Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Χαζή ερώτηση όταν αφορά τον Παναθηναϊκό...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη και την ιστορία του «τριφυλλιού» σε ανάλογες περιπτώσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω την απορία διαφόρων φίλων του ποδοσφαίρου , αλλά και φίλων του Παναθηναϊκού αυτή την εβδομάδα, για το τι θα κάνει η ομάδα στην Ξάνθη. «Θα το χτυπήσει το ματς η οχι;» είναι η .....χαζή ερώτηση που γίνεται. Την θερώ χαζή , διότι όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας.
Χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι είναι από τις ελάχιστες ομάδες της κατηγορίας , που δεν ......ανοίγει τα πόδια τις τελευταίες αγωνιστικές , προκειμένου να βολέψει καταστάσεις. Εδώ κέρδισε , όντας αδιάφορος ο Παναθηναϊκός, τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή, που είχε προπονητή τον Σπύρο Λιβαθηνό και τον έριξε στην δεύτερη Εθνική και σώθηκε  τότε η Παναχαϊκή του Αρη Λουκόπουλου , η οποία ήταν φίλα προσκείμενη στο ...σύστημα.
Την ίδια κουβέντα κάναμε πριν λίγες εβδομάδες, πριν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Και τότε ...διάφοροι έλεγαν ότι ο Παναθηναϊκός θα χαριστεί στον Απόλλωνα, που είναι από τις ελάχιστες ομάδες στην Σούπερ Λίγκα, που πάει κόντρα στο ..σύστημα. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ του Παναθηναϊκού.
 Για ...ομορφιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορείτε να ψάξετε άλλες ομάδες. Τον Παναθηναϊκό ποτέ, διότι δεν έχει δώσει δικαίωμα και τιμάει και φανέλα και ιστορία. Την Κυριακή βέβαια η ομάδα θα παίξει με κάποιες βασικές απουσίες , λόγω τιμωρίας Ζέκα, Σίλντεφελντ, Μπέργκ, αλλά και επειδή ακολουθεί μετά από τρεις ημέρες ο πολύ σημαντικός επαναληπτικός αγώνας με τον ΟΦΗ για το κύπελλο.
Με βασικές απουσίες, όμως, έπαιξε η ομάδα και κέρδισε με 3-1 και τον Λεβαδειακό. Είμαι σίγουρος, πως , όσοι παίξουν θα δώσουν και την ψυχή τους για τη νίκη. Εκτός όλων των άλλων αν ο Παναθηναϊκός χάσει κινδυνεύει να μπει με τους ίδιους βαθμούς με τον Ατρόμητο στα play off, ενώ αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και ο Αστέρας χάσει και με νίκη ο Παναθηναϊκός δεν κερδίζει τρίτο πόντο σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ.
Είναι, όμως και το άλλο. Η Ξάνθη που τώρα έχει βγει κόντρα στο σύστημα, τόσα χρόνια μία χαρά τα είχε με το ...σύστημα. Το 2003 την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Πανόπουλου κατέβηκε με την ...τρίτη ομάδα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός που καιγόταν για τη νίκη για να πάρει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό έβαλε πέντε γκολ με ...περίπατο.
Επίσης το 2008 η αδιάφορη τότε Ξάνθη , έπαιξε λες και έπαιζε τελικό κέρδισε με 3-2 τον Παναθηναϊκό και του στέρησε το πρωτάθλημα. Αυτά κανείς Παναθηναϊκός δεν τα ξεχνάει. Αλλά είπαμε , όπως και να έχει το θέμα ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για την φανέλα και την ιστορία του. Και αυτό θα κάνει και την Κυριακή. Και για αυτό να είναι σίγουροι όλοι. Τώρα αν θα καταφέρει να κερδίσει η ομάδα, η όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι θα κάνει τα πάντα για τη νίκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: