Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο ΣΕΦ ο Μαρινάκης!

Στις εξέδρες του ΣΕΦ βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που παρακολουθεί μαζί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την Ευρωλίγκα.

Στο ΣΕΦ ο Μαρινάκης
Το «παρών» στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα έδωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάθισε στις μπροστινές σειρές των επισήμων μαζί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους.

Εκτός, δε, των συζητήσεων που είχε μαζί τους σε πολύ καλό κλίμα, αντάλλαξαν και θερμή χειραψία μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Πηγή: sport-fm.gr

Γιορέντε: «Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το Europa League»

Το γεγονός ότι ο τελικός του φετινού Europa League είναι στο γήπεδο της Γιουβέντους είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της να βρίσκονται σε αυτόν, όπως τόνισε ο Φερνάντο Γιορέντε.

Γιορέντε: «Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το Europa League»
Μια τεράστια ευκαιρία έχει η Γιουβέντους για να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς ο τελικός του Europa League είναι στο Τορίνο, σύμφωνα με τον Φερνάντο Γιορέντε.

«Το Europa League και ο τελικός του, που θα είναι στο γήπεδό μας, μας δίνει μεγάλο κίνητρο», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός άσος και πρόσθεσε:

«Αυτό το γεγονός και μόνο μας "σπρώχνει" στο να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία».

Ο 29χρονος επιθετικός συμπλήρωσε: «Φυσικά και σκεφτόμαστε το Champions League, αλλά τώρα είμαστε στο Europa League και είμαστε κοντά στον τελικό» και κατέληξε:

«Είναι μια απίστευτη ευκαιρία για μας να κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό τίτλο, κάτι που έχει λείψει από αυτό τον σύλλογο για μεγάλο χρονικό διάστημα». Πηγή: sport-fm.gr

Απορρίφθηκε η έφεση για τον Στοχ!!

Δεν είχε τύχη η έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ποινή δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Στοχ μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Απορρίφθηκε η έφεση για τον Στοχ
Δεν είχε τύχη η έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την ποινή δύο αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Στοχ μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε η σχετική έφεση του Δικεφάλου του Βορρά.

"Απορρίπτει την έφεση του MIROSLAV STOCH, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά της υπ΄ αριθμ. 145/3-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ".

Αυτό σημαίνει ότι τελικά ο άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα εκτίσει κανονικά την ποινή των δύο αγωνιστικών.

Μάλιστα υπήρξε δυσαρέσκεια από τον ΠΑΟΚ καθώς αναφέρουν οι υπεύθυνοι ότι παρόμοιες περιπτώσεις τις προηγούμενες εβδομάδες εκδικάστηκαν με άλλη λογική.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβαλε τις εξής αποφάσεις.

1. Απορρίπτει την έφεση του MIROSLAV STOCH, ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατά της υπ΄ αριθμ. 145/3-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

2. Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. ΚΩΝ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.112/13-4-2014 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

3. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. ΚΩΝ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ. 114/13-3-2014 απόφασης της ΠΕ/ SUPER LEAGUE του IΩΑΝΝΗ ΧΑΒΟΥ, προπονητή, και της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ ουσία την υπόθεση. Δέχεται ότι ο εγκαλούμενος ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΒΟΣ τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτόν πειθαρχική παράβαση των άρθρων 10 παρ. 1,δ ι και 11 παρ.2 και 3 του Π.Κ. και επιβάλλει σ΄ αυτόν ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα πέντε (15) ημέρες και χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2500) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ χρηματική ποινή δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2500).

5. Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά της υπ΄αριθμ.145/31-3-2014 απόφασης της ΠΕ/FOOTBALL LEAGUE και του ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ, προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005. Εξαφανίζει την εκκαλουμένη απόφαση κατά το προσβαλλόμενο κεφάλαιο αυτής και για το ενιαίο της εκτελέσεως στο σύνολό της, επιβάλλει στον ΑΛΕΞΙΟ ΚΟΥΓΙΑ ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) μήνα και χρηματική ποινή εννιακοσίων (900) ευρώ.

6. Κάνει δεκτή την παραίτηση από το δικόγραφο της έφεσης της ΠΑΕ KAΛΛΙΘΕΑ κατά της από 3-4-2014 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE. Κατόπιν τούτου η υπόθεση τίθεται στο Αρχείο.

Ραντεβού στο γήπεδο!

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται στον Άρη. Οι παίκτες και το τεχνικό τιμ θα συναντηθούν απευθείας στο γήπεδο για τον αγώνα με τον ΠΑΣ και δεν θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο. Αδειάζει από Δευτέρα το Νέο Ρύσιο.

Ραντεβού στο γήπεδο
Κατευθείαν στο «Κλ. Βικελίδης» θα συναντηθούν την Κυριακή (13/4) οι ποδοσφαιριστές του Άρη και το τεχνικό τιμ της ομάδας για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία αγωνιστική της Superleague. Ύστερα από πρωτοβουλία της ομάδας, που συνεννοήθηκε με τη διοίκηση αποφασίστηκε οι «κίτρινοι» να τα πουν την ημέρα του αγώνα, απευθείας στο γήπεδο. Ούτε θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο, ούτε θα φάνε μαζί, όπως συμβαίνει σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Ο καθένας θα πάει με το μεταφορικό του μέσον στην έδρα του Άρη δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 19:00.

Οπότε μετά το ταξίδι Θεσσαλονίκη-Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Τρίπολη με πούλμαν τις δύο προηγούμενες Κυριακές ο Άρης πρωτοτυπεί ξανά λόγω των οικονομικών του προβλημάτων και ενώ δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, είναι πιθανό μετά τον αγώνα με τους Ηπειρώτες να… αδειάσει το νέο Ρύσιο. Αρκετοί από τους παίκτες δεν έχουν όρεξη να συνεχίσουν τις προπονήσεις, καθώς παραμένει αβέβαιο σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί του χρόνου η ομάδα, ενώ είναι θολό το διοικητικό τοπίο. Πάντως, το τεχνικό τιμ κάνει προσπάθεια για να μεταπείσει κάποιους από αυτούς, ώστε να συνεχίσουν στον Άρη μέχρι τον Μάιο, όμως υπάρχουν οι δανεικοί Καραγκούνης, Τάτος, Μπακασέτας, Βλάχος και Μπουγαίδης και δύσκολα μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα για αυτές τις περιπτώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Ιστορικό κάζο για Βραζιλία!! (videos)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, τρεις ομάδες της χώρας αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Χθες αποτέλεσε παρελθόν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής η Ατλέτικο Παραναένσε, ενώ σήμερα ακολούθησε το παράδειγμά της η Μποταφόγκο, καθώς έχασε με 3-0 στην Αργεντινή από τη Σαν Λορένζο, για την οποία οι Έκτορ Βιγάλμπα στο 29ο λεπτό και Ινγκάνσιο Πιάτι στο 54ο πέτυχαν γκολάρες, ενώ ο δεύτερος χάρισε την πρόκριση στους Αργεντινούς στο 89ο λεπτό. Άλλωστε απαιτήθηκε ευνοϊκή διαφορά τερμάτων, αφού στο άλλο ματς του δεύτερου ομίλου η Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε πέρασε με εξωπραγματικό 5-4 από την έδρα της Ουνιόν Εσπανιόλα χάρη σε τέσσερα γκολ του Ανγκούλα Αρόγιο.
Νωρίτερα έγιναν τα δύο τελευταία ματς του έβδομου ομίλου με τη Φλαμένγκο να αποκλείεται, αφού η Λεόν «πάγωσε» το «Maracana» με 3-2, το οποίο διαμόρφωσε ο Κάρλος Πένια Ροντρίγκεζ στο 83ο λεπτό. Μαζί με τους Μεξικανούς πέρασε στην επόμενη φάση η Μπολιβάρ, καθώς επικράτησε της Εμελέκ με 2-1 χάρη σε γκολ του Ουίλιαμ Φερέιρα στο 2ο λεπτό και του πρώην μέσου του Λεβαδειακού, Χουανμί Καγεχόν, στο 51ο λεπτό, ενώ για την ομάδα του Εκουαδόρ μείωσε ο Λουίς Εσκαλάντα στο 88ο σουτ με «φωτοβολίδα».
Πάντως, στο πέμπτο γκρουπ η Κρουζέιρο επικράτησε της αποκλεισμένης Ρεάλ Γκαρκιλάσο και προκρίθηκε στους «16» του Λιμπερταδόρες σώζοντας ελαφρός το γόητρο των βραζιλιάνικων συλλόγων. Τα γκολ πέτυχαν οι Ρικάρντο Γκουλάρτ στο 24ο λεπτό, Μπρούνο Ροντρίγκο στο 27ο και Ζούλιο Μπαπτίστα στο 42ο. Τέλος, η Ντεφενσόρ απέσπασε το έτερο «εισιτήριο» του ομίλου με εντός έδρας 1-1 απέναντι στην Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, που προηγήθηκε στο 26ο λεπτό με τον Ραμόν Φερνάντεζ, αλλά ισοφαρίστηκε στο 57ο με γκολ του Ματίας, ενώ στο 93ο αποβλήθηκε ο Λουτσιάνο Τσιβέγι των Χιλιανών με απευθείας κόκκινη.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 15, ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 10, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1.
Δεύτερος Όμιλος
Σαν Λορένζο-Μποταφόγκο 3-0
Ουνιόν Εσπανιόλα-Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε 4-5
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9, ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΖΟ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 8, Μποταφόγκο (Βραζιλία) 7.
Τρίτος Όμιλος
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 10, ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 7, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7.
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 9 (5 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Κρουζέιρο-Ρεάλ Γκαρκιλάσο 3-0
Ντεφενσόρ-Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε 1-1
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΝΤΕΦΕΝΣΟΡ (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ) 11, ΚΡΟΥΖΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 10, Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 10, Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3.
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11 (5 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Μπολιβάρ-Εμελέκ 2-1
Φλαμένγκο-Λεόν 2-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΜΠΟΛΙΒΑΡ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 11, ΛΕΟΝ (ΜΕΞΙΚΟ) 10, Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7, Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6.
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).
Σημείωση: Στους «16» προκρίνονται οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο.















Πηγή: onsports.gr

CONCACAF Champions League: Θρίαμβος για Κρουζ Αζούλ στον «εμφύλιο» (video)

Έχασε με 1-0 από την Τιχουάνα στον πρώτο ημιτελικό του CONCACAF Champions League, αλλά η Κρουζ Αζούλ κέρδισε με 2-0 στον επαναληπτικό.
Στους τελικούς της 15ης και της 24ης Απριλίου θα αντιμετωπίσει μία ακόμα ομάδα του μεξικανικού πρωταθλήματος, την Τολούκα, η οποία προκρίθηκε από χθες. Στην προκειμένη ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα από το 2ο λεπτό χάρη σε αυτογκόλ του Χαβιέρ Γκουέμεζ, ενώ ο 26χρονος αμυντικός Χούλιο Ντομίνγκεζ ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 50ό. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ, αλλά αρκέστηκαν σε διενέξεις με αντιπάλους εντός αγωνιστικού χώρου, κυρίως προς το τέλος του μεξικανικού «εμφυλίου». Τέλος αναφέρουμε πως οι «τσιμεντένιοι» έχουν κατακτήσει πέντε φορές την πρώτη θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, αλλά τις δύο τελευταίες φορές που πέρασαν στον τελικό, το 2009 και το 2010, έμειναν με τον τίτλο του φιναλίστ.




Πηγή: onsports.gr

Αυτοί «σφυρίζουν» το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός!

Ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ ορίστηκαν να διευθύνουν τον «εμφύλιο» του Top 16 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αυτοί «σφυρίζουν» το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
Έστω και με καθυστέρηση, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τους τρεις διαιτητές του αποψινού αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του Top 16 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Είναι ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σέρβος Μιλιβόγε Γιόβτσιτς και ο Γερμανός Ρόμπερτ Λοτερμόζερ.

O 49χρονος Λαμόνικα έχει «σφυρίξει» φέτος τον Ολυμπιακό στις άνετες νίκες επί της Γαλατάσαραϊ (72-54) και της Λαμποράλ Κούτσα (89-59) στο ΣΕΦ και τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Λοκομοτίβ στο Κουμπάν (63-82) και την ήττα από την Ουνικάχα στη Μάλαγα (87-71).

Ο 40χρονος Γιόβτσιτς ήταν φέτος διαιτητής στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια (70-89) και την ήττα του στο ΣΕΦ από την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (86-88), ενώ στον Παναθηναϊκό στην ήττα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (75-68) και τη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ (78-64).

Ο 38χρονος Λοτερμόζερ διηύθυνε στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία (67-78) και την ήττα του από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ (72-81), ενώ διαιτήτευσε και στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια (64-72).Πηγή: sport-fm.gr

Τι συνέβη με τον Μπικέι!

Τι συνέβη με τον ΜπικέιΈνα… ξέσπασμα του Μπικέι στα αποδυτήρια του Παναιτωλικού μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά αποτέλεσε τον λόγο για το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Sportday του Γιώργου Ντυμένου, όσοι βρέθηκαν στα αποδυτήρια, είδαν έναν... ταύρο μαινόμενο. Χωρίς κάποιος να καταλάβει πώς και γιατί, επιτέθηκε στον Γκάλο.

Ο Καμερουνέζος στόπερ χτύπησε τον συμπαίκτη του, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια όλων. Αμέσως κάποιοι τον συγκράτησαν, αλλά το «κακό» είχε γίνει.

Ο Φώτης Κωστούλας ενημερώθηκε για το περιστατικό και μαζί με τους συνεργάτες του πήραν αμέσως την απόφαση να μην συνεχίζει στην ομάδα παρά το γεγονός ότι η πρόθεση της διοίκησης ήταν να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Με την επιστροφή της αποστολής στο Αγρίνιο - τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας - ο Μπικέι ενημερώθηκε να μη μεταβεί την επομένη στο EMILEON ούτε καν για το χαλάρωμα που θα έκαναν όσοι έπαιξαν την προηγουμένη και το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθούν μετά από κάθε ματς.

Τον ενημέρωσαν πως θα γυμνάζεται πλέον μόνος του και ξεκίνησαν οι διεργασίες για να λυθεί το συμβόλαιό του από τώρα.Πηγή: sport-fm.gr

Check in για τους… τέσσερις!

Προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa League έχουν πάρει Μπενφίκα, Γιουβέντους, Βασιλεία και Πόρτο, οι οποίες καλούνται να το κρατήσουν για να μην χάσουν το «εισιτήριο».

Check in για τους… τέσσερις
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Europa League έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα Μπενφίκα, Γιουβέντους, Βασιλεία και Πόρτο, οι οποίες επικράτησαν εύκολα ή δύσκολα των Άλκμααρ, Λιόν, Βαλένθια και Σεβίλλης, αντίστοιχα.

Πάμε τώρα στο ματς που ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα για την βαθμολογία της στην κατάταξη της UEFA, η Βασιλεία κατάφερε να διασύρει τη Βαλένθια με σκορ 3-0 μέσα στην Ελβετία και ο επαναληπτικός μοιάζει να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού θα πρέπει οι Ισπανοί να πετύχουν περισσότερα από τέσσερα γκολ! Οι «νυχτερίδες» θα αγωνιστούν χωρίς τους Σεντέρος, Μπαραγάν, Ρ. Κόστα και Ζόνας. Από την πλευρά τους, οι Ελβετοί θα παραταχθούν χωρίς τους Στρέλερ, Αγέτι, Βόζερ, Σαφάρι και Ιβάνοφ.

Μόνο με… αυτοκτονία δεν θα καταφέρει η Γιουβέντους να περάσει στα ημιτελικά, έχοντας στα χέρια της το 1-0 του πρώτου αγώνα με τη Λιόν. Ο Αντόνιο Κόντε καλείται να ετοιμάσει τα πλάνα του χωρίς τους Μπαρτσάλι και Πέπε. Στη διάθεσή του είναι ξανά ο Βιντάλ. Οι Λοπέζ, Φοφανά, Νταμπό, Γκρενιέ και Γκουρκίφ θα λείψουν από τους Γάλλους.

«Τρένο» πάει η Μπενφίκα και δεν δείχνει τουλάχιστον αυτή τη στιγμή διατεθειμένη να σταματήσει πουθενά, έχοντας ως στόχο να φτάσει ξανά μέχρι το τέλος της διαδρομής, αλλά αυτή τη φορά να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Για αυτό τον λόγο θα προσπαθήσει να κρατήσει το 1-0 που πήρε στην έδρα της Άλκμααρ και να περάσει στα ημιτελικά του Europa League. Μοναδικός αμφίβολος για τους Πορτογάλους ο Ρούμπεν Αμορίμ.

ΜΕ οδηγό τα ματς με Άιντραχτ και Νάπολι θα αγωνιστεί η Πόρτο στην έδρα της Σεβίλλης, η οποία έχει δεχθεί γκολ και στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει δώσει στο γήπεδό της. Ο Κριστοφόρο είναι τραυματίας για τους Ανδαλουσιανούς, όμως εξέτισε την ποινή του ο Φάτσιο. Οι «δράκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον τερματοφύλακα Έλτον που είναι τραυματίας, ενώ ο Φερνάντο είναι τιμωρημένος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της προημιτελικής φάσης

Άλκμααρ-Μπενφίκα 0-1
Λιόν-Γιουβέντους 0-1
Βασιλεία-Βαλένθια 3-0
Πόρτο-Σεβίλλη 1-0

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών (22:05)

Μπενφίκα-Αλκμάαρ
Γιουβέντους-Λιόν
Βαλένθια-Βασιλεία
Σεβίλλη-Πόρτο

* Η κλήρωση για την ημιτελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Απρλίου και 1 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου. Πηγή: sport-fm.gr

Αντίστροφή μέτρηση!

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου στο αίτημα για αντικατάσταση της διοίκησης του Σκόρδα που έχει κατατεθεί.

Αντίστροφή μέτρηση
Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου στο αίτημα για αντικατάσταση της διοίκησης του Σκόρδα που έχει κατατεθεί.

Στην περίπτωση που η αίτηση γίνει δεκτή και αναλάβει για το διάστημα που θα ορίσει το δικαστήριο, προσωρινή διοίκηση ο Παναγιώτης Στεφανίδης με τους συνεργάτες του.

Αντίστοιχα, θα προχωρήσουν οι επαφές τότε θα ξεκαθαρίσει άμεσα και η πρόοδος των επαφών που έχουν γίνει για την επόμενη μέρα με τους Παπαϊωάννου, Γράντα και Δασυγένη που όσο η κατάσταση είναι ρευστή δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Θα είναι όμως υποχρεωμένοι να το κάνουν εφόσον, όπως είναι η επιθυμία τους, αποχωρήσει από το… κάδρο ο Σκόρδας.

Τις τελευταίες μέρες, όσοι συμμετέχουν στις συζητήσεις αυτές για την επόμενη μέρα, κρατούν χαμηλούς τόνους και δεν θέλουν να δημιουργήσουν ελπίδες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζουν ότι το εγχείρημα της Φούτμπολ Λιγκ περιλαμβάνει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν είναι εύκολο να υποστηριχτεί εφόσον δεν υπάρχουν τα οικονομικά εχέγγυα.

Και δεν μιλάμε για 500-600.000 ευρώ αλλά για πολύ περισσότερα χρήματα με τα οποία θα επιδιωχθεί η συναίνεση των πρώην ποδοσφαιριστών και μια νέα ρύθμιση με το Δημόσιο.

Υπάρχει, βεβαίως και το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο αίτημα να μη γίνει δεκτό από την έδρα, οπότε η παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ θα έχει την ευχέρεια να εξαντλήσει τη θητεία της. Δηλαδή, να παραμείνει στη θέση της μέχρι τις 21 Ιουλίου, περιπλέκοντας την κατάσταση και ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο της εσωτερικής διχόνοιας. Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι έτοιμοι!

Όλοι έτοιμοιΓεμίζει η… φαρέτρα του Γιώργου Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ ενόψει του επαναληπτικού με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Χθες ήρθε το πρώτο καλό νέο, με τον Ντάνι Χούσεν να ξεπερνάει 100% τον τραυματισμό του και να τίθεται στη διάθεση του.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τους Μαντούρο κι Αθανασιάδη, οι οποίοι χθες ακολούθησαν μέρος της προπόνησης.

Επομένως ο Ελληνας κόουτς θα «πονοκεφαλιάζει» μόνο ευχάριστα για το σχήμα (και για τη 18άδα) που θα παρατάξει στο παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους», τη Μ. Τετάρτη στην Τούμπα.

Στην προπόνηση, σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, πήραν μέρος κι οι Σαββίδης, Παπαδόπουλος και Κιόσε από την Κ-20, ενώ οι Πόζογλου και Κουλούρης θα ενσωματωθούν σήμερα στην υπόλοιπη ομάδα μια και χθες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Νέων.

Γενικότερα είναι δεδομένο το ροτέισον του Γιώργου Γεωργιάδη στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, μια κι ο δεύτερος ημιτελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό είναι ένας αγώνας «SOS».Πηγή: sport-fm.gr

Το πιο ιστορικό χρυσό!!

"Σκυλίσια Μέρα" με το πιο ιστορικό χρυσό για την Ελλάδα. Ποιος το κατέκτησε και πότε; Διαβάστε και θα μάθετε… Ήταν 10 Απριλίου 1896 όταν ο Σπύρος Λούης κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο, την 5η μέρα των 1ων Ολυμπιακών Αγώνων, αυτών της Αθήνας.
Ο Λούης κάλυψε τα 40 χλμ. της διαδρομής σε χρόνο 2 ώρες 58 λεπτά και 50 δεύτερα νικώντας τους τέσσερις ξένους και δέκα Έλληνες αντιπάλους του.
Δεύτερος τερμάτισε ο επίσης Έλληνας Χαρίλαος Βασιλάκος με χρόνο 3.06.03.
Όταν ο Λούης μπήκε στο Παναθηναϊκό στάδιο έγινε χαμός, αφού τον υποδέχθηκαν χιλιάδες κόσμου.
Ο βασιλιάς Γεώργιος, μάλιστα, τον ρώτησε τι δώρο θα ήθελε για τη νίκη του κι εκείνος, σεμνότατος, απάντησε: "Ένα γαϊδουράκι να με βοηθάει να κουβαλάω το νερό"!
Μετά τους Ολυμπιακούς ο Λούης γύρισε στο χωριό του και δεν πήρε μέρος σε κανέναν άλλο αγώνα δρόμου. Έζησε μια ζωή ήρεμη ως αγρότης και πιο μετά ως αστυνομικός.
Ο ιστορικός μαραθώνιος με το χρυσό του Λούη, μια ελληνική διάκριση με παγκόσμιο αντίκτυπο, παρουσιάζεται και στο κινηματογραφικό έργο It Happened in Athens.

 
Πηγή: sportdog.gr

Γκιστ: «Θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο»

Η μεγαλύτερη θέληση θα είναι το κλειδί για τη νίκη στο αποψινό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Τζέμις Γκιστ στη «SportDay». «Είναι 50-50», ανέφερε για τις πιθανότητες πρόκριση στο «Final 4».

Γκιστ: «Θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο»
Προετοιμασμένο περιμένει τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο σημερινό ντέρμπι του ΣΕΦ ο Τζέμις Γκιστ, όπως τόνισε μέσω των δηλώσεων του στη «SportDay». Ο Αμερικανός φόργουορντ χαρακτήρισε την αναμέτρηση με τον… αιώνιο αντίπαλο ως μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες της χρονιάς και σχολίασε πως θα επικρατήσει αυτός που θα θέλει περισσότερο τη νίκη.

«Μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και κάνουμε κάποιες προσαρμογές, όπως και ο Ολυμπιακός», απάντησε, ερωτηθείς αν θα αλλάξει κάτι στα σχέδια της ομάδας, συγκριτικά με τα πρόσφατα ματς με τους «ερυθρόλευκους». Ο 27χρονος Αμερικάνος είπε πως η ομάδα, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας, έχει μοιρασμένες πιθανότητες να περάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, όπως και κάθε ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα ντέρμπι που το περιμένουν όλοι με ανυπομονησία. Ξέρουμε ότι θα εμφανιστούν προετοιμασμένοι και θα μας περιμένουν, οπότε το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας».

Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το κλειδί για τη νίκη;

«Πρέπει να παλέψουμε. Και οι δύο ομάδες έχουν τον τρόπο παιχνιδιού τους και τα συστήματά τους, αλλά στο τέλος θα μετρήσει ποιος το θέλει περισσότερο. Συνήθως αυτό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια».

Έχετε κοντραριστεί τέσσερις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Αλλάζει κάτι στην τακτική σας;

«Είναι σαν μία σειρά πλέι οφ. Τους έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές και σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Εχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο ως ομάδα και αλλάζουμε κάποια μικρά πράγματα κάθε φορά. Κάνουμε κάποιες προσαρμογές και το ίδιο κάνει και ο Ολυμπιακός κάτι το οποίο γίνεται και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι το ίδιο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ διαφορετικό».

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση μόλις την προτελευταία αγωνιστική. Το περιμένατε αυτό όταν ξεκίνησε το Τοp-16, με δεδομένο ότι ο όμιλος ήταν ανοιχτός;

«Γνωρίζαμε ότι είχαμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο εξαρχής. Ηταν φανερό από το ξεκίνημα ότι δεν θα έχουμε εύκολο έργο. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να προκριθούμε και στο τέλος τα καταφέραμε. Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε και το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά έστω κι έτσι πήραμε την πρόκριση και ανυπομονούμε για τη συνέχεια».

Υπάρχει προτίμηση μεταξύ Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ (σ.σ.: μία εκ των δύο θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός);

«Νομίζω ότι για μας είναι το ίδιο. Πρόκειται για δύο ποιοτικές ομάδες και θα πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά για να σπάσουμε την έδρα τους, είτε στη Μαδρίτη είτε στη Μόσχα. Από τη στιγμή που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, όποιον και να βρούμε απέναντί μας στα προημιτελικά, δεν έχει διαφορά για εμάς».

Ποιες είναι οι πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ;

«Είναι 50-50. Τα ονόματα και τα μπάτζετ είναι ένα δεδομένο στα χαρτιά, αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Φενέρ φέτος.Εδωσαν πολλά χρήματα για να φέρουν παίκτες και τον Ομπράντοβιτς και όλοι περίμεναν ότι θα είχαν μια πολύ καλή χρονιά. Στα χαρτιά φάνταζε εξαιρετική ομάδα, αλλά πρέπει να το αποδείξεις και στο παρκέ αυτό. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή φέτος, έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια όλη τη σεζόν. Το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ που κάνει πολύ καλή πορεία έως τώρα. Είναι φυσιολογικό κάποιος να θεωρεί ότι αμφότερες είναι το φαβορί για την πρόκριση. Ομως το ίδιο έγινε και πέρυσι όταν αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα. Ολοι τη θεωρούσαν μεγάλο φαβορί, αλλά φτάσαμε στο πέμπτο παιχνίδι και πολύ κοντά στην πρόκριση. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν σε 2-3 κατοχές. Πριν τον αγώνα δεν μπορείς να αποκλείσεις ούτε να αποκλειστείς. Ολα είναι ανοιχτά και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει».

Τα μηνύματα του Μίτσελ!!

Σε… αυστηρούς τόνους οι ομιλίες του Μίτσελ στις προπονήσεις του Ολυμπιακού με τον Ισπανό να προσπαθεί να αφυπνίσει τους παίκτες του ενόψει των τελευταίων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Τα μηνύματα του Μίτσελ!
Έναν περισσότερο… αυστηρό Μίτσελ αντικρίζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ισπανός αφού πρώτα «έκοψε» το ρεπό της Τρίτης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά στους παίκτες του ήταν ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, ζητώντας τους να... σοβαρευτούν.

Όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν καλές εμφανίσεις και νίκες παιχνίδια που απομένουν μέχρι και τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, με μεγάλο στόχο πια την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και –φυσικά- την κατάκτησή του.

Την ίδια στιγμή όμως ο Ισπανός όμως κάνει πλάνα και για την επόμενη περίοδο.

Αυτό τόνιζαν πηγές της διοίκησης που ζουν καθημερινά τον Μίτσελ, με αφορμή και την ερμηνεία που έδωσαν ορισμένοι στις τελευταίες δηλώσεις του, ότι δηλαδή σκέφτεται την... αποχώρηση.

Τέτοιο ζήτημα δεν προκύπτει από τη διοίκηση και μάλιστα εδώ και καιρό ο Μίτσελ έχει πει ότι θέλει την επόμενη περίοδο να έχει στο ρόστερ παίκτες από τη δεύτερη ομάδα, γι' αυτό δίνει ευκαιρίες στους Βέργο, Βούρο, Σάλιακα.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα πάνε… τελικό!

Το Μαϊάμι έχασε στο Μέμφις, οι Πέισερς νίκησαν τους Μπακς και οι δυο τους θα παίξουν «τελικό» για την πρώτη θέση στην έδρα των πρωταθλητών τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Και τώρα πάνε… τελικό
Οι Πέισερς ανέκτησαν την κορυφή στην Ανατολή. Επικράτησαν 104-102 των Μπακς στο Μιλγουόκι με λέι απ του Κρις Κόουπλαντ στο 1,2’’ πριν το τέλος και παρά το γεγονός ότι ο Φρανκ Φόγκελ επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει κανέναν από τους πέντε βασικούς του, Χιλ, Στίβενσον, Τζορτζ, Γουέστ και Χίμπερτ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21:19.

Την ίδια ώρα, το Μαϊάμι έχανε 107-102 στο Μέμφις, αλλά μπορεί να ξαναπάρει την πρώτη θέση στην Ανατολή εφόσον κερδίσει στην έδρα του τους Πέισερς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι 37 πόντοι του Λεμπρόν Τζέιμς δεν αρκούσαν για τους πρωταθλητές που έπαιξαν χωρίς Ουέιντ, Άντερσεν, Χάσλεμ και Όντεν. Ο Νικ Καλάθης σε 8:28 είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 3:26 είχε 2 πόντους (2/2 βολές, 0/1 δίποντο).

Η νίκη αυτή πάντως δεν έφτανε στις «αρκούδες» να μπουν στην οκτάδα της Δύσης, καθώς οι Σανς πέρασαν με 94-88 από τη Νέα Ορλεάνη και με 47-31 παραμένουν σε θέση πρόκρισης μπροστά από το Μέμφις που έχει 46-32, ενώ έβδομοι είναι οι Μάβερικς με 48-31.

Η Θάντερ στο ντέρμπι της Δύσης επικράτησε 107-101 των Κλίπερς στο Λος Άντζελες με 30 πόντους του Ράσελ Γουέστμπρουκ και 27 του άστοχου (8/26 σουτ) Κέβιν Ντουράντ.

Στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο της Ανατολής, οι Χοκς επικράτησαν 105-97 των Σέλτικς και με τέσσερα ματς να απομένουν έχουν προβάδισμα δύο αγώνων έναντι των Νικς.

Οι Μπουλς επικράτησαν 102-87 των Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα με τον Γιοακίμ Νοά να κάνει το τέταρτο τριπλ-νταμπλ τη φετινή σεζόν έχοντας 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Οι Νάγκετς με τον Ράντι Φόι να έχει 24 από τους 30 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν των Ρόκετς 123-116, οι Μπλέιζερς με τρίποντο του Ντόρελ Ράιτ στα 7,9’’ πριν το τέλος επιβλήθηκαν 100-99 των Κινγκς, ενώ οι Νετς έχασαν με 115-111 στο Ορλάντο.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 122-100 Γουέιτερς 22, Ζέλερ 18, Χόους 15, Ντελαβεντόβα 14 (12 ασίστ), Ντενγκ 13, Βαρεζάο 11 (12 ριμπ.), Τόμπσον 10-Τζένινγκς 17, Γερέμπκο 17, Στάκεϊ 15, Μονρό 15, Ντράμοντ 11 (14 ριμπ.).

Ορλάντο Μάτζικ-Μπρούκλιν Νετς 115-111 Αφλάλο 25, Μουρ 17, Χάρις 16, Νέλσον 14, Ο’ Κουίν 13-Τζόνσον 31, Τελέτοβιτς 17, Πλάμλι 16, Θόρντον 13, Ουίλιαμς 11.

Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια 76ερς 125-114 Λάουρι 29, Βαλαντσιούνας 26 (12 ριμπ.), Πάτερσον 17, ΝτεΡόζαν 17, Ρος 11-Σιμς 22, Κάρτερ-Ουίλιαμς 19, Άντερσον 17, Γιανγκ 16, Ρότεν 11, Ουίλιαμς 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 88-94 (κ.α. 87-87) Γκορτάτ 27 (14 ριμπ.), Μπούκερ 16, Γουόλ 14 (12 ριμπ., 11 ασίστ), Νενέ 10-Τζέφερσον 20 (18 ριμπ.), Γουόκερ 17 (12 ασίστ), Νιλ 16, Χέντερσον 13, ΜακΡόμπερτς 12.

Ατλάντα Χοκς-Μπόστον Σέλτικς 105-97 Τιγκ 19, Κόρβερ 17, Μίλσαπ 14 (14 ριμπ.), Μπραντ 13 (13 ριμπ.), Σκοτ 13, Κάρολ 13-Μπράντλεϊ 24, Ρόντο 19 (12 ασίστ), Σάλιντζερ 15 (11 ριμπ.), Γκριν 13, Τζόνσον 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Μαϊάμι Χιτ 107-102 Κόνλεϊ 26, Ράντολφ 25 (11 ριμπ.), Γκασόλ 20 (14 ριμπ.), Λι 18-Τζέιμς 37, Λιούις 17, Μπος 13, Τσάλμερς 12.

Μιλγουόκι Μπακς-Ιντιάνα Πέισερς 102-104 Νάιτ 25 (10 ασίστ), Σέσιονς 20, Μίντλετον 16, Πατσούλια 15, Άντριεν 13 (17 ριμπ.)-Σκόλα 24, Τέρνερ 23, Κόουπλαντ 18, Μπάτλερ 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σικάγο Μπουλς 87-102 Λοβ 17 (10 ριμπ.), Ρούμπιο 15, Τουριάφ 10-Όγκουστιν 21, Χάινριχ 16, Νοά 15 (13 ριμπ., 10 ασίστ), Ντανλίβι 15, Μπάτλερ 14, Γκίμπσον 13.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Φίνιξ Σανς 88-94 Γουίδεϊ 17, Μόροου 14, Μίλερ 14, Μπάμπιτ 12, Έβανς 10, Ρίβερς 10-Γκριν 21, Ντράγκιτς 20, Μπλέντσοου 16, Τάκερ 15, Μαρκίφ Μόρις 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Χιούστον Ρόκετς 123-116 Φόι 30 (15 ασίστ), Φαρίντ 23, Μοζγκόφ 22, Φουρνιέ 14, Μπρουκς 13-Λιν 18, Πάρσονς 16, Ντάνιελς 12, Ασίκ 12 (12 ριμπ.), Τζόουνς 11, Μοτιεγιούνας 11, Χάμιλτον 11, Χάρντεν 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Σακραμέντο Κινγκς 100-99 Όλντριτζ 22, Μάθιους 19, Λίλαρντ 19 (10 ασίστ), Λόπεζ 13, Μπατούμ 11-Κάζινς 30 (12 ριμπ.), ΜακΚόλουμ 23, Μάκλεμορ 16.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 101-107 Γκρίφιν 30 (12 ριμπ.), Πολ 25, Κόλισον 12, Τζόρνταν 10 (12 ριμπ.)-Γουέστμπρουκ 30 (11 ριμπ.), Ντουράντ 27, Ιμπάκα 15.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν φεύγει από την οικογένεια της ΑΕΚ!

Θα συνεχίσει να προσφέρει στην ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας, ακόμα και αν απομακρυνθεί από την τεχνική της ηγεσία. Δύο περιπτώσεις προπονητών έχουν ξεχωρίσει στην Ένωση.

Δεν φεύγει από την οικογένεια της ΑΕΚ
Δύο προπονητές έχουν ξεχωρίσει στην ΑΕΚ, ώστε να διαδεχθεί τον Τραϊανό Δέλλα, καθώς θεωρείται δύσκολο θεωρείται να παραμείνει μετά το τέλος τρέχουσας σεζόν ο νεαρός τεχνικός, ο οποίος έχει χάσει... πόντους τον τελευταίο καιρό.

Πάντως, στην περίπτωση που αποτελέσει παρελθόν, θα του προταθεί να παραμείνει στην «κιτρινόμαυρη» οικογένεια από άλλο πόστο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει σε εκτίμηση τον 38χρονο πρώην αμυντικό της ομάδας, όμως αν πάρει την οριστική απόφαση, ότι δεν πρέπει να είναι αυτός επικεφαλής του προπονητικού τιμ στην Football League, τότε θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στην ΑΕΚ, ίσως και ως βοηθό του διαδόχου του.

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί είναι να συνεχίσει -με την επιθυμία της ομάδας- ο Δέλλας την επιμόρφωση, ώστε να αποκτήσει επιπλέον γνώσεις πάνω στην προπονητική για να επανέλθει στο μέλλον στην... άκρη του πάγκου.

Από την άλλη ο Σα Πίντο έχει αρκετούς... θαυμαστές στους «κιτρινόμαυρους». Μάλιστα, συνεχίζεται η φημολογία ότι υπήρξε μια πρώτη επαφή ανάμεσα σε άνθρωπο της Ένωσης και τον τεχνικό του ΟΦΗ και πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο να συνεργαστούν οι δύο πλευρές από το ερχόμενο καλοκαίρι. Το θέμα δεν φαίνεται προχωρημένο, αλλά ίσως να έχουμε σύντομα εξελίξεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες επιλογές και ξεχωρίζει μία από αυτές, ενός ξένου τεχνικού, που δεν προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις παίκτες μόνο!!

Στην απόκτηση τριών παικτών θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι καθώς Αναστασίου, Σαραβάκος και Νταμπίζας έχουν ήδη καταστρώσει τα πλάνα τους!

Τρεις παίκτες μόνο!
Στον Παναθηναϊκό έχουν ήδη αποφασίσει για τον αριθμό και τις θέσεις των παικτών που θα πρέπει να αποκτηθούν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Στόχος των Αναστασίου, Νταμπίζα, Σαραβάκου είναι οι λίγες και προσεχτικές κινήσεις, που θα γίνουν φέτος να γίνουν σε χρόνο τέτοιο, ώστε οι παίκτες, που θα έρθουν να κάνουν προετοιμασία με την ομάδα και να είναι απόλυτα έτοιμοι στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι της ομάδας σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ, ενός στόπερ και ενός επιθετικού μέσου.

Ένας Νάνο για τα δεξιά!
Τέτοιος παίκτης είναι ο Γκάλο, του οποίου όμως η αγορά από την Μπράγκα κοστίζει αρκετά και δύσκολα θα γίνει κάτι, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό. Οσο για τον Μόζτζεν, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, δεν φαίνεται ότι αρέσει ιδιαίτερα. Υπάρχουν άλλοι παίκτες στα υπ' όψη.

Έμπειρος στόπερ
Είναι ειλημμένη απόφαση να αποκτηθεί ένα στόπερ έμπειρο, ανεξάρτητα τι θα γίνει με τον Σίλντενφελντ. Ενας παίκτης που θα δώσει ύψος και σιγουριά στα μετόπισθεν, όπου η εμπειρία έλειπε τη φετινή περίοδο. Το τελευταίο ταξίδι, που έκανε ο Νταμπίζας για να δει συγκεκριμένο στόπερ δεν τον ικανοποίησε, αλλά υπάρχουν διάφοροι παίκτες στα υπ' όψη.

Επιθετικός μέσος
Ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη; Καλή πάσα, γρήγορο, σκόρερ και με την ικανότητα αν χρειαστεί να παίξει και στα άκρα. Ο Νταμπίζας έχει παρακολουθήσει κάποιες περιπτώσεις.

Οι πράσινοι θα κινηθούν για την απόκτηση και άλλων παικτών μόνο στην περίπτωση που –τελικά- φύγει ο Σίλντενφελντ και ο Αμπέντ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος νοιάζεται; Όλοι!!

Η πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague έχει επιτευχθεί τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Παναθηναϊκό, αυτό όμως δεν καθιστά την αποψινή, μεταξύ τους αναμέτρηση λιγότερο ενδιαφέρουσα!

Ποιος νοιάζεται; Όλοι!
Το εισιτήριο για τους «8» της Euroleague βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα τόσο στην… τσέπη του Ολυμπιακού, όσο και σε αυτή του Παναθηναϊκού. Το γεγονός αυτό όμως κάθε άλλο παρά στερεί ενδιαφέρον από το αποψινό ντέρμπι στο ΣΕΦ, για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Top 16.

Οι «αιώνιοι» κοντράρονται στις 21:45 (Novasports 2, ΔΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) με το νικητή να είναι αυτός που θα καταταγεί τρίτος στον όμιλο και τον ηττημένο, τέταρτος. Πέραν αυτών όμως είναι το… γόητρο που δίνει επιπλέον κίνητρο.

Ατού για τους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι σε ακόμα ένα παιχνίδι ο κόσμος του που… εξαφάνισε τα εισιτήρια του αγώνα σε κάτι περισσότερο από πέντε ώρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν επτά ήττες στα τελευταία οκτώ ντέρμπι και θέλουν να πάρουν το… αίμα τους πίσω. Στην προσπάθειά τους αυτή, τα προβλήματα δεν λείπουν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία, Γιώργο Πρίντεζη, ενώ ερωτηματικό είναι η αγωνιστική κατάσταση του Στράτου Περπέρογλου που επιστρέφει από τη θλάση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Από την άλλη το… ντεμπούτο του σε ντέρμπι με την ιδιότητα του προπονητή θα κάνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Ο «Φράγκι», που έχει φάει με το… κουτάλι τις μάχες με τους «ερυθρόλευκους» ως παίκτης και πλέον καλείται να δοκιμαστεί και ως κόουτς. Θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Στέφαν Λάσμε, που ένιωσε αδιαθεσία χθες και δεν προπονήθηκε.

Οι αριθμοί δείχνουν…

… Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους στη διοργάνωση έχουν καλύτερα στατιστικά σε επίθεση, ριμπάουντ (σύνολο, αμυντικά, επιθετικά), ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα, δίποντα, τρίποντα, index, ενώ είναι λιγότερο επιρρεπεί στα λάθη. Από την πλευρά του οι «πράσινοι» είναι καλύτεροι αμυντικά και από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Αναλυτικά οι μέσοι όροι ανά στατιστική κατηγορία

Επίθεση: 78,3-72,3
Άμυνα: 72,4-70,7
Ριμπάουντ: 34,3-33,0
Επιθετικά ριμπάουντ: 9,8-9,8
Αμυντικά ριμπάουντ: 24,5-23,2
Ασίστ: 17,5-16,3
Κλεψίματα: 5,3-7,4
Κοψίματα: 3,7-2,8
Λάθη: 11,9-13,2
Δίποντα: 54,2%-50,6%
Τρίποντα: 38,0%-34,3%
Βολές: 71,6%-75,5%
Index: 88,7-79,7


Η ιστορία δείχνει…

… Ολυμπιακό, καθώς μετρά πέντε νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, αν και οι «πράσινοι» χαμογέλασαν στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια ανάμεσά τους.

Αναλυτικά:

19/04/1994: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-72 (Ημιτελικός F4) Τελ Αβίβ
11/04/1995: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 58-52 (Ημιτελικός F4) Μαδρίτη
27/03/1997: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 49-69 (Προημιτελικά) ΟΑΚΑ
01/04/1997: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 65-57 (Προημιτελικά) ΣΕΦ
28/02/2002: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 92-75 (Φάση των 16) ΣΕΦ
28/03/2002: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78 (Φάση των 16) ΟΑΚΑ
01/05/2009: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 84-82 (Ημιτελικός F4) Βερολίνο
20/02/2014: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-62 (Top 16) ΟΑΚΑ


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ όμιλος

Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ-Εφές Ανανατολού 10/04, 20:00
Μπαρτσελόνα-Λαμποράλ Κούτσα 10/04, 21:45
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 10/04, 21:45, Novasports 2-ΔΤ
Ουνικάχα Μάλαγα-Αρμάνι Μιλάνο 11/04, 21:45

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 13 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 12-1
Αρμάνι Μιλάνο 10-3
Ολυμπιακός 7-6
Παναθηναϊκός 7-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-8
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-8
Λαμποράλ Κούτσα 4-9
Εφές Ανανατολού 2-11

ΣΤ΄όμιλος

Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μπάγερν Μονάχου 10/04, 19:00
Μακάμπι Τελ Αβίβ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10/04, 21:05
Ζαλγκίρις Κάουνας-Ρεάλ Μαδρίτης 11/04, 19:45
Γαλατασαράι-Παρτίζαν 11/04, 20:00

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 13 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης 11-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 11-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 8-5
Γαλατασαράι 6-7
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-7
Μπάγερν Μονάχου 5-8
Παρτίζαν 4-9
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-12 Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα ο Μάρτιν Γιολ!

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Μάρτιν Γιολ για ολιγοήμερες διακοπές και πιθανότατα να τις συνδυάσει, κλείνοντας ραντεβού με την ΕΠΟ. Προτάθηκε ο Λουίς Φερναντές.

Στην Αθήνα ο Μάρτιν Γιολ
Ο Ολλανδός προπονητής είναι λάτρης της Ελλάδας και των νησιών της με ιδιαίτερη προτίμηση στην Κρήτη. Να αναφέρουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ είχε επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο, εκφράζοντας την επιθυμία του να έρθει ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τώρα είναι μέσα στους υποψήφιους για τον πάγκο της Εθνικής και ποιος ξέρει, το ταξίδι αναψυχής στην Αθήνα μπορεί να φέρει εξελίξεις…

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντηση του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή με τον 58χρονο Ολλανδό ακόμα και εντός της ημέρας. Ο Μάρτιν Γιολ δείχνει θετικός να αναλάβει την «γαλανόλευκη», όμως θα πρέπει να ρίξει τις ετήσιες αποδοχές του για να έχει πιθανότητες να προχωρήσει η υπόθεση. Το κασέ του πρώην προπονητή του Γιώργου Καραγκούνη πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ, την ώρα που η ΕΠΟ είναι διατεθειμένη να δώσει μέχρι 700.000 ευρώ τον χρόνο συν 250.000 ευρώ μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας.

Ψηλά στη λίστα ο Ταρντέλι

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι ο Μάρκο Ταρντέλι παραμένει στο προσκήνιο και ψηλά στη λίστα των υποψήφιων για να αντικαταστήσουν τον Φερνάντο Σάντος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 59χρονος Ιταλός τεχνικός έχει μιλήσει με στελέχη της ομοσπονδίας και σαφέστατα είναι μια πιο προσιτή λύση όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. Οι απαιτήσεις του πρώην συνεργάτη του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην Εθνική Ιρλανδίας φτάνουν περίπου τις 800.000 ευρώ ετησίως, οπότε η διαφορά στις πάγιες αποδοχές μπορεί να καλυφθεί.

Πρόταση για τον Λουίς Φερναντές

Στα γραφεία της ΕΠΟ ήρθε ακόμα μια πρόταση από μάνατζερ για ξένο προπονητή. Ο λόγος για τον Λουίς Φερναντές, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναλάβει τα ηνία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο 54χρονος Γάλλος τεχνικός που είναι γεννημένος στην Ισπανία έχει να εργαστεί από το 2011. Η τελευταία του θητεία ήταν τη διετία 2010-2011 στην Εθνική Ισραήλ, την οποία η Ελλάδα αντιμετώπισε στα προκριματικά του Euro 2012.

Στο μεταξύ, καμία εξέλιξη δεν παρουσιάστηκε με τους άλλους τρεις υποψήφιους προπονητές. Άρμιν Φε, Μαρσέλο Μπιέλσα και Αντόνιο Καμάτσο έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με την πλευρά της ομοσπονδίας χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι ουσιαστικό. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχουν κασέ που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ ετησίως και έτσι πολύ δύσκολα θα γίνουν περαιτέρω συζητήσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Σιμεόνε: «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα»

Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά τη νίκη-πρόκριση της Ατλέτικο επί της Μπαρτσελόνα με 1-0.

Σιμεόνε: «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα»
Στους παίκτες του υποκλίθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά τη μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Μπαρτσελόνα.

«Είναι μια πολύ μεγάλη πρόκριση απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Οι παίκτες μου είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, το κάνουν από την αρχή της σεζόν, και πάντα μένουν προσηλωμένοι στο πλάνο και ο ένας δίπλα στον άλλο. Γι’ αυτό τους λατρεύω. Ζηλεύουμε τις οικονομικές δυνατότητες άλλων ομάδων, αλλά σε αγωνιστικό επίπεδο δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και από κανέναν», τόνισε.

Ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» φρόντισε να δώσει το σύνθημα για άμεση προσγείωση. «Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα ό,τι έγινε γιατί έχουμε αγώνα την Κυριακή και θέλουμε και το πρωτάθλημα. Έχουμε δύο μεγάλους στόχους μπροστά μας και πρέπει να είμαστε δυνατοί μέχρι τέλους», ανέφερε. Πηγή: sport-fm.gr

Γκουαρντιόλα: «Περήφανος για την ομάδα μου»

Στη γρήγορη αντίδραση της ομάδας του στάθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά τη νίκη-πρόκριση της Μπάγερν επί της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Γκουαρντιόλα: «Περήφανος για την ομάδα μου»
Ο χαρακτήρας που έδειξε η Μπάγερν όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μαν. Γιουνάιτεντ έκανε τη διαφορά κι έφερε την πρόκριση, σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Υπήρχαν πολλές ομοιότητες με τον αγώνα στο Μάντσεστερ. Δεν είναι ποτέ εύκολο να αποκλείσεις μια αγγλική ομάδα. Παίζουν οργανωμένα και με γρήγορες αντεπιθέσεις, ενώ δεν σου αφήνουν πολύ χώρο για να δημιουργήσεις. Ο Εβρά πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, αλλά αντιδράσαμε γρήγορα και απαντήσαμε αμέσως. Ο Ρόμπεν και ο Ριμπερί έκαναν εξαιρετική δουλειά στο δεύτερο ημίχρονο. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», τόνισε ο τεχνικός των Βαυαρών.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόκριση της Ατλέτικο επί της Μπαρτσελόνα, είπε: «Η Ατλέτικο κάνει μια εξαιρετική σεζόν και της αξίζουν συγχαρητήρια. Για μένα η Μπαρτσελόνα είναι πάντα η καλύτερη».

Τέλος, για το ενδεχόμενο συνάντησης με την Τσέλσι του… παλιόφιλου Ζοσέ Μουρίνιο, είπε: «Όλες οι ομάδες είναι δυνατές στα ημιτελικά».Πηγή: sport-fm.gr

Πολυτιμότερος ο Ζήσης!

Ο Νίκος Ζήσης κατάφερε να αναδειχτεί ο πολυτιμότερος παίκτης των δεύτερων ημιτελικών του Euro Cup που διεξήχθησαν την Τετάρτη.

Πολυτιμότερος ο Ζήσης
Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εντυπωσιακός και στα 38’.25’’ που χρησιμοποιήθηκε στη νίκη πρόκριση της Ούνιξ Καζάν επί του Ερυθρού Αστέρα στη Ρωσία με 84-67, καθώς σημείωσε 26 πόντους (5/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4/4 βολές), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκανε 2 λάθη και κέρδισε 7 φάουλ, συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρτίνο: «Μας έλειψαν οι ιδέες»

Στην έλλειψη τρόπων να διασπάσουν την άμυνα της Ατλέτικο απέδωσε ο Χεράρδο Μαρτίνο την ήττα-αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη.

Μαρτίνο: «Μας έλειψαν οι ιδέες»
Η Ατλέτικο Μαδρίτης «βραχυκύκλωσε» την Μπαρτσελόνα, όπως παραδέχτηκε ο Χεράρδο Μαρτίνο μετά την ήττα με 1-0 που σήμανε και τον αποκλεισμό της ομάδας του στα προημιτελικά του Champions League.

«Προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως παίζει η Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία. Στην αρχή είχαμε πρόβλημα να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και το πληρώσαμε με ένα γκολ. Στη συνέχεια είχαμε την κατοχή, αλλά ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνα της Ατλέτικο. Δεν είχαμε ιδέες και όταν είχαμε δεν μπορούσαμε να τις εφαρμόσουμε. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Ίσως αν είχαμε σκοράρει εμείς πρώτοι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όλα μας τα παιχνίδια με τον συγκεκριμένο αντίπαλο είναι ίδιας μορφής και δεν περιμένω κάτι διαφορετικό και στην τελευταία αγωνιστική», ανέφερε ο Αργεντινός τεχνικός.

Όσο για τη συνέχεια, τόνισε: «Σίγουρα υπάρχει απογοήτευση γιατί το Champions League ήταν ένας μεγάλος στόχος, ωστόσο έχουμε να διεκδικήσουμε ακόμη το νταμπλ και πρέπει να δώσουμε τα πάντα πλέον για να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο». Πηγή: sport-fm.gr

Μόγες: «Αυτή η γρήγορη ισοφάριση…»

Στο γρήγορο γκολ που δέχτηκε η Μαν. Γιουνάιτεντ μετά το τέρμα του Εβρά απέδωσε ο Ντέιβιντ Μόγες τον αποκλεισμό από την Μπάγερν.

Μόγες: «Αυτή η γρήγορη ισοφάριση…»
Σε λεπτομέρειες, όπως τη γρήγορη αντίδραση της Μπάγερν μετά το γκολ της Μαν. Γιουνάιτεντ, απέδωσε ο Ντέιβιντ Μόγες τον αποκλεισμό της ομάδας του.

«Από μικρό παιδί μαθαίνεις πως δεν πρέπει να δέχεσαι γκολ αμέσως αφότου έχεις σκοράρει. Εμείς είχαμε αρκετά έμπειρους παίκτες για να το αποφύγουμε αυτό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας μου. Απλώς κάποια μικρά λάθη μάς κόστισαν στο τέλος. Στο 2-1 είχαμε μια καλή ευκαιρία, ενώ το τρίτο γκολ της Μπάγερν ήρθε μετά από δύο κόντρες. Δεν πίστεψα ποτέ ότι είχαμε χάσει τις ελπίδες μας, αλλά ήμασταν άτυχοι», δήλωσε ο Σκωτσέζος τεχνικός.

«Πλέον είμαστε εκτός Champions League κι αυτό είναι απογοητευτικό. Όμως στόχος μας πλέον είναι να επιστρέψουμε σε αυτή τη διοργάνωση», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες τονίζει πως ακόμη και μία παρτίδα τάβλι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναίκού είναι σημαντική ενώ αναλύει τα μπασκετικά... κλειδιά του παιχνιδιού, Δεν υπάρχει αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που να μην έχει ενδιαφέρον. Είτε αναφερόμαστε σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ είτε σε τάβλι και… μπιρίμπα.
Οι δύο ομάδες έχουν πετύχει έναν πολύ σημαντικό στόχο γιατί μην γελιόμαστε με τόσους τραυματισμούς είχαν δύσκολη αποστολή ακόμη και για την παρουσία τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Αυτό φυσικά έδιωξε την πίεση του «ηττημένου που αποχαιρετά την διοργάνωση», αλλά δε σημαίνει πως θα παρουσιαστούν αδιάφοροι.
Θα μου επιτρέψετε να ασχοληθώ περισσότερο με τον Ολυμπιακό με του οποίου το ρεπορτάζ ασχολούμαι…
Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τη νίκη για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Οι «πράσινοι» έχουν νικήσει τρεις συνεχόμενες φορές, αλλά ΟΛΕΣ ήταν στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός αν ηττηθεί θα χάσει αυτό το άλλοθι και κυρίως θα αισθανθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στους ελληνικούς τελικούς. Ένα 4-0 σερί σίγουρα φέρνει άλλον αέρα σε νικητή και ηττημένο πριν το τζάμπολ των τελικών. Συνεπώς ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Ο Παναθηναϊκός δεν την έχει, διότι απλούστατα κανείς δε θα του πει τίποτα αν χάσει (εκτός αν αυτό γίνει με μεγάλη διαφορά).
Πάμε και στην μπασκετική ανάλυση…
Οι δύο ομάδες γνωρίζονται απ’ έξω κι ανακατωτά. Ξέρουν τι αρέσει και τι όχι σε κάθε παίκτη ενώ γνωρίζουν και τη φιλοσοφία.
Θεωρώ δεδομένο πως τρικ θα δούμε ελάχιστα (αν δούμε) κι αυτό γιατί οι δύο προπονητές θα προτιμήσουν να τα κρατήσουν για τους τελικούς της Α1. Για ποιο λόγο να εμφανίσουν ένα κρυφό όπλο στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Για κανέναν είναι η απάντηση.
Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επιβάλλει το ρυθμό και να τρέξει το γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που αρέσκεται στο σετ παιχνίδι, οπότε οι Πειραιώτες θέλουν να τον «χτυπήσουν» στον αιφνιδιασμό. Τα εύκολα καλάθια δε φέρνουν μόνο δύο πόντους, αλλά ταυτόχρονα ξεσηκώνουν την εξέδρα και απογοητεύουν λίγο την ομάδα που τα δέχεται. Τριπλό κέρδος λοιπόν.
Ένα άλλο στοιχείο το οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός είναι το περιφερειακό του σουτ. Η άμυνα του Παναθηναϊκού ρισκάρει αφήνοντας τα τρίποντα και πρέπει εντός έδρας τα ποσοστά των «ερυθρόλευκων» να κινηθούν πάνω από το 40%.
Ο Παναθηναϊκός του Αλβέρτη σε σχέση με αυτόν του Πεδουλάκη δεν έχει αλλάξει τίποτα στην άμυνα οπότε λογικά θα δούμε Ούκιτς και Γκιστ πάνω στον Σπανούλη. Το θέμα είναι πως θα το αντιμετωπίσει αυτή τη φορά ο αρχηγός του Ολυμπιακού και φυσικά τι βοήθεια θα του προσφέρει ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο.
Θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι αλλαγές θα φέρει ο Ντάνστον ως «τεσσάρι» και στις δύο ομάδες. Τι θα κερδίσει από αυτό ο Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση και από την άλλη, πως θα το αντιμετωπίσει ο Αλβέρτης και αν θα πληγωθεί ή όχι;
Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι ο Στεφάν Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος αποτελεί πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλο που πλησιάζει στη ρακέτα του Παναθηναϊκού αφού είτε κόβει είτε αλλοιώνει τα σουτ, ενώ και στην επίθεση τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον… σημαδέψει ώστε να τον φθείρει. Ο Μάικ Μπατίστ δεν μπορεί να πληγώσει τους Πρωταθλητές Ευρώπης και έχω την εντύπωση πως ο Μπαρτζώκας με τους συνεργάτες του τον θέλουν πολύ ώρα στο παρκέ. Τους βολεύει. Ο Μαυροκεφαλίδης ίσως μπορεί να παίξει σημαντικότερο ρόλο στην αναμέτρηση από τον Μπατίστ.
ΥΓ: Ο Ολυμπιακός είναι υπότροπος από τα επεισόδια με την Γαλατάσαραϊ και με το παραμικρό κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του. Πρέπει όλοι όσοι βρεθείτε στο ΣΕΦ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ρίχνετε και μία ματιά και στον διπλανό σας.
Πηγή: gazzetta.gr

Χαζή ερώτηση όταν αφορά τον Παναθηναϊκό...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και την ιστορία του «τριφυλλιού» σε ανάλογες περιπτώσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω την απορία διαφόρων φίλων του ποδοσφαίρου , αλλά και φίλων του Παναθηναϊκού αυτή την εβδομάδα, για το τι θα κάνει η ομάδα στην Ξάνθη. «Θα το χτυπήσει το ματς η οχι;» είναι η .....χαζή ερώτηση που γίνεται. Την θερώ χαζή , διότι όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας.
Χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι είναι από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας , που δεν ......ανοίγει τα πόδια τις τελευταίες αγωνιστικές , προκειμένου να βολέψει καταστάσεις. Εδώ κέρδισε , όντας αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, που είχε προπονητή τον Σπύρο Λιβαθηνό και τον έριξε στην δεύτερη Εθνική και σώθηκε  τότε η Παναχαϊκή του Αρη Λουκόπουλου , η οποία ήταν φίλα προσκείμενη στο ...σύστημα.
Την ίδια κουβέντα κάναμε πριν λίγες εβδομάδες, πριν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Και τότε ...διάφοροι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα χαριστεί στον Απόλλωνα, που είναι από τις ελάχιστες ομάδες στην Σούπερ Λίγκα, που πάει κόντρα στο ..σύστημα. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.
 Για ...ομορφιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείτε να ψάξετε άλλες ομάδες. Τον Παναθηναϊκό ποτέ, διότι δεν έχει δώσει δικαίωμα και τιμάει και φανέλα και ιστορία. Την Κυριακή βέβαια η ομάδα θα παίξει με κάποιες βασικές απουσίες , λόγω τιμωρίας Ζέκα, Σίλντεφελντ, Μπέργκ, αλλά και επειδή ακολουθεί μετά από τρεις ημέρες ο πολύ σημαντικός επαναληπτικός αγώνας με τον ΟΦΗ για το κύπελλο.
Με βασικές απουσίες, όμως, έπαιξε η ομάδα και κέρδισε με 3-1 και τον Λεβαδειακό. Είμαι σίγουρος, πως , όσοι παίξουν θα δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη. Εκτός όλων των άλλων αν ο Παναθηναϊκός χάσει κινδυνεύει να μπει με τους ίδιους βαθμούς με τον Ατρόμητο στα play off, ενώ αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και ο Αστέρας χάσει και με νίκη ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει τρίτο πόντο σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.
Είναι, όμως και το άλλο. Η Ξάνθη που τώρα έχει βγει κόντρα στο σύστημα, τόσα χρόνια μία χαρά τα είχε με το ...σύστημα. Το 2003 την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Πανόπουλου κατέβηκε με την ...τρίτη ομάδα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός που καιγόταν για τη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό έβαλε πέντε γκολ με ...περίπατο.
Επίσης το 2008 η αδιάφορη τότε Ξάνθη , έπαιξε λες και έπαιζε τελικό κέρδισε με 3-2 τον Παναθηναϊκό και του στέρησε το πρωτάθλημα. Αυτά κανείς Παναθηναϊκός δεν τα ξεχνάει. Αλλά είπαμε , όπως και να έχει το θέμα ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για την φανέλα και την ιστορία του. Και αυτό θα κάνει και την Κυριακή. Και για αυτό να είναι σίγουροι όλοι. Τώρα αν θα καταφέρει να κερδίσει η ομάδα, η όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι θα κάνει τα πάντα για τη νίκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Σοφοκλή, ο Bύντρα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με πολυβόλο...!!

Ο Δήμος Μπουλούκος διαφωνεί με όσους επικροτούν τη συμπεριφορά του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη που επιτέθηκε σε άτομο στην κερκίδα σαν μαινόμενος ταύρος!
Με αφορμή την άποψη του έτερου αρχισυντάκτη Βασίλη Παπανδρέου εδώ στο gazzetta.gr  που υπερασπίστηκε τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, σκέφτηκα να καταθέσω και τον αντίλογο! Δεν γνωρίζω τον λόγο που ο Σχορτσιανίτης ξέφυγε και επιτέθηκε με πρωτοφανές μένος σε θεατή. Φυσικά και υπήρχε κάποια αιτία που έβγαλε τον μπασκετμπολίστα από τα ρούχα του και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα τις εικόνες που όλοι είδαμε.
Ωστόσο, όσο και να προσπαθώ, δεν μπορώ με τίποτα να δικαιολογήσω τον Big Sofo για το ξέσπασμα του. Ανθρωπος είναι κι αυτός και έχει τα όρια του, αλλά με αυτή την αδικαιολόγητη συμπεριφορά, τον πρώτο που έπληξε είναι ο ίδιος ο εαυτός του.Στο υπόλοιπο της καριέρας του - αλλά και μετά- οι εικόνες που τον δείχνουν να ορμάει πάνω στους θεατές με σηκωμένη τη γροθιά, θα τον ακολουθούν για πάντα. Και σίγουρα θα στιγματίσουν μια άκρως επιτυχημένη πορεία στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά γήπεδα του μπάσκετ.
Πέρα, όμως, από το προσωπικό στοιχείο, υπάρχει και το παράδειγμα που δίνει ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και τα μηνύματα που στέλνει. Θεωρώ αδιανόητο οποιαδήποτε διαφορά να λύνεται με βίαιο τρόπο, όσο κι αν έχει... μπουχτίσει η μία πλευρά με απαράδεκτες συμπεριφορές. Η βία, το ξύλο, η αυτοδικία, το ξέσπασμα δεν δικαιολογούνται σε ανθρώπους που θέλουν να λέγονται πολιτισμένοι!
Θα με ρωτήσετε εύλογα, πως θα μπορούσε να αντιδράσει ο Σχορτσιανίτης απέναντι σε έναν κάφρο που έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, τι θα μπορούσε να κάνει; Πολλά, από μια καταδικαστική δήλωση, μέχρι τη δημόσια διαπόμπευση και τη δικαστική οδό, πρακτικές που θα είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα εάν γίνονταν από έναν αστέρα του μπάσκετ, που κατονομάζει έναν χουλιγκάνο της εξέδρας!
Δεν υπάρχει λόγος, ούτε έπρεπε, να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Οταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, όπως ο κάθε αθλητής, πολιτικός καλλιτέχνης, πρέπει να μάθεις ν' αντιδράς κόσμια και πολιτισμένα. Δημόσιο πρόσωπο δεν είσαι μόνο για τα οφέλη, αλλά προκύπτουν και κάποιες υποχρεώσεις, που ο Σχορτσιανίτης και ο κάθε Σχορτσιανίτης πρέπει να εκπληρώνει.
Επ' ουδενί δεν μπορείς να γίνεις κάφρος, υποκαθιστώντας τους κάφρους της κάθε κερκίδας που πάνε στο γήπεδο για να βρίσουν και να ξεσπάσουν. Αν ίσχυε αυτό, τότε χιλιάδες μπασκετμπολίστες, ποδοσφαιριστές, αθλητές, προπονητές θα έπρεπε να παίζουν μόνο ξύλο και να μην ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο... Πάρτε για παράδειγμα τον Λουκά Βύντρα που για πολλά χρόνια πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Ισπανία, άκουγε τα χίλια μύρια και ουδέποτε αντέδρασε.
Σε τελική ανάλυση, o πολιτισμός δεν μπορεί να απαντήσει στον χουλιγκανισμό με τα δικά του μέσα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο μύθος των ισάξιων ενδεκάδων!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δύο πράγματα για τον Ολυμπιακό, με αφορμή τα χθεσινά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός τις περισσότερες ήττες του τον τελευταίο καιρό τις έχει υποστεί παίζοντας με αρκετούς η, και πολλούς αναπληρωματικούς. Με συνέπεια να βγουν αρκετοί και να πουν, «ποιες είναι οι δύο ισάξιες ενδεκάδες που μας λέγατε, τους είδαμε τους αναπληρωματικούς» κλπ, κλπ.
Κατ΄ αρχήν, είναι μύθος αυτό που λέμε, όλοι μας, περί δύο ισάξιων ενδεκάδων. Για την ακρίβεια είναι "τρόπος του λέγειν"! Καμία ομάδα στον κόσμο δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες. Αυτό που προσπαθούν οι πιο σημαντικές ομάδες είναι να έχουν σε κάθε θέση δύο καλούς παίκτες. Αλλά εννιά φορές στις δέκα ο ένας είναι ο πολύ καλός κι ο άλλος είναι ο καλός. Και το ίδιο ισχύει και στον Ολυμπιακό.
Βλέπεις ότι πάει να παίξει β΄προημιτελικό η Ρεάλ στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ και δεν παίζει ο τραυματίας Ρονάλντο. Μηδέν στην επίθεση η Ρεάλ. Κι ας έχει τόσους παικταράδες.
Πάει να παίξει η Παρί β΄προημιτελικό στην Αγγλία με την Τσέλσι και δεν έχει τον Ιμπραίμοβιτς, κι αυτός τραυματίας. Μηδέν στην επίθεση η Παρί, παρά την παρουσία του Καβάνι.
Δεν υπάρχουν πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από αυτά τα χθεσινοβραδινά φίλοι μου.
Ακόμη και στο πιο υψηλό επίπεδο, υπάρχουν παίκτες αναντικατάστατοι. Μην παραμυθιαζόμαστε από το μύθο των ισάξιων ενδεκάδων. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Τσέλσι ούτε κανείς δεν έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες. Και προφανώς δεν μπορεί να έχει κι ο Ολυμπιακός, που επίσης έχει επηρεαστεί από τις σοβαρές απουσίες του στο β΄μισό της σεζόν (π.χ. Σιόβα, Ολαϊτάν).
Αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, που μας ενδιαφέρει περισσότερο εμάς, είναι να έχει όσο το δυνατό καλύτερες λύσεις σε όλες τις θέσεις. Ήδη φέτος είχε ένα πραγματικά καλό ρόστερ. Ο στόχος είναι του χρόνου να κάνει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά και να έχει ακόμη πιο δυνατό... 
Πηγή: gazzetta.gr

Κλοπ: Ο μεγαλύτερος μαχητής…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εκτιμά ότι ένα παλιό κείμενό του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και διαπιστώνει για μία ακόμη φορά ότι οι μεγάλοι προπονητές στις ήττες φαίνονται…
Στην σύγχρονη εποχή της δημοσιογραφίας η άμεση αναζήτηση ενός παλιού κειμένου δεν χρειάζεται παρά 20 δεύτερα (το πολύ…). Που είναι οι εποχές που στο «Βήμα» ο Βασίλης Σκουντής κάθονταν μπροστά από μία δίφυλλη ντουλάπα και αναζητούσε φωτοτυπίες από ένα άρθρο το οποίο είχε δημοσιεύσει πριν τέσσερα χρόνια σε κάποια άλλη εφημερίδα που δούλευε (ακόμη και σήμερα το ίδιο κάνει ο Σκουντής…).

Σήμερα μπαίνεις στην μηχανή αναζήτησης του gazzetta και βρίσκεις τι είχες γράψει πριν από σχεδόν ένα χρόνο (Πέμπτη 25 Απριλίου 2013) και το έχεις μπροστά στα μάτια σου σε μερικά δευτερόλεπτα. Το βρήκα λοιπόν αυτό που είχα γράψει για τον Κλοπ και είναι μία από τις ελάχιστες φορές που αισθάνθηκα, διαβάζοντάς το, ότι ένα παλιό κείμενό μου σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο.

Και είναι πιο επίκαιρο γιατί εμένα την Τρίτη το βράδυ δεν με… πήρε μαζί του ο θριαμβευτής Μουρίνιο που απέκλεισε με την Τσέλσι του την Παρί, αλλά ο μεγάλος χαμένος Γιούργκεν Κλοπ που λίγο έλειψε να αποκλείσει την Ρεάλ έχοντας χάσει το πρώτο ματς με 3-0!

Με πήρε μαζί της αυτή η αποδεκατισμένη Ντόρτμουντ, η οποία έπαιξε χωρίς 6-7 βασικούς ποδοσφαιριστές της και έφτασε μια ανάσα, μερικά εκατοστά, από μία επική ανατροπή. Και εν τέλει παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να προκριθεί κατάφερε να πείσει ξανά την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη ότι παραμένει μία μεγάλη ομάδα, ένα top club σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και όλα αυτά νομίζω χάρη στον σπουδαίο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο ίδιος περιέγραψε με καμάρι τη στιγμή που μετά το τέλος του ματς έκανε high five με τον τραυματία Σούμποτιτς ο οποίος του είπε: “Είμαι περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα” και συμπλήρωσε: “Το ίδιο περήφανος είμαι κι' εγώ. Νομίζω ότι το βίντεο του συγκεκριμένου ματς πρέπει να δοθεί σε όποια ομάδα έχει χάσει το πρώτο ματς με 3-0 και προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση”.


Κάποτε ένας σπουδαίος προπονητής μου είπε ότι «οι μεγάλοι προπονητές φαίνονται στις ήττες» και στον αποκλεισμό της Ντόρτμουντ από την Ρεάλ διαπίστωσα ότι ο Γιούργκεν Κλοπ είναι σπουδαιότερος προπονητής απ' όσο τον είχα εκτιμήσει πέρυσι τέτοιο καιρό όταν η Ντόρτμουντ απέκλειε την Ρεάλ στα ημιτελικά κι’ εγώ έγραφα όλα όσα “ψάρεψα” στο διαδύκτιο για αυτόν τον απίθανο τύπο – προπονητή.

Και για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι αυτό εδώ το κείμενο “Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Μέρκελ” σήμερα είναι πιο επίκαιρο σε σχέση με έναν χρόνο πριν όταν το έγραψα...
Πηγή: gazzetta.gr

Τα λυσσασμένα σκυλιά και οι γατούλες!!

Τα Huskies του Κονέκτικατ κατασπάραξαν τις γατούλες του Κεντάκι και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τα μαθήματα υπερηφάνειας και αφοσίωσης που παρέδωσαν οι πρωταθλητές του NCAA.  
Μια παροιμία λέει πως "το γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει καινούργια κόλπα", αλλά σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται, όλα ανατρέπονται κι όλα αναιρούνται, πάει κι αυτός ο κανόνας, ψόφησε!
Αντιθέτως τα μεγαλόσωμα σκυλιά του Κονέκτικατ όχι μόνο δεν ψόφησαν, αλλά υποβλήθηκαν σε ταχύρρυθμη εκπαίδευση και έγιναν ξεφτέρια σε αυτά τα καινούργια κόλπα: είχε αφήσει πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά ο παλιός εκπαιδευτής τους, ο Τζίμ Καλχούν, αλλά και ο Κέβιν Ολι αποδείχτηκε άξιος διάδοχος του και χθες τα ξημερώματα που αμόλησε τα σκυλιά του τα είδε να στέλνουν τις άμαθες και ανυποψίαστες γατούλες του Κεντάκι στο πλησιέστερο διανυκτερεύον νοσοκομείο για αντιλυσσικό ορό!
Η αλληγορία δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα κι όποιος είδε τον τελικό (από τη ζωντανή μετάδοση του OTE TV) προφανώς το συνειδητοποίησε και δεν θα μου χρεώσει καμιά από τις συνηθισμένες υπερβολές μου!
Για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, οφείλω μια εξήγηση σε αυτό που έγραψα προηγουμένως για τις ανυποψίαστες και άμαθες γατούλες του Κεντάκι. Το παρατσούκλι της ομάδας που έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους στην ιστορία του NCAA και βρίσκεται στο Νο 2 της λίστας (πίσω από το UCLA) είναι wildcats, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν προλάβει να ενηλικιωθούν και ν' αγριέψουν: ο Τζον Καλιπάρι τόλμησε (και γι' αυτό του βγάζουν όλοι το καπέλο και αποκτά κιόλας μεγαλύτερη σημασία η πρόκριση του Κεντάκι στον τελικό) να παίξει με πέντε πρωτοετείς, που ακόμη δεν έχουν σκάσει από το αυγό τους...
Πριν από έντεκα μήνες αυτά τα παιδιά φοιτούσαν ακόμη στο λύκειο!
Απέναντι στο Κεντάκι που βεβαίως σφυρηλάτησε τον χαρακτήρα του, μένοντας ζωντανό (δια πυρός, σιδήρου και...τριπόντων του Ααρον Χάρισον) στα απανωτά θρίλερ με το Μίσιγκαν Στέιτ, το Λούβιλ και το Γουϊσκόνσιν, βρέθηκαν κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι τεταρτοετείς, όπως ο (Most Outstanding Player του Φάιναλ Φορ) Σαμπάζ Νέιπιερ, ο Γερμανός Νιλς Γκιφάι και ο Λασάν Κρόμαχ, οι οποίοι είχαν ρουφήξει το νέκταρ του θριάμβου του 2011 (στον τελικό του Χιούστον, κόντρα στο Μπάτλερ) και οι τριτοετείς Ράιαν Μποουτράιτ (που ωστόσο παίζει σαν να 'ναι βετεράνος του ΝΒΑ) και Ντεάντρε Ντάνιελς.
Με το πού έβγαλε λοιπόν ο Ολι τα λουριά από τους λαιμούς τους, τα σκυλιά όρμησαν στην αρένα και κατασπάραξαν τις γάτες: ήταν τέτοια η ορμητικότητα και η αγριάδα των Huskies, που πολύ νωρίς προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων και όταν κάποια στιγμή αφυπνίστηκε το Κεντάκι και πλησίασε στον πόντο, ούτε τρόμαξαν, ούτε πανικοβλήθηκαν.
Παρεμπιπτόντως, το Κονέκτικατ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία, η οποία έχει λάβει μέρος σε τέσσερις τελικούς και δεν γνώρισε σε κανέναν από αυτούς την ήττα. Συν τοις άλλοις, οι Huskies αποδεικνύουν διαχρονικώς ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε στιλ παιχνιδιού: το 1999 και το 2004 (στην Τάμπα και στο Σάν Αντόνιο (όπου είχα την τύχη να είμαι παρών) νίκησαν το Ντιουκ και το Τζόρτζια Τεκ σε τελικούς των 75-80 πόντων, ενώ το 2011 στο Χιούστον και χθες στο Ερλινγκτον του Τέξας καθάρισαν την μπουγάδα στους 55-60...
Μαγκιά τους!
Βεβαίως η μεγαλύτερη μαγκιά των πρωταθλητών του 2014 δεν είναι ο αγωνιστικός χαμαιλεοντισμός τους (που μάλιστα χθες έγινε και το σωσίβιο τους στην τρικυμία της τη match-up ζώνης του Καλιπάρι), αλλά η υπερηφάνεια τους και η αφοσίωση τους στα ιδανικά της ομάδας. Εδώ βεβαίως δεν πρόκειται για σούπερ σταρ του ΝΒΑ, αλλά για παιδιά είκοσι ετών, που φιλοδοξούν να κατακτήσουν τον κόσμο στο άμεσο μέλλον.
Αυτό είναι το πιο σπουδαίο παράσημο τους, πιο μεγάλο κι από τους δυο τίτλους που έχουν κατακτήσει μέσα σε τρία χρόνια: οι πριμαντόνες της ομάδας θα μπορούσαν την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια πέρυσι, όταν το Κονέκτικατ τιμωρήθηκε από το NCAA λόγω ακαδημαϊκών παραβάσεων! Οι Huskies αποβλήθηκαν από την περιφέρεια Big East και αφού έφαγαν χυλόπιτα από τις υπόλοιπες δυνατές περιφέρειες, πήγαν πήγαν παρακαλετοί στην AAC. Ηδη είχε αποχωρήσει λόγω προβλημάτων υγείας (μετά από 26 χρόνια στις επάλξεις) ο Καλχούν και πέντε παίκτες έφυγαν είτε προς το ΝΒΑ, είτε προς άλλες κολεγιακές ομάδες.
Η πόρτα ήταν ανοιχτή, αλλά ο Νέιπιερ και ο Μπουτράιτ, που ήταν περιζήτητοι από τις ισχυρές ομάδες του NCAA έμειναν για να φυλάξουν τις Θερμοπύλες!
Στο παρελθόν (επί ημερών του βασανισμένου από τον καρκίνο μέντορα, και καλού φίλου του ελληνικού μπάσκετ, Τζίμι Καλχούν) αυτές τις Θερμοπύλες τις είχαν φυλάξει ο (μετέπειτα "κορδελάκιας" των Μπλέιζερς) Κλιφ Ρόμπινσον, ο Κρις Σμιθ, ο Ντόνιελ Μάρσαλ, ο Ρέι Αλεν, ο Ρίτσαρντ "Rip" Χάμιλτον, ο Χαλίντ Ελ Αμίν, ο Εμέκα Οκαφορ, ο Καρόν Μπάτλερ, ο Τσάρλι Βιλανουέβα, ο Ρούντι Γκέι, ο Αντρέ Ντράμοντ, ο Μπεν Γκόρντον, ο ο Τζέρεμι Λαμπ, o Κέμπα Γουόκερ και άλλοι παίκτες, που άφησαν πίσω τους μια κληρονομιά, την οποία ασφαλώς δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ο Νέιπιερ.
Από τη στιγμή που έμειναν οι παίκτες, ο Ολι ήξερε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να βαδίσει στο πεπρωμένο της και μάλιστα κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Στο δρόμο της συνάντησε ένα σωρό εμπόδια και ισχυρούς (ίσως ισχυρότερους) αντιπάλους, αλλά όπως είχε πει και ο Φρειδερίκος Νίτσε, "ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό" και γι αυτό ο επίλογος τους γράφτηκε μέσα στα κομφετί, μπροστά σε 80.000 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και δυο πρώην πρόεδροι του αμερικανικού έθνους, ο Τζορτζ Μπους και ο Μπιλ Κλίντον!
Φαίνεται πως τον Μπαράκ Ομπάμα δεν θα τον άφησε να ξεπορτίσει η Μισέλ!
Την ώρα που σήκωνε ψηλά το ιερό δισκοπότηρο ο Νέϊπιερ παραβίασε το πρωτόκολλο της απονομής. Δακρυσμένος, πήρε το μικρόφωνο, έδειξε πάνω στο βάθρο τους δαφνοστεφείς συμπαίκτες του και φώναξε με όση δύναμη του είχε απομείνει από την τιτάνια προσπάθεια: "Βλέπετε τα πεινασμένα σκυλιά. Κυρίες και κύριοι, αυτό είναι που συνέβη όταν μας τιμωρήσατε"!
Με εξαίρεση τον Οκαφορ, οι μεγάλοι σταρ στα τέσσερα πρωταθλήματα του Κονέκτικατ είναι γκαρντ κι ο μιγάς Νέιπιερ βαδίζει στα χνάρια τους. Είναι Αμερικανός με ένα πλεονέκτημα: έχει ρίζες από το Πουέρτο Ρίκο κι αυτόν κάνει σκληροτράχηλο και ώρες ώρες... αλήτη μέσα στο γήπεδο. Βλέποντας τον στον ημιτελικό και στον τελικό, με το θράσος και την ικανότητα του να τελειώνει τις φάσεις και να μην κρύβεται στις δύσκολες στιγμές, μου θύμισε τον (δευτεροετή, πλέον στο ΝΒΑ) γκαρντ των Μπλέιζερς, Ντάμιαν Λίλαρντ. Δεν ξέρω εάν θα γίνει καλύτερος ή θα αποδειχτεί χειρότερος, πάντως σίγουρα θα αποτελέσει μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.
Ούτως ή άλλως ο Νέιπιερ έχει προλάβει να γράψει ιστορία ως μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του NCAA ο οποίος σκόραρε 125 πόντους, πήρε 25 ριμπάουντ και μοίρασε 25 ασίστ στην τελική φάση του Τουρνουά. Οι άλλοι τρεις είναι ο Κέμπα Γουόκερ, ο Ντέρικ Ρόουζ και ο Λάρι Μπερντ!
Ο Νέιπιερ στον ρόλο του "flοor general" (με 22 πόντους, 4/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) και ο Μποουτράιτ έκαναν τους (ομολόγους τους στο back court του Κεντάκι) δίδυμους αδερφούς Χάρισον να δουν τα ραδίκια ανάποδα! Οι δυο τους έβαλαν 36 πόντους, ενώ ο Ααρον και ο Αντριου έμειναν στους 15, με αποτέλεσμα η μάχη στην περιφέρεια να αποβεί άνιση και να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο.
Στον πιο απροσδόκητο τελικό όλων των εποχών (ανάμεσα στο Νο 7 και στο Νο 8), το Κονέκτικατ απλώς δικαίωσε τον... "Μπάξτερ"! Ο "Μπάξτερ" είναι ένα σκυλί που (όπως το 2010 με το χταπόδι, ονόματι Πολ) το έβαλαν στο στούντιο του ESPN λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ και το άφησαν ελεύθερο να κινηθεί προς δυο δοχεία με τροφή: το ένα είχε το σήμα του Κεντάκι, το άλλο του Κεντάκι και το σκυλί πήγε χωρίς δισταγμό στο δεύτερο!
Εκτός από τον... σκύλο, δικαιώθηκε και ο Ολι, που μάλιστα μετά τον τελικό έβγαλε το παράπονο του: "Κάποιος μου είπε ότι είμαστε σαν τη Σταχτοπούτα, αλλά εγώ του απάντησα ότι απλώς είμαστε το UConn. Είμαστε γεννημένοι για να κόβουμε διχτάκια στο τέλος του δρόμου. Δεν κυνηγάμε εμείς τα πρωταθλήματα, αλλά τα πρωταθλήματα κυνηγούν εμάς"!
Στις 8 του περασμένου Μαρτίου, στον τελικό της ACC οι Ηuskies έπαθαν μια μεγάλη πανωλεθρία: ηττήθηκαν με διαφορά 33 πόντων (81-48) από τους πρωταθλητές του 2013, Κάρντιναλς του Λούιβιλ! Λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποτύπωση της... ξεφτίλας στον πίνακα του γηπέδου, ο Νέιπιερ που εκείνο το βράδυ έβαλε 9 πόντους με 2/13 σουτ (1/10 τρίποντα) και έκανε έξι λάθη, μάζεψε τους συμπαίκτες του μέσα στα αποδυτήρια και τους έβαλε να ορκιστούν ότι θα κόψουν το διχτάκι στο γήπεδο του Ερλινγκτον. Ακριβώς έναν μήνα αργότερο αυτός ο όρκος τους έπιασε τόπο και έγιναν η μόνη ομάδα μετά τους Λέικερς (στα πρωταθλήματα των ομαδικών σπορ των ΗΠΑ) που έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα μέσα σε 15 χρόνια!
Respect...
Πηγή: gazzetta.gr

Κέρδισε το παιχνίδι που ήθελε να χάσει!!

"Δεν ντρέπεστε, ρε..., τη ρίξατε την ομαδούλα..., πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ, ρε..."! Ο Αποδυτηριάκιας θυμάται ένα απίστευτο ματς του Παναθηναϊκού, πριν από 35 χρόνια... Με δάκρυα στα μάτια οι οπαδοί του θρυλικού πάλαι ποτέ "Φονέα των Γιγάντων" Φωστήρα διαμαρτύρονται στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, καθώς αυτοί αποχωρούν προς τα αποδυτήρια. "Δεν ντρέπεστε, ρε..., τη ρίξατε την ομαδούλα..., πώς θα κοιμηθείτε το βράδυ, ρε...".

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, ο Φωστήρας του Ρέλλη και του Συνανίδη, του Μπάρτζη και του Ρεμούνδου, του Νάτση και του Κατάνια, έχασε 3-2 και υποβιβάστηκε. Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, πριν από 35 χρόνια.

Όσο φαρμακωμένοι ήταν οι παίκτες του Φωστήρα για την ήττα τους, τόσο στεναχωρημένοι ήταν για τη νίκη τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που μετά τη λήξη έσερναν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια σα να ήταν καταλασπωμένες αρβύλες στρατιωτικές, κι είχαν τα κεφάλια τους βαρειά και κατεβασμένα.

Μονάχα ο Τότης Φυλακούρης βρήκε την ψυχή να στραφεί στην εξέδρα, στους άξιους για λύπηση τοπικούς οπαδούς: "Ρε παιδιά, τη φανέλλα του Παναθηναϊκού φοράμε, δεν γίνεται να χαριστούμε σε ομάδα...".

Το παραμύθι. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να κερδίσουν. Ήθελαν να σωθεί ο Φωστήρας. Ό, τι μπορούσαν έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όχι για να χάσουν οι ίδιοι, αλλά για να κερδίσουν οι γηπεδούχοι.

Συμβαίνουν κι αυτά. Ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να διεξαχθεί τόσο φιλικά, τόσο συναδελφικά και παρά την απροθυμία για αποτέλεσμα της μιας πλευράς, του Παναθηναϊκού, τελικά να χάσει η ανίκανη και αγχωμένη για τη νίκη γηπεδούχος.

Θυμήθηκα το ματς Φωστήρα-ΠΑΟ 2-3 εν όψει του αγώνα Ξάνθης-ΠΑΟ, με αφορμή τη βαρυσήμαντη δήλωση του Βασίλη Κωνσταντίνου: "Ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται ποτέ σε καμμία ομάδα".

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα δεν σημαίνει. Ούτε ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει τουριστική εμφάνιση στα Πηγάδια, ούτε ότι θα παίξει για τρίτη ομάδα. Μια δήλωση έκανε ο Μπίλυ. Οι δηλώσεις, ό,τι κι αν λένε οι δηλώσεις, δεν έχουν καμμία σημασία.

"ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ, ο ΠΑΟ δεν πεθαίνει", ένα σύνθημα σε ματς στη Λεωφόρο πριν τριάντα χρόνια το οποίο περιγράφει ο apodytiriakias.gr και αποκαλύπτει λεπτομέρειες!

Ματς ειδικών συνθηκών λένε για τα Ολυμπιακός - Απόλλων, Ξάνθη - Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική. Αυτά που ο μεγάλος είναι αδιάφορος και ο μικρός καίγεται για τη νίκη. Θέλω να σου μιλήσω για ένα τέτοιο ματς του παρελθόντος να καταλάβεις πώς έπαιζε τότε η ιστορία.
Τα γράφω όπως τα θυμάμαι...
1984. Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γκμοχ είναι τραίνο σε όλη τη σεζόν. Δυο ταχύτητες πάνω από τους αντιπάλους της.
Στα περισσότερα ματς εντός έδρας βάζει δυο γκολ από την αρχή και γειά σας. Στο συγκεκριμένο είναι πολύς κόσμος μέσα κι έξω από το γήπεδο γιατί νίκη επί του Πανιωνίου δίνει μαθηματικά το πρωτάθλημα στους πράσινους. Ο Πανιώνιος με ήττα κινδυνεύει να χάσει την κατηγορία.
Το παιχνίδι είναι να σε κοιμίζει. Λίγες φάσεις, καθόλου πάθος, κανένας τσαμπουκάς. Ο κόσμος στη μια ώρα αγώνα έχει απηυδήσει. Εν χορώ και σε όλες τις θύρες ξεκινά το σύνθημα: «Παίκτες πουλημένοι ο ΠΑΟ δεν πεθαίνει»! Ασταμάτητα επί ένα εικοσάλεπτο.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αρχικά σαστίζουν, στη συνέχεια τα παίρνουν στο κρανίο και βάζουν δυο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο κόσμος αφήνει στην άκρη το σύνθημα για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως οι παίκτες αρνούνται να κάνουν το γύρο του θριάμβου και αποχωρούν στα αποδυτήρια.
Μερικά χρόνια αργότερα, ο μακαρίτης Γιάννης Κυράστας που έπαιζε σε εκείνο το ματς είχε ερωτηθεί και περιέγραψε κάπως έτσι τα πράγματα: «Δεν ήταν πουλημένο. Μας είχαν οι αντίπαλοί μας σε όλο το ματς στο παρακαλετό για να μην τους κερδίσουμε κι αυτό μερικές φορές σε ευαισθητοποιεί και σε κοιμίζει».
Ο Πανιώνιος, τελικά, εκείνη τη χρονιά σώθηκε σε μπαράζ απέναντι στον ΠΑΣ που έγινε στη Λάρισα.


Πηγή: sportdog.gr

Τον νικάει και τον «ρίχνει»

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί γιατί η ιστορία, η αξιοπρέπεια και το κύρος του Ολυμπιακού δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις σε κανέναν, παρά μόνο στον αξιότιμο Σταμάτη Βελλή και ως εκ τούτου θα… παρά-πάρει η μπάλα τον Απόλλωνα Στους «καφενέδες» του νεοέλληνα, που βαστάει τις παραδόσεις της φτηνής καχυποψίας σε σημείο που και το μυρμήγκι δεν μπορεί να αλλάξει του καθενός «φαντασματοποιού» άποψη για να μη το βλέπει σαν… ελέφαντα, αφού η αθέατη πλευρά της βιτρίνας είναι πάντα καμωμένη από «ένοχα μυστικά» και παρασκηνιακή δραστηριότητα, το παράλογο και το ύποπτο καιροφυλακτεί.
Οδηγεί σε αβασάνιστα συμπεράσματα και κρίσεις, αδιαφορώντας αν οι εικασίες θίγουν, φαλκιδεύουν, προσβάλλουν (βάναυσα πολλές φορές, υπολήψεις και ιστορίες προσώπων και συλλόγων), ό,τι ενδιαφέρον έχει απομείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Έξω από την πόρτα του καφενείου, όμως, το να λέγονται ή να υπονοούνται πολλά και διάφορα για προ-συνεννοήσεις, άτυπες συμφωνίες και «κρατήματα αλόγων», με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών και καταστάσεων, υπέρ ή κατά της μιας ή της άλλης ομάδας, χωρίς τη συνοδεία απαραίτητων αποδείξεων, είναι ό,τι πιο αισχρό και βλαβερό θα μπορούσε να υποστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Και ακόμα χειρότερο, ότι τα βέλη που συνθέτουν το τεράστιο δηλητηριώδες σύννεφο το οποίο «πνίγει» το πρωτάθλημα – από… συνήθεια τις τελευταίες αγωνιστικές που κρίνεται η επιβίωση πολλών ΠΑΕ – προέρχονται εξ’ οικείων! Από το ίδιο το ποδοσφαιρικό «σώμα».
Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτός ο χώρος είναι αθώος, αγαθός, άσπιλος και αμόλυντος. Φυσικά και υπάρχουν συμμαχίες, φυσικά και προκύπτουν άτυπες συμφωνίες οι οποίες κάποιες φορές δεν προέρχονται καν από «ψηλά», από τις ηγετικές καρέκλες των ΠΑΕ που κινούν τα νήματα, αλλά πιθανά και μέσα από το αποδυτήρια.
Ή ακόμα-ακόμα και περιστασιακά, απρόοπτα, εντελώς τυχαία, που διέπονται από συναδελφική αλληλεγγύη.
Πόσες φορές δεν μας έχει μεταφερθεί από αυτήκοους μάρτυρες ότι ο αρχηγός της μιας ομάδας πλησίασε τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή και του ζήτησε με παρακλητικό τόνο στη φωνή, «να βγάλει έξω το πέναλτι» γιατί η άλλη ομάδα ήταν αδιάφορη βαθμολογικά και η δική του έδινε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για να μην πέσει κατηγορία…

Ανθρώπινο το «λύγισμα»…
Όπως επίσης, πέρα από τα «στραβά μάτια» που μπορεί να κάνουν παίκτες-συνάδελφοι μεταξύ τους, δεν γίνεται να παραβλέπεται (από αθλητικής πλευράς) η έλλειψη βασικού κινήτρου κάποιων ομάδων.
Συμφωνούμε ότι κανείς δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει. Η νίκη είναι πάντα ο στόχος.
Ωστόσο όταν η επικράτηση δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο, στα «χασομέρια» της σεζόν, με το ρεζερβουάρ των δυνάμεων των ποδοσφαιριστών άδειο και το μυαλό στην ξεκούραση των διακοπών, κάπου η μανία και το πάθος του άλλου για να… κρατηθεί στη ζωή, πιθανό να υπερισχύει.
Όχι πάντα ασφαλώς, όχι σε κάθε περίπτωση. Αλλά όπως και να το κάνουμε συμβαίνει. Και συμβαίνει και έξω από τα ελληνικά σύνορα.
Θα καταλήξω στον Ολυμπιακό και στο επιμύθιο του πρωταθλήματος. Στην κυριακάτικη τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Απόλλωνα και στο πρόγραμμα της βραδιάς, τις «ερυθρόλευκες» εορταστικές εκδηλώσεις, τα πανηγύρια, τα χειροκροτήματα, τα βεγγαλικά από πάνω και το γύρο θριάμβου από… κάτω, για την κατάκτηση του 41ου τίτλου.
Είναι τέτοιες οι συνθήκες που η μοίρα έμελε να παίξει άσχημο παιχνίδι στην «ελαφρά ταξιαρχία».
Κάτι η επετειακή Κυριακή, κάτι τα…χρωστούμενα στον λαλίστατο μεγαλομέτοχο του ιστορικού Απόλλωνα, που έπιασε στο στόμα του τον πρωταθλητή και τον πρόεδρο του, μέσα σ’ εκείνο το ασταμάτητο επιθετικό ντεμαράζ «καταγγελιών», καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την αποστολή των φιλοξενούμενων στο Καραϊσκάκη.
Θα τα «λουστεί»
Ο Ολυμπιακός έτσι κι αλλιώς δεν θα χαριζόταν. Όχι στον Απόλλωνα, σε κανέναν και ποτέ. Η ιστορία, το κύρος, η αξιοπρέπεια, η υπερηφάνεια, ο εγωισμός, το πρεστίζ και ο σεβασμός του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας προς τα εκατομμύρια των οπαδών του, δεν διαπραγματεύονται.
Δεν «δανείζονται», δεν «παραχωρούνται». Ούτε σπιθαμή.
Απλά επισημαίνω ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται πάντα κρύο και στην ώρα του.
Ο κ. Βελλής δεν καταφέρθηκε μόνο εναντίον του Ολυμπιακού και προσωπικά κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Θέλησε με βαρείς χαρακτηρισμούς και αβάσιμες καταγγελίες να μειώσει την επιτυχία της ομάδας, να βγάλει σκάρτο το πρωτάθλημα και το σύνολο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρόσβαλλε τον πρόεδρό του.
Και όπως ψιθυρίζεται τώρα στο λιμάνι: «Ήρθε η στιγμή να τα λουστεί».
Ο Ολυμπιακός ούτως ή άλλως θα έπαιζε για να κερδίσει. Για να γιορτάσει με τον πανηγυρικό τρόπο που επιβάλλεται την ημέρα φιέστας τίτλου.
Κανείς «ερυθρόλευκος» τώρα όμως δεν απορρίπτει τον επιπλέον λόγο που έχει στο βάθος της σκέψης του, για να νικήσει η ομάδα τον Απόλλωνα: Να τον στείλει στην πιο κάτω κατηγορία.
Ή έστω στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ παραμονής.
-«Πριόνισμα» μεγαλομετόχου: Δύο πράγματα να επισημάνω στον επίλογο για να μην παρεξηγούμαι:
1. Αναφέρθηκα σε γεγονότα και καταστάσεις, στη διάθεση και την ψυχολογία του Ολυμπιακού και των Ολυμπιακών για την τελευταία αγωνιστική.
2. Όλοι σέβονται την ιστορία του Απόλλωνα και εγώ προσωπικά έχω πει πολλές φορές ότι αυτή η ομάδα είναι «εφτάψυχη» και αξιοθαύμαστη για το πείσμα και την πίστη παραμονής της στην Σούπερ Λιγκ που την χαρακτήρισαν ειδικά στο β’ γύρο (παρά και κάποιες διαιτητικές αδικίες που υπέστη είναι αλήθεια)
Θεωρώ μάλιστα ότι, αγωνιστικά, υπάρχουν άλλες, αρκετές χειρότερες ομάδες για να «πέσουν».
Με τον τρόπο όμως που χειρίστηκε τα ζητήματα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ και, κυρίως, με τα τόσα απαξιωτικά που χρησιμοποίησε προς πάσα κατεύθυνση (θεσμικούς φορείς, ομάδες, φυσικά πρόσωπα), άθελα του έγινε ο ηθικός αυτουργός του «πριονίσματος», της αποδυνάμωσης της τιτάνιας προσπάθειας παικτών και Λόρι Σάντσες στους αγωνιστικούς χώρους!
-Ερυθρόλευκο-Πειραϊκό ψηφοδέλτιο: Επειδή γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα και εξακολουθώ να έχω επαφές και στενούς δεσμούς με την «πατρίδα», τον Πειραιά και τους Πειραιώτες, γνωρίζω άριστα την ιδιοσυγκρασία, την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση του πειραϊκού λαού.
Πάνω από όλα και όλους είναι η πόλη ΤΟΥΣ και ο Ολυμπιακός. Άλλα χρώματα, άλλες τάσεις, άλλες «ιδεολογίες» δεν τους άγγιξαν ποτέ…
-Καλά έκανε ο «Σόφο»:Τις συστάσεις του Σχορτσανίτη στο ελληνικό κοινό δεν θα τις κάνουμε τώρα, ούτε είμαι εγώ αυτός που θα τις υπογράψει. Ότι ο Σόφο είναι ένα μυστήριο, απρόβλεπτο, αψυχολόγητο άτομο είναι γνωστό. Απλά το έμαθαν τώρα και στο Ισραήλ και στην υφήλιο.
Ο αθλητής είναι πρότυπο. Είναι είδωλο, οφείλει να είναι και εγγυητής του ήθους και της αποστασιοποίησης από οτιδήποτε πλημμυρίζει τις φλέβες του οπαδού.
Μισό λεπτό όμως: Πάνω από όλα και ό,τι πιο ιερό έχει κάποιος, είναι τα παιδιά του.
Νομίζω λοιπόν ότι αυτή τη φορά δικαίως βγήκε εκτός εαυτού και όπως διαφωνεί ας ερχόταν πραγματικά στη θέση του θηριώδους μπασκετμπολίστα.
Πηγή: sportdog.gr