά παίκτες όπως ο Οπερ και ο Ντίκα, που μπορούν να προσφέρουν όσα και συνάδελφοί τους με πολλαπλάσιο κασέ, υπάρχουν και άλλοι και προσπαθούμε να τους φέρουμε στον Ηρακλή».

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για Φωτάκη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τον Γιώργο Φωτάκη για συνεργασία τεσσάρων ετών.
Ο Γιώργος Φωτάκης είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 29 Οκτωβρίου 1981, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή.Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, αλλά πρωτόπαιξε στην Καλλιθέα (Β' Εθνική) από όπου το καλοκαίρι του 2000 πήρε μετεγγραφή για το Αιγάλεω.Με την Αθηναϊκή ομάδα αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους μέσους της Α' Εθνικής, ενώ κλήθηκε στην Εθνική Ελπίδων και στην Ολυμπιακή ομάδα, παίρνοντας μέρος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, το 2004.Τη σεζόν 2004-05 αγωνίσθηκε ως βασικός με το Αιγάλεω στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.Την περίοδο 2005-06 έπεσε σε δυσμένεια προσπαθώντας να μετεγγραφεί στο εξωτερικό, αλλά η μετακίνησή του στη Σκωτσέζικη Κλιμάρνοκ ακυρώθηκε και τελικά υπέγραψε στη Λάρισα, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο του 2007.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.









Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

Διπλό χτύπημα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης καθώς απέκτησε τους Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι και Σαλόζε Ουντότζι. Ο πρώτος έμεινε ελεύθερος από την Ταγέρες, ομάδα Β’ κατηγορίας Αργεντινής και ο δεύτερος κατάγεται από τη Νιγηρία και αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έχοντας και κοινοτικό διαβατήριο. Στο τέλος του Ιουνίου ο 22χρονος θα ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ.

ΜΠΑΣΚΕΤ:ΗΡΑΚΛΗΣ


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Πρόταση του Γ.Σ Ηρακλής στον Λευτέρη Κακιούση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του μπασκετικού Ηρακλη.Ο Ηρακλής για 4η συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκεται στο Πρωτάθλημα της Α2.Ενας μπασκετικός Ηρακλής που ανέδειξε την Εθνική ομάδα με παίκτες όπως:(Διαμαντίδης,Λ.Παπαδόπουλος,Σχορτιανίτης,Χατζηβρέτας)κ.α.Φέτος μετά την γενική συνέλευση του Γ.Σ άρχισαν να ξυπνάνε σιγά σιγά μερικοί παράγοντες που αδιαφορούσαν τόσο καιρό!Μερικοί παράγοντές πρέπει να ξυπνήσουνε γιατί αυτό το άθλημα έχει κάνει πόλυ νεαρό κόσμο να υποστηρίξει τον Ηρακλή.Θα επανέλθουμε συντόμως με νεότερα από το πολυταλαιπωρημένο μπάσκετ του Ηρακλη!

Βαλβέρδε για 1+1 χρόνο πήρε η Βιγιαρεάλ

Tον αντικαταστάτη του Μανουέλ Πελεγκρίνι στην τεχνική ηγεσία βρήκε η Βιγιαρεάλ. Η διοίκηση του "κίτρινου υποβρυχίου" ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης αυτό που ήταν λίγο-πολύ γνωστό τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή την έναρξη συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβερδε



"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο προπονητής της Βιγιαρεάλ τη νέα χρονιά, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη ένα χρόνο", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στο επίσημο σάιτ της Βιγιαρεάλ, ενώ γίνεται μία σύντομη παρουσίαση της προπονητικής καριέρας του Βάσκου.

Ο 44χρονος προπονητής επιστρέφει στη χώρα του μετά το σύντομο πέρασμά του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Το όλο στόρι του Βαλβέρδε με τη Βιγιαρεάλ άρχισε ουσιαστικά τη Δευτέρα όταν ο μάνατζέρ του είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας. Αυτοί έκαναν την πρότασή τους, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού τη σκέφτηκε και αφού διευθετήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες, ο "γάμος" οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας.

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

12:00 EUROSPORT ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ
15:00 ΕΤ1 ΡΟΛΑΝ ΓΚΑΡΟΣ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΚΡΑΝ ΣΛΑΜ
20:00 Novasports 7 Νορβηγικό πρωτάθλημα: Στρόμγκονσετ-Μπραν

Ψιθυροι..........................

Την άλλη Δευτέρα (8/6) συμπληρώνεται η... ομοούσιος τριάδα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μετά τον πατέρα και το γιο, πιάνει δουλειά και το… Άγιο Πνεύμα

Παϊδάκια, μπιφτέκια και για φινάλε γιαουρτάκι με κεράσια είχε το κυριακάτικο μενού για τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος μαζί με τον Στέφανο Σιόντη εθεάθη να γευματίζει σε ταβέρνα στα Καλύβια. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι τα βλέμματα τράβηξαν περισσότερο οι δίδυμες μελαμψές τραγουδίστριες που ήταν στην παρέα τους, παρά οι ποδοσφαιριστές…


Από τις 18 Μαϊου, που ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση στην ΠΑΕ Αρης, έχουν μεσολαβήσει 13 μέρες και κανείς από τους Σμολάρεκ, Αμπρέου, Τσάβι Μόρες, Φαμπιάνο Λίμα, Ρόμπερτ Φλόρες και Μενδρινός (σ.σ. αυτός πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα) που είχε τάξει ο Γιάννης Κόντης και οι συν αυτώ δεν έχουν αποκτηθεί. Το προεκλογικό τρικ έπιασε τόπο, αλλά οι οπαδοί των "κιτρίνων" αρχίζουν και τα... παίρνουν στο κρανίο!


"Θεοδώρα θα παντρευτείς τον Νίκο;", ακούστηκε απο τα μεγάφωνα της Τούμπας κατά τη διάρκεια του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Λάρισα. Η πρόταση γάμου έγινε με πρωτότυπο τρόπο απο τον φίλο του "Δικεφάλου", ωστόσο η απάντηση δεν ξέρουμε αν δόθηκε και ποια ήταν...

Αν το καλοσκεφτεί κανείς τα ελληνικά play off είναι μια διοργάνωση για να βγαίνει πρώτος ο Παναθηναϊκός, να παίρνει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, διορθώνοντας έτσι τα λάθη και τις παραλείψεις της κανονικής περιόδου...

Ειπε..........................

"Ο Φίγκο είναι 36 ετών, ο Νέντβεντ 35 στα 36, εγώ μπαίνω τώρα στα 35, οπότε έχω ένα χρόνο ακόμη..!"

Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ψιθυροι..........................

  • Στο Villa Mercedes έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (2/6) η... προθέρμανση πριν το επίσημο γλέντι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας.
  • Ανδρέας Βγενόπουλος και Νίκος Πατέρας συναντήθηκαν στις κερκίδες των επισήμων του ΟΑΚΑ και η συνομιλία τους ήταν ιδιαίτερα θερμή. Αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και τα είπαν για αρκετή ώρα.
  • Πανό για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, που θα σταματήσει την καριέρα του μετά το τέλος της σεζόν, έχουν αναρτήσει στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού: "Φραγκίσκο, όσες κούπες έχεις σηκώσει εσύ, δεν έχουν σηκώσει όλοι μαζί", γράφει το πανό.

Συμφωνία με τον Αργεντινό Λεάντρο Γκρατσιάν

Δημοσιεύματα από την Αργεντινή κάνουν λόγο για συμφωνία της ΠΑΕ Άρης με τον Λεάντρο Γκρατσιάν της Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Αργεντινός μέσος για τον οποίο είχε κινηθεί η ΠΑΕ Άρης τις τελευταίες μέρες είναι τελικά ο Λεάντρο Γκρατσιάν της Μπόκα Τζούνιορς όπως γίνεται λόγος στον τύπο της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο 26χρονος πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για τον επόμενο έναν χρόνο σε πρώτη φάση με την μορφή δανεισμού.

Η περίπτωση του Γκρατσιάν και το ενδιαφέρον για την απόκτησή του δεν τυγχάνουν διάψευσης από πλευράς της ΠΑΕ Άρης και είναι πολύ πιθανό στην διάρκεια της ημέρας να υπάρξει η σχετική ανακοίνωση με την οποία και θα ανοίξει ο χορός της ενίσχυσης του ρόστερ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Συγκεκριμένα το άρθρο της Ole αναφέρει: «Η Μπόκα αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Άρη για τον Λεάντρο Γρατσιάν και να τον παραχωρήσει στην ελληνική ομάδα ως δανεικό για έναν χρόνο με την Μπόκα να μην χρειάζεται πλέον να πληρώνει το συμβόλαιο του. Η πρόταση έγινε πριν από λίγες μέρες με τις διαπραγματεύσεις να φτάνουν σε αίσιο τέλος. Ο Άρης θα πρέπει να καταβάλει για το δανεισμό και τις απολαβές του «Τάνο» 1 εκατομμύριο δολάρια».

Κι όσο για τον Έμπι Σμολάρεκ; Η καθυστέρηση της τακτοποίησης της οφειλής της Ρασίνγκ Σανταντέρ προς τον διεθνή Πολωνό δεν επιτρέπει ακόμα την ανακοίνωσή του. Παράλληλα κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται και η μεταγραφή του 31χρονου διεθνή Τυνήσιου με γαλλικό διαβατήριο στην κατοχή του Μεχντί Ναφτί ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια είχε αγωνιστεί στην Αγγλία με την Μπέρμιγχαμ – πέρσι στην Premier League – αλλά και στο παρελθόν στην Γαλλία με την Τουλούζ και στην Ισπανία με την Ρασίνγκ Σανταντέρ.

Σήμερα εξάλλου ο Ιομάρ Μαζίνιο είναι να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για να προχωρήσει ακόμα περισσότερο τις επαφές με τον 22χρονο διεθνή μέσο της Μπαρτσελόνα, και αρχηγό της Μπαρτσελόνα Β΄, Τσάβι Τόρες. Στον Άρη εξάλλου έχουν προχωρήσει και σε πρόταση για συμβόλαιο τριών ετών με τις ίδιες απολαβές του από τον Παναθηναϊκό – μετά από σχετική άδεια – με τον Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος όμως επί του παρόντος δείχνει να προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού δεδομένου ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε.

Όσο για τους Σάκη Πρίττα και Φίλιππο Δάρλα; Μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι να υπάρξουν εξελίξεις με τον πρώτο να έχει στα χέρια του συγκεκριμένη πρόταση για νέο συμβόλαιο τριετούς χρονικής διάρκειας και απομένει η απάντησή του ενώ με τον δεύτερο έχοντας πλέον ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ και από την στιγμή που δεν θα μείνει στον Παναθηναϊκό είναι να προχωρήσουν οι συζητήσεις να αποκτηθεί ως δανεικός για την επόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως στα υπόψη του Άρη είναι πάντα οι Σεμπάστιαν Αμπρέου, Φλόρες, Φαμπιάνο Λίμα και φυσικά η παραμονή του Βίκτορ Βιτόλο. Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΠΑΕ είναι να έχει άμεσα νέα επαφή με την Ρασίνγκ Σανταντέρ που θέλει να εντάξει στην δύναμή της τον Βραζιλιάνο Μάρκο Αουρέλιο του Άρη.

ΠΑΟΚ: Παπάζογλου:"Δεν έπαιζα λόγω διοίκησης"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο νεοαποκτηθείς επιθετικός του ΠΑΟΚ Θανάσης Παπάζογλου μίλησε στον Nova Sport fm για την μεταγραφή του στον δικέφαλο του Βορρά, ενώ άφησε αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση λέγοντας πως ευθύνεται για τον αγωνιστικό του παραγκωνισμό.

"Είναι απλά μια μετακίνηση από μία ομάδα σε μία άλλη. Σίγουρα υπάρχει κόντρα, αλλά κοιτάω το επαγγελματικό κομμάτι. Βασικά εγώ πιστεύω ότι όλα ήταν θέμα της διοίκησης. Η αιτία που δεν έπαιζα ήταν η διοίκηση. Μου έκαναν προσφορά το προηγούμενο καλοκαίρι και δεν τη δέχθηκα. Μου είπαν ότι θα με βάλουν στο ψυγείο. Δεν δεχόμουν συμβόλαιο με τους όρους που μου πρότειναν. Στον Άρη δεν ήταν μόνο το χρηματικό, ήταν ολόκληρο το κλίμα της ομάδας".

"Στον Άρη δεν τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης οι Έλληνες από τότε που είμαι επαγγελματίας. Πλέον, είμαι ποδοσφαιριστής άλλης ομάδας και δεν με ενδιαφέρει ο Άρης. Το προηγούμενο καλοκαίρι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Ο Άρης δεν ήθελε να με δώσει σε μια ομάδα της Ιταλίας και έμεινα εκεί. Με προσέγγισε ο κ. Βρύζας και έτσι πήγα στον ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε τίποτα με την ΑΕΚ, παρά μόνο φημολογία".

Για τον ΠΑΟΚ ο νεαρός άσος είπε:

"Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει την περσινή συνταγή και να καταφέρει να χτυπήσει τις ομάδες της Αθήνας. Αν κάνει κάτι τέτοιο, μπορεί να χτυπήσει το Champions League και γιατί όχι την πρώτη θέση. Δεν νομίζω ότι πρέπει να αγχώνει ο ανταγωνισμός έναν ποδοσφαιριστή. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να επιζητάει, ώστε να γίνεται καλύτερη η ομάδα.

Περίμενα από τον ΠΑΟΚ να χτυπήσει τα ντέρμπι. Το καλό ήταν ότι είχε μια σταθερή πορεία που του έδωσε τη δεύτερη θέση. Αν έπαιρνε τα ντέρμπι θα μπορούσε να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση".

Επίσης, ο Παπάζογλου δήλωσε:"Βασικά η αντιμετώπιση που έχω από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει γίνει εμπόριο. Αυτό που θα έλεγα εγώ είναι να δοθούν ευκαιρίες στα Ελληνόπουλα. Από την Εθνική Νέων γνωρίζω πάρα πολλά ταλέντα, τα οποία πρέπει να παίξουν…".

Τέλος για το αν σκοράρει εναντίον του Άρη ο Παπάζογλου είπε: "Ό,τι μου έρθει εκείνη τη στιγμή. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Πιστεύω ότι όποιος και αν ήταν στη θέση μου θα έκανε κάτι ανάλογο".

Έτσι απλά... με το Στέλιο Γελαστό

Καλημέρα σας έτσι απλά.
Θα ξεκινήσω σήμερα με ένα θέμα για το οποίο γίνεται πολλύς ντόρος. Μιλάω για το περιβόητο οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Άρης. Λέγονται πολλά, ακούγονται ακόμα περισσότερα, κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αλήθεια, τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ. Ειπώθηκε, ότι το άνοιγμα κυμαίνεται από 4-9 εκατομμύρια. Για να γίνω πιο σαφής, για τα 9 εκατομμύρια μίλησε το Ν. Πετρουλάκης σε εκπομπή του στο δικό του ραδιόφωνο εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά τη συνέντευξη τύπου που λέγεται ότι θα παραθέσει η διοίκηση των κιτρίνων κυρίως για τα οικονομικά. Το ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα περιμένουμε να μάθουμε από τα λεγόμενα των υπευθύνων της ομάδας του Άρη.

"Πονηρό" το θέμα Βιτόλο. Ένας γρίφος εκτυλίσσεται γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Σαντατέρ, ο οποίος έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα. Πάντως, αν αληθεύουν οι φήμες ότι ο Βιτόλο έχει συμφωνήσει από το Μάρτιο ή ακόμα νωρίτερα με τον ΠΑΟΚ, τότε ο ασπρόμαυρος σύλλογος έχει μεγάλο πρόβλημα απέναντι στη Σαντατέρ. Για το θέμα αυτό θα επανέλθω στις προσεχείς ημέρες.
Τελικά ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε χθες Κρέσιτς και Παπάζογλου. Θα σταθώ στο νεαρό σέντερ φορ πλέον του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελπίδων και θα πω κατά την ταπεινή μου γνώμη ότι αυτοί που με τη στάση τους των ώθησαν να φύγει από τον Άρη κάνανε έγκλημα.
Διίστανται οι απόψεις των φιλάθλων του ΠΑΟΚ για την ελευθέρωση του Μπακαγιόκο από την ομάδα. Οι δικές μου πληροφορίες φέρουν τον έγχρωμο φορ κοντά στην ομάδα του Ηρακλή.

Άλλο ένα πρωτάθλημα πρόσθεσε στη συλλογή του ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας χθες τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Εκεί που θέλω να σταθώ είναι οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού, Παναγιώτη Γιαννάκη: "Δεν μας άφησε η διαιτησία να είμαστε εμείς οι πρωταθλητές". Δηλαδή η διαιτησία φταίει που έχασε ο Ολυμπιακός με 25 πόντους και 13 αντίστοιχα. Εσύ κ. Γιαννάκη δεν έκανες κανένα λάθος και τα ρίχνεις στον εύκολο στόχο. Ε, στην Ελλάδα ζούμε!

Και επειδή παρακολουθώ λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο, αυτός το Gracian που λέγεται ότι θέλει ο Άρης από την Μπόκα Τζούνιορς, είναι λαβράκι. Αν αποκτηθεί από τους κιτρίνους πιστεύω ακράδαντα ότι θα κάνει τη διαφορά στο Κλ. Βικελίδης.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, αυτά για σήμερα, καλή συνέχεια...

ΥΓ. Πέρασε η Δευτέρα, πότε θα ανακοινωθεί ο πρώτος παίκτης του Άρη;
ΥΓ2. Δεν πρόλαβα να τελειώσω το γράψιμο και να σου η συνέντευξη του Παπάζογλου σαν παίκτη του ΠΑΟΚ. "Με έδιωξε η διοίκηση του Άρη, εγώ ήθελα να μείνω, αλλά...". Έτσι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι ο Άρης τρώει τα παιδιά του

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΛΟΒΡΕΚ-ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
Εμπόδια φένεται να έχει η περίπτωση του Κρούνοσλαβ Λόβρεκ.Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την Τουρκία ο Λόβρεκ υπολογίζεται την νέα χρονιά από την Εσχισεχίρ.Η τούρκικη ομάδα κατάφερε να παραμήνει στην κατηγορία παρόλο τα οικονομικά προβλήματα και αυτο είναι ένα πρόβλημα για τον Ηρακλή.Οι Τούρκοι θέλουν να κρατήσουν τον Λόβρεκ την νέα χρονια η να αποκομήσουν ένα καλο ποσό με υποτιθέμενη μεταγραφή του Κροάτη σε άλλη ομάδα.Εκτός από τον Ηρακλή έδειξε να ενδιαφέρεται για τον Λόβρεκ και άλλη ομάδα αλλά αυτός αν μήνει ελέυθερος προτιμάει να έρθει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή.Οσο αναφορά την περίπτωση του Πίτου Γκαρσία οι κυανόλευκοι έχουν καταθέσει νέα βελτιομένη πρόταση στην Ούνιον και περιμένει απάντηση.Ο Ηρακλής βρίσσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με δεξιό εξτέμ και και κεντρικό αμυντικο από την Ευρώπη!


Γκαρσία ο... παοκτζής !

Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο την σεζόν που πέρασε στον ΠΑΟΚ, λόγω των αποβολών του. Ο αμυντικός μέσος του «δικεφάλου» ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει την... με «πρόθεση» κόκκινη κάρτα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ενώ δεν μετανιώνει για την μπουνιά στον Ντιόγκο. Ο Ουρουγουανός δηλώνει οπαδός του ΠΑΟΚ αλλά για το αν έβλεπε αγώνα από τη Θύρα 4 απαντάει: «Εκεί; Θα με… σκότωναν!». Ο διεθνής άσος θεωρεί καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο αυτούς της ομάδας του ενώ τονίζει «Θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν».
Αναλυτικά, η συνέντευξη που έδωσε στο metrosport:

Τι είναι αυτό που σου έμεινε περισσότερο στη μνήμη απ’ όλη την σεζόν;

«Η αποβολή στον αγώνα πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Κάθε διαιτητής μπορεί να κάνει λάθη. Μπορεί να σφυρίξει καλά ή άσχημα ένα ματς. Ο συγκεκριμένος όμως είχε πρόθεση. Αυτό φαινόταν. Είναι δύσκολο να σφυρίξεις εντελώς σωστά ένα παιχνίδι. Όλοι οι διαιτητές κάνουν κάποια λάθη. Αυτός όμως είχε πρόθεση και αυτό δεν μου άρεσε».

Ήταν δηλαδή τόσο έντονο για σένα;

«Ήταν μία κλασική περίπτωση, όπου ο διαιτητής έδειξε ότι είχε κακή πρόθεση. Ακόμη το σκέφτομαι. Μετά ήρθε και η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών. Αυτό μου προκάλεσε απίστευτο εκνευρισμό».

Η αποβολή του Σορλέν στον αγώνα με την ΑΕΚ σε έκανε να νιώσεις ότι δικαιώθηκες για το συγκεκριμένο διαιτητή;

«Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι του χρόνου θα είμαι πάρα πολύ προσεκτικός, ειδικά στους αγώνες με το συγκεκριμένο διαιτητή. Πάντως, η διοίκηση πρέπει να κάνει κάτι. Δεν γίνεται σε κάθε παιχνίδι με τον εν λόγω διαιτητή να έχουμε πάντα αποβολή. Δεν πρέπει να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Όλα ξεκίνησαν στο ματς με τον Ολυμπιακό. Θέλεις να μιλήσεις για εκείνη τη μέρα;

«Το έχω ήδη πει. Ο Ντιόγο μου έδωσε ένα κτύπημα εκτός φάσης και εγώ απάντησα. Οφθαλμός αντί οφθαλμού, και οδόντας αντί οδόντος».

Μετανιώνεις για κάτι;

«Αν κάποιος μου κάνει κακό, δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο. Πάντα ήμουν έτσι. Δεν μετανιώνω για αυτό. Αν υπάρχει κάτι όμως, που μου προκαλεί άσχημο συναίσθημα, είναι τα παιχνίδια που έχασα ως τιμωρημένος, γιατί θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα».

Ο κόσμος βέβαια, για αυτό σε αγάπησε, γιατί θέλει να βλέπει κάποιον να μην μασάει τίποτα και να είναι αληθινός.

«Πάντα έτσι ήμουν. Λέω αυτό που σκέφτομαι. Φέρομαι όπως βλέπω ότι είναι απαραίτητο. Δεν είμαι ο άρχοντας της αλήθειας. Προσπαθώ να κάνω πάντα αυτό που θεωρώ σωστό και δίκαιο».

Πιστεύεις ότι η ιδιοσυγκρασία σου ταιριάζει με τον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Δεν το ξέρω αυτό. Και στην Ισπανία ήμουν όπως είμαι τώρα και δημιούργησα πολλούς εχθρούς. Βέβαια, απέκτησα και πολύ κόσμο που μ’ αγαπάει, ειδικά στην Οσασούνα. Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κόσμος. Εγώ πάντα ήμουν έτσι. Ο κόσμος έδειξε στο γήπεδο ότι με αγαπάει, τραγουδώντας το όνομα μου στην κερκίδα. Είναι μια μεγάλη περηφάνια για μένα. Αυτό που έγινε την Κυριακή με έκανε να θέλω ακόμη περισσότερο να συνεχίσω και του χρόνου στον ΠΑΟΚ».

Πολλοί φίλαθλοι θέλουν να σε δουν αρχηγό την επόμενη χρονιά. Πώς θα σου φαινόταν;

«Αρχηγός πρέπει να γίνεται αυτός που βρίσκεται περισσότερο καιρό στην ομάδα ή αυτός που επιλέγει ο προπονητής. Το ότι με αναγνωρίζει ο κόσμος είναι αρκετό για μένα».

Δε νιώθεις ηγέτης του ΠΑΟΚ;

«Εγώ απλά νιώθω πως κάνω τη δουλειά που πρέπει να κάνω στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι η ενότητα της ομάδας. Να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μία ομάδα. Η ίδια η ομάδα αποφασίζει για το ποιος θα είναι ο ηγέτης».

Είσαι πολύ μετριόφρων τελικά…

«Έτσι είμαι. Τι να κάνω;»

Στο γήπεδο, βλέπουμε έναν περίσσιο δυναμισμό από μέρους σου, ενώ εκτός γηπέδου βλέπουμε ένα άλλο, μετριόφρον πρόσωπο. Πώς γίνεται αυτή η μεταμόρφωση;

«Δεν ξέρω. Εκτός αγώνων είμαι πάντα ήρεμος. Μέσα στο γήπεδο θέλω να κερδίζω με οποιονδήποτε τρόπο. Προσπαθώ να κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κερδίσουμε».

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή της χρονιάς;

«Κάθε φορά που είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Κάθε στιγμή που οι φίλαθλοι μας έδειχναν τη στήριξη και την αγάπη τους ήταν μια όμορφη στιγμή».

Θα ήθελες να παρακολουθήσεις ένα ματς μέσα από τη Θύρα 4;

«Εκεί; Θα με… σκότωναν!»

Στο δρόμο σε σταματούν για να σου μιλήσουν;

«Ναι, αρκετοί με αναγνωρίζουν. Για αυτό κυκλοφορώ με το καπέλο, για καμουφλάζ!»

Περίμενες ότι θα εξελισσόταν έτσι η σχέση σου με τους φιλάθλους του Δικεφάλου, πριν έρθεις ακόμη στην ομάδα;

«Πραγματικά δεν το περίμενα. Ποτέ δεν είχε περάσει από το μυαλό μου ότι μια ομάδα μπορεί να έχει τέτοιους φιλάθλους σαν του ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος συνολικά σαν άνθρωπος. Έπαιξα στη Ρεάλ Μαδρίτης, που θεωρείται η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Τώρα παίζω στον ΠΑΟΚ, που έχει τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο. Μπορεί να μην έχει την οικονομική δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά οι φίλαθλοι της ομάδας δεν συγκρίνονται με τίποτα. Γι’ αυτό χαίρομαι που ήρθα εδώ».

Τι άλλο σου έκανε εντύπωση στην Ελλάδα;

«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ! Οι φίλαθλοί μας είναι αυτό που μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση από όλη τη χώρα. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα συναντήσω στη ζωή μου τέτοιο κόσμο. Ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, οι φίλαθλοι ήταν πάντα εκεί, στο πλευρό μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν έχω δει πουθενά τέτοιο πάθος για το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, η οικογένειά μου είναι πολύ ευχαριστημένη από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ικανοποιημένος από τη ζωή μου εδώ».

Με ποιους μίλησες για τον ΠΑΟΚ, πριν έρθεις στην ομάδα;

«Με τον Χόρχε Μπάριος, ο οποίος μου μίλησε και για τον κόσμο της ομάδας. Μετά με τον Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο για να με πείσει να έρθω».

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις όταν άκουσες την πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Στην αρχή είχα αμφιβολίες. Αυτό που με προβλημάτιζε περισσότερο ήταν το θέμα της γλώσσας. Μετά από δέκα χρόνια στην Ισπανία και με τα παιδιά να είναι πλέον μεγάλα, με ανησυχούσε το θέμα της γλώσσας. Μετά μίλησα με Μπάριος και Κοντρέρας και πείστηκα να έρθω».

Νιώθεις οπαδός του ΠΑΟΚ;

«Έτσι νιώθω. Έχω και δυο μπλουζάκια «Πάμπλο Γκαρσία», αλλά δεν τα αγόρασα εγώ. Το ένα μου το χάρισε ο γυμναστής Ζοάν Κόστα και το άλλο ο Βερόν».

Βάσει πλάνων, ο ΠΑΟΚ πάει του χρόνου για το πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει;

«Από αυτά που είδα αυτήν τη σεζόν, πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανέναν. Θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στη νέα σεζόν».

Ακούστηκε τις τελευταίες μέρες η πιθανότητα να έρθει ο συμπατριώτης του, ο Ρεκόμπα στον ΠΑΟΚ. Ξέρεις κάτι για αυτό;

«Δεν ξέρω τίποτα. Μακάρι πάντως να ισχύει και να έρθει στην ομάδα. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Ποιον θεωρείς καλύτερο παίκτη του περσινού ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Κάνουμε ομαδικό παιχνίδι, δύσκολα ξεχωρίζει κάποιος. Εκτός αυτού, υπήρχαν στην ομάδα πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, που αν και δεν παίζανε, τα έδιναν όλα στην προπόνηση, χωρίς να δείχνουν ποτέ δυσαρέσκεια που δεν έπαιζαν. Πολλοί δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής και τώρα φεύγουν από την ομάδα. Αλλά πάντα φέρονταν ως επαγγελματίες με καλή απόδοση στις προπονήσεις».

Συνεχίζει ο Μπάγεβιτς

Τα είπαν για τη νέα χρονιά Θανόπουλος και Μπάγεβιτς Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς με τον Νίκο Νοτιά και τον Νίκο Θανόπουλο. Οι προειδοποιήσεις που εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο έμπειρος τεχνικός, τελικά δεν θα γίνουν πραγματικότητα, καθώς έλαβε δεσμεύσεις από τον μεγαλομέτοχο και τον πρόεδρο πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να δουλέψει όπως ο ίδιος επιθυμεί, μακριά από προβλήματα.

Από την άλλη βέβαια και ο ίδιος ο "Ντούσκο" κατανοεί την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και δεν ζήτησε παράλογα πράγματα σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας. Πολλά ερωτήματα πάντως θα απαντηθούν την Τρίτη το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου των Νοτιά και Θανόπουλου.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ενδέχεται να "ανατραπεί" και η απόφαση του Στέλιου Μανωλά να παραιτηθεί από τη θέση του τεχνικού διευθυντή.