Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο σκαμνί για ομοφοβία ο Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς!

Μπορεί πλέον να αγωνίζεται στην Τουρκία, όμως οι «αμαρτίες» από το πέρασμά του από την Αγγλία συνεχίζουν να καταδιώκουν και να απειλούν τον όχι και τόσο παλιό μας γνώριμο, τον Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς.

Στο σκαμνί για ομοφοβία ο Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς
Από την Ελλάδα -και τον Ολυμπιακό πιο συγκεκριμένα- πέρασε αλλά δεν κόλλησε. Αυτό όμως δεν ήταν και τίποτα πρωτοφανές για τον Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς. Παρά το αναμφισβήτητο ταλέντο του, ο μισός Άγγλος μισός Τούρκος ποδοσφαιριστής είχε πάντα θεματάκια συμπεριφοράς τα οποία δεν του επέτρεψαν να στεριώσει σε καμιά ομάδα.

Πλέον αγωνίζεται στην Τουρκία με τη φανέλα της Μπούρσασπορ, όμως μια περσινή υπόθεση τον ταλαιπωρεί ακόμη και τον οδήγησε –έστω και νοερά- στο «σκαμνί» ενώπιον της αγγλικής δικαιοσύνης.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής κατηγορείται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στις 12 Φεβρουαρίου της περασμένης χρονιάς, όταν και αγωνιζόταν ως δανεικός στην Μπλάκμπερν. Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην μπράιτον ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είχε «ανοίξει» ένα διόλου πολιτισμένο διάλογο με την αντίπαλη εξέδρα.

Εκείνοι τραγουδούσαν τα συνθήματα «you are a fat bastard» και «you're fat and you know you are» κι αυτός απαντούσε με μια χειρονομία που θεωρήθηκε ομοφοβική. Συγκεκριμένα, με το ένα του χέρι έκανα πως κατεβάζει στο σορτσάκι του και με το άλλο πίσω απ’την πλάτη μιμούταν μια γνωστή παλινδρομική κίνηση…

Το σκηνικό επαναλήφθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα και το λόγο πήρε η δικαιοσύνη. Την Τετάρτη ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης και εναντίον του ποδοσφαιριστή κατέθεσαν αρκετοί οπαδοί της Μπράιτον, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό. Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Ρίτσαρντς τόνισε ότι ο πελάτης του έκανε μια χειρονομία από τις πολλές που γίνονται στα γήπεδα, η οποία θα πέρναγε στα ψιλά εάν η Μπράιτον δεν είχε στις τάξεις της αρκετούς γκέι που εξέλαβαν ως ομοφοβική μια αθώα κίνηση του χεριού του.

Η δίκη συνεχίζεται…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: